Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-18, 21:34   #3271
aneta_s13
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość
oo pewnie! śmiejcie się Ja tu już w panice, wszystkie bagaże, dokumenty przy drzwiach, fotelik zamontowany w aucie. Najgorsze że ja tych skurczy w ogóle nie czułam ani położna ani moja dr nie mogły uwierzyć :P bo jeden zarejestrowało taki porządny, a ja nic przegapię poród...

Ja w ogóle do pt nie mogę rodzić!! Trzy paczki mają jeszcze przyjść do domu !
trzymam kciuki
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 21:41   #3272
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
boję się że ja właśnie wróciłam z wizyty... 4cm rozwarcia, a po ktg regularne skurcze co 3min i żadnego nie czułam :/
To wpadam w panikę:P wolałabym nie wiedzieć.
Jeszcze mnie gin załamała, że może lepiej że wcześniej, bo ona ciężko widzi mój poród sn, bo drobna i niska jestem
uuuuuuuuuu kochana czyli jesteś następna

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
My jestesmy wlasnie o wizycie i ogolnie zalamka szyjka twarda, wszystko zamkniete, i dr mowi, ze raczej przenosze...nosz kuzwa! Dzis mamy 37 tydzien i 5 dni, taka bylam pelna nadzieji, ze tak byle do 1 marca, a lekarz usg mi jeszcze wyznaczyl na 9.03! Eh nie wiem czemu, ale zmartwilo mnie to wszystko..
wszystko moze się zmienić z dnia na dzień-to ze dziś ejsteś zamknieta nie znaczy ze jutro się nie otworzysz... może trzeba jednak te okna pomyć cholercia....

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Byłam na usg, wód jeszcze przybyło. Jutro mam sie zgłosić na oddział. Trzymajcie za nas kxiuki, tak strasznie się boje.
ojjj no ale dobrze,ze będziesz pod opieką lekarzy! dawaj znac co i jak!
Stary 2015-02-18, 21:44   #3273
nouvelle2
Zakorzenienie

Tak narzekalysmy, że porodowki na wątku nie ma, to się niektóre zlitowaly

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

A ja przez ta moja chorobę nie mogę torby dopakowac ala: muszę dokupić jeszcze kilka rzeczy

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 21:47   #3274
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Śliczny brzunio
Chyba opadł nieco, prawda?
Opadł. Mała już nie tłucze mnie po żebrach i wątrobie. Teraz czuje jak naciska na pęcherz, wbija się na dole i rozciąga nóżki z boku, ale stanowczo niżej niż wcześniej.

Zgaga mi nadal dokucza, ale już mniej. Ubolewam tylko, że nagle zaczęła mnie najbardziej łapać po kawie :/

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 21:51   #3275
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Oby sie rozkrecilo w nocy w domu kiedy jest TZ
gorzej jak będzie miał wtedy akurat nockę

Cytat:
Napisane przez morful
oo pewnie! śmiejcie się Ja tu już w panice, wszystkie bagaże, dokumenty przy drzwiach, fotelik zamontowany w aucie. Najgorsze że ja tych skurczy w ogóle nie czułam ani położna ani moja dr nie mogły uwierzyć :P bo jeden zarejestrowało taki porządny, a ja nic przegapię poród...
chciałabyś nie ma tak dobrze.

mnie jutro czeka pobudka o 6 rano moje małe miauczące kocię muszę zawieść na 9 do schroniska w zabrzu, bo ma jutro kastrację umówioną tylko nie wiem, czemu akurat muszę się tłuc do schroniska, a nie do jakiegoś weterynarza, to dla mnie zagadka
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 21:55   #3276
Lila_17
Rozeznanie

Hej kochane melduję się z mieszkanka szyjka się nie skróciła, mam odstawić luteinę i dotrwać do wizyty 03.03 Mój gin oprowadził nas po szpitalu, pokazał sale porodowe itd itp i widziałam takie maluszki, jej jakie słodziutkie

Jutro Was nadrobię, a teraz idę odpoczywać w sumie do szpitala jechaliśmy 70min, a korki były, więc myślę, że dojedziemy

Bardzo dziękuję za trzymane kciuki, zwłaszcza, że znowu pomogły
Tout-petit-fille bardzo Ci dziękuję, tak się uśmiałam z Twojego opisu, że nie pamiętam kiedy złapałam taką fazę,
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 21:55   #3277
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Pierwsze beda ostatnimi . Niunia chyba obie bedziemy na koncu
He he nasze wróżby wizazowe coś nie działają xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 21:57   #3278
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Hej kochane melduję się z mieszkanka szyjka się nie skróciła, mam odstawić luteinę i dotrwać do wizyty 03.03 Mój gin oprowadził nas po szpitalu, pokazał sale porodowe itd itp i widziałam takie maluszki, jej jakie słodziutkie

Jutro Was nadrobię, a teraz idę odpoczywać w sumie do szpitala jechaliśmy 70min, a korki były, więc myślę, że dojedziemy

Tout-petit-fille bardzo Ci dziękuję, tak się uśmiałam z Twojego opisu, że nie pamiętam kiedy złapałam taką fazę,
super!
Stary 2015-02-18, 21:58   #3279
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
No wlasnie nie wiem, na dodatek strasznie mi niedobrze
Do terminu 11 dni, więc kto to wie...

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

dawno tak nie miałam czyżby...
Mnie też mdli często w nocy rano tez...

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-18, 21:59   #3280
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
He he nasze wróżby wizazowe coś nie działają xd
bo dziewczyny zamiast gadać to trza lamować , okna myć, po schodach chodzić i lamować
Stary 2015-02-18, 22:00   #3281
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak czuje od tygodnia juz, cmi mnie, normalnie sie czuje jakbym miala wybuchnac tam i stwierdzilam ze luz pewnie sie organizm przygotowuje do wiekszego wysilku
Ja też tak czułam a jak nic tak nic. Teraz czuję się bardzo dobrze... Moja krewna urodziła 6 dni wcześniej. No to wnet ja he he

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-18, 22:00   #3282
nusiekowa
Wtajemniczenie

Ja jutro na SR mam temat" masaż podczas porodu". Moja koleżanka po tych zajeciach wyladowała ze skurczami na porodówce więc ten teges... no zobaczymy jak u nas bedzie
Stary 2015-02-18, 22:01   #3283
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość

extra
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:02   #3284
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Jeju dziewczyny jakie Wy kochane jesteście, od razu mi lepiej po Waszych odpowiedziach Macie rację nawet jak się przedłuży to kwestia tylko kilku dni, a zresztą lekarz lekarzem, a natura naturą i nigdy nic nie wiadomo dzięki
Stary 2015-02-18, 22:04   #3285
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Chcialam tylko pokazac obrazek i zapytac czy nie.jest wiocha? Muche skopalam, wiem... romby mnie wykonczyly... nie wiem czy poprawiac ??
Super obrazek !

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość

dlaczego boisz się pompowanych kół??
Ze względu na to, że wózek będzie przez nie sporo cięższy i że będą się przebijały, moi rodzice mieszkają w iglastym lesie a ja będę często do nich jeździła i tak myślę, że pompowane to zły pomysł. Sama już nie wiem

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Wiesz to nie powiedziane,ze tez to mozesz miec..bo w twoim przypadku moze byc przez przygotowanie do porodu i parcie dziecka,ja teraz jak dotkne pipke to czuje klucie ale nie wyczowam szparki a ort to wyczol przy dotknieciu,ale pewnie za wczasu lepiej sie dowiedziec dla swietego spokoju bo i tak nic innego jak apap nie wezmiesz bo na to nic nie ma trzeba przebolec i tyle,ale kochana mozesz tego nie miec wiec glowa do gory
Dzięki poobserwuję co i jak i w razie czego umówię się na wizytę do lekarza lub pojadę do szpitala.

marcia45 trzymam , na pewno będzie dobrze

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:04   #3286
martunka88
Rozeznanie

I ja też dzisiaj wizytowałam O maluchu nic się w sumie nie dowiedziałam, bojako, że dzisiaj weszłam w 38tydzień, postanowiły zrobić mi KTG, a tam dwa średnie skurcze... co najdziwniejsze kompletnie ich nie czułam! Od kilku dni mam prawie ciągle mocno twardniejący brzuch i dzisiaj się dowiedziałam, że to skurcze. Wstępnie miałam przyjść na następne KTG i wizytę za tydzień, ale jak ginka zobaczyła zapis, to stwierdziła, że mam przyjść jutro z rana na KTG, liczyć skurcze i jakby się nasiliły to nawet w nocy na SOR jechać. Ale szyjka zamknięta, powiedziała, że chociaż tyle dobrze i nie będzie mocno ruszać.

Popatrzcie jakie są różne progi bólu. Ja nie czułam skurczy, badanie szyjki też mnie nie wzruszyło, a przede mną była dziewczyna, która po badaniu szyjki wyszła ze łzami w oczach i szokiem, że to niewielki ból w stosunku do porodu.

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Wróciliśmy do domu i mówię do siostry: mam 2cm rozwarcia
Ona takie oczy i pyta: to kiedy poród?
A mój mąż taki dumny z siebie: za 8cm

Ginka mi chyba zrobiła masaż szyjki, bo jak mnie tam powyciskała na fotelu to powiedziała, że to przyspieszy poród, ale chyba nie bardzo jej wyszło, bo nic mnie to nie bolało, a chyba powinno... no chyba, że przy tak małym rozwarciu to nie boli albo to nie był jeszcze ten masaż. Powiedziała, że mogę zacząć plamić po tym. Mała już jest bardzo nisko i trudno było zmierzyć główkę, ale waży ok 3200g. Jutro idę na pierwsze ktg
A 24.02 kładę się do szpitala czekając na poród, ale ginka powiedziała, że po weekendzie samo się zacznie Taka z niej wróżbitka Jeszcze powiedziała, że na jej oko mój poród pójdzie sprawnie i szybko (wiem, że to pewnie po to żeby mi dodać otuchy). Do szpitala chcę się położyć, bo jestem bojuch przez tą pępowinę dwunaczyniową, a nie chce mi się jeździć codziennie na ktg.
Trzymam kciuki

Cytat:
boję się że ja właśnie wróciłam z wizyty... 4cm rozwarcia, a po ktg regularne skurcze co 3min i żadnego nie czułam :/
To wpadam w panikę:P wolałabym nie wiedzieć.
Jeszcze mnie gin załamała, że może lepiej że wcześniej, bo ona ciężko widzi mój poród sn, bo drobna i niska jestem
To jesteś tak dziwna jak ja:P Na KTG wyszły 2 skurcze nazwane przez położną "średnimi" a ja nic nie czułam, zero bólu

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość

ergonomiczne. i koniecznie nosidełko, a nie wisidełko. dzidzia ma być odpowiednio ułożona w nosidle, a nie wisieć w kroku, a takie są te najtańsze niestety. nic Ci nie polecę, bo choć planowałam kupić, to tak naprawdę nosidło nie nadaje się od pierwszych dni życia dziecka, a ja potrzebuję właśnie czegoś od samego początku (czyli chusta), a nie dopiero po 3 miesiącach.

znalazłam coś takiego- chusto-nosidło i wydaje mi się w porządku od początku hmm...
http://www.smyk.com/caboo-ekologiczn...t-niemowlaka-p
Jakiś czas temu interesowałam się tematem, chusty uznałam, za zbyt wymagające:P zerknij na poniższe linki
http://www.chusty.info/forum/showthr...iczne-od-kiedy
http://www.sosrodzice.pl/nosidlo-ergonomiczne-tula/
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:06   #3287
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
nie ma czym się stresowac, czasem chwila moment i akcja się rozkręca, zreszta najwazniejsze żeby się zdrowe urodziło
Święte słowa. Popieram.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-18, 22:08   #3288
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Chcialam tylko pokazac obrazek i zapytac czy nie.jest wiocha? Muche skopalam, wiem... romby mnie wykonczyly... nie wiem czy poprawiac ??
Super

Cytat:

nie boj sie Nie napisze ze pojdzie z gorki bo mi jeszcze uwierzysz i pozniej bedziesz mnie bila ale jestesmy kobietami bardzo silnymi wiec damy rade ze wszystkim jak zawsze! I przede wszystkim nie jestesmy same, mamy rodzine wokolo, a najwazniejsze swoich TZ.
dzięki w końcu nie ja pierwsza i nie ostatnia

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Byłam na usg, wód jeszcze przybyło. Jutro mam sie zgłosić na oddział. Trzymajcie za nas kxiuki, tak strasznie się boje.
będzie dobrze! czaruję w tej sprawie
Stary 2015-02-18, 22:08   #3289
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
bo dziewczyny zamiast gadać to trza lamować , okna myć, po schodach chodzić i lamować
Ja się lamowac i nie pomaga he he

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-18, 22:11   #3290
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Ja myłam okna, lamowałam i po schodach chodziłam i co? cisza
Stary 2015-02-18, 22:13   #3291
anka_1984
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,

ja dzisiaj też wizytowałam, mam rozwarcie na 3 cm.
I od 16 mam skurcze, chyba u mnie się zaczyna. Obecnie są co 8 min i ch....nie bolesne, nie wiem czy przejdą, bo nospa, kąpiel nic nie pomaga, chyba że to skutek badania ginekologicznego
Mąż pojechał po ciocię, żeby została z synkiem (na szczęście już śpi) i jak wrócą chyba jedziemy do szpitala.
Nie wiem czy dłużej czekać...

Jak coś to trzymajcie kciuki za bezpieczny poród i zdrowego dzidziusia.
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:14   #3292
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

Ja w ogóle do pt nie mogę rodzić!! Trzy paczki mają jeszcze przyjść do domu !
Trzymaj się kochana..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-18, 22:15   #3293
zielone_oko
Zakorzenienie

Crystal ja caly czas w ruchu, ja jeszcze pracuje co prawda u siebie ale pracuje Lamowanie ostatnio bylo w poniedzialek, dzisiaj tez bym polamowala ale jutro ide oddac mocz takze sie musze wstrzymać..

W ogole moja panna wazy 3400 boje sie ze do 4kg mi dobije choc lekarz mowil ze raczej nie no ale..
Stary 2015-02-18, 22:15   #3294
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
gorzej jak będzie miał wtedy akurat nockę

chciałabyś nie ma tak dobrze.

mnie jutro czeka pobudka o 6 rano moje małe miauczące kocię muszę zawieść na 9 do schroniska w zabrzu, bo ma jutro kastrację umówioną tylko nie wiem, czemu akurat muszę się tłuc do schroniska, a nie do jakiegoś weterynarza, to dla mnie zagadka
oby nie w schronisku? dziwne i to o 6 rano
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:16   #3295
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Crystal ja caly czas w ruchu, ja jeszcze pracuje co prawda u siebie ale pracuje Lamowanie ostatnio bylo w poniedzialek, dzisiaj tez bym polamowala ale jutro ide oddac mocz takze sie musze wstrzymać..

W ogole moja panna wazy 3400 boje sie ze do 4kg mi dobije choc lekarz mowil ze raczej nie no ale..
Ale duża panna xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-18, 22:16   #3296
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
I ja też dzisiaj wizytowałam O maluchu nic się w sumie nie dowiedziałam, bojako, że dzisiaj weszłam w 38tydzień, postanowiły zrobić mi KTG, a tam dwa średnie skurcze... co najdziwniejsze kompletnie ich nie czułam! Od kilku dni mam prawie ciągle mocno twardniejący brzuch i dzisiaj się dowiedziałam, że to skurcze. Wstępnie miałam przyjść na następne KTG i wizytę za tydzień, ale jak ginka zobaczyła zapis, to stwierdziła, że mam przyjść jutro z rana na KTG, liczyć skurcze i jakby się nasiliły to nawet w nocy na SOR jechać. Ale szyjka zamknięta, powiedziała, że chociaż tyle dobrze i nie będzie mocno ruszać.

Popatrzcie jakie są różne progi bólu. Ja nie czułam skurczy, badanie szyjki też mnie nie wzruszyło, a przede mną była dziewczyna, która po badaniu szyjki wyszła ze łzami w oczach i szokiem, że to niewielki ból w stosunku do porodu.

Trzymam kciuki

To jesteś tak dziwna jak ja:P Na KTG wyszły 2 skurcze nazwane przez położną "średnimi" a ja nic nie czułam, zero bólu

Jakiś czas temu interesowałam się tematem, chusty uznałam, za zbyt wymagające:P zerknij na poniższe linki
http://www.chusty.info/forum/showthr...iczne-od-kiedy
http://www.sosrodzice.pl/nosidlo-ergonomiczne-tula/
średnie skurcze to znaczy jakie? Chodzi mi o liczbę na maszynie ktg? Pytam bo jak w szpitalu leżałam to zapisywaly mi sie niby skurcze pod 70 i tez nic nie czułam ...podobno porodowe to takie kolo 100 i nie da się ich nie czuć
Stary 2015-02-18, 22:16   #3297
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

I od 16 mam skurcze, chyba u mnie się zaczyna. Obecnie są co 8 min i ch....nie bolesne, nie wiem czy przejdą, bo nospa, kąpiel nic nie pomaga, chyba że to skutek badania ginekologicznego
Mąż pojechał po ciocię, żeby została z synkiem (na szczęście już śpi) i jak wrócą chyba jedziemy do szpitala.

Powodzenia!
Stary 2015-02-18, 22:17   #3298
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,

Stary 2015-02-18, 22:17   #3299
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,

Trzymam kciuki widzę ze zaczyna coś się dziać na naszym wątku..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-18, 22:19   #3300
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny,

Kciuki, kciuki, kciuki
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości