Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-22, 16:33   #2791
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

A propos zdrowego odzywiania- robie dzisiaj pyyyyszn, zdrowy sorbet. Mrożonego banana miksuje z innymi mrozonymi owocami. Proste, a naprawdę dobre.

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 16:39   #2792
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Też mnie zaprosił do siebie do szpitala, na połówkowe na 2 marca
O no to super może Cię rozpoznam hehe widziałam Twoją fotkę w klubie a ja mam dobrą pamięć do twarzy .. chociaż ja tam jadę z samego rana.
A orientujesz się jak to jest z rejestracją? Od której jest tam rejestracja czynna? (BTW masz jakiś numer gabinetu? mi Pani powiedziała, że mam wejść wejściem C i na Iwsze piętro)

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
\ bo Gucio rośnie i ma się dobrze więc nie martwcie się n zapas.
Maluch będzie się nazywał Gucio - Gustaw? Fajne imię czy to tylko ksywka?

Cytat:
Napisane przez Anex Pokaż wiadomość
Także będę miała połówkowe na nfz w przychodni przyszpitalnej przy szpitalu w którym chcę rodzić ale oprócz tego kusi mnie zrobić sobie je prywatnie wcześniej
Czy możecie polecić coś na uspokojenie co można brać w ciąży? Zapomniałam zapytać gina. Ostatnio jestem strasznie nerwowa, aż mnie telepie nieraz z nerwów :-( Myślałam o ziołowych, np. Neospazminia, Extraspasmina ale czy na pewno można?
na pewno można się napić meliski

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie, pośniadaniowo, z mdłościami

Widzę, że ja mam idealną sytuację po porodzie- mój mąż ma zostać w domu rok ( do tej pory od prawie dwóch lat siedzi na kontraktach). Nie wiem czy aż tyle wysiedzi, ale myślę, że przez pół roku będę go miała non stop w domu
no to komfortowa sytuacja
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 16:50   #2793
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

O tak, chipsy to mój grzeszek chyba najmniej zdrowe z tego co jem. Bo słodycze to też raczej czekolada, czasem jakieś ciastko (też w sumie niezdrowo) ale nie jem dużo na raz.
No i pieczywo mogłabym jeść ciemne, to kwestia przyzwyczajenia chyba ... najwygodniej mi kupić bułkę na śniadanie i tyle ..
A tak żeby się wybielić, prawie nie pijam napojów kolorowych (czasem mnie najdzie ale to rzadko), nie jadam dużo innych słodyczy niż czekolada, rzadko jemy coś z proszku (mamy kilka ulubionych pozycji i czasem sobie pozwalamy a tak to raczej z podstawowych produktów gotujemy), no tak ogólnie chyba nie jest źle. Tym bardziej, że nigdy nie miałam problemów z wagą więc to chyba znaczy, że nie pozwalam sobie na zbyt wiele
Stary 2015-02-22, 17:18   #2794
Anex
Rozeznanie

No to bedę popijała non stop tą meliskę... :-D
Pisalyście jakiś czas temu ile wam przybyło kg od początku ciąży- ja przytyłam tylko 1kg a dziś zaczynam 19 tydz.
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 18:39   #2795
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość

Ja licytuję na allegro ciuszki.. od środy urlopik to pewnie się też przejadę po sklepach typu tesco, pepco itd. to pewnie coś upoluję. Wózek też pewnie w maju kupię tj. tak planuję Tak więc powoli, powoli
ja chwilowo pepco omijam, bo jak dla córy kupowałam np 80 to za małe były... mają zawyżoną rozmiarówke i nie ufam ichszym małym ciuszkom

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
haha... fajne są takie historie... Młoda zanim się przeprowadziła do swojego pokoju też mi czasem robiła takie akcje, że się budziła w środku nocy i była gotowa do zabawy... a jak przychodził Mężuś, to się przestawała bawić i zasypiała, ale to chyba dlatego, że ja się rzeczywiście przejmowałam i Nią zajmowałam a On się kładł koło Niej i przysypiał, więc Młoda się nudziła i zasypiała

zazdroszcze... na moją nic nie działa - jak nie chce spać to nie zasnie... moge próbować, stawać na głowie, a ona nawet nie zmruży oka... często jak np w dzien mi padnie ok 17 czy 18, wstaje o 20-21 i do 1-2 nie śpi .. moge wyłączyc wszystko i udawac ze spie to wtedy bedzie płakać poki nie wstane...

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 18:46   #2796
gkatarzynka
Zadomowienie

ja tez sobie moglam udawac,ze spie...tylko moj Maz mial takie szczescie
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 20:01   #2797
fantastka
Zakorzenienie

Dziewczyny, wiem że było pewnie wiele razy wałkowane, ale na kiedy umówić się najlepiej na połówkowe?

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 20:05   #2798
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem że było pewnie wiele razy wałkowane, ale na kiedy umówić się najlepiej na połówkowe?
Po 20 tygodniu, myślę, że 21-22 tydzień idealnie będzie
Stary 2015-02-22, 20:12   #2799
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Po 20 tygodniu, myślę, że 21-22 tydzień idealnie będzie
Dzięki Max to 21t6d, tak?

25.05.2013

Michał
Szymon

Edytowane przez fantastka
Czas edycji: 2015-02-22 o 20:41
Stary 2015-02-22, 20:15   #2800
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Maluch będzie się nazywał Gucio - Gustaw? Fajne imię czy to tylko ksywka?
Gucio to wersja robocza póki jest w brzuszku. Planowane imię takie jak w klubie juz pisałam.
Jak byłam na połówkowym to używałam tej wersji roboczej, gin zapytała o to samo co Ty bo miała przypadek, że rodzice na dziecko w brzuchu mówili Żelek, a potem nazwali... Żelisław
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 20:17   #2801
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Ja idę w 21t4d.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 21:30   #2802
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Gucio to wersja robocza póki jest w brzuszku. Planowane imię takie jak w klubie juz pisałam.
Jak byłam na połówkowym to używałam tej wersji roboczej, gin zapytała o to samo co Ty bo miała przypadek, że rodzice na dziecko w brzuchu mówili Żelek, a potem nazwali... Żelisław
Żelisław???
Ja uwielbiam żelki... ale tak bym dziecka nie nazwała

Młoda śpi - ostatnio ma fazę na zasypianie w salonie i po chwili Mąż Ją przenosi do jej pokoju i tam już śpi do rana. Nie powiem, żebym się tym martwiła, bo jakoś mi wygodniej w salonie niż u Niej na podłodze podczas zasypiania...
Idę się zrelaksować... i za chwilę spać... jutro robię badania, bo w środę wizyta....
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 21:33   #2803
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:

nie
mi gin mówił, że nawet i w 24tc można zrobić tu już niema takich sztywnych ram jak w tym pierwszym genetycznym
ja idę dokładnie w 22t0d na nfz a jak nie będę zadowolona to w 23t0d pójdę prywatnei
Stary 2015-02-22, 21:50   #2804
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
A propos zdrowego odzywiania- robie dzisiaj pyyyyszn, zdrowy sorbet. Mrożonego banana miksuje z innymi mrozonymi owocami. Proste, a naprawdę dobre.
ooo nigdy nie mroziłam banana. Ja sobie kiedyś robiłam domowe froyo czyli mrożony jogurt z owocami albo odwrotnie do Ciebie sorbet ze świeżych owoców, takie foremki można kupić zmyślne, ale to wiadomo w sezonie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ja chwilowo pepco omijam, bo jak dla córy kupowałam np 80 to za małe były... mają zawyżoną rozmiarówke i nie ufam ichszym małym ciuszkom [COLOR="Silver"]
.
Mam podobne zdanie. Młody nosił 62 z większości firm a te pepco to 68 ciasnawe bywały. nosił większość 80 to ich 92 były ok. No i z pepco nie polecam białych bodziaków z obrazkami, strasznie cienkie są i się rozciągają. Kolorowe, które miałam z jakiejś grubszej bawełny robią. Ja nie chodzę tam bo teściowa bardzo lubi, jej siostra, męża bratowa a jak się widzimy to zawsze coś dla małego kupią. Miał kiedyś 3 takie same bodziaki ma też dwie takie same koszule, oczywiście nie przyznaję się by nie było im przykro

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 07:11   #2805
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
nie
mi gin mówił, że nawet i w 24tc można zrobić tu już niema takich sztywnych ram jak w tym pierwszym genetycznym
ja idę dokładnie w 22t0d na nfz a jak nie będę zadowolona to w 23t0d pójdę prywatnei
Dziękuję Idę dziś na wizytę, zobaczę co i jak, a jutro się pewnie zapiszę na połówkowe jakieś bardziej wypasione, żeby dokładnie sprawdzić czy wszystko ok.

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2015-02-23, 08:34   #2806
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
ja tez sobie moglam udawac,ze spie...tylko moj Maz mial takie szczescie
hehehehe u nas dokładnie identiko... chociaż starałam się "ignorować" zaczepki to mała doskonale się bawi w usypianie i nic sobie nie robi a u ojca - Maja idziemy spac, gasi światło, przytulają się i dziecko tak zasypia a w domu jak już leży to wtedy umiera z pragnienia, z głodu, łóżko ją bije, kołdra ją bije, dom jej nie lubi...i spać się nie da

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Mam podobne zdanie. Młody nosił 62 z większości firm a te pepco to 68 ciasnawe bywały. nosił większość 80 to ich 92 były ok. No i z pepco nie polecam białych bodziaków z obrazkami, strasznie cienkie są i się rozciągają. Kolorowe, które miałam z jakiejś grubszej bawełny robią. Ja nie chodzę tam bo teściowa bardzo lubi, jej siostra, męża bratowa a jak się widzimy to zawsze coś dla małego kupią. Miał kiedyś 3 takie same bodziaki ma też dwie takie same koszule, oczywiście nie przyznaję się by nie było im przykro
dokładnie... moja jak nosiła 74 to kupiłam jej (awaryjnie bo mi czystych na wyjezdzie brakło) 80 z pepco bo mówie bedzie na całe lato... a ona ledwo się wcisneła.... ostatnio świetną bluzke znalazłam z peppą (bo była na topie plus jak to w pepco cena super) to kupiłam 110 a nosiła 92 i ledwo ledwo do prania starczyło

na połówkowe ide jutro tj 20t 1d

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2015-02-23 o 08:38
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 08:38   #2807
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cześć, tak rzadko u Was coś piszę... W pracy nie mam zbyt dużo czasu na pisanie, za to z czytaniem jestem na bieżąco

Czuję delikatne ruchy, ale dla mnie raczej uczucie przerażające, typu: o jeżu kochany, jakiś obcy w brzuchu

Od kilku (kilkunastu) dni lekko puchną mi dłonie, a nocą (nad ranem i kilkanaście minut po przebudzeniu) cierpnie prawa ręka (sic!). Po konsultacjach ze swoim szefem i koleżanką z pracy podejrzewam ucisk nerwu łokciowego, który jest właśnie efektem tego puchnięcia wszystkie te nocne parestezje mijają rano, kilkanaście minut po wstaniu

Widziałam temat rozstępów: wylazły mi na piersiach (normalnie mam bardzo małe, a teraz urosły o 2-3rozmiary ), walczę z nimi z całych sił, zużywam jeden krem/balsam tygodniowo ale, co ja chciałam... olej kokosowy, polecam olej kokosowy, po którym rozstępy są bledsze, mniej czerwone

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Ja to jestem ciekawa ile u nas na wątku jest dzieci planowanych, a ile takich niespodziewanych
Ja się zgłaszam do tych niespodziewanych, zaskoczonych, w ciężkim szoku

Cytat:
Napisane przez Kropek22225 Pokaż wiadomość
W sumie mój mąż nie przywiązuje wagi do takich rzeczy ale ja zostawiłam sobie na pamiątkę wszystkie kartki od gości
Ja jestem pod względem myślenia jak facet i też nie przywiązuję wagi do takich rzeczy

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
A ja bardzo mało pije, szczerze mówiąc mogłabym w ogóle nie pić ale wiem, że tak nie można nie wiem czy wychodzi nawet 1,5l ;/ a to i tak wmuszone...
Ja też wmuszam w siebie wodę, bo jakoś nie odczuwam potrzeby picia do tego nie pijam kawy, herbaty...

Cytat:
Napisane przez Kropek22225 Pokaż wiadomość
A pijecie jakieś świeże soki albo koktajle?
O tak, od kilku lat to moje małe uzależnienie (kolejne ) Piję codziennie świeży sok do śniadania (mój ulubiony to burak+jabłko, szpinak+jabłko+pietruszka , pomarańcz), a na drugie śniadanie zabieram zawsze smoothie (tu kombinuję z różnymi owocami, warzwami, mlekiem kokosowym).

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ktoś Wam pomoże po porodzie? Bo moja mama chce sobie wziąć urlop w sierpniu, żeby u mnie siedzieć dzień w dzień W sumie nie wiem po co... Mąż będzie miał wolne, teściowa też się już zapowiedziała, teraz jeszcze mama... Ja rozumiem, że chcą pomóc, ale wszyscy naraz? U Was też tak jest?
Tż będzie miał dwa-trzy tygodnie wolnego. Jeśli teściowa lub mama będą chciały nas odwiedzić to proszę bardzo, zapraszam NA KRÓTKO w odwiedziny Ogólnie to mój Tż jest skłócony z moją mamą, przez co teściowie do mnie nie odnoszą się jakoś szczególnie przyjaźnie więc nie liczę na częste odwiedziny (historia długa i bardzo skomplikowana, która bardzo się na mnie odbiła i pewnie odbije się też na dziecku).

Zarządziłam też, że nie chcę odwiedzin, posiadówek w szpitalu... Może przyjść tylko Tż i moja przyjaciółka (która w tym szpitalu akuart pracuje ) I ciągle słyszę komentarze mojej mamy, że wszystkich terroryzuję i ona w ogóle przecież nie musi przyjeżdżać i ona się w ogóle nie narzuca bosze broń, jak będę potzrebować rady lub pomocy to sama powiem - taaaaa, jakoś nigdy w życiu o rady nie prosiłam , a ciągle je niepotrzebnie dostaję

Cytat:
U mnie mąż ma wziąć aż 4 tygodnie wolnego, więc żadnej więcej pomocy nie potrzebuję... W sumie to sama nie wiem, czy ja z nim wytrzymam cały miesiąc Ale przynajmniej nie będę musiała myśleć o wychodzeniu z psem no i dojdę do siebie, złapiemy we trójkę jakiś rytm... więc mamusia i teściowa bardzo proszę - ale na krótką wizytę.
Hahaha, mam takie same rozterki mój ulubiony moment niedzieli: kiedy Tż idzie do kościoła - mam 1,5godz ciszy i spokoju

Cytat:
O, dzięki że informujesz.. ja już sama nie wiem jaką farbę kupimy, ale skoro takie problemy z tą satynową to kicha!
Nie wiem czy śmierdzi, bo malowaliśmy nią jak jeszcze nie mieszkaliśmy w domu, ale za to jest niezniszczalna

Cytat:
Dziękuję bardzo za dobre słowo W poniedziałek wizyta u prowadzącego, mam nadzieję, że da się podejrzeć nereczki no i zawsze to będzie kolejna opinia lekarza do kolekcji...

Cytat:
Ja dzisiaj dość intensywny dzień.. Mega porządki zrobiliśmy - powywalaliśmy rzeczy, w których nie chodziliśmy... serce bolało bo niektóre w sumie niezniszczone no ale nie chodziłam w tych ciuchach... 3 worki 120 litrowe razem z mężem wywaliliśmy.. do tego masa papierów, jakiś kserówek ze studiów.. jutro sprzątanie piwnicy - powoli szykujemy się do remontu
Ja odgraciłam wreszcie pokój-magazyn teraz tylko kupić farbę i tapetę i Tż zacznie remont. W następnej kolejności pokój dziecka.

W ogóle przez ten weekend wyrzuciłam mnóstwo rzeczy (w ostatnim czasie zaczął mi przeszkadzać ich nadmiar): ciuchów, papierów, starych, nieużywanych skorup przyjemne uczucie

Cytat:
Dziękuję Idę dziś na wizytę, zobaczę co i jak, a jutro się pewnie zapiszę na połówkowe jakieś bardziej wypasione, żeby dokładnie sprawdzić czy wszystko ok.
Ja się właśnie umówiłam na normalną wizytę do swojej gin w środę i na drugą tydzień później do super lekarza z wypasionym USG.

Highway to Hell

Edytowane przez mademoiselle betti
Czas edycji: 2015-02-23 o 09:11
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 08:54   #2808
fuertka88
Rozeznanie

Witam w poniedziałek i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
U swojego gina miałam w 18t3d, a na nfz w 19t6d (20t1d wg usg)
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 08:58   #2809
Sarrai
Wtajemniczenie

Ja również się witam Siedzę w pracy i dogorywam..... chyba sobie muszę drugą Inkę sieknąć na pobudzenie
Dzisiaj z rana 3 pary spodni mierzyłam i żadnych dopiąć nie mogłam... się wkurzyłam
Również życzę wszystkim miłego dnia i udanych wizyt. Moja już o 17:20
Stary 2015-02-23, 09:00   #2810
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość

Tż będzie miał dwa-trzy tygodnie wolnego. Jeśli teściowa lub mama będą chciały nas odwiedzić to proszę bardzo, zapraszam NA KRÓTKO w odwiedziny Ogólnie to mój Tż jest skłócony z moją mamą, przez co teściowie do mnie nie odnoszą się jakoś szczególnie przyjaźnie więc nie liczę na częste odwiedziny (historia długa i bardzo skomplikowana, która bardzo się na mnie odbiła i pewnie odbije się też na dziecku).

Zarządziłam też, że nie chcę odwiedzin, posiadówek w szpitalu... Może przyjść tylko Tż i moja przyjaciółka (która w tym szpitalu akuart pracuje ) I ciągle słyszę komentarze mojej mamy, że wszystkich terroryzuję i ona w ogóle przecież nie musi przyjeżdżać i ona się w ogóle nie narzuca bosze broń, jak będę potzrebować rady lub pomocy to sama powiem - taaaaa, jakoś nigdy w życiu o rady nie prosiłam , a ciągle je niepotrzebnie dostaję

Ja się właśnie umówiłam na normalną wizytę do swojej gin w środę i na drugą tydzień później do super lekarza z wypasionym USG.
Nie widziałam tego posta niezalogowanej, ale o ile mama cię nie wkurza i rzeczywiście pomoże to jej wsparcie może się okazać nieocenione

U mnie też mąż zapowiedział co najmniej 2 tygodnie urlopu. Przy pierwszym dziecku siedziałam praktycznie sama i kiepsko wspominam ten czas... Do dziś mam pretensje do męża, bo miał być przy mnie, a poszedł do roboty

Ze szpitalem miałam tak samo, nie chciałam pielgrzymek całej rodziny, ale wyszło nie po mojemu. Teraz rozważam poród w Trójmieście (mieszkam 60 km od Gdańska i mam u siebie szpital), co daje razem 90 km od teściów, więc pewnie dadzą m spokój.

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2015-02-23, 09:09   #2811
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Ze szpitalem miałam tak samo, nie chciałam pielgrzymek całej rodziny, ale wyszło nie po mojemu. Teraz rozważam poród w Trójmieście (mieszkam 60 km od Gdańska i mam u siebie szpital), co daje razem 90 km od teściów, więc pewnie dadzą m spokój.
Ja do szpitala jadę 64km, a mimo to po pierwszym porodzie teściowie przyjechali z mężem do szpitala (ale dla mnie to nie był problem).
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-02-23, 09:12   #2812
Sarrai
Wtajemniczenie

Do mnie do szpitala też mogą przyjechać, byleby wioski nie zrobili bo rodzina tż to taka dość głośna jest
Stary 2015-02-23, 09:15   #2813
aknaa
Raczkowanie

"Czuję delikatne ruchy, ale dla mnie raczej uczucie przerażające, typu: o jeżu kochany, jakiś obcy w brzuchu "

Ja też tak mam, dziwne uczucie Teraz to już mnie rano czasem budzi, tak silnie kopie
Już drugą noc wstaje do lodówki i dojadam Dzisiaj jakiś jogurt musialam zjeść na szybko bo nie dość, że dzidzia się w brzuszku rzucała, to jeszcze mi tak w brzuchu burczało. Może nie mogła spać przez te odgłosy...
Stary 2015-02-23, 09:17   #2814
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Ja również się witam Siedzę w pracy i dogorywam..... chyba sobie muszę drugą Inkę sieknąć na pobudzenie
Dzisiaj z rana 3 pary spodni mierzyłam i żadnych dopiąć nie mogłam... się wkurzyłam
Również życzę wszystkim miłego dnia i udanych wizyt. Moja już o 17:20
Czas na ciężarówkowe zakupy

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Witam w poniedziałek i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

U swojego gina miałam w 18t3d, a na nfz w 19t6d (20t1d wg usg)
Ja mam jutro i będzie to 22t1d. Robi się do 24t.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez aknaa Pokaż wiadomość
"Czuję delikatne ruchy, ale dla mnie raczej uczucie przerażające, typu: o jeżu kochany, jakiś obcy w brzuchu "

Ja też tak mam, dziwne uczucie Teraz to już mnie rano czasem budzi, tak silnie kopie
Już drugą noc wstaje do lodówki i dojadam Dzisiaj jakiś jogurt musialam zjeść na szybko bo nie dość, że dzidzia się w brzuszku rzucała, to jeszcze mi tak w brzuchu burczało. Może nie mogła spać przez te odgłosy...
Moja też się strasznie tłucze. Jakbym miala bębenek w brzuchu. Zdecydowanie nie lubi jak siedzę lub kucam

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 09:20   #2815
Truskawka31
Rozeznanie

Witam poniedziałkowo, dzisiaj poproszę szefową o wolne na środę, czwartek, piątek - muszę odpocząć Poza tym w środę mam na 11:00 usg, w czwartek chyba pojadę do babci, a w piątek idziemy na akustyczny, spokojny koncert W pracy coraz więcej osób się rozkłada i zaczynam się bać...

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Ja będę miała usg połówkowe 20 tc 1 dc czyli jak tak patrzę na wasze terminy, to trochę wcześnie... Czy już doktor wszystko wychwyci, no i ... płeć?
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 09:22   #2816
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość

Ja będę miała usg połówkowe 20 tc 1 dc czyli jak tak patrzę na wasze terminy, to trochę wcześnie... Czy już doktor wszystko wychwyci, no i ... płeć?
Jeśli ma dobry sprzęt to tak
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-02-23, 09:26   #2817
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie widziałam tego posta niezalogowanej, ale o ile mama cię nie wkurza i rzeczywiście pomoże to jej wsparcie może się okazać nieocenione
Nie sądzę, lepiej się dogadujemy z odległości, nie jestem bardzo zżyta z rodzicami i jestem raczej typem zosi samosi - samotnika

Cytat:
U mnie też mąż zapowiedział co najmniej 2 tygodnie urlopu. Przy pierwszym dziecku siedziałam praktycznie sama i kiepsko wspominam ten czas... Do dziś mam pretensje do męża, bo miał być przy mnie, a poszedł do roboty
Wiadomo, zobaczę jak to będzie (mogę sobie na razie gdybać, jak to będzie itd.) ale jak napisałam wyżej jestem typem samotnika, zadaniowca, nie cierpię z powodu braku towarzystwa, wręcz przeciwnie

Zresztą zamierzam wrócić do pracy na dwa dni w tygodniu (wtedy dziecko będzie wędrowało do dziadków, lub Tż będzie miał wolne) już we wrześniu, a i wcześniej jeśli będę miała zlecenie z dodatkowej pracy (którą wykonuję w domu) to też zamierzam korzystać... w planach na urlopie macierzynskim mam tez kursy i kilka innych aktywnosci

Pretensji do Tż na pewno mieć nie będę, dużą część urlopu wykorzysta teraz na remont, na mini wakacje w kwietniu/maju. Zresztą nie spędza całej doby w pracy, więc luz, a za siedzenie w domu też tyle nie zarobi

Cytat:
Mnie w takich kwestiach wszyscy słuchają, ale znów zobaczymy jak będzie moim przyjaciółkom udało się jednak uniknąć pielgrzymkowania

Highway to Hell

Edytowane przez mademoiselle betti
Czas edycji: 2015-02-23 o 09:39
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 09:33   #2818
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Słyszałam 2 wersje.
Między 18 a 22 tc lub 18 a 24 tc (18t0d a 23t6d)
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-02-23, 09:37   #2819
aknaa
Raczkowanie

Niech te ferie się juz skończą. Godz. 9.30 a za ścianą muza na ful, rodzice w pracy to gimnazjaliści szaleją. szału można dostać.
Stary 2015-02-23, 09:41   #2820
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aknaa Pokaż wiadomość
Niech te ferie się juz skończą. Godz. 9.30 a za ścianą muza na ful, rodzice w pracy to gimnazjaliści szaleją. szału można dostać.
Współczuję

U nas takie akcje sąsiedzi urządzają na wieczór - nieważne czy środek tygodnia czy weekend
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości