|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII
Cytat:
Cytat:
No ale jak widać co piersi to inaczej.[/QUOTE]Błagam niech nie rosną. Niech jak najszybciej wrócą do siebie bo do mnie takie balonowe rozmiary nie pasują i źle się z nimi czuję :P
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo do swojego jestem mega przywiązana, wczoraj się nawet popłakałam bo tak z Tż rozmawialiśmy o dalekiej przyszłości, że jak odchowamy dzieciaczki będziemy po świecie jeździć na emeryturce i tak sobie pomyślałam że już Czestera z nami wtedy nie będzie i tak mi się smutno zrobiło że się powyłam
|
|
#3273 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3274 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc będą naleśniki z dżemem. Cytat:
|
||
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jelsi chodzi o cycki to ja mam wrecz odwrotnie, moje mogly by rosnac i rosnac jeszcze juz je lubie ale polubilabym jeszcze bardziej az sie boje co bedzie po porodzie i po karmieniu oiersia, jak juz wroca 'do siebie'
To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni, przybrało ludzką postać ... JAŚ Edytowane przez MaŁa_Sylwia Czas edycji: 2015-02-18 o 13:48 |
|
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kaprysa nie oddam nie dlatego ze bedzie mi ciezko bez niego,a dlatego ze tam mialby podworko,dwoch kumpli i kumpelke i przyzwyczailby sie ze caly dzien lata na dworze a w nocy spi w domu i potem po pol roku wez psa do domu i zabierz mu ta wolnosc i naucz go zeby dostosowal sie do harmonogramu mojego i Mikolaja. Wole od poczatku zeby sie przyzwyczail do dziecka i naszego harmonogramu bo bedzie latwiej ![]() To juz koniec tematu!
|
|
|
|
|
#3277 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nogę masz już upatrzoną?kolor wózka super my fotelik też cabrio fix ale nad kolorem się jeszcze nie głowiłam, wózek będzie neutralny to fotelik każdy będzie pasował ale pewnie też stonowany kolor wezmiemy
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
No pewnie byloby latwiej ale pod wzgledem wyjsc.
Ja kotow znow nienawidze wrecz :/ ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3280 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Albo jak kiedyś proponowalam naucz go korzystać z kuwety. ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam po prostu duza wyobraznie i nie moglabym zostawic noworodka samego, ale pisalam, to ja.
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt nie będzie chorował Trzymma kciukiA doczytałam że mieszkasz na parterze to też zmienia postać rzeczy, bo dużo szybciej i lato jeszcze będzie to okno można otworzyć ![]() Ja na 3 piętrze ale to mąż będzie śmigał, już śmiga zresztą, tylko ja z rana, bo on zawsze na osttatnią chwilę do pracy wstaje
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pisalam - sytuacje losowe w zyciu sie zdarzaja-nikt sie nie spodziewal ze jest mozliwosc ze zostane sama z dzieckiem na pol roku . |
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
zmieniajac temat..
ktora zamierza pic/pije herbatke na laktacje przed porodem ?
|
#3285 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
:-* Cytat:
Cytat:
|
|
#3286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3287 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale może od 37 tyg jakoś zacząć żeby laktacja faktycznie nie ruszyła a dziecka jeszcze brak
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A noga taka - tutaj tej sa abażury w kropki - popatrz sobie ![]() http://drecotton.pl/pl/dla-domu/165-...niana-419.html Podobają mi się jeszcze takie girlandy świecące ale już chyba za dużo tego wszystkiego będzie ![]() +http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka...-nr1115448.htm A już wózek wybrałaś? ![]() No ten fiolecik też ładny
|
|
#3290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozmawialysmy o sytuacji z wyprowadzaniem psa, napisalam co mysle i dalej podpsuje sie po tym rekoma i nogami bo to moje zdanie. ja mam takie a nie inne podesjcie i mysle tak a nie inaczej. a to co kto robi to jego sprawa jest dyskusja, wiec zdanie swoje wyrazam i opisuje co ja bym zrobila. a raczej czego bym nie zrobila.---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
bo wtedy trudniej o dobra laktacje od razu. jakie macie zdanie na ten temat?
|
|
#3291 |
|
Zadomowienie
|
Sposobów jest dużo: wkładasz dziecko do chusty/fotelika i bierzesz ze sobą, dajesz parę zł dzieciakowi z podstawówki, żeby Ci wyprowadzał psa przez tych kilka dni, uczysz się załatwiać do kuwety etc.
Nie porównujcie wyjścia z bloku nawet przed klatkę z pójściem do wc, oczywiście, że dziecko może się zachłysnąć wszędzie, ale możliwość usłyszenia, kontroli, zareagowania na taką sytuację jest zupełnie inna. Pomijając już kwestię możliwości złamania się klucza w zamku drzwi wejściowych do mieszkania, zatrzaśnięcia drzwi na klatkę, tak że się nie będzie dało wejść, omdlenia i zostania zabranym na pogotowie zanim się komuś powie, że w domu dziecko etc. Już kończę temat. |
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko gdzie ja bym to mogla powiesic.. hhm..
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
abażurów w kropki niestety nie mają w magazynie(chcę różowy w białe) ![]() te girlandy są świetne, ale ja póki co odpuszczam, dojdą jeszcze pompony i żeby nie przesadzić ![]() nieee, wózka nie mamy, w przyszłym tygodniu skoczymy do sklepu i na żywo coś popatrze..
|
|
#3294 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII
sylwia ja przed nie planuję pić ale po porodzie to już wybrałam Prenatal Femalticer
http://www.mlekomamyrzadzi.pl/jak-dz...emaltiker.html Pozdrawiam Malinka
20.06.2009 ![]() 2014 to będzie Nasz rok 28.07 beta >1560 Cudzie trwaj 23.08.14 Bąbelek ma już 2cm 27.10.14 Synuś całe 230 gram Tp 31.03.2015 Edytowane przez malinka1984 Czas edycji: 2015-02-18 o 14:04 |
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwus to mi znajdz kocyk minky, bo sie zdecydowac nie moge
![]() Sonia pies musi sie dostosowac i to stopniowo by nie przezyl szoku, moj i 2 razy dziennie wychodzil czasem, dawal rade i mi nie smecil, ale to podejscie trzeba zmienic w stylu dzis slonko to pies chce wyjsc dzis chumrka to pies woli zostac w domu. Ty decydujesz, a nie jego widzimisie. To jest do zrobienia. Choriba dziecka to niestety, ale wzywasz kogos do pomocy malucha z katarkiem nie zostawisz, bo to moze byc chwila, wtedy mu sie ciezko oddycha itp. Biegunka psa dajesz wegiel, ubierasz mlodego i wychodzisz trudno, ale dziecka samego nie zostawiaj. |
|
|
|
#3297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opinie o mojej były, że nawet po 2 dniach zadziałała![]() albo Stosuje od 4 miesięcy, od porodu. Może to tylko psychika, ale wydaje mi się, ze bardzo pomogła mi w pierwszych dniach, gdy lekarze w szpitalu straszyli dokarmianiem a mleka było mało. Jak się pojawiło, to aż nadto. Teraz choć laktacja się ustabilizowała, nadal pije, ze względu na działanie odprezajace i podtrzymańie laktacji. A inna rzecz , ze z trzech jakie stosowałem, ta ma najlepszy skład i najbardziej mi smakuje
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2015-02-18 o 14:06 |
|
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
robi sie, powiedz jakie kolory ci sie podobaja, ewentualnie jakie wzory lubisz, dzieciece, czy raczej paski kropki zygzaki.. cos znajde
![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

No ale jak widać co piersi to inaczej.[/QUOTE]
Bo do swojego jestem mega przywiązana, wczoraj się nawet popłakałam bo tak z Tż rozmawialiśmy o dalekiej przyszłości, że jak odchowamy dzieciaczki będziemy po świecie jeździć 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

matko jak to już blisko