Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-18, 19:28   #3181
EdithS
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Lillkaa piękny brzuszek chudzinko!

Anneet dziękuję za info odnośnie drgań dziecka, uspokoiłaś mnie

mordka, debraM to która z Was zaczyna tę fazę milczenia porodów
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i brawa dla Dzidziusków

A u mnie była koleżanka z czteromiesięczną córeczką i z 3,5letnią. Obie przecudowne! A ta starsza nie tknęła ani jednego ciastka i cukierka, które wyłożyłam na stół, poprosiła mnie za to o 2 jabłuszka, bo bardziej lubi niż słodycze - doznałam szoku, a potem następnego, jak do picia poprosiła o wodę lub herbatkę bez cukru!

No ale chciałam się z Wami podzielić złotą radą tej koleżanki odnośnie porodu i parcia. Kiedy chciała przeć, a położna chciała ochronić jej krocze to zakazała jej przeć. Koleżanka mówi, że nie umie i musi przeć bo ją tak napiera i wtedy jej mąż zatkał jej nos, by oddychała tylko ustami i mówi, że dziecko przestało jakby napierać, w brzuchu było mniej powietrza i wytrzymała i ani nie pękła ani nie została nacięta Aż trudno uwierzyć, ale może warto spróbować, niech nam te nosy ktoś pozatyka na kilka sekund
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:29   #3182
tout-petit-fille
Zadomowienie

I jestem.
Zamówiliśmy wreszcie wózek (tako extreme eko skóra taka.. beżowa), dokupiliśmy dwa koła do wózka, który już mamy i który będzie służył jako niezły bujak do ogrodu (roan marita), potem spotkanie w banku i wyszło tak, że naleśników z mięsem nie było.
Był frytkebab czyli kebab z frytkami w bułce. Zdrowo.

Czasem trzeba naćpać się fast foodem.

Więc naleśniki będą jutro.

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
to Twój też taki mięsny?? mój nie uznaje obiadu bez mięsa
ale dzisiaj jest cały dzień w pracy, dlatego są racuszki, pyszne są!
Oj tak.. obiad bez mięsa może EWENTUALNIE OD BIEDY być , ale już nie dwa dni pod rząd, bo opadłby z sił
Cieszę się, że racuszki smakują

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Nie wytrzymałam i trochę zsikałam się w majty ze śmiechu. Serio. Ale numer:coj est:
Boziu.. przepraszam
Wiszę Ci wkładkę

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Tout-petit-fille tak lampka kwiatek jest z Ikei Heh prawie jak cały pokój dzieciaków staarszak ma z tej serio gwiazdkę nad łóżkiem :P
Heh już zaczełam sobie wyobrażac jak wchodzisz na fotel Kurcze ale doktorek by się uśmiał
Super! to ja zamawiam takkiego kwiatka na allegro Nie wiedziałam, że on jest taaak duży!!

Nadaje się do włączenia w nocy, aby nakarmić i przebrać brzdąca? Wystarczająco dużo światła daje?

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
próbowałam sobie to wyobrazić dobrze, że się dopytałaś bo chyba gostek by ze śmiechu umarł

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Dobrze, że akurat odłożyłam szklankę z soczkiem
Jakby Cię w takiej pozycji zastał to pewnie zostałabyś jego anegdotką

Do tej pory jak sobie przypomnę, to parsknę śmiechem

Cytat:
dużo ciuszków mówicie że macie Ja się ilością prania przeraziłam. Na szczęscie babcia lubi prasować, więc przyjechała i mnie wyręczyła... ale w szafie wygląda to tak :

wprowadzam się!

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Hej! Mam akurat chwilę by napisać. Dziś w końcu spakowałam torbę do szpitala, jakoś nie mogłam się wziąć za to wcześniej...
Bozena gratuluję synka, piękny
Wklejam aktualne zdjęcie mojego brzuchola, ost. dzień 36 tygodnia.
Śliczny brzunio
Chyba opadł nieco, prawda?

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny i ja już po wizycie mała waży 3100gr a ja 65,7 kg..będzie cesarka,ale dop za tydz przy ostatniej wizycie u niej dowiem się kiedy na szpital idę,dziś pierwszy raz miałam KTG i mała spokojnie sobie leżała,ledwo co m udało się zapisać z kilku lekkich ruchów,a podczas badań i USG brykała jak szalona,że nie mogła jej zważyć ani nic..na GBS nie wysyła,bo mówi,że nie potrzeba do cesarki..Moja gin mówi,że mała ślicznie ułożona do porodu i czeka na wyjście,a teraz mała wypina się na mnie z całych sił i rączkę gdzieś w boku wypycha..także coraz więcej wiec i spokojniejsza jestem o moje słodkie maleństwo
P.S pytałam też o te drgania i mówi,ze to normalne bo jak każdego otrzepuje tak i dziecko też a też to może być sekundowa czkawka
Brawo!

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:31   #3183
morful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
mama_kasia - zaszalałaś z zakupami

Dziewczyny, dzisiaj jest 18.02 i nic się nie dzieje No która da przykład pozostałym??
boję się że ja właśnie wróciłam z wizyty... 4cm rozwarcia, a po ktg regularne skurcze co 3min i żadnego nie czułam :/
To wpadam w panikę:P wolałabym nie wiedzieć.
Jeszcze mnie gin załamała, że może lepiej że wcześniej, bo ona ciężko widzi mój poród sn, bo drobna i niska jestem

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
Phil Bosmans
morful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:36   #3184
olasia
Zadomowienie

Chcialam tylko pokazac obrazek i zapytac czy nie.jest wiocha? Muche skopalam, wiem... romby mnie wykonczyly... nie wiem czy poprawiac ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150218_192501.jpg (102,5 KB, 56 załadowań)

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:37   #3185
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Gratuluję wszystkim udanych wizyt
morful- jak ja ci zazdroszczę, już bym chciała mieć małego przy sobie, trzymam kciuki, będzie dobrze

Dziewczyny Joamro się coś długo nie odzywa czyżby była już po ?

Zaraz idę umyć małą i sama też się kładę do łóżka, obejrzę Na dobre i złe i pewnie pójdę spać
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:38   #3186
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
No ale chciałam się z Wami podzielić złotą radą tej koleżanki odnośnie porodu i parcia. Kiedy chciała przeć, a położna chciała ochronić jej krocze to zakazała jej przeć. Koleżanka mówi, że nie umie i musi przeć bo ją tak napiera i wtedy jej mąż zatkał jej nos, by oddychała tylko ustami i mówi, że dziecko przestało jakby napierać, w brzuchu było mniej powietrza i wytrzymała i ani nie pękła ani nie została nacięta Aż trudno uwierzyć, ale może warto spróbować, niech nam te nosy ktoś pozatyka na kilka sekund
O proszę.. czyli jak mała miała jej już wychodzić tak?
Podobno wtedy właśnie powinnyśmy uruchomić te trzecie oddychanie, jak w brazylijskich serialach, czyli szybko oddychać tylko ustami. Szybciutko wdychać i wydychać powietrze, żeby to lepiej zobrazować: wdech i wydech łącznie w ciągu sekundy

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:39   #3187
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Chcialam tylko pokazac obrazek i zapytac czy nie.jest wiocha? Muche skopalam, wiem... romby mnie wykonczyly... nie wiem czy poprawiac ??
Kochana ale śliczne, ty to zdolniacha jesteś, też bym tak chciała ale ja jestem artystycznym beztalenciem
Stary 2015-02-18, 19:43   #3188
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość
boję się że ja właśnie wróciłam z wizyty... 4cm rozwarcia, a po ktg regularne skurcze co 3min i żadnego nie czułam :/
Jeszcze mnie gin załamała, że może lepiej że wcześniej, bo ona ciężko widzi mój poród sn, bo drobna i niska jestem
same radosne wieści! Zazdroszczę!

Cytat:
co tu poprawiać? Jest PIĘKNY!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
O proszę.. czyli jak mała miała jej już wychodzić tak?
Podobno wtedy właśnie powinnyśmy uruchomić te trzecie oddychanie, jak w brazylijskich serialach, czyli szybko oddychać tylko ustami. Szybciutko wdychać i wydychać powietrze, żeby to lepiej zobrazować: wdech i wydech łącznie w ciągu sekundy
tak dokładnie jak piszesz

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Gratuluję wszystkim udanych wizyt
morful- jak ja ci zazdroszczę, już bym chciała mieć małego przy sobie, trzymam kciuki, będzie dobrze

Dziewczyny Joamro się coś długo nie odzywa czyżby była już po ?

Zaraz idę umyć małą i sama też się kładę do łóżka, obejrzę Na dobre i złe i pewnie pójdę spać
no właśnie, JoaMro co tam u Was???
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:47   #3189
crystal25
Zakorzenienie

musze sie wam pozalic na swojego TZ znowu poszlismy dzis do banku spacerkiem, i cytuje go : jeszcze miesiac temu ledwo chodzilas, ale teraz to chodzisz nie normalnie powoli, gorzej niz moja babcia i sie dziwnie kolyszesz nic tylko go walnac czyms a dodatkowo, na ulicy zaczal mnie nasladowac zeby mi pokazac siebie
I jak tu nie miec dosc A corka TZ sie dzis pytala dlaczego ja nie moge sie schylic tylko prosze tate, chodzilo o podniesienie ubran ktore sie wywalily na podloge, a sa do prasowania

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Hej! Mam akurat chwilę by napisać. Dziś w końcu spakowałam torbę do szpitala, jakoś nie mogłam się wziąć za to wcześniej...
piekny

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
debraM -super wiesci!

mama kasia- wow ile ciuszkow! Zazdroszcze, ze takie pieknie poukladane i uporzadkowane... u mnie wszystko w torbach, walizkach...

Dziewczyny... wiecie co od paru chwil mam takie dziwne uczucie w ...cipce to znaczy mala sie wierci a ja czuje tak jakby to bylo takie drapanie przez pochwe... tak jakby mnie ktos tam haczykiem zaczepil i ciagnal. Mialyscie takie uczucie? Poza tym brzuch mi sie spina ale to mialam od samego poczatku ciazy. Do tej pory nie mialam ani jednego bolesnego skurczu.

mnie od wczoraj kluje tam na dole jak nigdy jeszcze ale mysle ze to normalne
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:47   #3190
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Powodzenia, będzie dobrze. Na pewno dasz radę. Czekamy na wiadomości.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:47   #3191
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
dużo ciuszków mówicie że macie Ja się ilością prania przeraziłam. Na szczęscie babcia lubi prasować, więc przyjechała i mnie wyręczyła... ale w szafie wygląda to tak :

o mamuniu jaki porządek i ile ciuszków, u mnie zdecydowanie mniej póki co wstrzymuję się z zakupami choć promocje kuszzzza
Cytat:
fajny bunio
DebraM i Mordka za udane wizyty już tuż tuż i godzina zero wybije
Stary 2015-02-18, 19:49   #3192
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie zamiar kupować nosidełko? Jak tak, to proszę napiszcie jakie macie/polecacie
Bo ja chcę kupić a nie mam zielonego pojęcia jakie
ja mam z chicco TZ ucieszony bo to glownie z mysla dla niego, bo bardzo chcial jak do sklepu pojedziemy zeby wozka nie wyciagac za kazdym razem

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
My mamy, ale niestety nie pomogę bo dostaliśmy go od sąsiadów i kompletnie nic na jego temat nie wiem

Dziewczyny jakiegoś doła złapałam Boję się porodu, boję się pobytu w szpitali, boję się tego że nie poradzę sobie z maluszkiem i ogólnie to wszystkiego się boję Ehhhhhhhhh
nie boj sie Nie napisze ze pojdzie z gorki bo mi jeszcze uwierzysz i pozniej bedziesz mnie bila ale jestesmy kobietami bardzo silnymi wiec damy rade ze wszystkim jak zawsze! I przede wszystkim nie jestesmy same, mamy rodzine wokolo, a najwazniejsze swoich TZ.
Stary 2015-02-18, 19:50   #3193
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
musze sie wam pozalic na swojego TZ znowu poszlismy dzis do banku spacerkiem, i cytuje go : jeszcze miesiac temu ledwo chodzilas, ale teraz to chodzisz nie normalnie powoli, gorzej niz moja babcia i sie dziwnie kolyszesz nic tylko go walnac czyms a dodatkowo, na ulicy zaczal mnie nasladowac zeby mi pokazac siebie
I jak tu nie miec dosc A corka TZ sie dzis pytala dlaczego ja nie moge sie schylic tylko prosze tate, chodzilo o podniesienie ubran ktore sie wywalily na podloge, a sa do prasowania

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

piekny

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

mnie od wczoraj kluje tam na dole jak nigdy jeszcze ale mysle ze to normalne
Nie denerwuj się kochana, na pewno nie chciał cię urazić, mój też się ze mnie naśmiewa razem z córką że mamusia mogłaby być piątym pingwinem z Madagaskaru
Stary 2015-02-18, 19:50   #3194
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny i ja już po wizycie mała waży 3100gr a ja 65,7 kg..będzie cesarka,ale dop za tydz przy ostatniej wizycie u niej dowiem się kiedy na szpital idę,dziś pierwszy raz miałam KTG i mała spokojnie sobie leżała,ledwo co m udało się zapisać z kilku lekkich ruchów,a podczas badań i USG brykała jak szalona,że nie mogła jej zważyć ani nic..na GBS nie wysyła,bo mówi,że nie potrzeba do cesarki..Moja gin mówi,że mała ślicznie ułożona do porodu i czeka na wyjście,a teraz mała wypina się na mnie z całych sił i rączkę gdzieś w boku wypycha..także coraz więcej wiec i spokojniejsza jestem o moje słodkie maleństwo
P.S pytałam też o te drgania i mówi,ze to normalne bo jak każdego otrzepuje tak i dziecko też a też to może być sekundowa czkawka

za wizyte super ze poznasz termin
Stary 2015-02-18, 19:51   #3195
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

woooow super mam kolezanke termin ma na 27 lutego i chodzi od dwoch dni z rozwarciem juz i tylko czeka az sie zacznie chociaz nie, dzis postanowila ze upiecze duzo babeczek zeby o tym nie myslec
Stary 2015-02-18, 19:51   #3196
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Super, jestem pod wrażeniem
Ja niestety jestem kompletnym beztalenciem w tym temacie

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:52   #3197
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
boję się że ja : właśnie wróciłam z wizyty... 4cm rozwarcia, a po ktg regularne skurcze co 3min i żadnego nie czułam :/
To wpadam w panikę wolałabym nie wiedzieć.
Ooo to może coś się rozkręci trzymam kciuki

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:52   #3198
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
przesliczny jest! nic nie poprawiaj
Stary 2015-02-18, 19:53   #3199
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Genialny strasznie mi się podoba!

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:53   #3200
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
cześć kochane ale pędzicie, nie moge was nadrobić.

miałam ciężką noc - prawie nie spałam, mała tak kopała, że ledwo żyje, trochę do południa pospałam, ale to nie to samo - a jutro mam jeżdzący bardzo dzień - muszę dać radę

lesyeux super, poznasz datę urodzin Zosi

EdithS śliczny brzuszek

asiulek8 ale czad z tymi stopami
mnie też puchnie , ale lewa noga w kostce bardziej

co do glukometra i telefonu , a może lepiej coś pokazał?
jak tam dziś po naleśnikach?

crystal25 ale z Ciebie laseczka

mama_kasia88 śliczny pokoik - mimo, że różowy dla księżniczki

gosiaczek221 cudne buciki

w piątek pojadę , to dostanę , bo 3 dni wstecz może wystawić , tak, że ok
pytałam czy mi ktoś inny nie może wystawić , ale tak ustalili , to się kłócić nie będę...

też się boję lewatywy - zwłaszcza, że muszę ją sama w domu zrobić - bardziej chyba się jej boję niż samego porodu

chwalę się prezentem dla księżniczki

ja mam używany z all

pisała któraś o ciśnieniu - ja na tabletkach od października - jak masz takie skoki i leki nie pomagają lepiej jedź na IP , bo z tym nie ma żartów. Odkąd mam tabletki - nie miałam powyżej 140/110...

właśnie poprałam pieluszki i ręczniczki, jadę na ostatnie zakupy z TŻ i muszę spakować torby

a za dwa tygodnie będę tulić malutką naszą

byla kiedys tam ale dziekuje piekny prezent tylko dwa tygodnie ojej jak to pieknie brzmi
Stary 2015-02-18, 19:54   #3201
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
To nie mówione, że jak jesteś drobna i niska to ciężki poród, czasem jest zupełnie na odwrót

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Świetna rada! Właśnie coś takiego było w "porodach" i się zastanawiałam dlaczego tak a teraz już wiem Tam położne kazały nie przeć i oddychać ustami albo jęczeć
Stary 2015-02-18, 19:58   #3202
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

woooooow to wiecej niz w sklepie jest

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
pudełeczka też z ikei

ogólnie jak się wchodzi pokój dzieciaków wygląda tak..:

tego konia na biegunach bym się z chęcia pozbyła, a jak na złość młody ostatnio zaczął się nim interesowac i buja się jak szalony :P

aaaa tam w miejscu kołyski wymyśliłam sobie duuuży worek sako Ale tż na razie kręci nosem... jest tam nie wiele miejsca a potrzebuje miejsca żeby z dziećmi usiąść i choćby bajke na dobranoc poczytac...

ps. sorki za spamowanie zdjęciami :P

super widac ze to pokoj duzego i malego malenstwa

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki
Ja już po wizycie

Wróciliśmy do domu i mówię do siostry: mam 2cm rozwarcia
Ona takie oczy i pyta: to kiedy poród?
A mój mąż taki dumny z siebie: za 8cm

Ginka mi chyba zrobiła masaż szyjki, bo jak mnie tam powyciskała na fotelu to powiedziała, że to przyspieszy poród, ale chyba nie bardzo jej wyszło, bo nic mnie to nie bolało, a chyba powinno... no chyba, że przy tak małym rozwarciu to nie boli albo to nie był jeszcze ten masaż. Powiedziała, że mogę zacząć plamić po tym. Mała już jest bardzo nisko i trudno było zmierzyć główkę, ale waży ok 3200g. Jutro idę na pierwsze ktg
A 24.02 kładę się do szpitala czekając na poród, ale ginka powiedziała, że po weekendzie samo się zacznie Taka z niej wróżbitka Jeszcze powiedziała, że na jej oko mój poród pójdzie sprawnie i szybko (wiem, że to pewnie po to żeby mi dodać otuchy). Do szpitala chcę się położyć, bo jestem bojuch przez tą pępowinę dwunaczyniową, a nie chce mi się jeździć codziennie na ktg.

To które z Was spotkam na Ujastku jakbym nie zaczęła rodzić do tego 24?

Lecę nadrabiać co napisałyście przez 5 godzin

zgodzilas sie na ten masaz 8 cm i rodzimy ale czaaaad my sie naprawde za tydzien zaczniemy sypac jak nie wczesniej juz za wizyte

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Hej kochane
Nawet nie będę Was nadrabiać, bo nie było mnie półtora dnia a tutaj tyle stron, że masakra

Wczoraj byłam u rodziców i SR, dzień jakoś zleciał A dziś od rana prasowanie i układanie, zatłuczcie mnie, ale jak poukładałam rzeczy do komody to przypomniało mi się, że nie zrobiłam zdjęć rzecz, które dostałam

Kurde, ja mam tyle bodziaków, że to masakra... Ale myślę, że do tych 3-4 miesięcy akurat je użyję, najwyżej każde ubiorę raz a potem wypiorę i do piwnicy Mężuś załamany ilością ciuchów synka, a dla mnie i tak mało i tak będę kupować jakieś ładne na wyjście w gości, bo tego mam mało

Ok, może jednak Was coś po nadrabiam teraz przy kawce

a tu moja zawartość komody...
1- bodziaki, śpiochy, półśpiochy, spodenki i kaftaniki- wszystko na co dzień i do spania.
2- bluzy, sweterki, bluzki, spodnie, skarpetki- na wyjście i w gości
3-tetry, flanele, ręczniki, śliniaki, czapeczki i polarki, kurteczki- cała reszta która musi gdzieś być

jak pieknie poukladane nie moge sie doczekac az mi moja komode wstawi TZ do salonu zeby poukladac ubranka dla synka
wlasnie zapomnialas o zdieciach no trudno bedziesz codziennie zdiecia malenstwu robic i nam wysylac ;P
Stary 2015-02-18, 19:58   #3203
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
No to Ci baaaardzo niedużo rzeczy do kupienia zostało Ja chyba też dokupię jeszcze jedną koszulę tak na wszelki wypadek. no i stanika do karmienia nie mam ani jednego...
Z tym wynikiem to rzeczywiście Cię trochę załatwił. U nas wyniki u położnej się odbiera, więc jak już są to można iść po nie.
z tych najpotrzebniejszych rzeczy już do szpitala to rzeczywiście chyba tylko zostało wszystko inne, czego by mi brakowało, można domówić przez neta już po porodzie.
a z tym wynikiem i ogólnie kalendarzem wizyt... no cóż mam nauczkę na przyszłość.

Lillkaa, śliczny brzuszek to też za chwilę rodzisz

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa
Dziewczyny czy macie zamiar kupować nosidełko? Jak tak, to proszę napiszcie jakie macie/polecacie
Bo ja chcę kupić a nie mam zielonego pojęcia jakie
ergonomiczne. i koniecznie nosidełko, a nie wisidełko. dzidzia ma być odpowiednio ułożona w nosidle, a nie wisieć w kroku, a takie są te najtańsze niestety. nic Ci nie polecę, bo choć planowałam kupić, to tak naprawdę nosidło nie nadaje się od pierwszych dni życia dziecka, a ja potrzebuję właśnie czegoś od samego początku (czyli chusta), a nie dopiero po 3 miesiącach.

Cytat:
Napisane przez Anneet

Cytat:
Napisane przez aroli
Dzięki, no właśnie też zastanawiałam się nad X-landerem, ale obawiam się pompowanych kół, w sobotę będę zamawiała to ostatecznie się zdecyduję, który wybiorę.
dlaczego boisz się pompowanych kół??

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille
Zamówiliśmy wreszcie wózek (tako extreme eko skóra taka.. beżowa), dokupiliśmy dwa koła do wózka, który już mamy i który będzie służył jako niezły bujak do ogrodu (roan marita)
pochwal się jak przyjdzie

Cytat:
Napisane przez morful
co?? już?? to, że Twoja gin nie widzi Cię rodzącej sn wcale nie znaczy, że się nie da. moja koleżanka, też nisko i drobniutka, rodziła kilka lat temu siłami natury. ale, ze regularnychs kurczy co 3min nie czułaś - da się tak??

olasia, moim zdaniem bardzo ładne dzieło Ci wyszło

crystal, walnij go, walnij faceci
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:58   #3204
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
O ja moze w koncu cos zacznie sie dziac super dawaj znac na biezaco
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 20:00   #3205
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
A ja robię kuleczki rafaello właśnie się studzi masa. Ale taką mam ochotę na maliny i lody, ze chyba jeszcze do biedry podskoczę

To dobrze, że teraz już tak nie będziesz Ja ważyłam kiedyś 72 kg, po rzuceniu słodyczy schudłam do 68 kg, a po przejściu na wegetarianizm i jak zaczęłam jeść więcej normalnych zdrowych rzeczy, a mniej kupnych gotowców plus siłownia to schudłam do 55 kg (to były czasy!). Potem się trochę zapuściłam z czekoladami i bułkami i wróciło 60 kg, a teraz to już w ogóle nie wspominam...

kiedys robilam te kuleczki ale cos zepsulam bo to byly kule mocy a nie kuleczki i zbyt slodkie
To ja ide na wegetarianizm jak mowisz ze tyle schudlas moge jesc tylko zielone chcialabym 55, ale najpierw jak dojde do 63, 65 bede przeszczesliwa
Stary 2015-02-18, 20:00   #3206
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze pieczone to już blisko magicznych 8 cm
Stary 2015-02-18, 20:01   #3207
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Świetny obrazek, wręcz przecudny
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 20:04   #3208
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Nie denerwuj się kochana, na pewno nie chciał cię urazić, mój też się ze mnie naśmiewa razem z córką że mamusia mogłaby być piątym pingwinem z Madagaskaru
dla kogo smieszne dla tego smieszne, ja moze sie smialam z TZ ze tak mysli, bo rzadko razem mamy chwile wyjsc na miasto, ale, jak pozniej sie przebieralam przed lustrem , a akorat jest tam gdzie szafa z ubraniami, i pomyslalam o tych jego slowach, to az mi sie slabo zrobilo
Stary 2015-02-18, 20:04   #3209
ojustyna
Zadomowienie

o nieeeeeeeeeeeeeee mam za mało ciuszków dla małej !!!!!!!!!!!! ile wy ich macie? ogrooooooom też tyle chce, odsyłajcie mi jak macie za dużo, a maaaaacie widziałam

i pytam się? co to ma być? żadna nie rodzi? co wy sobie myślicie? że co? że później wszystkie na raz? halo halo przypominam że już 18.02 czyżby nasze szkraby były takie punktualne?????
Stary 2015-02-18, 20:06   #3210
kruszynkaa88
Rozeznanie

[QUOTE=Michiru;50307134]z tych najpotrzebniejszych rzeczy już do szpitala to rzeczywiście chyba tylko zostało wszystko inne, czego by mi brakowało, można domówić przez neta już po porodzie.
a z tym wynikiem i ogólnie kalendarzem wizyt... no cóż mam nauczkę na przyszłość.

Lillkaa, śliczny brzuszek to też za chwilę rodzisz

ergonomiczne. i koniecznie nosidełko, a nie wisidełko. dzidzia ma być odpowiednio ułożona w nosidle, a nie wisieć w kroku, a takie są te najtańsze niestety. nic Ci nie polecę, bo choć planowałam kupić, to tak naprawdę nosidło nie nadaje się od pierwszych dni życia dziecka, a ja potrzebuję właśnie czegoś od samego początku (czyli chusta), a nie dopiero po 3 miesiącach.

znalazłam coś takiego- chusto-nosidło i wydaje mi się w porządku od początku hmm...
http://www.smyk.com/caboo-ekologiczn...t-niemowlaka-p
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości