|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
a na obiad co robicie? Ja chyba kopytka. a na sobotę planujemy grilla;d oby nie padało |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Wtajemniczenie
|
Mi lekarz nie powiedział kiedy robić tylko dał skierowanie. Tak w ogóle jak byłam na pierwszych badaniach położna, która mi pobierała krew dziwiła się, że dostałam skierowanie i że nie potrzebnie lekarz daje skierowania wszystkim.
No właśnie muszę zadzwonić i powiedzieć, żeby mi dali termin trochę wcześniej, bo 27marca trochę późno. W ogóle umawiała mnie położna, widząc wyniki z pierwszych badań i widząc wiek ktosia z USG, więc wydaje mi się, że raczej z badań prenatalnych będzie on dokładny. Jak myślicie? Wam się zgadza termin z USG z terminem od ostatniej miesiączki? Zmieniała któraś z Was lekarza prowadzącego w czasie ciąży? |
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4204 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hej witamy Cytat:
ojej dużo zdrówka dla niego Cytat:
Cytat:
Na 23 termin haha . A ja wróciłam od lekarza właśnie i młodego do przedszkola zawiozlam.
![]() |
#4205 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny szaleją z zakupami ![]() Z synkiem miałam butelki dr browna i były ok, ale wkurzała mnie ta guma, bo póżniej jakoś zaczęła mi śmierdzieć ![]() Żadnych sterylizatorów, podgrzewaczy nie kupuję, bo wydaje mi się to nie potrzebne. Za to kupię na pewno laktator elektryczny. Cytat:
![]()
![]() |
#4206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4207 |
Zakorzenienie
|
Ja z Nuk i avent mogę polecić butlę choć wole Nuk najlepiej szklane
#4208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4209 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie zmieniałam i nie mam zamiaru zmieniać, bo moja gin jest na prawdę świetna i tak jak pisałam wielokrotnie mam do niej 100% zaufania ![]() Mój termin też jest taki "założony" bo w związku z tym, że we wrześniu brałam ślub, to przez to zamieszanie przez 3 mies nie zaznaczałam sobie pierwszego dnia miesiączki... ale wcześniej miałam co 28dni (czasami 27) to tak na oko wyliczyłam, że ostatnią miałam 26 października. I raczej się zgadza, bo u mnie różnica między moimi obliczeniami, a USG jest tylko 2 dni ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4210 |
Zakorzenienie
|
Papusia na czemu nie karmiłaś piersią ? Nie chciałaś czy nie miałaś pokarmu ? Pytam tak z ciekawości, bo ja też nie karmiłam, bo miałam za mało mleka, a teraz bardzo chcę walczyć o kp.
#4211 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a KASPERKA i ciekawska ROXY ![]() ![]() Dziewczyny z PL myslicie że dość funkcjonalna i nie za droga??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nad laktatorem się tylko zastanawiam, bo na te pierwsze dni pożyczę od siostry (ręczny) a jak się okaże, że jest mi bardzo potrzebny, to kupię elektryczny... bo może okazać się (oby nie) że nie będę miała pokarmu, i wtedy laktator nie będzie mi potrzebny... ja nie należę do tych "dusigroszy", ale nie lubię jak mi na "pieniądzach" osiada kurz ![]()
![]() ![]() Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-02-19 o 09:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj byliśmy wstępnie oglądać wózki. Wyszłam jeszcze bardziej zielona ![]() ![]()
![]() |
#4214 |
Raczkowanie
|
Zuzia nie umiała złapać nakladki nie pomagały a że miałam malo pokarmu to po nie całym miesącu straciłam nawet odciąganie nie pomogło ale miała też słaby laktator dla tego teraz już chcę sie zabezpieczyć i kupić coś lepszego żeby wrazie czego muc jak najdłużej odciagać
#4215 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie kuchnia ładnie się prezentuje ![]() Co do ceny to ja zapłaciłam za swoją nie wiele mniej, ale jest też więcej szafek niż tu.
![]() |
#4218 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wg. mnie ważniejszy jest smok - chodzi o to, żeby dziecko podczas ssania dobrze usta, język i podniebienie układało ![]() Cytat:
![]() Ja będę zmieniała ![]() Cytat:
![]() Bo czasami lekarze nie mówią, że to prenatalne - usg połówkowe - czy je nazwiemy prenatalnym czy nie - sprawdza stopień rozwoju Malucha i ewentualnie wykrywa wady na tym etapie rozwoju. I generalnie o to chodzi. Cytat:
![]() To znaczy zgodnie z instrukcją, wygotowałam nowe, ale potem tylko myłam i przelewałam wrzątkiem, a to przecież chwila moment. Teraz myję po każdym użyciu, ale przelewam raz na jakiś czas. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz też chcę mieć dobry laktator, ale będe starała się tylko nim wspomagać do rozkręcenia laktacji i stawiam na jedzenie malucha z piersi, a jak wyjdzie to zobaczymy, bo osłonki ostatnio nie zdały u mnie egzaminu, a sutki tez mam wklęsłe. A widzisz mój syn od początku był na MM i zero kolek . Nie ma reguły.
![]() |
#4220 |
Raczkowanie
|
no tak ale trzeba było woge zagotować zalać tym wrzatkiem a tu wstadzisz do sterylizatora i masz
![]() http://allegro.pl/promocja-podgrzewa...868832827.html zastanawiam się nad tym http://allegro.pl/podgrzewacz-do-but...926397515.html i nad tym
#4221 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() choć zauważyłaś bardzo ważny SZCZEGÓŁ ![]() ![]() ![]() a mozna kupic w PL gotowe kuchnie ze szprzetami odrazu? i jak tak to w jakich sklepach sa najtansze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podgrzewacz owszem, przydał się, ale tylko do słoików i to tych mniejszych - duże szybciej po przełożeniu do garnka się zagrzeją. Do mleka nie używałam w ogóle - ściągnięte grzałam w garnku z wodą (taki sam czas jak w podgrzewaczu), a mm robię od razu ciepłe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | |
Zakorzenienie
|
Pożyjemy zobaczymy, w ten czerwiec/ lipciec jakoś nie mogę uwierzyć
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4224 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=mms_22;50314192]Ja nie zmieniałam i nie mam zamiaru zmieniać, bo moja gin jest na prawdę świetna i tak jak pisałam wielokrotnie mam do niej 100% zaufania
![]() Mój termin też jest taki "założony" bo w związku z tym, że we wrześniu brałam ślub, to przez to zamieszanie przez 3 mies nie zaznaczałam sobie pierwszego dnia miesiączki... ale wcześniej miałam co 28dni (czasami 27) to tak na oko wyliczyłam, że ostatnią miałam 26 października. I raczej się zgadza, bo u mnie różnica między moimi obliczeniami, a USG jest tylko 2 dni ![]() ![]() Ja też miałam miesiączkę jakoś ok 25październik, ale nie pamiętam dokładnie daty. Zapisałam sobie z sierpnia, więc po obliczeniach też tak mi wyszło. Jak sobie obliczałam mniej więcej z USG to też się zgadza. Właśnie ja się zastanawiam nad zmianą, bo niby mój lekarz jest dobrym specjalistą, miły, dokładny, wszystko mi wytłumaczy, skierowania na badanie daje mi bez przerwy, co jestem na wizycie daje mi kolejne, twierdzi, że muszę korzystać i przebadać się na wszystko ![]() Dlatego mnie to jakoś męczy... umówiłam się na 2marca do innego lekarza, który jest z-cą kierownika na położnictwie, słyszałam o nim też dużo dobrego. TŻ twierdzi, że wymyślam itp, ale jakoś nie spokojna jestem, przez to, że płacę na każdą wizytę nie małe pieniądze, a przyjdzie do porodu to nie będzie mojego lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ktoras pisala ze kolezanka ja wkurzyla,mnie ostatnio TŻ ciagle wkurza,ostatnio mam obnizony prog tolerancji na męska glupote.. ![]() majka to jzu niezle sie wyposażyłas... ![]() belleza_inez witaj i napisz nam cos o sobie,oprocz tego ze masz przeczucia na chłopca,u mnie na dwoje babcia wrozyla...moja kumpela tez miala przeczucia na chłopca,od pozcatku i jej sie sprawdziło,ja za to w 1 ciazy myslalam ze bedzie dziewczynka ale jak przyszedl IItrymestr to ajdlam na ostro,kielbase na goraco,musztarda..pizza,t eraz nikt mnie nie namowi na zapiekanke..wczoraj bylam na obiedzie w ulubionej garmazerii ,jest akurat przy poradni gdzie przyjmuje gin to z calego obadu zjadlam tylko rybe, a najbardziej smakowal mi kompot.. tak mi sie łosoś marzy... gosienka a maseczke z algami można? vea7 masz racje czasami jest rozbiezonosc miedzy terminem OM a z usg ale ten drugi bardziej wiarygodny mysle..mam nadzieje ze bobas nie bedzie zbyt wyrośniety .. mslullaby taka dola matki polki ze martwimy sie o zdrowie naszych dzieci i tych w brzuszku i tych ktore juz drepcza po swiecie.. mms22 nie ma sie co sugerowac OM ,gin mi mowil ze poslizg 7 dni w te czy we wte to norma wazne by nie urodzic za wcześnie przed 36tc.
![]() |
#4227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podgrzewacz, żeby wysterylizował musi wodę "w środku" najpierw do tych 100st nagrzać i zaufaj mi trwa to duuużo dłużej ![]() BTW. z tej firmy mam właśnie podgrzewacz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() beatrix gratki za wizytę ale maluszek widzę chce mame potrzymać jeszcze w niepewnosci ![]()
moi chłopcy... ![]() Edytowane przez Ambiwalentna29 Czas edycji: 2015-02-19 o 09:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tez miałam pożyczony podgrzewacz, ale wcale mi się nie przydał. W nocy gotowałam wodę w czajniku elektrycznym-więc moment i robiłam mm na bieżąco.
![]() |
#4230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.