|
|
#2221 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Jestem juz po wizycie polowkowej
Co do mnie szyjka dluga twarda i zamknieta niestety juz 5kg na plusie ale dla lekarki to wogole nic bo jestem szczupla;DMikolaj zostaje Mikolajem ulozony byl poprzecznie wiec niestety zadnego zdjecia z proflilu nie mam ani nic mam pelno zdjec ale srednio widac co jest co;D przez cale badanie wiercil sie niemilosiernie pod sonda usg nawet czulam przez brzuch jak mnie kopie skubany! Caly zdrowy! Serduszko i wszystko inne zdrowe! i wazy 400g![]() nastepna wizyta 17marca! |
|
|
|
#2222 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2226 |
|
Rozeznanie
|
szkoda tylko ze z profilu nie moglam zobaczyc Jego buzi
widzialam tylko z przodu buzke a na usg wiadomo jak to widac xD owszem widzialam jak otwieral buzie i ziewal ale noo przez to ulozenie poprzeczne malo co widac bylo za to do woli mogl mnie kopac i przekrecac sie z jednej strony na druga i chwalil sie przed nami tym co mial miedzy nogami
|
|
|
|
#2227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2228 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Ja też już po wizycie! Są dobre i złe wieści. Zacznę od dobrych. Moje maleństwo ma 280g i jest zdrowiutkie. Lekarz sprawdził brzuszek, główkę, ale z twarzą miał problemy, bo dziecko było zwinięte w piłeczkę i twarz zasłoniło obiema rączkami i nóżkami. Długość też z tego względu podał na oko ok. 14-15cm. Za to tyłkiem się tak ładnie wypięło, że powiedział po raz drugi - jedno jest pewne - kobietka pytam się go, czy są szanse, że się jeszcze okaże chłopcem. Mówi, że widzi dokładnie i nic się już nie zmieni Złe wiadomości są takie, że po 1 - mam jakąś infekcję, której w ogóle nie czułam, jak poprzednio i globulki dopochwowe. No a po 2 - i tu gorzej - moje łożysko się nie podniosło. Jest przy szyjce. W związku z tym w razie krwawienia zasuwam do szpitala, nawet nie dzwoniąc do niego, od razu na oddział. No i będę mieć cesarkę, mówi że zwykle robią ją w takich sytuacjach już po 34 tygodniu znaczy mogę urodzić nawet początek czerwca No więc czas najwyższy zacząć kompletować wyprawkę, bo mogę być pierwsza chociaż minimalna szansa, że się jeszcze to łożysko trochę przesunie jest. Za miesiąc już będzie wiadomo. Jak się nie podniesie to znaczy, że jest przyklejone i już tak zostanie. fuertka proszę o dopisanie kolejnej wizyty: 17.03.2015 i płeć potwierdzona dziewczynka Zosia ![]() Gratuluję wszystkich dzisiejszych wizyt!!!
|
|
|
|
#2229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do infekcji, to czesto sie zdarza i mysle ze nie ma sie co tym martwic, globulki napewno ja zlikwiduja oby lozysko sie przesunelo a nawet jesli tak zostanie to dzidzia 34 tygodniu jest juz bezpieczna |
|
|
|
|
#2231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że łożysko się podniesie. Moja znajoma urodziła córkę w 35 tyg. Panna miała 2.6 kg i jest całkowicie zdrowa. Patrząc na nią nie można powiedzieć, że urodziła się jako wcześniak, wcale nie choruje i jest dużą i silną dziewczynką
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Fischerka gratuluję kobitki
i wierzę, że będzie dobrze ![]() Trzymam kciuki za podniesienie łożyska! A u mnie powtórka z wczoraj - obudziłam się i na dzień dobry dostałam kopniaka no to pukam delikatnie do małego a on znów - bach! i tak kilka razy sobie popukaliśmy na dzień dobry w końcu mu się znudziło pewnie sobie pomyślał "durna matka, ile można"
|
#2233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2234 |
|
Rozeznanie
|
u mnie maluch fika co chwile
czasmai jak siedze tak sie rozszaleje ze musze sie wyprostoac albo polozyc zeby sie troche uspokoil a jak wieczorem leze i w nocy to juz wogole lubi sobie szalec ale kocham te kopniaki poki nie sa bolesne bo tak smiesznie brzuch podskakuje^^
|
|
|
|
#2235 |
|
Rozeznanie
|
kurcze, to chyba tylko ja nie czuję żadnych ruchów ;( ;( ;(
Ależ ten Mój Dzieć mnie przetrzymuje
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czuje ale nie tak czesto jak dziewczyny opisuja
a jak reke na brzuchu polize to nie ma mowy o puknieciu wie ze matki nie wolno kopac
|
|
#2237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez nie czuje ruchów cały dzień, głownie rano i wieczorem, jak leżę. Jak siedzę,stoję czy chodzę, to nic...
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co jadlyscie na sniadanko? Poscicie dzis?
|
|
|
#2239 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I dwa malusie bodziaki dla dziewczynki ale ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem co z obiadem, mam ochotę na racuszki ziemniaczane z grzybami problem tylko,ze nic mi nie smakuje, bo baaaardzo boli mnie gardło.... Będzie angina jak nic na weekend
|
|
#2241 |
|
Raczkowanie
|
Alterra pomaramczowa bosko pachnie. A do masazu uzywam takiego o:![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ypustkami.html Gratuluje wam laski wizyt. Ja musze czekac na usg polowkowe jeszcze miesiac, u mnie miedzy om a wynikiem usg jest 2 tygodnie roznicy. Ostatnio nie bylo widac nerek i pecherza, ale lekarz mowil, ze wszystko w porzadku wiec staram sie o tym nie myslec no nerwy tylko zaszkodza. Ja tez chodze prywatnie do lux medu, tam nie robia przy kazdej wizycie tylko skierowanie, a badanie tylko na fotelu. A bierzecie witaminy? Mi zalecil prenatal pro 2, ciekawa jestem jakie wy macie bo te 6 dych za miesieczne opakowanie |
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Ka teraz bralam fembion dla drugiego trymestru a wczesniej natruella czy matruella, skpnczyly mi sie wlasnie musze cos kupic bo nie mam co dzis wziasc
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie biorę żadnych witamin, wystarczy że dzieć 2 tyg za duży .. nie chcę go wypaść bardziej
![]() Nie jem może jakoś hiper zdrowo ale chyba wystarczająco mu dostarczam
|
#2244 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale też zaczyna mnie to niepokoić- niby wiem, że mam łożysko na przedniej ścianie i wtedy czuć ruchy później, ale ja bym chciała już ![]() Dziewczyny, które są zainteresowane wózkiem Bebetto, jaki model wybieracie? Mi spodobał się bardzo Bebetto Holland, wersja szara, tylko jeszcze nie wiem dokładnie który
|
||
|
|
|
#2245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale oczywiście pilnuj się i dużo poleguj Nie martw sie.. ja chyba tez nie czuję Z moich spraw - udało mi się wczoraj uzyskać skierowanie. Dzisiaj będę dzwonić do tej przychodni przyszpitalnej i próbować się zapisać do dr. Roszkowskiego... (niestety zapisy telefoniczne w dziwnej porze od 13 do 14) Wczoraj lekarz mnie nie badał, nie robił usg ale przeczytał opis i obejrzał fotki i stwierdził w sumie to samo co lekarz z soboty - że ewentualna diagnostyka dopiero po porodzie, w najgorszym wypadku nerka w ogóle nie będzie działać... Mam nadzieję, że doktor Roszkowski też tę diagnozę potwierdzi.. albo w drugą stronę - powie coś bardziej optymistycznego... a nie... że mnie jego opinia jeszcze bardziej nie zdołuje........... ajjj powiem Wam, że takie latanie po lekarzach jednak bardzo stresujące jest..... niestety mam brzydką tendencję do zajadania emocji i po wczorajszej wizycie rzucilam się na 3 bita i zagryzlam połową bagietki... no ale co zrobić... zycie nie rozpieszcza to musimy rozpieszczać się sami |
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Niezalogowana ja silvia
|
|
#2247 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie musicie kupować multiwitamin dla kobiet w ciąży (ja też takich nie biorę, bo wszystkie witaminy i minerały są niepotrzebne) ale pamiętajcie o witaminie D! To najważniejsze!!!
"Kobiety z niedoborami witaminy D w ciąży są zagrożone ryzykiem wystąpienia cukrzycy ciążowej, stanu przedrzucawkowego, rzucawki i bakteryjnego zapalenia pochwy. Noworodki tych kobiet obciążone są natomiast ryzykiem drgawek z powodu hipokalcemii, czyli zbyt niskiego stężenia wapnia w surowicy krwi, a także ryzykiem nieprawidłowości w budowie układu kostnego. Dziecko z urodzeniowym niedoborem witaminy D w późniejszym wieku może mieć: defekty szkliwa zębów, zmniejszoną masę kostną, krzywicę, astmę, cukrzycę. Takie dziecko jest też podatne na złamania kości i choroby: autoimmunologiczne, metaboliczne, nowotworowe, naczyniowe i choroby serca." Teraz ciężko ją dostarczać, bo nie ma słońca, więc warto suplementować A gdzie kupujesz? Stacjonarnie czy przez internet? Czy znasz różnicę pomiędzy tymi modelami? Sama jestem ciekawa jak wyglądają w rzeczywistości oba, żeby porównać, bo widziałam tylko Holland (akurat w moim mieście mieli) a tego Silvia nie
|
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Niezalogowana keszcze Sylvi nie widzialam na zywo Holanda tez nie
Jutro maz ma wolne wiec planujemy przejechac po sklepach stacjonarnych i obejrzec wiec moze jutro cos wiecej bede wiedziala
|
|
#2249 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś postnie robię rybę z sosem koperkowym z makaronem, wszystko zapieczone w piekarniku pod serem. Jest taki fix z knorra a ja robię po swojemu od dawna śmietana+koperek+przypraw y i smakuje bosko
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

Co do mnie szyjka dluga twarda i zamknieta

widzialam tylko z przodu buzke a na usg wiadomo jak to widac xD owszem widzialam jak otwieral buzie i ziewal ale noo przez to ulozenie poprzeczne malo co widac bylo za to do woli mogl mnie kopac i przekrecac sie z jednej strony na druga i chwalil sie przed nami tym co mial miedzy nogami

znaczy mogę urodzić nawet początek czerwca
a nawet jesli tak zostanie to dzidzia 34 tygodniu jest juz bezpieczna 

a jak reke na brzuchu polize to nie ma mowy o puknieciu
wie ze matki nie wolno kopac