Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-21, 15:19   #661
anlaya
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Dużo też zależy od tego, na co się go nakłada i jakim pędzlem
Wg mnie najładniejszy efekt jest po nałożeniu palcami. Na szczyty kości policzkowych. A małym pędzelkiem w kącikach oczu. Reszty twarzy nie rozświetlam :P
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 15:19   #662
wiki2501
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
To prawda, że niektóre kosmetyki w sklepach firmowych Ziaji można kupić tylko z wykształceniem kosmetycznym? Możecie podać jakieś przykłady takich kosmetyków?
Chodzi chyba o te kosmetyki które są w szklanych szafach. Też kiedyś o tym słyszałam
wiki2501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 15:19   #663
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda, że niektóre kosmetyki w sklepach firmowych Ziaji można kupić tylko z wykształceniem kosmetycznym? Możecie podać jakieś przykłady takich kosmetyków?
Nie, mi Pani powiedziała tylko że kupuję na własną odpowiedzialność i tyle Konkretnie to było coś z kwasami.

CMB jeszcze na dziś : http://www.callmeblondieee.pl/kosmet...015-wg-chanel/
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 15:22   #664
201607111040
Konto usunięte

Ogladalam ten film Kasi D o dermatologach. Niestety prawda jest taka ze nawet idac prywatnie nie mozna miec pewnosci ze dermatolog bedzie dobry i bedzie dzialal przede wszystkim na nasza korzysc. Jednak profity od firm to czeste zjawisko. Mnie dermatolog tak "zalatwil" ze mam uraz do dzic.

Na kanale Stylizacje TV jest filmik z wizytą u dermatologa , kobieta ma świetne podejście do pacjentki i wizyty wyglądają na długie Nie jestem pewna ale chyba lepiej zamiast probiotyków w postaci tabletek , jeść jogurty które zawierają te bakterie 

Odpowiedz
·

Kasia D16 godzin temu

+Justyna Czeczotko To prawda ale to są moim zdaniem filmy sponsorowane, które powstają w celach reklamowych nade wszystko, a to zmienia trochę postać rzeczy. A w ulotce piszą by unikać mleka bo ogranicza przyswajanie antybiotyku. Muszę zobaczyć jak się ma sprawa z jogurtami.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 15:30   #665
Beata28Mys
Rozeznanie

Madzik jesli czytasz to mozesz napisac czemu Twoje fotki na instagramie sa takiej kiepskiej jakosci?
Beata28Mys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 15:38   #666
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata28Mys Pokaż wiadomość
Madzik jesli czytasz to mozesz napisac czemu Twoje fotki na instagramie sa takiej kiepskiej jakosci?
Bo ma kiepski aparat w telefonie?

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 15:40   #667
kiziamizia91
Koteł

Cytat:
nie jestem madzikiem, ale podejrzewam po prostu slaba jakosc aparatu :P przedni aparat w komorce tez mam kiepski i zdjecia wychodza podobnie;/
kiziamizia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 16:00   #668
_Summer_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
a najlepsze jest to jak youtuberki maja wypasione telefony a i tak wstawiaja zdjecia na insta jakby byly zrobione kalkulatorem
_Summer_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 16:00   #669
Beata28Mys
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
W takim razie ja na jej miejscu darowałabym sobie umieszanie takich fotek w necie.
Beata28Mys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 16:04   #670
Sein Ulin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Ogladalam ten film Kasi D o dermatologach. Niestety prawda jest taka ze nawet idac prywatnie nie mozna miec pewnosci ze dermatolog bedzie dobry i bedzie dzialal przede wszystkim na nasza korzysc. Jednak profity od firm to czeste zjawisko. Mnie dermatolog tak "zalatwil" ze mam uraz do dzic. 
Nie Ty jedna. Nie chodzę i nie mam zamiaru(przynajmniej z tą dolegliwością jaką mam), recepty załatwiam u rodzinnego. Nie chce wszystkich wrzucać do jednego worka ale ci na których trafiałam, mieli bardzo specyficzne podejście do pacjenta. Kilku minutowa wizyta bez oglądania skóry z bliska to chyba standard ... i 150zł się należy. I spróbuj tylko zadać pytanie odnoście konieczności stosowania tak silnych leków jakie proponuje... foch i obraza majestatu gwarantowana.
Sein Ulin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 16:08   #671
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Kurcze, nie wiem. Wiem tylko to ze np w hurtowniach kosmetycznych moga kupowac nawet osoby bez wyksztalcenia kosmetycznego, ale niektore produkty np. kwasy moga kupowac osoby z wyksztalceniem. Moze chodzi o takie produkty (jesli ziaja w ogole je ma). Ja w ziaji kupowam peeling i mi sprzedali. W ogole w asortymencie ziaji w tym sklepie nie widzialam nic na co trzeba byłoby miec papiery
Stary 2015-02-21, 16:08   #672
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sein Ulin Pokaż wiadomość
Nie Ty jedna. Nie chodzę i nie mam zamiaru(przynajmniej z tą dolegliwością jaką mam), recepty załatwiam u rodzinnego. Nie chce wszystkich wrzucać do jednego worka ale ci na których trafiałam, mieli bardzo specyficzne podejście do pacjenta. Kilku minutowa wizyta bez oglądania skóry z bliska to chyba standard ... i 150zł się należy. I spróbuj tylko zadać pytanie odnoście konieczności stosowania tak silnych leków jakie proponuje... foch i obraza majestatu gwarantowana.
Obraza majestatu a jeszcze bylam świadkiem podkreślania na czerwono nazwiska niewygodnej, zadającej duzo pytań pacjentki.
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 16:15   #673
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Ja sie planuje zapisac do dermatologa prawdziwego profesjonalisty, ale niestety czeka sie do niej miesiacami Ale niegdy nie slyszalam o niej zlego slowa. Jest to dermatolog od spraw beznadziejnych i naprawde wykonuje swoja prace wzorowo. Tylko takie opinie slyszalam.

Mnie zalatwila dermo tak ze nie powiedziala mi o tym ze musze uzywac filtrow. Zapisala mi leki ktore wyszuszaly i bardzo sciagaly skore, a zapisala mi je pod koniec czerwca Cale wakacje tak przechodzilam i skutki takie ze prawie cala twarz byla nie tylko w plamach pozapalnych ale i w zaczerwieniach. Nie bylo ich tylko wokół ust, na powiekach i pod oczami, czyli tam gdzie nie uzywalam masci
Stary 2015-02-21, 16:20   #674
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety prawda jest taka ze nawet idac prywatnie nie mozna miec pewnosci ze dermatolog bedzie dobry i bedzie dzialal przede wszystkim na nasza korzysc.
Jak z każdym lekarzem
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 16:28   #675
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Jak z każdym lekarzem
To prawda. Wkurzajace jest to ze idziesz, bulisz za wizyte, a lekarz ma cie w tylku.
Stary 2015-02-21, 16:33   #676
roseplum
niepolubiecie

o ile z jakością usług medycznych się zgadzam tak, Kasia D robi sobie od tylu lat krzywdę nakładając masę kosmetyków niezgodnie z przeznaczeniem, stosując substancje, których nie powinna stosować pod szyldem "dermatologia to moja pasja", że każdy, nawet kiepski dermatolog zaproponuje jej lepszy tryb niż to co robi sobie sama z pomocą gugli i aler

tak samo jak Julii z itsxJul każdy nawet średni dietetyk, którego generalnie nie polecałabym komuś, kto chce zgubić kilka kilo zaleci lepszą dietę przy Crohnie niż to co je teraz czyli wszystko na opak w porównaniu do standardowych zaleceń.

Oczywiście wielu dermów ma na rękach krew skór ich pacjenetek ich wątroby, niepotrzebnie branych tetracyklin.

Kasia jest rok czy dwa starsza od nissiax

Edytowane przez roseplum
Czas edycji: 2015-02-21 o 16:39
roseplum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 16:37   #677
marynka42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość
o ile z jakością usług medycznych się zgadzam. Tak, Kasia D robi sobie od tylu lat krzywdę nakładają masę kosmetyków niezgodnie z przeznaczeniem, stosując substancje, których nie powinna stosować pod szyldem "dermatologia to moja pasja", że każdy nawet kiepski dermatolog zaproponuje jej lepszy tryb niż robi sobie sama z pomocą gugli i aler

Oczywiście wielu dermów ma na rękach krew skór ich pacjenetek ich wątroby, niepotrzebnie branych tetracyklin.

zgadzam się

byłam pewna, że jest co najmniej 10 lat starsza
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 16:41   #678
Michoben
Raczkowanie

Cytat:
o ile z jakością usług medycznych się zgadzam. Tak, Kasia D robi sobie od tylu lat krzywdę nakładają masę kosmetyków niezgodnie z przeznaczeniem, stosując substancje, których nie powinna stosować pod szyldem "dermatologia to moja pasja", że każdy nawet kiepski dermatolog zaproponuje jej lepszy tryb niż robi sobie sama z pomocą gugli i aler

tak samo jak Julii z itsxJul każdy nawet średni dietetyk, którego generalnie nie polecałabym komuś, kto chce zgubić kilka kilo zaleci lepszą dietę przy Chronie niż to co je teraz czyli wszystko na opak w porównaniu do standardowych zaleceń.

Bardzo mi zal Juli. Jeszcze ten fakt, ze wypadaja jej wlosy, stan cery drastycznie sie pogorszyl a ona brnie dalej
Michoben jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 16:45   #679
201607111040
Konto usunięte

Ja tam Kasi D nie ogladam, dzis tylko. Swoja droga slyszalam o tym ze mowila ze mozna klasc kwasy pod oczy. To prawda?

Edytowane przez 201607111040
Czas edycji: 2015-02-21 o 16:48
Stary 2015-02-21, 16:51   #680
Sein Ulin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Michoben Pokaż wiadomość
Bardzo mi zal Juli. Jeszcze ten fakt, ze wypadaja jej wlosy, stan cery drastycznie sie pogorszyl a ona brnie dalej
A co ona takiego strasznego robi?

Z tego co pamiętam to już wcześniej miała silny trądzik, później nastąpiło "cudowne uzdrowienie" i teraz znowu nawrót.
Stary 2015-02-21, 16:55   #681
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Summer_ Pokaż wiadomość
a najlepsze jest to jak youtuberki maja wypasione telefony a i tak wstawiaja zdjecia na insta jakby byly zrobione kalkulatorem
Bo sam dobry aparat w telefonie nic nie da jak zdjęcie było robione w beznadziejnym świetle
Cytat:
W takim razie ja na jej miejscu darowałabym sobie umieszanie takich fotek w necie.
Ja akurat do insta mam luźne podejście, co innego jakby wrzucała takie zdjęcia na bloga, fb czy wstawiała do filmu
Dla mnie instagram do taka forma "pamiętnika/dziennika" gdzie sensem jest zapisywanie momentów a jeżeli przy okazji jest ładna kompozycja i jakość przez co wychodzi ładne zdjęcie to super

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 16:55   #682
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Ja tam Kasi D nie ogladam, dzis tylko. Swoja droga slyszalam o tym ze mowila ze mozna klasc kwasy pod oczy. To prawda?
Nie można. Koniec i kropka
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 16:57   #683
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
ale które kwasy, kiedy, na jaki problem i u kogo?

są w pełni bezpieczne kremy pod oczy nawet z retinolem.
co do zasady tak, można, ale na pewno nie w taki sposób, który proponuje Kasia.

jeśli ktoś nie zna się na chemii kosmetycznej albo czerpie wiedzę z gugli i aler lub filmików Kasi generalnie nie radziłabym za bardzo kombinować z silnymi substancjami aktywnymi, nie tylko z kwasami
tak samo przestrzegałabym przed zabawami z kwasami z pomocą stronek internetowych i wizażu. U większości przy zdroworozsądkowym podejściu będzie ok, ale czerpiąc wiedze z takich źródeł można sobie zrobić kuku, nie warto ryzykować imo.

To, że nagrywa filmiki "jak wyglądać 10 lat młodziej" to jakiś żart, a już "jak wyglądać dobrze czy tam młodo mimo zmarszczek było kuriozalne.

Edytowane przez roseplum
Czas edycji: 2015-02-21 o 17:00
Stary 2015-02-21, 17:03   #684
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Nie można. Koniec i kropka
WIem ze kwasow nie mozna pod oczy. Zle sie wyrazilam. Chodzilo mi o to czy to prawda ze Kasia D tak powiedziala bo slyszalam to od znajomej.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
ale które kwasy, kiedy, na jaki problem i u kogo?

są w pełni bezpieczne kremy pod oczy nawet z retinolem.
co do zasady tak, można, ale na pewno nie w taki sposób, który proponuje Kasia.

jeśli ktoś nie zna się na chemii kosmetycznej albo czerpie wiedzę z gugli i aler lub filmików Kasi generalnie nie radziłabym za bardzo kombinować z silnymi substancjami aktywnymi, nie tylko z kwasami
tak samo przestrzegałabym przed zabawami z kwasami z pomocą stronek internetowych i wizażu. U większości przy zdroworozsądkowym podejściu będzie ok, ale czerpiąc wiedze z takich źródeł można sobie zrobić kuku, nie warto ryzykować imo.

To, że nagrywa filmiki "jak wyglądać 10 lat młodziej" to jakiś żart, a już "jak wyglądać dobrze czy tam młodo mimo zmarszczek było kuriozalne.
Kwasy w kremach maja zazwyczaj niskie stezenia. Zalezy tez w jakiej formie, bo jesli w formie peelingu chemicznego to szczyt glupoty.
Stary 2015-02-21, 17:05   #685
Agata2205
Zadomowienie

Cytat:
Ja sie planuje zapisac do dermatologa prawdziwego profesjonalisty, ale niestety czeka sie do niej miesiacami Ale niegdy nie slyszalam o niej zlego slowa. Jest to dermatolog od spraw beznadziejnych i naprawde wykonuje swoja prace wzorowo. Tylko takie opinie slyszalam.

Mnie zalatwila dermo tak ze nie powiedziala mi o tym ze musze uzywac filtrow. Zapisala mi leki ktore wyszuszaly i bardzo sciagaly skore, a zapisala mi je pod koniec czerwca Cale wakacje tak przechodzilam i skutki takie ze prawie cala twarz byla nie tylko w plamach pozapalnych ale i w zaczerwieniach. Nie bylo ich tylko wokół ust, na powiekach i pod oczami, czyli tam gdzie nie uzywalam masci
a jakim mieście ten super lekarz'?
Agata2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 17:07   #686
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
A co ona takiego strasznego robi?

Z tego co pamiętam to już wcześniej miała silny trądzik, później nastąpiło "cudowne uzdrowienie" i teraz znowu nawrót.
Ona ma Crohna. To determinuje zwiększenie zapotrzebowania na jedne składniki, unikania innych i proporcję potrw poddawanych obróbce termicznej do surowych. wszystko na opak.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
WIem ze kwasow nie mozna pod oczy. Zle sie wyrazilam. Chodzilo mi o to czy to prawda ze Kasia D tak powiedziala bo slyszalam to od znajomej.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Kwasy w kremach maja zazwyczaj niskie stezenia. Zalezy tez w jakiej formie, bo jesli w formie peelingu chemicznego to szczyt glupoty.
przecież napisałam, że zależy kiedy, jak i u kogo i w takiej formie jak Kasia proponuje nie można, więc nie bardzo rozumiem?
Stary 2015-02-21, 17:17   #687
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agata2205 Pokaż wiadomość
a jakim mieście ten super lekarz'?
Jakies 750 km od Szczecina

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
przecież napisałam, że zależy kiedy, jak i u kogo i w takiej formie jak Kasia proponuje nie można, więc nie bardzo rozumiem?
Szczerze piszac ja nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. Nie wiem o jakiej formie i co dokladnie mowila Kasia o kwasach, wiec nie wiem co oznacza "nie w takiej sposob jak mowila Kasia". Napisalam tylko ze nakladanie peelingu chemicznego pod oczy to glupota.
Stary 2015-02-21, 17:20   #688
ilciadzaga
Wtajemniczenie

red and silver spotlight makeup look by Yasmine Alom ماكياج العربي: http://youtu.be/18XlQ0gox_Y
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 17:23   #689
Sein Ulin
Rozeznanie

Cytat:
Ona ma Crohna. To determinuje zwiększenie zapotrzebowania na jedne składniki, unikania innych i proporcję potrw poddawanych obróbce termicznej do surowych. wszystko na opak.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Przy chorobie Crohna nie ma jednej konkretnej diety, którą należy ściśle przestrzegać. Zaleca się zdrowe odżywianie i unikanie produktów, które wywołują zaostrzenie objawów. Wątpię żeby jadła to co jej szkodzi i nie widzę nic strasznego w przykładowych daniach jakie pokazuje w swoich filmikach. Trądzik i wypadanie włosów niekoniecznie muszą być obiektywnym miernikiem zaawansowania/zaostrzenia jej choroby.
Stary 2015-02-21, 17:26   #690
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
Szczerze piszac ja nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. Nie wiem o jakiej formie i co dokladnie mowila Kasia o kwasach, wiec nie wiem co oznacza "nie w takiej sposob jak mowila Kasia". Napisalam tylko ze nakladanie peelingu chemicznego pod oczy to glupota.
przecież kwasy to określenie substancji, a nie peelingu chemicznego. I właśnie wtym rzecz, że to kwestia formy i stężenie. "Kwasy" to nie tylko peeling kwasami (ogólnie nakładanie jakiegokolwiek peelingu pod oczy to przecież nieporozumienie)

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Przy chorobie Crohna nie ma jednej konkretnej diety, którą należy ściśle przestrzegać. Zaleca się zdrowe odżywianie i unikanie produktów, które wywołują zaostrzenie objawów. Wątpię żeby jadła to co jej szkodzi i nie widzę nic strasznego w przykładowych daniach jakie pokazuje w swoich filmikach. Trądzik i wypadanie włosów niekoniecznie muszą być obiektywnym miernikiem zaawansowania/zaostrzenia jej choroby.
skąd takie informacje?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości