Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-18, 18:16   #2311
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie, podglądam wątek od dluższego czasu, ale nie mialam głowy żeby odezwać się wcześniej
Mam na imie Agnieszka i czekam na swojego pierwszego synka który planuje pojawić się na samym początku lipca, ok 1wszego
Witaj

Cytat:
Napisane przez onagory Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie od jutra jestem już na l4
Ja jestem od wtorku i powiem Ci, że to było najlepsze co mogłam zrobić mam wrażenie, że zeszło ze mnie trochę napięcia, jestem jakaś weselsza, spokojniejsza, no uczucie mega można walnąć drzemkę o 15, pójść na spacer,pobuszować po lumpach, zrobić coś dobrego do jedzenia, pogadać z kotem itepe itede ...
Stary 2015-02-18, 18:16   #2312
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Ja dzisiaj post sobie odpuściłam, miałam takiego smaka na fastfooda że nie mogłam się powstrzymać
Ja też już po wizycie, nic się nie zmieniło chłopczyk nadal na 100%. Łożysko mam za nisko i lekarz mówił, że trzeba obserwować,ale jest duża szansa że się podniesie. No i najdziwniejsze wg miesiączki termin mam na o5.07 a wg usg na 24.06
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:18   #2313
cicha1990
Rozeznanie

u mnie w pracy tez nie bede miala do czego wracac po macierzynskim. Mowi sie trudno trzeba bedzie znalesc cos innego niz meczyc sie z takimi ludzmi;/

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez ciezka_sytuacja Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj post sobie odpuściłam, miałam takiego smaka na fastfooda że nie mogłam się powstrzymać
Ja też już po wizycie, nic się nie zmieniło chłopczyk nadal na 100%. Łożysko mam za nisko i lekarz mówił, że trzeba obserwować,ale jest duża szansa że się podniesie. No i najdziwniejsze wg miesiączki termin mam na o5.07 a wg usg na 24.06
u mnie teraz terminy z usg tez sie zmieniaja ale mysle ze nie ma co na nie patrzec bo teraz maluch rosnie swoim tepem patrzylam na date z usg jakos do 13tc a teraz juz na to nie patrze i zostaje przy 1lipca/30czerwca
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:21   #2314
Fischerka
Raczkowanie

aknaa gratulacje!!! zdrowie dzidziusia najważniejsze! Praca zawsze się jakaś znajdzie, dobrze że masz L4, należy Ci się macierzyńskie, a później się będziesz martwić może jeszcze Cię będą prosić, żebyś wróciła, jak inne zaciążą zawsze łatwiej przyjąć kogoś, kto się już na czymś zna, niż kogoś kogo trzeba uczyć od nowa
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:25   #2315
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciezka_sytuacja Pokaż wiadomość

o jaaaa wielkoludek Ci rośnie
Stary 2015-02-18, 18:26   #2316
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Znam ten ból. Wychodzi na to, że w Łodzi na NFZ znaleźć Endo to misja niemożliwa..
Ja długo nie szukam. Jak znajdę, to dam znać. Teraz byłam w Matce Polce.

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
U mnie w miescie zapisy do endo na nfz jak dzwonilam w marcu to byly na wrzesien pazdziernik suuuper
Jak ja zaczęłam szukać w styczniu, to myślałam, ze padnę ze śmiechu. Na skierowaniu lekarz napisał, ze jestem w ciazy. I w jednej przychodni dali termn na wrzesień, a w drugiej na przyszly rok. Dopiero w Centrum Zdrowia Matki Polki stwierdzili, ze słoniem nie jestem i tej ciazy nie będę chodziła dwa lata. I wyznaczyli mi wizyte za miesiąc. Tez super, w Centrum Zdrowia Mati Polki każą dziecku w brzuszku czekac miesiąc na pomoc medyczna!!! No nic, nie robiłam afery, bo już brałam leki.

Cytat:
Napisane przez aknaa Pokaż wiadomość
Melduje się po wczorajszej wizycie i z chłopca widzianego w 12 tyg jest dziewczynka tak na 90%. Od dzisiaj jestem na L4 i zostałam bardzo brzydko potraktowana przez szefową. Dostalam zwolnienie ze względu na panujący wirus, który objawia się m.in.wysoka temp., a ze pracuję w urzędzie i mam kontakt z wieloma interesantami to lepiej zapobiegac niż leczyć. No i po 5 latach pracy za marne grosze uslyszalam, ze nie będzie dla mnie miejsca po powrocie, i skoro mam l4 na miesiąc to zakłada że już nie wrócę. Szkoda tylko, ze nikt nie docenił tego jak chodzilam w pierwszym trym z ciaglymi mdlosciami i wymiotami. Ehh... Szkoda gadać... i tak wygląda praca na panstwowce.
Jedynie pocieszajace jest to, ze z malenstwem wszystko ok nastepna wizyta 17.03.
Super! Gratuluje! Kolejna dziewczynka . U mnie już w 12 tygodniu lekarz powiedział, ze wyglada na dziewczynkę.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:43   #2317
Stysia11
Raczkowanie

Cytat:
Witam Was serdecznie, podglądam wątek od dluższego czasu, ale nie mialam głowy żeby odezwać się wcześniej
Mam na imie Agnieszka i czekam na swojego pierwszego synka który planuje pojawić się na samym początku lipca, ok 1wszego
Witaj w klubie gratuluję synka
Stysia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:46   #2318
gapulinka
Wtajemniczenie

Widze, że synków na wątku pod dostatkiem Całe życie marzyłam o dziewczynce, a teraz zalamałabym się jakby okazało się, że to jednak dziewczynka
gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:08   #2319
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja długo nie szukam. Jak znajdę, to dam znać. Teraz byłam w Matce Polce..
Endo którego opisałam w pon przyjmuje w Koperniku.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Witam i gratuluję.

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez onagory Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie od jutra jestem już na l4
Wróciłam niedawno od gina ,badania (mocz ,glukoza) wyszły bardzo dobrze słuchaliśmy bicia serduszka małego coś pięknego badanie na fotelu też ok .
Czekałam w kolejce jakieś 3h , dzieciaczkowi się nie bardzo podobało bo się ciągle rozciągał i kopał . W przychodni dzisiaj był meksyk lekarz spóznił się 1,5h (odbierał poród ) a baby jak na targu się przepychały jedna między drugą ..
Gratuluję udanej wizyty i świetnych wyników. Szkoda, że musiałaś tyle czekać.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:09   #2320
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Witaj! Odzywaj się jak najczęściej

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
u mnie w pracy tez nie bede miala do czego wracac po macierzynskim. Mowi sie trudno trzeba bedzie znalesc cos innego niz meczyc sie z takimi ludzmi;/
a do czasu jak wrócisz może już inni ludzie będą? u mnie w pracy są ze trzy osoby z którymi pracowałam przed ciążą z chyba 8! Myślę, że jak wrócę po drugiej ciąży to już ich też może nie być ale w mojej pracy jest bardzo duża rotacja pracowników choć przez 2 lata było prawie bez zmian, jak zaszłam w ciążę to się posypało.

a wiecie, że jak zmniejszycie sobie etat po macierzyńskim nawet na 7/8 to przez rok (albo jak zmienicie na pełny etat ponownie to do tego czasu) nie może pracodawca was zwolnić? Nie pamiętam jak tam jest dokładnie, pewnie może zwolnić, tak samo jak ciężarną można zwolnić z pewnych powodów, ale nie jest tak łatwo zwolnić

Cytat:
Widze, że synków na wątku pod dostatkiem Całe życie marzyłam o dziewczynce, a teraz zalamałabym się jakby okazało się, że to jednak dziewczynka
ja bym się nie załamała hihi

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 20:19   #2321
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Witaj! Odzywaj się jak najczęściej

a do czasu jak wrócisz może już inni ludzie będą? u mnie w pracy są ze trzy osoby z którymi pracowałam przed ciążą z chyba 8! Myślę, że jak wrócę po drugiej ciąży to już ich też może nie być ale w mojej pracy jest bardzo duża rotacja pracowników choć przez 2 lata było prawie bez zmian, jak zaszłam w ciążę to się posypało.

a wiecie, że jak zmniejszycie sobie etat po macierzyńskim nawet na 7/8 to przez rok (albo jak zmienicie na pełny etat ponownie to do tego czasu) nie może pracodawca was zwolnić? Nie pamiętam jak tam jest dokładnie, pewnie może zwolnić, tak samo jak ciężarną można zwolnić z pewnych powodów, ale nie jest tak łatwo zwolnić

ja bym się nie załamała hihi
ale u mnie tka czy siak umowa trwa tylko do pazdziernika 2015 i mi jej nie przedluza wiec nie bede tam wracac na pewno..
Stary 2015-02-18, 20:21   #2322
Gazela TV
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Gazela TV

Cytat:
Melduje się po wczorajszej wizycie i z chłopca widzianego w 12 tyg jest dziewczynka tak na 90%. Od dzisiaj jestem na L4 i zostałam bardzo brzydko potraktowana przez szefową. Dostalam zwolnienie ze względu na panujący wirus, który objawia się m.in.wysoka temp., a ze pracuję w urzędzie i mam kontakt z wieloma interesantami to lepiej zapobiegac niż leczyć. No i po 5 latach pracy za marne grosze uslyszalam, ze nie będzie dla mnie miejsca po powrocie, i skoro mam l4 na miesiąc to zakłada że już nie wrócę. Szkoda tylko, ze nikt nie docenił tego jak chodzilam w pierwszym trym z ciaglymi mdlosciami i wymiotami. Ehh... Szkoda gadać... i tak wygląda praca na panstwowce.
Jedynie pocieszajace jest to, ze z malenstwem wszystko ok nastepna wizyta 17.03.
Cóż za zmiana ja też na każdej wizycie się upewniam, bo niby też widziałam co nie co między nóżkami, ale ja też miałam być chłopcem :P

Co do szefowej, to takie zachowanie powinno być karane... Szkoda słów i nie warto się przejmować, bo tak jak dziewczyny piszą, pewnie za 1,5 roku będą Cię prosić żebyś wróciła...

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
u mnie w pracy tez nie bede miala do czego wracac po macierzynskim. Mowi sie trudno trzeba bedzie znalesc cos innego niz meczyc sie z takimi ludzmi;/[COLOR="Silver"]
A czemu tak myślisz, że nie będziesz miała do czego wracać?

Praca w korporacji ma swoje plusy jednak, bo nikt się nie zdziwił, ani nawet słowem nie skrytykował to, że poszłam na L4, chociaż do końca to na rękę im nie było. Tak samo z powrotami z macierzyńskiego nie ma problemu, bo praca na człowieka czeka.

Jestem w trakcie pakowania, bo za półtorej tygodnia opuszczam kraj. Jutro jadę do pracy poinformować o tymczasowej zmianie miejsca zamieszkania. I muszę Wam powiedzieć, że włączył mi się syndrom wicia gniazda. Mam dużo energii i pomysłów na tą przeprowadzkę. Szkoda tylko, że enegrii starcza gdzieś do 16, a potem zgon.
A mały co raz bardziej zaczyna szaleć w brzuchu, zwłaszcza rano i wieczorem.
Gazela TV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 21:01   #2323
aknaa
Raczkowanie

Pewnie, że nie ma się co przejmować pracą, w maju kończę podyplomówkę z prawa pracy to może się przekwalifikuje na coś innego Będę miała dużo czasu na poszukanie czegoś nowego. Zdrowie dziecka najważniejsze
aknaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:15   #2324
ewelina1988_20
Rozeznanie

Padam dziś... Mały chce a to na rączki a to łapie mnie za palec i mam z nim chodzić i jeszcze dziś była piękna pogoda wiec byliśmy w parku. Maluch sie wyszalal i po kąpieli szybko zasnął a ja szybki prysznic obejrzalam ci Polsat i tez spadam do łóżka bo cos mnie brzuch pobolewa wiec czas na odpoczynek. Dobranoc mamusie
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:22   #2325
elinka21
Zakorzenienie

A wlasnie mialam pytac zdarza sie Wam jeszcze czasem bol brzucha?

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:35   #2326
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Od kilku dni taki klujacy ból jakby na wysokości jajnikow :@
Szczególnie jak zmienię pozycję. Gin mówiła ze to norma wszystko rośnie a i Dziec coraz większy
I tez miałam się pytać :-P
Stary 2015-02-18, 22:40   #2327
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Szczególnie jak zmienię pozycję. Gin mówiła ze to norma wszystko rośnie a i Dziec coraz większy
Aaa to mnie boli czasami tak klujaca wlasnie a czasami tak jak na okres ale mnie od poczatku tak boli nie jest to ostry bol i nie jest staly krwawien nie ma to nie panikuje

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 07:36   #2328
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
No i po 5 latach pracy za marne grosze uslyszalam, ze nie będzie dla mnie miejsca po powrocie, i skoro mam l4 na miesiąc to zakłada że już nie wrócę. Szkoda tylko, ze nikt nie docenił tego jak chodzilam w pierwszym trym z ciaglymi mdlosciami i wymiotami. Ehh... Szkoda gadać... i tak wygląda praca na panstwowce.
Chamstwo...... Ale jest też opcja z tym 7/8 etatu i wtedy Cię nie może pracodawca zwolnić... ale no z taką szefową to faktycznie lepiej poszukać innej pracy

Cytat:
Witaj

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
o to to to... może zwolnić jedynie dyscyplinarnie... no ael to już musi udowodnić to wielkie przewinienie

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Ja też czasem coś takiego czuję.. Ale szczerze powiedziawszy myślałam, że to dzieć się rozpycha i dlatego boli.. bo to taki ból... właśnie jakby się ktoś rozpychał od środka.. poboli przez sekundę i potem w innym miejscu jakby.. ale też na wysokości jajników mniej więcej
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 08:27   #2329
fantastka
Zakorzenienie

Witam się z rana

Jeszcze 4 dni do mojej wizyty Nie mogę się doczekać!

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 08:40   #2330
niezalogowana
Rozeznanie

Cześć dziewczynki

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Jeszcze 4 dni do mojej wizyty Nie mogę się doczekać!
Ohhh a ja jeszcze 2 tygodnie A tak bym chciała się dowiedzieć kto mieszka w moim brzuszku Dziś jadę na zakupy ciuszkowe i pewnie znowu skończy się na neutralnych kolorach Nikt potem nie zidentyfikuje płci mojego dziecka jak będzie ubrane cały czas na biało-szaro-beżowo

Oglądałam wystroje pokoików, wstępnie chciałabym uzyskać efekt podobny do tego z załączników. Oczywiście dziecko będzie z nami w sypialni więc nie będzie miało swojego pokoju, tylko kącik Sypialnie mamy w tonacji szaro-białej ze zgaszonym fioletem, kącik jeśli będzie dziewczynka to zostawimy ścianę w zgaszonym fiolecie i dołożymy szaro-białe akcenty, jeśli chłopczyk to tą jedną ścianę pomalujemy na szaro, a do łóżeczka dołożymy coś niebiesko-granatowego np. misia czy poduszeczki
A Wy jakie macie pomysły?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6c56d4ca35901e909af2ffc5263fea3a_1024.jpg (134,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0343.jpg (32,5 KB, 23 załadowań)

Będę Mamą

Edytowane przez niezalogowana
Czas edycji: 2015-02-19 o 08:41
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 08:50   #2331
Strobiluska
Zadomowienie

Wróciłam od lekarza....angina dostałam antybiotyk, ale mam poczekać jeszcze do soboty, może się poprawi.... Cholera,to już trzeci raz angina w ciąży czy dbam o siebie, czy nie, zawsze choruje od października do marca, non stop

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 08:52   #2332
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja w zeszłym tyg miałam podobne bóle, tylko że jednostronne, na wysokości lewego jajnika. Ginekolog ostatnio mnie uspokoił, że wszystko w środku się rozciąga i mógł to być ból tym spowodowany. Teraz na szczęście już jest ok.
gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:10   #2333
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza....angina dostałam antybiotyk, ale mam poczekać jeszcze do soboty, może się poprawi.... Cholera,to już trzeci raz angina w ciąży czy dbam o siebie, czy nie, zawsze choruje od października do marca, non stop
Biedactwo Kuruj się

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość

Oglądałam wystroje pokoików, wstępnie chciałabym uzyskać efekt podobny do tego z załączników. Oczywiście dziecko będzie z nami w sypialni więc nie będzie miało swojego pokoju, tylko kącik Sypialnie mamy w tonacji szaro-białej ze zgaszonym fioletem, kącik jeśli będzie dziewczynka to zostawimy ścianę w zgaszonym fiolecie i dołożymy szaro-białe akcenty, jeśli chłopczyk to tą jedną ścianę pomalujemy na szaro, a do łóżeczka dołożymy coś niebiesko-granatowego np. misia czy poduszeczki
Synek ma pokój urządzony w neutralnych kolorach:

Więc ja nie będę nic zmieniać Ale twój pomysł mi się bardzo podoba

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2015-02-19, 09:19   #2334
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak. choć ostatnio się uspokoiło. Gin powiedział, żebym brała nospę.
Ja zaczęłam też łykać magnez. może dlatego się uspokoiło.

Cytat:

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:35   #2335
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gazela TV Pokaż wiadomość
A czemu tak myślisz, że nie będziesz miała do czego wracać?

u gory juz pisalam ze umowa konczy mi sie w padzierniku 2015 i mi jej nie pzedluza. a nawet gdyby chcieli to nie wroce po tym wszystkim co mi robili ze pzez 3 miesace przez nich kasy nie mam bo nie wysylali moich zwolnien itd.. ale tak czy siak wiem ze mi nie przedluza umowy wiec nawet sie nad tym nie zastanawiam.
Stary 2015-02-19, 09:39   #2336
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Dzień dobry w ten pochmurny poranek!

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Echh a ja się z lekka podłamałam.. dzwoniłam do szpitala zapisać się na wizytę do dr. Roszkowskiego... Jestem 44 osobą, która jest już "zapisana" na ten dzień. Piszę w cudzysłowiu, bo zapisów tam nie ma - kto pierwszy ten lepszy... A ten licznik osób to chyba tylko orientacyjnie żeby wiedzieć ile osób przyjdzie? A najbliższy termin - 2 marca.. czyli półtora tygodnia. No nic.. spróbuję. Jadę o 4 rano i będę koczować... aczkolwiek... jest to dla mnie cóż.... odrobinę uwłaczające... Mam nadzieję, że tż urlop dostanie.. Naprawdę w Polsce to trzeba płacić kasę prywatnie bo inaczej koczowanie nad ranem na dziko smutne to dość
to jest straszne i smutne. Podobnie to jak w polsce działają izby przyjęć. Dwa razy byłam na SORze w prywatnej klinice ginekologicznej (umowa z NFZ) i było jak w Leśnej Górze. Raz byłam na SORze w szpitalu z wysoką gorączką. Siedziałam 4h i szczytem było to, że sama musiałam zanieść swoją krew i mocz do laboratorium, które jest w innej częsci szpitala, a po odbiorze wyników miałam znowu czekać 4h w kolejce do lekarza
I ktoś mi powie, że zdrowie jest najważniejsze, a nie pieniądze. Tylko jak mieć to zdrowie bez pieniędzy?
Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość

no to może po macierzyńskim uda sie cos załapać w państwowym?
mi isę marzy praca w szkole, ple te jest ok, ale państwowe może za półtora roku coś sie uda
Ja mam to szczęści, że juz 6 rok pracuje w przedszkolu i szkole państwowej (zespół szkolno-przedszkolny) i uwielbiam swoją pracę.

Cytat:
Gratuluję synka! I w państwowym i w prywatnym sektorze wszystko zależy od ludzi. Współczuję takiego szefostwa.

Cytat:
ja bym załamała gdyby moja Ola okazała się Olkiem

Cytat:
Aaa to mnie boli czasami tak klujaca wlasnie a czasami tak jak na okres ale mnie od poczatku tak boli nie jest to ostry bol i nie jest staly krwawien nie ma to nie panikuje
a ja mam taki kłujący bół w samiusieńkim dole brzucha, kiedy zmieniam gwałtownie pozycję. Takie uczucie jakby coś mi uciskało na pęcherz, jelita. Jakby się już tam narządy wewnętrzne nie mieściły.

Cytat:
Jako weteranka anginy na Twoim miejscu poszlabym szybciutko do laboratorium zrobić wymaz z gardła jaka tam bakteria sobie bytuje, a potem laryngolog powinien dobrać antybiotyk celowany (co w ciązy może być trudne). Miałam kiedyś anginę średnio raz na miesiąc i dopiero antybiotyk celowany mi pomógl. Kup sobie też argentin do psikania na gardło (dozwolony w ciązy- tak jest wyraźnie napisane na ulotce). Mnie pomagała płukanka z szalwii i kory dębu- schodził obrzęk migdałów. Współczuję To okropna choroba. i nie można za bardzo jeść, oddychac...

Ja zaraz jade do dentysty bo prawdopododnie wytworzyla mi sie kieszonka dziąslowa . Po płukaniu corsodylem zeszła, ale i tak wolę sprawdzić czy wszystko ok.

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:47   #2337
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki

Ohhh a ja jeszcze 2 tygodnie A tak bym chciała się dowiedzieć kto mieszka w moim brzuszku Dziś jadę na zakupy ciuszkowe i pewnie znowu skończy się na neutralnych kolorach Nikt potem nie zidentyfikuje płci mojego dziecka jak będzie ubrane cały czas na biało-szaro-beżowo

podobająmi się te szare pokoiki!
my mammy salon w szarościach, z dodatkiem bieli, mięty i różu, a sypialnia jest w beżu (prawie że białym) i jedna ściana jest amarantowa. Rok temu robiliśmy remont ale już mam ochotę przemalowac tę amarantowa ścianę tylko nie mam pomysłu na jaki kolor

Cytat:
zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka!

dziewczyny zobaczcie co nas czeka
https://www.facebook.com/video.php?v...527185&fref=nf
Stary 2015-02-19, 10:08   #2338
gkatarzynka
Zadomowienie

Mój Mąż leży w łóżku... coś Mu się z ucha w nocy wylało, teraz to wygląda jakby w tym uchu były strupy krwi. Na 10.45 ma do lekarza... do tego myślę, że zatoki się dołożyły i muszę przyznać, że jak z reguły robi z igły widły jak jest tylko przeziębiony, to teraz wygląda naprawdę kiepsko, i co najgorsze ma podniesioną temperaturę... a u Niego wszystkie infekcje przebiegały z obniżoną - tak 35,5...
Mam nadzieję, że się podniesie po południu, żeby pojechać po Młodą, bo po wczorajszych spacerach nie mogłam się ruszyć.

Cytat:
Strobiluska, zdrówka. Ja też często chorowałam na anginy ( w zasadzie jak chorowałam, to od razu była angina... ale u mnie nawet antybiotyk celowany po wymazie nie za bardzo pomógł, bo wprawdzie szybko mnie stawiało na nogi, ale po miesiącu znów łapałam. No i wtedy rodzinna kazała zbadać poziom wit D... było 7 jedn na bodajże 32 jako norma... i jak zaczęłam brać tą witaminę, tak się też skończyły anginy...
Cytat:
Cześć dziewczynki

Ładne... podobają mi się te szarości u kogoś, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić ich w swoim mieszkaniu... Hania ma pokoik z zieloną ścianą... a teraz będziemy Jej wymieniać łóżko, meble i malować... no i ściany będą dalej zielone, tylko dużo jasniejsze. Mebelki będą białe i sosnowe, łóżko sosnowe (jak maluszek podrośnie i się wyprowadzi z naszej sypialni, to dostawimy drugie sosenkowe łóżeczko). Do tego ma stolik i krzesełka sosnowe... no i jakiś delikatny dywan - pewnie beż... na ścianie jednej będzie mapa świata naklejona magnetyczna z dopinanymi zwierzętami danego kontynentu (bo Młoda ma fazę na zwięrzęta, a ja jestem fanką pedagogiki M. Montessori). Ostatnio się biję z myslami i myslę, żeby jednak ściany nie były zielone, tylko właśnie w delikatnym beżu (taka kawa z mlekiem jaśniutka), a do tego zielone dodatki - np pudła na zabawki właśnie zielone... A zieleń dlatego, że to ulubiony kolor mojej córy i mój zresztą też - a jest uniwersalny jeśli chodzi o płeć....
Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Biedactwo Kuruj się

Synek ma pokój urządzony w neutralnych kolorach:

Więc ja nie będę nic zmieniać Ale twój pomysł mi się bardzo podoba
Strasznie mi się podobają te zielenie... i te pasy na ścianie - to tapeta czy malowaliście?
Jaki duży masz ten pokój dziecięcy? Bo u nas chyba podobny - wąski a dość długi....
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 10:13   #2339
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Strasznie mi się podobają te zielenie... i te pasy na ścianie - to tapeta czy malowaliście?
Jaki duży masz ten pokój dziecięcy? Bo u nas chyba podobny - wąski a dość długi....
Pasy są malowane Wiesz co, nie mam pojęcia jaki on jest duży, ale tak jak piszesz jest długi i wąski Pewnie z 3,5 m długości i 2,5 szerokości tak na oko.

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2015-02-19, 10:18   #2340
gkatarzynka
Zadomowienie

To tak jak u nas... a przy drzwiach jest szafa wnękowa? Bo właśnie myślę czy kupować szafę wolnostojącą czy robić wnękową właśnie w takim miejscu...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości