Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-18, 11:31   #3211
kordelka85
BAN stały

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Mam to samo uczucie, ale nacieszam sie tym hehe bo potem to bede wywalcowana z braku snu wiec już wole to

Ja tez tak myślę mój to chyba do 2 latek latał ze smoczkiem, ale udało sie wytłumaczyć ze musi dac moma dla innego dziecka, ciężej było z kupą bo on ją wyskakiwal, ale ja wyrodna matka sie nie poddalam i go przestraszyłam, ze jak zrobi kupe w pampersa to mu pampers wybuchnie na drugi dzień wszystko bylo w nocniku
Dobra metoda z tym pampersem. Może kiedy z wyprobuje.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 11:32   #3212
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa i jaki macie pomysl na podgrzewanie mleka w szpitalu? To tak w razie czego, bo wiem ze potem jest ciężko coś wymyśleć

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

I z jakiej wody? Czy jakaś mineralna sie nadaje
zwykla przegotowana z czajnika korytarzowego jak juz trzeba bedzie
jak juz mm to zalewala bede ciepla woda, wiec bez podrzewania bedzie.

zreszta jakos o tym nie mysle, jak bedzie problem z kp, poprosze meza o przywiezienie laktatora i sprobujemy sciagnac i podac, jak sie nie uda to mam dwie saszetki mm Bebilonu, przygotujemy i podamy dopoki laktacja nie ruszy, nie chce sie tym zadreczac

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 11:33   #3213
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Aaa i jaki macie pomysl na podgrzewanie mleka w szpitalu? To tak w razie czego, bo wiem ze potem jest ciężko coś wymyśleć

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

I z jakiej wody? Czy jakaś mineralna sie nadaje
A szpital nie udostępnia mm?

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;50297949]a jakes metody, podstępy stosowałaś na oduczenie czy tak sam z sebie sie oduczył?

a propos- bierzecie smoczki do szpitala na po porodzie?[/QUOTE]

Sam, po prostu przestał chcieć tego smoka i wypływał. Tak nam się jakoś udalo.
Stary 2015-02-18, 11:34   #3214
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
zwykla przegotowana z czajnika korytarzowego jak juz trzeba bedzie
jak juz mm to zalewala bede ciepla woda, wiec bez podrzewania bedzie.

zreszta jakos o tym nie mysle, jak bedzie problem z kp, poprosze meza o przywiezienie laktatora i sprobujemy sciagnac i podac, jak sie nie uda to mam dwie saszetki mm Bebilonu, przygotujemy i podamy dopoki laktacja nie ruszy, nie chce sie tym zadreczac
To są saszetki bebilonu?? Lol musze poszukać, a ja chce byc gotowa na ile mogę
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 11:35   #3215
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
ta na pierwsze karmienie tak jak nie idzie a potem kaza swoje dokupic

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
To są saszetki bebilonu?? Lol musze poszukać, a ja chce byc gotowa na ile mogę
kupilam w rossmanie dwie saszetki jedyneczek na wszelki wypadek.

JAŚ

Stary 2015-02-18, 11:37   #3216
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
ta na pierwsze karmienie tak jak nie idzie a potem kaza swoje dokupic [COLOR="Silver"]

[SIZE=1]---------- Dopisano o 11:35 -------.
Chore.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Wodę do mm uzywalam zwykłą przygotowana. W szpitalu było mleko w buteleczkach takich gotowe. Podgrzewacz mieli.
Stary 2015-02-18, 11:38   #3217
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie z rana. Czy was też w nocy bolą pośladki? Mnie potrafi az to budzić takie cierpniecie

Cytat:
Napisane przez AniaPrzyszlaMamaLidki Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, czytam Wasze forum i trochę zazdroszcze jak buszujecie po sklepach. Ja leżę plackiem i co najwyżej buszuje w necie. Ale już niedługo bo to już 33tydz! Narazie niech Dzidzia rośnie w brzuszku, bo tam jej najlepiej! Dziś mam wizytę u lekarza, niestety moja pani doktor się rozchorowałą i idę na badanie do kogoś innego....Mam nadzieję, że nadal będę w domku bo w szpitalu sfiksuję
już niedłuuugo dasz radę a od kiedy musisz leżeć?

Cytat:
Napisane przez AniaPrzyszlaMamaLidki Pokaż wiadomość
W pn zaszalałam i kupiłam sobie biustonosze na Allegroszu i jeden jest za mały Musiałam kupić nowe bo mleczko mi się zaczyna pojawiać i jakoś strasznie wrażliwe się moje cycusie. To nie za wcześnie na mleko? 33 tydz
mi jeszcze nie leci, ale Dziewczyny miały już wcześniej

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
No i zaczynam 34 tydz

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
na dzień dzisiejszy tak - mała ułożona miednicowo. I małe prawdopodobieństwo, że się obróci.

no właśnie tak normalnie jest, a na necie znalazłam już 2 opinie, że ten ordnator kazał rodzić pierworódkom dzieci ułożone miednicowo przez SN i nie obyło się bez komplikacji u matki i dziecka...
no ale najpewniej będzie pogadać z moim ginem, nie martwię się na zapas mam nadzieję, że to, że mój gin pracuje tam na oddziale, też będzie miało jakieśpozytywne strony
w innych pobliskich szpitalach po CC nie pozwalają nawet ojcu kangurować dziecka...
nie martw się na zapas, racja

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
hej, u mnie be zmian, dołek ;( z piątku zrobiła sie sobota, i nie zdziwie sie jak z soboty zrobi sie niedziela....
juz mi sie wszystkiego odechciewa, mam wszystkiego dość nie mam na nic ochoty...
Kochana, szybko zleci!!
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 11:40   #3218
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

ewentualnie mleko mm Bebilon w buteleczkach. takie juz gotowe do podania:

http://www.aptekagemini.pl/bebilon-1...uplikat-1.html

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Chore.
zgadzam sie i nie ukrywam, ze moj szpital nie nalezy do najlepszych, bardziej w ta druga strone

JAŚ

Stary 2015-02-18, 11:40   #3219
gosiak0512
Zakorzenienie

U mnie dokarmiaja swoim mlekiem az do wypisu. Ja sie na mm nie nastawiam i nie kupuje cyckujemy sie do upadlego a w pogotowiu laktator

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 11:44   #3220
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Cytat:
No to dziecko idealne.
Jak czytam wątek o KP to jestem przerażona. Dzieci są straszne z tym wiszeniem na CYCU.
Wbrew pozorom chyba dużo dzieci jest takie "idealne". Córka była spokojna od samego początku i jak płakała to nie było powodu dawać jej smoczka bo płacz ZAWSZE oznaczał: głód, brudną pieluchę albo jakąś niewygodę, rzadziej zmęczenie. Usunięta przeszkoda to gwarantowany spokój. A jak się najadała to i na cycu nie wisiała. Karmiłam ją do 15 miesiąca i wbrew straszeniu starszyzny i znajomych nie było też problemu z odstawieniem.
Ehhh dlatego też obawiam się, że teraz dla równowagi będę mieć cały czas pod górkę. A tego, że młody będzie miał kolki to jestem pewna jak niczego innego
Stary 2015-02-18, 11:45   #3221
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dokarmiaja swoim mlekiem az do wypisu. Ja sie na mm nie nastawiam i nie kupuje cyckujemy sie do upadlego a w pogotowiu laktator
u mnie tak samo z dokarmianiem w szpitalu

Dziewczyny, jakie macie poduszki rogale do karmienia?? podeślijcie linki
Stary 2015-02-18, 11:46   #3222
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

ja wykorzystam mojego obecnego weza

JAŚ

Stary 2015-02-18, 11:53   #3223
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Znam takie przypadki że dziecko po 3 roku ssie smoka. Mojemu na to nie pozwolę bo to juz przesada.
Ja tez znam. Ale mojego odsmoczkowalismy jak miał ok 1rok i 2mce
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 11:56   #3224
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

Jja mam z Motherhood

Poprasowałam teraz idę poukładać ciuszki w komodzie i wyciągam pranie, bo sie skonczylo

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 12:02   #3225
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Heh dziwne. Może miski w nim mają troche inny kształt i to dlatego? Zdarza mi się w sklepie od jednego producenta wziąć kilka różnych staników w jednym rozmiarze i tylko jeden pasuje właśnie ze względu na ten kształt.
Kciuki za badania, żeby wszystk było ok

Mam wrażenie, że mi dopiero teraz się rozkręciły z powiększaniem. Na razie wzięłam stanik do karmienia taki jak teraz noszę (sprawdzałam: wkładka mi wejdzie), zobaczymy, czy nie będzie za mały jak w końcu mi go przyślą

Świeże są te wpisy? Może po tych komplikacjach się uspokoił. Bo jak nie to

Gosiak, jakoś nie wierzę w tą teorię ze zgryzem, to chyba jeszcze pozostałość z czasów mody antysmoczkowej.
A ja wierze. Mam mame stomatologa i widzialam jak smok wplywa na zgryz i dziekuje serdecznie.(zbyt dlugo prsktykowany)

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Ostatnio mam wrażenie, że to dość powszechny widok duże dziecko ze smokiem. Podobnie jak 3-4 latek z pampersem.

Co do smoczków uważam, że każdy powinien sobie decydować sam. Wkurzyłabym się gdyby mi w szpitalu dziecko smoczkiem zatkali. W innym szpitalu w moim mieście smoczek jest wręcz obligatoryjny. Moja córka nie miała smoczka bo go po prostu nie potrzebowała. Odruch ssania miała około 3 miesiąca bardzo silny i pchała palucha do buzi równocześnie uparcie wypluwając smoka. Spróbowaliśmy dwa razy jej podać, ale nie chciała więc na tym się skończyło a ssanie palca minęło tak szybko jak się pojawiło czyli z dnia na dzień nie wiem czy może 3 dni to trwało. Na piersi też nie wisiała. Oj jak mi się marzy by synek teraz miał tak samo

Pewnie ze jak nie trzeba to bez smoka. Każda niech decyduje o swoim dziecku a nie ze ktoś się wtrynia

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;50297949]a jakes metody, podstępy stosowałaś na oduczenie czy tak sam z sebie sie oduczył?

a propos- bierzecie smoczki do szpitala na po porodzie?[/QUOTE]

Ja odcielam koniuszek smoka żeby dziurka była i nie było próżni przy ssaniu. Młody stwierdził ze się zepsuł i spał z nim w rączce przez 3dni a potem wyrzucilam bez problemu. Nawet leki nie uronil czy cos-calkiem bezbolesne poszlo
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 12:05   #3226
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
A ja wierze. Mam mame stomatologa i widzialam jak smok wplywa na zgryz i dziekuje serdecznie.(zbyt dlugo prsktykowany)

Ja znam osobiscie kilka przypadków przodozgryzu pi smoczku Dlatego jestem tak sceptycznie do nich nastawiona

Stary 2015-02-18, 12:16   #3227
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Jja mam z Motherhood

Poprasowałam teraz idę poukładać ciuszki w komodzie i wyciągam pranie, bo sie skonczylo
http://motherhood.pl/sklep/fasolka-motherhood-1

taka?
Stary 2015-02-18, 12:17   #3228
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Hmm chyba zrobie nalesniki na słodko :P mam czekolade kupie banana i zrobie nalesniki z bananami w czeloladzie ale to chyba na podwieczorek po obiedzie
A na obiad mam gulasz z wczoraj
Ale ja chyba wkroje banana do ciasta
Tak jak zawsze tre jablko do ciasta.

Cytat:
BIRD to debil nie ordynator. Niech da na pismie ze taki ciezki porod bierze na siebie i jego konsekwencje. Ale to tak wlasnie jest nigdy nie rodzil a wie najlepiej co "dobre "

SONIA nie wiem nadal co na obiad. Chyba plackow ziemniaczanych zrobie.

MALA ja mialam wczoraj przeblysk bo zapakowalam pralke ale juz dalam sobie spokoj z puszczeniem jej

BLACK ja na jaska kladlam, glowke i tak plecy do polowy i najwygodniej mi bylo i wtedy reka prawa wolna, a na lezaco to juz w ogole wygodnie samego cycka to nie trzymalam bo nie bylo potrzeby

BIRD jak dla mnie to nie potrzebnie sie nakrecasz, im wiecej pytasz i czytasz tym gorzej. Jak lekarz da skierowanie do cc to ordynatorowi nic do tego bo to lekarz cie prowadzi 9 msc i skoro pisze na cc to ma ku temu powody.

Ja mam poki co z glowy mala glowka w dol wiec sn bedzie i mam nadzieje ze tak zostanie

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Smoka biore ze soba i nikt mi nie zabroni. Wiszenie na cycu to tez nie rozwiazanie a smok daje chwile wytchnienia

o placki mniam!

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
My dzisiaj z rana poszalelismy o ile można mały tez dawal znac ze jest z nami. Nie ma jak trójkącik hahaa oczywiście później wiercil mi się strasznie caly brzuch mi latał, skoro my mu przeszkadzamy to on potem mi

Naleśniki z bananami dobra opcja do tego czekolada mniam tylko muszę sprawdzic czy mam banany

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Będzie dobrze zanim się obejrzysz a mąż już będzie przy tobie. Zaraz ci tu wymyslimy jakieś zajecie i nie będziesz tak dużo o tym myśleć.

ja dlatego takiego seksu nie lubie. Nie jara mnie to az tak jak bez ciazy

Cytat:
o to to, właśnie od spania.

kopytka ze szpinakiem i sosem pieczarkowym

no mi nie urosły już. Może Tobie urosną Ale z mniejszych cycków też pięknie mleko leci, więc jeśli o to chodzi to się nie martw.

ja też tak uważam. Ważne żeby dziecko do 2giego roku życie nie ssało smoka, tylko go oduczyć tak do około roczku.

ja to bym się naoodpoczywała za wszystkie czasu jakbym nie miałą M i Młodego przez tydzień!! Ale pewnie też bym tęskniła jak głupia

Ha! oddadzą mi kasę-niby zapomnieli, ale podałam nr konta-zobaczymy.
A co do paczki to facet nie odbiera..

Zabieram się za szycie, bo się trochę nazbierało rzeczy do naprawy, poprawek..

o jaki obiadek. Milego szycia:&

Cytat:
Hej

Przyszla mi pol h temu paka z Gemini, kurcze zamowienie za 520 zl i zadnego gratisu nie dali..nic a nic:/
Chyba uznali, ze za malo kupilam i nie zasluzylam

Pije inke i Was nadrabiam

o jest paka ostra
Smacznej inusi

Cytat:
Pośladki nie za to cała miednica tak. W ogóle spanie na jednym boku przez całą noc mi nie służy bo rano czuję się jakby ktoś po mnie walcem przejechał.

Ja jeszcze nie produkuję nic. Ale przy Hani mleko się pojawiło dopiero po porodzie jak ona zaczęła ssać.

Też liczę na to, że od porodu Hani u mnie w szpitalu poszli technicznie do przodu Niby w przychodniach w drugiej części szpitala po zalogowaniu peselem jest ale to nie jest jednoznaczne z oddziałami.

Również tak poprzednio zrobiłam. Teraz liczyłam na odkupienie sobie w Intimissimi podobnych staników ale niestety ostatnio nie było nic co mnie interesowało i zaczęłam się stresować, że muszę chociaż jednego starocia z czasów Hani wygrzebać.

U mnie ordynator "obsługuje jak normalny lekarz. Niby dyżurów nocnych nie ma itp ale cc przeprowadzał.

Ja liczyłam, że mi się dziś upiecze i podam lasagne z wczoraj bo jeszcze zostało i klops bo dziś postnie i też musze kombinować
ja nie przestrzegam postu.

Poprasowalam i padam na pysk. Kurde prawie 1,5h.
Teraz chwila usiafe i kurze poscieram
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 12:23   #3229
gosiak0512
Zakorzenienie

Kawke wypilam i jedno pranie juz rozwieszone, teraz posciele nastawilam, kompocik na gaz dalam i leze ksiazke podczytuje. Maz dopiero wstal i poszedl popiol wybierac

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 12:24   #3230
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Kawke wypilam i jedno pranie juz rozwieszone, teraz posciele nastawilam, kompocik na gaz dalam i leze ksiazke podczytuje. Maz dopiero wstal i poszedl popiol wybierac
A placki kiedy?
Stary 2015-02-18, 12:28   #3231
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

Tak. Taka

Stary 2015-02-18, 12:29   #3232
madzixx88
Zakorzenienie

natchnęłyście mnie i też dziś naleśniki usmażę na obiad

ale bez bananów, zwyklaki z cukrem i dzemem
Stary 2015-02-18, 12:49   #3233
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
na dzień dzisiejszy tak - mała ułożona miednicowo. I małe prawdopodobieństwo, że się obróci.

no właśnie tak normalnie jest, a na necie znalazłam już 2 opinie, że ten ordnator kazał rodzić pierworódkom dzieci ułożone miednicowo przez SN i nie obyło się bez komplikacji u matki i dziecka...
no ale najpewniej będzie pogadać z moim ginem, nie martwię się na zapas mam nadzieję, że to, że mój gin pracuje tam na oddziale, też będzie miało jakieśpozytywne strony
w innych pobliskich szpitalach po CC nie pozwalają nawet ojcu kangurować dziecka...
Nie martw się na zapas.
Wiem, że lekarze niechętnie podważają opinie swoich kolegów z pracy, nawet odrynator. Jeśli Twój lekarz pracuje w tym szpitalu, to nie powinno być problemów.
Cytat:
Hej

Przyszla mi pol h temu paka z Gemini, kurcze zamowienie za 520 zl i zadnego gratisu nie dali..nic a nic:/

U mnie też ostatnio za ponad 300 zł nie było żadnych gratisów
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 12:49   #3234
kordelka85
BAN stały

No
Cytat:
Wbrew pozorom chyba dużo dzieci jest takie "idealne". Córka była spokojna od samego początku i jak płakała to nie było powodu dawać jej smoczka bo płacz ZAWSZE oznaczał: głód, brudną pieluchę albo jakąś niewygodę, rzadziej zmęczenie. Usunięta przeszkoda to gwarantowany spokój. A jak się najadała to i na cycu nie wisiała. Karmiłam ją do 15 miesiąca i wbrew straszeniu starszyzny i znajomych nie było też problemu z odstawieniem.
Ehhh dlatego też obawiam się, że teraz dla równowagi będę mieć cały czas pod górkę. A tego, że młody będzie miał kolki to jestem pewna jak niczego innego
Mój to za bardzo cyca nie chciał, pociumkal puki mu dobrze o leciało, a potem w ryk, bo dalej głodny, dokarmialam wczesniej odciagnietym i mm. Czasami najadl się bez mm ale rzadko. Poza tym to spał przez pierwszy miesiąc z kawałkiem. Kolek nie miał, ale za to bardzo ulewal.

Edytowane przez kordelka85
Czas edycji: 2015-02-18 o 12:53
Stary 2015-02-18, 12:54   #3235
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
ja zaraz bede dzwoniła do nich, tylko zjem.

cycki juz nam nie urosna, a na pewno nie o rozmiar. Co mialo urosnac to urosło. Mleko się nie magazynuje w cyckach tylko produkuje na bieząco więc nie ma co wydziwiać i ja kupiłam w moim obecnym rozmiarze. Tak samo robiłam w 1wszej ciąży że kupiłam takie dobre na miesiac przed porodem i potem były idealne.
Mówisz ja myślałam że jeszczze trochę się zwiększą przy karmieniu właśnie sprawdziłam mam 75 D z H&M to może i w tym rozmiarze jeszcze jakiś zamówię.

Cytat:
Ja tam reka karmic nie umiem piersia to tak

VIOLKA ja kupilam w stacjonarnym staniki lupo line i mam lekki zapas na wkladke akurat i starczy bo juz nie urosna[COLOR="Silver"]
No ja właśnie chyba z tej firmy chciałam kupić, mam nadzieję że tam rozmiarówka podobna jak w innych sklepach - bo ja przez neta mam zamiar zamawiać.

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Mniami

Ja jem z serem, krakowska z fileta i musztarda rosyjska.
Jakies pomysly na obiad?
My dziś pościmy - czyli rybka

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
hej, u mnie be zmian, dołek ;( z piątku zrobiła sie sobota, i nie zdziwie sie jak z soboty zrobi sie niedziela....
juz mi sie wszystkiego odechciewa, mam wszystkiego dość nie mam na nic ochoty...
ajjj przesadzasz, nic złego się nie dzieje ani Tobie ani mężowi więc głowa do góry ! To nie koniec świata

Cytat:
Hej

Miałam to samo napisać - przyszła paka, rzeczy jakoś malusio a 450 zł i gratisów też brak - chyba dziewczyny nam wszystkie wybrały nawet kremu 50 + brak

Cytat:
KORDELKA to zalezy jeszcze kiedy zeby pojda. Moj mial 2 miesiace i cztery jedynki
uuu to szybciutko

Cytat:

ja mam taką jak ostatnio na zdjęciu wstawiałam , to chyba jakaś firma Fiki Miki 55 zł mnie kosztowała w sklepie stacjonarnym
Stary 2015-02-18, 12:55   #3236
soniuska
Zakorzenienie

Smacznych nalesnikow
Stary 2015-02-18, 12:55   #3237
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
mój udostepnia.
mam na instrukcji smoczków zalecenie, żeby wygotowac jej przed uzyciem 5 minut we wrzątku, nie rozkleją się?
a i fajny tekst tu jest"Jeśli smoczek zostAnie wciągnięty do jamy ustnej NIE WPADAJ W PANIKĘ"
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 12:57   #3238
violka848
Zakorzenienie

Wczoraj wieczorem pozamawiałam lampke przescieradła, wozek w koncu i wczesniej jeszcze ☠☠☠☠☠☠☠y na allegro - także teraz czekam na 5 paczek chyba jeszcze hehe ale przynajmniej już mam z głowy te rzeczy mogę się czym innym zająć
Stary 2015-02-18, 13:00   #3239
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Cytat:
No

Mój to za bardzo cyca nie chciał, pociumkal puki mu dobrze o leciało, a potem w ryk, bo dalej głodny, dokarmialam wczesniej odciagnietym i mm. Czasami najadl się bez mm ale rzadko. Poza tym to spał przez pierwszy miesiąc z kawałkiem. Kolek nie miał, ale za to bardzo ulewal.
Tak to każde dziecko inne Zobaczymy wkrótce jakie teraz egzemplarze nam się trafią
Stary 2015-02-18, 13:02   #3240
kordelka85
BAN stały

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;50299811]mój udostepnia.
mam na instrukcji smoczków zalecenie, żeby wygotowac jej przed uzyciem 5 minut we wrzątku, nie rozkleją się?
a i fajny tekst tu jest"Jeśli smoczek zostAnie wciągnięty do jamy ustnej NIE WPADAJ W PANIKĘ" [/QUOTE]

Nie, nie rozkleja.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości