Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-19, 18:26   #3691
ojustyna
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

o raajciu

to chyba jakiś syndrom ciężarówki na wylocie, że tak sprząta i wariuje, ja podobnie od rana biegam i jak nie pranie to prasowanie, to troche ręcznie, gotowanie, ciasto, w szafkach zrobiłam glanc przez chwile się nudziłam to na zakupy, teraz gotuje warzywa i będzie jarzynowa sałateczka a jeszcze tyle przede mną

a i tak żadna z pracusiów nie rodzi czy to nie na marne?
Stary 2015-02-19, 18:33   #3692
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Hej, ja się chciałam tylko pochwalić, że 17 lutego zostałam mamą Jasia. Poród SN, induowany. Chętnie kiedyś opowiem ze szczegółami, na razie jestem w innym świecie i muszę odespać choć odrobine dwie ostatnie noce.
Gratuluje
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 18:35   #3693
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Ja od 13:00 wzięłam sie za ogarnianie mieszkanka aleco chwile musiałam przysiadac żeby odsapnąć.
Dowiedziałam się że koleżanka co miała termin na 5 kwiecień dzisiaj urodziła.
Straciłam nadzieje, że mały wyjdzie przed terminem:/ ech!
Nerwowa chodze tylko. Na tżta krzywo patrze, tak mnie denerwuje czasami. Grrrr!
Wszyscy naokoło grype maja, nigdzie wyjsc do ludzi nie można.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 18:39   #3694
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Chyba bym wolała iść na weekend. Mniej ludzi się kręci i bardziej kameralna atmosfera. Ale chyba mojej gince chodzi o to, żeby ona była na oddziale.
ooo a mi sie weeeknd w szpitalu właśnie kojarzy z wiekszą ilością odwiedzających osób. W tygodniu mniej wizyt jest
Stary 2015-02-19, 18:50   #3695
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie Dalej jestem zamknięta na cztery spusty. Z małym wszystko w porządku. Nie udało mu się go zważyć, ale do najmniejszych nie należy. Kolejna wizyta za półtorej tygodnia. Doktor stwierdził, że jest prawie pewien że urodzę po terminie dał mi zwolnienie do 11.03 a od 12.03 wysyła mnie do szpitala

Marcia45 czary wizażowe tak działają, że jestem pewna tego, że z maluszkiem będzie wszystko w porządku!
za wizytę

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Melduje tylko ze sie rozjechalo totalnie wiec nje rodze. Jakkes skurcze mnie lapia.ale nie sa juz regularne wiec chyba nc z tefo...nadrobie wieczorem jak synek pojdsie spac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a już myślałam, że napiszesz że juz po
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 18:51   #3696
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Hahaha Masz rację, zaciskaj nogi jeszcze kilkanaście godzin

Oooo jej ja tez bym zaciskała dobrze,że moja ma w sierpniu

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
W aptece są te waciki 20gr kosztują jakoś ze słowem mleko mają nazwę..

Mi powiedziała dziś farmaceutka,że spirytus odradzają a polecają Octenisept i też ja go dziś kupiłam za 21 zł,i to jest bardzo dobre bo my to nawet dorośli używamy i niemowlakowi też szwagierka tym psikała
Stary 2015-02-19, 18:54   #3697
aroli
Zadomowienie

Michiru
mama_kasia88
papalinka83

Dzięki za odpowiedzi w sprawie kół, w sobotę będę zamawiała wózek w sklepie stacjonarnym i muszę się zdecydować, chociaż w sumie już się nastawiłam na maxi cosi hmmm

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Juz po wizycie zamknieta jestem na cztery spusty, maly ani mysli wchodzic i kolejna wizyta za 10 dni mam nakaz Tz gwalcic kazdego dnia)) ciezko bedzie
za wizytę

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ojezuniu dziewczyny, coś mi się stało z kręgosłupem wzielam się za sprzątanie i wycieralam taka niska, głęboka szafkę rtv na kolanach. I już w tej pozycji zostałam..... mama mnie pozbierala z podłogi i obecnie leżę na łóżku z termoforem. nie wiem co mi jest, ale nie jestem w stanie obrócić się czy sięgnąć po coś nie wiem czy to dysk wypadł czy co.....
Ojoj może tylko coś nadwyrężyłaś albo naciągnęłaś, oby przeszło.

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Hej, ja się chciałam tylko pochwalić, że 17 lutego zostałam mamą Jasia. Poród SN, induowany. Chętnie kiedyś opowiem ze szczegółami, na razie jestem w innym świecie i muszę odespać choć odrobine dwie ostatnie noce.
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
ide robix pierwsza część ciasta Kukułka bo muszą masy stac 12 godz w lodowce...
Ze strony mojewypieki.com ? bo jeśli tak też robiłam, bardzo smaczne ciasto

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z ip, jutro powtórka
Doktor z usg mówiła, że ona myśli, że raczej zostawią mnie na patologii, doktor z ip mnie wypuściła i powiedziala, żebym jutro znów się zgłosiłam na usg i ktg od rana. Dobrze, że mam jutro po południu wizytę u swojego gin, bo już głupieje. Wody przyrastaja, ale mieszczą sie w jakims persetylu(do 27,6) - mam obecnie afi 27, żołądek i nerki małej bez zmian, może będzie dobrze, musi być.
Najgorzej, że wczoraj się doczytałam, że może maleństwo w takim przypadku urodzić się z zespołem downa i innymi urazami i całą noc przepłakałam. Teraz już się trochę uspokoiłam, choć o tym czy mała zdrowa będziemy wiedzieć dopiero po porodzie...
Współczuję stresu, lepiej nic nie czytaj bo tylko będziesz się bardziej denerwowała, na pewno będzie dobrze, trzymam kciuki

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 19:01   #3698
Michiru
Zakorzenienie

10 stron?! no wiecie co

Cytat:
Napisane przez niunia_ona
ile macie majtek do szpitala?
5 par jednorazówek siateczkowych i podkłady mam 3. się przygotowałam
śliczny brzuszek

Cytat:
Napisane przez Tepsa
Juz po wizycie zamknieta jestem na cztery spusty, maly ani mysli wchodzic i kolejna wizyta za 10 dni mam nakaz Tz gwalcic kazdego dnia)) ciezko bedzie

ciężko, ale jak przyjemnie

Cytat:
Napisane przez nouvelle
Ojezuniu dziewczyny, coś mi się stało z kręgosłupem wzielam się za sprzątanie i wycieralam taka niska, głęboka szafkę rtv na kolanach. I już w tej pozycji zostałam..... mama mnie pozbierala z podłogi i obecnie leżę na łóżku z termoforem. nie wiem co mi jest, ale nie jestem w stanie obrócić się czy sięgnąć po coś nie wiem czy to dysk wypadł czy co.....
no wiesz co, tak na sam koniec?? leż i się oszczędzaj, a w razie czego marsz do lekarza i niech Cię obejrzy

Cytat:
Napisane przez asiulek
A u mnie też się działo wczoraj, ale z nogami. Pamiętacie moje zdjęcie dwóch różnych stóp? To wczoraj były już obydwie opuchnięte i to ze dwa razy takie jak wcześniej ta jedna do tego uda jak u kulturysty, do tego drętwiała mi noga i traciłam w niej tak jakby władzę plus swędzenie. Zadzwoniłam do gina, powiedział żeby jechać na IP skontrolować. Przed 20.00 byliśmy już w szpitalu. Okazało się, że obowiązuje już nocna IP, no to podchodzę do okienka i mówię, że przysłał mnie ginekolog bo puchną mi strasznie nogi i mam drętwienia. Babeczka popatrzyła na mnie ze zdziwieniem i pyta jak to ginekolog, przecież to raczej internista. No to mówię, że jestem w 37 tygodniu. Wyjrzała zza tej lady i zaczęła się śmiać, bo mi tylko głowa i cycki wystawały . No to dała zarejestrowała mnie do internisty, który dał mi skierowanie do ginekologa. Matko jak to wszystko dłuuugo trwa w tych szpitalach. W końcu zeszła gin, opierdzieliła że czemu nie przyjechałam jak zaczęła puchnąć ta noga wcześniej i zrobiła macanko szyjki na fotelu. Ogólnie nie bolało, ale takie nieprzyjemne. Oceniła, że luźno palec wchodzi, na karcie jest 2,5 cm wpisane. Szyjka 1,5 cm, czyli jeszcze się skróciła. Zleciła masę badań i znowu upuścili ze mnie krwi jak z byka. Oczywiście nic nie wyszło, na szczęście. Mam jak najmniej obciążać nogi. A mi wystarczy wyjście do kibelka i już mam bańki.
Ze szpitala wyszliśmy po 24.00 Masakra jakaś
dobrze, że w końcu Cię tam gin pokierował teraz leż i odpoczywaj, niech inni robią
zdjęcie wow

Magnifica, ja mam jakąś ziajkę od 1.dnia życia dziecka jako pielęgnacyjny. też liczę, że już ciepło będzie przy wyjściu ze szpitala. w razie czego wezmę jeszcze ten rossmannowski w tubce na wiatr i zimno. a na odparzenia też mam rossmannowski z babydream.

crystal, ten brzuszek słuchaj, a może imbir albo sucharki jako pierwszy posiłek/przekąska by Ci pomogły?? nie wiem, migdały itp. trochę tych sposobów jest, choć żadnego nie polecę Ci z doświadczenia, bo na mnie nic nie działo. ale przecież cos trzeba jeść, po czym nie zwymiotujesz.

Cytat:
Napisane przez JoaMro
ha! a więc jednak! bo już się zmartwiłąm, jak dziś weszłam na wątek, że żadnego nowego malucha nie ma...
gratulacje! odpoczywaj, dojdź do siebie, a jak już nacieszysz się synkiem to zajrzyj do nas
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 19:02   #3699
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux
a ja już czekam na mojego Tż... tak mu nagadam, że zobaczy...

jeszcze wczoraj go pytałam z kilka razy czy na pewno wróci o określonej godzinie autem bo ja mam załatwić to CC, bo się dogadałam z położną po 12 w szpitalu i ona mnie pokieruje tam dalej.
a On wielce, ze no pewnie, ze będzie, ze pojedzie autem.. bo autobusem mu sie nie chce. nerwy miałam... ( bo to rożnie bywa) no ale jak był pewien, ze wróci to niech mu będzie. Mądrala zasrany.... i co wyszło ....

.... przed momentem dzwoni jego szef... ze Tż zostaje na 7,5 h!!! czyli będzie przed 15
Ja do innej wioski mam 3 km... nie dojde. a na stopa nie będę szła....

nerwy mam takie, że zaraz tu urodze

a najlepsze jest to, ze do kogo próbuje dzwonic to albo nie dostępny albo nikt nie odbiera. Dobrze, ze nie rodzę.....

załatwie to jutro.... przeprosze itp.

a temu to nawet obiadu dzisiaj nie dam... zawsze najmadrzejszy
jutro dasz radę to załatwić. a TŻta nie ukatrup, może został, bo nie miał wyboru, bo szef mu kazał

Cytat:
Napisane przez smv
U mnie znów położna była nie chciałam jej otworzyć ale za 3donofonem juz Poszlam i otworzyłam i się dziwi czemu nie otwieram. Wiec jej mowie ze sąsiedzi dzwonią bo nie noszą kluczy a ja nie będę co 5min otwierać. Teraz się zapowiedziała ze będzie znów za tydzień - masakra.
co Ty masz za położną z piekła rodem?? nie powinna się zapowiadać, kiedy będzie zawsze?? przecież może Cię akurat w domu nie być
sporo macie dopłacić i to na już :/ z tymi dopłata są tak krótkie terminy czy ona po prostu dała Wam tak późno znać czy jak?? bo ja nigdy nie miałam czegoś takiego. wiecie, do tej pory zawsze ogrzewanie własne, nie centralne ani nic. ja się martwię, ile trzeba będzie dopłacić za wodę

Cytat:
Napisane przez marcia
My od rana czekamy na ip i nadal jeszcze nic nie wiem jak wreszcie zbliżała sie nasza kolej to zleciłi dodatkowe usg i siedzimy w drugiej kolejce a u lekarza jeszcze nie byliśmy najgorzej ze to czy mala jest zdrowa dowiem sie po porodzie teraz czekamy by stwierdzili czy wywoływać wczesniej porod
polska służba zdrowia rzeczywiście długo to trwa. i jeszcze jutro musisz wrócić, co za porażka... ale będzie ok, musi być poza tym miałaś już nie czytać, teraz nic Ci to nie da poza niepotrzebnym zamartwianiem się.

meganka

Cytat:
Napisane przez asiulek
Nouvelle - a te rozgrzewajace plastry? Chociaz w sumie to bardziej na miesniowe bole, z tym ze nie wiem czy to mozna w ciazy stosowac?
ja też nie wiem, jak z tymi plastrami, ale maść końską można stosować w ciąży ona jest dobra na bóle mięsniowo-stawowe, nie wiem jak kosci, dyski i tego typu sprawy. ja nią smaruje krzyż, jak mnie bardzo boli i jest lepiej.

Cytat:
Napisane przez mordka
Mój tż bardzo lubi dzieci i po porodzie wszystko przy małym zrobi, do piersi poda w dzień i w nocy. Ważne żeby córka też brała w tym udział i widziała że jest potrzebna.
Po babyshower przyszła do mnie taka smutna i pyta dlaczego brat dostał tyle prezentów a ona żadnego. I mówi, że teraz wszystkie ciocie beda braciszka ogladac a jej już nikt nie zauważy. Tak mi sie przykro zrobiło, że 4 letnie dziecko ma takie przemyślenia.
niestety małą ma sporo racji i to jest naprawdę straszne. może powiedz rodzinie/znajomym o tym, żeby jak będą kupowali coś jeszcze dla dzidziusia i się nim zachwycali to żeby pamiętali też o małej, żeby nie czułą się pominięta i odrzucona?? coś niewielkiego, symbolicznego. niech wie, że pojawienie się braciszka nie sprawi, że ona nagle stanie się dla wszystkich nieważna.

Cytat:
Napisane przez antoxa
Witam się po wizycie Dalej jestem zamknięta na cztery spusty. Z małym wszystko w porządku. Nie udało mu się go zważyć, ale do najmniejszych nie należy. Kolejna wizyta za półtorej tygodnia. Doktor stwierdził, że jest prawie pewien że urodzę po terminie dał mi zwolnienie do 11.03 a od 12.03 wysyła mnie do szpitala

do szpitala jak po terminie to na obserwację i wywoływanie nie ma sensu za długo czekać, jak już termin minął.

ja dziś dosłownie padam na pysk wstałam o tej 6 rano, po śniadaniu po 7 zebrałam się z futrzakiem i do tego schroniska 1szy kurs. miauczał całą drogę do zabrza w autobusie, uspokoił się po przesiadce do tramwaju. byłam tam punkt 9, zostawiłam żeby go wykastrowali i pojechałam do domu. w domu byłam o 11, tak żeby przysiąść i napić się czegoś ciepłego i po 12 znów się zebrałam do tego schroniska po kociaka. na szczęście już wybudzony był. i z powrotem do domu. w domu byłam 0 15.30, kompletnie wymęczona. żałowałam, że nie zaciągnęłam TŻta ze mną, ale było mi go szkoda, bo był nie do życia, skacowany i dziś, jutro i pojutrze ma nocki. teraz kociak wygląda i zachowuje się trochę upiornie, więc czeka mnie chyba ciężka noc
Stary 2015-02-19, 19:02   #3700
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
robił Ci ktg ? bo tylko one miarodajnie potwierdzają ze cos jednak jest ?

spokojnie moja siostra też z tych bez skurczowych. odeszły jej wody tylko dopiero po oxy zaczęła wołać help me
nie miałam jeszcze ani jednego KTG na ip się póki co nie wybieram
Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Ufff w koncu udalo mi sie Was nadrobic! Ciezko bylo, tyle piszecie

Gratulacje dla tych, ktore urodzily lub wlasnie rodza

DebraM ja od dzis leze a CC mam miec 27, wiec moze sie spotkamy

meganka kiedy to bylo nagrywane? Kolezanka, z ktora lezalam na sali sie tam wypowiada

Ja szyjke mam 1 cm, ale nadal zamknieta, jedna glowka bardzo nisko takze brzuch juz na kolanach haha dzieciaczki wagowo 2800 i 2900 ale juz wvusg nie wierze, po porodzie sie okaze
o kurcze to tylko 1 cm został? a maluchy to widze, ze ładną wagę juz mają, razem wychodzi ok.6 kg
Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Ale takie napinanie i do tego bolesne to właśnie skurcze
kurcze to już nie wiem może on sam nie wie jak wyglądaja skurcze w koncu to chłop
Stary 2015-02-19, 19:06   #3701
meganka18
Rozeznanie

Cytat:

meganka kiedy to bylo nagrywane? Kolezanka, z ktora lezalam na sali sie tam wypowiada

Ja szyjke mam 1 cm, ale nadal zamknieta, jedna glowka bardzo nisko takze brzuch juz na kolanach haha dzieciaczki wagowo 2800 i 2900 ale juz wvusg nie wierze, po porodzie sie okaze

W szkole rodzenia nagrywane było 16.02 wiec na oddziale pewnie w tym samym dniu nie sadze aby chciało um sie dwa razy jechac. W Dzien Dobry TVN było emitowane wczoraj .

Bardzo Wam dziękuje za miłe słowa ;*
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 19:06   #3702
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
Od kilku dni mam zamiar zrobic kontrole w mojej torbie do szpitala, czego mi brakuje, ale taki len mi w tylek wszedl, ze kompletnie nic mi sie nie chce
Ja mam takiego lenia,ze jeszcze się nie spakowałam mam po szafkach tylko co nieco naszykowane,w sumie dziś robiłam ostatnie zakupy to może się wezmę jutro za pakowanie...w końcu
Stary 2015-02-19, 19:18   #3703
kasia.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Oooo jej ja tez bym zaciskała dobrze,że moja ma w sierpniu

Mi powiedziała dziś farmaceutka,że spirytus odradzają a polecają Octenisept i też ja go dziś kupiłam za 21 zł,i to jest bardzo dobre bo my to nawet dorośli używamy i niemowlakowi też szwagierka tym psikała
Ja właśnie spotkałam się z wieloma opiniami że przy stosowaniu octaniseptu się babrze i nie odpada, nawet na lutówkach o tym pisały dziewczyny. W efekcie nie kupiłam jeszcze ani tego ani tego

Cytat:
Doktor z usg mówiła, że ona myśli, że raczej zostawią mnie na patologii, doktor z ip mnie wypuściła i powiedziala, żebym jutro znów się zgłosiłam na usg i ktg od rana. Dobrze, że mam jutro po południu wizytę u swojego gin, bo już głupieje. Wody przyrastaja, ale mieszczą sie w jakims persetylu(do 27,6) - mam obecnie afi 27, żołądek i nerki małej bez zmian, może będzie dobrze, musi być.
Najgorzej, że wczoraj się doczytałam, że może maleństwo w takim przypadku urodzić się z zespołem downa i innymi urazami i całą noc przepłakałam. Teraz już się trochę uspokoiłam, choć o tym czy mała zdrowa będziemy wiedzieć dopiero po porodzie...
Na pewno będzie dobrze Nie czytaj już nic w internecie o tym przecież zespół downa jest dosyć widoczny i na usg genetycznym na pewno ginekolog by je wychwycił

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Chyba bym wolała iść na weekend. Mniej ludzi się kręci i bardziej kameralna atmosfera. Ale chyba mojej gince chodzi o to, żeby ona była na oddziale.
W weekendy mało lekarzy i zwykle Ci "małodecyzyjni", więc leży się żeby tylko leżeć

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 19:22   #3704
Anneet
Raczkowanie

Dziś byłam ze swoim na ostatnich zakupach dla małej i powiem wam,że naprawdę trafiają się ludzie na tym świecie w biedronce stałam przy kasie z pampersami i chusteczkami a mąż z dużym proszkiem i całą zgrzewką picia a starsza kobieta przed 70 nas puściła mimo,ze miała tylko 4 kostki masła..nie chciałam iść przed nią przecież ona starsza i nie była taka kolejka długa..ale tak nalegała,że musieliśmy wejść przed nią...
Nic mykam robić kolację spaghetti z kurczakiem w sosie śmietanowo serowym,może nie zpiszecie kolejne 10 stron bo jeszcze nie zdążyłam wszystkie oblukać

Edytowane przez Anneet
Czas edycji: 2015-02-19 o 19:25
Stary 2015-02-19, 19:29   #3705
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia.
Ja właśnie spotkałam się z wieloma opiniami że przy stosowaniu octaniseptu się babrze i nie odpada, nawet na lutówkach o tym pisały dziewczyny. W efekcie nie kupiłam jeszcze ani tego ani tego
ja nie planuję kupować niczego do pępuszka. wypróbujemy tą tzw.suchą pielęgnację, a jak to nie zadziała i kikut nie będzie chciał odpaść a będzie się jakoś babrać to wtedy dopiero coś wybierzemy.

coś mam z kolanem od wczoraj :/ chodzę jak paralityk. nie mam siniaka, nigdzie się nie walnęłam, nic mi nie strzyknęło. a jednak boli. masakra :/
Stary 2015-02-19, 19:30   #3706
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
ja dziś dosłownie padam na pysk wstałam o tej 6 rano, po śniadaniu po 7 zebrałam się z futrzakiem i do tego schroniska 1szy kurs. miauczał całą drogę do zabrza w autobusie, uspokoił się po przesiadce do tramwaju. byłam tam punkt 9, zostawiłam żeby go wykastrowali i pojechałam do domu. w domu byłam o 11, tak żeby przysiąść i napić się czegoś ciepłego i po 12 znów się zebrałam do tego schroniska po kociaka. na szczęście już wybudzony był. i z powrotem do domu. w domu byłam 0 15.30, kompletnie wymęczona. żałowałam, że nie zaciągnęłam TŻta ze mną, ale było mi go szkoda, bo był nie do życia, skacowany i dziś, jutro i pojutrze ma nocki. teraz kociak wygląda i zachowuje się trochę upiornie, więc czeka mnie chyba ciężka noc
Matko i córko, ale się najeździłaś ja pamiętam jak mieliśmy kocicę i też ją sterylizowaliśmy. W domu po tej narkozie wyczyniała cuda... i tak strasznie jęczała.

Ja właśnie wróciłam od chrześniaka. Niunio poprzytulał się do Jagódki i uszko przykładał do brzuszka, żeby ją usłyszeć

Jak wczoraj siedziałam w nocy na IP, przyjmowali akurat dziewczynę, chyba już jej się zaczęło, ale tak żwawo wyglądała, to może tylko wody jej odeszły. No i tak patrzyłam na nią i mnie olśniło, że nie mam szlafroka

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 19:31   #3707
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Dziś byłam ze swoim na ostatnich zakupach dla małej i powiem wam,że naprawdę trafiają się ludzie na tym świecie w biedronce stałam przy kasie z pampersami i chusteczkami a mąż z dużym proszkiem i całą zgrzewką picia a starsza kobieta przed 70 nas puściła mimo,ze miała tylko 4 kostki masła..nie chciałam iść przed nią przecież ona starsza i nie była taka kolejka długa..ale tak nalegała,że musieliśmy wejść przed nią...
Nic mykam robić kolację spaghetti z kurczakiem w sosie śmietanowo serowym,może nie zpiszecie kolejne 10 stron bo jeszcze nie zdążyłam wszystkie oblukać
wow, jednak jacyś normalni i wychowani ludzie jednak po tym świecie chodzą dobrze wiedzieć.
Stary 2015-02-19, 19:35   #3708
niunia_ona
Zakorzenienie

jestem w końcu ;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 19:38   #3709
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wczoraj siedziałam w nocy na IP, przyjmowali akurat dziewczynę, chyba już jej się zaczęło, ale tak żwawo wyglądała, to może tylko wody jej odeszły. No i tak patrzyłam na nią i mnie olśniło, że nie mam szlafroka
a ja, jak się okazało, mam 2 szlafroki teściowa się upiera, że mam cienki szlafrok, specjalny ciążowy, z miejscem na brzuszek, na zamek błyskawiczny z przodu. mam, bo ona zamawiała i już dawno mi go dała no ok, ja już nie pamiętam, muszę poszukać na poprzednim mieszkaniu, pewnie w szafie leży jeszcze.

Cytat:
Napisane przez asiulek
Matko i córko, ale się najeździłaś ja pamiętam jak mieliśmy kocicę i też ją sterylizowaliśmy. W domu po tej narkozie wyczyniała cuda... i tak strasznie jęczała.
ja jak przez mgłę pamiętam, co wyczyniała suczka moich rodziców po sterylizacji i ile było z nią zachodu przez jakiś czas. masakra. na szczęście mam kocurka, u nich to się lepiej goi, szybciej i w ogóle ale też, ledwo się na łapkach trzyma, kiwa na boki, zawiesza się itp taka kupka nieszczęścia.
ale rzeczywiście, najeździłam się jak chole*a i boli mnie wszystko. dziś znóww wejdę na trochę do wanny i walnę sobie cieplutką kąpiel. tak, wyrównanie za wodę pewnie zwali nas z nóg

Edytowane przez Michiru
Czas edycji: 2015-02-19 o 19:39
Stary 2015-02-19, 19:40   #3710
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
10 stron?! no wiecie co

5 par jednorazówek siateczkowych i podkłady mam 3. się przygotowałam
śliczny brzuszek

ciężko, ale jak przyjemnie

no wiesz co, tak na sam koniec?? leż i się oszczędzaj, a w razie czego marsz do lekarza i niech Cię obejrzy

dobrze, że w końcu Cię tam gin pokierował teraz leż i odpoczywaj, niech inni robią
zdjęcie wow

Magnifica, ja mam jakąś ziajkę od 1.dnia życia dziecka jako pielęgnacyjny. też liczę, że już ciepło będzie przy wyjściu ze szpitala. w razie czego wezmę jeszcze ten rossmannowski w tubce na wiatr i zimno. a na odparzenia też mam rossmannowski z babydream.

crystal, ten brzuszek słuchaj, a może imbir albo sucharki jako pierwszy posiłek/przekąska by Ci pomogły?? nie wiem, migdały itp. trochę tych sposobów jest, choć żadnego nie polecę Ci z doświadczenia, bo na mnie nic nie działo. ale przecież cos trzeba jeść, po czym nie zwymiotujesz.

ha! a więc jednak! bo już się zmartwiłąm, jak dziś weszłam na wątek, że żadnego nowego malucha nie ma...
gratulacje! odpoczywaj, dojdź do siebie, a jak już nacieszysz się synkiem to zajrzyj do nas
u mnie w szpitalu mają podkłady więc nie muszę kupować , kurcze zapomniałam kupić leki , masakra. tak ten czas teraz leci ze niemogę wszystkiego ogarnąć..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-19, 19:41   #3711
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Aha i w między czasie przyjechała w odwiedziny moja matka Chrzestna i jak się dowiedziała że mam zamiar myć okna to wymyśliła jakiś zabobon że mam tego nie robić bo dziecko się udusi pępowiną i będę miała za swoje, no to się wku......... i zostawiłam ją z moją mamą i poszłam myć te okna. Po prostu brak mi słów.
Ach te zabobony. Dobrze zrobiłaś
Ja już widzę minę mojej ciotki jak wózek kupimy przed porodem

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
A swoją drogą, jeśli dziś bym zaczęła rodzić, to chciałabym urodzić po północy, żeby data się zmieniła, bo moja teściowa ma dziś urodziny i pewnie bym słyszała co roku, że wnusia wiedziała, kiedy na świat przyjść do babuni...ble ble ble, a za te jej wszystkie teksty i zachowania nie dam jej takiej satysfakcji
To zaciskaj nogi, żeby "mamusi" nie dać satysfakcji

Cytat:
Kiedyś byliśmy u mojego wujka i jego żona (głupio mi mówić do niej ciocia bo jest między nami tylko 5 lat różnicy, z resztą do wujka też nie mówię wujek) też mi coś zaczęła mówić po tym jak grzywę sobie zrobiłam i sporo ścięłam włosy. Na co mój TŻ:
TŻ: A farbować można?
Ona: No tak, jak farba bezpieczna.
TŻ: A farbowałaś?
Ona: Tak, bo już miałam odrosty.
TŻ: A ja słyszałem, że wtedy urodzi się fałszywe dziecko.

Wtedy jeszcze chodziła jakoś w końcówce ciąży.

Mało nie padłam wkurzyło go jej gadanie to sobie coś wymyślił na poczekaniu. A co gorsze łyknęła to
Genialnie to zripostował

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość

Ps: bylismy wczoraj z TZ w Dzien Dobry TVN Haha ( nagranie ze szkoły rodzenia )
Alr fajna pamiątka Ale Ty chyba bardziej przerażona niż TŻ, bo on pełen spokój

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Melduje tylko ze sie rozjechalo totalnie wiec nje rodze. Jakkes skurcze mnie lapia.ale nie sa juz regularne wiec chyba nc z tefo...nadrobie wieczorem jak synek pojdsie spac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja już myślałam, że napiszesz, że urodziłaś

Cytat:

Dzięki u nas wszystkie rossmannowskie były w brakach, może w przyszłym tygodniu już będą
Stary 2015-02-19, 19:44   #3712
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość

Marcia45 czary wizażowe tak działają, że jestem pewna tego, że z maluszkiem będzie wszystko w porządku!
ooo to witaj w klubie zamkniętych na 4 spusty heheh

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-19, 19:50   #3713
smv
Zakorzenienie

A j A jutro mam wizytę ciekawe co tam u mnie i w ogóle.
Trochę poryczalam w związku z tymi kosztami TŻ mówił ze spokojnie damy rade wiec mu wierze.

Jak ktoś nie ma termometru to polece wam ten z biedry co dzisiaj w ofercie jest. Mierzy dobrze, najlepiej w uchu. 2lata gwarancji wiec spoko.
Ja mam te gaziki LEKO(nie mleko hehe) i octanisept (kiedyś se kupiłam na ranę po laparoskopii) i się zobaczy co lepsze.
Stary 2015-02-19, 19:51   #3714
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

ale duże pięknie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-19, 19:51   #3715
crystal25
Zakorzenienie

zjadlam rybke z ziemniaczkami i doprawilam tarta jablkowa ale tylko kawaleczkiem i czuje sie pelna i robie herbatke
poszlam troche pochodzic po sklepach bez TZ , ledwo juz wracalam bo mi synek do pecherza chyba sie przytulal ale kupilam tego wiesiolka i mustelle na rozstepy moze wiecej mi nie wyjdzie cholercia..... i golarki bo chyba czas na golenie a teraz was nadrabiam!
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 19:52   #3716
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
u mnie w szpitalu mają podkłady więc nie muszę kupować , kurcze zapomniałam kupić leki , masakra. tak ten czas teraz leci ze niemogę wszystkiego ogarnąć..
to ten mózg ciążowy tak działa, że nie działa
ja nawet nie wiem, czy u mnie w szpitalu mi te podkłady potrzebne, kupiłam na wszelki wypadek. a ciagle mi wypada z głowy, żeby się do nich dobić, bo można w takich sprawach dzwonić tylko w godzi.13-14 w takim tempie to mnie poród złapie zanim się do nich dodzwonię...

Cytat:
Napisane przez Magnifica
Dzięki u nas wszystkie rossmannowskie były w brakach, może w przyszłym tygodniu już będą
na babydream trzeba polować, bo są bardzo popularne i szybko schodzą
Stary 2015-02-19, 19:52   #3717
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
ide robix pierwsza część ciasta Kukułka bo muszą masy stac 12 godz w lodowce...
a to ciasto do piekarnika bo jesli nie to poprosze o przepis
Stary 2015-02-19, 19:54   #3718
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę weny do pracy, ja dzisiaj mam lenia na maxa.
Czeka na mnie obiad do zrobienia i prasowanie
ja gotuję w końcu bigos, tż mi pomógł i jechał do pracy
tęsknie..:brzyda l:

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-19, 19:55   #3719
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal
i golarki bo chyba czas na golenie
boziu, to ja się 2 dni temu ogoliłam :O wiadomo, wszędzie na nogach żadne nowe podrażnienia nie wyszły, ale strefy intymne to masakra podrażnione, piecze, obciera... skóra mi się odzwyczaiła i teraz mam za swoje.
Stary 2015-02-19, 19:55   #3720
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

nie czytaj w google! to zlo! napewno malenstwo bedzie zdrowe nie znam sie na wodach ale kolezanka w dwoch ciazach mi mowila ze duzo wod ma, nie wiedzialam co to oznacza, ale dzieciaczki ma zdrowe!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości