Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-19, 09:01   #4201
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam żelowa maskę z Eveline z kwasem hialuronowym <3 nakładam zawsze kiedy jadę gdzieś autobusem i wiem ze będę pod klimą przez kilka godzin, wtedy skóra nie jest taka zmęczona podróżą, a że jest przezroczysta to nic nie widać

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Które serum? To ich nowe z serii mezo?
Chodzi mi o to aktywne serum korygujące anti-age z kwasem migdałowym i laktobinowym.
a na obiad co robicie? Ja chyba kopytka. a na sobotę planujemy grilla;d oby nie padało

Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:01   #4202
belleza_ines
Wtajemniczenie

Mi lekarz nie powiedział kiedy robić tylko dał skierowanie. Tak w ogóle jak byłam na pierwszych badaniach położna, która mi pobierała krew dziwiła się, że dostałam skierowanie i że nie potrzebnie lekarz daje skierowania wszystkim.

No właśnie muszę zadzwonić i powiedzieć, żeby mi dali termin trochę wcześniej, bo 27marca trochę późno.
W ogóle umawiała mnie położna, widząc wyniki z pierwszych badań i widząc wiek ktosia z USG, więc wydaje mi się, że raczej z badań prenatalnych będzie on dokładny. Jak myślicie?
Wam się zgadza termin z USG z terminem od ostatniej miesiączki?

Zmieniała któraś z Was lekarza prowadzącego w czasie ciąży?
belleza_ines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:04   #4203
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
A to teraz się zgadza
27 będziesz gdzieś w 22tc, więc nie za późno, bo przeważnie tak lekarze zalecają

no w tej mojej jest napisane tak : oleje avokado i makadamia dostarczają niezbędnych nasyconych kwasów tłuszczowych(...) naturalna odżywka dla naskórka czyli masło Shea zapewnia szybką regenerację... itd
Taką zwykłą nawilżająca możesz mi klientka opowiadała że jak jej mama się dowiedziała że jest w ciąży to jej wszystkie kosmetyki zabrala i szare mydło do mycia zostawiła. A jak do mnie na makijaż jeździła to w tajemnicy przed mamą bo to w ogóle dzieło szatana w ciąży i broń Panie Boże sztucznych rzęs przykleić bo to od razu dziecko się chore urodzi. Trzeba trochę zdrowego rozsądku przy wszystkim, w jedzeniu jest tyle chemii, a spożywamy to bezpośrednio więc maseczka nam nie zaszkodzi.

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:04   #4204
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
mms - to prawda zależy kto ma jaką cerę i jak hormony u niego szaleją. W poprzedniej ciązy używalam takiego tłustego ziaji i byłam bardzo zadowolona. Opalona może nie chodziłam ale nie byłam chociąz przezroczysta Chyba jutro sobie go zakupie
Dokładnie ja mam wrażliwa i sucha skóra i nie lubi moja skóra maseczek dlatego też nie używam ale znalazłam w dm fajny żel i krem do twarzy.

Cytat:
Napisane przez belleza_ines Pokaż wiadomość
Witam Was Można dołączyć? Podczytuję wątek od jakiegoś czasu, ale jakoś brak czasu na klikanie

Hej witamy

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Vea no Bartuś chory jest teraz w nocy kaszel go meczy wiec twoje tłumaczenie snu jak najbardziej się zgadza

ojej dużo zdrówka dla niego

Cytat:
Jestem w 15tyg ciąży, termin mam na pierwszy tydzień sierpnia co wizyta wychodzi mi inny dzień, więc jeszcze lekarz nie określił dokładnego ostatnio z prenatalnych wyszło 3sierpień
Płci ktosia, jeszcze nie poznałam, ale czuję, że będzie chłopak Przed zajściem w ciążę bardzo chciałam dziewczynkę, a odkąd jestem ciężarówką (ja to mówi mój TŻ) cały czas mam przeczucia, że będzie chłopczyk

Jestem w pierwszej ciąży, więc wszystko jest dla mnie nowością. Dlatego podczytuję Was

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Witamy ja jestem w 14 tc a termin mam na 24.08. Jak to możliwe ze Ty jesteś o tydzien bardziej zaawansowana a mamy taką różnice w terminie porodu?
Z to właśnie ciekawe mi się zacznie teraz 14 tc i nam
Na 23 termin haha .

A ja wróciłam od lekarza właśnie i młodego do przedszkola zawiozlam.
Stary 2015-02-19, 09:04   #4205
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papusia28 Pokaż wiadomość
witaj
hej dziewczynki ja po sniadaniu mała po nasiadówce niby juz ja nie pisze ale nie raz jest tak że woła siku i idzemy ale się nie wysika ;/ w poniedziałek mam jej zrobic badanie moczu zobaczymy mam nadzieje że bedzie ok

właśnie jeżeli chodzi o badania połówkowe to w którym tyg robicie mi gin kazała miedzy 18 a 19 a z zuzia miałam chyba po 20 wiem że tak w ostatniej chwili mi się udalo zapisać
co dziś robicie na obiad?? ja nie mam pomysłu zostało mi troche ryby z wczoraj to pewnie to dokonczymy
kurcze ale wam fajnie kupujecie juz wyprawki a ja tylko kupilam body i bluzeczki narazie nie wiem co kupowac jak bedzie dziewczynka to wszystko mam a jak chłopczyk to też coś dostane od sis i bratowej pewnie jedynie co to musze kupic nowy laktator jakies butelki i podgrzewacz i sterylizator
a własnie jakie butelki polecacie?? ja zuzi miałam avent i przyzam ze sa wytrzymałe w tej duzej do dzis pije mleko i jak nowa a tyle razy spadła i wg teraz zastanawiam sie nad tommy tippi ale u mnie nigdzie tego nie widzialam ;/
To wcześnie masz mieć robione połówkowe , no ale jak lekarz tak mówił....
Dziewczyny szaleją z zakupami Ja jeszcze nic nie kupiłam, a jutro zaczynam 5 miesiąc .
Z synkiem miałam butelki dr browna i były ok, ale wkurzała mnie ta guma, bo póżniej jakoś zaczęła mi śmierdzieć . Teraz też się zastanawiam jakie kupić i myślałam tommy tippi.
Żadnych sterylizatorów, podgrzewaczy nie kupuję, bo wydaje mi się to nie potrzebne. Za to kupię na pewno laktator elektryczny.
Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
A tak wogóle to gdzie się podziewa niespodziewajka25? Pisała regularnie i nagle zamilkła. Ostatni raz się odzywała jak miała wyjeżdżać od tesciów.
Widziałam któregoś razu, ze podczytywała i też się zastanawiałam czemu się nie odzywa
Stary 2015-02-19, 09:05   #4206
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość

Wczoraj już pisałam, że mój lekarz uważa, ze najlepszy termin to 22 tc, ale z tego co czytam to robią tak średnio od 20 tc .
Połówkowe będę miała 23 marca, a mam termin na 31.07.

Ile Wy piszecie dziewczyny
Ja kolejną wizytę mam właśnie w 20tc i myślę, że wtedy będę miała to badanie, bo przecież nie każe mi przyjść za 2 tyg... Nie wiem, mnie gin nigdy nie uprzedza jakie będę miała badania, tylko po prostu wykonuje je wtedy, kiedy trzeba

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:06   #4207
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Ja z Nuk i avent mogę polecić butlę choć wole Nuk najlepiej szklane

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-19, 09:09   #4208
Papusia28
Raczkowanie

Cytat:
ja jestem kompletnie zielona w tym temacie, ale coś kojarzę, że chyba są jakieś butelki "specjalnie profilowane " i ze specjalnymi smoczkami, na tyle dopasowanymi, że dziecko pijąc z butelki nie łapie powietrza, a co za tym idzie ma mniejsze ryzyko kolek... ale jak to dokładnie działa to nie wiem... zaraz poszukam jakiś inf na necie
teraz jest wiekszość butelek antykolkowych te co Zuzia miała z Avent to też były antykolkowe i nie miała kolek ale czy to dzieki nim to tez trudno powiedziec teraz drugie dziecko chciala bym karmic piersia ale czy sie uda czy nie bedzie tak jak z Zuzia ze nie bede mogla ... dla tego wole się juz zabezpieczyc w butelki lepszy laktator podgrzewacz i sterylizator znalazlam takie fajne co sa 2 w jednym ze nie musze dwoch urzadzen kupowac z zuzia nie miałam i takie meczace bylo co chwile wyparzanie butelek smoczka....
Stary 2015-02-19, 09:11   #4209
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Mi lekarz nie powiedział kiedy robić tylko dał skierowanie. Tak w ogóle jak byłam na pierwszych badaniach położna, która mi pobierała krew dziwiła się, że dostałam skierowanie i że nie potrzebnie lekarz daje skierowania wszystkim.

No właśnie muszę zadzwonić i powiedzieć, żeby mi dali termin trochę wcześniej, bo 27marca trochę późno.
W ogóle umawiała mnie położna, widząc wyniki z pierwszych badań i widząc wiek ktosia z USG, więc wydaje mi się, że raczej z badań prenatalnych będzie on dokładny. Jak myślicie?

Ja nie zmieniałam i nie mam zamiaru zmieniać, bo moja gin jest na prawdę świetna i tak jak pisałam wielokrotnie mam do niej 100% zaufania
Mój termin też jest taki "założony" bo w związku z tym, że we wrześniu brałam ślub, to przez to zamieszanie przez 3 mies nie zaznaczałam sobie pierwszego dnia miesiączki... ale wcześniej miałam co 28dni (czasami 27) to tak na oko wyliczyłam, że ostatnią miałam 26 października. I raczej się zgadza, bo u mnie różnica między moimi obliczeniami, a USG jest tylko 2 dni ale gin przyjęła, że termin porodu mam na 2 sierpnia

Cytat:
Taką zwykłą nawilżająca możesz mi klientka opowiadała że jak jej mama się dowiedziała że jest w ciąży to jej wszystkie kosmetyki zabrala i szare mydło do mycia zostawiła. A jak do mnie na makijaż jeździła to w tajemnicy przed mamą bo to w ogóle dzieło szatana w ciąży i broń Panie Boże sztucznych rzęs przykleić bo to od razu dziecko się chore urodzi. Trzeba trochę zdrowego rozsądku przy wszystkim, w jedzeniu jest tyle chemii, a spożywamy to bezpośrednio więc maseczka nam nie zaszkodzi.
Dzięki

Igorek

Stary 2015-02-19, 09:13   #4210
fiona27
Zakorzenienie

Papusia na czemu nie karmiłaś piersią ? Nie chciałaś czy nie miałaś pokarmu ? Pytam tak z ciekawości, bo ja też nie karmiłam, bo miałam za mało mleka, a teraz bardzo chcę walczyć o kp.
Stary 2015-02-19, 09:13   #4211
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
ja jestem kompletnie zielona w tym temacie, ale coś kojarzę, że chyba są jakieś butelki "specjalnie profilowane " i ze specjalnymi smoczkami, na tyle dopasowanymi, że dziecko pijąc z butelki nie łapie powietrza, a co za tym idzie ma mniejsze ryzyko kolek... ale jak to dokładnie działa to nie wiem... zaraz poszukam jakiś inf na necie
no zachwalanych butelek jest strasznie duży wybór ja przy juniorze nie kupowałam wcześniej,bo nie wiedziałam ile i jakie będą potrzebne, okazało się, że wystarczyła ta malutka zwykla butelka, co dostalam w prezencie maly do tej pory z niej pije

a KASPERKA i ciekawska ROXY specjalnie wysylam fotke tej kuchni co wczoraj znalazlam
Dziewczyny z PL myslicie że dość funkcjonalna i nie za droga??? ile takie kuchnie kosztuja w polskich sklepach meblowych?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ku.jpg (116,2 KB, 21 załadowań)
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:14   #4212
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
teraz jest wiekszość butelek antykolkowych te co Zuzia miała z Avent to też były antykolkowe i nie miała kolek ale czy to dzieki nim to tez trudno powiedziec teraz drugie dziecko chciala bym karmic piersia ale czy sie uda czy nie bedzie tak jak z Zuzia ze nie bede mogla ... dla tego wole się juz zabezpieczyc w butelki lepszy laktator podgrzewacz i sterylizator znalazlam takie fajne co sa 2 w jednym ze nie musze dwoch urzadzen kupowac z zuzia nie miałam i takie meczace bylo co chwile wyparzanie butelek smoczka....
Ja też na wszelki wypadek kupię te wszystkie rzeczy, które wymieniłaś, bo nie chcę później zostawiać wszystkiego na głowie męża
nad laktatorem się tylko zastanawiam, bo na te pierwsze dni pożyczę od siostry (ręczny) a jak się okaże, że jest mi bardzo potrzebny, to kupię elektryczny... bo może okazać się (oby nie) że nie będę miała pokarmu, i wtedy laktator nie będzie mi potrzebny... ja nie należę do tych "dusigroszy", ale nie lubię jak mi na "pieniądzach" osiada kurz

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2015-02-19 o 09:18
Stary 2015-02-19, 09:15   #4213
sandeo
Zadomowienie

Cytat:
Można, byle tam kwasów nie było ale taką zwykłą maseczkę można, ja używam wszystkiego co do tej pory

Samoopalacze też można, bo działają na poziomie naskórka, do skóry właściwej nic się nie przedostaje
A ostatnio sie nawet zastanawiałam nad samoopalaczem jestem taka blada aż sina. Dzisiaj sie wypaćkam

Wczoraj byliśmy wstępnie oglądać wózki. Wyszłam jeszcze bardziej zielona nie stworzyli jeszcze dla mnie wózka idealnego!
Stary 2015-02-19, 09:15   #4214
Papusia28
Raczkowanie

Cytat:
Papusia na czemu nie karmiłaś piersią ? Nie chciałaś czy nie miałaś pokarmu ? Pytam tak z ciekawości, bo ja też nie karmiłam, bo miałam za mało mleka, a teraz bardzo chcę walczyć o kp.
Zuzia nie umiała złapać nakladki nie pomagały a że miałam malo pokarmu to po nie całym miesącu straciłam nawet odciąganie nie pomogło ale miała też słaby laktator dla tego teraz już chcę sie zabezpieczyć i kupić coś lepszego żeby wrazie czego muc jak najdłużej odciagać
Stary 2015-02-19, 09:16   #4215
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
no widzisz, Dziecko Dziecku nie równe, mówią że po MM są częściej kolki, a mój jadł tylko cycka i miała kolki do 5 miesiąca...
Stary 2015-02-19, 09:17   #4216
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
no zachwalanych butelek jest strasznie duży wybór ja przy juniorze nie kupowałam wcześniej,bo nie wiedziałam ile i jakie będą potrzebne, okazało się, że wystarczyła ta malutka zwykla butelka, co dostalam w prezencie maly do tej pory z niej pije

a KASPERKA i ciekawska ROXY specjalnie wysylam fotke tej kuchni co wczoraj znalazlam
Dziewczyny z PL myslicie że dość funkcjonalna i nie za droga??? ile takie kuchnie kosztuja w polskich sklepach meblowych?
A tam jakieś wolne blaty to są, bo jakoś nie mogę ich dostrzec?
Ogólnie kuchnia ładnie się prezentuje
Co do ceny to ja zapłaciłam za swoją nie wiele mniej, ale jest też więcej szafek niż tu.
Stary 2015-02-19, 09:20   #4217
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe jak długo
oż Ty serio takie inne rzeczy będę kupować w czerwcu/lipcu
Stary 2015-02-19, 09:20   #4218
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Butle antykolkowe Ale jak Maluch ma mieć kolki, to choćby i ze złotych pucharów pił i tak będzie miał
Wg. mnie ważniejszy jest smok - chodzi o to, żeby dziecko podczas ssania dobrze usta, język i podniebienie układało

Cytat:

Mi się w tej ciąży zgadza, w poprzedniej totalnie nie, a Jasiek i tak się po terminie urodził

Ja będę zmieniała

Cytat:
Ja kolejną wizytę mam właśnie w 20tc i myślę, że wtedy będę miała to badanie, bo przecież nie każe mi przyjść za 2 tyg... Nie wiem, mnie gin nigdy nie uprzedza jakie będę miała badania, tylko po prostu wykonuje je wtedy, kiedy trzeba
Wychodzi na to, że optymalnie
Bo czasami lekarze nie mówią, że to prenatalne - usg połówkowe - czy je nazwiemy prenatalnym czy nie - sprawdza stopień rozwoju Malucha i ewentualnie wykrywa wady na tym etapie rozwoju. I generalnie o to chodzi.

Cytat:
Ja nie wyparzałam
To znaczy zgodnie z instrukcją, wygotowałam nowe, ale potem tylko myłam i przelewałam wrzątkiem, a to przecież chwila moment. Teraz myję po każdym użyciu, ale przelewam raz na jakiś czas.

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:22   #4219
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Zuzia nie umiała złapać nakladki nie pomagały a że miałam malo pokarmu to po nie całym miesącu straciłam nawet odciąganie nie pomogło ale miała też słaby laktator dla tego teraz już chcę sie zabezpieczyć i kupić coś lepszego żeby wrazie czego muc jak najdłużej odciagać
Ja odciągałam tydzień i pokarm zanikł całkiem
Teraz też chcę mieć dobry laktator, ale będe starała się tylko nim wspomagać do rozkręcenia laktacji i stawiam na jedzenie malucha z piersi, a jak wyjdzie to zobaczymy, bo osłonki ostatnio nie zdały u mnie egzaminu, a sutki tez mam wklęsłe.

Cytat:
no widzisz, Dziecko Dziecku nie równe, mówią że po MM są częściej kolki, a mój jadł tylko cycka i miała kolki do 5 miesiąca...
A widzisz mój syn od początku był na MM i zero kolek . Nie ma reguły.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-19, 09:22   #4220
Papusia28
Raczkowanie

no tak ale trzeba było woge zagotować zalać tym wrzatkiem a tu wstadzisz do sterylizatora i masz
http://allegro.pl/promocja-podgrzewa...868832827.html zastanawiam się nad tym
http://allegro.pl/podgrzewacz-do-but...926397515.html i nad tym
Stary 2015-02-19, 09:23   #4221
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
A tam jakieś wolne blaty to są, bo jakoś nie mogę ich dostrzec?
Ogólnie kuchnia ładnie się prezentuje
Co do ceny to ja zapłaciłam za swoją nie wiele mniej, ale jest też więcej szafek niż tu.
no widzisz! wolnego blatu to tam wcale nie ma ;-) ale tez kuchnie bedziemy miec niedużą więc nie naszalejemy i tak planuje jakis maly stolik wstawic do kuchni, to w sumie tam możnaby ogarniac jedzenie...

choć zauważyłaś bardzo ważny SZCZEGÓŁ a ja nawet o tym nie pomyślałam

a mozna kupic w PL gotowe kuchnie ze szprzetami odrazu?
i jak tak to w jakich sklepach sa najtansze
Stary 2015-02-19, 09:24   #4222
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też na wszelki wypadek kupię te wszystkie rzeczy, które wymieniłaś, bo nie chcę później zostawiać wszystkiego na głowie męża
nad laktatorem się tylko zastanawiam, bo na te pierwsze dni pożyczę od siostry (ręczny) a jak się okaże, że jest mi bardzo potrzebny, to kupię elektryczny... bo może okazać się (oby nie) że nie będę miała pokarmu, i wtedy laktator nie będzie mi potrzebny... ja nie należę do tych "dusigroszy", ale nie lubię jak mi na "pieniądzach" osiada kurz
Mi się sterylizator totalnie nie przydał - miałam pożyczony i szybko oddałam, bo szybciej mi było wrzątkiem przelać, a zajmował miejsce.
Podgrzewacz owszem, przydał się, ale tylko do słoików i to tych mniejszych - duże szybciej po przełożeniu do garnka się zagrzeją. Do mleka nie używałam w ogóle - ściągnięte grzałam w garnku z wodą (taki sam czas jak w podgrzewaczu), a mm robię od razu ciepłe.

WYMIENIĘ

Stary 2015-02-19, 09:25   #4223
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
oż Ty serio takie inne rzeczy będę kupować w czerwcu/lipcu
Pożyjemy zobaczymy, w ten czerwiec/ lipciec jakoś nie mogę uwierzyć

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Ja nie wyparzałam
To znaczy zgodnie z instrukcją, wygotowałam nowe, ale potem tylko myłam i przelewałam wrzątkiem, a to przecież chwila moment. Teraz myję po każdym użyciu, ale przelewam raz na jakiś czas.
Robiłam podobnie
Stary 2015-02-19, 09:25   #4224
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Ja odciągałam tydzień i pokarm zanikł całkiem
Teraz też chcę mieć dobry laktator, ale będe starała się tylko nim wspomagać do rozkręcenia laktacji i stawiam na jedzenie malucha z piersi, a jak wyjdzie to zobaczymy, bo osłonki ostatnio nie zdały u mnie egzaminu, a sutki tez mam wklęsłe.

A widzisz mój syn od początku był na MM i zero kolek . Nie ma reguły.
No widzisz... podobno teraz króluje teoria, że kolki mają związek np z ciężkim porodem, bo to zaburzenia nerwowe mają wpływ na układ pokarmowy... może faktycznie to stąd.. u mnie by się zgadzało
Stary 2015-02-19, 09:25   #4225
belleza_ines
Wtajemniczenie

[QUOTE=mms_22;50314192]Ja nie zmieniałam i nie mam zamiaru zmieniać, bo moja gin jest na prawdę świetna i tak jak pisałam wielokrotnie mam do niej 100% zaufania
Mój termin też jest taki "założony" bo w związku z tym, że we wrześniu brałam ślub, to przez to zamieszanie przez 3 mies nie zaznaczałam sobie pierwszego dnia miesiączki... ale wcześniej miałam co 28dni (czasami 27) to tak na oko wyliczyłam, że ostatnią miałam 26 października. I raczej się zgadza, bo u mnie różnica między moimi obliczeniami, a USG jest tylko 2 dni ale gin przyjęła, że termin porodu mam na 2 sierpnia

Ja też miałam miesiączkę jakoś ok 25październik, ale nie pamiętam dokładnie daty. Zapisałam sobie z sierpnia, więc po obliczeniach też tak mi wyszło. Jak sobie obliczałam mniej więcej z USG to też się zgadza.

Właśnie ja się zastanawiam nad zmianą, bo niby mój lekarz jest dobrym specjalistą, miły, dokładny, wszystko mi wytłumaczy, skierowania na badanie daje mi bez przerwy, co jestem na wizycie daje mi kolejne, twierdzi, że muszę korzystać i przebadać się na wszystko Dodam, że chodzę do niego prywatnie, i na NFZ po skierowanie, żeby nie płacić za wszystko. Za to cały czas mnie męczy, że już nie pracuje w szpitalu, jedynie kieruje pacjentkę do szpitala gdzie pracował przez 30lat, gdzie go dobrze znają itp.

Dlatego mnie to jakoś męczy... umówiłam się na 2marca do innego lekarza, który jest z-cą kierownika na położnictwie, słyszałam o nim też dużo dobrego. TŻ twierdzi, że wymyślam itp, ale jakoś nie spokojna jestem, przez to, że płacę na każdą wizytę nie małe pieniądze, a przyjdzie do porodu to nie będzie mojego lekarza.
belleza_ines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:27   #4226
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
ja bym uważała na te wszystkie kremy i balsamy koloryzujące, bo słyszałam, że w ciąży mogą po nich zostawać różne przebarwienia...

Co do Greya, to dla mnie też nie kipi seksem ale film był spoko to postaw męża pod ścianą : niech idzie z Tobą, albo niech zostanie z dziećmi siostry
od greya wole Crossa

ktoras pisala ze kolezanka ja wkurzyla,mnie ostatnio TŻ ciagle wkurza,ostatnio mam obnizony prog tolerancji na męska glupote..
majka to jzu niezle sie wyposażyłas...
belleza_inez witaj i napisz nam cos o sobie,oprocz tego ze masz przeczucia na chłopca,u mnie na dwoje babcia wrozyla...moja kumpela tez miala przeczucia na chłopca,od pozcatku i jej sie sprawdziło,ja za to w 1 ciazy myslalam ze bedzie dziewczynka ale jak przyszedl IItrymestr to ajdlam na ostro,kielbase na goraco,musztarda..pizza,t eraz nikt mnie nie namowi na zapiekanke..wczoraj bylam na obiedzie w ulubionej garmazerii ,jest akurat przy poradni gdzie przyjmuje gin to z calego obadu zjadlam tylko rybe, a najbardziej smakowal mi kompot.. tak mi sie łosoś marzy...
gosienka a maseczke z algami można?
vea7 masz racje czasami jest rozbiezonosc miedzy terminem OM a z usg ale ten drugi bardziej wiarygodny mysle..mam nadzieje ze bobas nie bedzie zbyt wyrośniety ..
mslullaby taka dola matki polki ze martwimy sie o zdrowie naszych dzieci i tych w brzuszku i tych ktore juz drepcza po swiecie..
mms22 nie ma sie co sugerowac OM ,gin mi mowil ze poslizg 7 dni w te czy we wte to norma wazne by nie urodzic za wcześnie przed 36tc.
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:27   #4227
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
no tak ale trzeba było woge zagotować zalać tym wrzatkiem a tu wstadzisz do sterylizatora i masz
http://allegro.pl/promocja-podgrzewa...868832827.html zastanawiam się nad tym
http://allegro.pl/podgrzewacz-do-but...926397515.html i nad tym
Papusia, mój czajnik elektryczny gotuje wodę w 30 sekund, przelanie, wylanie i odstawienie na suszarkę to kolejne 15 sekund - w normalnym tempie pracy w minutę mam wysterylizowaną butlę i smoczek... i jeszcze mogę sobie herbatę zalać
Podgrzewacz, żeby wysterylizował musi wodę "w środku" najpierw do tych 100st nagrzać i zaufaj mi trwa to duuużo dłużej
BTW. z tej firmy mam właśnie podgrzewacz

WYMIENIĘ

Stary 2015-02-19, 09:28   #4228
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
mój mały to samo, nie umiał pić z piersi kiedyś siedziałam 3 H przy piersi myślałam, że będzie tak objedzony a go odłożyłam to płakał jakby Go obdzierali. mialam już po tym mala depresję poporodowąBardzo walczylam o karmienie piersią ale nawet położne do mnie to "przyniose butle:-/" Też odciągalam pokarm nawet mąż pomagał ale zanikł mi po miesiącu teraz się nastawima na elektryczny tajże FIONa jak znajdziesz jakiś fajny daj znać na ręcznym po godzinym odciąganiu było na maxa 50 ml:-/ w ogole to on był taki as,że nawet na sztucznym potrafił jeśc co 20 min , połozna nie wierzyła a miał 2 miesiące:-/

beatrix gratki za wizytę ale maluszek widzę chce mame potrzymać jeszcze w niepewnosci

Edytowane przez Ambiwalentna29
Czas edycji: 2015-02-19 o 09:30
Ambiwalentna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:30   #4229
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
no widzisz! wolnego blatu to tam wcale nie ma ;-) ale tez kuchnie bedziemy miec niedużą więc nie naszalejemy i tak planuje jakis maly stolik wstawic do kuchni, to w sumie tam możnaby ogarniac jedzenie...

choć zauważyłaś bardzo ważny SZCZEGÓŁ a ja nawet o tym nie pomyślałam

a mozna kupic w PL gotowe kuchnie ze szprzetami odrazu?
i jak tak to w jakich sklepach sa najtansze
Bez żadnego blatu to ja bym nie kupiła nawet jeżeli jest to mała kuchnia. Dla mnie mało funkcjonalne.

Cytat:
Mi się sterylizator totalnie nie przydał - miałam pożyczony i szybko oddałam, bo szybciej mi było wrzątkiem przelać, a zajmował miejsce.
Podgrzewacz owszem, przydał się, ale tylko do słoików i to tych mniejszych - duże szybciej po przełożeniu do garnka się zagrzeją. Do mleka nie używałam w ogóle - ściągnięte grzałam w garnku z wodą (taki sam czas jak w podgrzewaczu), a mm robię od razu ciepłe.
No i znowu muszę się z Tobą zgodzić

Tez miałam pożyczony podgrzewacz, ale wcale mi się nie przydał. W nocy gotowałam wodę w czajniku elektrycznym-więc moment i robiłam mm na bieżąco.
Stary 2015-02-19, 09:30   #4230
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Butle antykolkowe Ale jak Maluch ma mieć kolki, to choćby i ze złotych pucharów pił i tak będzie miał
Wg. mnie ważniejszy jest smok - chodzi o to, żeby dziecko podczas ssania dobrze usta, język i podniebienie układało

Mi się w tej ciąży zgadza, w poprzedniej totalnie nie, a Jasiek i tak się po terminie urodził

Ja będę zmieniała

Wychodzi na to, że optymalnie
Bo czasami lekarze nie mówią, że to prenatalne - usg połówkowe - czy je nazwiemy prenatalnym czy nie - sprawdza stopień rozwoju Malucha i ewentualnie wykrywa wady na tym etapie rozwoju. I generalnie o to chodzi.

Ja nie wyparzałam
Ja tez tak robiłam mylą w gorącej wodzie i tyle ale ogólnie mało butelek używałam bo młody pił z piersi. A potem po 7 miesiącu juz sam pił z kubka zwykłego także butlę krótko były w użyciu . Co do smoka właśnie ja wam powiem te antukolikowe do kitu są młody miał tak czy siak kolki . Ja lubiłam te z dużymi dziurami młody dostawał na noc grysik do picia

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości