Mamusie wrześniowe 2015 cz. II - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-18, 10:55   #3241
mysza007
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
heeeej mysia jak sie czujesz??

u mnie za wczesnie bylo ostatnio ale teraz to juz powinno cos byc widac chyba ze sie wlasnie obroci tyłkiem
ahh z miesem to masakra ani wedlin ani miesa.. nic.. od razu niedobrze mi.. kawa tez nie zabardzo

witaj
oj ty biedna.. duzo zdrowka
Sugar, a dziękuje, jakoś zyję

Obudziłam sie dzisiaj i miałam dziwne wrazenie jakbym była nadal w głębokim śnie, taki sen na jawie. Juz któryś raz mi się to zdarzyło i się zastanawiam czy to od burzy hormonów czy co? Az się przestraszyłam A cycki jak mnie bolały po przebudzeniu, ze myslałam, ze mi eksplodują

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 10:55   #3242
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, Wam lekarz mówi, że np. na następnej wizycie będą prenatalne albo genetyczne (jak to w ogóle wygląda?). Bo mam w czwartek drugą wizytę i mam przynieść wyniki badań, ale wolałabym wcześniej wiedzieć jakbym miała mieć jakieś dodatkowe badania bo pewnie będzie większy hajs potrzebny.
Mówi mówi, szczególnie że na prenatalne wizyta jest zazwyczaj dłuższa bo więcej trzeba zobaczyć niż na normalnym badaniu. U mnie różnica w cenie była 80 zł (normalne 100 zł, to dłuższe 180 zł).
Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Owieczka trochę się uspokoiłam, porozmawiałam też z mężem i zakazał mi się kategorycznie denerwować.
Kazał mi się zająć sprawa kupna projektu domu i złożeniem wniosku o warunki zabudowy.

Pochwale się projektem
http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...m8301f7058e1b9
Bardzo ładny dom
No i nie denerwuj się bo już nic nie przyspieszysz.
Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
u mnie za wczesnie bylo ostatnio ale teraz to juz powinno cos byc widac chyba ze sie wlasnie obroci tyłkiem
ahh z miesem to masakra ani wedlin ani miesa.. nic.. od razu niedobrze mi.. kawa tez nie zabardzo
Żeby tylko tyłkiem. Mój to tyłkiem i to jeszcze stopami się zasłaniał, po turecku siedział i nijak się nie dało zobaczyć.
Ja kawy od początku ciąży nic właśnie dlatego, że mi nie smakuje. Za to cola to dla mnie teraz niebiański napój. Z mięsem już myślałam, że mi przeszło bo wędliny jem normalnie, mięso na obiad też ale wciąż nie mogę znieść smrodku gotowanego mięsa na przykład jak przy rosole bleeeeee (pomyślałam tylko o tym i mi się cofa).
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
3,5 zastanawiam się czy to nie przez to, że byłam w szpitalu Pod koniec strasznie to przeżywała. Muszę zapytać mamy czy jak z niąspała to tez siusiała.

Dziewczyny od 2 dni czuję smyranie i to tak centralnie na dole. Baaardzo delikatne i tylko chwilami wyczuwalne ale jednak. Przeważnie jak się np dociskam brzuchem do materaca albo ogólnie jak jest jakiś nacisk. Ciekawe czy jutro też coś poczuję Za dwa dni zaczynamy 13 tydzień
Sądzę że się właśnie zestresowała tym że cię nie ma. A szpital jeszcze się źle kojarzy, więc jeszcze jej po głowie czarne scenariusze chodziły.

Mi się też zdawało już parę razy ale to chyba jednak nie to A zaraz 14 tydzień...
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Dajcie sobie spokój z ta amatorka Chodakowska, serio.
E tam, ja uważam że jak ma się do wyboru Chodakowską i nicnierobienie to wybór jest oczywisty. Ja zamierzam schudnąć spacerami z wózkiem i karmieniem A Chodakowska to jak mi się zachce i jak dziecko pozwoli na taki luksus.

Jadę dzisiaj do gina na NFZ na cytologię.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-02-18 o 10:57
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 10:56   #3243
party_girl7
Zakorzenienie

Też myślę że Chodakowska ma zbyt dużo fizycznych dowodów na to żeby nazywać ją amatorka... nigdy z nią nie ćwiczyłam, bo jestem i tak chuda, ale gdy będę chciała poćwiczyć po porodzie to pewnie zacznę z nią.
Stary 2015-02-18, 10:56   #3244
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
dodam,że jeszcze za TM może oprócz kości z kurczaków jeść gówienka do woli i tarzać się w dziwnościach

Wierzę,że zwierzęta mają duszę (tak też twierdzi Ojciec Leon Knabit-napisał piękną książkę o tym). Ja to chcę iść po śmierci do nieba, ale do nieba w którym będą moje psiurki kochane.

Przypomniała mi się piękna przypowieść:

W wypadku giną własciciel i jego pies. Odpływają ich dusze w zaświaty,stają u progu magicznej bramy,pukają,pytają się grzecznie czy mogą wejść. Słyszą:" tu z psami nie wpuszczamy". Odchodzą w otchłań. Tułają sie tak w niebycie,tułają aż nagle dochodzą do kolejnej bramy,pukają,pytają się czy mogą razem wejść. "Ależ oczywiście,serdecznie zapraszamy do nieba". Własciciel mówi: " my już chyba tam byliśmy ale nas nie wpuszczono". Hola,hola...tam to nie było niebo-do raju wchodzą tylko ci,którzy kochali i szanowali zwierzęta
I brudną mordę wycierać w świeżo wyprany koc

Piękna przypowieść

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam jeszcze 2 pytania, które mnie zastanawiają... czy bierzecie już jakieś witaminy dla kobiet w ciaży? Ja biorę luteinę dowcipnie, jodid, hormony, folik - no i mi gin powiedziała, że witaminy od 2 trymestru, a moja koleanka dostala je od początku więc nie wiem jak to z tym jest. No i najważniejsza rzecz jaka mnie nurtuje to czy już widzicie po swoich ciałach, że cos się zmienia?
Od pierwszej wizyty u ginki biorę witaminy, lekarz na IP też do pytał czy biorę witaminy.
Teraz doszedł Duphaston

Brzucho jakieś wielkie nie jest, wzdęcia też przechodzą i nadal mieszczę się w moje spodnie

Dzisiaj zaczynam 10tc

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
niezłą se lekturę znalazłam, czytam opisy porodów mamuś lutowych.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

ja oczywiście będę z nią ćwiczyć, i MelB też odpalę bo przed ciążą ładnie rzeźbiła mi ciało
Też podczytuje lutówki i przy niektórych opisach porodu popłakana jestem.

Też będę ćwiczyć z Chodzia, wiem co pokazuje źle, ale jak się odchudzałam i nie miałam czasu na chidzenie do fitness clubu, to po skalpelach itp. Były efekty.
Jak będzie czas i kasa, to oczywiście karnecik na fitness wykupię
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 11:01   #3245
mysza007
Zakorzenienie

ja tez podczytuję opisy u lutówek często uronię łezkę

Stary 2015-02-18, 11:03   #3246
meryy82
Zakorzenienie

Oki zbieram się na wizytę u ginki, chyba jest lepiej, bo już prawie nie plamię.
Mam nadzieję, że Ktosiek trzyma się tam dzielnie. Myslałam, że nic nie czuję do tej istotki, ale się o nią martwię.
I chyba Ktosiek ma zatwierdzone imiona Matylda lub Robert
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 11:03   #3247
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Dużo urodziło w styczniu
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 11:04   #3248
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
fajnie jest to czytać , ale gdy dochodzę do momentu : "i teraz zaczyna się rzeź niewiniątek" "krzyczałam tak że te odgłosy nie przypominały ludzkich krzyków"
to wtedy przełykam ślinę i czytam z takim przejęciem jakbym była na jakimś seansie filmowym, na horrorze

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 11:08   #3249
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie jest to czytać , ale gdy dochodzę do momentu : "i teraz zaczyna się rzeź niewiniątek" "krzyczałam tak że te odgłosy nie przypominały ludzkich krzyków"
to wtedy przełykam ślinę i czytam z takim przejęciem jakbym była na jakimś seansie filmowym, na horrorze
aakkzzii mnie przerazają opisy jak niektóre kobietki cięzko dochodzą do siebie po cc, mnie tez cesarka czeka i jak to czytam to jestem załamana, nie dośc, ze teraz w ciązy czuje sie fatalnie, to jeszcze potem mam zdychac? Ratunku!

Stary 2015-02-18, 11:10   #3250
ania_2019
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to ania_2019

Dziewczyny wrzuccie mi linka do mamus lutowych prosze bo mi sie apka zawiesza i wejsc nie moge a linka poprzez apke tez moge otworzyc z gory dzieki

Sama sobie z checia poczytam co prawda bardziej interesuja mnie wypowiedzi mamus ktore rodzily po raz kolejny jesli tam takie sa ale mimo wszystko z checia poczytam
ania_2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 11:11   #3251
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
aakkzzii mnie przerazają opisy jak niektóre kobietki cięzko dochodzą do siebie po cc, mnie tez cesarka czeka i jak to czytam to jestem załamana, nie dośc, ze teraz w ciązy czuje sie fatalnie, to jeszcze potem mam zdychac? Ratunku!
Pamiętaj że z opisami jest tak że więcej zawsze jest tych przerażających i negatywnych, bo jak u kogoś idzie gładko to nie ma sensu wypisywać tego na forum.
Moja bratowa miała CC, od razu po nim chodziła, w 3 tygodnie po porodzie rana już była prawie całkowicie zagojona i mówi że nie wyobraża sobie innego porodu bo tak było ekstra.
Stary 2015-02-18, 11:13   #3252
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
ja czytam tylko te porody siłą natury bo mam nadzieję tak będę rodzić.
o cesarce wgl nie czytam bo mam nadzieje tego nie przechodzić.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wrzuccie mi linka do mamus lutowych prosze bo mi sie apka zawiesza i wejsc nie moge a linka poprzez apke tez moge otworzyc z gory dzieki

Sama sobie z checia poczytam co prawda bardziej interesuja mnie wypowiedzi mamus ktore rodzily po raz kolejny jesli tam takie sa ale mimo wszystko z checia poczytam
tu masz ostatnia część https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=802348

wymianki
Stary 2015-02-18, 11:15   #3253
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Sugar, a dziękuje, jakoś zyję

Obudziłam sie dzisiaj i miałam dziwne wrazenie jakbym była nadal w głębokim śnie, taki sen na jawie. Juz któryś raz mi się to zdarzyło i się zastanawiam czy to od burzy hormonów czy co? Az się przestraszyłam A cycki jak mnie bolały po przebudzeniu, ze myslałam, ze mi eksplodują
aa zdazylo mi sie to tez nieraz.. dziwne fakt...
cycki mnie tez bolały pociesze cie ze nieldugo przejdzie.. ale wroci ze zdwojona siłą po porodzie (jesli bedziesz miec pokarm)
Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Oki zbieram się na wizytę u ginki, chyba jest lepiej, bo już prawie nie plamię.
Mam nadzieję, że Ktosiek trzyma się tam dzielnie. Myslałam, że nic nie czuję do tej istotki, ale się o nią martwię.
I chyba Ktosiek ma zatwierdzone imiona Matylda lub Robert
powodzenia!!

owieczkaa ja tez jak nigdy lubie colę... zwykle jej nie pijam za slodka jest i w ogole niezdrowa ale ostatnio mi smakuje
co do miesa u mnie akurat smazone mi nie pasuje ani kurczac ani kotlet.,. w sosie jakos zjem ale tak to nie.. dziwna jestem

co do ;porodu mam nadzieje ze bedzie tak szybki i fajny jak 1 porod

Edytowane przez SugarbabyLove
Czas edycji: 2015-02-18 o 11:17
SugarbabyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 11:16   #3254
agu23gda
Wtajemniczenie

Mnie od zawsze tak przerażały porody (nawet jako nastolatka) do dzisiaj, że nie czytam opisów, nie oglądam filmików, nie pytam sióstr ani koleżanek jak to było rodzić... nic. To by mnie nakręcało jeszcze bardziej negatywnie. Wiem tylko, że bardzo się boję, ale wiem też, że miliony kobiet rodzi i ja też muszę dać radę jak czasami mówię TŻ , że boję się jak diabli to on na to ze śmiechem: "że Ty się tak dałaś..."
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 11:18   #3255
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
E tam! Nie wierz w to tak do końca Dziewczyny mają różny próg bólu i wiele z nich jest skłonnych do przesady Ogrom dziewczyn przechodzi przez to bez mrógnięcia powieką Przeszłam, poza tym widziałam jak dziewczyny po umówionych cc wspawały po 12 h i na lajcie szły pod prysznic Co innego umówiona cc a co innego cieżki poród kończący się cc Także się nie martw

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Mnie od zawsze tak przerażały porody (nawet jako nastolatka) do dzisiaj, że nie czytam opisów, nie oglądam filmików, nie pytam sióstr ani koleżanek jak to było rodzić... nic. To by mnie nakręcało jeszcze bardziej negatywnie. Wiem tylko, że bardzo się boję, ale wiem też, że miliony kobiet rodzi i ja też muszę dać radę jak czasami mówię TŻ , że boję się jak diabli to on na to ze śmiechem: "że Ty się tak dałaś..."
A wiesz czego się tak na prawdę boisz? Niewiedzy Więdz popytaj, poczytaj, bo strach ma wielkie oczy a rzeczywistość może być całkiem inna

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 11:20   #3256
owieczkaa
Zakorzenienie

Kurczę dziewczyny teraz przez was zamiast się zbierać do życia to czytam te opisy porodów
Generalnie podchodzę do porodu bojowo, na zasadzie zadania do wykonania. Mam nadzieję że wszystkim nam się uda przejść przez to gładko i bez komplikacji.
Stary 2015-02-18, 11:22   #3257
ania_2019
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to ania_2019

Dzieki aakkzzii czytam
ania_2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 11:23   #3258
agu23gda
Wtajemniczenie

Nie boję się niewiedzy tylko boję się bólu. Dla mnie stomatolog, a nawet to pobieranie krwi, które muszę robić co tydzień to mega wyzwanie. Mam bardzo niski próg bólu i ja wiem, mogę się założyć o wszystko co mam, że będę się darła na pół województwa. Ale też podchodzę do tego zadaniowo i bojowo - że muszę to zrobić i już. Ale nie lubię krwawych opowieści bo mnie zwyczajnie i szczerze to...obrzydza. Może jestem dziwna ale dla mnie wszystko co dzieje się z organizmem nie tylko w czasie porodu ale jakiejkolwiek operacji jest obrzydliwe. Dla mnie nawet NA DOBRE I NA ZŁE ma momenty grozy
Stary 2015-02-18, 11:25   #3259
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie boję się niewiedzy tylko boję się bólu. Dla mnie stomatolog, a nawet to pobieranie krwi, które muszę robić co tydzień to mega wyzwanie. Mam bardzo niski próg bólu i ja wiem, mogę się założyć o wszystko co mam, że będę się darła na pół województwa. Ale też podchodzę do tego zadaniowo i bojowo - że muszę to zrobić i już. Ale nie lubię krwawych opowieści bo mnie zwyczajnie i szczerze to...obrzydza. Może jestem dziwna ale dla mnie wszystko co dzieje się z organizmem nie tylko w czasie porodu ale jakiejkolwiek operacji jest obrzydliwe. Dla mnie nawet NA DOBRE I NA ZŁE ma momenty grozy
Ja wolę czytać i wiedzieć absolutnie jak najwięcej. Wszystko bym przeczytała jak by się tak dało bo mam jakieś takie wrażenie (głupie zapewne) że jak wiem to będę lepiej przygotowana i lepiej to zniosę. I robię tak przed każdym zabiegiem na jaki się przygotowuję bo potem wiem co się ze mną dzieje.
A tak w ogóle to gdzie zamierzasz rodzić? Bo u nas ten wybór to jest między zły a gorszy
Stary 2015-02-18, 11:27   #3260
201701300931
Konto usunięte

Ja nic nie czytam, bo i tak wychodzę z założenia, że każdy poród jest inny. I na pewno u mnie będzie dobrze

Dopiero wracam do domu po pobraniu krwi, bo musiałam jeszcze coś zjeść. Z głową na szczęście minimalnie lepiej, ale to jeszcze nie to...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 11:29   #3261
agu23gda
Wtajemniczenie

Ja planuję rodzić na Zaspie. Po pierwsze dlatego, że jakby się zaczęło to doszłabym tam nawet pieszo w 5 minut a tak serio to rodziły tam moje siostry i bratowa i są zadowolone. A poza tym, na oddziale noworodków mam znajomą, która czuwa zawsze nad "naszymi" dzieciaczkami i nad nami więc jakos tak troche się czuje bezpieczniej. A Ty?
Stary 2015-02-18, 11:34   #3262
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Kurczę dziewczyny teraz przez was zamiast się zbierać do życia to czytam te opisy porodów
Generalnie podchodzę do porodu bojowo, na zasadzie zadania do wykonania. Mam nadzieję że wszystkim nam się uda przejść przez to gładko i bez komplikacji.
Cytat:

dajcie spokoj z tymi strachami..
ja w 1 ciazy jak glupia sie balam po nocy mi sie snilo ze rodzilam w dziwnych warunka lub ze mi sie dziecko chore urodzilo..
a teraz wiem ze nie ma sie czego bac co bedzie to bedzie DACIE RADE trego sie trzymajcie! kobiety daja rade latami z bolem nie tylko porodowym jestesmy silne.. jak ogladalam facetow podlaczonych do maszyny wywolujacej skorcze porodowe to plakalam ze smiechu.. rzaden nie wytrzymal dluzej niz 5 minut! a mowia na nas ze slabe jestemy

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja nic nie czytam, bo i tak wychodzę z założenia, że każdy poród jest inny. I na pewno u mnie będzie dobrze

Dopiero wracam do domu po pobraniu krwi, bo musiałam jeszcze coś zjeść. Z głową na szczęście minimalnie lepiej, ale to jeszcze nie to...
wlasnie nie dajmy sie zwariowac!!
Stary 2015-02-18, 11:36   #3263
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja planuję rodzić na Zaspie. Po pierwsze dlatego, że jakby się zaczęło to doszłabym tam nawet pieszo w 5 minut a tak serio to rodziły tam moje siostry i bratowa i są zadowolone. A poza tym, na oddziale noworodków mam znajomą, która czuwa zawsze nad "naszymi" dzieciaczkami i nad nami więc jakos tak troche się czuje bezpieczniej. A Ty?
Znajomych żadnych na Zaspie nie mam, i mam chyba najdalej do tego szpitala bo mieszkam na Ujeścisku ale też chcę tam rodzić ze względu na oddział noworodkowy no i sama się tam rodziłam No i mój lekarz tam jest.
Stary 2015-02-18, 11:40   #3264
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Znajomych żadnych na Zaspie nie mam, i mam chyba najdalej do tego szpitala bo mieszkam na Ujeścisku ale też chcę tam rodzić ze względu na oddział noworodkowy no i sama się tam rodziłam No i mój lekarz tam jest.
podobno w kolejowym też jest bardzo dobrze, ale ja tam wolę nie testować. Jak już siostry rodziły tutaj i też tam bywałam i widziałam podejście personelu do mam po porodzie to nie będę się nawet zastanawiać.
Stary 2015-02-18, 11:44   #3265
ridja devojka
Zakorzenienie

Jest amatorka, wykonuje źle ćwiczenia co może być nawet niebezpieczne. Zobaczcie ile kobiet cierpi na ból kolan lub odcinka lędźwiowego po jej ćwiczeniach. Ja szczerze polecam Julian Michaela która jest profesjonslistka i tłumaczy jak należy wykonywać ćwiczenia. Są dużo mądrzejsze. Chodakowska jest po prostu popularna. A nie wiem czy przy Mel B tętno wejdzie na 140, ja mam pulsometr ale to głównie zależy od kondycji. Lepiej nie robić cardio po prostu a takie ćwiczenia wzmacniające i rzeźbiace to luźno. Nie mam osobistego urazu do Chodakowskiej, po prostu jest nieprofesjonalna.

Porodu się też boje. Bólu i tego jak mnie tam potraktuja.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-02-18, 11:44   #3266
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

czytam właśnie że w 11 tyg może już być widoczna ta linia od pępka „linea negra” – kresa czarna ma ktoś już ją ? mówię tu do starszych mamusiek
ja mam tylko kółka ciemne wokół brodawek bo to tez jest takim objawem
będą nam szybciej rosnąc włosy i paznokcie.

wymianki
Stary 2015-02-18, 11:50   #3267
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
czytam właśnie że w 11 tyg może już być widoczna ta linia od pępka „linea negra” – kresa czarna ma ktoś już ją ? mówię tu do starszych mamusiek
ja mam tylko kółka ciemne wokół brodawek bo to tez jest takim objawem
będą nam szybciej rosnąc włosy i paznokcie.
A u młodszych tego nie ma? Ja tą linię to już trochę miałam widoczną nawet przed ciążą, teraz cały czas ją widać ale dla mnie to normalne bo mam tak od zawsze.
Nie wspominaj o sutkach, moje zaczynają wyglądać jak wymiona (za przeproszeniem).
Stary 2015-02-18, 11:53   #3268
agu23gda
Wtajemniczenie

Ja zmian w sutkach jeszcze nie mam, poza tym, że piersi mi się powiekszyly spokojnie o 2 rozmiary to na dodatek do zeszlego tygodnia bolały mnie tak bardzo przez 2 m-ce, że myslalam, że wybuchną. A teraz od tygodnia nic. Bolą tylko gdy dotknę i to tak mocniej. To normalne, ze po jakims czasie ten ból ustępuje?
Stary 2015-02-18, 12:00   #3269
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

tak ustepuje mi tez już w miare ustapił
czasami poczuje takie mega zakłucie .

właśnie wpisuję fakturę kobiety która ma na imię : Adelina

wymianki
Stary 2015-02-18, 12:08   #3270
SugarbabyLove
Zakorzenienie

\mi sie na sutkach czesto skora łuszczy ostatnio

co do kreski na brzuchu nie wiem nie przyglądałam sie powiem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości