Mamusie wrześniowe 2015 cz. II - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-19, 20:46   #3691
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
pytanko
czy wasze bożenki też są tak strasznie opuchnięte obolałe i wgl nie wkładalskie ?
bo mi to się wydaje ze ja poprostu zarastam
dziś włożyła mi to coś od usg to ledwo wsadziła jestem tam tak zaciśnięta.
Ja mam podobnie o dziwo mam tam dużo słuzu ale jak co do czego ma przyjść z mężem to jestem sucha i właśnie używamy kremu lub żelu i za każdym razem boli kurcze to może hormony u gina tez trochę boli jak myszke maca.

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ja nie byłam nigdy u mężczyzny gin i się nie wybieramy.Chyba czulabym mega dyskomfort.Koleżanki mówią ze są delikatniejsi ale jednak nie umiem się przemoc.
A ja od zawsze miałam facetów ginow. W polsce kochanego i milego pana dokrora taki dowcipnu straszy pan byl. A tu w Niemczech Raz byłam u pani polki w Hamburgu u gin . Bo języka nie znałam na tyle i żałuję że do niej szłam nie delikatna niemiła straszna Wredota. A i w 1 ciąży miałam babke dajcie spokój jakaś młoda prosto bo szkole ani badań nic nie zaproponowała całą ciążę tulko czekałam i czekałam przy każdej wizycie kolo 2 godz w poczekalni i w gabinecie często po 30 min polnaga dlatego po ciąży zmieniłam ja i mam znowu faceta i go nie zmienię .

Edytowane przez SugarbabyLove
Czas edycji: 2015-02-19 o 20:47
SugarbabyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 20:46   #3692
party_girl7
Zakorzenienie

Aakkzzii cytat
"W☠pierwszym trymestrze ciąży☠kobiety mogą odczuwać obrzęk w jej okolicy.☠"
Czytałam też że rozpulchnienie jest jednym z pierwszych objawów ciąży i ginekolodzy po samym badaniu stwierdzają czy pochwa jest ciążowa. Ja też czuje się tam tak jakby ciasno, jakby się "zamknęła", nawet irytuje mnie to codzienne wkładanie luteiny:/... przy badaniu też nie jest najprzyjemniej, no ale trzeba. Także nie jesteś sama
Stary 2015-02-19, 20:47   #3693
ania_2019
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to ania_2019

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Kurcze, właśnie piszę z koleżanką jest w 5-6tc. Kiedyś miała epilepsję ( chodziłam z nią do klasy). Z tego co piszę to zauwazyłam ,że ma depresje ( ona oczywiście tego nie widzi) .
Czy ktoś miał styczność z osobą, ktora jest w ciąży ma lub miała padaczke i depresje? Czytam właśnie na ten temat...
Ja nie mialam ale mysle ze po jednej rozmowie nie da sie stwierdzic ze ktos ma depreche tymbardziej ze depresja wcale nie jest latwa do zdiagnozowania ... byc moze ma po prostu zly dzien albo ciaza ja zaskoczyla itd ja tez na poczatku mialam takie dni ze nie chcialo mi sie z lozka wstac na wszystko narzekalam a stan ciazowy wcale nie sprawial mi przyjemnosci
ania_2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:00   #3694
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, właśnie piszę z koleżanką jest w 5-6tc. Kiedyś miała epilepsję ( chodziłam z nią do klasy). Z tego co piszę to zauwazyłam ,że ma depresje ( ona oczywiście tego nie widzi) .
Czy ktoś miał styczność z osobą, ktora jest w ciąży ma lub miała padaczke i depresje? Czytam właśnie na ten temat...
Myślę, ze trudno od tak zdiagnozować depresję A co do padaczki to był tu jeden wątek.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Moja mała stwierdziła, że jakieś łóżko się małe zrobiło i jej jest niewygodnie.
Ok lece spać bo już padam

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:01   #3695
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
Ja nie mialam ale mysle ze po jednej rozmowie nie da sie stwierdzic ze ktos ma depreche tymbardziej ze depresja wcale nie jest latwa do zdiagnozowania ... byc moze ma po prostu zly dzien albo ciaza ja zaskoczyla itd ja tez na poczatku mialam takie dni ze nie chcialo mi sie z lozka wstac na wszystko narzekalam a stan ciazowy wcale nie sprawial mi przyjemnosci
Wiesz... Opisuje mi ( zawsze traktowała mnie jak przyjaciółkę) ,że ma ochotę sie zabić może nie dosłownie , albo w nocy wstaje i chodzi po mieszkaniu.
Znam ja bardzo dobrze i wiem, że wczesniej nic takiego nie miała.
Jak dla mnie to objawy depresji.
Wiem Aniu o czym mówisz ja tez nie mam ochoty nic robić czasami, ale ona ma tak codziennie. Jej TŻ powiedział mi, że coś nie dobrego się z nią dzieje i, żebym z nią pogadała.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:03   #3696
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Ja mam nauczkę, że bożena w ciazy musi być zawsze ogarnięta, w niedzielę jak poleciała ze mnie krew, to na IP pojechałam jak stałam, wielkiej tragedii nie było i tak właściwie z nerwów, to było mi wszystko jedno jak wyglądam.
Ja mam to totalnie gdzieś - włosy "tam" są fizjologiczne i normalne. Oczywiście podmywam się ale nie panikuję jak jestem nieogolona a idę do gina. Taka praca
Cytat:
Napisane przez Marlyn1990 Pokaż wiadomość
O matko! Niedawno wróciłam z pracy i ogarnęłam większość postów. Co do suchej skóry, którą mam bardzo wrażliwą, zaliczyć ją można pod atopowe zapalenie skory.
Ja chyba mam to samo, ciągłe swędzenie. Kupiłam sobie teraz krem Mustela Stelatopia dla atopowców, dam znać czy pomaga bo opinie ma rewelacyjne.
Cytat:
wróciłam
kosmos
5 godzin na IP
koszmar dupa mnie tak boli od tych niewygodnych krzeseł

do sedna
dziecko żyje
krwiaka nie widać
być może właśnie się oczyścił
jak bedzie następne krwawienie mam niezwłocznie przyjechać
Co tam dupa, ważne że krwiaka nie ma i z dzidziolem okej. To są rewelacyjne wieści
Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Taki ginekolog przyszły zanim nim zostanie oficjalnie i po stażu to w ile bożen będzie musiał zajrzeć a one wiadomo-jedne swieże jak pierwiosnek- drugie strach się bać dotknąć kijem przez bibułkę i jeszcze powąchać :/ hmm... ze stomatologami podobnie tylko zamiast bożeny-paszcza. Ani to miłe ani przyjemne hehe.
Wydaje mi się że trzeba przywyknąć. To samo pielęgniarki. Norma to opieka nad starszymi, niedomytymi pacjentami. Taki zawód
Cytat:
Czytam właśnie www.piekielni.pl .... Jej masakra...
Co to?
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Mam przed nim zrobić badania tylko teraz pomóżcie mi - jakie to są badania bo nie wiem co on tam napisał, same cyferki. Jakie badania się robi przed tym genetycznym usg?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Ja nic nie robiłam Napisz te cyferki to spróbujemy odcyfrować
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Tak, wiedziąłam, ze o czymś zapomniałam pojemnik na mocz. No nic w słoik się wysikam i kupię po drodze :P
Tylko go wyparz
Cytat:
Ja nie byłam nigdy u mężczyzny gin i się nie wybieramy.Chyba czulabym mega dyskomfort.Koleżanki mówią ze są delikatniejsi ale jednak nie umiem się przemoc.
Ja byłam do tej pory u dwóch babek i trzeba facetów. Faceci ZAWSZE byli bardziej taktowni i delikatni. Babki takie bezceremonialne. A i jeszcze zdawałoby się że do młodego i przystojnego najbardziej "głupio" pójść a ja się najgorzej czułam przy takim starym pryku bo miałam wrażenie że to jakiś taki stary zbok A z młodym to i można było pożartować i oczko puścić
Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Potem zrobiłam mi usg genetyczne CRL 61,7 NT 0,57 kość nosowa jest

I byłam szczęśliwa przez cały dzień, ale teraz zaczęłam kombinować czy NT 0,57 to nie za mało? Wszędzie wyniki koło 1, a u mnie taki niski. I zastanawiam się czy nie powtórzyć usg prywatnie na lepszym sprzęcie.
Jak Cię to męczy to możesz powtórzyć, ale jak jest kość nosowa to raczej nie ma się czym martwić. Poza tym lepiej niski niż wysoki.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-02-19 o 21:07
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:06   #3697
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
truskaweczko ja lecze depresje, ale epilepsji nie mam

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:08   #3698
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Ja mam koleżankę która od lat od kiedy jej mama umarła to cierpi na depresję nie da sobie pomóc ani terapia nic nie dala ani leki ona po prostu nie chce zbytnio sobie dać pomoc skoda mi jej no ale co zrobić
Stary 2015-02-19, 21:09   #3699
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja mam to totalnie gdzieś - włosy "tam" są fizjologiczne i normalne. Oczywiście podmywam się ale nie panikuję jak jestem nieogolona a idę do gina. Taka praca

Ja chyba mam to samo, ciągłe swędzenie. Kupiłam sobie teraz krem Mustela Stelatopia dla atopowców, dam znać czy pomaga bo opinie ma rewelacyjne.

Co tam dupa, ważne że krwiaka nie ma i z dzidziolem okej. To są rewelacyjne wieści

Wydaje mi się że trzeba przywyknąć. To samo pielęgniarki. Norma to opieka nad starszymi, niedomytymi pacjentami. Taki zawód

Co to?

Tylko go wyparz

Ja byłam do tej pory u dwóch babek i trzeba facetów. Faceci ZAWSZE byli bardziej taktowni i delikatni. Babki takie bezceremonialne. A i jeszcze zdawałoby się że do młodego i przystojnego najbardziej "głupio" pójść a ja się najgorzej czułam przy takim starym pryku bo miałam wrażenie że to jakiś taki stary zbok A z młodym to i można było pożartować i oczko puścić

Jak Cię to męczy to możesz powtórzyć, ale jak jest kość nosowa to raczej nie ma się czym martwić. Poza tym lepiej niski niż wysoki.
Fajna stronka

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
I jak u Ciebie się objawia?
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:12   #3700
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ja mam koleżankę która od lat od kiedy jej mama umarła to cierpi na depresję nie da sobie pomóc ani terapia nic nie dala ani leki ona po prostu nie chce zbytnio sobie dać pomoc skoda mi jej no ale co zrobić
Sugar właśnie, jeśli ktoś nie będzię chciał dać sobie pomóc, to osoby obok nie wiele pomogą, ale sądze, ze trzeba próbować przekonywać chorą osobę do podjęcia leczenia, bo moze się to skończyć tragicznie.

Stary 2015-02-19, 21:14   #3701
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Sugar właśnie, jeśli ktoś nie będzię chciał dać sobie pomóc, to osoby obok nie wiele pomogą, ale sądze, ze trzeba próbować przekonywać chorą osobę do podjęcia leczenia, bo moze się to skończyć tragicznie.
Właśnie. Tez tak tp widzę mąż jej nie wspiera wręcz przeciwnie. Dzieci jak dzieci praca męcząca ona się zamyka w sobie niestety.
Stary 2015-02-19, 21:20   #3702
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wiem, dlatego na początku w ogóle się nie przejmowałam tym wynikiem - tym bardziej, że lekarza nic nie powiedziała. Ale teraz zaczynam za dużo myśleć

Aha, i w ogóle nie widziała nic przez brzuch - powiedziała mi, że następnym razem mam przed wizytą przez kilka dni nie smarować się niczym

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:23   #3703
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Fajna stronka

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

I jak u Ciebie się objawia?
truskaweczko ja generalnie lecze nerwice i depresje-przede wszystkim u mnie zaczęło się od zaburzeń lękowych i objawów somatycznych-kołatania serca, bóle w klatce piersiowej, zawroty glowy, to powodowalo ze myslalam ze mam zawal. Przez to zaczęłam się potem bać ze umrę, bałam się usnąć, bo myślałam ze się nie obudzę i wrażenie, jak bym miała w ciągu kilku sekund umrzec, duzo by tego pisac. Do tego dołączyła depresja-czarne myśli, ciągły smutek, zniechęcenie do wszystkiego, kompletny bezsens zycia, byłam tak somatyką nerwicy przerazona, ze od lęku płakałam przez pół roku, właściwie 24 na dobę.
Nawet teraz, gdy leki juz odstawiam jest mi ciężko o tym pisać, bo az trudno wyrazić to, co ja wtedy czułam i co się wtedy ze mną działo. W takim stadium choroby człowiek juz sam sobie nie poradzi. Największemu wrogowi tego nie zyczę.

Stary 2015-02-19, 21:25   #3704
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
truskaweczko ja generalnie lecze nerwice i depresje-przede wszystkim u mnie zaczęło się od zaburzeń lękowych i objawów somatycznych-kołatania serca, bóle w klatce piersiowej, zawroty glowy, to powodowalo ze myslalam ze mam zawal. Przez to zaczęłam się potem bać ze umrę, bałam się usnąć, bo myślałam ze się nie obudzę i wrażenie, jak bym miała w ciągu kilku sekund umrzec, duzo by tego pisac. Do tego dołączyła depresja-czarne myśli, ciągły smutek, zniechęcenie do wszystkiego, kompletny bezsens zycia, byłam tak somatyką nerwicy przerazona, ze od lęku płakałam przez pół roku, właściwie 24 na dobę.
Nawet teraz, gdy leki juz odstawiam jest mi ciężko o tym pisać, bo az trudno wyrazić to, co ja wtedy czułam i co się wtedy ze mną działo. W takim stadium choroby człowiek juz sam sobie nie poradzi. Największemu wrogowi tego nie zyczę.
Oj Mysiu nie wiedziałam ty biedna i taka dzielna . 😙
Stary 2015-02-19, 21:27   #3705
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
to starszne
koszmar
mam nadzieje ze dzidzia ci pomoże, że zoabczysz w niej sens zycia i zapomnisz o tych wszytskiech lękach czarnych myślach o zniechęceniu
mam nadzieje ze dzidziuś da się nową siłę i będziesz najszczęśliwsza na świecie

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:28   #3706
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wiem, dlatego na początku w ogóle się nie przejmowałam tym wynikiem - tym bardziej, że lekarza nic nie powiedziała. Ale teraz zaczynam za dużo myśleć

Aha, i w ogóle nie widziała nic przez brzuch - powiedziała mi, że następnym razem mam przed wizytą przez kilka dni nie smarować się niczym
Moim zdaniem wynik jest jak najbardziej okej A ginka ci dała te wyniki określające ryzyko zachorowania czy nie?

Z tym przez brzuch to jakoś nie chce mi się wierzyć że od posmarowania się kremem może być zaburzenie w działaniu sondy Ja zawsze jestem posmarowana oliwką i kremem i nikt nic na to nie powiedział.
Cytat:
truskaweczko ja generalnie lecze nerwice i depresje-przede wszystkim u mnie zaczęło się od zaburzeń lękowych i objawów somatycznych-kołatania serca, bóle w klatce piersiowej, zawroty glowy, to powodowalo ze myslalam ze mam zawal.
Też miałam jeden napad depresji, w sumie do normalności wróciłam po 1,5 roku. Czarny okres w moim życiu, modlę się żeby nigdy to do mnie nie wróciło. Bardzo mną to wstrząsnęło bo zawsze się miałam za silną osobę, zdawało mi się że mnie nic nie złamie a na depresję nie ma mocnych niestety.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-02-19 o 21:29
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:28   #3707
agu23gda
Wtajemniczenie

Ja mam dzisiaj "depresyjny" wieczór. Siedzę i sobie wkręcam... badanie prenatalne dopiero 12 marca, do tego czasu będę czekać i myśleć, czy maluch rozwija się prawidłowo. w dodatku często nachodza mnie mysli, że w ciagu 4 ostatnich lat w mojej najbliższej rodzinie urodziło się 6 zdrowych, slicznych dzieciątek i wkręcam sobie, że za duzo tego dobrego i jeśli ma sie stać coś złego to trafi akurat na mnie... nie mówię tu już o drastycznym poronieniu, ale nawet o tym właśnie, że usg prenatalne wykaże, że coś jest nie tak, ze dzieciątko jest lub będzie chore... jest mi wstyd wobec mojego dzieciątka, że mam w ogole takie mysli.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:30   #3708
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Pracuje, ale średnio zarabia, po spłacie raty kredytu + rachunków niewiele zostaje.

Piszecie o ciuchach ciążowych, mnie też dobijają te ceny.
No to nie za dobrze...
Co do ciuchów, mam sporo luźnych tunik, na lato tylko będę musiała coś zakupić

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Bożena,Zośka to pieszczotliwy odpowiednik u nas kobiet-męskiego Wacka :p
ja nie mam "pieszczotliwego" określenia, moje takie nie jest

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Teraz to jeszcze można ogarniac, a powiedzcie mi co to będzie jak brzuch będzie większy? Chyba jedyne wyjście to golenie z lusterkiem no bo co? Albo jak się leży w szpitalu, to co, przecież łazienka to strach gdziekolwiek czegokolwiek dotknąć i też nie bardzo jest jak... Ja tam staram się dbać jak mogę, ale jak czasami się nie da to trudno, taka natura a grunt to czystość i higiena.
A używacie maszynek jednorazowych? Ja takiej na baterie, może będzie mi łatwiej nawet nie widząc nic przez brzuch....

Cytat:
Myślę, że brazyliana :P Chociaż takie starsze to może już nie....widziałyście gdzieś młodą ginekolożke? Bo ja młodych tak ale młode nie. Anie sorry, jedna była w szpitalu :P Mega sympatyczna.
Ta, która będzie prowadzić moją ciążę, jest młoda; ma trójkę dzieci ale wygląda na nie więcej niż 32 lata (można jej dać i 26).

Cytat:
Neutrogena to bardzo kiepski kosmetyki bo nawalone jest w niej parafiny i praktycznie nic więcej. Bardzo fajne są balsamy vaseline.
a moja mama balsam z neutrogeny bardzo sobie chwali, mój tata z kolei długo używał kremu do rąk...

Cytat:
Zamówiłam sobie nowe pudełko dla mam i przyszłych dzieci 45 zł ciekawe jakie niespodzianki w środku będą jak ktoś chętny to wyślę na wp bo inaczej się nie da, tu niestety cenzura.
ja poproszę!

Cytat:
Wiesz... Opisuje mi ( zawsze traktowała mnie jak przyjaciółkę) ,że ma ochotę sie zabić może nie dosłownie , albo w nocy wstaje i chodzi po mieszkaniu.
Znam ja bardzo dobrze i wiem, że wczesniej nic takiego nie miała.
Jak dla mnie to objawy depresji.
Wiem Aniu o czym mówisz ja tez nie mam ochoty nic robić czasami, ale ona ma tak codziennie. Jej TŻ powiedział mi, że coś nie dobrego się z nią dzieje i, żebym z nią pogadała.
To nie Ty powinnaś z nią pogadać, a dobry specjalista...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:34   #3709
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Oj Mysiu nie wiedziałam ty biedna i taka dzielna . 😙
Sugar widzisz, wiele mnie to tez nauczylo. Przeszłam dwie psychoterapie, inaczej patrzę na ludzi i świat. Myślę, ze ktos tam chyba nade mną czuwał, abym wyszła z tego. Sama jestem z siebie dumna i często nie dowierzam temu w jakim stanie byłam, a w jakim jestem teraz
I najważniejsze, nie wstydzę się tego, ze leczę się psychiatrycznie. Wiem, ze mając zapisaną kartotekę u psychiatry nie trzeba być chorym psychicznie, wystarczy ze zachorują nasze uczucia, tak jak nasze ciało
Wiele osób tych dolegliwości sobie nie jest wstanie wyobrazic, bo tak naprawde zna to tylko ten kto to przeszedł. I na depresję czy nerwicę nie chorują ludzie psychicznie słabi, tylko ci, ktorzy byli silni za długo

Stary 2015-02-19, 21:37   #3710
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Sugar widzisz, wiele mnie to tez nauczylo. Przeszłam dwie psychoterapie, inaczej patrzę na ludzi i świat. Myślę, ze ktos tam chyba nade mną czuwał, abym wyszła z tego. Sama jestem z siebie dumna i często nie dowierzam temu w jakim stanie byłam, a w jakim jestem teraz
I najważniejsze, nie wstydzę się tego, ze leczę się psychiatrycznie. Wiem, ze mając zapisaną kartotekę u psychiatry nie trzeba być chorym psychicznie, wystarczy ze zachorują nasze uczucia, tak jak nasze ciało
Wiele osób tych dolegliwości sobie nie jest wstanie wyobrazic, bo tak naprawde zna to tylko ten kto to przeszedł. I na depresję czy nerwicę nie chorują ludzie psychicznie słabi, tylko ci, ktorzy byli silni za długo
Święta prawda. Najgorsze że depresja atakuje znienacka, nie potrzeba wcale śmierci połowy rodziny żeby w nią wpaść. Ale najgorsze jest to, że chory sam musi chcieć się leczyć, nikogo do niczego się nie zmusi.
Stary 2015-02-19, 21:44   #3711
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem wynik jest jak najbardziej okej A ginka ci dała te wyniki określające ryzyko zachorowania czy nie?

Z tym przez brzuch to jakoś nie chce mi się wierzyć że od posmarowania się kremem może być zaburzenie w działaniu sondy Ja zawsze jestem posmarowana oliwką i kremem i nikt nic na to nie powiedział.
Ryzyka tam nie ma, ale dostałam takie zaświadczenie czy to certyfikat z opisem całego usg.

Ona też nie była pewna czy to przez to, ale powiedziała, że jest taka możliwość. Rozmawiałam dziś z koleżanką i jej też kiedyś lekarz powiedział aby się przed wizytą nie smarowała.

Stary 2015-02-19, 21:47   #3712
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ryzyka tam nie ma, ale dostałam takie zaświadczenie czy to certyfikat z opisem całego usg.

Ona też nie była pewna czy to przez to, ale powiedziała, że jest taka możliwość. Rozmawiałam dziś z koleżanką i jej też kiedyś lekarz powiedział aby się przed wizytą nie smarowała.
No to się nie smaruj i się okaże czy jest jakaś różnica.
Nie masz naprawdę na tym wyniku takich stosunków na przykład 1:3000 albo coś?
Stary 2015-02-19, 21:48   #3713
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:

nie powinno sie smarowac, bo powłoczka np balsamu na skórze moze utrudniac przeplyw fal ultrasonografu

Stary 2015-02-19, 21:51   #3714
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie powinno sie smarowac, bo powłoczka np balsamu na skórze moze utrudniac przeplyw fal ultrasonografu
No to jest logiczne i ja sama też tak myślałam więc jak mi lekarz wyskoczył że będziemy robić przez brzuch (a spodziewałam się dowcipnie) to powiedziałam że jestem posmarowana na brzuchu to się na mnie tylko dziwnie spojrzał i powiedział: "a co to przeszkadza?" więc już nie ciągnęłam tematu.
Stary 2015-02-19, 21:52   #3715
fatal21
Wtajemniczenie

Ja juz raz rodzilam i udało się nie być oglądana przez facetów.Jakoś w damski męskich sprawach nie mam takich oporów.Wiem ze to dziwne bo wykonuje zawod związany z medycyna i nic mnie nie dziwi ale jakoś mężczyzna gin mnie hmmm zawstydza?Wiem ze jak grafie do szpitala to nie będzie wybierania ale póki mam wybór wybieramy kobiety.
Stary 2015-02-19, 21:54   #3716
melawen
Rozeznanie

Ja się zawsze depilowałam woskiem i bardzo polecam, spokój na długo, ie swędzi tak. No ale teraz odstawiłam i też maszynka od miesiąca. Jakoś się boję czy tym woskiem nic nie uszkodzę.

Jeśli chodzi o depresję, to podobno w ciąży takie nastroje się mogą nasilać. Tak samo po porodzie. Mam nadzieję, że żadnej z nas nie dopadnie depresja poporodowa. Żona mojego kuzyna chorowała po porodzie, skończyło się półrocznym pobytem w szpitalu psychiatrycznym. Potem też się nie do końca pozbierała, na dziecku też się to bardzo odbiło, bo matka się nim w ogóle nie interesowała.
Także najlepiej od razu ją wysłać do lekarza, im szybciej tym lepiej. Chociaż mi się zawsze wydaje, że fajna rodzina i przyjaciele są najlepszym lekiem
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:58   #3717
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wracając do bożeny. Ciekawi mnie jak się noszą żony ginekologów Z medycznego punktu widzenia, golenie jest niezdrowe Poza tym ciekawe czy np podczas sexu analizują czy żona ma sucho czy jak i czy ogólnie wykorzystują swoją wiedzę aby kobiecie było lepiej :
Heh ciekawe
Cytat:
wróciłam
kosmos
5 godzin na IP
koszmar dupa mnie tak boli od tych niewygodnych krzeseł

do sedna
dziecko żyje
krwiaka nie widać
być może właśnie się oczyścił
jak bedzie następne krwawienie mam niezwłocznie przyjechać
To dobrze, że wszystko u was ok.
Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Oddzwoniła do mnie moja ginekolog, bo dopiero teraz miała czas. Mam jutro iść do rodzinnego (pani moją ostatnią chorobe jakieś dwa tygodnie temu wzięła za przeziębienie a to prawdopodobnie była właśnie cyto...) po skierowanie do szpitala zakaźnego, a potem od razu tam na Wolską na badanie awidności i do lekarza chorób zakaźnych. Szykuje się jutro niezła wyprawa... Ehh, no i mam od razu dzwonić/pisać do mojej gin jak już tylko będzie coś wiadomo. Masakra jakaś-tyle stresu. Nie wiem po co się robi te badania w sumie, skoro i tak cytomegalii w ciąży nie można leczyć
Ojej mam nadzieje ze wszystko będzie ok.
Cytat:
Ja chodziłam do babki i faceta. Teraz jestem u babki i faceta, są obydwoje bardzo delikatni.
Cytat:
Ooo dobrze wiedzieć, bo 9 marca mam badania prenatalne.
Stary 2015-02-19, 22:00   #3718
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
No to jest logiczne i ja sama też tak myślałam więc jak mi lekarz wyskoczył że będziemy robić przez brzuch (a spodziewałam się dowcipnie) to powiedziałam że jestem posmarowana na brzuchu to się na mnie tylko dziwnie spojrzał i powiedział: "a co to przeszkadza?" więc już nie ciągnęłam tematu.
Ja miałam dzisiaj normalnie przez brzuch i nie było żadnego problemu. I ładnie malucha było widać

Mi zawsze włosy rosły szybko, ale teraz w ciąży to makabra. Machnę maszynką wieczorem, rano już drapie. Depilatora przestałam używać, bo nie dość, że strasznie włosy wrastały, to jeszcze co drugi dzień musiałam poprawiać
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 22:06   #3719
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

Już znalazłam na stronie diagnostyki. To jest to PAPP-A i HCG-beta. Pisałyście tu o tym już wiele razy. Mam to zrobić przed usg genetycznym. Stresuja mnie takie rzeczy
Stary 2015-02-19, 22:07   #3720
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości