Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-20, 15:38   #4081
luzna25
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja ze szpitalnego łóżka, nie rodze mala miala rano bardzo wysokie tetno i dostalam skierowanie do szpitala.teraz jest wszystko ok, ale musze tu lezec do poniedziałku :/ zwariuje
leż i odpoczywaj I pomyśl, że to dla dobra córeczki, więc od razu powinno Cię to podnieść na duchu i najważniejsze, że jesteś pod fachową opieką wizaż, gazetki, mp3 i dasz radę wytrzymać w szpitalu
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 15:40   #4082
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Ja ostatnio do mojego mówie:
ja:misieeek musimy jakąś cerate pod prześcieradło rozłożyć,bo jak mi wody odejdą to wszystko zalane będzie....
on:........ (widze że myśli)......
on: pal licho materac...ja to musze coś wymyśleć na fotel do samochodu...
Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Jakbym mojego słyszała ale mój to po założeniu panel w pokoju mi mówi tak..a ty kochana jak ci zaczną odchodzić wody to u ciekaj do korytarza by na panele nie poszło
Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Mój też ostatnio poleciał tekstem Siedzimy u mojej ginekolog w gabinecie i:

Gin: jak odejdą wody to jedziecie do szpitala, szybko, ale na spokojnie.
Mąż do mnie: no, posprzątasz po sobie i pojedziemy.

Dobrze, że lekarka załapała, że to żart i wszyscy wybuchliśmy śmiechem.
Co jeden tekst to lepszy

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
JoaMro, Magiusa, Rosiek gratulacje kochane zeby z maluszkami było wszystko ok i żeby Was szybko powypisywali. I czekam na relacje:P

Wróciłam z ip, wody się zwiększyły tak, że powinnam zostać na oddziale, ale miejsca dla mnie nie było a innego szpitala nie chciałabym, więc mam jak coś zgłosić się w poniedziałek, lub szybciej w razie gdyby coś się działo. A mój lekarz będzie próbował mi zaklepać miejsce na porodówce i wtedyod razu wywołują. Więc proszę o dalsze kciuki za nas
Trzymam kciuki za Was

Cytat:
Witam sie i ja ze szpitalnego łóżka, nie rodze mala miala rano bardzo wysokie tetno i dostalam skierowanie do szpitala.teraz jest wszystko ok, ale musze tu lezec do poniedziałku :/ zwariuje
Trzymaj sie kochana, jesteś w dobrych rękach

Ja byłam z synkiem na spacerze, bo pięknie świeci slonce i kupiłam 9 szt pajaców w rozm do 1 mca za niecałe £3 na chwile obecną moj synek zapowiada sie na maluszka wiec ciesze sie, ze tak tanio je wyrwalam, bo jak bym ich nie zużyla to nie bedzie mi szkoda kasy

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 15:41   #4083
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
dlatego ja jak będzie możliwość, czyli wolne miejsce to biorę salę pojedynczą, jak będę miała ochotę to przyjmę gości (ale tylko moi rodzice+ewentualnie teściowie), ale nie będę musiała się krępować i dostosowywać do innych osób...a wiem, że całe wycieczki potrafią przychodzić w odwiedziny
Też bym wolała jednoosobową, choć z drugiej strony to w końcu dwa dni, więc chyba damy radę

Cytat:
tylko, że u mnie nie pozwalają mieć swoich butelek, podają w takich jednorazowych. To podobno w razie jakby było jakieś zatrucie, bakterie czy coś takiego...
Ciekawe. Muszę się dowiedzieć jak jest w moim
Stary 2015-02-20, 15:41   #4084
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
też tak myśle, chociaż ostatnio coraz częściej chodzi mi po głowie to, czy bym nie chciała mieć TŻa podczas tej pierwszej fazy, kiedy czeka się na rozwarcie, żeby mieć kogo za rękę mocno złapać, ewentualnie nakrzyczeć i przytulić jak będzie mocno bolało bo na sam poród to nie ma opcji żeby został o nieeeeee
moja koleżanka tak była umówiona ze swoim TŻ, że towarzyszy jej podczas 1 fazy, trzyma za rękę i tak dalej. I jak już zaczęła rodzić, tak szybko się wszystko potoczyło, położna kazała mu coś tam zrobić i został na poród Ale kumpela mówiła, że jej mąż nie żałuję i nie było to dla niego przykre doświadczenie

Stary 2015-02-20, 15:45   #4085
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
moja koleżanka tak była umówiona ze swoim TŻ, że towarzyszy jej podczas 1 fazy, trzyma za rękę i tak dalej. I jak już zaczęła rodzić, tak szybko się wszystko potoczyło, położna kazała mu coś tam zrobić i został na poród Ale kumpela mówiła, że jej mąż nie żałuję i nie było to dla niego przykre doświadczenie
nie nie nie, ja potrafię głośno powiedzieć żeby np. sobie teraz już poszedł i wątpie żeby tak szybko cała akcja się potoczyła, chociaż bardzo bym sobie tego życzyła :P

a u mnie dzidzia chyba szykuje się powolutku o wyjścia, już mi nawet po sklepie pochodzić nie daje, pojechaliśmy do supermarketu a ja po 15 minutach umierałam ledwo weszłam do domu na te nieszczęsne 3 piętro, męczy mnie to niemiłosiernie i do tego mdłości bleeeeee

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-02-20 o 15:47
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 15:45   #4086
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Ja byłam z synkiem na spacerze, bo pięknie świeci slonce i kupiłam 9 szt pajaców w rozm do 1 mca za niecałe £3 na chwile obecną moj synek zapowiada sie na maluszka wiec ciesze sie, ze tak tanio je wyrwalam, bo jak bym ich nie zużyla to nie bedzie mi szkoda kasy
gratuluję zakupu wyhaczyłaś niezłą okazję

korzystaj z ostatnich chwil z synkiem- kiedy jesteście sami niech się synek nacieszy mamusią, bo będzie musiał się Tobą podzielić z bratem

Stary 2015-02-20, 15:45   #4087
asiulek8
Wtajemniczenie

Mój TŻ zapiera się, że będzie od początku do końca. I wiem, że jak tak postanowi to tak będzie. Ja się cieszę, bo będę miała kogoś cały czas przy sobie. Ale tak jak piszecie to kwestia indywidualna każdej pary

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 15:46   #4088
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
a mnie zaraz krew zaleje i bóg wie co jeszcze właśnie zadzwoniła kobieta z ZUS żeby mi powiedzieć że nie należy mi się zwrot za składki za grudzień jestem ponad 1500 zł w plecy.
Wyszło że miałam do 10 stycznia złożyć deklaracje ale nie mogłam jej złożyć bo nie miałam decyzji o zasiłku a dopiero ta decyzja dawała prawo do złożenia deklaracji i zwrot kosztów a decyzja była w LUTYM normalnie oszaleje
O kurcze sporo kasy, ale masz racje walcz o swoje powodzenia

Cytat:
JoaMro, Magiusa, Rosiek gratulacje kochane zeby z maluszkami było wszystko ok i żeby Was szybko powypisywali. I czekam na relacje:P

Wróciłam z ip, wody się zwiększyły tak, że powinnam zostać na oddziale, ale miejsca dla mnie nie było a innego szpitala nie chciałabym, więc mam jak coś zgłosić się w poniedziałek, lub szybciej w razie gdyby coś się działo. A mój lekarz będzie próbował mi zaklepać miejsce na porodówce i wtedyod razu wywołują. Więc proszę o dalsze kciuki za nas
przeraza mnie to "nie ma miejsc".. trzymam kciuki !

Cytat:
wazne, ze jestes pod kontrola i wszystko dobrze

Ech dobija mnie juz ta ciaza.. Mnie jedynie napina sie brzuch ale nic nie boli, raz bolaly mnie plecy i koniec.. Mam przeczucie, ze urodzę grubo po terminie.. Moze Mala chce zrobic prezent mamie na urodziny (10.03)
Stary 2015-02-20, 15:47   #4089
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
a to różnie, tyle że ze sztangą z obciążeniem
ale w warunkach domowych nie robiłam, bo mi sztangi brakowało....

ja na Twoim miejscu wzięłabym nospę jednak

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

zamówiłam kurtałkę na wiosenne spacery z Zochanem

jaka fajna ja jeszcze nigdy nie kupilam jasnej
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 15:48   #4090
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
nie nie nie, ja potrafię głośno powiedzieć żeby np. sobie teraz już poszedł i wątpie żeby tak szybko cała akcja się potoczyła, chociaż bardzo bym sobie tego życzyła :P
hehe no życzę Ci szybkiej akcji u nich jakoś tak to się potoczyło, że został do końca widocznie tak musiało być ale akurat to Ty masz się czuć komfortowo, więc jak coś to go możesz wyrzucić ze sali a 1 faza może długo trwać, więc jego wsparcie może być dla Ciebie istotne, ważne i bardzo pomocne

Stary 2015-02-20, 15:48   #4091
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
O, dzięki śliczne!

Nouvelle, Magnifica dzięki dziewczyny, biorę tę nospę trudno. Jak nie pomoże to przynajmniej będę wiedziała, że czas się szykować... Na IP nie jadę, poczekam na rozwój sytuacji już nie pierwszy raz mnie takie bóle wzięły, z tą różnicą, że do tej pory wyłącznie w nocy je miałam. Zresztą sama z córą jestem.
moze cieply prysznic? powinno przejsc po
Stary 2015-02-20, 15:49   #4092
antoxa
Rozeznanie

Byłam w pracy z l4 i usłyszałam same ochy i achy nad moim brzucholem Później na zakupach spożywczych z TŻtem i padam na moje nieszczęście znowu głowa mnie boli eehhh

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
musze sie o gbs zapytac mojego lekarza
Może u Was już nie robi się tego badania GBS. Bo mój lekarz też mi nie zlecił tego badania. Poinformował mnie, że z najnowszej literatury wynika że powinno się traktować każdego jako nosiciela paciorkowca i odchodzi się od tego badania. Mówił coś o tym, że w Polskie Towarzystwo Ginekologii ma wprowadzić wycofanie tego badania. Bo co z tego jak badanie jest robione np. w 35 tygodniu i wychodzi wynik negatywny skoro za 2,3 czy 4 tygodnie możemy mieć wynik dodatni. <-moja wypowiedź to masło maślane

Edytowane przez antoxa
Czas edycji: 2015-02-20 o 15:51
antoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 15:51   #4093
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
kochana nie denerwuj sie i nie stresuj, teraz grzecznie lezysz i jestes pod obserwacja bardzo dobrze a to wszystko dla naszych malenstw
Stary 2015-02-20, 15:51   #4094
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Mój TŻ zapiera się, że będzie od początku do końca. I wiem, że jak tak postanowi to tak będzie. Ja się cieszę, bo będę miała kogoś cały czas przy sobie. Ale tak jak piszecie to kwestia indywidualna każdej pary
Mój TŻ sam powiedział,ze chce być przy porodzie swojego syna,że nie wyobraża sobie czekać gdzieś na korytarzu kiedy by wiedział,ze ja cierpie. Oczywiście tą decyzje zostawiłąm jemu -absolutnie go nie zmuszałam-tak więc każdy powinien zastanowić sie sam.

Poza tym w moim otoczeniu wszyscy partnerzy uzcestniczyli w porodach i teraz przy przyjacielskich spotkaniach są bardzo z tego dumni i nikt nie żałuje
Stary 2015-02-20, 15:51   #4095
asiulek8
Wtajemniczenie

Mi tez GBS'a nie pobieral.

Matko, siedze z tz w bibliotece, bo szuka ksiazek do swojej pracy. A brzuch to mi juz nie na kolanach lezy a na krzesle miedzy nogami

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 15:52   #4096
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Co jeden tekst to lepszy

Trzymam kciuki za Was

Trzymaj sie kochana, jesteś w dobrych rękach

taniutko
Stary 2015-02-20, 15:53   #4097
EdithS
Zadomowienie

A ja wróciłam ze spacerku z tż,pogoda cudna, byle się cieplej robiło i wiosna nadchodziła...

Marcia45 powodzenia Kochana, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Rossi bidulko co jakiś czas Cię męczą i straszą te bóle...

Chyba się zdrzemnę troszkę, jakoś mnie o dziwo zmuliło
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 15:55   #4098
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Może u Was już nie robi się tego badania GBS. Bo mój lekarz też mi nie zlecił tego badania. Poinformował mnie, że z najnowszej literatury wynika że powinno się traktować każdego jako nosiciela paciorkowca i odchodzi się od tego badania. Mówił coś o tym, że w Polskie Towarzystwo Ginekologii ma wprowadzić wycofanie tego badania. Bo co z tego jak badanie jest robione np. w 35 tygodniu i wychodzi wynik negatywny skoro za 2,3 czy 4 tygodnie możemy mieć wynik dodatni. <-moja wypowiedź to masło maślane
Wydaje mi się ,zę co lekarz to inna praktyka.Ja miałam badanie robione i jak byłam w szpitalu to lekarz (inny) pytał sie czy mam te wyniki. Kazał sie zgłosić do porodu z książeczka ciążową, grupą krwi i właśnie wynikiem GBS.
Stary 2015-02-20, 15:55   #4099
EdithS
Zadomowienie

Cytat:

Matko, siedze z tz w bibliotece, bo szuka ksiazek do swojej pracy. A brzuch to mi juz nie na kolanach lezy a na krzesle miedzy nogami
ja mam to samo, siedzę na twardych krzesłach jak facet z rozkraczonymi nogami, a pomiędzy nimi brzuch

87marta78 i bardzo dobrze, że jesteś w szpitalu, najwazniejsze, że tętno dziecka się unormowało i macie fachową opiekę, w domu byś zawału ze stresu dostała, wytrzymasz
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 15:55   #4100
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Byłam w pracy z l4 i usłyszałam same ochy i achy nad moim brzucholem Później na zakupach spożywczych z TŻtem i padam na moje nieszczęście znowu głowa mnie boli eehhh

bardzo mozliwe, ale co jesli sie okaze ze mam jakas bakterie i to przejdzie na malenstwo , a moze zrobia w dniu porodu Twoja wypowiedz jest piekna nie marudz ;P
Stary 2015-02-20, 15:56   #4101
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
tylko, że u mnie nie pozwalają mieć swoich butelek, podają w takich jednorazowych. To podobno w razie jakby było jakieś zatrucie, bakterie czy coś takiego...
U mnie też nie pozwalają, ale jakbym się nie mogła doprosić od nich, to zamierzam użyć swojej
Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
jaka fajna ja jeszcze nigdy nie kupilam jasnej
A ja zrobiłam przegląd kurtek i mam same ciemne na wiosnę, jedynie płaszczy mam kilka jasnych. No więc wzielam, tym bardziej, ze to z wyprzedazy

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 15:56   #4102
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
też tak myśle, chociaż ostatnio coraz częściej chodzi mi po głowie to, czy bym nie chciała mieć TŻa podczas tej pierwszej fazy, kiedy czeka się na rozwarcie, żeby mieć kogo za rękę mocno złapać, ewentualnie nakrzyczeć i przytulić jak będzie mocno bolało bo na sam poród to nie ma opcji żeby został o nieeeeee
Fakt, że będzie na kogo krzyczeć jest przekonywujący ale ja to bym chyba przez cały czas wolała być sama.
Stary 2015-02-20, 15:58   #4103
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

Idź się połóż gdzieś w czytelni, między regałami u mnie w bibliotece uniwersyteckiej były takie wygodne kanapy

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 15:58   #4104
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość

Chyba się zdrzemnę troszkę, jakoś mnie o dziwo zmuliło
ja juz po drzemce
Stary 2015-02-20, 15:59   #4105
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ sam powiedział,ze chce być przy porodzie swojego syna,że nie wyobraża sobie czekać gdzieś na korytarzu kiedy by wiedział,ze ja cierpie. Oczywiście tą decyzje zostawiłąm jemu -absolutnie go nie zmuszałam-tak więc każdy powinien zastanowić sie sam.

Poza tym w moim otoczeniu wszyscy partnerzy uzcestniczyli w porodach i teraz przy przyjacielskich spotkaniach są bardzo z tego dumni i nikt nie żałuje
u mnie to samo na poczatku to byly dlugie rozmowy, bo ja bylam przekonana ze nie powinien ze mna byc, i mnie taka widziec a teraz jestem szczesliwa, ze moj maz bedzie mnie wspieral w tych trudnych momentach i jako pierwszy zobaczy synka
Stary 2015-02-20, 15:59   #4106
luzna25
Zadomowienie

Powiem Wam, że przez całą ciąże nikt mi nie ustępował miejsca, ani nie przepuszczał w kolejce I dzisiaj robiłam ostatnie badania przed szpitalem i Pani co pobierała krew zawołała jakiegoś faceta, a Pani z rejestracji podeszła i powiedziała do niej "o nie- teraz Pani w ciąży, a dopiero potem Pan" no i poprosiła mnie do zabiegowego normalnie szoku doznałam 9 miesięcy ciąży, a ja dostąpiłam zaszczytu przy ostatnich badaniach ale nie powiem- miło mi się bardzo zrobiło

Stary 2015-02-20, 15:59   #4107
lesyeux
Zadomowienie

Jestem

więc... 5 marca o godz.8:00 mam się stawić na przyjęcie na oddział. Porobią mi badania, spotkam się z anestezjologiem i 6 Marca z rana będzie cięcie cesarskie i Zosia na świecie .

Cytat:
Ja ostatnio do mojego mówie:
ja:misieeek musimy jakąś cerate pod prześcieradło rozłożyć,bo jak mi wody odejdą to wszystko zalane będzie....
on:........ (widze że myśli)......
on: pal licho materac...ja to musze coś wymyśleć na fotel do samochodu...
faceci

Cytat:
Kochana oby wszystko było ok ;*

a co do szpitala... to jak to !!! masz być przyjęta a nie maja miejsca???
szok!!! ja bym nie wyszła!!! maja mnie kłaść i tyle... tym bardziej, ze wody z dnia na dzień coraz większe.... od razu bym kazała im pisać oświadczenie, powód nie pozostawienia mnie na oddziale, bo teraz to oni nie odpowiadają za to, ze nie zostałaś!

a jeżeli miałabym być kładziona na oddział to jak typowo taki scisk do tego co trafiłam to skierowanie na inny szpital i tyle. to jest zdrowie dziecka i Twoje. a nie patrzenie na prestiż szpitala, czy lekarz prowadzący....) .
Sorki, ale dla mnie to jakaś akcja nie do pomyślenia

Dziewczyny kładą sie z wysokim ciśnieniem, z innymi mniej inwazyjnymi dolegliwościami... dziwne jest, ze nie chcesz być pod fachowa opieką w innym szpitalu ....

nie chce tutaj się kłócić ani nic. tylko bardzooo jestem tym zmartwiona...

nouvelle2 fajna kurteczka

Cytat:
wazne, ze z malutką wszystko ok i nie marudź :P
Stary 2015-02-20, 15:59   #4108
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Michru ja jak się ogolę w okolicach intymnych, to na 2 lub góra 3 dzień już mam uczulenie, czerwone krosteczki. I tak mam od zawsze... I używam lepszych maszynek i mi to nie pomaga. Taka wrażliwa po prostu jestem, taka skóra.
to też ciu.lato. ale z drugiej strony, jak się chce być mięciutkim i gładziutkim to po tych 2-3dniachz nó trzeba się nastawić na golenie. i od nowa polska ludowa, ledwo jedno podrażnienie się zagoiło i już znów podrażnione

Cytat:
Napisane przez irish cream
Mój TŻ po 24h pracuje ale za to później 48h wolne międzyczasie jak wypadnie jakiś urlop lub odsiadka to jest git. Np. ostatnio w pracy był 12.03 i teraz idzie dopiero w sobotę
24h?? jak on to wytrzymuje?? w pracy na 24h byłam raz, nie wiem jak u Twojego, ale u nas raczej nie można się nawet zdrzemnąć. wytrzymać tyle godzin to jest hardcore co prawda tyle wolnego potem to jest super sprawa

Cytat:
Napisane przez Magnifica
Ja też ostatnio poszłam "na czuja" i powiem szczerze, że poszło lepiej niż z lusterkiem Ja przed ciążą jechałam depilatorem, ale teraz się taka wrażliwa zrobiłam, że bym chyba umarła...
tam depilatorem?? to chyba masz wysoki próg bólu

Cytat:
Napisane przez Rossi
To ja Wam polecę coś co mi pomogło na takie podrażnienia: krem z apteki Alantan Plus niedrogi a na wszelkie podrażnienia pomaga, nawet na moje spierzchnięte usta, których nie mogłam niczym uratować
to muszę wypróbować, dzięki
Cytat:
Napisane przez Rossi
Słyszałyście w wiadomościach o wirusówkach jakie panują?? Podobno strasznie dużo zachorowań, moja córa w nocy wstała z wysoką gorączką więc mam tylko nadzieje, że się nie zarażę i młoda szybko się wykuruje bo 2,5tyg do terminu aaaaaaa!
ja nie słyszałam ale ja ostatnio nie jestem na bieżąco z takimi informacjami. mam nadzieję w takim razie, ze TŻ niczego znów z pracy nie przywlecze do domu
fajne zakupy
ja też MM nie biorę

Cytat:
Napisane przez Hottie
mam pytanko - czesto wasze skarby maja czkawke? bo moja ma zawsze po jedzeniu....
mój dopiero od niedawna i to niezależnie od jedzenia, rano albo wieczorem go coś takiego łapie. jakie to zabawne uczucie

Cytat:
Napisane przez meganka
Dziewczyny co myślicie o ochronie krocza ? Podchodzicie do sprawy ze nacięcie jest konieczne bo jesteśmy pierworódki ?
Dzis kolezanka powiedziała mi ze goraco poleca jak sie da - po porodzie mowi ze normalnie mogła usiąść na pupci i nie bolało na bardzo.

Jakie sa Wasze opinie w tym temacie ?
jak dla mnie nacięcie to nie jest jakaś standardowa procedura, którą na pewno muszą wykonać. chyba wolałabym pęknąć. ale z drugiej strony czasami pęknięcie idzie podobno nie w str tyłka, ale i z przodu można pęknąć, to wtedy to już fajne nie jest i już to nacięcie pewnie lepsze. ja położnej powiem, że chciałabym możliwie bez takich ingerencji, ale i tak wszystko wyjdzie w praniu. chyba ostatecznie trzeba będzie zaufać personelowi w szpitalu. ja bym chciała w ogóle ani nie pęknąć, ani nie zostać nacięta
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 15:59   #4109
Michiru
Zakorzenienie

Anneet, jak w tym bólem?? przeszedł?? ja miałam w styczniu coś takiego, jak mnie złapało w klatce piersiowej tak myślałam, że mam zawał. i tak mnie trzymało ponad 30min. potem się dowiedziałąm, ze jak jakieś bóle w okolicach żeber i klatki piersiowej łapią nagle i utrzymują się dłużej niż 15min (i wiadomo, że to np.nie żołądek) to w naszym przypadku (tj.ciąży i to już bardzo zaawansowanej) powinno się wezwać pogotowie.

Cytat:
Napisane przez Magiusa
Hej dziewczyny u mnie jednak skurcze po 17:30 wrocily i tym sposobem 20.02.2015 o 1:25 przyszedl na swiat braciszek Darusia- Bartus. Chociaz jest doac maly 2930 to zdrowiutki
gratulacje! a tak chciałąm pisać, że coś Cię te skurcze często łapią i nie przechodzą, żebyś się szykowała 2900 to nie jest zła waga, najważniejsze, że malec zdrowy

Rosiek, gratulacje! dobrze, że pojechałaś do tego szpitala, zdrówka dla Was obu

Cytat:
Napisane przez żona marcina
Ja na szybko
śmiałam się, która następna i mam nauczkę. Cała noc nieprzespana, zaczęło się od bólu brzucha coraz silniejszego, takiego jak na silny okres. Wstałam z łóżka, pochodziłam ale mi nie przechodziło. Napiłam się wody i nic, w wannie leże i dalej boli. Myślę sobie, że to może już ale zgłupiałam bo nie było żadnych regularnych skurczy tylko ten ciągły tępy ból. W końcu sobie pomyślałam że nie ma co tylko jadę na IP. Złapałam maszynkę do golenia żeby się co nieco wydepilować ale gdzieś z nerwów poleciała mi ręka polała się krew, poryczałam się z nerwów bo jak ja teraz wyglądam. Zamiast machnąć na to ręką to poleciałam po lusterko i z lusterkiem starałam się już dokończyć golenie na zero. Gdy jako tako to już wyglądało zaczęła się akcja z walizką no i kolejny problem bo niby spakowana ale nie mogłam znaleźć karty ciąży, potem jeszcze sobie przypomniałam o dowodzie osobistym. I już zakładałam skarpetki jak mi zaczęło przechodzić i kurde za jakiś czas mi przeszło.
Zgłupiałam i nie wiedziałam co robić ale że już było po 5 a ja na 9.30 mam wizytę to w końcu stwierdziłam że nie jadę na IP tylko pojadę na wizytę. Nie ściągałam już nawet bielizny tylko położyłam się tak jak byłam ubrana. Teraz gonie do lekarza a nerwy mam już tak napięte że nie wiem czy jakiegoś zawału po drodze nie dostanę. Jakby co walizka i wszystko przygotowane w domu a mąż ma wolne
Lecę potem was nadrobię i dam znać co się dzieje
mam nadzieję, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Alunia
Dzieńdoberek. Witam się szpitalnie ale jeszcze w dwupaku

JoaMro gratulacje mamusiu Kciukasy za Ciebie i maleństwo.

Ja leżę,robią mi co chwilę pomiary.Ciśnienie trochę spadło ale nie jest do końca ok. Dziś mają mieć komplet wyników badań i coś się dowiem.Nie wiem czy będą mnie trzymać już do porodu czy zdążę jeszcze wyjść.

Szpital i opieka pierwsza klasa Towarzystwo na sali jako tako. Jesteśmy we 3.Jedna z bliźniakami
super, że się odezwałaś jak wszystko ok to ok, a w razie czego pisz

niunia, debraM - jesteście następne ew. Rossi

Cytat:
Napisane przez gosiaczek
a mnie zaraz krew zaleje i bóg wie co jeszcze właśnie zadzwoniła kobieta z ZUS żeby mi powiedzieć że nie należy mi się zwrot za składki za grudzień jestem ponad 1500 zł w plecy.
Wyszło że miałam do 10 stycznia złożyć deklaracje ale nie mogłam jej złożyć bo nie miałam decyzji o zasiłku a dopiero ta decyzja dawała prawo do złożenia deklaracji i zwrot kosztów a decyzja była w LUTYM normalnie oszaleje
a nie możesz złożyć jakiegoś odwołania?? to nie Twoja wina, że nie złożyłaś deklaracji w terminie. 1,5tys piechotą nie chodzi.

Cytat:
Napisane przez marcia
będzie dobrze

nouvelle to taki bardziej płaszczyk

idę się pakować Rosiek miała tp tylko kilka dni przede mną.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 16:00   #4110
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
U mnie też nie pozwalają, ale jakbym się nie mogła doprosić od nich, to zamierzam użyć swojej

A ja zrobiłam przegląd kurtek i mam same ciemne na wiosnę, jedynie płaszczy mam kilka jasnych. No więc wzielam, tym bardziej, ze to z wyprzedazy
Mi sie biale buty marza znaczy sie adidasy, no ale znam siebie i jak zrobia sie nie biale to przestane je nosic tez mam same ciemne ubrania tez, bo wychodze z zalozenia ze biale szybko sie brudzi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości