|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
|
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Wtajemniczenie
|
Sądzę, ze tak..
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Czyli tak jak pisalam SKOŃCZONY 13tc ( rozpoczęty 14) to juz II trym. |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Zakorzenienie
|
Ja mam w planie adapter do pasów. Dużo nie jeżdżę ale uznałam że mi się przyda.
Co do Triumpha to mój pierwszy stanik od nich i jestem zadowolona. Przedciążowe mam od brafiterki i niestety jest mi w nich ciasno ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#4028 |
Rozeznanie
|
Ja na szczescie celullitu nigdy nie mialam i nie mam ale za to pierwsza ciaza pozostawila sporo rozstepow na brzuchu i wewnetrznej stronie ud ... co prawda po tylu latach sa malo widoczne i biale ale niestety sa :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Ile kosztuje ten adapter do pasów? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Zakorzenienie
|
Zależy czy nowy czy używany, nowy od 150 zł w górę, używany nieco mniej
|
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Rozeznanie
|
Wyobraz sobie ze ja do 9 mc ciazy nawet nie wiedzialam co to rozstepy i pewnego porannka obudzilam sie z fioletowymi paskami na udach i brzuchu ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
Zakorzenienie
|
Ten który sobie upatrzyłam "Be safe" 180 pln. U nas w samochodzie cieżko umieścić pas pod kolcami biodrowymi bo mamy dość głębokie siedzenia. Dlatego decyduje sie na adapter. Jest to wydatek no ale po ciąży mogę go odsprzedać.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#4033 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Podczytuję Was od jakiegoś czasu ![]() ![]() Termin mam na 26.09 ![]() Nie wiem co o sobie napisać ![]()
#4035 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4036 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą ja się nie mogłam doczekać aż będę mogła jeździć, zdawałam od razu po osiemnastce, chociaż też dzięki sponsoringowi rodziców. Cytat:
![]() Ja mam w planie się wybrać. Ale w sumie jeszcze nie wiem gdzie. Z tego co czytałam, to w szpitalu jest. Chociaż też jeszcze nie wiem, który szpital wybrać ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do poziomu egzaminów, to jak czasem widzę, jak niektórzy jeżdżą, to i tak myślę, że egzaminatorzy są za mało surowi. Powinni jeszcze instalować kamerę w samochodzie i po roku weryfikować, czy przypadkiem nie zabrać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() Co tylko zechcesz ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4037 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Reklamowanie produktów.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Rozeznanie
|
Tak? Skąd masz takie informacje? Ja myślałam, ze uczą jak się przygotować do porodu, co robić w trakcie i jakiś podstaw opieki nad dzieckiem "po". Jako pierworódka liczyłam na spory zasób informacji
|
![]() ![]() |
![]() |
#4039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powtarzam pytanie - gdzie w Polsce można kupić staniki ciążowe i do karmienia stacjonarnie? Jakie firmy, sklepy? ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- To na pewno zależy od szkoły, możliwe że rozdają jakieś próbki sponsorów (kosmetyków itp.) ale nigdy nie słyszałam, żeby ktoś był niezadowolony.
![]() |
#4040 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uwielbiam ten blog - prowadzony z pasją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | ||
Rozeznanie
|
Tak zerknęłam na szybko na wątek o szkołach rodzenia i opinie raczej są pozytywne, dla zainteresowanych:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=259465 Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niektórzy są wymagający bardziej inni mniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4043 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do objawów to ja też kiedyś myślałam, że będę całą ciąże wymiotować, bo mam do tego skłonności. A tu niespodzianka - ani razu nie wymiotowałam, mdłości mam leciutkie, jestem jedynie senna.
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Raczej się z tym nie zgodzę. Podobno rozdają czasem próbki ale to akurat na plus ze możemy sobie potestować różne produkty, ale jak dla pierworodki jest tam masa ważnych informacji, np jak oddychać przy porodzie, jak przewijać dziewczynkę a jak chłopca, jak kąpać itd dla mnie to ważne bo nie wiem o noworodkach nic.
![]() |
#4045 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=melawen;50352178]Bez urazy, ale moi rodzice chyba by mi łeb urwali, jakby wysadzili kasę na kurs, a ja przez nastoletniego focha bym to zaprzepaściła
![]() Swoją drogą ja się nie mogłam doczekać aż będę mogła jeździć, zdawałam od razu po osiemnastce, chociaż też dzięki sponsoringowi rodziców. Albo niech tż Cię podszkoli. U nas była odwrotna sytuacja, ja dużo jeździłam, a mój mąż praktycznie wcale, miał 5 lat przerwy od egzaminu. Dopiero jak się poznaliśmy to zaczął odświeżać umiejętności ![]() Ja mam w planie się wybrać. Ale w sumie jeszcze nie wiem gdzie. Z tego co czytałam, to w szpitalu jest. Chociaż też jeszcze nie wiem, który szpital wybrać ![]() Zgłaszam bunt, mi się taka okazja jeszcze nie trafiła ![]() ![]() A co do poziomu egzaminów, to jak czasem widzę, jak niektórzy jeżdżą, to i tak myślę, że egzaminatorzy są za mało surowi. Powinni jeszcze instalować kamerę w samochodzie i po roku weryfikować, czy przypadkiem nie zabrać ![]() Widzę, że przygotowania pełną gębą ![]() ![]() ![]() No wlasnie nie mam kompletnie nic pooddawalam doslownie wszystko zaraz po urodzeniu 2 dziecka bo nie nastawialam sie na kolejne z racji swojego eks meza ale ze udalo mi sie ulozyc zycie na nowo to decyzje o dzidzi kolejnej zmienilam przy czym nie pozostalo mi po chlopakach nic wiec teraz wszystko trzeba kompletowac na nowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Zakorzenienie
|
Staniki do karmienia można kupić chyba w rossie, no i ogólnie w sklepach z bielizną trzeba popytać.
![]() |
#4048 |
Rozeznanie
|
Witajcie.
Pora się ujawnić, gdyż czytam Was od kiedy niespodziewanie dowiedziałam się o ciąży ![]() Termin wyznaczony na 3.09 ![]() Jest to moja pierwsza ciąża. Mam 25 lat. 1 sierpnia miał być Nasz Ślub- w tym wypadku będzie 18 kwietnia ![]() Jedyne dolegliwości w ciąży to delikatny ból piersi i sporadyczne mdłości- także chyba mogę powiedzieć, że jest super ![]() Za tydzień mam USG prenatalne. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam wszystkie mamusie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Rozeznanie
|
TusiaeM wow spora dzidzia a w ktorym tyg dokladnie jestes ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.