Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-20, 16:01   #4111
aroli
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Hahahaha

Mój gin w zeszłym tygodniu jak robił USG, nagle do mnie z poważną mina i tekstem "oooo widzę siusiaka". A na niego mrożące spojrzenie, potem na TŻ, znowu na lekarza. W końcu się zorientowałam, że żartuje!! A potem się ze mnie śmiali
niezły dowcipniś

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
JoaMro, Magiusa, Rosiek gratulacje kochane zeby z maluszkami było wszystko ok i żeby Was szybko powypisywali. I czekam na relacje:P

Wróciłam z ip, wody się zwiększyły tak, że powinnam zostać na oddziale, ale miejsca dla mnie nie było a innego szpitala nie chciałabym, więc mam jak coś zgłosić się w poniedziałek, lub szybciej w razie gdyby coś się działo. A mój lekarz będzie próbował mi zaklepać miejsce na porodówce i wtedyod razu wywołują. Więc proszę o dalsze kciuki za nas
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ! A niech zgadnę- nie ma miejsc zapewne na "słynnej" Żelaznej ?

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja ze szpitalnego łóżka, nie rodze mala miala rano bardzo wysokie tetno i dostalam skierowanie do szpitala.teraz jest wszystko ok, ale musze tu lezec do poniedziałku :/ zwariuje
Będzie dobrze grunt że w szpitalu będziecie pod kontrolą.

Mój mąż też będzie ze mną podczas porodu, chociaż poprosiłam go żeby nie patrzył się na dół tylko był przy mojej głowie, trzymał za rękę itp. Ale nie naciskałam, sam podjął decyzje i cieszę się, że chce być ze mną.

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 16:01   #4112
crystal25
Zakorzenienie

ale mam misje obciac paznokcie u nog ajjj ciezko bedzie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 16:04   #4113
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Jestem

więc... 5 marca o godz.8:00 mam się stawić na przyjęcie na oddział. Porobią mi badania, spotkam się z anestezjologiem i 6 Marca z rana będzie cięcie cesarskie i Zosia na świecie .
jaaaaaaaaaa super piekna data
Stary 2015-02-20, 16:05   #4114
aroli
Zadomowienie

asiulek8 Jeśli możesz powiedz mi , co w sytuacji gdy płaciłam składki ponad 2 tys, na zwolnienie poszłam 8 stycznia (do tej pory cisza- nie ma żadnej decyzji z zusu) a moja księgowa za styczeń wyliczyła mi 7 dni (1.01-7.01) z tej wysokiej składki a za resztę dni nic ?
Bo z tego co wcześniej napisałaś wynika, że chyba powinnam zapłacić "normalną" składkę a po otrzymaniu decyzji dopiero korygować...
Kurcze...bo się zestresowałam...

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 16:07   #4115
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
więc... 5 marca o godz.8:00 mam się stawić na przyjęcie na oddział. Porobią mi badania, spotkam się z anestezjologiem i 6 Marca z rana będzie cięcie cesarskie i Zosia na świecie .
że znasz już datę przyjścia na świat Zosi teraz tylko doczekać do wyznaczonego terminu trzymam kciuki, abyś dotrzymała to już tak niedługo i będziesz tulić Zosieńkę
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 16:07   #4116
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
JoaMro, Magiusa, Rosiek gratulacje kochane zeby z maluszkami było wszystko ok i żeby Was szybko powypisywali. I czekam na relacje:P

Wróciłam z ip, wody się zwiększyły tak, że powinnam zostać na oddziale, ale miejsca dla mnie nie było a innego szpitala nie chciałabym, więc mam jak coś zgłosić się w poniedziałek, lub szybciej w razie gdyby coś się działo. A mój lekarz będzie próbował mi zaklepać miejsce na porodówce i wtedyod razu wywołują. Więc proszę o dalsze kciuki za nas
Kciuki mocne

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Dzięki, mam wielką nadzieję, że fałszywy alarm... Zastanawiam się czy nospę wziąć choć unikam bo wolę na noc sobie strzelić co by fałszywe alarmy nie psuły spania ehhh.. naczytałam się o złym wpływie na dziecko i teraz mam stracha brać nospę. A koszulkę mogę śmiało polecić, naprawdę świetna, na ich stronie jest jeszcze inna, kawa z mlekiem też bardzo ładna no ale cena już mniej fajna.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Ile przysiadów robiłaś? Mój tyłek sflaczał totalnie więc będę wykonywała po połogu

A wiedzisz ja tez no spy unikalam cala ciaze a teraz przy tych skurcAxh najpierw weszlam do wanny z ciepla woda sprawdzic czy przejda a pozniej polozna kazala mi lyknac 2 no spy i czekac godzine. No jako ze nie przeszly bylo wiadomo ze to porod.

JoaMoro, Rosiek gratuluje Wam rowniez porodow i swoich kruszynek przy sobie

Wstawilabym wam chetnie zdjefia ale przez aplikacje nie moge. Sprobuje komorka zalogowac sie przez steone

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 16:08   #4117
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość

jak dla mnie nacięcie to nie jest jakaś standardowa procedura, którą na pewno muszą wykonać. chyba wolałabym pęknąć. ale z drugiej strony czasami pęknięcie idzie podobno nie w str tyłka, ale i z przodu można pęknąć, to wtedy to już fajne nie jest i już to nacięcie pewnie lepsze. ja położnej powiem, że chciałabym możliwie bez takich ingerencji, ale i tak wszystko wyjdzie w praniu. chyba ostatecznie trzeba będzie zaufać personelowi w szpitalu. ja bym chciała w ogóle ani nie pęknąć, ani nie zostać nacięta
nam położna na SR wspominała,ze zdarzają sie przypadki pęknięcia w "gwiazdke" i wtedy to masakra jest. Dlatego ja na bank zaufam swojej położnej i jak zajdzie potrzeba na nacięcie to się an bank zgodze. W końcu to jej praca
Stary 2015-02-20, 16:09   #4118
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość

niunia, debraM - jesteście następne ew. Rossi
co Wy się tak tej niuni uczepiliście? pewnie urodzi po terminie, bo dużo dziewczyn ciągle stawia, że będzie następna
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 16:10   #4119
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem

faceci

Kochana oby wszystko było ok ;*

a co do szpitala... to jak to !!! masz być przyjęta a nie maja miejsca???
szok!!! ja bym nie wyszła!!! maja mnie kłaść i tyle... tym bardziej, ze wody z dnia na dzień coraz większe.... od razu bym kazała im pisać oświadczenie, powód nie pozostawienia mnie na oddziale, bo teraz to oni nie odpowiadają za to, ze nie zostałaś!

a jeżeli miałabym być kładziona na oddział to jak typowo taki scisk do tego co trafiłam to skierowanie na inny szpital i tyle. to jest zdrowie dziecka i Twoje. a nie patrzenie na prestiż szpitala, czy lekarz prowadzący....) .
Sorki, ale dla mnie to jakaś akcja nie do pomyślenia

Dziewczyny kładą sie z wysokim ciśnieniem, z innymi mniej inwazyjnymi dolegliwościami... dziwne jest, ze nie chcesz być pod fachowa opieką w innym szpitalu ....

nie chce tutaj się kłócić ani nic. tylko bardzooo jestem tym zmartwiona...

nouvelle2 fajna kurteczka

wazne, ze z malutką wszystko ok i nie marudź :P
ojej dwa tygodnie tylko

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że przez całą ciąże nikt mi nie ustępował miejsca, ani nie przepuszczał w kolejce I dzisiaj robiłam ostatnie badania przed szpitalem i Pani co pobierała krew zawołała jakiegoś faceta, a Pani z rejestracji podeszła i powiedziała do niej "o nie- teraz Pani w ciąży, a dopiero potem Pan" no i poprosiła mnie do zabiegowego normalnie szoku doznałam 9 miesięcy ciąży, a ja dostąpiłam zaszczytu przy ostatnich badaniach ale nie powiem- miło mi się bardzo zrobiło

az milo
Stary 2015-02-20, 16:10   #4120
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ale mam misje obciac paznokcie u nog ajjj ciezko bedzie
brzuch między nogi i jedziesz
Stary 2015-02-20, 16:10   #4121
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny u mnie jednak skurcze po 17:30 wrocily i tym sposobem 20.02.2015 o 1:25 przyszedl na swiat braciszek Darusia- Bartus. Chociaz jest doac maly 2930 to zdrowiutki

Gratulacje z całego serduszka Cudowne wiadomości

Rosiek dla Ciebie również gratulacje ważne że wszystko dobrze się skończyło i jesteście już razem

Wystarczyła jedna noc żeby ruszyło się na naszym wątku

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 16:11   #4122
meganka18
Rozeznanie

Mamuśki macie juz staniczki do karmienia ? Polecacie jakieś ? To trzeba tak z rozmiar wieksza miseczkę bo po porodzie beda bardZiej obrzmiałe od mleczka tak ?
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 16:11   #4123
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Ja ostatnio do mojego mówie:
ja:misieeek musimy jakąś cerate pod prześcieradło rozłożyć,bo jak mi wody odejdą to wszystko zalane będzie....
on:........ (widze że myśli)......
on: pal licho materac...ja to musze coś wymyśleć na fotel do samochodu...
ten podkład na łóżko seni niech Ci rozkłada
Cytat:
prosze sie nie wyglupiac i nie szalec wiecej O tak! czas na malinowego liscia, wlasnie go chleje i polknelam dwa wiecholki przy okazji

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

ale ja zakrecona jestem w ciazy zamowilam sobie wczoraj olejek do wlosow, i mialam wybrac firme przez ktora chce zeby zostal wyslany, i chyba nacisnelam nie wiem na co, bo patrze w maila a tam miesiac czekania a liczylam ze przyjdzie w kilka dni
Nie wzięłaś pod uwagę, że jeszcze wycisnąć ten olejek musząa to trochę trwa.
Cytat:

Kciuki!!!
Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ja jestem ciekawa jak to u mnie będzie, bo mieszkam w ponad 200 tysięcznym mieście, a mamy tu tylko jednen szpital z porodówką, do którego też zjeżdżają się babeczki z okolicznych miejscowości. No i co wtedy jak nie będzie miejsc
Na korytarzu będziemy rodziły
Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
no to mam nadzieję, że mi to zejdzie, bo przecież mam tyle krótkich szortów i spódniczek, że szkoda by było
przysiady robiłam, fajnie tyłek kształtują

pokaż fotel a gdzie otworzyli jyska?
W Carrefourze. Jakieś przemeblowanie zrobili i wielkie otwarcie ale ceny naprawdę super.
Fotel taki zwykły, jakiś pokrowiec uszyję. Na razie poduchami obłożyłam. Nawet spoko za cene 125zł. http://cdn1.jysk.com/getimage/web.medium/3635
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 16:12   #4124
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki mocne

A wiedzisz ja tez no spy unikalam cala ciaze a teraz przy tych skurcAxh najpierw weszlam do wanny z ciepla woda sprawdzic czy przejda a pozniej polozna kazala mi lyknac 2 no spy i czekac godzine. No jako ze nie przeszly bylo wiadomo ze to porod.

JoaMoro, Rosiek gratuluje Wam rowniez porodow i swoich kruszynek przy sobie

Wstawilabym wam chetnie zdjefia ale przez aplikacje nie moge. Sprobuje komorka zalogowac sie przez steone

jak sie czujesz?? ciezki mialas porod

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
co Wy się tak tej niuni uczepiliście? pewnie urodzi po terminie, bo dużo dziewczyn ciągle stawia, że będzie następna
ja mysle ze najpierw Rossi Debra i pozniej Niunia albo wszystkie trzy w ta sama noc
Stary 2015-02-20, 16:13   #4125
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem

faceci

Kochana oby wszystko było ok ;*

a co do szpitala... to jak to !!! masz być przyjęta a nie maja miejsca???
szok!!! ja bym nie wyszła!!! maja mnie kłaść i tyle... tym bardziej, ze wody z dnia na dzień coraz większe.... od razu bym kazała im pisać oświadczenie, powód nie pozostawienia mnie na oddziale, bo teraz to oni nie odpowiadają za to, ze nie zostałaś!

a jeżeli miałabym być kładziona na oddział to jak typowo taki scisk do tego co trafiłam to skierowanie na inny szpital i tyle. to jest zdrowie dziecka i Twoje. a nie patrzenie na prestiż szpitala, czy lekarz prowadzący....) .
Sorki, ale dla mnie to jakaś akcja nie do pomyślenia

Dziewczyny kładą sie z wysokim ciśnieniem, z innymi mniej inwazyjnymi dolegliwościami... dziwne jest, ze nie chcesz być pod fachowa opiekąrosi: w innym szpitalu ....

nie chce tutaj się kłócić ani nic. tylko bardzooo jestem tym zmartwiona... rosi:

nouvelle2 fajna kurteczka

wazne, ze z malutką wszystko ok i nie marudź
Ale super
Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
asiulek8 Jeśli możesz powiedz mi , co w sytuacji gdy płaciłam składki ponad 2 tys, na zwolnienie poszłam 8 stycznia (do tej pory cisza- nie ma żadnej decyzji z zusu) a moja księgowa za styczeń wyliczyła mi 7 dni (1.01-7.01) z tej wysokiej składki a za resztę dni nic ?
Bo z tego co wcześniej napisałaś wynika, że chyba powinnam zapłacić "normalną" składkę a po otrzymaniu decyzji dopiero korygować...
Kurcze...bo się zestresowałam...
Rozumiem ze masz dzialalnosc. My to robimy w biurze tak, ze jak jest zwolnienie lekarskie to normalnie naliczamy skladki do momentu kiedy pieniadze z ZUSu nie sa na koncie kiedy zaczynaja przyslugiwac. Przychodzi kasa - robimy korekty deklaracji i pisma z prosba o przeksiegowanie na przyszle miesiace. Ale Ty moglabys wnioskowac o zwrot nadplaty na konto. Najlepiej udac sie do zus, albo zadzwonic na infolinie. Z tym ze w zusie to jeszcze wiekszy burdello niz w skarbowych.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 16:14   #4126
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość

Kciuki!!!

W Carrefourze. Jakieś przemeblowanie zrobili i wielkie otwarcie ale ceny naprawdę super.
Fotel taki zwykły, jakiś pokrowiec uszyję. Na razie poduchami obłożyłam. Nawet spoko za cene 125zł. http://cdn1.jysk.com/getimage/web.medium/3635
stad az miesiac to trwa nie wiem, ale u nas nigdzie go nie znalazlam, nawet bylam wczoraj w hurtowni fryzjerskiej
super ten fotel

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
brzuch między nogi i jedziesz
ciezko
Stary 2015-02-20, 16:16   #4127
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
tam depilatorem?? to chyba masz wysoki próg bólu
To fakt, że mam chyba wysoki próg bólu dlatego jakoś bólu podczas porodu się nie boję, a bardziej komplikacji i że coś może pójść nie tak.
Stary 2015-02-20, 16:19   #4128
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

ciezko
wieeeem wczoraj też to przerabiałam
Stary 2015-02-20, 16:29   #4129
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
wieeeem wczoraj też to przerabiałam
dalam rade jestem z siebie dumna mam nadzieje ze do porodu nie bede musiala juz ich obcinac bo wolno mi rosna....

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

rosiek jak sie czujecie widze ze nas czytasz
Stary 2015-02-20, 16:32   #4130
Alunia79
Wtajemniczenie

Lecicie z koksem dziewczyny
U mnie wszystkie wyniki w normie, nie wiadomo skąd to nadciśnienie. Taka przypadłość ciążowa i trzeba ją mieć pod kontrolą
. Szyjka miękka,rozwarcie na palec. Do domu już mnie nie wypuszczą bo do terminu zostało 8 dni i nie ma sensu wychodzić. Także leże
i czekam na rozwiązanie.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 16:37   #4131
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
U mnie wszystkie wyniki w normie, nie wiadomo skąd to nadciśnienie. Taka przypadłość ciążowa i trzeba ją mieć pod kontrolą
. Szyjka miękka,rozwarcie na palec. Do domu już mnie nie wypuszczą bo do terminu zostało 8 dni i nie ma sensu wychodzić. Także leże
i czekam na rozwiązanie.

super juz niedlugo bedziesz miec swoje malenstwo no i z tym cisnieniem to dobrze ze jestes juz do konca pod opieka lekarzy Badz silna kochana
Stary 2015-02-20, 16:38   #4132
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Mamuśki macie juz staniczki do karmienia ? Polecacie jakieś ? To trzeba tak z rozmiar wieksza miseczkę bo po porodzie beda bardZiej obrzmiałe od mleczka tak ?
ja kupiłam na allegro, na razie 1, bo nie wiem jak będą cycki po porodzie wyglądać a i tak już mam wieeeelkiee

Cytat:

Kciuki!!!

bardzo fajny podobne chyba są w ikei

Cytat:
i czekam na rozwiązanie.
no to będziesz pod kontrolą i dobrze spaceruj dużo po korytarzu, może się ruszy i dawaj znać nam koniecznie!!

leseyux
super, że znasz termin!! mi dużo osób już mówiło, że mam 6 marca rodzić w sumie fajna data, ale wolałabym wcześniej
Stary 2015-02-20, 16:38   #4133
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
i czekam na rozwiązanie.
No to mogloby sie zaczac wczesniej skoro i tak Cie zostawiaja w szpitalu

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 16:41   #4134
NinaCzenko
Przyczajenie

Witam wszystkie mamy!
Jestem już w 36 tyg. ciąży także coraz bliżej do rozwiązania.
Termin mam na 15 marca.
Razem z narzeczonym spodziewamy się synka Kacperka.
Będzie to nasze pierwsze dziecko.
Czekamy z utęsknieniem na ten dzień..po prostu nie możemy się już doczekać momentu,aż zobaczymy Kacperka.
W domu jest już wszystko przygotowane brakuje tylko bobaska
NinaCzenko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 16:43   #4135
meganka18
Rozeznanie

Dziewczyny kolezanka która niedawno rodziła SN udało sie bez nacięcia krocza 2 jej porod
za pierwszym razem (10 lat wcześniej ) ja nacinali .
Powiedziała ze nie ma porównania . Bez nacięcia czuła ze do domu by mogła iść.
Poleciła mi aby na te podkłady bella mama pociąć sobie takie paski z ligniny i nakładać - podobno duzo lepiej chłoną i sa bardziej naturalne - bardzo szybko skończyła połóg - choc poporodowe nacisnęli jej brzuch i bardzo duzo wyleciało dlatego było łatwiej . Powiedziała ze jezeli beda chcieli po nacisnąć lekko brzuch to zeby sie zgodzić bo to nie boli bardzo a te odchody szybciej sie wydobywają .
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 16:46   #4136
crystal25
Zakorzenienie

http://www.popularnie.pl/roczek-dziecka-i-mamy/ piekne

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez NinaCzenko Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy!
Termin mam na 15 marca.
Czekamy z utęsknieniem na ten dzień..po prostu nie możemy się już doczekać momentu,aż zobaczymy Kacperka.
witaj ja dzis zaczelam 36 tydzien
Stary 2015-02-20, 16:52   #4137
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
ahhh i sie popłakałam....ostatnio dużo sie wzruszam
Stary 2015-02-20, 16:54   #4138
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

Kciuki!!!

Świetna cena, gdyby nie to ze do Carrefoura mam strasznie daleko, to bym pojechała zobaczyc co mają

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

1 marca beda kupony na allegro

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 16:59   #4139
Lila_17
Rozeznanie

Hejo Ale mnie ominęło, tyle stron i wiadomości
Cytat:
Hej dziewczyny u mnie jednak skurcze po 17:30 wrocily i tym sposobem 20.02.2015 o 1:25 przyszedl na swiat braciszek Darusia- Bartus. Chociaz jest doac maly 2930 to zdrowiutki
Gratulacje kochana
Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
O 2.02, przez cc przyszla na swiat Nadia. Okazalo sie, ze odklejalo mi sie lozysko ale udalo sie opanować sytuacje. Mloda ma nieprawidłowo przyspieszony oddech i lezy w inkubatorze, ja po poludniu bede mogla wstac to moze ja zobacze. Ale 55cm i 2870g szczęścia juz z nami przekazcie prosze dziewczynom na forum! - wiadomość od Rosiek !!!! )
Rosiek- gratulacje, zobaczysz, że wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez NinaCzenko Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy!
Termin mam na 15 marca.
Witam Nową Marcóweczkę
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 17:04   #4140
żona_marcina
Rozeznanie

Wróciłam przed chwilą do domu, jeszcze w dwupaku.
Szyjka skrócona, młody już w pozycji do porodu, na KTG skurcze. Brzuch mnie non stop boli ale już nie tak mocno jak w nocy, do tego nie mogę się zgiąć bo mnie boli od środka. Lekarz zlecił już dzisiaj zrobić wszystkie brakujące badania. No i czekamy na kolejną akcję.

Niestety wyszło, że organizacyjnie polegliśmy. Było nerwowe szukanie karty ciąży, dokumentów, czegoś do ubrania (wieczorem rozwiesiłam pranie ciemnych rzeczy, czyli wszystkich getrów i spodni ciążowych). A dzisiaj się okazało, że nie miałam spakowanego stanika do karmienia, bateria w telefonie już mi padała a aparat fotograficzny ma prawie zapełnioną pamięć (a zależało mi strasznie na zdjęciach małego tuż po urodzeniu).

Teraz czytam co się działo, bo coś mi przemknęło, że któraś urodziła

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości