Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-17, 21:55   #2851
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Dobranoc dziewczynki ;*

Mordka się coś nie odzywa...
spijcie dobrze , niunia ty tez
napewno napisze sa dwie opcje nie miala czasu na wizaz albo rodzi
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 21:57   #2852
bozena_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
całkowicie Cię rozumiem. ja ostatnie usg na wizycie miałam 14 stycznia. następną wizytę miałam 11 lutego, już bez usg, sprawdził tylko stan szyjki i pobrał posiew i gbs, więc na dobrą sprawę o maleństwie nie wiem nic, poza tym, że się rusza, to jest najważniejsze teraz wizytę mam zaplanowaną na 11 marca, kiedy będę w 38tc jakby się teraz miało coś dziać to ostatni wydruk z usg mam z końca listopada i nie mam wyników bardzo ważnych badań.

a ktg też jeszcze nie miałam i podejrzewam, że tego badania mieć nie będę przed porodem. w ogóle powiem Wam, ze im dłużej o tym myślę tym bardziej jestem niezadowolona z mojego lekarza prowadzącego. jednak się okazuje, ze dobre opinie na internecie oraz niska cena niczego nie gwarantują. ostatnio mu zgłosiłam, że swędzi mnie skóra na nogach, stwierdził, że zleci odpowiednie badania, ale najwyraźniej o tym zapomniał zaraz potem, bo te, które ostatecznie zlecił, nijak mają się do tego, co mu zgłosiłam a wyczytałam, że to może być objaw cholestazy i że jest ona niebezpieczna dla dzidziusia z całą pewnością, przy następnej ciąży wybiorę innego prowadzącego.

Anneet, ja Was podziwiam. nie dałabym rady z taką teściową mieszkać, a nawet jeśli teraz jest odrobinkę lepiej to pewnie i tak nigdy bym nie zapomniała jej słów i zachowania. nie sądzę też, żeby jej ew.pomaganie przy dziecku było wiele warte. naprawdę. na początku na pewno jest ciężko, ale pamiętaj, że wiele osób mieszka samemu, bez rodziców, mężowie/partnerzy też w pracy i kobiety dają sobie spokojnie radę. Ty też sobie radę dasz bez pomocy wrednej teściowej współczuję Wam, że nie możecie tak po prostu spakować manatków i się wynieść

bardzo Ci współczuję tym bardziej, że już byłaś tak wysoko w ciąży

niestety ze ślubem wiąże się też masa stresu, kto wie jak to może wpłynąć na przebieg ciąży. moi rodzice też zaczęli szaleć, że dziecko w drodze a my bez ślubu, no bo jak to?? no to moglibyśmy ten ślub wziać i w ogóle. do tej pory wielce obrażeni, że jednak się nie ugięliśmy i szczerze mówiąc, nie wiem jak to wszystko będzie wyglądało już z maluszkiem na świecie, bo obawiam się, że mój synek będzie miał takich trochę nieobecnych dziadków z mojej strony

super!

to dobrze, że porozmawialiście i wszystko sobie wyjaśniliście takie kłótnie i nerwy na sam koniec ciąży to coś strasznego. od tej pory się zachowywać

zdrówka dla babci i TŻta żeby mu szybko przeszło, zanim się dzidziuś urodzi

to raczej masz skurcze już, a nie żadne wypinanie ja też takie mam, póki co bezbolesne, ale takie dziwne, czasami nawet nieprzyjemne i niewygodne.

smv dasz radę. a TŻ te pojedyncze kubki mógłby po sobie jednak zmyć. kurcze, te ciążowe hormony to naprawdę na Ciebie bardzo wpływają, bo rodzimy niemal w tym samym czasie i poza takimi momentami załamania i kilkoma gorszymi dniami no i oczywiście typowymi dolegliwościami końcówki ciąży to czuję się w zasadzie ok i psychicznie, i fizycznie. a serialem się nie przejmuj! to jest scenariusz, wymyślony od a do z przez twórców tego tasiemca Ty chyba nie wierzysz, że ma to jakieś przełożenie na Twoje życie

bożena_87, ale słodziak współczuję Ci tej sytuacji, na pewno, że widzisz małego tylko kilka godzin w ciągu dnia wiesz już, kiedy wychodzicie z małym do domu??
a co do Owsiaka... wylewają na faceta pomyje, a tak naprawdę nie chce mi się myśleć, jak wyglądałaby opieka lekarska, gdyby nie było kogoś takiego jak on. nic by nie było w szpitalach takich specjalistycznych, żadnej normalnej aparatury, bo kasa z NFZ płynie nie tam, gdzie trzeba
Mój mały leży w Zabrzu na 3-maja , pewnie wiesz gdzie to jest .
Stary 2015-02-17, 21:59   #2853
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Możliwe, że to przebarwienie powstało właśnie przez szef spodni np. ucisk, obtarcie i już tak zostało, ja mam to jakoś od połowy grudnia...
Mam bladą kreskę na brzuchu, może druga zrobiła się na udzie

Też mam teraz opryszczkę już jakiś 3 raz w ciąży. Musisz uważać żeby nie przenieść jej na narządy rodne i niestety ale absolutnie zero kontaktu z dzieckiem tzn. myć ręce przed dotknięciem dziecka i nie wolno całować

Ja po wizycie, małego nie ważyła, tylko zmierzyła brzuszek i wyszło jej że od ostatnich pomiarów przybrał proporcjonalnie, będzie miał ok 3200/3300 g
U mnie wszystko ok, nic nie zapowiada wcześniejszego porodu.
Według gin ciąża idealna, wszystkie wyniki super także nie umawiał kolejnej wizyty, gdyby coś się działo to do szpitala, a jak nie to zgłosić się na izbę przyjęć w terminie czyli 28 marca żeby zrobili KTG, wcześniej nie trzeba. Dostałam jeszcze skierowania na krew i mocz do wykonania w połowie marca- o ile dotrwam

za pozostałe wizyty

za wizyte

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
ja mam mniej niż 10min a tak w ogóle to miałam się dziś do nich dobić i się umówić na zwiedzanie, ale przez Was zapomniałam
umow sie koniecznie, dobrze jest wiedziec gdzie bedziesz rodzic, jak co wyglada ja wiem i czuje sie troszke bardziej spokojniejsza, wiem gdzie jechac, co mi zrobia za auuuuaaaaa, gdzie spedze czas podczas porodu, pokazali maszyny pod ktore mnie podepna, sprzet jakis pomocny i sale porodowa zimna jak diabli no ale byc musi
Stary 2015-02-17, 21:59   #2854
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
a ja tak prawie 9 miesiecy uwielbiam to poprostu
Współczuję Ci. Ja (tfu tfu) nie mam prawie żadnych objawów ciazowych. Poza tyciem i obożarstwem i coraz cięższym poruszaniem się czuje sie świetnie. A mdłości miałam raz w ciągu calej ciąży i to przez kilka godzin. Jak się położyłam spać i wstałam to bylo ok
Stary 2015-02-17, 21:59   #2855
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
To całe szczęście, że czekoladę i lody mogłaś jeść
wtedy nawet tego nie dałam rady ale teraz akurat na to mam zawsze chęć, co widać po tym, w jakim tempie moja waga szybuje w górę

Cytat:
Napisane przez aroli
Możliwe, że to przebarwienie powstało właśnie przez szef spodni np. ucisk, obtarcie i już tak zostało, ja mam to jakoś od połowy grudnia...
Mam bladą kreskę na brzuchu, może druga zrobiła się na udzie
rzeczywiście może tak być, tym bardziej że akurat w tym miejscu. oby zeszło po porodzie

Cytat:
Napisane przez aroli
Ja po wizycie, małego nie ważyła, tylko zmierzyła brzuszek i wyszło jej że od ostatnich pomiarów przybrał proporcjonalnie, będzie miał ok 3200/3300 g
Według gin ciąża idealna, wszystkie wyniki super także nie umawiał kolejnej wizyty, gdyby coś się działo to do szpitala, a jak nie to zgłosić się na izbę przyjęć w terminie czyli 28 marca żeby zrobili KTG, wcześniej nie trzeba. Dostałam jeszcze skierowania na krew i mocz do wykonania w połowie marca- o ile dotrwam
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 22:03   #2856
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Leczyłam w zeszłym tygodniu, polecam Ci preparat Sonol po 4 dniach zeszło tylko działaj szybciutko, zanim zacnie się rozwijać
W domu miałam tylko plasterki Compeed. Na szczęście jutro na 12:10 mam wizytę, więc mam nadzieję, że ginka mi coś doradzi... ale mam ochotę płakać
A Ty rozmawiałaś z lekarzem?
Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
nie bardzo pomogę, bo nigdy nie miałam do czynienia z opryszczką. Ale może idź do apteki po jakąś maść? albo do internisty, żeby coś Ci pomógł. Trzymam kciuki, aby szybko Ci zeszła ta opryszczka
Dziękuję

A tak w ogóle to jak w 24tc leżałam w szpitalu to robili mi wymaz na paciorkowca i wyszedł dodatni. Nie dostałam nic na to. Ginka kazała powtórzyć teraz i zrobiłam tydzień temu, dzisiaj odebrałam wyniki i paciorkowca nie ma Nie wiem jakim cudem to możliwe Boję się, że źle zrobili wymaz i ja to dalej mam, a antybiotyku nie dostanę

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 22:03   #2857
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość
Mój mały leży w Zabrzu na 3-maja , pewnie wiesz gdzie to jest .
no ba! rzut kamieniem ode mnie w zasadzie, bo co to jest miasto obok zresztą przez 3lata mieszkałam w zabrzu i tam masz tylko kilka godzin z maluszkiem przydzielonych?? różne opinie o tym szpitalu słyszałam, ale to troszkę nieludzkie :/

Cytat:
umow sie koniecznie, dobrze jest wiedziec gdzie bedziesz rodzic, jak co wyglada ja wiem i czuje sie troszke bardziej spokojniejsza, wiem gdzie jechac, co mi zrobia za auuuuaaaaa, gdzie spedze czas podczas porodu, pokazali maszyny pod ktore mnie podepna, sprzet jakis pomocny i sale porodowa zimna jak diabli no ale byc musi
może jutro się tam dobiję chyba, że znów mnie zleją, "proszę zadzwonić za 5min"...a za 5 min nie odbierzemy telefonu
Stary 2015-02-17, 22:04   #2858
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
wtedy nawet tego nie dałam rady ale teraz akurat na to mam zawsze chęć, co widać po tym, w jakim tempie moja waga szybuje w górę
To gorzej jak nie mogłaś jeść, ale teraz musimy się najeść na zapas, bo potem dieta.

A każda pisze o tych lodavh, ze jutro musze kupic
Stary 2015-02-17, 22:04   #2859
bozena_87
Raczkowanie

Pisałyscie o swojej wadze , to ja wam powiem jak to u mnie wygląda. Przed ciążą miałam 60 kg. Dzień przed porodem 77 kg. Dzień po porodzie 72 kg. Dzisiaj czyli 11 dni po porodzie mam 68 kg czyli zostało mi jeszcze 8 kg do zrzucenia. Jem dietetycznie ( gotowane kurczaki , marchewka , rosolki) bo próbuje małego przystawiac do piersi. Nie jem słodyczy ( poza herbatnikami) i nie pije gazowanego . Chce na razie tak jeść bo synek jest malutki i wcześniak ale za jakiś czas będę powoli poszerzać dietę.
Stary 2015-02-17, 22:06   #2860
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość

Wizytę miałam wczoraj... mała w 35t2d waży orientacyjnie.... 3300... jestem przerażona bo naprawdę chciałam spróbować rodzić naturalnie, ale jak będzie tak dalej rosnać to cc nie uniknione.... są maluchy które w tym tygodniu miały podobną wage??
:
oooo spora. Ciekawe jak to w rzeczywistości wyjdzie-czy te wagi się sprawdzą w rzeczywistości
Stary 2015-02-17, 22:06   #2861
antoxa
Rozeznanie

Dziewczyny gratulacje za udane wizyty

Właśnie zjadłam całą tabliczkę czekolady i mam wyrzuty sumienia z tego powodu bo nie wiem czy kiedykolwiek w życiu zdarzyło mi się zjeść samej całą tabliczkę ale jutro mam post, więc mogłam dzisiaj zaszaleć
Stary 2015-02-17, 22:08   #2862
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
W domu miałam tylko plasterki Compeed. Na szczęście jutro na 12:10 mam wizytę, więc mam nadzieję, że ginka mi coś doradzi... ale mam ochotę płakać
A Ty rozmawiałaś z lekarzem?

tak, dzwoniłam zapytać, powiedział, że mogę aptecznym smarowidłem leczyć
Stary 2015-02-17, 22:08   #2863
bozena_87
Raczkowanie

Cytat:
no ba! rzut kamieniem ode mnie w zasadzie, bo co to jest miasto obok zresztą przez 3lata mieszkałam w zabrzu i tam masz tylko kilka godzin z maluszkiem przydzielonych?? różne opinie o tym szpitalu słyszałam, ale to troszkę nieludzkie :/

może jutro się tam dobiję chyba, że znów mnie zleją, "proszę zadzwonić za 5min"...a za 5 min nie odbierzemy telefonu
Tak tam są tylko 3 godziny. Nie wiem jak na innych oddziałach ale na patologii noworodka tam gdzie jest synek są tylko 3 godz. Na lekarzy i pielęgniarki nie mogę narzekać. Nawet pomogły mi przy przystawianiu maluszka do piersi. Pokazaly co i jak i wogole sa w porządku .
Stary 2015-02-17, 22:12   #2864
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Też mam teraz opryszczkę już jakiś 3 raz w ciąży. Musisz uważać żeby nie przenieść jej na narządy rodne i niestety ale absolutnie zero kontaktu z dzieckiem tzn. myć ręce przed dotknięciem dziecka i nie wolno całować

za pozostałe wizyty
a ja tą opryszczkę zobaczyłam podczas prysznicowania się, jak mi usta namiękły, a wcześniej się goliłam i oczywiście cała się pozacinałam. Mam ogromnego stresa teraz, że ją rozniosłam

Za udaną wizytę

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 22:13   #2865
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczuję Ci. Ja (tfu tfu) nie mam prawie żadnych objawów ciazowych. Poza tyciem i obożarstwem i coraz cięższym poruszaniem się czuje sie świetnie. A mdłości miałam raz w ciągu calej ciąży i to przez kilka godzin. Jak się położyłam spać i wstałam to bylo ok
no to tak jak ja...ale w obżarstwie i tyciu się łączę
bardzo współczuję tym, które wymiotują i puchną

Cytat:
Pisałyscie o swojej wadze , to ja wam powiem jak to u mnie wygląda. Przed ciążą miałam 60 kg. Dzień przed porodem 77 kg. Dzień po porodzie 72 kg. Dzisiaj czyli 11 dni po porodzie mam 68 kg czyli zostało mi jeszcze 8 kg do zrzucenia. Jem dietetycznie ( gotowane kurczaki , marchewka , rosolki) bo próbuje małego przystawiac do piersi. Nie jem słodyczy ( poza herbatnikami) i nie pije gazowanego . Chce na razie tak jeść bo synek jest malutki i wcześniak ale za jakiś czas będę powoli poszerzać dietę.
czyli można liczyć na to, że waga zejdzie
ja liczę, że po powrocie ze szpitala zejdzie ok 7 kg, to później jeszcze ok 10 kg zostanie, dam radę
Stary 2015-02-17, 22:14   #2866
Hottie07
Zakorzenienie

cześć kochane

co za dzień - umówiłam się dziś z koleżankami z pracy - na takie mini baby shower - było miło, był prezencik dla małej , bardzo fajnie było

i siedzę sobie w tej cudownej atmosferze a tu dzwonią do mnie z Luxmedu, że jutro mnie lekarz nie przyjmie - czy ja mogę za tydzień przyjść ( no dobrze, że nie za dwa , bo za dwa w środę to rodzę )

wszystko super, ale mam L4 do dziś i pytam się co ja mam zrobić w tej sytuacji , Pani nie wie...no ręce opadają. Na szczęście mojego Pana doktora nie ma tylko jutro , więc idę na wizytę w piątek....
Stary 2015-02-17, 22:14   #2867
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Gratulacje dziewczyny wizyt!

My też już po wizycie. Nie robiliśmy pomiarów, lekarz sprawdził serdusio i pooglądaliśmy malutką. Leży sobie główką w dół, nogi rozwalone jedna w lewą, druga w prawą, ręce to samo. Na pełnym luzie
Nie pokazała buźki, bo leży zwrócona w stronę kręgosłupa. Ale to już tak nie dużo zostało, że nie muszę widzieć twarzyczki na USG. Zobaczę na żywo W zamian za buźkę widzieliśmy w 3D dowód na to, że jest dziewczynką Ale też na początku nie chciała pokazać, bo zasłaniała sobie rączką

Jestem pozamykana, ilość wód płodowych w normie, łożysko jest w II stopniu dojrzałości. Czyli wszystko ok.
gratki za wizyte

aaakarolina a co to za nastawienie z tą wagą???? nie ma co się przejmować...wszytsko zrzucimy!!!!!!! teraz kilogram w tą czy w tą to bez różnicy-ważne by dzieciaki rosły i zdrowe były!
Stary 2015-02-17, 22:14   #2868
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jest dla nas nadzieja i szybko sie chudnie.
Żeby synek zdrowo rósł
Stary 2015-02-17, 22:16   #2869
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość

Właśnie zjadłam całą tabliczkę czekolady i mam wyrzuty sumienia z tego powodu bo nie wiem czy kiedykolwiek w życiu zdarzyło mi się zjeść samej całą tabliczkę ale jutro mam post, więc mogłam dzisiaj zaszaleć
pierwszy raz w życiu????? u mnie to standardzik
Stary 2015-02-17, 22:19   #2870
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
za laktację. z kp powinnaś dość szybko powrócić do wagi sprzed ciąży bardzo współczuję, że przydzielili Ci tylko 3h. już pomijając jak to jest na innych oddziałach, jesteście rodzicami, a Ty walczysz o laktację, więc siłą rzeczy powinnaś spędzać z małym jak najwięcej czasu czemu akurat do zabrza Twojego synka zawieźli?? wiem, że u mnie w szpitalu w gliwicach też jest dobry oddział dla noworodków i słyszałam, że jednak traktują rodziców lepiej tj.spędzają z maluszkami dużo więcej czasu niż jakieś skromne 3h.
Stary 2015-02-17, 22:28   #2871
Anneet
Raczkowanie

Hej dziewczyny jak wiecie jutro wizyta u gin i tak czytałam,ze miałyście jakieś tam badania odpłatne i czekałyście na wynik coś koło tyg ale nie pamiętam co to za badania możecie mi napisać jakie to ,bo chciałabym się spytać o nie moją gin

Dziś mężuś na kolacyjkę zrobił nam Kurczaka w carry powiem,ze wyszło mu super ja frytasy do nich zrobiłam.. a też udało mi się dziś co nieco wywietrzyć dla małej bo ostatnio nie podołałam zadaniu
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 22:31   #2872
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
pierwszy raz w życiu????? u mnie to standardzik
Ja nie dość, że całe życie walczę ze swoją wagą i nie mogłam sobie pozwolić na takie grzechy to jakoś specjalnie nie przepadam za słodyczami, bo kojarzą mi się ze złem ale w ciągu ostatniego miesiąca zjadłam tyle słodkiego co chyba przez połowę swojego życia nie zdołałam zjeść
Stary 2015-02-17, 22:33   #2873
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
no to tak jak ja...ale w obżarstwie i tyciu się łączę
bardzo współczuję tym, które wymiotują i puchną
Obżarstwo to nawet fajne, ale po co nam to tycie?
Stary 2015-02-17, 22:33   #2874
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny jak wiecie jutro wizyta u gin i tak czytałam,ze miałyście jakieś tam badania odpłatne i czekałyście na wynik coś koło tyg ale nie pamiętam co to za badania możecie mi napisać jakie to ,bo chciałabym się spytać o nie moją gin

Dziś mężuś na kolacyjkę zrobił nam Kurczaka w carry powiem,ze wyszło mu super ja frytasy do nich zrobiłam.. a też udało mi się dziś co nieco wywietrzyć dla małej bo ostatnio nie podołałam zadaniu
Chyba chodzi o badanie GBS też jeszcze nie miałam go robionego i muszę się upomnieć w czwartek
Stary 2015-02-17, 22:37   #2875
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
cześć kochane

co za dzień - umówiłam się dziś z koleżankami z pracy - na takie mini baby shower - było miło, był prezencik dla małej , bardzo fajnie było

i siedzę sobie w tej cudownej atmosferze a tu dzwonią do mnie z Luxmedu, że jutro mnie lekarz nie przyjmie - czy ja mogę za tydzień przyjść ( no dobrze, że nie za dwa , bo za dwa w środę to rodzę )

wszystko super, ale mam L4 do dziś i pytam się co ja mam zrobić w tej sytuacji , Pani nie wie...no ręce opadają. Na szczęście mojego Pana doktora nie ma tylko jutro , więc idę na wizytę w piątek....
Pochwal się prezentem
Dobrze, że udało się na piątek umówić, bo z tym L4 średnio by było, choc pewnie hakis inny gin w przychodni by Ci mógł chyba wypisać?
Stary 2015-02-17, 22:39   #2876
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
Chyba chodzi o badanie GBS też jeszcze nie miałam go robionego i muszę się upomnieć w czwartek
tak chyba o to chodzi,a raczej o to dziękuję
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 22:40   #2877
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

tez wczoraj robilam ale z ryzem a to badanie nie wiem nie robilam
Stary 2015-02-17, 22:41   #2878
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
gratki za wizyte

aaakarolina a co to za nastawienie z tą wagą???? nie ma co się przejmować...wszytsko zrzucimy!!!!!!! teraz kilogram w tą czy w tą to bez różnicy-ważne by dzieciaki rosły i zdrowe były!
aa to chwila była tylko, jakoś się nie spodziewałam, że aż tyle będzie
n ale w sumie o czym myślałam jak obżeram się codziennie słodyczami i głównie leżę na kanapie
teraz już ok i zamierzam dalej jeść, bo po porodzie nie będę mogła, więc korzystam póki mogę a kilogramy zejdą, nie ma bata
dzięki za dobre słowa

Cytat:

myślę, że chodzi o GBS
ale pyszna kolacyjka
Stary 2015-02-17, 22:42   #2879
EdithS
Zadomowienie

asiulek8 niesamowite te Twoje stópki, tzn. stópka i stooopa

tout-petit-fille za wizytę

mama_kasia za dobre wieści po wizycie, nie martw się na zapas, waga jest w porządku, wrzuć fotki kącika

crystal25 zobaczysz, jeszcze takie foty nam po porodzie wrzucisz, będziemy się wzajemnie mobilizować i damy radę a ten filmik rzeczywiście wzruszający, nie dziwię się, że Twój tż tak zareagował

aroli za wizytę
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 22:47   #2880
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
to ja zazdroszcze

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
cześć kochane

z lekarzami to zawsze jest problem moj tez mi raz przeniosl wizyte bo na urlop sobie poszedl z dnia na dzien. Obys miala to zwolnienie, bo tak trzeba kombinowac i szukac lekarza

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:

na zdrowie kochana jedna tabliczka jeszcze nikomu nie zaszkodzila

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
jest nadzieja

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
asiulek8 niesamowite te Twoje stópki, tzn. stópka i stooopa

tout-petit-fille za wizytę

mama_kasia za dobre wieści po wizycie, nie martw się na zapas, waga jest w porządku, wrzuć fotki kącika

crystal25 zobaczysz, jeszcze takie foty nam po porodzie wrzucisz, będziemy się wzajemnie mobilizować i damy radę a ten filmik rzeczywiście wzruszający, nie dziwię się, że Twój tż tak zareagował

aroli za wizytę

mam nadzieje narazie to trzeba mnie trzasnac zebym nie rozpaczala nad soba
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości