Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-19, 15:13   #3241
201606011622
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

Właśnie lepiej chyba tak niż tachac jedną duza torbe
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 15:20   #3242
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość

Wstawiam też swoje wczorajsze łowy:
śliczne

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
byłam umówić się do kardiologa, wchodzę a tam mega kolejka i tylko chciałam przeczytać co na drzwiach jest napisane a tam te stare zrzędy "haaaalooooo tu jest kolejka!!" w sumie mogłam powiedzieć a ja jestem w ciąży ale po co a gabinecie pani mi mówi, że terminy na czerwiec! ja jej na to, że może być trochę za późno no i mówi mi że to z lekarzem trzeba porozmawiać, no napewno będę szła do lekarza płaszczyć się żeby mnie przyjął, powiedziałam jej że jej na pewno lepiej pójdzie i wyobraźcie sobie, że na jutro mam termin da się? da się
Mnie zawsze te stare babki w przychodniach dobijają, jeszcze najlepiej jak do punktu pobrań są kolejki od 5 rano, a laboratorium o 7 otwierają
Ja raz wpadłam jakoś po 8 na pobranie krwi i zauważyła mnie pielęgniarka, to mówi, że mam pierwszeństwo bo w ciąży, jak te stare babcie zaczęły krzyczeć, że skandal, bo one już tu godzinę siedzą to myślałam, że padnę
że udało się załatwić

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Ja wychodzę z założenia, że zawsze mogę spakować jakąś awaryjną torbę w domu i jak mi czegoś braknie, to mąż przywiezie (czy niech ją cały czas ma w samochodzie) z dodatkowymi podkładami, koszulami, ręcznikami itp. Nie ma sensu pakować na zapas po 5sztuk koszul, czy 5 paczek podkładów W końcu to tylko (oby) trzy dni i to w dodatku w łóżku spędzone.
Ja też tak zrobię, wezmę kilka najpotrzebniejszych rzeczy,a w razie W druga torba będzie w domu. Bo ostatnio, jak męża prosiłam, żeby mi majtki przywiózł, to przywiózł mi dwie pary krótkich spodenek do spania

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Do mnie właśnie paczki przyszły...
Pościel, przescieradełka i podkład
super!

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Pochwalę się co uszyłam w końcu dla młodej - muszę wyprasować jeszcze
WOW! super! Mała pewnie zadowolona.

Cytat:
Napisane przez karol_ak Pokaż wiadomość
martus a byłaś na tym spaniu w żłobku jak mówiłaś czy zabierasz go wcześniej do domu ?
nie byłam, bo chciałam odczekać do końca miesiąca. Już w zeszłym tygodniu było lepiej podobno. Jakoś we wtorek miał ostatni taki szalony atak krzyku, a później mówiły, że już w miarę normalnie. Przebudzał się, ale nie wrzeszczał.
Boję się, że teraz po tym tygodniu spędzonym w domu, znowu się zacznie Ale wtedy od razu się zapowiem, że przyjdę następnego dnia i zobaczę co się dzieje.

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość

gaziki czy ten octanisept do pępka ? czy w ogóle nic nie stosować jak to ponoć teraz praktykują ?
Mi nie kazano nic. Normalnie na sucho pielęgnacja.
Na zajęciach ostatnio babka też mówiła, że jak już to te waciki na patyczku i woda. Żadnych spirytusów i octaniseptów. ALE co szpital, to obyczaj.

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość

Już po zastrzyku, syn płacze przed i po a w trakcie wklucia nie ;-)
Muszę chyba coś zjeść...
dzielny jest
Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Witam się z izolaatki.
Gorączka nie spada. Astma zaostrzona. Do tego infekcja.
Pobrali mi krew. Czekamy na wyniki i pulmonologa.
Badania ginekologiczne przesunięto na jutro.

Złapałam mega doła. :-(
Ojeju... co za wstrętne infekcje. Zdrówka Baset

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość

Ja już po. Dostałam receptę na żelazo, bo mam mala anemie.
Pozatym wszystko ok, mały waży 1640g. Spory klocuszek.
Poszłam do rossa, kupiłam paklanki, podkłady poporodowe i 80 szt chusteczek nawilzanych z pudełkiem, z babydream za niecale 3.80 chyba się w miare oplaca Ale chusteczek to więcej nie kupuje, już mam takie zapasy, że szok
Wgl ginka do mnie ze nie pozwala mi w marcu rodzic. A ja do niej ze nawet w kwietniu bym wolala nie rodzic a ona ze za kwiecien to ona nie moze już reczyc

chyba też muszę rosska zaliczyć

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny przyszły do mnie paczuszki z maleństwami. Pajace i brodziki
Jutro wizyta, jak się okaże że Liwia ma siusiaka to tam padnę
fajne zakupy

Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=5018378120 taką nie chciałam żadnych żyrafek, miśków ani innych ☠☠☠☠☠☠☠et te guziki są średnio wygodne ale przeżyję już do porodu chcę coś na ramiączkach
Dzięki za link
Właśnie, też mnie denerwują te miśki sriśki i inne pierdółki. Także ta będzie na mojej liście, jeżeli nie znajdę jakiejś dużej flanelowej koszuli

Witam się dziewczyny!
Ciężko mi z Kubą w domu. Nie mam już tyle sił, żeby co chwilę z nim biegać, skakać latać
W dodatku dziś mieliśmy dwie przygody...
Oczywiście z rana zawiozłam męża do pracy i od razu do Biedry po termometr
a młody najpierw grzecznie w wózku siedział, potem chciał pobiegać, więc go wypuściłam i biega, chwyta wszystko co się da i mówi: "to też kupujesz?" i nagle podbiega do jakiś kartonowych pudełek z pastami do zębów i szczoteczkami, zadaje swoje pytanie i nagle ŁUP Wszystko na ziemi, dosłownie WSZYSTKO! Myślałam po prostu, że białej gorączki dostanę. Chyba ze 100 szczoteczek, 100 past i jeszcze jakieś płyny do płukania ust...
Wszystko pozbierałam i mówię sobie więcej NIGDZIE z nim nie idę bo szału dostanę.

ALE w domu patrzę, a w Auchan fajne promocje na ręczniki papierowe, papiery toalet, żele do mycia ZIAJA itd itd, więc szybko szybko się ubraliśmy i pojechaliśmy
Już kończymy zakupy, a młody krzyczy "SIKU MAMA", a ja mu mówię, masz teraz pieluszkę ubraną, więc zrób w pieluszkę, a ten buty na środku sklepu zdejmuje, kładzie się na podłogę i wyje, że siku.. To biegnę z nim jak głupek do tego kibla, ściągam gacie, pieluchę, a on: "nie ma mojej deski, zrobię w pieluchę" i sika mi na ręce, spodnie, na swoje spodnie i wszystko inne co było dookoła Już wtedy powiedziałam, ja dziękuję,NIGDY WIĘCEJ, ubrałam mu czyste i suche rajstopy, na szczęście w torebce miałam, wzięłam wózek, biegiem do kasy i do domu
Tyle z moich gorzkich żalów
Stary 2015-02-19, 15:22   #3243
loluska
Zakorzenienie

Tata ma mi podjechać do apteki jak będzie wracał z pracy i ma zapytać o coś na zaparcia, a póki co zjadłam 10 suszonych orzechów włoskich, kilka bakalii, jedno jabłko i zaraz wypiję herbatę owocową...

maja martuś
dziękuje

martuś
oj to ci Kuba dał dzisiaj popis nie zazdroszczę

co do pakowania torby to ja nie sądziłam że już trzeba, masakra. Od poniedziałku zacznę sobie prać ubranka i jak tylko dostanę kasę z ZUsu to dokończę zakupy kosmetyczne.

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie

Edytowane przez loluska
Czas edycji: 2015-02-19 o 15:27
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 15:31   #3244
201606011622
Konto usunięte

Martus ale Ci nawywijal zabilabym chyba na miejscu gamonia a tak serio to masakra, z dzieckiem zakupy to nie lada wyzwanie
Stary 2015-02-19, 15:35   #3245
dorka607
Wtajemniczenie

Loluśka ale świetne spodenki
Ruska już jest koniec lutego
Cytat:
ej! na insta widziałam jak laska spakowała walize i oprócz tego duza paka pampersów i o ile sie nie myle torba dla dziecka
haha, też tak będę miała...od zawsze mam problem z pakowaniem
Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
ja mam taką sredniej wielkosci torbe sportowa, ktora nosiłam na silownie i chyba starczy? tzn. mam nadzieje chociaz ja raczej mam tendencje do brania więcej rzeczy niż potrzeba

a co do koszul, kumpela mi ostatnio mówiła, że na dwie doby miałam do szpitala 5 koszul i zużyła wszsytkie - jedna zniszczona przy porodzie, a kolejne zmieniala co chwilę bo strasznie się pociła... serio w tych szpitalach tak gorąco jest??
kurczę, ja mam tylko 3 koszule...
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Wstawiłam kilka fotek z sesji do klubu
lecę zaraz oblukać
Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
śliczne

Mnie zawsze te stare babki w przychodniach dobijają, jeszcze najlepiej jak do punktu pobrań są kolejki od 5 rano, a laboratorium o 7 otwierają
Ja raz wpadłam jakoś po 8 na pobranie krwi i zauważyła mnie pielęgniarka, to mówi, że mam pierwszeństwo bo w ciąży, jak te stare babcie zaczęły krzyczeć, że skandal, bo one już tu godzinę siedzą to myślałam, że padnę
że udało się załatwić

Ja też tak zrobię, wezmę kilka najpotrzebniejszych rzeczy,a w razie W druga torba będzie w domu. Bo ostatnio, jak męża prosiłam, żeby mi majtki przywiózł, to przywiózł mi dwie pary krótkich spodenek do spania

super!

WOW! super! Mała pewnie zadowolona.

nie byłam, bo chciałam odczekać do końca miesiąca. Już w zeszłym tygodniu było lepiej podobno. Jakoś we wtorek miał ostatni taki szalony atak krzyku, a później mówiły, że już w miarę normalnie. Przebudzał się, ale nie wrzeszczał.
Boję się, że teraz po tym tygodniu spędzonym w domu, znowu się zacznie Ale wtedy od razu się zapowiem, że przyjdę następnego dnia i zobaczę co się dzieje.

Mi nie kazano nic. Normalnie na sucho pielęgnacja.
Na zajęciach ostatnio babka też mówiła, że jak już to te waciki na patyczku i woda. Żadnych spirytusów i octaniseptów. ALE co szpital, to obyczaj.

dzielny jest

Ojeju... co za wstrętne infekcje. Zdrówka Baset

chyba też muszę rosska zaliczyć

fajne zakupy

Dzięki za link
Właśnie, też mnie denerwują te miśki sriśki i inne pierdółki. Także ta będzie na mojej liście, jeżeli nie znajdę jakiejś dużej flanelowej koszuli

Witam się dziewczyny!
Ciężko mi z Kubą w domu. Nie mam już tyle sił, żeby co chwilę z nim biegać, skakać latać
Oczywiście z rana zawiozłam męża do pracy i od razu do Biedry po termometr
a młody najpierw grzecznie w wózku siedział, potem chciał pobiegać, więc go wypuściłam i biega, chwyta wszystko co się da i mówi: "to też kupujesz?" i nagle podbiega do jakiś kartonowych pudełek z pastami do zębów i szczoteczkami, zadaje swoje pytanie i nagle ŁUP Wszystko na ziemi, dosłownie WSZYSTKO! Myślałam po prostu, że białej gorączki dostanę. Chyba ze 100 szczoteczek, 100 past i jeszcze jakieś płyny do płukania ust...
Wszystko pozbierałam i mówię sobie więcej NIGDZIE z nim nie idę bo szału dostanę.

ALE w domu patrzę, a w Auchan fajne promocje na ręczniki papierowe, papiery toalet, żele do mycia ZIAJA itd itd, więc szybko szybko się ubraliśmy i pojechaliśmy
Już kończymy zakupy, a młody krzyczy "SIKU MAMA", a ja mu mówię, masz teraz pieluszkę ubraną, więc zrób w pieluszkę, a ten buty na środku sklepu zdejmuje, kładzie się na podłogę i wyje, że siku.. To biegnę z nim jak głupek do tego kibla, ściągam gacie, pieluchę, a on: "nie ma mojej deski, zrobię w pieluchę" i sika mi na ręce, spodnie, na swoje spodnie i wszystko inne co było dookoła Już wtedy powiedziałam, ja dziękuję,NIGDY WIĘCEJ, ubrałam mu czyste i suche rajstopy, na szczęście w torebce miałam, wzięłam wózek, biegiem do kasy i do domu
Tyle z moich gorzkich żalów
no to kiepski dziś dzień na zakupy wszystko przed nami

Cytat:
Tata ma mi podjechać do apteki jak będzie wracał z pracy i ma zapytać o coś na zaparcia, a póki co zjadłam 10 suszonych orzechów włoskich, kilka bakalii, jedno jabłko i zaraz wypiję herbatę owocową...

maja martuś
dziękuje

martuś

co do pakowania torby to ja nie sądziłam że już trzeba, masakra. Od poniedziałku zacznę sobie prać ubranka i jak tylko dostanę kasę z ZUsu to dokończę zakupy kosmetyczne.
a suszone śliwki próbowałaś? na mnie zawsze działały
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 15:39   #3246
201606011622
Konto usunięte

Eh współczuję Wam tych zaparc.. Ja na szczęście nie mam z tym kłopotów
Stary 2015-02-19, 16:08   #3247
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Loluśka ale świetne spodenki
Ruska już jest koniec lutego

haha, też tak będę miała...od zawsze mam problem z pakowaniem

kurczę, ja mam tylko 3 koszule...

lecę zaraz oblukać

a suszone śliwki próbowałaś? na mnie zawsze działały
dziękuje! co do śliwek, właśnie dziś spożyłam pierwszą porcję, zobaczymy czy zadziałają

Stary 2015-02-19, 16:08   #3248
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
TŻ pojechał pierwszy dzień do pracy, tym razem praca na magazynie w dpd... Podobno będzie miał umowę, ubezpieczenie wiec chyba mamy sukces...
Najbardziej mnie martwi, że to praca zawsze na drugą zmianę... No ale przeżyjemy,chyba...

Póki co wyszedł, ja idę zrobić kawę i siadam do was na ploty
To gratulacje dla tżta Lepsza druga zmiana niż nocki

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
no to pięknie jak sie uda, to będzie co świętować!
My juz po obiedzie, zjadłam czekoladę ale nie mam nic do kawy. Chyba, że upiekę coś wieczorem? Coś drożdżowego
Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
Siemanko!
Stawiam kawę i do niej mam Lidlową czekoladę z orzechami
O matko, jaką ja mam ochotę na czekoladę i słodycze Ale staram się nie jeść ze względu na te zaparcia

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość

A piłaś laktulozę? Ja też się męczę z zaparciami i mnie laktuloza pomaga. 3x15ml i jest pięknie

A tą laktulozę to tak sobie można pić bez zaleceń lekarza? Codziennie pijesz?

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość

Witam się dziewczyny!
O jaaa ta akcja z sikaniem mnie rozwaliła, przepraszam Wiem, że nie było Ci do śmiechu Dlatego ja sama z moim synkiem już się nigdzie nie wybieram, max 500m od domu na spacer

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 16:09   #3249
Nadzieja87
Zakorzenienie

wrzuciłam link, do K.

a poza tym kumpela mnie zagadała.. godzine gadałyśmy przez telefon

a wgl, to musze sie pochwalić Wczoraj znalazłam siłe na z TŻ
tzn ja bym pewnie odpuściła, ale on jednak nie wytrzymał Ale mi dziwnie było jak dziewica, w dodatku doznania razy 100
Stary 2015-02-19, 16:12   #3250
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
To gratulacje dla tżta Lepsza druga zmiana niż nocki

O matko, jaką ja mam ochotę na czekoladę i słodycze Ale staram się nie jeść ze względu na te zaparcia

O jaaa ta akcja z sikaniem mnie rozwaliła, przepraszam Wiem, że nie było Ci do śmiechu Dlatego ja sama z moim synkiem już się nigdzie nie wybieram, max 500m od domu na spacer
To daleko Ale pamiętam jak mówiłas że Ci się darl pod blokiem i musiałas go pod pache brać i do domu

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
wrzuciłam link, do K.

tzn ja bym pewnie odpuściła, ale on jednak nie wytrzymał Ale mi dziwnie było jak dziewica, w dodatku doznania razy 100
zboczence
Stary 2015-02-19, 16:12   #3251
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
wrzuciłam link, do K.

Ja zwykle po dłuższej przerwie nie odczuwam dużej przyjemności, muszę się na nowo przyzwyczajać Ciekawa jestem jak to będzie po porodzie...

Stary 2015-02-19, 16:16   #3252
jagodowa07
Zadomowienie

Loluska do kompletu z naturalnych.środków spróbuj pić len mielony pół szklanki na czczo rano mi trochę pomaga
Nadzieja to gratulacje po takiej przerwie to czad
Stary 2015-02-19, 16:18   #3253
TienShan
Zakorzenienie

nadzieja zazdroszczę doznań

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 16:19   #3254
Nadzieja87
Zakorzenienie

e tam zboczence to on jest zboczony, bo napadł kobiete w ciąży a zawsze sie zapierał Mówił ze absolutnie nie bedzie tego tamtego z ciężarną no i cooo? az musiałam sie z niego śmiać

najepsze było to że kacperski siedział cicho a po wszystkim sie rozruszał dopiero Znaczy podsłuchiwał
Stary 2015-02-19, 16:20   #3255
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuje! co do śliwek, właśnie dziś spożyłam pierwszą porcję, zobaczymy czy zadziałają
Lola pytanie za 100 pkt...w sklepie internetowym będą te same ceny co w stacjonarnym w mydlarnii Franciszka??? bo nie wiem czy na all zamawiać , bo będę w pn w mieście gdzie jest sklep stacjonarny
Cytat:
wrzuciłam link, do K.

nie ma jak być rozdziewiczoną w 7 miesiącu ciąży
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 16:22   #3256
Nadzieja87
Zakorzenienie

przydałoby sie tylko na początek jakis dodatkowy poślizg, mamy durexa fioletowego, ale czy mozna jak ja w ciąży?

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Lola pytanie za 100 pkt...w sklepie internetowym będą te same ceny co w stacjonarnym w mydlarnii Franciszka??? bo nie wiem czy na all zamawiać , bo będę w pn w mieście gdzie jest sklep stacjonarny

TŻ się śmiał, ze musi rozgarnąć najpierw pajęczyny
Stary 2015-02-19, 16:22   #3257
201606011622
Konto usunięte

Nadzieja kołysany był to cicho siedział
Stary 2015-02-19, 16:26   #3258
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:

Tak, chyba od 4 miesiąca można ją stosować na zaparcia w ciąży. I nie, nie piję codziennie. Piję 3x15ml przez jeden dzień raz na kilka dni, jak widzę, że pojawia się problem. Wychodzi mi średnio raz w tygodniu. No i naprawdę pomaga.
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 16:29   #3259
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Witam się z izolaatki.

Trzymaj się tam kochana.

Cytat:
No mi jak wszystko przyjdzie to pakuje torbę
Cytat:
Ja robiłam ciągle zakupy dla dziecka, czas zacząć i dla siebie do szpitala
Ale, że juuuż?
Stary 2015-02-19, 16:32   #3260
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Trzymaj się tam kochana.

Ale, że juuuż?
Nastraszyla mnie gin, wolę powoli i siebie szykować. Żeby kwiecień mieć spokojny już od zakupów
Stary 2015-02-19, 16:32   #3261
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Nadzieja kołysany był to cicho siedział
faktycznie

TŻ mnie pytał przed jak on siedzi i czy go w główkę nie walnie
Stary 2015-02-19, 16:33   #3262
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Nastraszyla mnie gin, wolę powoli i siebie szykować. Żeby kwiecień mieć spokojny już od zakupów
Ja pierdziu, to już tak blisko.
Stary 2015-02-19, 16:34   #3263
loluska
Zakorzenienie

jagodowa
dziękuje, na pewno wypróbuję wszystkiego

Cytat:

Ceny są te same, często nawet stacjonarnie są jakieś promocje, których przez neta nie ma, więc poczekaj do pn

Cytat:
przydałoby sie tylko na początek jakis dodatkowy poślizg, mamy durexa fioletowego, ale czy mozna jak ja w ciąży?

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

TŻ się śmiał, ze musi rozgarnąć najpierw pajęczyny
Ale kurczak miał frajdę

Dziewczyny do kompletów pościeli kupujecie falbany zakrywające materac?

Stary 2015-02-19, 16:34   #3264
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
faktycznie

TŻ mnie pytał przed jak on siedzi i czy go w główkę nie walnie
Mój pyta zawsze czy mu krzywdy nie robi :p
Stary 2015-02-19, 16:35   #3265
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Ej no ale ona ma jakiś powód tak cie straszyć? szyjka czy cos ?? Czy tak palneła??

no bo jak Ty to i ja

a wgl to niesadze ze mam 1600g w brzuchu coś mi dużo to

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-02-19 o 16:41
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 16:35   #3266
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja pierdziu, to już tak blisko.
Luty się zaraz skończy i zostanie marzec i kwiecień. Maja nie liczę bo termin na poczatku
Stary 2015-02-19, 16:45   #3267
Nadzieja87
Zakorzenienie

e tam, ja to pewnie się przeterminuje

o! widze listopadowe mamy
Stary 2015-02-19, 16:52   #3268
weron1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kalinowa11 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
My po wczorajszym usg (28-32 tc). Nasza Malutka waży już 1350g więc tyle szcześcia z nami. Wszystko dobrze, parametry, waga itd itd, jedyne co mnie zaniepokoiło to że ma nieznaczną asymetrię półkul mózgowych. Doktor powiedziała że ma sie nie stresować ale...wiadomo jak jest.Czy u Was tez tak było? Piszcie bo ja trzepię cały internet a nie zawsze jest to dobre!!! Dziękuje
fajnie,że malutka już taka duża. A w którym tyg jestes? Co do asymerii to nie wiem, ale pamietaj, ze badanie USG jednak często jest niedokładne i to co wychodzi na USG niekoniecznie wyjdzie po porodzie. Ja np mam stwierdzony za mały brzuszek u małej. Jedyne co mi zostaje to czekac do kolejnej wizyty albo nawet do porodu.

Cytat:
Napisane przez goskie89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Ja laktator planuję kupić Avent elektroniczny. Planuję ściągać mleko i karmić butelką tylko na początku trochę cycka. Niewiem jak wyjdzie w praniu więc kupię chyba po porodzie bo jest strasznie drogi �� Byłam w biedrze i nie było ani tych śliczmych kocyków ani termometru :beczy:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Też nie znalazlam termometru...

Cytat:
Witam się z izolaatki.

Biedna
Oby pulmonolog cos poradzil.
Cytat:

Ja już po. Dostałam receptę na żelazo, bo mam mala anemie.
Pozatym wszystko ok, mały waży 1640g. Spory klocuszek.
Poszłam do rossa, kupiłam paklanki, podkłady poporodowe i 80 szt chusteczek nawilzanych z pudełkiem, z babydream za niecale 3.80 chyba się w miare oplaca Ale chusteczek to więcej nie kupuje, już mam takie zapasy, że szok
Wgl ginka do mnie ze nie pozwala mi w marcu rodzic. A ja do niej ze nawet w kwietniu bym wolala nie rodzic a ona ze za kwiecien to ona nie moze już reczyc
ale duży chłopak- brawoMoja na początku 29 tyg miała tylko 1052g.

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
sroka pisze że super a sa w rossmannie.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Termometry sa w gablotach i trzeba o nie poprosić w kasie. Patrzcie http://allegro.pl/termometr-vitammy-...886638639.html .
Pytałam o termometr, zagladalam do gabloty, obleciałam 40razy biedronkę i nic
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 16:54   #3269
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
martuś
Cytat:
Martus ale Ci nawywijal zabilabym chyba na miejscu gamonia a tak serio to masakra, z dzieckiem zakupy to nie lada wyzwanie
Cytat:
Cytat:
Już trochę ochłonęłam, ale powiem Wam, że pierwszy raz miałam ochotę Na szczęście się opanowałam i nie dałam się emocjom, ale wnerwiona byłam nieziemsko

Edytowane przez maartussss
Czas edycji: 2015-02-19 o 16:55
maartussss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 16:59   #3270
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
jagodowa
dziękuje, na pewno wypróbuję wszystkiego

Ceny są te same, często nawet stacjonarnie są jakieś promocje, których przez neta nie ma, więc poczekaj do pn

Ale kurczak miał frajdę

Dziewczyny do kompletów pościeli kupujecie falbany zakrywające materac?
Dla mnie to troche wsiurskie ale .

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
fajnie,że malutka już taka duża. A w którym tyg jestes? Co do asymerii to nie wiem, ale pamietaj, ze badanie USG jednak często jest niedokładne i to co wychodzi na USG niekoniecznie wyjdzie po porodzie. Ja np mam stwierdzony za mały brzuszek u małej. Jedyne co mi zostaje to czekac do kolejnej wizyty albo nawet do porodu.

Też nie znalazlam termometru...

Biedna
Oby pulmonolog cos poradzil.

ale duży chłopak- brawoMoja na początku 29 tyg miała tylko 1052g.

Pytałam o termometr, zagladalam do gabloty, obleciałam 40razy biedronkę i nic
Widocznie było po kilka na biedronke.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości