Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-18, 13:43   #3271
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Mala co do pasa to różne są szkoły u nas położne nie zalecały ani po sn ani po cc.
Dokładnie ilu lekarzy i położnych tyle opinii. Część nie poleca by nie rozleniwiać mięśni brzucha, inni mówią że to pomaga. Ja korzystałam dosłownie raz i powiedziałam że nigdy więcej bo myślałam, że się w nim upiekę!

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Koperco skad teoria, ze pozniej nie urosna piersi? Mi 10 cm jeszcze urosly po porodzie... nie nawidzilam ich teraz sa wielkie, a wtedy byly gigantyczne, teraz juz mysle o operacji by zbierac na nia jak odstawie malego...
Z własnej obserwacji swoich cycków No ale jak widać co piersi to inaczej.[/QUOTE]

Błagam niech nie rosną. Niech jak najszybciej wrócą do siebie bo do mnie takie balonowe rozmiary nie pasują i źle się z nimi czuję :P
Stary 2015-02-18, 13:43   #3272
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Wlasnie probuje to pogodzic. Monitor oddechu tez bym kupila.
Rownie dobrze maly spiac w sypialni a ja bedac w kuchni czy robiac siku -moglby sie udusic. Nie ma co chyba tez tak myslec,bo kazda sytuacja jest niebezpieczna jak nie siedze i nie patrze jak spi.
Ja nie oddam psa,uwazam ze tototalna glupota,pojscie na latwizne i wlasnie przez takich ludzi potem psy blakaja sie po ulicach.
Trzeba byc odpowiedzialnym tez za psa,ktorego sie przygarnelo,to stworzenie ktore niestety samo sie soba nie zaopiekuje.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------
Sonia mussisz sama zadecydować, ale ja tez bym bała się zostawiać dziecko, zwłaszcza że to co najmniej 3 razy dziennie. Wolałabym kogoś załatwić do wyprowadzania, albo do mamy na czas szkółki M oddać - chociaż nie wiem czy dałabym rade oddać Bo do swojego jestem mega przywiązana, wczoraj się nawet popłakałam bo tak z Tż rozmawialiśmy o dalekiej przyszłości, że jak odchowamy dzieciaczki będziemy po świecie jeździć na emeryturce i tak sobie pomyślałam że już Czestera z nami wtedy nie będzie i tak mi się smutno zrobiło że się powyłam
Stary 2015-02-18, 13:44   #3273
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
nie ma on za dobrych opini

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

zostawisz dziecko same i wyjdziesz z psem?
Tez sobie tego nie wyobrazam.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:46   #3274
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
natchnęłyście mnie i też dziś naleśniki usmażę na obiad

ale bez bananów, zwyklaki z cukrem i dzemem
No ja niestety nie mam banana Tż mi zjadł a ja właśnie dojadłam resztę mlecznej czekolady Więc będą naleśniki z dżemem.

Cytat:
no wlasnie,Siempre jak to pogodzisz?
Ale nikt nie mowi ze sie z tym nie licze i nie liczylam wczesniej.dlatego o tym pisze i ciagle rozmyslam jak to pogodzic.
Ale juz niewazne. Sama bede sie nad tym zastanawiac.

Zycie pisze rozne scenariusze,nie mialam byc na pol roku sama z dzieckiem! Nie da sie tego przewidziec.
Jakby ktorejs maz trafil do szpitala nie daj boze na tydzien czy dwa,czy zlamal noge to tez trzeba by bylo kombinowac
Dzieki za wszelka pomoc
Jakos sobie dam rade.
Sonia ja mam dom z ogrodem, więc nie ma takiego problemu. Ale psu trzeba dać jeść, jak ktoś przyjdzie to psa trzeba do kojca i pewnie to zejdzie tyle co twoje wyprowadzanie psa przed klatkę tym bardziej, że jak mówisz mieszkasz na parterze. Co jak będę sama w domu to mam dziecka na 5 minut nie spuścić z oczu, wszystko da się pogodzić, dasz radę Sonia
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:46   #3275
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Dokładnie ilu lekarzy i położnych tyle opinii. Część nie poleca by nie rozleniwiać mięśni brzucha, inni mówią że to pomaga. Ja korzystałam dosłownie raz i powiedziałam że nigdy więcej bo myślałam, że się w nim upiekę!

Błagam niech nie rosną. Niech jak najszybciej wrócą do siebie bo do mnie takie balonowe rozmiary nie pasują i źle się z nimi czuję :P
dokladnie, to smao ile ludzi tyle opinii, dlatego staram sie troche czytac i jakies wnioski z tego wyciagnac, zobaczymy jak to bedzie

a jelsi chodzi o cycki to ja mam wrecz odwrotnie, moje mogly by rosnac i rosnac jeszcze juz je lubie ale polubilabym jeszcze bardziej
az sie boje co bedzie po porodzie i po karmieniu oiersia, jak juz wroca 'do siebie'

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

Edytowane przez MaŁa_Sylwia
Czas edycji: 2015-02-18 o 13:48
MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:46   #3276
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Sonia mussisz sama zadecydować, ale ja tez bym bała się zostawiać dziecko, zwłaszcza że to co najmniej 3 razy dziennie. Wolałabym kogoś załatwić do wyprowadzania, albo do mamy na czas szkółki M oddać - chociaż nie wiem czy dałabym rade oddać Bo do swojego jestem mega przywiązana, wczoraj się nawet popłakałam bo tak z Tż rozmawialiśmy o dalekiej przyszłości, że jak odchowamy dzieciaczki będziemy po świecie jeździć na emeryturce i tak sobie pomyślałam że już Czestera z nami wtedy nie będzie i tak mi się smutno zrobiło że się powyłam
Ale ja bede spacerowac z malym i psem. Chodzi mi o ranne i wieczorne wyjscia gdy np ktores choruje tzn maly przeziebiony a kaper ma biegunke np.

A kaprysa nie oddam nie dlatego ze bedzie mi ciezko bez niego,a dlatego ze tam mialby podworko,dwoch kumpli i kumpelke i przyzwyczailby sie ze caly dzien lata na dworze a w nocy spi w domu i potem po pol roku wez psa do domu i zabierz mu ta wolnosc i naucz go zeby dostosowal sie do harmonogramu mojego i Mikolaja. Wole od poczatku zeby sie przyzwyczail do dziecka i naszego harmonogramu bo bedzie latwiej

To juz koniec tematu!
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:46   #3277
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Jak mam psa wypuscic samego? Bez smyczy? Przeciez ob by spotkal jakiegos psa i nie wrocil.
Mieszkam na parterze wiec wyjscie na 3minuty pod drzwi od klatki to chyba najlepsze rozwiazanie.
Mam ciagnac Mikolaja o 7 rano i 20 wieczorem po kapieli na dwor z psem?
Dlatego wole koty
Stary 2015-02-18, 13:48   #3278
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Wzięłam abażur ten w motylki zaraz zamówię nogę taką drewnianią białą z tych co kiedyś wklejałam. Ramki mam tamte białe z Pepco , chyba że je przemaluję he Widziałam świetne w Castoramie różowe pudrowe i miętowe, ale takie ogromne tylko ,ale może kupię już po porodach jak Aduśka będzie po jakiejś fajnej sesji to się coś wstawi

A wózek ten jasny wzięłam Winter sky - już się nie mogę doczekać tylko fotel jeszcze dokupię Mąż chciał różowy hehe bo mówi że dla córy ale zdecydowałam że nie wiadomo jak nam drugie bobo wyjdzie a szkoda nowy potem kupować to weźmiemy chyba ten.
http://www.ceneo.pl/26408092
w motylki bardzo ładny, ja szukam w kropeczki a nogę masz już upatrzoną?
kolor wózka super
my fotelik też cabrio fix ale nad kolorem się jeszcze nie głowiłam, wózek będzie neutralny to fotelik każdy będzie pasował ale pewnie też stonowany kolor wezmiemy
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:48   #3279
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Dlatego wole koty
No pewnie byloby latwiej ale pod wzgledem wyjsc.
Ja kotow znow nienawidze wrecz :/

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
kolor wózka super
my fotelik też cabrio fix ale nad kolorem się jeszcze nie głowiłam, wózek będzie neutralny to fotelik każdy będzie pasował ale pewnie też stonowany kolor wezmiemy
Mi sie pddoba fioletowy cabriofix
Stary 2015-02-18, 13:50   #3280
kordelka85
BAN stały

Cytat:
z monitorem oddechu wlasnie

Znasz lepsze rozwiazanie?

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Smacznego i dziekuje Malinko
No wziąć dziecko ze sobą. Bez urazy, ale skoro wzielas psa podczas starania się o dziecko musialas sobie zdawać sprawę ze będą takie problemy.
Albo jak kiedyś proponowalam naucz go korzystać z kuwety.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
nie dla mnie. sorry. to twoja decyzja. pies jest najlepszym przyjacielem czlowieka, sama swojego kocham bardzo, ale dla mnie dziecko jest najwazniejsze na swiecie. dlatego wlasnie psiesełek zostal u mamy. nigdu nie odwazyla bym sie zostawic malego dziecka samego w domu i wyjsc z psem, nawety jakby mi miliony zaplacili. nigdy bym sobie nie wybaczyla gdyby np akurat sie zaksztusilo. majac psa, decydujac sie na dziecko trzeba jednak to przemyslec.
Dokładnie.
Stary 2015-02-18, 13:50   #3281
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Sonia ja mam dom z ogrodem, więc nie ma takiego problemu. Ale psu trzeba dać jeść, jak ktoś przyjdzie to psa trzeba do kojca i pewnie to zejdzie tyle co twoje wyprowadzanie psa przed klatkę tym bardziej, że jak mówisz mieszkasz na parterze. Co jak będę sama w domu to mam dziecka na 5 minut nie spuścić z oczu, wszystko da się pogodzić, dasz radę Sonia
widocznie na mnie inaczej dziala swiadomosc ze z tym dzieckiem jestem w domu, mieszkaniu i mimo wszystko mam je na oku. kazdy ma inne podejscie do tego
ja mam po prostu duza wyobraznie i nie moglabym zostawic noworodka samego, ale pisalam, to ja.

JAŚ

Stary 2015-02-18, 13:51   #3282
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja bede spacerowac z malym i psem. Chodzi mi o ranne i wieczorne wyjscia gdy np ktores choruje tzn maly przeziebiony a kaper ma biegunke np.

A kaprysa nie oddam nie dlatego ze bedzie mi ciezko bez niego,a dlatego ze tam mialby podworko,dwoch kumpli i kumpelke i przyzwyczailby sie ze caly dzien lata na dworze a w nocy spi w domu i potem po pol roku wez psa do domu i zabierz mu ta wolnosc i naucz go zeby dostosowal sie do harmonogramu mojego i Mikolaja. Wole od poczatku zeby sie przyzwyczail do dziecka i naszego harmonogramu bo bedzie latwiej
To juz koniec tematu!
Nie denerwuj się Sonia dasz radę nikt nie będzie chorował Trzymma kciuki
A doczytałam że mieszkasz na parterze to też zmienia postać rzeczy, bo dużo szybciej i lato jeszcze będzie to okno można otworzyć
Ja na 3 piętrze ale to mąż będzie śmigał, już śmiga zresztą, tylko ja z rana, bo on zawsze na osttatnią chwilę do pracy wstaje
Stary 2015-02-18, 13:51   #3283
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
No wziąć dziecko ze sobą. Bez urazy, ale skoro wzielas psa podczas starania się o dziecko musialas sobie zdawać sprawę ze będą takie problemy.
Albo jak kiedyś proponowalam naucz go korzystać z kuwety.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Dokładnie.
Psa wzielam zanim zaczelam sie starac o dziecko,ale oczywiscie wszystko rozwazylam.
Jak pisalam - sytuacje losowe w zyciu sie zdarzaja-nikt sie nie spodziewal ze jest mozliwosc ze zostane sama z dzieckiem na pol roku .
Stary 2015-02-18, 13:53   #3284
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

zmieniajac temat..
ktora zamierza pic/pije herbatke na laktacje przed porodem ?

JAŚ

Stary 2015-02-18, 13:53   #3285
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
u mnie podobno jest ale jak byłam i ostatnio czekałam to chciałam się połączyć i nie dało rady może hasło od pielęgniarek trzeba zdobyć

brawo matko jak to już blisko

ej ale jak to, mają jeszcze urosnąć bo moje to urosły średnio ;/ jeszcze by mogły

U nas ordynator daje Ci opr jak zobaczy że masz w torbie smoczek podobno tak nawrzeszczy że aż Ci w pięty pójdzie, więc smoczka do szpitala nie biorę

po melisce kimnęłam w ciągu 5 min
Ja bym mu dała popalic, nikt nie bedzie na mnie krzyczał!

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
hej, u mnie be zmian, dołek ;( z piątku zrobiła sie sobota, i nie zdziwie sie jak z soboty zrobi sie niedziela....
juz mi sie wszystkiego odechciewa, mam wszystkiego dość nie mam na nic ochoty...

:-*

Cytat:
nie ma on za dobrych opini

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

zostawisz dziecko same i wyjdziesz z psem?

Cytat:
nie dla mnie. sorry. to twoja decyzja. pies jest najlepszym przyjacielem czlowieka, sama swojego kocham bardzo, ale dla mnie dziecko jest najwazniejsze na swiecie. dlatego wlasnie psiesełek zostal u mamy. nigdu nie odwazyla bym sie zostawic malego dziecka samego w domu i wyjsc z psem, nawety jakby mi miliony zaplacili. nigdy bym sobie nie wybaczyla gdyby np akurat sie zaksztusilo. majac psa, decydujac sie na dziecko trzeba jednak to przemyslec.
Czyli uważasz, ze ja co półtorej h mam dzwonic po sąsiada zeby iść podłożyć do pieca? Tez mi schodzi ze 3minuty. Czy mam brac dziecko i ubierać bo w piwnicy jest 5stopni max? Chyba troche przesadzasz... Nie wpadajmy w paranoje. Sonia to choc mysli o monitorze, a ja dopiero teraz pomyślałam ze moze by sie przydał. Ot ze mnie matka :-\
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:55   #3286
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
zmieniajac temat..
Niestety nie pomoge :-(

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja bym mu dała popalic, nikt nie bedzie na mnie krzyczał!

:-*

Czyli uważasz, ze ja co półtorej h mam dzwonic po sąsiada zeby iść podłożyć do pieca? Tez mi schodzi ze 3minuty. Czy mam brac dziecko i ubierać bo w piwnicy jest 5stopni max? Chyba troche przesadzasz... Nie wpadajmy w paranoje. Sonia to choc mysli o monitorze, a ja dopiero teraz pomyślałam ze moze by sie przydał. Ot ze mnie matka :-\
dobra matka z Ciebie
Stary 2015-02-18, 13:55   #3287
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Sylwia no to trochę radykalnie tutaj podchodzisz...ja mam kota w domku i kot ma drapak i posłanie w pokoju dziecka i chcemy aby dziecko spało oddzielnie nie z nami w sypialni i dlatego będzie niania i monitor a nie zamierzam oddawać kota nigdzie i zmieniać mu miejsca a też może być zagrożeniem...

Pozdrawiam
Malinka
No ale z kotem nie musisz wychodzić i mieć problemy co w tym czasie z dzieckiem zrobić. Koty są różne, nie zawsze są zagrozeniem, moje akurat 2 omijają dziecko z dakeka, a trzeci tez ostatnio zaczął jak go młody gdzieś tam pociągnął za mocno za futro.
Stary 2015-02-18, 13:57   #3288
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
zmieniajac temat..
właśnie się nad tym zastanawiałam jak mi dziś przyszła
ale może od 37 tyg jakoś zacząć żeby laktacja faktycznie nie ruszyła a dziecka jeszcze brak
Stary 2015-02-18, 13:57   #3289
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
kolor wózka super
Ja stwierdziłam że już za dużo u mnie kropeczek i wzięłam motyle, ale jak nie będą pasować to sobie kupię kawałek materiału i naszyję, i będe zmieniać kolorki
A noga taka - tutaj tej sa abażury w kropki - popatrz sobie
http://drecotton.pl/pl/dla-domu/165-...niana-419.html

Podobają mi się jeszcze takie girlandy świecące ale już chyba za dużo tego wszystkiego będzie
+http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka...-nr1115448.htm

A już wózek wybrałaś?

Cytat:
Mi sie pddoba fioletowy cabriofix
No ten fiolecik też ładny
Stary 2015-02-18, 14:00   #3290
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość

dzwon nie dzwon, sama zdecydujesz jaka z ciebie matka i co bedziesz robila, co mnie to
rozmawialysmy o sytuacji z wyprowadzaniem psa, napisalam co mysle i dalej podpsuje sie po tym rekoma i nogami bo to moje zdanie. ja mam takie a nie inne podesjcie i mysle tak a nie inaczej. a to co kto robi to jego sprawa jest dyskusja, wiec zdanie swoje wyrazam i opisuje co ja bym zrobila. a raczej czego bym nie zrobila.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
właśnie się nad tym zastanawiałam jak mi dziś przyszła
ale może od 37 tyg jakoś zacząć żeby laktacja faktycznie nie ruszyła a dziecka jeszcze brak
ja wlasnie o tmy mysle i zastanawiam sie czy te herbatki rzeczywiscie pomagaja w laktacji, bo jesli mam miec cc to chyba zdecydowala bym sie pic ja juz przed porodem bo wtedy trudniej o dobra laktacje od razu. jakie macie zdanie na ten temat?

JAŚ

Stary 2015-02-18, 14:00   #3291
lekkaatletka
Zadomowienie

Sposobów jest dużo: wkładasz dziecko do chusty/fotelika i bierzesz ze sobą, dajesz parę zł dzieciakowi z podstawówki, żeby Ci wyprowadzał psa przez tych kilka dni, uczysz się załatwiać do kuwety etc.
Nie porównujcie wyjścia z bloku nawet przed klatkę z pójściem do wc, oczywiście, że dziecko może się zachłysnąć wszędzie, ale możliwość usłyszenia, kontroli, zareagowania na taką sytuację jest zupełnie inna. Pomijając już kwestię możliwości złamania się klucza w zamku drzwi wejściowych do mieszkania, zatrzaśnięcia drzwi na klatkę, tak że się nie będzie dało wejść, omdlenia i zostania zabranym na pogotowie zanim się komuś powie, że w domu dziecko etc.

Już kończę temat.
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 14:01   #3292
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Podobają mi się jeszcze takie girlandy świecące ale już chyba za dużo tego wszystkiego będzie
+www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-rozne-girlanda-swietlna-nr-14-20-lampek-malych-nr1115448.htm
ale to ladne!!
tylko gdzie ja bym to mogla powiesic.. hhm..

JAŚ

Stary 2015-02-18, 14:02   #3293
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja stwierdziłam że już za dużo u mnie kropeczek i wzięłam motyle, ale jak nie będą pasować to sobie kupię kawałek materiału i naszyję, i będe zmieniać kolorki
A noga taka - tutaj tej sa abażury w kropki - popatrz sobie
http://drecotton.pl/pl/dla-domu/165-...niana-419.html

+http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka...-nr1115448.htm

A już wózek wybrałaś?

No ten fiolecik też ładny
hehe też własnie te nogę u nich oglądałam abażurów w kropki niestety nie mają w magazynie(chcę różowy w białe)

te girlandy są świetne, ale ja póki co odpuszczam, dojdą jeszcze pompony i żeby nie przesadzić

nieee, wózka nie mamy, w przyszłym tygodniu skoczymy do sklepu i na żywo coś popatrze..
Stary 2015-02-18, 14:02   #3294
kordelka85
BAN stały

Cytat:
zmieniajac temat..
Ja zamierzam. Ale tak na 2 tyg przed terminem.Na razie to kupilam czarnuszke i mam zamiar dodawać do chleba.
Stary 2015-02-18, 14:02   #3295
malinka1984
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII

sylwia ja przed nie planuję pić ale po porodzie to już wybrałam Prenatal Femalticer
http://www.mlekomamyrzadzi.pl/jak-dz...emaltiker.html

Pozdrawiam
Malinka
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015

Edytowane przez malinka1984
Czas edycji: 2015-02-18 o 14:04
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 14:03   #3296
niezawsze
Zakorzenienie

Sylwus to mi znajdz kocyk minky, bo sie zdecydowac nie moge

Sonia pies musi sie dostosowac i to stopniowo by nie przezyl szoku, moj i 2 razy dziennie wychodzil czasem, dawal rade i mi nie smecil, ale to podejscie trzeba zmienic w stylu dzis slonko to pies chce wyjsc dzis chumrka to pies woli zostac w domu. Ty decydujesz, a nie jego widzimisie. To jest do zrobienia. Choriba dziecka to niestety, ale wzywasz kogos do pomocy malucha z katarkiem nie zostawisz, bo to moze byc chwila, wtedy mu sie ciezko oddycha itp. Biegunka psa dajesz wegiel, ubierasz mlodego i wychodzisz trudno, ale dziecka samego nie zostawiaj.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 14:04   #3297
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamierzam. Ale tak na 2 tyg przed terminem.Na razie to kupilam czarnuszke i mam zamiar dodawać do chleba.
a na co pomaga czarnuszka ?

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
sylwia ja przed nie planuję pić ale po porodzie to już wybrałam Prenatal Femalticer

Pozdrawiam
Malinka
ja mam Bocianka i juz mnie korci zeby ja pic

JAŚ

Stary 2015-02-18, 14:05   #3298
niezawsze
Zakorzenienie

Wiolka takie girlandy na ali sa o wiele taniej i dziewczyny zadowolone byly

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 14:05   #3299
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
ja wlasnie o tmy mysle i zastanawiam sie czy te herbatki rzeczywiscie pomagaja w laktacji, bo jesli mam miec cc to chyba zdecydowala bym sie pic ja juz przed porodem bo wtedy trudniej o dobra laktacje od razu. jakie macie zdanie na ten temat?
z tego co czytałam, to działa opinie o mojej były, że nawet po 2 dniach zadziałała
albo Stosuje od 4 miesięcy, od porodu. Może to tylko psychika, ale wydaje mi się, ze bardzo pomogła mi w pierwszych dniach, gdy lekarze w szpitalu straszyli dokarmianiem a mleka było mało. Jak się pojawiło, to aż nadto. Teraz choć laktacja się ustabilizowała, nadal pije, ze względu na działanie odprezajace i podtrzymańie laktacji. A inna rzecz , ze z trzech jakie stosowałem, ta ma najlepszy skład i najbardziej mi smakuje

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2015-02-18 o 14:06
Stary 2015-02-18, 14:05   #3300
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Sylwus to mi znajdz kocyk minky, bo sie zdecydowac nie moge
robi sie, powiedz jakie kolory ci sie podobaja, ewentualnie jakie wzory lubisz, dzieciece, czy raczej paski kropki zygzaki.. cos znajde

JAŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości