|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cytat:
Aha, pewnie Twoja ginka nie ma tego certyfikatu do robienia genetycznego i wtedy nie dostaje oprogramowania które to wylicza bo inaczej tego wyjaśnić nie umiem (co nie znaczy że jest złym lekarzem i źle robi badania, żeby była jasność). Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-02-19 o 22:44 |
|
|
|
|
#3722 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewoje!
Dzień ciężki i długi w pracy, no i niestety z mdłościami;/ Nadrobić cały dzieś na forum to już nie takie proste ![]() ania_2019 Trzymam kciuki za jutro ![]() Duży brzuszek miałaś! Sandrusia91 Coraz większy ![]() owieczkaa No wybiórcze raczej nie bo tam tylko 3 osoby się wypowiedziały. Chodziło mi o tę jedną, nie uogólniam. Zgadzam się z wypowiedzią bianeczki. czarownica_tea W takich dawkach to rozumiem, że obrzydło! Mnie irytuje, że od tej dowcipnej tyle śluzu i zapalenia są nie raz;/margaritkaaa, kasia577 Witajcie Marlyn1990, I bardzo dobrze! A przede wszystkim najbardziej cieszę się z tego, że wszystkie dziewczyny, które tutaj są interesują się i swoim zdrowiem i maluszka! truskafffka91. owieczkaa Proszę się nie śmiać z matur bo jak sprawdzałam nie raz nie dwa wypracowania uczniów lub ich brałam do odpowiedzi to padały takie odpowiedzi, że... o zgrozo! Danaeee84 Biedna za każdym razem jak widzę, że boli Cię głowa to mam ochotę zapytać : za jakie grzechy tak cierpisz!? Mogłoby Cię to już puścić...Panna Izabela Jest lekarz i lekarz tak samo jak katolik i katolik. Masz przykład Chazana, który nie chciał dokonać aborcji i tego nie robi a są lekarze, którzy dokonują terminacji i aborcji - to ich zawód. Napisałaś: "Po to Bóg dał nam rozum, a i nakazał nam dbać o siebie, bo dał nam życie w prezencie i mamy się o ten dar troszczyć." Po to właśnie jest medycyna. Każdy człowiek decyduje: aborcja czy życie już na samym początku gdy dowiaduje się o ciąży. Badania to świadomość stanu zdrowia a nie tylko coś co pozwala stwierdzić czy: zabić vs dać żyć. A podejście i co z tym człowiek zrobi to zależy od indywidualnej jednostki. Lekarz nie wie czy jesteś wierząca czy nie bo nie masz tego napisanego ani w dokumentach ani na czole . Mają takie procedury to muszą poinformować o możliwości wyboru. Mojej znajomej proponowali, ale się nie zgodziła - uszanowali jej decyzję, leczyli dalej. Dlatego badania nie są tylko po to by zabić czy nie. Dla mnie to czysty egoizm ze strony wierzącej osoby, która nie chce iść na badanie, nie chce przygotować się na to co może się stać. Po to Bóg dał nam rozum aby korzystać z tego co możemy robić. Skoro mam możliwość dowiedzenia się co i jak przez medycynę a nie jakieś czary taroty i te inne to nie ma nic w tym złego a wręcz przeciwnie. Każdy ma swoje sumienie, ale sprowadzanie myślenia tylko do tego, że badanie jest potrzebne tylko do wyroku na dziecko jest dla mnie błędem. Co do zmian skórnych to niestety, ale to przechodzę. Muszę się smarować kremem na wypryski bo po podkładach mam takie krosty, że aż wstyd gdzieś wyjść :/ dlatego krem i tyle. Podkład zero wtedy krost nie mam, ale nigdy nie miałam problematycznej skóry. Mam za to dużo piegów. Aż za dużo:P. Cieni używam ze Sleek'a i Inglota <3 Musiałam zmienić płyn do higieny intymnej bo mnie po każdym piekło. Polecam ginekologinczy dla kobiet w ciąży z Ziaji ![]() A co do ryb to ostatnio robiłam rybę po grecku i teściowa pytała jak ja znoszę zapach ryb? A mnie tylko od jajek odrzuca. mysza007 Będzie dobrze, ja miałam spokój 2 dni i potem znów rzygi więc cóż... może Ci daje Twoje małe odpocząć ![]() aakkzzii Dobrze, że wszystko jest ok ![]() bianeczkaa Może niektórzy mają takie myśli jak młoda przyjdzie, ale z drugiej strony... tyle się w życiu naoglądać to chyba zbrzydło. ![]() ridja devojka Gratuluję a mąż mistrz haha. Nie pomogę w badaniach bo mnie dał morfologię, cukier i mocz.Jeśli chodzi o depilację to u mnie niestety wchodzi w grę podcinanie nieco. W innych przypadkach zawsze bardzo szybko łapię infekcję.... tak jak przy zmianie płynu do higieny intymnej.
|
|
#3723 |
|
Raczkowanie
|
aakkzzii cieszę się że z dzidzią wszystko ok!!.
![]() co do ginekologów - ja zdecydowanie wolę panów.. a w ogóle czytałam teraz 4 strony i uśmiałam się co nie miara Bożenki i Zośki i jupitery! na prawdę najlepsze rozmowy na poprawę humoru![]() Ja się golę zwykła maszynką od zawsze i nie narzekam ![]() margaritkaaa, kasia577 witam nowe mamusie ![]() trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
|
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
namisek moje maleństwo dało mi dwa dni odpoczac, dzisiaj nadrabia
znow musze do łazienki
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co mi napisałam lekarka zlecająca tokso w komentarzu do wyniku, że wynik w granicach normy.
|
#3726 |
|
Wtajemniczenie
|
mysza007
No moje też mi tak daje raz odpocząć a raz znęca się nade mną! Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej . Jeść mi się chcę, ale obawiam się zwrotu :/...Kissmisiaa Niestety nie znam się na wynikach, ale jeżeli Cię to niepokoi może warto jeszcze sprawdzic? Idę jeść, myć się i spać. Jutro mam wizytę u endokrynologa. Mam nadzieję, że już nie będę musiała brać tego Euthyroxu :/ Ej są już matki listopadowe! i widzę, że już bianeczkaa wyczaiła
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2015-02-20 o 00:31 |
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazał mi koniecznie zrobić te badania między 2 a 5 marca a wizytę mam 12 marca.
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-02-20 o 07:30 |
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do golenia używam zwykle giletta jednorazowki i jest ok
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
Co za peeech! Wczoraj złapała mnie policja, tajniacy
![]() 5 pkt karnych... i na szczęście tylko 50zł. Wyprzedzałam na zakazie i cyk. Szkoda, że była 21, droga szybkiego ruchu i roboty drogowe - więc wiadomo, że nikt o tej porze tam nie pracuje i, no cholera, musiałam wyprzedzić, bo nagle na pas wpadł mi żółw z prędkością 50km/h... No ale z policją się nie dyskutuje ![]() Pierwszy mandat, a prawko już 7 lat... RRRrrr!! |
|
|
|
#3732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3733 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Kolejny dzień walki zcgoraczka u córki przede mną.
|
#3734 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Witam się wyspana a wstałam o 7 i taka zadowolona :-D Od wczoraj boli mnie brzuch jakoś tak inaczej.. Dzisiaj już mniej, na szczęście.. Poleże sobie dzisiaj w łóżku trochę Tak sobie ostatnio myślałam i zastanawiam się czy i w tej ciąży jest jakieś prawdopodobieństwo że urodzę szybciej ? w 1 ciąży w 36tyg urodziłam i tak się zastanawiam czy teraz też się nastawiać na szybszy poród czy to bez znaczenia?
|
#3735 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się. Krew spuszczona, siuśki oddane, śniadanko pochłonięte
Zaraz idę wyciskać sok z owoców Mniam mniam mniam---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#3737 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ważne że mało kasy, punkty to nie problem jak nie dostajesz dwóch mandatów na tydzień.Cytat:
A co Wam tak strasznie w tym Euthyroxie przeszkadza? To nie luteina która jest obrzydliwa. |
|||
|
|
|
#3738 |
|
Zadomowienie
|
Od 12 tyg miałam problemy z moczem. Przed wyjazdem do Niemiec wsadziła mnie babka do szpitala bo znowu coś było nie tak w moczu. Dali mi dzień przed wyjściem ze szpitala w południe jakaś tabletkę i po poludniu szłam normalnie do wc i już wrócić nie mogłam. Brzuch twardy, skurcze itd. Nawet wstać nie mogłam. Stwierdzili "kolkę nerkową " czy jak to sie nazywa. Po wyjsciu ze szpitala sikalam doslownie co 5 minut i to kropelke i tak mnie bolalo przy oddawaniu moczu ze to masakra, zaraz brzuch twardy, skurcze i ściąganie. tydzień po wyjsciu ze szpitala dostałam 40 st gorączki nic nie pomagało, pojechałam na ip tu w de i stwierdzono po badaniach z moczu zakażenie. Na poczatku robili padania, robili ktg gdzie skurcze mialam już itd usg i na usg zastój w nerce 3 stopnia. Chcieli mi ciążę przerwać, przyszlo do mnie 10 lekarzy i tlumaczyli wszystko.. Dostałam zastrzyk ten na rozwinięcie płuc u malej i czekałam i płakałam od 2 w nocy do 11 rano. Po tym jak dalam im wypis z polski ze szpitala wysmiali ich ze to wcale nie kolka nerkowa. wzieli mnie na zabieg na urologie, wsadzili rurke z nerki do pecherza i goraczka odrazu zeszla i wszystko minęło. 3 tyg w szpitalu na podtrzymaniu bo skurcze byly i potem juz chodzic nie moglam wcale.. Od 26 tyg w łóżku tylko. A jak poszlam do wc i spowrotem to brzuch mnie tak bolal i taki twardy byl i go sciagalo ze masakra. I tak dotrzymalam do 36tyg. Wody mi odeszly i tyle. A lekarze stwierdzili ze i tak dobrze ze do 36tyg dotrzymalam bo mysleli ze szybciej urodzę
|
#3739 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3740 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mąż właśnie wiezie mój mocz na posiew w związku z tymi licznymi bakteriami. I jak będzie wynik to mam dzwonić do mojej ginekolog. W ogóle wczoraj miałam pierwszy raz sytuację, że nie wyszła cytologia, bo była zła próbka. Na następnej wizycie mi znowu będzie robić. |
|
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
No to trudno stwierdzić, bo to była patologia ciąży ewidentnie i sama nie wiesz ile by ta ciąża trwała jakby przebiegała "książkowo".
|
|
|
|
#3742 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez agu23gda Czas edycji: 2015-02-20 o 09:47 |
||
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
agu23gda - no moja tarczyca to lata w tę albo drugą stronę, w domu mam już całą aptekę Euthyroxy od N25 do N100, zapraszam Z mdłościami to faktycznie słabo, jak mnie jeszcze męczyły to brałam w łóżku i nie wstawałam bo siedzenie na głodnego nie było fajne. Ale moja endo powiedziała że jak mi się już zbiera na wymioty to lepiej coś zjeść po 15 minutach niż wyrzygać.
Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-02-20 o 09:48 |
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale najlepsze jest to ze puki mi nie dali tej tabletki w polsce w szpitalu to nic mi nie było, nic nie bolało. Zobaczymy jak to teraz będzie. Oby nie było powtórki
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednym słowem wygoda
|
|
|
|
|
#3747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po ciaży pal licho, nie bedę się tak spinać.
|
|
|
|
|
#3748 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co tak naprawdę patrząc na mój przebieg do tej pory to ja chyba naprawdę wszystko dobrze przechodzę. Mam mdłości, ale to przeważnie po obiedzie, godzina minie i mi mijają te okropieństwa. Ja przez 11 tygodni wymiotowałam 2 razy! I to bez takiego szału. Zwymiotowałam i się lepiej poprostu poczułam. Bardziej chyba mi doskwiera czasami potrzeba spania. Nie musiałam brać żadnej luteiny - na całe szczęście. Więc chyba będę żyć
i mam nadzieję, że czuć będę się coraz lepiej
|
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Sandrusia i lekarz ma racje
To tak jak z cukrzycą w ciaży. Raz można ją mieć a innym razem nie Jakby w polskim szpitalu wykryli co ci jest to pewnie skończyło by sie całkowicie inaczej Może tym razem przenosisz?
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

Mnie irytuje, że od tej dowcipnej tyle śluzu i zapalenia są nie raz;/
. Mają takie procedury to muszą poinformować o możliwości wyboru. Mojej znajomej proponowali, ale się nie zgodziła - uszanowali jej decyzję, leczyli dalej. Dlatego badania nie są tylko po to by zabić czy nie. Dla mnie to czysty egoizm ze strony wierzącej osoby, która nie chce iść na badanie, nie chce przygotować się na to co może się stać. Po to Bóg dał nam rozum aby korzystać z tego co możemy robić. Skoro mam możliwość dowiedzenia się co i jak przez medycynę a nie jakieś czary taroty i te inne to nie ma nic w tym złego a wręcz przeciwnie. Każdy ma swoje sumienie, ale sprowadzanie myślenia tylko do tego, że badanie jest potrzebne tylko do wyroku na dziecko jest dla mnie błędem.