Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-20, 12:26   #2491
Aviskowa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Ja to jestem ciekawa ile u nas na wątku jest dzieci planowanych, a ile takich niespodziewanych
U nas była niespodzianka.
W październiku w pracy już się źle czułam, byłam zdenerwowana (łagodnie powiedziane), wszystko dla mnie śmierdziało, a w buzi czułam posmak metalu. Ale się nie zorientowałam. Pod koniec października wzięłam 1.5 tygodnia urlopu bo bałam się, że zabiję jakiegoś klienta drukarkom. 3 listopada zrobiłam test (okres spóźniała się tydzień) i szok 2 kreski, mąż był na spacerze z psem a ja z rykiem dzwoniłam do przyjaciółki. Ale muszę stwierdzić, że mąż przyjął informację ze stoickim spokojem.

Aaaaa zapomniałam dodać, że zarzekałam się, że my nigdy dzieci mieć nie będziemy.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 12:28   #2492
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
fajnie by było wywołam płeć myślami

ps. kupiłam wczoraj ubranko typowo dla chłopca, więc nie może być dziewczynka za 2 złote w lumpie to szkoda było nie wziąć

jakie piękne

dziewczyny myślałyście już o kurtce na wiosnę?
Bo powoli zaczyna robić się wiosennie, a ja mierzyłam swoje wiosenne kurtki i płaszczyki i niestety teraz są juz bardzo opietę wiec za miesiac będą już na 100% za ciasne.
Wczoraj wyczaiłam w sklepei takie płaszczyki, były po 150zł. Myślicie że sie nada? one były takie oversize...
Stary 2015-02-20, 12:30   #2493
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
jakie piękne

Bo powoli zaczyna robić się wiosennie, a ja mierzyłam swoje wiosenne kurtki i płaszczyki i niestety teraz są juz bardzo opietę wiec za miesiac będą już na 100% za ciasne.
Wczoraj wyczaiłam w sklepei takie płaszczyki, były po 150zł. Myślicie że sie nada? one były takie oversize...
kurde wiesz ze nawet o tym nie pomyslalam oO a na wiosne w zadna z moich kurtek to ja sie nie zmieszcze o rety rety^^ dobrze ze ktos mysli za mnie xD
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 12:32   #2494
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
U nas była niespodzianka.
W październiku w pracy już się źle czułam, byłam zdenerwowana (łagodnie powiedziane), wszystko dla mnie śmierdziało, a w buzi czułam posmak metalu. Ale się nie zorientowałam. Pod koniec października wzięłam 1.5 tygodnia urlopu bo bałam się, że zabiję jakiegoś klienta drukarkom. 3 listopada zrobiłam test (okres spóźniała się tydzień) i szok 2 kreski, mąż był na spacerze z psem a ja z rykiem dzwoniłam do przyjaciółki. Ale muszę stwierdzić, że mąż przyjął informację ze stoickim spokojem.

Aaaaa zapomniałam dodać, że zarzekałam się, że my nigdy dzieci mieć nie będziemy.
czasam los sam za nas decyduje
a mogę spytać czy sie zabezpieczaliscie?

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
kurde wiesz ze nawet o tym nie pomyslalam oO a na wiosne w zadna z moich kurtek to ja sie nie zmieszcze o rety rety^^ dobrze ze ktos mysli za mnie xD

jak już bedzie ciepło to spoko, ekoskórke można np nosić rozpieta. Ale marzec/pączątek wietnia jeszcze nie są takie ciepłe i o tak mnie ostatnio naszło na grzebanie w moich wiosennych ciuchach
Stary 2015-02-20, 12:37   #2495
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
jakie piękne

Gdzie takie płaszczyki można kupić?
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 12:37   #2496
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
ja nosiłam zawsze okrycia wierzchnie bardzo oversizowe, więc mam i płaszczyk i kurtkę które się nadają
a jak brzuch będzie mega duży, to już nie potrzeba nam kurtek bo będzie lato

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 12:37   #2497
agunineczka
Zakorzenienie

o widzę że i wizaż cos podobnego proponuje:
https://wizaz.pl/Moda/Galeria-mody/P...amera.pl-455zl

https://wizaz.pl/Moda/Galeria-mody/P...cz-Yoshe-385zl

Stary 2015-02-20, 12:39   #2498
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Gdzie takie płaszczyki można kupić?
ja wczoraj widziałam w sieci sklepów j&m, ale nie wiem czy u Ciebie takie są?
Ale pewnie to w takich mniejszych sklepach no name też sie znajdzie

Cytat:
ja nosiłam zawsze okrycia wierzchnie bardzo oversizowe, więc mam i płaszczyk i kurtkę które się nadają
a jak brzuch będzie mega duży, to już nie potrzeba nam kurtek bo będzie lato
a ja właśnie z kolei mam dopasowane kurtki, płaszczyki wiązane w talii... no nic będzie trzeba cos pokombinować na te 2-3 mieisace, bo ostatnio to i w maju jest zimno....
Stary 2015-02-20, 12:39   #2499
gkatarzynka
Zadomowienie

Hmm... fajne testowe historie...
U nas był planowany, wyczekany, ale niespodziankowy cud...
Bo ja # 21 października (już drugi raz). Poszłam na kontrolę do mojej gin, żeby sprawdzić czy nie jest konieczne łyżeczkowanie, a Ona stwierdziła, że wszystko OK, że ładnie się oczyściło. Umówiłam się z Nią na styczeń na usuwanie mięśniaka. No i w między czasie mówię, że mam objawy jakby owulacyjne (skok temperatury, śluz płodny i kłucie jajnika), ale Ona na USG nie zobaczyła nic, co by świadczyło o owulacji i stwierdziła, że może organizm jakoś inaczej reaguje po poronieniu i że to napewno cykl bezowulacyjny...
Więc gdzieś tam w między czasie mój Mężuś mnie poprzytulał... no i po kilku dniach znów to kłucie jajników (a u mnie to był zawsze objaw ciąży), ale się nie nakręcałam - w końcu to był cykl bezowulacyjny... ale coś @ nie przychodziła i 25.11 poszliśmy po pracy na zakupy, a ja dostałam ślinotoku na widok śledzi i mój Mąż stwierdził, że może na wszelki wypadek kupmy ten test... no i w środę w nocy się obudziłam (o 4.30) na siku i stwierdziłam, że dobra, zrobię ten test... i normalnie ze łzami w oczach patrzyłam jak się pojawia gruba czerwona druga krecha (przy tych dwóch # kreseczka zawsze była bledziutka). No i było już po spaniu... z rana przed pracą pojechaliśmy jeszcze na betę - żeby się nie nakręcać za bardzo, ale wyszła prawie 2000 więc wysoka, no i aniołkowe mamy zaraz mi zaczęły szukać lekarza, który mnie obstawi lekami, a w między czasie moja koleżanka poleciła mi mojego obecnego doktora i okazało się, że jest wolny termin na ten sam dzień... no i On od razu zwolnienie, itd... beta na szczęście przyrosła po dwóch dniach, no i teraz jestem w 18tygodniu...
Więc nasz Maluszek począł się w cyklu bezowulacyjnym...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 12:42   #2500
agunineczka
Zakorzenienie

gkatarzynka u Ciebie to taki prawdziwy cud

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

zresztą, każde nasze Dziecie to cud
jak sie naczytałam w necie ile czynników musi sie zejsć w czasie, żeby zaciazyć to serio, to wcale nie jest takie łatwe
Stary 2015-02-20, 12:44   #2501
Kropek22225
Raczkowanie

Witam, my z mężem staraliśmy się rok aż w końcu w listopadzie okazało się, że to już 5 tydz. Czekam na lipiec i naszego dzidzia.
Kropek22225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 12:47   #2502
PalinKa_88
Rozeznanie

Ja wam powiem, że tylu historii, ilu się nasłuchałam w poczekalni u dr, dzięki któremu się udało to SZOK
CODZIENNIE są u niego gigantyczne kolejki (on przyjmuje na okrągło od 18 do końca...1-2 w nocy) Dziewczyny aż po 50-60 km dojeżdżały
Starały się nie raz po 5-10 lat. Na prawdę strasznie mnie to przybijało za każdym razem

Dla każdej z nas Dzieciątko to cud, a taki wyczekany jak Mój to cud nad cudy. Wymarzony, upragniony i wyczekany
Stary 2015-02-20, 12:49   #2503
cicha1990
Rozeznanie

u mnie mimo ze nieplanowany to i tak nie wyobrazam juz sobie zycia bez tego malego wiercacego sie w brzuszku szkraba.. bo tak bardzo Go juz kocham ze serio nie wiedzialam ze mozna tak kochac dzieciotko ktore jest jeszcze w brzuszku..
Stary 2015-02-20, 12:57   #2504
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
gkatarzynka u Ciebie to taki prawdziwy cud

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

zresztą, każde nasze Dziecie to cud
jak sie naczytałam w necie ile czynników musi sie zejsć w czasie, żeby zaciazyć to serio, to wcale nie jest takie łatwe
Ja pamiętam jak parę dni "po", pływałam na basenie i myślałam, że to nawet dobrze, bo jestem zrelaksowana i bardzo spokojna dzięki temu... i może... Podświadomie liczyłam na ciążę Generalnie nie miałam żadnych dolegliwości, tylko te brodawki - ciemniejące... Nastawiłam już męża jeden dzień przed testem, że pewnie jestem w ciąży. Zadzwoniłam do kliniki, w której chciałam prowadzić ciążę, mimo że nie miałam żadnego dowodu... Jeszcze przed testem umówiłam się na Beta-Hcg... tego samego dnia kupiliśmy test Jaka ja byłam dumna jak ten test kupowałam, jaka ja byłam dumna jak mówiłam w klinice: jestem w ciąży I oto ciąża z przytulania w 8 dniu cyklu...czyli zaraz po okresie

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Pamiętam jak byłam z moim mężem na pierwszym usg i ... miał łzy w oczach jak lekarz potwierdził ciążę. Widziałam, że jest bardzo rozemocjonowany... To było dla mnie dobitne potwierdzenie, że tak samo cieszymy się z naszego dziecka - dobrze pamiętam ten dzień

Edytowane przez Truskawka31
Czas edycji: 2015-02-20 o 12:55
Stary 2015-02-20, 13:02   #2505
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
u mnie mimo ze nieplanowany to i tak nie wyobrazam juz sobie zycia bez tego malego wiercacego sie w brzuszku szkraba.. bo tak bardzo Go juz kocham ze serio nie wiedzialam ze mozna tak kochac dzieciotko ktore jest jeszcze w brzuszku..

oj taaak
ja ostatnio sie łapie na tym że zaczynam głaskać brzuch tak jakbym głaskała dziecko

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

ejjj napaliłam sie na ten płaszczyk po wypłacie idę na zakupy!
Stary 2015-02-20, 13:05   #2506
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Ja wam powiem, że tylu historii, ilu się nasłuchałam w poczekalni u dr, dzięki któremu się udało to SZOK
CODZIENNIE są u niego gigantyczne kolejki (on przyjmuje na okrągło od 18 do końca...1-2 w nocy) Dziewczyny aż po 50-60 km dojeżdżały
Starały się nie raz po 5-10 lat. Na prawdę strasznie mnie to przybijało za każdym razem
Ja z racji mojego zawodu też non-stop spotykałam ludzi, którzy starali się LATAMI o dziecko i nic nie wychodziło. Więc z mężem podeszliśmy do sprawy rozsądnie (tak mi się wydaje) i postanowiliśmy zacząć już, jeśli ma się okazać, że też będą problemy i dzidziuś będzie za 3-4 lata to nie będę jeszcze "za stara" na to. A jak zaczniemy grubo po trzydziestce, a do tego jeszcze jakieś problemy po drodze, to szczerze bałabym się urodzić pierwsze dziecko koło czterdziestki. Czyli mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu, bo niczego się jeszcze nie dorobiliśmy ale w sumie to nie jest najważniejsze. Jakby za kilka lat, kiedy będziemy mieć dom+ogród+wysokie zarobki (powiedzmy) okazało się, że nie możemy mieć dzieci, to na co nam to wszystko? Założenie rodziny było priorytetem w naszym związku I dobrze, że się nam to udaje na razie

Będę Mamą
Stary 2015-02-20, 13:05   #2507
Kropek22225
Raczkowanie

Ja również głaskam brzuch i zaczynam gadać do dzidzia. Ale najmilej mi wtedy, gdy mój mąż dotyka brzucha z zaciekawieniem. Nie sądziłam, że to takie cudowne uczucie.
Stary 2015-02-20, 13:09   #2508
niezalogowana
Rozeznanie

A wiecie co, ostatnio doszłam do wniosku, że nasze dzieci nie będą obchodzić urodzin w szkole. Kurcze, zawsze żałowałam (bo jestem z sierpnia) że nie mogłam dzieciom porozdawać cukierków i mi nie śpiewają "sto lat" a moje dziecko skazałam na to samo

Będę Mamą
Stary 2015-02-20, 13:09   #2509
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Ja to jestem ciekawa ile u nas na wątku jest dzieci planowanych, a ile takich niespodziewanych
u nas było planowane, ale tak nie do końca. z racji tego, że mój mąż jest na kontakcie za granicą to starania chcieliśmy zacząć jak wróci na wiosnę. Przyjechał na tygodniowy urlop w październiku i już wtedy się nie zabezpieczaliśmy, bo skoro decyzja podjęta . Z resztą nie wydawało mi sę to realne- bez liczenia, planowania, obserwowania. Już tydzień przed okresem czułam się inaczej- tj. odrzuciło mnie od ukochanej kawy i chodziłam co chwilkę siku. Mama tak z głupia powiedziała, że może w ciązy jestem, bo ona też tak siusiała na początku ciązy. I cztery dni przed planowną miesiączką zrobiłam test, na którym pojawiła się bladziutka druga kreska. Potem przez dwa dni zrobiłam jescze 4-każdy pozytywny. Trochę się przestraszyłam, bo nie wierzyłam, że już za pierwszym razem może się udać . Najlepsza była reakcja mojego męża jak zadzwoniłam z radosną nowiną, powiedział: "może za szybko zrobiłaś. W internecie piszą, że robi się w dzień spodziewanej miesiączki. może dlatego wyszedł pozytywny" . to była dla nas najcudowniejsza niespodzianka

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 13:10   #2510
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
fajnie by było wywołam płeć myślami

ps. kupiłam wczoraj ubranko typowo dla chłopca, więc nie może być dziewczynka za 2 złote w lumpie to szkoda było nie wziąć
Eee tam, najwyżej założysz do tego biała albo niebieska tiulowa spódniczkę i dziewczynka tez pochodzi
Cytat:
oj taaak
ja ostatnio sie łapie na tym że zaczynam głaskać brzuch tak jakbym głaskała dziecko

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

ejjj napaliłam sie na ten płaszczyk po wypłacie idę na zakupy!
Tak i tak! Pierwsze tak- mam tak samo, głaszcze brzuchol i uśmiecham się za każdym raźem, jak mi Maluszek zapuka a drugie tak, bo tez dziś myślałam o wiośnie i moim brzuchu, który jest serio dosyć spory.... I zakupiłam coś na Allegro, mam nadzieje, ze wejdę.... Zaraz znajdę fotkę

Kupiłam ten w środku, ciemnoszary, chociaż wahałam się z chabrowym.....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (81,3 KB, 18 załadowań)

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...

Edytowane przez Strobiluska
Czas edycji: 2015-02-20 o 13:13
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 13:14   #2511
Kropek22225
Raczkowanie

Właśnie co do wielkości brzucha Mój jest jak narazie mały i zastanawiam się czy to normalne. Myślałam, że w 18 tyg. jest już bardzo widoczny.
a jak u was?
Stary 2015-02-20, 13:15   #2512
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez Kropek22225 Pokaż wiadomość
Właśnie co do wielkości brzucha Mój jest jak narazie mały i zastanawiam się czy to normalne. Myślałam, że w 18 tyg. jest już bardzo widoczny.
a jak u was?
ja w 22tc mam malutki. dopinam spodnie sprzed ciąży.

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 13:16   #2513
Truskawka31
Rozeznanie

U nas też było bez liczenia, wyliczania, wykresów, temperatur - w życiu nie przypuszczałabym, że mogę zajść w ciążę po okresie, zaraz po... choć już wcześniej pani ginekolog mówiła mi, że śluz płodny pojawia mi się już pod koniec okresu, który trwał u mnie 7 dni
Stary 2015-02-20, 13:17   #2514
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
a jak u was?
kazda jest inna. Jesli miesnie sa silne to trzymaja macice i dlatego nie widac 'brzuszka' wiec spokojna glowa to ze ma sie maly brzuch nie oznacza ze dziecko sie zle rozwija itd..
Stary 2015-02-20, 13:17   #2515
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Eee tam, najwyżej założysz do tego biała albo niebieska tiulowa spódniczkę i dziewczynka tez pochodzi

Tak i tak! Pierwsze tak- mam tak samo, głaszcze brzuchol i uśmiecham się za każdym raźem, jak mi Maluszek zapuka a drugie tak, bo tez dziś myślałam o wiośnie i moim brzuchu, który jest serio dosyć spory.... I zakupiłam coś na Allegro, mam nadzieje, ze wejdę.... Zaraz znajdę fotkę

Kupiłam ten w środku, ciemnoszary, chociaż wahałam się z chabrowym.....
faajny ile dałaś za niego? i ciekawe jak z jakościa?

Cytat:
a jak u was?
normalne, normalne, nie ma co sie porównywać, każda ciaża jest inna
ale zobaczysz, pewnie któregoś dnia wyskoczy tak nagle
Stary 2015-02-20, 13:19   #2516
Kropek22225
Raczkowanie

Tak więc zapewne zależy to od organizmu. Na pewno jeszcze zdąży urosnąć.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Mam jeszcze pytanie odnośnie samopoczucia. Czy siedzicie w domu czy może aktywnie spędzacie czas?
Stary 2015-02-20, 13:20   #2517
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
ciesz sie jak najdluzej ze nie masz brzuszka bo pozniej zacznie sie ze butow nie bedziemy mogly zawiazac i sie 'ogolic' tam gdzie powinnysmy^^
Stary 2015-02-20, 13:20   #2518
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
faajny ile dałaś za niego? i ciekawe jak z jakościa?
70zl razem z przesyłka. Bo właśnie zastanawiam się jak z jakością, trochę się martwię, ale wypłacili mi zaległe 100 zł za nadgodziny, to zaryzykowałam. Martwię się tez czy się w niego zmieszczę..... Dam znać jak przyjdzie

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 13:20   #2519
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Mam jeszcze pytanie odnośnie samopoczucia. Czy siedzicie w domu czy może aktywnie spędzacie czas?
ja siedze na l4 wiec tez nie moge nie wiadomo jak szalec typu wyjazdy itd bo w razie kontroli z zusu mialabym przekichane..
Stary 2015-02-20, 13:23   #2520
Kropek22225
Raczkowanie

Ja niestety też siedze na l4. Chciałam jeszcze popracować ale najpierw mega wymioty aż do odwodnienia i pobyt w szpitalu. Teraz jakaś infekcja nerek i dróg rodnych. Niestety mam leżące i boje się wychylić nosa za drzwi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości