|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Ja juz po usg na 100 chlopak
widzialam siurka hehe , jest zdrowiutki ufff
|
|
#2583 |
|
Raczkowanie
|
A my z mężem nie chcemy znać płci dziecka. Czekamy na niespodziankę. W sumie wszyscy w rodzinie nas namawiają żebyśmy się dowiedzieli bo chcą wiedzieć. A my po prostu chcemy żeby było zdrowe. Tak więc nie określamy płci kiedy rozmawiamy o brzuszku tylko nazywamy go dzidziul hahaha.
|
|
|
|
#2584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z resztą patrząc na to jak się traktuje kobiety w ciąży w niektórych gabinetach to śmiem twierdzić, że lekarze często biorą kasę a nie sprawdzają wszystkiego dokładnie. Ale to moja opinia ![]() Ja się tym akurat nie przejmuję, bo świadomie nie robiłam tego badania w 11-14tyg. |
|
|
|
|
#2585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skupiłam się teraz tylko na tym co pisze w blogu
Edytowane przez niezalogowana Czas edycji: 2015-02-20 o 16:58 |
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile dziewczyn nie zna jeszcze płci? ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Tak, zdecydowanie badanie zostało wykonane za późno. |
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie dziś w biedronce pierogi ze szpinakiem, bo ładnie wyglądały a nie chciało mi się robić nic na obiad. Właśnie je skosztowałam i pożałowałam od razu tego zakupu... bllleeeee.... nie polecam jakby co
![]() Normalnie nie jadam takich "gotowców" ale stwierdziłam że raz nie zaszkodzi. I zaszkodził ![]() edit: sorry, nie ten temat
Edytowane przez Brazylijka Czas edycji: 2015-02-20 o 17:10 |
|
|
|
#2589 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ktoś Wam pomoże po porodzie? Bo moja mama chce sobie wziąć urlop w sierpniu, żeby u mnie siedzieć dzień w dzień
W sumie nie wiem po co... Mąż będzie miał wolne, teściowa też się już zapowiedziała, teraz jeszcze mama... Ja rozumiem, że chcą pomóc, ale wszyscy naraz? U Was też tak jest?
|
|
|
|
#2590 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i nie martw się już Cytat:
a jak z wyprawka sobie poradzicie? Mi cieżko unisex akcesoria znaleźć ja
|
|
#2591 |
|
Raczkowanie
|
Z racji, że jest to moje pierwsze dziecko napewno będę potrzebować jakiejś pomocy. W sumie mąż jest ogarniętym człowiekiem i opiekował się młodszym bratem. (ja nie miałam styczności z niemowlakami). Ale moja mama mieszka z nami i powiedziała, że jak coś to pomoże ale bez nachalności
.
|
|
|
|
#2592 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2593 |
|
Raczkowanie
|
Strobiluska, narazie kupiliśmy pare ubranek w neutralnym kolorze. Siostra dała mi dwa worki ubranek, większość dla chłopców ale znalazło się pare nadających się w razie czego dla dziewczynki. Zresztą niemowle się nie obrazi jak będzie miało różowy kaftanik albo niebieski.
|
|
|
|
#2594 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze nie znam plci...
No i ja zapowiedzialam,ze przez pierwszy tydzien lub dwa nie chce zeby ktokolwiek przyjezdzal. Maz bedzie mial wolne,a Mloda pewnie bedzie chodzic do przedszkola wiec damy rade. Jakk sie Hania urodzila,to wyszlysmy ze szpitala w czwartek a w piatek przfjechala Mama i Tesciowa,zeby pomoc... a skonczylo sie na tym ze musialam gotowac dodatkowo 3 porcje obiadu,robic sniadania i kolacje i jeszcze mie jeczaly,ze Mlodej zimno,ze placze,bo ja niewlasciwe rzeczy jem a jak karmilam Hanie to miay pretensje,ze nie pozwalam siedziec przy nas....Teraz tez chca przyjezdzac i Maz stwierdzil,ze to dobry pomysl,ale ja sie nie zgadzam i zamierzam sie uprzec |
|
|
|
#2595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
staraliśmy się o dzidzie od 3 lat niestety nic nie wychodziło mimo zapewnień ginekologa że wszystko zdrowotnie jest ok . W lipcu obiecałam sobie że zwolnie nie będę się stresować ,załamywać . W pazdzierniku czułam się inaczej tak świeżo ,promiennie, o dziwo szczupło rodzina chwaliła że wyglądam bardzo dobrze .Pod koniec misiąca przeczuwałam że coś jest nie tak w listopadzie zrobiłam test ojjjj jaka była radość zobaczenia dwóch kresek (test zachowany na pamiątke ) . |
|
|
|
|
#2596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tesciowa to nie, ale moja rodzina juz powpisywala urlopy w moim terminie... i juz widze jak bede ich miala w kolko na karku. Wielki pies pod drzwiami to nie jest taki zly pomysl
|
|
|
|
|
#2597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Dokładnie, uważam tak samo. |
|
|
|
|
#2599 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też sierpniowa, o szkolnych urodzinach też myślałam ale bardziej się cieszę, że moje dziecko będzie na urodziny mogło sobie poten zorganizować grilla, ognisko ze znajomymi jak mamusia, no i będzie raczej małym lwem, mam nadzieję, że nie raczkiem jednak za dużo mam ich w rodzinie :pCytat:
Ja tu często narzekałam, ze brzucha nie mam a dzis na spacerze kurtkę miałam tak opiętą, że szok. A kończę 17tc dziś Co do aktywności moja ogranicza się do spacerów z synem i zajmowanie się nim w ciągu dnia.długo nie spacerujemy ostatnio bo chłodno i przeziębieni jesteśmy do może z pół godziny Cytat:
![]() Chyba czas zaklepywać córki na synowe bo coś tu się dynamika w kraju zmienia odwrócona seksmisja czy jak
|
|
#2600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj byłam w lumpku kupiłam małemu pierwsze ciuszki jak wypiore to wstawie na klub focie . Niestety nie poszalałam z ilością cena za kg 44zł
(duża) w środę jest 10zł kg więc się wtedy wybiorę . Mały jest bardzo aktywny większość dnia mizia i lekko kopie niestety jak mąż przykłada rękę od razu milknie taki mały cwaniak
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak tylko narzeczony kladl reke to maly byl cicho ale od jakis 2 tygodni szaleje bez wzgledu czy to moja reka czy jego^^ i szaleje rowno za kazdym razem wieczorem
|
|
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ale się spisałyście dziś ![]() Co do pomagania - TŻ pewnie weźmie urlop tatusiowy no i moja mama chce przyjechać, to mi nie przeszkadza bo moja mama nie jest z tych co się nachalnie wtrącają, ale z drugiej strony chyba chciałabym spędzić te pierwsze momenty we trójkę .. jeszcze zobaczymy jak to będzie. "Teściowa" raczej nie będzie się wtrącać, na co dzień opiekuje się 2 wnukami więc jest trochę zajęta myślę, że skończy się na jakiejś wizycie i tyle. My generalnie w ogóle żyjemy z dala od rodziny więc to się pewnie nie zmieni.
|
#2605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama chyba ciężko zniosła porody i bardzo się o mnie bała jak ja to zniosę i tak to sobie tłumaczę. No mam nadzieję, że Twoja mama będzie ok
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam w smyku widzilam silvia bebetto nadal w nim jestem zakochana
bardzooo mi sie podoba
|
|
#2607 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.nifty.pl/test-nifty/ Cytat:
![]() Cytat:
Ale teraz na pewno skorzystam z pomocy rodziców przy starszym synku. I przy gotowaniu w sumie też się przyda
|
||||
|
|
|
#2608 | |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję dziewczynom poznanych płci
Cytat:
Daj znać, co teściowa pysznego upichciła
|
|
|
|
|
#2609 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2610 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja również nie znam.
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

widzialam siurka hehe
, jest zdrowiutki ufff

W sumie nie wiem po co... Mąż będzie miał wolne, teściowa też się już zapowiedziała, teraz jeszcze mama...
Ja rozumiem, że chcą pomóc, ale wszyscy naraz? U Was też tak jest?

jak tylko narzeczony kladl reke to maly byl cicho