Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-18, 13:31   #2941
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

Hej!

Nie nadrabiam nawet - wybaczcie, nie było mnie jakiś czas i za dużo tego

Miałam iść na krzywą cukrową, ale nie kupiłam wczoraj glukozy, więc chyba w piątek pójdę albo sobotę, bo jutro mamy sesję ciążowo-rodzinną

Jak ostatki? My byliśmy u rodziców męża i pojedlismy trochę no i wczoraj córka miała ostatnią szczepionkę, kolejna po 6 rż troszkę marudna była, ale to dlatego, że przypominała sobie o plasterku na nodze, bo na szczepieniu nawet nie zapłakała - moja dzielna księżniczka aaa i odkryła piosenkę M. Jeżowskiej A ja wolę swoją mamę i puszcza non stop, tylko czasami płacze jak Jeżowska śpiewa, że mama płakała rano dziś i muszę ją przytulać i tłumaczyć, że ja nie płaczę wcale.......

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:33   #2942
TienShan
Zakorzenienie

Nadzieja piękny synuś A karuzelka fajna choć mega drażniące ma melodyjki jak dla mnie

zrobiłam zamówienie u rp mam podkłady ,majciochy i takie tam + organizer i pieluszki które Madeleine zachwalała, bambusowe )))

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:34   #2943
scotasia
Wtajemniczenie

Kinga szczepiliście tymi na nfz czy skojarzoną?? Ja ciągle odwlekam to szczepienie, ale może już w następnym tyg pójdziemy w końcu. Tylko tak się boję, bo u nas to na nfz, te trzy wkłucia nieszczęsne Będę ryczeć razem z synkiem

Tien
to chyba polecałaś kiedyś jakieś staniki sportowe... rzucisz link? Siara już ze mnie zaczyna w nocy lecieć...

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2015-02-18 o 13:36
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:37   #2944
dorka607
Wtajemniczenie

Loluśka dzięki
Myszonka super ciuszki hehe i sweterek dla córci

Nadzieja superrr
ja w pon też będę miała już ktg

Myko Witamy w III trymestrze

Martuś śliczne a ta bluzeczka 50% mamy 50%taty to next???rewelka
Ruska dobrze, że już lepiej się czujesz biedna się wymęczyłaś
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:40   #2945
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość

Tien
to chyba polecałaś kiedyś jakieś staniki sportowe... rzucisz link? Siara już ze mnie zaczyna w nocy lecieć...
nie wiem czy polecałam ale sama mam z gatty, nie jest super mega ale na noc spoko i radzę brać rozmiar S, nie patrzeć na tabele, ja kupowałam stacjonarnie i tak pani mi poleciła i miała rację bo większe to by były luźne, ja mam spory biust a pasuje S

Kinga oja, jaka słodka

Stary 2015-02-18, 13:43   #2946
fistaszek24
Zakorzenienie

Dziś zjem ziemniaki prażone ze śldziem .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:45   #2947
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga szczepiliście tymi na nfz czy skojarzoną?? Ja ciągle odwlekam to szczepienie, ale może już w następnym tyg pójdziemy w końcu. Tylko tak się boję, bo u nas to na nfz, te trzy wkłucia nieszczęsne Będę ryczeć razem z synkiem

Tien
5w1 szczepilismy. Nie wiem czy teraz młodszej nie będę tymi na nfz szczepić, bo na te skojarzone to niezły najazd jest.... a zresztą jak na wszystko właściwie :/

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
nie wiem czy polecałam ale sama mam z gatty, nie jest super mega ale na noc spoko i radzę brać rozmiar S, nie patrzeć na tabele, ja kupowałam stacjonarnie i tak pani mi poleciła i miała rację bo większe to by były luźne, ja mam spory biust a pasuje S

Kinga oja, jaka słodka
Jeju muszę sobie i ja dokupić te staniki, bo są mega wygodne

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:46   #2948
dorka607
Wtajemniczenie

Kinga ale słodka córcia

A ten sprzedawca r_p77 powinien nam jakieś zniżki dać- za hurtowe zakupy przez majówki i pewnie nie tylko
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:49   #2949
Nadzieja87
Zakorzenienie

Huhuhu

Donosiciel właśnie był
Przyniósł paczkę z hipp prezent za rejestrację na ich stronie

Grzechotka i 2 próbki jedna próbka do kąpania i druga to krem z cynkiem

uploadfromtaptalk1424263825834.jpg
uploadfromtaptalk1424263845155.jpg
Stary 2015-02-18, 13:49   #2950
scotasia
Wtajemniczenie

Tien coś takiego? http://allegro.pl/bezszwowy-biustono...012591552.html One nie są z tyłu jak bokserka, tylko normalne ramiączka mają? Bo nie napisali

Kinga ja aż się boję myśleć, że od początku będziemy te szczepienia przechodzić Przeraża mnie to. My tymi refundowanymi będziemy szczepić

Stary 2015-02-18, 13:50   #2951
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Asiuk zdrówka dla Ewy!

Wow, jak szybko następna wizyta!!
Ja muszę mojego gina też ścignąć o częstsze, bo te 4 tyg mnie o zawał przyprawia. Tak się martwię, czy wszystko gra, a tu jeszcze ponad tydzień. A nie chcę być panikarą i lecieć w tym tyg, bo za tydzień i tak muszę po zwolnienie

Gratki za IIItrym

za zakupy

Na pierwszym usg synek trochę spanikował, jak zniknęłam za kotarą Ale tatuś mu wytłumaczył, że pan dr będzie podglądał dzidziusia i pokazał mu ekran. I tylko słyszałam, jak sobie komentowali, że tu rączka, tu nóżka itd..

Eh chłopy, lanie mu się należy

Hah pamiętam jak zamykałam swoje studenckie konto w PKO Dopóki Pani w okienku nie wiedziała, po co przyszłam, to była bardzo miła. A jak powiedziałam, że zamknąć konto, to przestała być uprzejma Myślałam, że wyjdę z siebie, zaczęła wymyślać, że mogę zamknąć tylko w tym oddziale, gdzie otwierałam (g.wno prawda). Żałosna była Szkoda, że nie pomyślałam o takim powodzie jak Ty
też jak zamykałam konto studenckie w PKO to się nieźle naprodukowałam, to samo mi mówili że tam gdzie otwierałam, że nie teraz... a jeszcze ja wcześniej chciałam spłacić to co zostało, więc nawet z tym problemy były, dlugo się z tym bujałam i latałam po odziałach i dzowniłam na infolinię

Nadzieja szybko wizyta, też mam 2 marca, ale czekam na nią już od połowy stycznia nfz. ciekawe kiedy będzie następna

a dziewczyny wiecie może - bo teraz na wizycie chce zwolnienie już l4, ale najpierw na 2 tygodnie na urlop (bo mam dofinansowanie wczasów) czy lekarz może wystawić zwolnienie z dwutygodniowym wyprzedzeniem?
Stary 2015-02-18, 13:50   #2952
weron1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Nadzieja
ja mam 9 na plusie 7 to świetny wynik

weron
no masakra, tym bardziej że sama jest w ciąży w 5 miesiącu i ja słowa jej nie powiedziałam, chociaż zaczęła tyć cała. Ludzie każdy inaczej znosi, ciąża to ciąża, ale jak widać nie wszyscy tak uważają Jak się dzieci urodzą to na banka będzie porównywać i oczywiście swoje i siebie w superlatywach, pomału przygotowuję się na to psychicznie
jak będzie porównywać dzieci to zapytaj czy ma jakis kompleks...

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Niesamowite ale jestem po wizycie... Podsumowując wszystko wporzadku tak nudnej wizyty nie miałam..
7 kg na plusie od początku ciąży, ciśnienie 100/60, hemoglobina 11, na upartego kazał mi dr duża porcję mięsa zjadać codziennie i w to miejsce już nie muszę jeść żelaza (to ze względu te kolki) w pochwie nic nie ma co znaczy że albo jestem przewrazliwiona, albo clotrimazolum zwalczyło początek infekcji. szyjka też wporzadku.
Na usg synuś jest synkiem i mieści się w siatce centylowej. Ma większą główkę i brzusio i krótsze rasie i nóżki, ale wszystko to jest w normie. Gapa jestem ale zapomniałam zapytać o wagę
Mieliśmy też ctg i dr mówi że wsio gra i buczy...
Następna wizyta 2 marca o 10.50..,Kasiu byłabyś tak dobra zapisać termin?

Załącznik 5918594
Załącznik 5918595
To najważniejsze, że wszystko dobrze. Fajnie, że juz Ci robią to KTG.

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
Tak czytam Was i czytam,ale jakoś nie miałam weny na odpisywanie..

W rodzinie będzie pogrzeb kuzyna,ale chyba sobie odpuszczę..sama wiadomość mnie mocno zdenerwowała..rodzice pojadą,więc może nikt do mnie nie będzie miał żalu..

Baset - w szpitalu niestety tak jest z tymi wirusami,ale lepiej,że jesteś pod kontrolą niż jakbyś miała jechać do domu i potem z powrotem do szpitala..trzymam kciuki!

Mimi - współczuję stresującej akcji, dobrze,że szybko zareagowaliście..

Tien - trzymam kciuki,żeby synkowi szybko przeszło choróbsko..

Myszonka za rożek, zdolniacha z Ciebie

Nadzieja gratki za wizytę, to teraz po takim poście jesteś jak funkiel nówka do śmigania

U mnie nic nowego, przyszedł dziś laktator ręczny z aventu..zrobiłam badanie krwi i moczu, hemoglobina w ciągu miesiąca z 12,2 podskoczyła na 12,7 i śmiałam się,że kuracja pączkowa podziałała

Czekam na wizytę piątkową, mam nadzieję, że wszystko będzie ok..
No i czekam na tel od kobietki kiedy SR zacznę..bo za chwilę to nie zdąże zaliczyć wszystkich spotkań a 150 zł zapłacę grr
Przykro mi z powodu kuzyna...
To jak nie zdążysz zaliczyć wszystkich spotkań niech Ci zwrócą kasę.

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Hej
Ja dziś zla, tz wczoraj wieczorem obraził się nie wiadomo za co... W d go mam. Bd tu fochy stroil, a żadnego powodu mu na to nie dalam.
A dziś rano dalej się dasal dopiero jak wysiadałam z auta to chciał mnie całować, ale wyszlam i chlapnelam drzwiami. Tak to cały wieczor cała noc i całe rano obrazony odkrecony tylkiem, dotknac się nie dał, zachowywal się jakbym go parzyla... A teraz całować by się chciał. Niech spada.
Siedzę w kfc i pożeram twistera
olej dziada smacznego

Asiuk mam nadzieję, że z małą już lepiej i że Ty przy okazji nie złapiesz jakiejś infekcji. Uważaj na siebie.
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:51   #2953
maartussss
Zadomowienie

Cytat:

Na pierwszym usg synek trochę spanikował, jak zniknęłam za kotarą Ale tatuś mu wytłumaczył, że pan dr będzie podglądał dzidziusia i pokazał mu ekran. I tylko słyszałam, jak sobie komentowali, że tu rączka, tu nóżka itd..
Fajnie, mały musiał być trochę przerażony, ale pewnie też zadowolony

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość

Martuś śliczne a ta bluzeczka 50% mamy 50%taty to next???rewelka
Nie, to jakaś firma NameIt, chyba duńska właśnie zauważyłam, że w tym lumpku dużo dziecięcych tej firmy. Ale podobają mi się te ciuszko bluzka jakieś 2 zł kosztowała

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

Jak ostatki? My byliśmy u rodziców męża i pojedlismy trochę no i wczoraj córka miała ostatnią szczepionkę, kolejna po 6 rż troszkę marudna była, ale to dlatego, że przypominała sobie o plasterku na nodze, bo na szczepieniu nawet nie zapłakała - moja dzielna księżniczka aaa i odkryła piosenkę M. Jeżowskiej A ja wolę swoją mamę i puszcza non stop, tylko czasami płacze jak Jeżowska śpiewa, że mama płakała rano dziś i muszę ją przytulać i tłumaczyć, że ja nie płaczę wcale.......
O jakiej szczepionce mówicie?

Myko za trzeci trymestr
Stary 2015-02-18, 13:52   #2954
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Tien coś takiego? http://allegro.pl/bezszwowy-biustono...012591552.html One nie są z tyłu jak bokserka, tylko normalne ramiączka mają? Bo nie napisali
z tyłu są takie jak z przodu, czyli normalne ramiączka w pepco mają takie bokserki ale niestety nie znalazłam na siebie

kombinuję nad rozmiarem koszuli, M czy L/XL - o ile wszystko zmieszczę tak problem może być z piersiami ale pewnie się koszula naciąga - ale ile?

Stary 2015-02-18, 13:53   #2955
201606011622
Konto usunięte

Byłam w pepco, nic ciekawego nie ma...
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:54   #2956
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
AURUm takie knto nam zaproponowali w PKO. Kiedy jedziesz???
do ikei jak mąz przyjedzie tj pewnie poczatkiem marca..
a Ty?

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:57   #2957
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Wczoraj zaczęłam 26 tc :$

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:58   #2958
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
też jak zamykałam konto studenckie w PKO to się nieźle naprodukowałam, to samo mi mówili że tam gdzie otwierałam, że nie teraz... a jeszcze ja wcześniej chciałam spłacić to co zostało, więc nawet z tym problemy były, dlugo się z tym bujałam i latałam po odziałach i dzowniłam na infolinię

Nadzieja szybko wizyta, też mam 2 marca, ale czekam na nią już od połowy stycznia nfz. ciekawe kiedy będzie następna

a dziewczyny wiecie może - bo teraz na wizycie chce zwolnienie już l4, ale najpierw na 2 tygodnie na urlop (bo mam dofinansowanie wczasów) czy lekarz może wystawić zwolnienie z dwutygodniowym wyprzedzeniem?
Nie może.
Stary 2015-02-18, 14:00   #2959
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej!

Nie nadrabiam nawet - wybaczcie, nie było mnie jakiś czas i za dużo tego

Miałam iść na krzywą cukrową, ale nie kupiłam wczoraj glukozy, więc chyba w piątek pójdę albo sobotę, bo jutro mamy sesję ciążowo-rodzinną

Kinga powiedz jak się ubierasz na ta sesję..ja jak się uda to 5 marca sie wybiorę z moim na sesję z brzuszkiem i z tego tytułu muszę na jakieś zakupy iśc, bo kompletnie nie mam w co się ubrac :p

Stary 2015-02-18, 14:00   #2960
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
do ikei jak mąz przyjedzie tj pewnie poczatkiem marca..
a Ty?
W sobote.
Stary 2015-02-18, 14:04   #2961
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
W sobote.
koniecznie się pochwal zakupami

Stary 2015-02-18, 14:04   #2962
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Nie może.
to mnie zmartwiłaś
Ale Dzięki to w takim razie na wizytę w ciągu kolejnych dwóch tygodniu będę musiała się wybrać, oby nie było z tym problemu
Stary 2015-02-18, 14:05   #2963
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga ja aż się boję myśleć, że od początku będziemy te szczepienia przechodzić Przeraża mnie to. My tymi refundowanymi będziemy szczepić
My doszliśmy do wniosku, że na 90% nie będziemy szczepić dziecka...

Cytat:
Tylko 2 dni do tyłu i do przodu

Przyszła mi kasa z zusu I już połowy nie ma po opłaceniu rachunków

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 14:07   #2964
scotasia
Wtajemniczenie

Tien dzięki
Nadzieja fajny prezent do Hippa

Cytat:

Lekarz może wystawić chyba z 3dniowym wyprzedzeniem (ale mogę się mylić), na pewno 2 tyg nie można.

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość

O jakiej szczepionce mówicie?
Krztusiec, błonica, tężec co w 18mies życia powinna być

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość

Stary 2015-02-18, 14:09   #2965
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
My doszliśmy do wniosku, że na 90% nie będziemy szczepić dziecka...

Tylko 2 dni do tyłu i do przodu

Przyszła mi kasa z zusu I już połowy nie ma po opłaceniu rachunków
Czemu nie będziecie szczepić?

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Krztusiec, błonica, tężec co w 18mies życia powinna być
Aaaaa myślałam, że jeszcze jakieś po 2 r.ż.. Tą mamy za sobą. teraz chyba jak będzie 5 czy 6 lat nigdy nie pamiętam, zawsze muszę do tej listy zajrzeć
Ale my też refundowane wszystko wzięliśmy... Ta ostatnia chyba najgorsza, bo ciężko mi było utrzymać młodego
Stary 2015-02-18, 14:11   #2966
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Huhuhu

Donosiciel właśnie był
Przyniósł paczkę z hipp prezent za rejestrację na ich stronie

Grzechotka i 2 próbki jedna próbka do kąpania i druga to krem z cynkiem

Załącznik 5918664
Załącznik 5918666
ale czad w pl chyba nie ma takich prezentów
Cytat:

nie może. musiałby bardzo pójść Ci na rękę i wpisać fałszywą wizytę za dwa tygodnie i dopiero wtedy wypisać zwolnienie. gorzej jakbyś np wtedy była w szpitalu (odpukać oczywiście), bo wtedy cały przekręt widać jak na dłoni
Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
gratki

Są zapisy na warsztaty dla Cieżarówek - m.in. bezpieczny maluch http://bezpieczny-maluch.com.pl/ i mamo to ja https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html no i Warszawie jeszcze coś mi mignęło, ale nie zapisałam
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 14:16   #2967
myszonka88
Zakorzenienie

Nadzieja śliczny synuś i fajny prezent z hippa!

Cytat:
Czemu nie będziecie szczepić?

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Aaaaa myślałam, że jeszcze jakieś po 2 r.ż.. Tą mamy za sobą. teraz chyba jak będzie 5 czy 6 lat nigdy nie pamiętam, zawsze muszę do tej listy zajrzeć
Ale my też refundowane wszystko wzięliśmy... Ta ostatnia chyba najgorsza, bo ciężko mi było utrzymać młodego
W mojej rodzinie mamy złe doświadczenia po szczepieniach. Ja, jeszcze w szpitalu po 1 szczepionce miałam zapalenie płuc i ledwo mnie odratowali. Większość mojego kuzynostwa też miało problemy poszczepienne i w końcu jedna kuzynka nie zaszczepiła 4-tego dziecka. Chłopiec jest okazem zdrowia, a ma ponad 2 latka.

Boszeee, ale mi się chce sernika

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 14:19   #2968
201606011622
Konto usunięte

Baset gratuluję :-*
Ja nie wiem jak ze szczepieniami zrobimy. Chyba skojarzonymi
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 14:20   #2969
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:

Właśnie tego się boję, oczywiście z mężem pójdę. On będzie trzymał, a ja będę ocierać łzy No i jeszcze bilans dwulatka przed nami.

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość

Są zapisy na warsztaty dla Cieżarówek - m.in. bezpieczny maluch http://bezpieczny-maluch.com.pl/ i mamo to ja https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html no i Warszawie jeszcze coś mi mignęło, ale nie zapisałam
A które ciekawsze, była któraś już? Bo na obydwa mi się nie zechce

Właśnie poczytałam sobie programy tych warsztatów.. to bezpieczny maluch bardziej przydatny się wydaje.

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2015-02-18 o 14:34
Stary 2015-02-18, 14:40   #2970
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie tego się boję, oczywiście z mężem pójdę. On będzie trzymał, a ja będę ocierać łzy No i jeszcze bilans dwulatka przed nami.

A które ciekawsze, była któraś już? Bo na obydwa mi się nie zechce

Właśnie poczytałam sobie programy tych warsztatów.. to bezpieczny maluch bardziej przydatny się wydaje.
Ja nie, chyba Tien była? Na "mamo to ja"? Bo to chyba Tien podawała wcześniej linki
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości