|
|
#2701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie maj - czerwiec 2014 część II
Cytat:
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2015-03-01 o 23:29 |
|
|
|
|
#2702 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ulozyli sobie relacje, chociaz nie powiem,bo 2 razy Patryk zostal drapniety w raczke (jak akurat bylam odwrocona). No ale kot dostal wciry i przez jakis czas gonilam go od Pysia. teraz jak Patryk przesadza, to kot po prostu ucieka. Ja tam kota polecam, balabym sie psa, bo ten ma grube pazury i jest bardziej skory do zabawy i moglby niechcacy drapnac. A kot to inna bajka, on jest do miziania, ciagniecia za ogon i lapania za lapki ;-)---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
sam wszystko pogryzie bez problemu, bo np. rzodkiewka jest w plasterkach na kanapce przeciez ;-) ogorka i seler naciowy to uzywamy najczesciej w slupkach do znieczulania dziaselek. dzis dalam kalarepe surowa i troche za twarda jest, chociaz kawalek zjadl. Ja mleko uzywam tylko do pieczenia albo nalesnikow. Nie robie tego codziennie, wiec raczej daje krowie, chyba,ze wczesniej cos zaplanuje to robie mleczko owsiane.---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
a ksiazke wypozyczylam z biblioteki ;-)
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() robię na soku jabłkowym Hortexa 100%, zagęszczam mąką ziemniaczaną (jak ty) i ścieram jabłuszko na tarce na grubych oczkach
|
|
#2704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Myska, ja kupilam sztucce skip hop super sa <3 Musze uciekac, pozniej reszte odpowiem ;-)
|
|
#2705 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatusia- dzieki za odpowiedz
u nas Gabi dopiero 3 zabki ma i 4 jej wychodzi takze troszke gorzej ... A codo kotow to slyszalam ze rana po zadrapaniu kota gorzej sie goi a u anas nie zdarzylo sie zeby psiaki zadrapaly Gabrysie bo u nas jest labrador i york ... Gabi wspina sie po labradorze a yorka gania Kasiab- ja bym byla lepiej za psiakiem z kotem to tak chgba nie bardzo pospacerowac a z psiakiem mozna wszystko doslownie a lepiej jak dziecko jest jak najwczesniej z psem to sie przyzwyczaja ... ja mialam niecale 2 lata jak rodzice mi kupili jamnika i ona strasznie mnie bronila nikt obcy nie mogl mnie dotknac
|
#2706 |
|
Wtajemniczenie
|
Menia a jak robisz pomidorowa? Blenderujesz jeszczd zupki Gabrysi? Ja mam w planie ugotowac cos malemu na wywarze juz z miesa I z zaciorka lub makaronem moze takie cos zje..
MyskaO gratuluje nocki ![]() No I jest Adrianek raczkuje ale tylko na dywanie I puzzlach piankowyxh poki co. Na panelach mu nogi uciekaja ale mysle ze kwestia paru dni I opanuje hehe.
|
#2707 |
|
Rozeznanie
|
Justiwi - deserek blenduje bo zazwyczaj sklada sie z kilku owocow. Zalezy mi zeby byl jak najbardziej urozmaicony przez wartosci odzywcze bo np banana czy kiwi samego nie zje a banan+kiwi+jablko juz smakuje. Robiac takie ala koktajle bo na bazie kaszki mam wieksze mozliwisci do przemycenia wiecej warzyw czy owoców. Ale to prawda mlody ma juz 9 miesiecy i powinien wiecej rzeczy jesc normalnie. Jedynie co je normalnie to chlebek i biszkopty... niestety dlatego powoli staram sie to zmieniac. Od kilku dni staram sir cos mu podac aby wzial w lapke. Jablko, gruszka, awokado juz bylo i nic nie trafilo do buzki.... bede dalej probowac...
Jasiek dzis probowal jajecznicy zrobionej na parze za duzo nie zjadl dzis w ogogle malo je. No i zrobiłak pomidorowa i tez tylko kilka lyzeczek wzial. Teraz go usypiam mam nadzieje ze jak po spaniu bedzie chetniej jadl. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2708 |
|
Wtajemniczenie
|
MyskaO jestem na tym samym etapie co Ty co by zastapic mleko ok 16/17 czyms innym przeszperalam Internet I rozne wypowiedzi np dawaly kisiel owocowy lub kanapeczki z pasztecikiem szyneczka drobiowa , jogurt z truskawkami mus jqblkowy budyn itp tylko sie zastanawiam czy dwa razy dziennie owoce moga byc? W sumie jakbym mu dala jajecznice rano to na wieczor moze byc owoc. Ale jak nie zroboe jajecznicy to co innego na drugie sniadanie?
|
#2709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za przepis ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Fajnie wyglądają A nie przeszkadza, że ze stali?---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
Brawa!I też miałam pytać o tą pomidorową.. Robicie a la papki i czymś zagęszczacie (kasza manna czy inna) czy tak normalne płynną zupę dajecie? ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
![]() To jeszcze temacie jedzenia zapytam: z czym naleśniki robicie maluszkom? Z jabłkami? Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2015-02-19 o 16:02 |
||||
|
|
|
#2710 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() Odzywam się od wielkiego święta wiem ale podczytuje cały czas bo jesteście skarbnicą wiedzy Beatusia mam pytanko w jakiej jesteś grupie blw na facebooku bo bym chętnie dołączyła. U nas jakoś powoli to idzie a Z się niecierpliwi czesto jak sama cos je. Mimo że je wszystko w sumie, bo daję jej co raz to nowe smaki do próbowania, to jednak najwięcej karmię ją ja. A chciałabym żeby jadła sama. Co u nas : Raczkując już biega Podnosi się do stania cały czas. A i puszcza się i próbuje stać sama. Ostatnio tak około 20 sekund jej się udało Rośnie jak na drożdżach. Ma 2 dolne jedynki - wyszły na raz więc było trochę marudzenia.Teraz chyab idą górne. Spacery różnie czasem w nosidle jak idziemy nad rzekę a czasem w wózku ale tu musi mniec w łapce jakąś bułkę albo biszkopta, bo jak nei to płącz... No i dalej lubi smoka ale staram sie tylko do spania dawać. W dzień 2 drzemki w nocy koło 4 pobudek w tym 2 na cyca. |
|
|
|
#2711 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Franuś wczoraj skończył 9 miesięcy Dziś robimy próbę z blw, będę dla nas robić warzywa w parowarze, to i Franusiowi coś się dostanie, chociaż nie powiem trochę się cykam zakrztuszenie, ale z drugiej strony spróbować trzeba zresztą papką też mu się zdarzyło raz zakrztusić...Jak tak patrzę, co wasze dzieciaczki jedzą, to też czuję, że jesteśmy do tyłu Ale i tak dobrze, że gotuję zupki. Pytał ktoś o urozmaicenie zupek - ja np robię tak, że gotuję bazę, czyli - marchewka, pół pietruszki, trochę selera i dodaję do tego np ziemniaka albo brokuły, buraka albo szpinak, ryż albo brokuły z kalafiorem i takie mixy, plus czasem mięsko drobiowe ![]() Franek dziś cały dzień bije brawo tak słodko to wygląda W ogóle dziś bardzo wesoły jest, chyba mu ząbki odpuściły trochę.
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślę że to kwestia chwili
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
No zjadlysmy. Ola swoja porcje i oczywiscie z mojego talerza. A najwieszy hit to ogorek kiszony
![]() Beatusia i Menia dziekuje za odp co do zwierzat ![]() Ja tez polecam grupe blw. Duzo informacji z niej czerpie. Lucynko zawsze na podwieczorek mozesz zrobic cos z bialym serem, pieczone jablko budyn ja daje czasem takie ciasteczka orkiszowe z rossamana namoczone w miecie czy rumianku. A ja dostalam @. Tzn plamie bardziej ale boli
Dziewczyna - 27.06.2006 Narzeczona - 24.01.2012 Żona- 10.08.2013 ![]() MAMA- 03.05.2014 http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2015-02-19 o 16:29 |
|
|
|
#2714 |
|
Rozeznanie
|
Myska tak kiwi mam normalne ze sklepu
|
|
|
|
#2715 |
|
Raczkowanie
|
używacie bidonów? w sensie Wasze dzieci...
polecacie jakieś?jajecznicę robię tak, że gotuję jajko na miękko, a potem rozgniatam i powstaje jajecznica, rozlane żółtko jest bardziej odżywcze, polecam polecam tez grupy BLW na fejsie, moim zdaniem nie ma sensu inwestowac w ksiazki, bo to glownie chodzi o przepisy, a tego mnostwo jest w necie ![]() dzis znowu bylismy w muzeum, a na 1930 ide na spinning popracowac nad forma i zrzucic troche tluszczu ![]() MyskaO tak wszyscy chwalą ten Twój szpinak, że chyba się skuszę ![]() ab_cd poćwiczone? meniaa94 jak robisz te pulpeciki jaglano brokulowe? w sensie proporcje i jak gotujesz kaszę, żeby się dobrze lepiło? i co pocwiczylas, ze takie zakwasy? justiwi ten łosoś na zimno wedzony czy na cieplo?, bo na opakowaniu nie widac i czy nie za slony? Edytowane przez karrrena Czas edycji: 2015-02-19 o 17:28 |
|
|
|
#2716 |
|
Wtajemniczenie
|
Karenna zaraz wygrzebie ze smietnika opakowanie i zobacze czy jest napisane jak go wedzili
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Nie znam ryb wędzonych nie slonych
|
|
#2717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lucynka, gratuluje raczkowania
![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
Na sniadanie kanapki albo jaglanka.
|
|
#2718 |
|
Wtajemniczenie
|
Karenna nie ma informacji na opakowaniu o sposobie wędzenia, ale te na zimno są takie intensywniejsze w kolorze prawie czerwonym więc ten chyba jest wędzony na ciepło. Aco to za różnica jak wędzony?
Poza tym Wiktor nie dostaje takich rzeczy co tydzień więc nie będę z tą solą świrować
|
|
#2719 |
|
Zadomowienie
|
Karrena- my mamy bidon ze słomką z canpola, ale fajny chyba też jest z babyono, bo ma uchwyty i dziecko może sobie trzymać 😊 podobają mi się jeszcze ze skip hop- mamy z tego miseczkę i talerzyk, ale tam bidon akurat jest duży, więc raczej dla starszego dziecka 😊 my poza tym z doidy jeszcze korzystamy, no i oczywiście mleko z butli 😁
Hmm a jajko dla takiego dzieciaka nie powinno być raczej na twardo? Albo w jajecznicy tak mocniej ścięte? Blw chyba jednak nie dla mnie... Franek na początku mało zjadł i raczej z rączki do buzi niewiele trafiało. Wiem, że pewnie początki takie są, ale jakoś ten bałagan.. To nie dla mnie.. Więc Franek warzywka z obiadku dokończył przez siateczkę 😁
"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę, Kiedyś tam,kiedyś tam... Ale dziś jesteś mały jak okruszek, Który los rzucił nam." Edytowane przez inezz6 Czas edycji: 2015-02-19 o 18:13 |
|
|
|
#2720 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nalesniki z serkiem homo albo bialym i bananem, syropem daktylowym albo dobrym dzemem mam tez w planach zrobic domowa nutelle ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
Gratuluje osiagniec Patrykowi na poczatku tez podawalam wszystko i pozniej strasznie sie wkurzal, jak mial jesc sam. Ale kontynuowalismy tak,ze ja troche dawalam i mogl tez sam wziac, no i bardzo szybko przeszedl na samodzielne jedzenie. Teraz nakarmienie Go jest niewykonalne ;-)
|
|
#2721 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ten na cieplo z wygladu od srodka przypomina pieczony, jest taki jasnorozowy nie znam sie, ale z tego co kojarze to do wedzenia uzywa sie szalonych ilosci soli, stad moje pytanie, myslalam, ze wyczailas łosia z mniejsza iloscia, stad moje pytanie ![]() Cytat:
kurde, za duzy ten wybor, badz tu madry, czasem wolalabym, zeby byl jeden model z wszytskiego, o ile zycie byloby latwiejsze... ![]() no ja wlasnie slyszalam, ze zoltko im bardziej plynne tym lepiej, badz tu madry again
|
||
|
|
|
#2722 |
|
Wtajemniczenie
|
lucynka-pomidorowa? kupuje w puszce pomidory bez skorki i daje ich troche do garnuszka i wody zeby to nie było zbyt mocne ... do tego marchewka,koperek mam jeszcze z działki
daje rozyczke brokułu lub kalafiora no i wrzucam z 1 - 2 brukselki ... i to sie gotuje z łyzeczka masła czasem robie to na skrzydełku i później obieram miesko i dodaje do zupki,oddzielnie gotuje makaronik ... a zupke doprawiam przyprawami tylko nie sól i mała wcina jak szalona aa na koniec zageszczam troszke jogurtem lub smietana gratulacje dla adrianka za raczkowanie ![]() inezz-gratulacje za 9 miesiecy kasiab- wspolczuje @ ... mi ktos mowil ze jak przed porodem miało sie bolesne @ to po porodzie bedzie odwrotnie ... a tu gów... prawda nie dosc ze przez steroidy wziewne na astme ciagle @ mi sie spoznia o 2 tygodnie ... moje cykle trwaja ponad 40 dni to jeszcze zdycham wtedy ...kareena-miałam dzis robic wlasnie te kotleciki ale nie zrobilam a miał byc to moj pierwszy raz a wyszła zupa brokułowa ... jak bede robiła to dam ci znac ![]() pocwiczyłam pół godziny pierwszyraz to z łózka wstac nie moglam takie zakwasy mam na nogach drugi dzien wczoraj sama juz sobie pocwiczyłam adzis nici z tego bo Gabi marudna bo 4 zab idzie ...
|
#2723 |
|
Wtajemniczenie
|
Inez wszystkiego najlepszego z okazji 9 miesiecy u gratuluje robienia brawo
![]() Kasiab dziekuje za rade kurcze musze na prawde coe.pokombinowac myslicie ze nie bedzie glodny jak mu zmienie z mm na posilek. ? Menia dziekuje za przepis na pomidorowa wlasnie dzis mi.mama przywiozla pomidory w puszvze bez skorki ;-) zageszcze chyba smietana bo mam pod reka ;-) Carolyna na razie to raczkowanie takie srednie ma hihi ale na panelach bez spodni przeszedl 5 kroczkow wiec sukces musi cwiczyc skarb maly ![]() Jutro robie jajecznice I dam mu chlebusia do tego oby zjadl hihi.
|
#2724 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucynka- aaaa i jeszcze jezeli chodzi o konsystencje to nie blenderuje ... albo zgniote widelcem troszke nie duzo albo na wyjmuje z zupki i pokroje na kawaleczki zeby juz czula ze cos ma w tej buzi i troche pociamkala
![]() gabi sie nauczyla cmokac ustami i caly dzien chodzi i cmoka aaa i jeszcze zakrywa sie pielucha i robi akuku teraz wlasnie usnela ... ciezki dzien byl ... marudzila strasznie mam nadzieje ze ten zab w koncu wyjdzie. Jutro robie leczo na szybko bo ide do rodzinnej porozmawiac o papierach jakie musze wziac ze soba na islandie jezeli chodzi o astme ... zaswiadczenie o Gabi szczepieniach itp . Musze zapisac na kartce wszystko bo zapomne czegos .---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Lucynka - no i super moja lubi wciagac makaron dluzszy z pomidorowki tak samo np roboe sosik z pomidorkow taki do pulpecikow i tez wcina
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ćwiczeń to z własnego doświadczenia podpowiem by nie zrażać się zakwasami i je przećwiczyć, potem już jest z górki ![]() I ja mam dziś powód do dumy z mego Bączka: zrobił kilka kroczkòw bokiem przy łóżku. A najlepsze: do czego szedł? - do świecącej się myszki od lapka
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Karolkya - fajnie, że u Was wszystko ok i odzywaj się częściej
![]() Inezz - gratulacje 9 miesiąca My jutro świętujemy I brawa za brawa No BLW dla wytrwałych jest ![]() Ab_cd - dziękuję za odpowiedź Zakupiłam trzy kiwi i jutro będziemy testować. Jakoś specjalnie je przygotowujesz?Karrena - ja bym się bała dać surowawe jajko.. Jednak salmonellę trzeba dobić obróbką termiczną.. A szpinak polecam Poćwiczyłaś? ![]() Beatusia - a jogurt jaki dajesz? Naturalny czy specjalny dla dzieciów? No właśnie też się tej stali obawiam.. Jak zrobisz domową nutellę to się pochwal ![]() U nas dziś aktywny dzień byl. Byłam z Anią na półtoragodzinnym spacerze, pięknie spała ponad godzinę. Później obiad i eksmisja Ani na balkon w wózku. Pospała godzinkę No i jak Mąż wrócił z pracy to pojechałam na zakupy. Musiałam Ani kupić szczoteczkę do włosów, bo nam się w podróży do teściów złamała. Poza tym szukam kaczuszek do kąpieli. Zła jestem, bo w sumie nic nie załatwiłam, a nie było mnie trochę i nachodziłam się jak głupia. Teraz ledwo się ruszam, kręgosłup mi wymięka. Zazdroszczę Wam, że chodzicie na fitness albo ćwiczycie w domu.Jeszcze muszę Mężowi jedzonko zrobić do pracy i będę się powoli kładła. Jutro planuję zrobić rybę po grecku taką bez soli i dać Ani na obiadek. Tylko czy mi da zrobić to się okaże, dziś już mi się totalnie nie chce... |
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No myszka jest taka interesująca
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Wtajemniczenie
|
Justiwi, eh, nie pokazuje mi w ogole zdjec :-( tylko serek i losos sie pokazal
no nic, musze ruszyc zadek do laptopa..---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Inez, gratuluje 9mcy ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Karrena, jajko na miekko podobno niezbyt dobre dla niemowlat (salmonella i te sprawy) ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Inez, oj pamietam Nasze poczatki blw... Siedzialam i patrzylam,co sie dzieje i myslalam,ze zawal mnie czeka ;-) kwestia przyzwyczajenia. No i najlepiej miec cerate pod krzeselkiem ;-) ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Carolyna- brawo!! ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Myska- na kiwi uwazaj, w sensie obserwuj, bo Patryka wysypuje... Co do jogurtow, to oczywiscie zwykly naturalny o krotkim skladzie. Nie kupuje nic co jest specjalnie dla dzieci, bo to w wiekszosci syf ;-)
|
#2729 |
|
Wtajemniczenie
|
Myskao- ja wyrzucilam wszystkie kaczki do kapieli a mielismy sporo tych zabawek jak przeczytalam na jednym blogu ze to samo zlo ... Bo ta woda cala noe wyparuje z srodka i plesn sie robi a dziecko wklada pozniej to do buzki ... Ona te kaczki rozcinala i w zakamarkach ile tego swinstwa bylo ...
No i ja sie zainteresowalam bardziej tym blw i bede wiecej gabi robic ... Fajnw przepisy znalazlam
|
#2730 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha, i jeszcze ktoras (karrrena?) pytala o bidon ze slomka.. mamy z nuby, podobno jest super, ale na razie jestesmy na etapie doidy ;-)
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.

ulozyli sobie relacje, chociaz nie powiem,bo 2 razy Patryk zostal drapniety w raczke (jak akurat bylam odwrocona). No ale kot dostal wciry i przez jakis czas gonilam go od Pysia. teraz jak Patryk przesadza, to kot po prostu ucieka. Ja tam kota polecam, balabym sie psa, bo ten ma grube pazury i jest bardziej skory do zabawy i moglby niechcacy drapnac. A kot to inna bajka, on jest do miziania, ciagniecia za ogon i lapania za lapki ;-)

nie dosc ze przez steroidy wziewne na astme ciagle @ mi sie spoznia o 2 tygodnie ... moje cykle trwaja ponad 40 dni to jeszcze zdycham wtedy ...