|
|
#2491 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
W październiku w pracy już się źle czułam, byłam zdenerwowana (łagodnie powiedziane), wszystko dla mnie śmierdziało, a w buzi czułam posmak metalu. Ale się nie zorientowałam. Pod koniec października wzięłam 1.5 tygodnia urlopu bo bałam się, że zabiję jakiegoś klienta drukarkom. 3 listopada zrobiłam test (okres spóźniała się tydzień) i szok 2 kreski, mąż był na spacerze z psem a ja z rykiem dzwoniłam do przyjaciółki. Ale muszę stwierdzić, że mąż przyjął informację ze stoickim spokojem. Aaaaa zapomniałam dodać, że zarzekałam się, że my nigdy dzieci mieć nie będziemy.
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie piękne dziewczyny myślałyście już o kurtce na wiosnę? ![]() Bo powoli zaczyna robić się wiosennie, a ja mierzyłam swoje wiosenne kurtki i płaszczyki i niestety teraz są juz bardzo opietę wiec za miesiac będą już na 100% za ciasne. Wczoraj wyczaiłam w sklepei takie płaszczyki, były po 150zł. Myślicie że sie nada? one były takie oversize...
|
|
|
#2493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mogę spytać czy sie zabezpieczaliscie? ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
tak mnie ostatnio naszło na grzebanie w moich wiosennych ciuchach
|
|
|
#2495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2496 |
|
Rozeznanie
|
ja nosiłam zawsze okrycia wierzchnie bardzo oversizowe, więc mam i płaszczyk i kurtkę które się nadają
a jak brzuch będzie mega duży, to już nie potrzeba nam kurtek bo będzie lato |
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
o widzę że i wizaż cos podobnego proponuje:
https://wizaz.pl/Moda/Galeria-mody/P...amera.pl-455zl https://wizaz.pl/Moda/Galeria-mody/P...cz-Yoshe-385zl
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj widziałam w sieci sklepów j&m, ale nie wiem czy u Ciebie takie są?
![]() Ale pewnie to w takich mniejszych sklepach no name też sie znajdzie ![]() a ja właśnie z kolei mam dopasowane kurtki, płaszczyki wiązane w talii... no nic będzie trzeba cos pokombinować na te 2-3 mieisace, bo ostatnio to i w maju jest zimno....
|
|
#2499 |
|
Zadomowienie
|
Hmm... fajne testowe historie...
U nas był planowany, wyczekany, ale niespodziankowy cud... Bo ja # 21 października (już drugi raz). Poszłam na kontrolę do mojej gin, żeby sprawdzić czy nie jest konieczne łyżeczkowanie, a Ona stwierdziła, że wszystko OK, że ładnie się oczyściło. Umówiłam się z Nią na styczeń na usuwanie mięśniaka. No i w między czasie mówię, że mam objawy jakby owulacyjne (skok temperatury, śluz płodny i kłucie jajnika), ale Ona na USG nie zobaczyła nic, co by świadczyło o owulacji i stwierdziła, że może organizm jakoś inaczej reaguje po poronieniu i że to napewno cykl bezowulacyjny... Więc gdzieś tam w między czasie mój Mężuś mnie poprzytulał... no i po kilku dniach znów to kłucie jajników (a u mnie to był zawsze objaw ciąży), ale się nie nakręcałam - w końcu to był cykl bezowulacyjny... ale coś @ nie przychodziła i 25.11 poszliśmy po pracy na zakupy, a ja dostałam ślinotoku na widok śledzi i mój Mąż stwierdził, że może na wszelki wypadek kupmy ten test... no i w środę w nocy się obudziłam (o 4.30) na siku i stwierdziłam, że dobra, zrobię ten test... i normalnie ze łzami w oczach patrzyłam jak się pojawia gruba czerwona druga krecha (przy tych dwóch # kreseczka zawsze była bledziutka). No i było już po spaniu... z rana przed pracą pojechaliśmy jeszcze na betę - żeby się nie nakręcać za bardzo, ale wyszła prawie 2000 więc wysoka, no i aniołkowe mamy zaraz mi zaczęły szukać lekarza, który mnie obstawi lekami, a w między czasie moja koleżanka poleciła mi mojego obecnego doktora i okazało się, że jest wolny termin na ten sam dzień... no i On od razu zwolnienie, itd... beta na szczęście przyrosła po dwóch dniach, no i teraz jestem w 18tygodniu...Więc nasz Maluszek począł się w cyklu bezowulacyjnym...
|
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
gkatarzynka u Ciebie to taki prawdziwy cud
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- zresztą, każde nasze Dziecie to cud jak sie naczytałam w necie ile czynników musi sie zejsć w czasie, żeby zaciazyć to serio, to wcale nie jest takie łatwe
|
|
#2501 |
|
Raczkowanie
|
Witam, my z mężem staraliśmy się rok aż w końcu w listopadzie okazało się, że to już 5 tydz. Czekam na lipiec i naszego dzidzia.
|
|
|
|
#2502 |
|
Rozeznanie
|
Ja wam powiem, że tylu historii, ilu się nasłuchałam w poczekalni u dr, dzięki któremu się udało to SZOK
CODZIENNIE są u niego gigantyczne kolejki (on przyjmuje na okrągło od 18 do końca...1-2 w nocy) Dziewczyny aż po 50-60 km dojeżdżały ![]() Starały się nie raz po 5-10 lat. Na prawdę strasznie mnie to przybijało za każdym razem ![]() Dla każdej z nas Dzieciątko to cud, a taki wyczekany jak Mój to cud nad cudy. Wymarzony, upragniony i wyczekany
|
|
#2503 |
|
Rozeznanie
|
u mnie mimo ze nieplanowany to i tak nie wyobrazam juz sobie zycia bez tego malego wiercacego sie w brzuszku szkraba.. bo tak bardzo Go juz kocham ze serio nie wiedzialam ze mozna tak kochac dzieciotko ktore jest jeszcze w brzuszku..
|
|
|
|
#2504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Generalnie nie miałam żadnych dolegliwości, tylko te brodawki - ciemniejące... Nastawiłam już męża jeden dzień przed testem, że pewnie jestem w ciąży. Zadzwoniłam do kliniki, w której chciałam prowadzić ciążę, mimo że nie miałam żadnego dowodu... Jeszcze przed testem umówiłam się na Beta-Hcg... tego samego dnia kupiliśmy test Jaka ja byłam dumna jak ten test kupowałam, jaka ja byłam dumna jak mówiłam w klinice: jestem w ciąży I oto ciąża z przytulania w 8 dniu cyklu... czyli zaraz po okresie![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Pamiętam jak byłam z moim mężem na pierwszym usg i ... miał łzy w oczach jak lekarz potwierdził ciążę. Widziałam, że jest bardzo rozemocjonowany... To było dla mnie dobitne potwierdzenie, że tak samo cieszymy się z naszego dziecka - dobrze pamiętam ten dzień
Edytowane przez Truskawka31 Czas edycji: 2015-02-20 o 12:55 |
|
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj taaak ![]() ja ostatnio sie łapie na tym że zaczynam głaskać brzuch tak jakbym głaskała dziecko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- ejjj napaliłam sie na ten płaszczyk po wypłacie idę na zakupy!
|
|
|
#2506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) i postanowiliśmy zacząć już, jeśli ma się okazać, że też będą problemy i dzidziuś będzie za 3-4 lata to nie będę jeszcze "za stara" na to. A jak zaczniemy grubo po trzydziestce, a do tego jeszcze jakieś problemy po drodze, to szczerze bałabym się urodzić pierwsze dziecko koło czterdziestki. Czyli mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu, bo niczego się jeszcze nie dorobiliśmy ale w sumie to nie jest najważniejsze. Jakby za kilka lat, kiedy będziemy mieć dom+ogród+wysokie zarobki (powiedzmy ) okazało się, że nie możemy mieć dzieci, to na co nam to wszystko? Założenie rodziny było priorytetem w naszym związku
|
|
|
|
|
#2507 |
|
Raczkowanie
|
Ja również głaskam brzuch i zaczynam gadać do dzidzia. Ale najmilej mi wtedy, gdy mój mąż dotyka brzucha z zaciekawieniem. Nie sądziłam, że to takie cudowne uczucie.
|
|
|
|
#2508 |
|
Rozeznanie
|
A wiecie co, ostatnio doszłam do wniosku, że nasze dzieci nie będą obchodzić urodzin w szkole. Kurcze, zawsze żałowałam (bo jestem z sierpnia) że nie mogłam dzieciom porozdawać cukierków i mi nie śpiewają "sto lat" a moje dziecko skazałam
na to samo |
|
|
|
#2509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Z resztą nie wydawało mi sę to realne- bez liczenia, planowania, obserwowania. Już tydzień przed okresem czułam się inaczej- tj. odrzuciło mnie od ukochanej kawy i chodziłam co chwilkę siku. Mama tak z głupia powiedziała, że może w ciązy jestem, bo ona też tak siusiała na początku ciązy. I cztery dni przed planowną miesiączką zrobiłam test, na którym pojawiła się bladziutka druga kreska. Potem przez dwa dni zrobiłam jescze 4-każdy pozytywny. Trochę się przestraszyłam, bo nie wierzyłam, że już za pierwszym razem może się udać . Najlepsza była reakcja mojego męża jak zadzwoniłam z radosną nowiną, powiedział: "może za szybko zrobiłaś. W internecie piszą, że robi się w dzień spodziewanej miesiączki. może dlatego wyszedł pozytywny"
|
|
#2510 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupiłam ten w środku, ciemnoszary, chociaż wahałam się z chabrowym.....
I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie... Edytowane przez Strobiluska Czas edycji: 2015-02-20 o 13:13 |
||
|
|
|
#2511 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie co do wielkości brzucha
Mój jest jak narazie mały i zastanawiam się czy to normalne. Myślałam, że w 18 tyg. jest już bardzo widoczny. a jak u was? |
|
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
ja w 22tc mam malutki. dopinam spodnie sprzed ciąży.
|
#2513 |
|
Rozeznanie
|
U nas też było bez liczenia, wyliczania, wykresów, temperatur - w życiu nie przypuszczałabym, że mogę zajść w ciążę po okresie, zaraz po... choć już wcześniej pani ginekolog mówiła mi, że śluz płodny pojawia mi się już pod koniec okresu, który trwał u mnie 7 dni
|
|
|
|
#2514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to ze ma sie maly brzuch nie oznacza ze dziecko sie zle rozwija itd..
|
|
|
|
|
#2515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile dałaś za niego? i ciekawe jak z jakościa? ![]() Cytat:
![]() ale zobaczysz, pewnie któregoś dnia wyskoczy tak nagle
|
|
|
#2516 |
|
Raczkowanie
|
Tak więc zapewne zależy to od organizmu. Na pewno jeszcze zdąży urosnąć.
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Mam jeszcze pytanie odnośnie samopoczucia. Czy siedzicie w domu czy może aktywnie spędzacie czas? |
|
|
|
#2517 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2518 |
|
Zadomowienie
|
70zl razem z przesyłka. Bo właśnie zastanawiam się jak z jakością, trochę się martwię, ale wypłacili mi zaległe 100 zł za nadgodziny, to zaryzykowałam. Martwię się tez czy się w niego zmieszczę..... Dam znać jak przyjdzie
|
#2519 |
|
Rozeznanie
|
ja siedze na l4 wiec tez nie moge nie wiadomo jak szalec typu wyjazdy itd bo w razie kontroli z zusu mialabym przekichane..
|
|
|
|
#2520 |
|
Raczkowanie
|
Ja niestety też siedze na l4. Chciałam jeszcze popracować ale najpierw mega wymioty aż do odwodnienia i pobyt w szpitalu. Teraz jakaś infekcja nerek i dróg rodnych. Niestety mam leżące i boje się wychylić nosa za drzwi.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

wywołam płeć myślami