Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-19, 10:36   #3451
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cześć dziewczynki Nie wyspałam się, głupoty mi się śniły, obudziłam przed 8 i jak zasypiałam, to Tż zaczął mnie naśladować- że niby chrapałam i mnie obudził i dupa, nie pospałam
Śniadanko zjedzone, Tż zrobi obiad, a popołudniu idę z mamusią na miasto i pewnie pójdziemy coś zjeść- pizze

A nasze maluchy po prostu są odpowiedzialne i wiedzą, że jak jest termin na wyjście to mają wtedy wyjść Mój ma czas jeszcze, 4 tyg Chociaż wszystko już porobione, pokupowane, poprawne, popakowane, tylko czekać
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 10:36   #3452
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Śliczny brzuchol

Może chce Wam dać czas nacieszyć się sobą?

Padłam

Ja też Jakoś mi wtedy bezpieczniej
No mój tz ma czasem takie teksty ze szok xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 10:38   #3453
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
co kupić małej po urodzeniu i mamie które leżą w szpitalu? bo to moja rodzina i nie wiem noo;p
pomyśl, co Tobie by się przydało i kup to samo innej mamusiu

Cytat:
heheh myśmy teraz tak zaczeli , bo tak to nie bylo zbytnio warunkow , zawsze ktos w domu
a teraz jestesmy na swoim wraca z nocki ja sie budze, no i na dobry sen lamowankooooo
takze trzeba korzystac bo nie wiem kiedy moze dzis jutro pojutrze bedzie koniec lamowania jak mloda bedzie chciala sobie na swiat przyjsc;p
mi sie jakos nie spieszy niech sobie jeszcze posiedzi troszke;p
o widze, ze szalejesz

no to Julcia będzie miała, szybko siostrę lub braciszka, jak takim tempem przebiega

Cytat:
też muszę się ruszyć ;p
bo kuchnia wygląda jak po wojnie..
u mnie to samo... bajzel nie z tej ziemi... samo się nie posprząta.

a ja zaraz ide sie szykować, przejmuje auto i jadę do szpitala na cc sie umówic

ciekawe co tam u Aluni i co tam po badanich u Marci.
Trzymam Dziewczyny za WAS kciuki
Stary 2015-02-19, 10:39   #3454
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
witajcie
Witaj

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
aaaaa własnie co do skurczy to jest dla mnie czarna magia Przy Bartasie po oksytocynie skurcze zapisywały się praktycznie przy 100 i to co 1-2 minuty a ja nic nie czułam i akurat sobie karaoke urzadzlaiśmy z tż :P: i wtedy własnie położna mówiła ze to nie są te własciwe skurcze, bo właściwych niby nie da się nie czuć... a z drugiej storny jak już małego wyciągneli (CC) to był podpuchnięty jak bokser (stwierdzenie tż) bo właśnie go te "niewłaściwe skurcze" tak wymęczyły.... i badź tu madry
To, aż strach myśleć

Dziewczyny, mam pytanie jaki krem kupowałyście dla dzieciaczków taki na co dzień pielęgnacyjny i jaki z cynkiem? Bo te, które polecała Srokao jakoś nie mogę dostać w Rossmannie. Mam ten różowy z Babydream extra sensitive dla niemowląt i dzieci, ale nie jest napisane czy można stosować od pierwszych dni życia...

I jeszcze jedno jakie duże opakowanie bierzecie chusteczek nawilżonych do szpitala? 40 wystarczy czy lepiej 80?

Chyba zaczynam panikować
Stary 2015-02-19, 10:43   #3455
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
ja spałam bez spodni bo tak jakoś tez było mi gorąco.
potem bałam sie zasnąć, ze coś mnie ugryzie w tyłek

oczywiście, nie wiem po co jadłam te kanapaki ok. 6... strata w wc przed momentem była, i teraz się kijowo czuję... aj aj aj

Kciuki za wizyte!

Jak tam Wasze ruchy dzidzi?? też tylko takie wyoychanie? niezbyt intensywne? bo u mnie to juz naprawdę.... tych ruchów to minimum. i oczywiście, schizaaaaaa.......:brzyda l:

a pipka mnie tak boli..... że nogami ledwo wlokę
ja czuje coraz mniej intensywne chociaz zdarza sie dni ze synek szaleje, a sa dni ze sie martwie bo z niego leniuszek czy co

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
heh smv głupio zabrzmi ale ciesze się, że nie tylko ja jestem na "nie" do lamowania bo reszta to niewyrzyte jakieś
raz że nie wygodnie, dwa jestem duuuża, trzy nie fajnie się z soba czuje i ogólnie jestem mega na nie... mało tego nawet na przytulasy zwykłe nie mam ochoty, eh... a potem doła łapie że się "oziębia" hormony?
tez sie tak czuje dokladnie jak to opisalas ale do lamowania jestem na tak, pomimo ze patrzec na siebie nie moge!
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 10:43   #3456
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Mi wczoraj położna powiedziała, żeby wielorazowe zostawić sobie na później, bo przez pierwsze 2-3 dni leci masakrycznie dużo (cyt. z położnej: miesiączka do kwadratu) i trzeba najpierw leżeć i odpoczywać to te majtki i tak mogły by się nie doprać, więc lepiej mieć takie do wyrzucenia.
Ja mam 5 par jednorazowych w torbie i dwie pary wielorazowych, które zostają w domu.
Ja też chciałam do szpitala wziąć więcej tych jednorazowych zamiast wielo, bo są wygodniejsze na te pierwsze dni, bo wyrzucamy całość i tyle, ale ceny trochę wysokie...
Stary 2015-02-19, 10:45   #3457
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
A czy u was zaczynają sie już telefony typu i co tam jeszcze nie urodziłaś, bo ja wczoraj już odebrałam chyba z cztery takie tel, i szlak mnie trafia, od dzisiaj odbieram tylko od męża, reszta niech się wali

cale szczescie nie bo kazdemu podaje telefon TZ tlumaczac sie ze moj jest glupi i rzadko go wlaczam co jest prawda wiec jak ja sie nie odezwe to nikt nie zadzwoni bo z TZ sie nikt nie dogada chociaz przyjaciolki sie pytaja jak tam itd. ale nie tak ze od razu czy juz urodzilam.....
Stary 2015-02-19, 10:46   #3458
kasia_adm
Rozeznanie

Cześć wszystkim. Widzę że marcówki to czekaja na ten marzec
A u mnie wszyscy chorzy. Syn i Tż już w miarę ok. Teraz rodziców dopadło i niestety mnie. Na razie walczę domowymi sposobami.
Piszecie o lamowaniu, u mnie ochota i przyjemność z tego bez problemów. Trochę mało możliwości już z takim brzuchem, ale dajemy radę
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 10:49   #3459
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
niunia prosze sie nie chwalić ...niektórzy tu nie mają lamowania bo TŻty psychiczną blokade mają kuzwa noooo ......niech no go dorwe po połogu....będzie powłóczył nogami przez miesiac tak jak teraz ja
Moj zlapal psychiczna blokade ale to trwalo kilka dni jak mu wykrzyczalam ze ja tez moge miec psychiczna blokade po porodzie i niech na mnie nie liczy to sie odblokowal

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

po porodzie czeka na mnie kilka obowiazkowych wizyt u jakiegos terapeuty w zwiazku z kroczem Niby fajnie ze tutaj dbaja o to na przyszlosc itd, no ale nie mam checi pokazywac pipki jeszcze po porodzie i czegos tam cwiczyc z lekarzem

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
No to my jeszcze raz w obcisłej bluzce. 11 dni zostało xd

slicznie niunia
Stary 2015-02-19, 10:49   #3460
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
po porodzie czeka na mnie kilka obowiazkowych wizyt u jakiegos terapeuty w zwiazku z kroczem Niby fajnie ze tutaj dbaja o to na przyszlosc itd, no ale nie mam checi pokazywac pipki jeszcze po porodzie i czegos tam cwiczyc z lekarzem
Ciekawe, co to za ćwiczenia, może Ci się spodobają
Stary 2015-02-19, 10:51   #3461
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
myślałam tak samo hehe ale jeszcze nie mamy dzieciątka nowego na forum czekamy ;p

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

a ile czasu po lewatywie trzeba na kibelek chodzić?
to chyba zalezy od organizmu jedna pojdzie dwa trzy razy a inna spedzi tam kilka godzin

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
ile macie majtek do szpitala?
ja mam te siateczkowe a tam z 4 sztuki, ale nie wiem czy one dobre beda, bo to nie byl najwiekszy rozmiar, i spakowalam bawelniane babciowe z 4 sztuki, najwyzej TZ dowiezie czy cos I po porodzie to chyba u nas nie wolno zakladac majtkow, cos mi sie zdaje ze podklad pod dupke i tak trzeba lezec.
Stary 2015-02-19, 10:51   #3462
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
pomyśl, co Tobie by się przydało i kup to samo innej mamusiu

o widze, ze szalejesz

no to Julcia będzie miała, szybko siostrę lub braciszka, jak takim tempem przebiega

u mnie to samo... bajzel nie z tej ziemi... samo się nie posprząta.

a ja zaraz ide sie szykować, przejmuje auto i jadę do szpitala na cc sie umówic

ciekawe co tam u Aluni i co tam po badanich u Marci.
Trzymam Dziewczyny za WAS kciuki
No mam tu body dwie sztuki Disneya dla malej. A dla mamy to kupię pewnie jakieś owoce,jogurty. Kwiatka tez.?

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-19, 10:52   #3463
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
a podklady na łózko tez macie??
kupilam ale na liscie tego nie mam wiec spakowalam kilka sztuk do torby a musialam kupic wogole cale opakowanie a tam z 12 sztuk jest
Stary 2015-02-19, 10:54   #3464
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba zalezy od organizmu jedna pojdzie dwa trzy razy a inna spedzi tam kilka godzin

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

ja mam te siateczkowe a tam z 4 sztuki, ale nie wiem czy one dobre beda, bo to nie byl najwiekszy rozmiar, i spakowalam bawelniane babciowe z 4 sztuki, najwyzej TZ dowiezie czy cos I po porodzie to chyba u nas nie wolno zakladac majtkow, cos mi sie zdaje ze podklad pod dupke i tak trzeba lezec.
Boje się ze wszystkiego nie zdążę zrobić przed porodem he he. Mój tz mówił cala ciążę ze ze mną nie pójdzie a teraz mówi ze idzie he on tak lubi kozaka przy innych pokazywać a w środku to taka moja ciapka he he he

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-19, 10:57   #3465
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

To, aż strach myśleć

Dziewczyny, mam pytanie jaki krem kupowałyście dla dzieciaczków taki na co dzień pielęgnacyjny i jaki z cynkiem? Bo te, które polecała Srokao jakoś nie mogę dostać w Rossmannie. Mam ten różowy z Babydream extra sensitive dla niemowląt i dzieci, ale nie jest napisane czy można stosować od pierwszych dni życia...

I jeszcze jedno jakie duże opakowanie bierzecie chusteczek nawilżonych do szpitala? 40 wystarczy czy lepiej 80?

Chyba zaczynam panikować

nie mam kremu i nie chce uzywac na poczatku chyba ze mowisz o tym na wyjscie?
ja chusteczek nie pakuje u nas zakaz, dziewczyny na forach francuskich mnie ostrzegaja ze jak wezme to mnie polozne zrabia trzeba miec za to bawelniane waciki w wiekszych rozmiarach i taki plyn do podmywania, lub moze byc woda ciepla, ale ja kupilam no a chusteczkami bede miziac w domu nie bede sie pierd*zielic z tym
Stary 2015-02-19, 10:57   #3466
EdithS
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie, o 2 się położyłam, zasnęłam około 4 i spałam do 10. Czuję się, jakby walec po mnie przejechał... Znowu zmiana pogody, wczoraj słońce, dziś szaro...

Cytat:
i co i co? Mamy nowego człowieczka na wątku ?? Pierwsze co po otwarciu oczu to sprawdzam w komórce czy sie cos u nas urodziło... No to czekamy dalej

ja nawet wyspana jestem...w nocy mnie brzuch napitalal i takich dreszczy dostalam- strasznie mi zimno bylo...ale przeszlo.
moja koleżanka miała dreszcze a następnego dnia była na porodówce, u niej to był objaw przedporodowy typowy

Cytat:
myślałam tak samo hehe ale jeszcze nie mamy dzieciątka nowego na forum czekamy ;p

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

a ile czasu po lewatywie trzeba na kibelek chodzić?
moja siostra była raz, ale trwało to trochę, nie wiem czy to działa tak samo na każdego

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
witam
ani chodzenie po schodach a mieszkam na 3 piętrze i sobie kursuje kilka razy dziennie, ani spacery ani codzienne ostre lamowanie nie pomaga dzidzia się nie spieszy
mam identyczną sytuację, nawet z 3 piętrem i nic

Cytat:
ja spałam bez spodni bo tak jakoś tez było mi gorąco.
potem bałam sie zasnąć, ze coś mnie ugryzie w tyłek

oczywiście, nie wiem po co jadłam te kanapaki ok. 6... strata w wc przed momentem była, i teraz się kijowo czuję... aj aj aj

Kciuki za wizyte!

Jak tam Wasze ruchy dzidzi?? też tylko takie wyoychanie? niezbyt intensywne? bo u mnie to juz naprawdę.... tych ruchów to minimum. i oczywiście, schizaaaaaa.......:brzyda l:

a pipka mnie tak boli..... że nogami ledwo wlokę
moja się raczej wygina w brzuchu jakby miała mało miejsca, już typowich kopniaków nie ma. Najbardziej boli jak przesunie rączkę ekstremalnie na bok np koło kości biodrowej, to mam wrażenie, że skóra mi pęknie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
A czy u was zaczynają sie już telefony typu i co tam jeszcze nie urodziłaś, bo ja wczoraj już odebrałam chyba z cztery takie tel, i szlak mnie trafia, od dzisiaj odbieram tylko od męża, reszta niech się wali
tak, mnie też te tel. drażnią i już mam głos wyciszony i nie odbieram, bo potem muszę udawać, żeby być miła

Cytat:
No to my jeszcze raz w obcisłej bluzce. 11 dni zostało xd
pięknie!!!

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Oj tak. I jeszcze dostaję milion dobrych rad. A najbardziej mnie wkurza, gdy ktoś zaczyna od słów: "zobaczysz, jak się urodzi to się skończy ...", albo "korzystaj, bo potem...". I o dziwo najwięcej do powiedzenia mają osoby, które wcale przed narodzeniem dziecka nie były aktywne. Nie wiem, co oni niby stracili Mam znajomych, których jeszcze przed urodzeniem dzieci ciężko było wyciągnąć nawet do knajpy a o nartach czy basenie to już w ogóle nie było mowy, na imprezach nudzili się, zawsze się dziwili że chce mi się szkolić i podnosić kwalifikacje a teraz mi mówią, że ich życie się zmieniło

Ja może jestem dziwna, ale nastawiam się właśnie na to, że będę chciała dać dziecku 100% mojego wolnego czasu. Bo czy obserwowanie jak dziecko się rozwija nie jest ciekawsze niż serial w TV? Za kilka lat nie będę mu potrzebna, więc muszę wykorzystać jego dzieciństwo na maxa.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

To i ja zabieram się za robotę.
no tak...ja też słyszę te rady
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 11:01   #3467
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Boje się ze wszystkiego nie zdążę zrobić przed porodem he he. Mój tz mówił cala ciążę ze ze mną nie pójdzie a teraz mówi ze idzie he on tak lubi kozaka przy innych pokazywać a w środku to taka moja ciapka he he he
no kochana tobie juz daleko do tp nie zostalo a jak nie zdazysz to nic, nie ucieknie po porodzie odpoczniesz a pozniej powolutku zaczniesz robic co tam trzeba
ha! moj to jest pewny ze bedzie przy porodzie i jeszcze bedzie zagladac zeby zobaczyc jak jego synek na swiat wychodzi
a dzis mi sie snilo, ze zwial z sali porodow bo nie zdazyli mi dac zzo bo za szybko to szlo, i zobaczyl mnie w takim stanie ze sie wystraszyl

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
No mam tu body dwie sztuki Disneya dla malej. A dla mamy to kupię pewnie jakieś owoce,jogurty. Kwiatka tez.?
kwiatka nie musisz ale moze byc jej bardzo milo jak dostanie kwiatka
My szwagierce ubranka kupowalismy dla synka fakt ze troche tego wyszlo, ale kupywalismy z trzy miesiace wczesniej bo fajne byly ceny to tak troche wyszlo a my nie odczulismy wogole
Stary 2015-02-19, 11:03   #3468
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
moja koleżanka miała dreszcze a następnego dnia była na porodówce, u niej to był objaw przedporodowy typowy
a to ciekawe.... hmmmm znając moje szczeęście u mnie to nic znaczyc nie bedzie
Stary 2015-02-19, 11:03   #3469
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe, co to za ćwiczenia, może Ci się spodobają

z tego co doczytalam chodzi o cwiczenia miesni, ale wkladaja mi jakas sonde czy maszyne ( nie wiem jak to nazwac ) do pipki i monitoruja czy robie to dobrze, czy jak moze to cos za mnie ma to robic sama nie wiem Niby ze to na pozniejsze zycie seksualne i zeby nie popuszczac, no fajnie, ale ja nie chce po porodzie zeby mi jeszcze w pipke zagladali boze swiety niech ja w spokoju zostawia
Stary 2015-02-19, 11:04   #3470
Tepsa
Zakorzenienie

Juz po wizycie zamknieta jestem na cztery spusty, maly ani mysli wchodzic i kolejna wizyta za 10 dni mam nakaz Tz gwalcic kazdego dnia)) ciezko bedzie
Stary 2015-02-19, 11:05   #3471
nusiekowa
Wtajemniczenie

niunia_ona a ja tam bym chciała dostac voucher na masaż....coby sobie mamcia po połogu odpoczęła -można w rodzinie zrzute zrobic U mnie w szpitalu nie można kwiatów przynosić na oddział poporodowy
Stary 2015-02-19, 11:08   #3472
nouvelle2
Zakorzenienie

Ojezuniu dziewczyny, coś mi się stało z kręgosłupem wzielam się za sprzątanie i wycieralam taka niska, głęboka szafkę rtv na kolanach. I już w tej pozycji zostałam..... mama mnie pozbierala z podłogi i obecnie leżę na łóżku z termoforem. nie wiem co mi jest, ale nie jestem w stanie obrócić się czy sięgnąć po coś nie wiem czy to dysk wypadł czy co.....

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 11:11   #3473
zielone_oko
Zakorzenienie

Hej Wam

Żadna nie urodziła, jaaa jestem w szoku, liczyłam na jakieś Maleństwo na świecie już .. buuu

Rano pojechałam na badania. W ogóle krew nie chciała mi lecieć i mnie trochę pokuła pani, już mam ładnie siniaczki.. :/

Okropną noc dzisiaj miałam, gorąco mi było, rzucałam się na łóżku, do tego chrapiący pies , w efekcie tak na dobre zasnęłam coś ok 4 a po 7 dzwonił budzik
Stary 2015-02-19, 11:12   #3474
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Juz po wizycie zamknieta jestem na cztery spusty, maly ani mysli wchodzic i kolejna wizyta za 10 dni mam nakaz Tz gwalcic kazdego dnia)) ciezko bedzie
nieeee to ja nigdy nie urodze...wam lekarze każą lamować a ja co biedna mam robić ..... no przecie chłopa nie zmusze ..... idę schody wyszorować wkurzyłam się!

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ojezuniu dziewczyny, coś mi się stało z kręgosłupem wzielam się za sprzątanie i wycieralam taka niska, głęboka szafkę rtv na kolanach. I już w tej pozycji zostałam..... mama mnie pozbierala z podłogi i obecnie leżę na łóżku z termoforem. nie wiem co mi jest, ale nie jestem w stanie obrócić się czy sięgnąć po coś nie wiem czy to dysk wypadł czy co.....
o kurcze-a boli jak się ruszasz czy cały czas? moze lekarza trzeba wezwać? biednaaa
Stary 2015-02-19, 11:16   #3475
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
nieeee to ja nigdy nie urodze...wam lekarze każą lamować a ja co biedna mam robić ..... no przecie chłopa nie zmusze ..... idę schody wyszorować wkurzyłam się!

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

o kurcze-a boli jak się ruszasz czy cały czas? moze lekarza trzeba wezwać? biednaaa
Umiarkowanie boli cały czas, a jak się rusze to ból jest taki, że aż mnie tak zatyka i nie mogę oddychac. Póki co leżę, bo w sumie nic innego zrobić nie kogo, czekam na rozwój sytuacji. Może jak wygrzeje krzyż to zacznie przechodzić....

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 11:17   #3476
asiulek8
Wtajemniczenie

Jesteście niemożliwe, jeden dzień człowieka nie ma a tu tyle nadrabiania Czytałam jak na szpilkach bo myślałam, że już któraś urodziła jak tyle naskrobałyście

Tak na wstępie, śliczne brzuszki, te co wklejały zdjęcia

olasia – śliczny obrazek, ja bym nic nie poprawiała

marcia45 – kciukasy zaciśnięte

anka_1984 – informuj nas bo my tu głodne relacji z porodu jesteśmy trzymam kciuki

Hottie – obrazkowe pismo z instrukcji obsługi i dasz radę z tą lewatywą Ja tam się jej nie boję, nawet może trochę czekam na nią bo mam problemy w wypróżnianiem przez co wyszły mi hemoroidy i jak w końcu mnie przeczyści poczuję ulgę Wiem, wiem, chore

Cytat:
ile macie majtek do szpitala?
Ja mam opakowanie wielorazowych i opakowanie jednorazowych. Łącznie będzie z 10 sztuk. Mam nadzieję że starczy.

Wczoraj miałam tę sesję brzuszkową z siostrą. Wstawię jedno zdjęcie, bo na razie tyle mi wysłała, potem usunę

A u mnie też się działo wczoraj, ale z nogami. Pamiętacie moje zdjęcie dwóch różnych stóp? To wczoraj były już obydwie opuchnięte i to ze dwa razy takie jak wcześniej ta jedna do tego uda jak u kulturysty, do tego drętwiała mi noga i traciłam w niej tak jakby władzę plus swędzenie. Zadzwoniłam do gina, powiedział żeby jechać na IP skontrolować. Przed 20.00 byliśmy już w szpitalu. Okazało się, że obowiązuje już nocna IP, no to podchodzę do okienka i mówię, że przysłał mnie ginekolog bo puchną mi strasznie nogi i mam drętwienia. Babeczka popatrzyła na mnie ze zdziwieniem i pyta jak to ginekolog, przecież to raczej internista. No to mówię, że jestem w 37 tygodniu. Wyjrzała zza tej lady i zaczęła się śmiać, bo mi tylko głowa i cycki wystawały . No to dała zarejestrowała mnie do internisty, który dał mi skierowanie do ginekologa. Matko jak to wszystko dłuuugo trwa w tych szpitalach. W końcu zeszła gin, opierdzieliła że czemu nie przyjechałam jak zaczęła puchnąć ta noga wcześniej i zrobiła macanko szyjki na fotelu. Ogólnie nie bolało, ale takie nieprzyjemne. Oceniła, że luźno palec wchodzi, na karcie jest 2,5 cm wpisane. Szyjka 1,5 cm, czyli jeszcze się skróciła. Zleciła masę badań i znowu upuścili ze mnie krwi jak z byka. Oczywiście nic nie wyszło, na szczęście. Mam jak najmniej obciążać nogi. A mi wystarczy wyjście do kibelka i już mam bańki.
Ze szpitala wyszliśmy po 24.00 Masakra jakaś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10994823_857783577615147_59957051_n.jpg (46,3 KB, 57 załadowań)

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 11:19   #3477
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam kremu i nie chce uzywac na poczatku chyba ze mowisz o tym na wyjscie?
ja chusteczek nie pakuje u nas zakaz, dziewczyny na forach francuskich mnie ostrzegaja ze jak wezme to mnie polozne zrabia trzeba miec za to bawelniane waciki w wiekszych rozmiarach i taki plyn do podmywania, lub moze byc woda ciepla, ale ja kupilam no a chusteczkami bede miziac w domu nie bede sie pierd*zielic z tym
Hmmmmm sama nie wiem z tym kremem u nas na liście szpitalnej jest krem pielęgnacyjny. Chciałam go też użyć na wyjście. Nie wiem czy kupować taki typowy na mróz i niepogodę? Ja mam termin na 29 marca, więc liczę na wiosnę, ale sama nie wiem... Zaczynam chyba szaleć, bo pakuję torbę, przeglądam listę i głupieję
A że nie wolno chusteczek to ciekawe. Choć u nas też coraz więcej pediatrów zaleca mycie samą wodą

Cytat:
z tego co doczytalam chodzi o cwiczenia miesni, ale wkladaja mi jakas sonde czy maszyne ( nie wiem jak to nazwac ) do pipki i monitoruja czy robie to dobrze, czy jak moze to cos za mnie ma to robic sama nie wiem Niby ze to na pozniejsze zycie seksualne i zeby nie popuszczac, no fajnie, ale ja nie chce po porodzie zeby mi jeszcze w pipke zagladali boze swiety niech ja w spokoju zostawia
Nieźle tam macie. Chociaż może z drugiej strony to rzeczywiście dobrze działa na późniejsze życie seksualne i ogólne zdrowie.

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Powinien się cieszyć
A za parę dni wszytko może się zmienić i mały zechce wyjść ;-)
Stary 2015-02-19, 11:22   #3478
maniamaniusia1987
Przyczajenie

Hej, słyszałyście o szpitalu Malarkiewicz w Olsztynie ? Któraś tam rodziła?
Stary 2015-02-19, 11:22   #3479
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Umiarkowanie boli cały czas, a jak się rusze to ból jest taki, że aż mnie tak zatyka i nie mogę oddychac. Póki co leżę, bo w sumie nic innego zrobić nie kogo, czekam na rozwój sytuacji. Może jak wygrzeje krzyż to zacznie przechodzić....
Wez apap chociaż moze troszkę Ci pusci, oby nie dysk bo będzie ciezko
Stary 2015-02-19, 11:23   #3480
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam tę sesję brzuszkową z siostrą. Wstawię jedno zdjęcie, bo na razie tyle mi wysłała, potem usunę

A u mnie też się działo wczoraj, ale z nogami. Pamiętacie moje zdjęcie dwóch różnych stóp? To wczoraj były już obydwie opuchnięte i to ze dwa razy takie jak wcześniej ta jedna do tego uda jak u kulturysty, do tego drętwiała mi noga i traciłam w niej tak jakby władzę plus swędzenie. Zadzwoniłam do gina, powiedział żeby jechać na IP skontrolować. Przed 20.00 byliśmy już w szpitalu. Okazało się, że obowiązuje już nocna IP, no to podchodzę do okienka i mówię, że przysłał mnie ginekolog bo puchną mi strasznie nogi i mam drętwienia. Babeczka popatrzyła na mnie ze zdziwieniem i pyta jak to ginekolog, przecież to raczej internista. No to mówię, że jestem w 37 tygodniu. Wyjrzała zza tej lady i zaczęła się śmiać, bo mi tylko głowa i cycki wystawały . No to dała zarejestrowała mnie do internisty, który dał mi skierowanie do ginekologa. Matko jak to wszystko dłuuugo trwa w tych szpitalach. W końcu zeszła gin, opierdzieliła że czemu nie przyjechałam jak zaczęła puchnąć ta noga wcześniej i zrobiła macanko szyjki na fotelu. Ogólnie nie bolało, ale takie nieprzyjemne. Oceniła, że luźno palec wchodzi, na karcie jest 2,5 cm wpisane. Szyjka 1,5 cm, czyli jeszcze się skróciła. Zleciła masę badań i znowu upuścili ze mnie krwi jak z byka. Oczywiście nic nie wyszło, na szczęście. Mam jak najmniej obciążać nogi. A mi wystarczy wyjście do kibelka i już mam bańki.
Ze szpitala wyszliśmy po 24.00 Masakra jakaś
Dobrze, że to nic poważnego ale co się namęczyłaś to Twoje. Odpoczywaj

A foto słodkie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości