Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-19, 10:28   #2341
ewelina1988_20
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
podobająmi się te szare pokoiki!
my mammy salon w szarościach, z dodatkiem bieli, mięty i różu, a sypialnia jest w beżu (prawie że białym) i jedna ściana jest amarantowa. Rok temu robiliśmy remont ale już mam ochotę przemalowac tę amarantowa ścianę tylko nie mam pomysłu na jaki kolor

zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka!

dziewczyny zobaczcie co nas czeka
https://www.facebook.com/video.php?v...527185&fref=nf

Śmieszne ale i prawdziwe
Mój synek tez mi wszystko z szafy wyciąga i chce tam wejść a do pralki najpierw powrzuca kilka ciuszków i zaraz je wyciąga tak ze jest ciekawie
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 10:40   #2342
Gazela TV
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Gazela TV

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza....angina dostałam antybiotyk, ale mam poczekać jeszcze do soboty, może się poprawi.... Cholera,to już trzeci raz angina w ciąży czy dbam o siebie, czy nie, zawsze choruje od października do marca, non stop
Biedna Oby szybko minęło. Marzec już za parę dni, więc jeżeli jest tak jak piszesz to już lada moment masz spokój od anginy.

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Synek ma pokój urządzony w neutralnych kolorach:

Więc ja nie będę nic zmieniać Ale twój pomysł mi się bardzo podoba
Śliczny pokoik

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
u gory juz pisalam ze umowa konczy mi sie w padzierniku 2015 i mi jej nie pzedluza. a nawet gdyby chcieli to nie wroce po tym wszystkim co mi robili ze pzez 3 miesace przez nich kasy nie mam bo nie wysylali moich zwolnien itd.. ale tak czy siak wiem ze mi nie przedluza umowy wiec nawet sie nad tym nie zastanawiam.
No tak, to wszystko jasne.

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Strobiluska, zdrówka. Ja też często chorowałam na anginy ( w zasadzie jak chorowałam, to od razu była angina... ale u mnie nawet antybiotyk celowany po wymazie nie za bardzo pomógł, bo wprawdzie szybko mnie stawiało na nogi, ale po miesiącu znów łapałam. No i wtedy rodzinna kazała zbadać poziom wit D... było 7 jedn na bodajże 32 jako norma... i jak zaczęłam brać tą witaminę, tak się też skończyły anginy...
Robiłam również badanie, żeby zbadać poziom wit. D i mam 8. Norma dla dorosłego to 35-80 i uwaga... mój gin stwierdził, że to nic dziwnego i nie muszę brać dodatkowych dawek tej witaminy. Oczywiście go nie posłuchałam...
Drogie badanie (ok. 70 zł), ale myślę że warto zrobić gdy kogoś męczą ciągłe przeziębienia i choroby.
Gazela TV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 10:51   #2343
Sarrai
Wtajemniczenie

A ja się zapisałam właśnie do szkoły rodzenia 19 marca zaczynam... 5 spotkań po 2 godziny każde, raz w tygodniu Prowadzą położne ze szpitala, w którym chcę rodzić.. to może jakoś zapamiętają Będą wykłady i ćwiczenia. Niestety albo od godz. 15 do 17, albo 17 do 19.. więc tż ze mną nie pójdzie... no ale trudno Pójdę, jak stwierdzę, że to strata czasu (bo jednak 2 godziny to jest sporo wg mnie) to najwyżej się wypiszę
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 10:53   #2344
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
A ja się zapisałam właśnie do szkoły rodzenia 19 marca zaczynam... 5 spotkań po 2 godziny każde, raz w tygodniu Prowadzą położne ze szpitala, w którym chcę rodzić.. to może jakoś zapamiętają Będą wykłady i ćwiczenia. Niestety albo od godz. 15 do 17, albo 17 do 19.. więc tż ze mną nie pójdzie... no ale trudno Pójdę, jak stwierdzę, że to strata czasu (bo jednak 2 godziny to jest sporo wg mnie) to najwyżej się wypiszę

darmowa?
ja pójdę do sr w kwietniu, ale to tylko na 2 spotkania, z tżem. Znajoma mojej mamy ma swoją szkołę i zaproponowała mi taki przyspieszony kurs. Więc ja jestem jak najbardziej chętna
Stary 2015-02-19, 10:54   #2345
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gazela TV Pokaż wiadomość
Biedna Oby szybko minęło. Marzec już za parę dni, więc jeżeli jest tak jak piszesz to już lada moment masz spokój od anginy.

Śliczny pokoik

No tak, to wszystko jasne.

Robiłam również badanie, żeby zbadać poziom wit. D i mam 8. Norma dla dorosłego to 35-80 i uwaga... mój gin stwierdził, że to nic dziwnego i nie muszę brać dodatkowych dawek tej witaminy. Oczywiście go nie posłuchałam...
Drogie badanie (ok. 70 zł), ale myślę że warto zrobić gdy kogoś męczą ciągłe przeziębienia i choroby.
Mój gin kazał się skonsultować z lekarzem, który zalecił wit D. Brałam kropelki przez ponad 4 miesiące i końcem października dopiero miałam wynik 30... ale jak się rodzinna dowiedziała, że jestem w ciąży, to powiedziała, żeby jednak odstawić te kropelki a brać witaminki dla ciężarnych i tam jest wit D. A jeśli mam dobrą morfologię i nie chcę brać dodatkowych witamin, to kazała te kropelki brać ale w połowie dawki tej, którą brałam do tej pory. No i tak biorę niestety nieregularnie. Ale skoro już ten poziom zaczął się zbliżać do normy to się już tak bardzo nie martwię. No i rodzinna zasugerowała, że jak już będę chciała Maluszka odstawiać od piersi, to Ona mi znowu przzepisze tą witaminkę, żeby po skończeniu karmienia znów się choroby nie zaczęły. Bo mój organizm przez całą ciążę i karmienie trzymał się bez żadnej infekcji mimo niskiej wit d, a jak już Hania zrezygnowała z kp, to i się anginy od nowa zaczęły... To tak jak mnie wszystkie choróbska zawsze brały w wakacje, ferie i święta...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 10:56   #2346
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jak u nas... a przy drzwiach jest szafa wnękowa? Bo właśnie myślę czy kupować szafę wolnostojącą czy robić wnękową właśnie w takim miejscu...
U nas ten pokój jest trochę dziwny, bo tak jak widać drzwi i szafę to od drzwi jest taki mini-korytarzyk i szafa zaczyna się dopiero po pół metra, więc powstał korytarzyk na niecały metr, tam gdzie są te półki. Nie wiem czy rozumiesz Ale tam nie ma nigdzie indziej miejsca na taką dużą szafę, bo całą ścianę przeciwległą zajmuje okno, a chciałam jedną i porządną szafę.

Cytat:
Napisane przez Gazela TV Pokaż wiadomość
Śliczny pokoik
Dziękuję

Cytat:
Fajnie, troszkę zazdroszczę, ale ja chodziłam do SR rok temu więc wszystko pamiętam Trochę głupot gadali, ale ogólnie fajnie się było wyrwać na chwilę i posiedzieć z innymi ciężarówkami, jakieś ćwiczonka porobić

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 11:04   #2347
agunineczka
Zakorzenienie

Czy u Was dziś też jest tak wiosennie? bo u mnie czuć wiosnę w powietrzu! byłam na chwile z psem to tak cieplutko było, teraz mam pootwierane okna i wietrzę mieszkanko
Stary 2015-02-19, 11:06   #2348
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Wróciłam od lekarza....angina dostałam antybiotyk, ale mam poczekać jeszcze do soboty, może się poprawi.... Cholera,to już trzeci raz angina w ciąży czy dbam o siebie, czy nie, zawsze choruje od października do marca, non stop
Ojj ... Szybkiego powrotu do zdrowia.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 11:06   #2349
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
darmowa?
ja pójdę do sr w kwietniu, ale to tylko na 2 spotkania, z tżem. Znajoma mojej mamy ma swoją szkołę i zaproponowała mi taki przyspieszony kurs. Więc ja jestem jak najbardziej chętna
Tak, darmowa.. no zobaczymy co to będzie
Stary 2015-02-19, 11:14   #2350
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Czy u Was dziś też jest tak wiosennie? bo u mnie czuć wiosnę w powietrzu! byłam na chwile z psem to tak cieplutko było, teraz mam pootwierane okna i wietrzę mieszkanko
Taaaak Jest cudownie

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 11:18   #2351
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Taaaak Jest cudownie

a jak ptaszki ćwierkaja!
Stary 2015-02-19, 11:19   #2352
elinka21
Zakorzenienie

A ja zdradze Wam tajemnice My tylko po slubie cywilnym przed urodzeniem maluszka planujemy wziasc koscielny dzis idziemy do ksiedza porozmawiac i jakas date ustalic

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
a jak ptaszki ćwierkaja!
U mnie pochmurno buuuuu

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 11:19   #2353
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
U nas ten pokój jest trochę dziwny, bo tak jak widać drzwi i szafę to od drzwi jest taki mini-korytarzyk i szafa zaczyna się dopiero po pół metra, więc powstał korytarzyk na niecały metr, tam gdzie są te półki. Nie wiem czy rozumiesz Ale tam nie ma nigdzie indziej miejsca na taką dużą szafę, bo całą ścianę przeciwległą zajmuje okno, a chciałam jedną i porządną szafę.

Tak rozumiem... ja właśnie ze względu na okno się zastanawiam jak to zrobić... no i nie wiem czy na tej ścianie przy drzwiach robić szafę czy zrobić ją gdzieś na ścianie przy oknie a drugie łóżko postawimy na tej ścianie przy drzwiach... Ale to już w sumie wyjdzie w praniu...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 11:20   #2354
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
A ja zdradze Wam tajemnice My tylko po slubie cywilnym przed urodzeniem maluszka planujemy wziasc koscielny dzis idziemy do ksiedza porozmawiac i jakas date ustalic

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

U mnie pochmurno buuuuu
U nas podobnie ze ślubem. Jednak my chcemy wziąć ślub i zaraz po ochrzcic Synka. Wszystko za jednym razem ;-)
No ale zobaczymy jak to wyjdzie
Stary 2015-02-19, 11:22   #2355
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie pochmurno buuuuu
Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
U nas podobnie ze ślubem. Jednak my chcemy wziąć ślub i zaraz po ochrzcic Synka. Wszystko za jednym razem ;-)

aaaaaa dziewczyny ale super! gratki!
Stary 2015-02-19, 11:23   #2356
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Tez tak myslelismy ale stwierdzilismy ze chrzest to bedzie tylko dzien maluszka myslimy o 11 kwietnia na slubie beda tylko rodzice i swiadkowie po slubie obiad i tyle .
Po cywilnym robilismy wieksze przyjecie wiec wystarczy

25.03.14
Stary 2015-02-19, 11:25   #2357
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Tez tak myslelismy ale stwierdzilismy ze chrzest to bedzie tylko dzien maluszka myslimy o 11 kwietnia na slubie beda tylko rodzice i swiadkowie po slubie obiad i tyle .
Po cywilnym robilismy wieksze przyjecie wiec wystarczy
No właśnie my i chrzest i ślub chcemy w bardzo kameralnym gronie. Najbliższa rodzina
(rodzice,babcia) chrzestni którzy będą też świadkami i tyle. Po jakiś obiad i ciacho :-D
Stary 2015-02-19, 11:26   #2358
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Biedactwo Kuruj się

Synek ma pokój urządzony w neutralnych kolorach:

Więc ja nie będę nic zmieniać Ale twój pomysł mi się bardzo podoba
Bardzo fajne kolorki! Niezalogowana, Twoich fotek nie widzę na tel ale potem sobie na kompie spojrzę. My prawie skończyliśmy malowanie pokoju dziecięcego i nie byłam zadowolona w połowie malowania ale teraz wszystko zaczyna mieć ręce i nogi.

Używałyście do ścian śnieżkę satynową, taką co reklamują, że nadaje się do szorowania? Mamy z nią kłopot bo się odrywa ze ściany z taśmą malarską ;/ a sama taśma ma słaby klej bo się nie chce kleić do ściany. Nie wiem co to za dziadostwo. Zaplanowałam jakieś poziome pasy i mąż mnie przeklina ;(

Cytat:
zleci Ci raz dwa ja chyba zrezygnuję tym razem, zobaczę jeszcze

Piszecie o bólach różnych, mnie od dwóch dni pobolewa w górze brzucha pod żebrami. Trochę przez to przeziębienie więcej nosiłam małego i chyba zaczynam to odczuwać. I pojawiło się kłócie w pachwinach.

Jak poszczenie się udało? ja nie zjadłan mięska, a mam talent do zjadania go niechcący w takie święta. Dziś za to mam meksykańskie czyli taki sos pomidorowy z mielonym mięsem, fasolą czerwoną, kukurydzą mmmmmm z makaronem albo ryżem. Tak chodził za mną od kilku dni. Co chwilę chodzę wyjadać bo już rano zrobiłam

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 11:30   #2359
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie my i chrzest i ślub chcemy w bardzo kameralnym gronie. Najbliższa rodzina
(rodzice,babcia) chrzestni którzy będą też świadkami i tyle. Po jakiś obiad i ciacho :-D
Noo pewnie i wystarczajaco

25.03.14
Stary 2015-02-19, 11:30   #2360
natetitka
Zadomowienie

Cytat:

U mnie pochmurno buuuuu

Cytat:
Super dziewczyny!

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 11:31   #2361
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja już dawno sie przekonałam, że w pracy nie ma się co przemęczać... bo macie rację dziewczyny, rzadko kiedy ktoś docenia jakiekolwiek wysiłki...
święta racja... człowiek zapitala, a jak mu sie wolny dzień zdarzy to uchowaj boże... kiedys pracowałam w przychodni stomatologicznej -robiłam tam dosłownie wszystko ... poprosiłam o drugą dziewczyne bo pracowałam po 10h a miałam 6mczne dziecko... dziewczyna co przyszła miala 2 lewe rece do pracy, wsza jedna chodziła i tylko mówiła wszystkim ze nic ją nie ucze, ze nie pokazuje... rozchorowałam się wraz z córką... po 2ch dniach nieobecnosci jak wrociłam od razu dostałam wypowiedzenie "bo gabinet nie moze beze mnie funkcjonować i nie może sobie pozwolić na moją nieobecnośc"... robiłam prace 3ch osób, a obrywałam za wszystko .... po moim odejsciu dziewczyna "nowa" wytrzymała w pracy sama 3 dni i słuch po niej zaginął :

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Znam ten ból. Wychodzi na to, że w Łodzi na NFZ znaleźć Endo to misja niemożliwa..
rzeczywiscie... jedyne znane mi osoby które się mną opiekowały to tylko prywatnie

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 11:35   #2362
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Bardzo fajne kolorki! Niezalogowana, Twoich fotek nie widzę na tel ale potem sobie na kompie spojrzę. My prawie skończyliśmy malowanie pokoju dziecięcego i nie byłam zadowolona w połowie malowania ale teraz wszystko zaczyna mieć ręce i nogi.

Używałyście do ścian śnieżkę satynową, taką co reklamują, że nadaje się do szorowania? Mamy z nią kłopot bo się odrywa ze ściany z taśmą malarską ;/ a sama taśma ma słaby klej bo się nie chce kleić do ściany. Nie wiem co to za dziadostwo. Zaplanowałam jakieś poziome pasy i mąż mnie przeklina ;(

zleci Ci raz dwa ja chyba zrezygnuję tym razem, zobaczę jeszcze

Piszecie o bólach różnych, mnie od dwóch dni pobolewa w górze brzucha pod żebrami. Trochę przez to przeziębienie więcej nosiłam małego i chyba zaczynam to odczuwać. I pojawiło się kłócie w pachwinach.

Jak poszczenie się udało? ja nie zjadłan mięska, a mam talent do zjadania go niechcący w takie święta. Dziś za to mam meksykańskie czyli taki sos pomidorowy z mielonym mięsem, fasolą czerwoną, kukurydzą mmmmmm z makaronem albo ryżem. Tak chodził za mną od kilku dni. Co chwilę chodzę wyjadać bo już rano zrobiłam
Miałam ten sam problem z ta farbą! Tż malował pokój i u góry jak sie przykleja taśmę, miedzy sufitem a ściana, przy odrywaniu taśmy farba zaczęła tez sie odklejać! Tż niby potem to trochę dociskał, ale i tak w niektórych miejscach widać że coś jest nie tak...

mi sie wczoraj udało bez mięska i prawie bez słodyczy, zjadłam tylko jednego cukierka i paczke herbatników bebe a tak to kanapki, pomidorówka i owoce
Stary 2015-02-19, 11:37   #2363
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
aknaa gratulacje!!! zdrowie dzidziusia najważniejsze! Praca zawsze się jakaś znajdzie, dobrze że masz L4, należy Ci się macierzyńskie, a później się będziesz martwić może jeszcze Cię będą prosić, żebyś wróciła, jak inne zaciążą zawsze łatwiej przyjąć kogoś, kto się już na czymś zna, niż kogoś kogo trzeba uczyć od nowa
z mojego punktu widzenia mysle tak samo, ale słuchając obecnego pracodawcy to on woli zatrudnić nową osobe, szkolić ją 3 miesiące i zapłacic najmniej jak się da, niż dać podwyżke obecnym pracownikom co nabijają mu kase do kieszeni... ma to dla mnie sens w tym jedynym wypadku, że jak mi da podwyzke 100zł za efektywną prace, to pozostałym 34 osobom tez powinie, a to juz sie robi spora kwota woli za to pojechac co tydzien z zoną na all incl. po swiecie i zmienic pracownika co tyra za najniższe

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-02-19, 11:40   #2364
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
święta racja... człowiek zapitala, a jak mu sie wolny dzień zdarzy to uchowaj boże... kiedys pracowałam w przychodni stomatologicznej -robiłam tam dosłownie wszystko ... poprosiłam o drugą dziewczyne bo pracowałam po 10h a miałam 6mczne dziecko... dziewczyna co przyszła miala 2 lewe rece do pracy, wsza jedna chodziła i tylko mówiła wszystkim ze nic ją nie ucze, ze nie pokazuje... rozchorowałam się wraz z córką... po 2ch dniach nieobecnosci jak wrociłam od razu dostałam wypowiedzenie "bo gabinet nie moze beze mnie funkcjonować i nie może sobie pozwolić na moją nieobecnośc"... robiłam prace 3ch osób, a obrywałam za wszystko .... po moim odejsciu dziewczyna "nowa" wytrzymała w pracy sama 3 dni i słuch po niej zaginął :

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

rzeczywiscie... jedyne znane mi osoby które się mną opiekowały to tylko prywatnie
qrwa to zamiast docenić pracownika, że jest taki niezastąpiony i dać podwyżke to oni z wypowiedzeniem wyskoczyli?! w głowie sie to nie mieści... ale ja miałam podobną sytuacje w sumie. nie chce tego tutaj na forum opisywać, w każdym razie jeszcze przed zatrudnieniem pomagałam przy otwarciu pewnej firmy, miałam niby zagwarantowane miejsce pracy i co, dupa! a jak sie spytałam czy tą odwalona pracę mam potraktować jako pracę charytatywna to mi odpowiedziano, że przecież nikt mi nie kazał tego robić taaaa....

co do nfz to tam jest dobra opieka jedynie jeśli sie ma znajomosci... albo sie zapłaci...
Stary 2015-02-19, 11:49   #2365
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
po ciąży zrób sobie diagram na antybiotyki... miałam taki jak miałam 13 lat i na 98% dostępnych na rynku byłam odporna... nie wiem jak to teraz wygląda bo to było prawie 17 lat temu wiem że do dzis (i wtedy) jedyny z tych co działają mogł byc duomox... a kiedys raz w miesiacu chorowałam na anginę, albo zwykła albo ropną, standardowo na zapalenie ucha, ale to w Łodzi wyleczyłam bo miałam gronkowca... od 2005 prawie wcale nie choruje, choc mam alergię, którą nie mam kiedy się na poważnie zająć... ale jak juz bede mogła to przebadam siebie i młodą ...

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Śmieszne ale i prawdziwe
Mój synek tez mi wszystko z szafy wyciąga i chce tam wejść a do pralki najpierw powrzuca kilka ciuszków i zaraz je wyciąga tak ze jest ciekawie
a moja kompletnie nie ma genu szperacza... nic ja nie interesuje, nigdy nic nie wezmie poki ja sie nie zgodze... nigdy mi nigdzie nie szpera, nic nie wywala, nigdzie nie wchodzi... boje się ze synek bedzie nadrabiał za dwoje

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
u mnie masakra... wiatrzysko, szaro, buro i blehhhhhh

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-02-19, 11:49   #2366
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie za oknem szaro, buro i do d.... rano padał deszcz i było mega ślisko, bo momentalnie zamarzał..

Cytat:
Cytat:
Gratulacje dziewczynki

Cytat:
Miałam ten sam problem z ta farbą! Tż malował pokój i u góry jak sie przykleja taśmę, miedzy sufitem a ściana, przy odrywaniu taśmy farba zaczęła tez sie odklejać! Tż niby potem to trochę dociskał, ale i tak w niektórych miejscach widać że coś jest nie tak...
No co wy opowiadacie... A miałam tę farbę kupować własnie..
Stary 2015-02-19, 11:52   #2367
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
qrwa to zamiast docenić pracownika, że jest taki niezastąpiony i dać podwyżke to oni z wypowiedzeniem wyskoczyli?! w głowie sie to nie mieści... ale ja miałam podobną sytuacje w sumie. nie chce tego tutaj na forum opisywać, w każdym razie jeszcze przed zatrudnieniem pomagałam przy otwarciu pewnej firmy, miałam niby zagwarantowane miejsce pracy i co, dupa! a jak sie spytałam czy tą odwalona pracę mam potraktować jako pracę charytatywna to mi odpowiedziano, że przecież nikt mi nie kazał tego robić taaaa....

co do nfz to tam jest dobra opieka jedynie jeśli sie ma znajomosci... albo sie zapłaci...
a daj spokoj... doktor powiedział że jestem niepewnym pracownikiem bo moze kiedys znow pozowle sobie zachorować.... a jak na samym poczatku 2 dni w pracy z gorączką po 38 st siedziałam to mnie opieprzył że pacjentów pozarażam i .... tak musiałam zostac do konca, bo nie miał by rejestratorki hehehe dziwny człowiek był, chociaż bardzo sympatyczny... ale z odchyłami czasem

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-02-19, 12:01   #2368
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie za oknem szaro, buro i do d.... rano padał deszcz i było mega ślisko, bo momentalnie zamarzał..

Gratulacje dziewczynki

No co wy opowiadacie... A miałam tę farbę kupować własnie..
noooo... takze sobie lepiej ją odpusć

Cytat:
a daj spokoj... doktor powiedział że jestem niepewnym pracownikiem bo moze kiedys znow pozowle sobie zachorować.... a jak na samym poczatku 2 dni w pracy z gorączką po 38 st siedziałam to mnie opieprzył że pacjentów pozarażam i .... tak musiałam zostac do konca, bo nie miał by rejestratorki hehehe dziwny człowiek był, chociaż bardzo sympatyczny... ale z odchyłami czasem
aaaaa.....to miałaś robić jak maszynka wg niego pewnie...

Dziewczyny do porodu jeszcze troche a ja już chrzciny planuje
ale chyba nawet wiem kiedy bedą u nas zawsze chrzcza dzieci w drugą niedzielę miesiaca. Zakładajac że wszystko pójdzie dobrze, i dzidzia pojawi się na świecie na początku lipca, bedziemy chcieli chrzcić 9 sierpnia. Liczę wtedy na piekna pogodę i przyjecie u nas w ogrodzie! juz przegladam inspiracje w necie i patrzcie:

jak tylko dowiem sie kto mieszka w brzuszku zaczynam produkcje pomponów
Stary 2015-02-19, 12:04   #2369
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
po ciąży zrób sobie diagram na antybiotyki... miałam taki jak miałam 13 lat i na 98% dostępnych na rynku byłam odporna... nie wiem jak to teraz wygląda bo to było prawie 17 lat temu wiem że do dzis (i wtedy) jedyny z tych co działają mogł byc duomox... a kiedys raz w miesiacu chorowałam na anginę, albo zwykła albo ropną, standardowo na zapalenie ucha, ale to w Łodzi wyleczyłam bo miałam gronkowca... od 2005 prawie wcale nie choruje, choc mam alergię, którą nie mam kiedy się na poważnie zająć... ale jak juz bede mogła to przebadam siebie i młodą ...

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

a moja kompletnie nie ma genu szperacza... nic ja nie interesuje, nigdy nic nie wezmie poki ja sie nie zgodze... nigdy mi nigdzie nie szpera, nic nie wywala, nigdzie nie wchodzi... boje się ze synek bedzie nadrabiał za dwoje

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

u mnie masakra... wiatrzysko, szaro, buro i blehhhhhh

To super ze nic nie rusza mój tylko jak ja cos robię to on mi "pomaga" a tak to sam nie idzie otwierać szafy
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 12:14   #2370
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
A wlasnie mialam pytac zdarza sie Wam jeszcze czasem bol brzucha?
Czasami tak, jak na @, ale tez nie panikuje, bo to pewnie Maluszek się rozpycha
Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Jako weteranka anginy na Twoim miejscu poszlabym szybciutko do laboratorium zrobić wymaz z gardła jaka tam bakteria sobie bytuje, a potem laryngolog powinien dobrać antybiotyk celowany (co w ciązy może być trudne). Miałam kiedyś anginę średnio raz na miesiąc i dopiero antybiotyk celowany mi pomógl. Kup sobie też argentin do psikania na gardło (dozwolony w ciązy- tak jest wyraźnie napisane na ulotce). Mnie pomagała płukanka z szalwii i kory dębu- schodził obrzęk migdałów. Współczuję To okropna choroba. i nie można za bardzo jeść, oddychac...
lekarka tez coś wspominała o celowanym...ale to dopiero po ciąży
Cytat:
Mój Strobiluska, zdrówka. Ja też często chorowałam na anginy ( w zasadzie jak chorowałam, to od razu była angina... ale u mnie nawet antybiotyk celowany po wymazie nie za bardzo pomógł, bo wprawdzie szybko mnie stawiało na nogi, ale po miesiącu znów łapałam. No i wtedy rodzinna kazała zbadać poziom wit D... było 7 jedn na bodajże 32 jako norma... i jak zaczęłam brać tą witaminę, tak się też skończyły anginy...
Ja robiłam przed ciąża wir D i miałam 2 teraz suplementuje, ale jeszcze nie powtarzałam badania.....
Cytat:
Kurde a ja ciagle myśle, ze to za wcześnie i się jeszcze nie zapisałam. Przekładam to na następny tydzień i tak już miesiąc minął

Cytat:

U mnie pochmurno buuuuu
Super
I u mnie tez pochmurno
Cytat:
:
Hehe tez miałam jakieś 15 lat temu, może faktycznie pora, by powtórzyć.... A najgorsze jest to, ze jak mnie boli gardło to nie boli tak normalnie, tylko od razu puchnie mi w środku i ból promieniuje do ucha... A mi tam nawet nie ma co puchnąć, bo nie mam migdałków od 10 lat

A wiecie co, mój kochany Maź ugotował mi w nocy rosół, wstaje z łóżka, otwieram lodówkę a tam w garnku rosół

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości