|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cytat:
A ja od zawsze miałam facetów ginow. W polsce kochanego i milego pana dokrora taki dowcipnu straszy pan byl. A tu w Niemczech Raz byłam u pani polki w Hamburgu u gin . Bo języka nie znałam na tyle i żałuję że do niej szłam nie delikatna niemiła straszna Wredota. A i w 1 ciąży miałam babke dajcie spokój jakaś młoda prosto bo szkole ani badań nic nie zaproponowała całą ciążę tulko czekałam i czekałam przy każdej wizycie kolo 2 godz w poczekalni i w gabinecie często po 30 min polnaga dlatego po ciąży zmieniłam ja i mam znowu faceta i go nie zmienię .
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2015-02-19 o 20:47 |
|
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Aakkzzii cytat
"W☠pierwszym trymestrze ciąży☠kobiety mogą odczuwać obrzęk w jej okolicy.☠" Czytałam też że rozpulchnienie jest jednym z pierwszych objawów ciąży i ginekolodzy po samym badaniu stwierdzają czy pochwa jest ciążowa. Ja też czuje się tam tak jakby ciasno, jakby się "zamknęła", nawet irytuje mnie to codzienne wkładanie luteiny:/... przy badaniu też nie jest najprzyjemniej, no ale trzeba. Także nie jesteś sama
|
#3693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do padaczki to był tu jeden wątek.---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Moja mała stwierdziła, że jakieś łóżko się małe zrobiło Ok lece spać bo już padam
|
|
|
#3695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znam ja bardzo dobrze i wiem, że wczesniej nic takiego nie miała. Jak dla mnie to objawy depresji. Wiem Aniu o czym mówisz ja tez nie mam ochoty nic robić czasami, ale ona ma tak codziennie. Jej TŻ powiedział mi, że coś nie dobrego się z nią dzieje i, żebym z nią pogadała. |
|
|
|
|
#3696 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisz te cyferki to spróbujemy odcyfrować![]() Cytat:
![]() Cytat:
A z młodym to i można było pożartować i oczko puścić ![]() Cytat:
Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-02-19 o 21:07 |
|||||||||
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam koleżankę która od lat od kiedy jej mama umarła to cierpi na depresję nie da sobie pomóc ani terapia nic nie dala ani leki ona po prostu nie chce zbytnio sobie dać pomoc skoda mi jej no ale co zrobić
|
#3699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- I jak u Ciebie się objawia? |
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Sugar właśnie, jeśli ktoś nie będzię chciał dać sobie pomóc, to osoby obok nie wiele pomogą, ale sądze, ze trzeba próbować przekonywać chorą osobę do podjęcia leczenia, bo moze się to skończyć tragicznie.
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie. Tez tak tp widzę mąż jej nie wspiera wręcz przeciwnie. Dzieci jak dzieci praca męcząca ona się zamyka w sobie niestety.
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha, i w ogóle nie widziała nic przez brzuch - powiedziała mi, że następnym razem mam przed wizytą przez kilka dni nie smarować się niczym
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet teraz, gdy leki juz odstawiam jest mi ciężko o tym pisać, bo az trudno wyrazić to, co ja wtedy czułam i co się wtedy ze mną działo. W takim stadium choroby człowiek juz sam sobie nie poradzi. Największemu wrogowi tego nie zyczę.
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koszmar mam nadzieje ze dzidzia ci pomoże, że zoabczysz w niej sens zycia i zapomnisz o tych wszytskiech lękach czarnych myślach o zniechęceniu mam nadzieje ze dzidziuś da się nową siłę i będziesz najszczęśliwsza na świecie
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ginka ci dała te wyniki określające ryzyko zachorowania czy nie?Z tym przez brzuch to jakoś nie chce mi się wierzyć że od posmarowania się kremem może być zaburzenie w działaniu sondy Ja zawsze jestem posmarowana oliwką i kremem i nikt nic na to nie powiedział.Też miałam jeden napad depresji, w sumie do normalności wróciłam po 1,5 roku. Czarny okres w moim życiu, modlę się żeby nigdy to do mnie nie wróciło. Bardzo mną to wstrząsnęło bo zawsze się miałam za silną osobę, zdawało mi się że mnie nic nie złamie a na depresję nie ma mocnych niestety. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-02-19 o 21:29 |
|
|
|
|
#3707 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam dzisiaj "depresyjny" wieczór. Siedzę i sobie wkręcam... badanie prenatalne dopiero 12 marca, do tego czasu będę czekać i myśleć, czy maluch rozwija się prawidłowo. w dodatku często nachodza mnie mysli, że w ciagu 4 ostatnich lat w mojej najbliższej rodzinie urodziło się 6 zdrowych, slicznych dzieciątek i wkręcam sobie, że za duzo tego dobrego i jeśli ma sie stać coś złego to trafi akurat na mnie... nie mówię tu już o drastycznym poronieniu, ale nawet o tym właśnie, że usg prenatalne wykaże, że coś jest nie tak, ze dzieciątko jest lub będzie chore... jest mi wstyd wobec mojego dzieciątka, że mam w ogole takie mysli.
|
|
|
|
#3708 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ciuchów, mam sporo luźnych tunik, na lato tylko będę musiała coś zakupić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Sugar widzisz, wiele mnie to tez nauczylo.
Przeszłam dwie psychoterapie, inaczej patrzę na ludzi i świat. Myślę, ze ktos tam chyba nade mną czuwał, abym wyszła z tego. Sama jestem z siebie dumna i często nie dowierzam temu w jakim stanie byłam, a w jakim jestem teraz ![]() I najważniejsze, nie wstydzę się tego, ze leczę się psychiatrycznie. Wiem, ze mając zapisaną kartotekę u psychiatry nie trzeba być chorym psychicznie, wystarczy ze zachorują nasze uczucia, tak jak nasze ciało ![]() Wiele osób tych dolegliwości sobie nie jest wstanie wyobrazic, bo tak naprawde zna to tylko ten kto to przeszedł. I na depresję czy nerwicę nie chorują ludzie psychicznie słabi, tylko ci, ktorzy byli silni za długo
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona też nie była pewna czy to przez to, ale powiedziała, że jest taka możliwość. Rozmawiałam dziś z koleżanką i jej też kiedyś lekarz powiedział aby się przed wizytą nie smarowała.
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie masz naprawdę na tym wyniku takich stosunków na przykład 1:3000 albo coś? |
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
No to jest logiczne i ja sama też tak myślałam więc jak mi lekarz wyskoczył że będziemy robić przez brzuch (a spodziewałam się dowcipnie) to powiedziałam że jestem posmarowana na brzuchu to się na mnie tylko dziwnie spojrzał i powiedział: "a co to przeszkadza?" więc już nie ciągnęłam tematu.
|
|
|
|
#3715 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz raz rodzilam i udało się nie być oglądana przez facetów.Jakoś w damski męskich sprawach nie mam takich oporów.Wiem ze to dziwne bo wykonuje zawod związany z medycyna i nic mnie nie dziwi ale jakoś mężczyzna gin mnie hmmm zawstydza?Wiem ze jak grafie do szpitala to nie będzie wybierania ale póki mam wybór wybieramy kobiety.
|
#3716 |
|
Rozeznanie
|
Ja się zawsze depilowałam woskiem i bardzo polecam, spokój na długo, ie swędzi tak. No ale teraz odstawiłam i też maszynka od miesiąca. Jakoś się boję czy tym woskiem nic nie uszkodzę.
Jeśli chodzi o depresję, to podobno w ciąży takie nastroje się mogą nasilać. Tak samo po porodzie. Mam nadzieję, że żadnej z nas nie dopadnie depresja poporodowa. Żona mojego kuzyna chorowała po porodzie, skończyło się półrocznym pobytem w szpitalu psychiatrycznym. Potem też się nie do końca pozbierała, na dziecku też się to bardzo odbiło, bo matka się nim w ogóle nie interesowała. Także najlepiej od razu ją wysłać do lekarza, im szybciej tym lepiej. Chociaż mi się zawsze wydaje, że fajna rodzina i przyjaciele są najlepszym lekiem
|
|
|
|
#3717 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ooo dobrze wiedzieć, bo 9 marca mam badania prenatalne.
|
|
#3718 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mi zawsze włosy rosły szybko, ale teraz w ciąży to makabra. Machnę maszynką wieczorem, rano już drapie. Depilatora przestałam używać, bo nie dość, że strasznie włosy wrastały, to jeszcze co drugi dzień musiałam poprawiać
|
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Już znalazłam na stronie diagnostyki. To jest to PAPP-A i HCG-beta. Pisałyście tu o tym już wiele razy. Mam to zrobić przed usg genetycznym. Stresuja mnie takie rzeczy
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

A co do padaczki to był tu jeden wątek.

Napisz te cyferki to spróbujemy odcyfrować
Wszędzie wyniki koło 1, a u mnie taki niski. I zastanawiam się czy nie powtórzyć usg prywatnie na lepszym sprzęcie.

Z medycznego punktu widzenia, golenie jest niezdrowe
: