|
|
#2731 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
Co do zakupów,ja mam do Tesco daleko....znaczy mam jedno pod domem,ale takie małe, nie ma ubrań....ostatnio zrobiliśmy wyprawę,pojechaliśmy i wróciliśmy tylko z pomidorami....
|
|
#2732 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzidzi kopie jak trzymam laptopa blisko brzuszka chyba mu za gorąco i jak troche ścisne brzuszek. Za to nigdy nie kopnie jak tatuś chce go poczuć.
|
|
|
|
#2733 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale nam to leci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I mi pierwszy pozytywny test wyszedł już w 11 dniu po owulacji ![]() Cytat:
Dziękuję! ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jem duże ilości czosnku + prenalen syrop i spray do nosa + pastylki tantum verde ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Nie, ale ta Twoja bardzo ładna ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ach jestem rozłożona, leże w łóżku odkąd mały zasnął i oglądam Devious Maids, jak lubicie Gotowe na wszystko to ten serial jest w podobnym klimacie. Wkurzyłam się bo całkiem niedawno kupiłam w aptece spray ziołowy na gardło, jakoś we wrześniu i teraz patrzę a był ważny do listopada! Farmaceuta nie uprzedził mnie o takim krótkin terminie ważności. Czuję się naciągnięta bo przyszłam po inny lek a on mi to zaproponował sam z siebie i zachwałał pod niebiosa
|
|
#2735 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
--- Zaległości nadrobione
|
||||||||
|
|
|
#2736 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny,jak widac rzadko sie odzywam.pracuje caly czas i bede jak wszystko ok do konca maja,pomagam tz po mojej pracy jako tlumacz-sekretarka,website menager itd
wiec czytam was czasem raz na kilka dni,bo wieczorami juz mi sie nie chce siedziec na kompie.do tego jak mam dzien kiedy nie czuje kopniakow to mam problem by nie panikowac..strach taki ze dzieje sie to co ostatnim razem,nie sposob chyba sie tego pozbyc,tym bardziej teraz kiedy jak Elinka i Fuertka jesli dobrze pamietam ,zaczelam 21 tydz.moj synek zaczynal miec problemy wlasnie w tym tyg..ciezko byc w ciazy po stracie.niby jestem pozytywna,ale stres gdzies sie klebi i probuje wedrzec..wlasnie dzis juz modlilam sie o spokoj i kopniaki,i wlasnie dobrych kilka dostawalam przez kilka minut wiec odetchnelam we wtorek lekarz,badanie krwi,zelazo i morfologia,sluchanie serca,cisnienie i mocz.takie podstawy..a do 6go marca musze wytrzymac do polowkowego..byla mowa o wozkach..ja poki co patrze na jane slalom badz twone.tez phil an teds vibe.mozna dodac do nich 2gie dziecko jak kiedys zajdzie potrzeba maja swietne opinie,kolezanka ma jane lata i bardzo zadowolona.no i znalazlam oferty online i ceny sa ok..ale to sa rzeczy na ostatnia chwile..do maja nic a nic nie mam zamiaru kupywac,ze strachu(i nie chodzi tu o zabobony tylko o poprzednia strate).kiedy mam okazje was podczytac to troche sie odstresowuja jak piszecie pozytywnie szczesciary jestescie,wiekszosc chyba,na l4,u mnie niemozliwe.zreszta w irl kaza kobietom do konca pracowac,tzn 2 tyg przed terminem dostaja wolne.oczywiscie w kazdej chwili moga zrezygnowac z pracy i pojsc na bezrobotne ale to mniej kasy,a tak nalezy sie macierzynski,musza przyjac potem do pracy i maja ochrone.no chyba ze ktos samozatrudniony jak ja to wtedy musi kombinowac by zarobic w roku na czysto 5tys e by cos dostac od rzadu.wiec tyle od stycznia musze zarobic po biznesowych wydatkach zanim pojde na macierzynski.aha i tu macierzynski tylko 6mcy..trzymam kciuki za dalsze wizyty,zeby ten watek byl szczesliwy dla wszystkich tu mamus i zeby torbiele na nerkach sie wchlonely!!(nie umiem cytowac wielu postow wiec pisze co pamietam)..milego weekendu,relaksujacego dla was wszystkich![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- ah Elinka gratulacje za synka i polowkowe!tobie tez duzy stres juz odszedl ![]() a ta sukienka ktora wybralas cudna..prosta,sliczna..uw ielbiam
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Maga tak jakis stres odszedl ale to krwawienie lekkie bo lekkie 3 tygodnie temu nie daje mi spokoju boje sie ze wroci
, ale wiem ze Maly zdrowy a to bardzoooo wazne
|
|
#2739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem,ze strach jest, ale pomysł sobie o tym, jak fajnie wyglądał na ostatnim usg i ze Mu dobrze w Twoim brzuszku
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2741 |
|
Rozeznanie
|
Jestem dopiero teraz ;-)
Tak mam nospe 2x1 ale staram się ograniczać do 1 ale ciągle pobolewa mnie brzuch. Moja Gin musi żeby odstawić, w szpitalu dawali bez problemu. Lezala ze mną dziewczyna w 21 tyg i miała 4 razy dziennie domiesniowo. Coś czytałam ze nospa podobno niezbyt ok dla dziecka, ale nie wiem czemu, nie zglebialam tematu?! Elinka co to za krwawienie??bo chyba mi umknęło,albo nie wspominałaś :-( ?!
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-02-21 o 23:21 |
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Palinka pisalam chwilowe bylo co jeden dzien lezalam w szpitalu, zapomnialo sie?
A co do nospy tez biore probuje odstawic ale podobnie jak u Ciebie pobolewa to wole wziasc, podobno po nospie moze wystapic obnizone napiecie miesniowe ale wydaje mi sie ze to jest mniejsze zlo niz np jakies skurcze niepotrzebne przedwczesne
|
|
#2743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale serio w ciąży mam jakieś zaniki pamięci :-P musze notować co mam kupić ;-) Wiesz, no co lekarz to inne opinie, ale jak patrzylam w necie to dość dużo dziewczyn bierze nospe nawet do końca ciąży. Ja narazie zostaje na 2x1, jakoś tak pewnej się czuje...z resztą ja nadal mam leki na podtrzymanie i pewnie do 22-23 tyg będę brać :-(
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Tez biore i duphaston 3 razy 1 po tej ostatniej akcji a bralam juz jedna dziennie i lutke 2 razy 1 no i nospa
nazwijmy to ze doraznie
|
|
#2745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
luteina 100mg 2x1 no i ta nospa Moja Gin to aż sama w szoku ze po wcześniejszych dawkach tych leków, mój progesteron wcale nie był jakiś kosmiczny ( w normie ale bez szału)
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Lutke tez 100 biore 2 razy, cos nie moge zasnac
|
|
#2747 |
|
Rozeznanie
|
Wcześniej miałam lutke 2x200mg :-o Ja KSW oglądam :-P i delicje pożeram :-D Ale też spać mi się nie chce ![]() A Tż dawno śpi, bo zabalowal z kolegą ;-) i jak zwykle miałam z niego ubaw, a rano będę mieć jeszcze większy ;-)
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko kwasne , bo Ci brzuch urosnie od delicji hehe
|
|
|
#2749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A testuje co się da żeby w końcu Syna pobudzić do kopania ;-) Bo strasznie leniwy jest :@ Idę się położyć ;-) coś poczytam i może usnę ;-) DOBREJ NOCY I KOLOROWYCH SNÓW :-*
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-02-21 o 23:54 |
|
|
|
|
#2750 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie to sama nie wiem, czy ja z nim wytrzymam cały miesiąc No a po miesiącu to pewnie mama będzie do mnie wpadać. Ale ona jest z tych co pomogą, a nie że rozsiądą się i będą oczekiwać obsługi Mama to przyjedzie pewnie, zakupy zrobi, obiad przywiezie Za to z teściową to mogą być tego typu problemy ale ja już parę razy że tak powiem "olałam" to, że ona cokolwiek oczekuje i zupełnie mi wisi co o mnie pomyśli... Na pewno obiadków szykować nie będę by się przypodobać, za dobre rady też dziękuję... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak więc powoli, powoli ![]() Cytat:
Ja dzisiaj dość intensywny dzień.. Mega porządki zrobiliśmy - powywalaliśmy rzeczy, w których nie chodziliśmy... serce bolało bo niektóre w sumie niezniszczone no ale nie chodziłam w tych ciuchach... 3 worki 120 litrowe razem z mężem wywaliliśmy.. do tego masa papierów, jakiś kserówek ze studiów.. jutro sprzątanie piwnicy - powoli szykujemy się do remontu Tak więc mam teraz naprawdę sporo miejsca na rzeczy Bartusia Mogę lecieć na zakupy.A na 16 byliśmy na urodzinach siostrzenicy.. Moja siostra ma termin za 16 dni!!!! ![]()
|
||||||
|
|
|
#2751 |
|
Raczkowanie
|
Sarrai,dobrze robisz,zawsze skonsultuj z dwoma,ewent 3ma jesli nie sa pewni badz kazdy mowi co innego..no i ja z wlasnego doswiadczenia polecam doksztalcanie sie samemu,szukanie info zeby potem przyprzec lekarza do sciany i sprawdzic co on tak naprawde wie czy to tylko wiedza powierzchowna czy zna sie na rzeczy..niestety trafilam na 'madrych' co jedynie co umieli to obalac teorie innego lekarza,klocic sie o wszystko,nawet wyniki badan ignorowali(nie do konca ale malo uwagi zwracali).nauczylam sie sama doksztalcac,szukac i teraz jak widza ze troche wiem o czym mowie-zupelnie inaczej rozmawiaja,nagle sie przejmuja i rozmawiaja na poziomie a nie traktuja jak idiotke.nie wiem czy zauwazylyscie ze lekarze czesto traktuja pacjentow jak idiotow-czasem delikatnie,czasem mniej..wiec ktore maja dobrych ginow,zaufanych,trzymajci e,ciezko o lekarza ktory slucha pacjenta i na prawde chce mu pomoc..duzo lekarzy ma syndrom boga niestety:/
|
|
|
|
#2752 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry. sasiedzi-studenci zrobili calonocna impreze i mnie obudzili godzine temu...no i juz nie zasnelam...
Dziewczyny,biorace nospe -w ciazy z Hania tez mialam przepisana,ale inny gin polecil branie duzych dawek magnezu i wszelkiego rodzaju pobolewania i skurcze sie uspokoily. U mnie dobrym wyznacznikiem braku magnezu jest drgajaca powieka,a potem zaczynaja sie pobolewania brzucha i skurcze lydek...i jak tylko zaczyna drgac powieka,to zwiekszam odrobine dawke. Oczywiscie wszystko za zgoda i po konsultacji z ginem i dawki tez mi dobral i rozpisal. Moze i u Was magnez pomoze? Bo rzeczywiscie mowia o tym niskim napieciu miesniowym maluszka i to lepsze niz przedwczesne,skurcze,ale moze daloby sie uniknac i skurczow i niskiego napiecie biorac magnez. Moja kolezanka w 7tc3d wyladowala w szpitalu,bo dostala lekkiego plamienia i lekarz na usg nie widzial akcji serca. Dzis ma to obejrzec inny lekarz,ale strasznie sie martwie... najgorsze jest to,ze ona nie ma okresu,bo jeszcze intensywnie karmi piersia i ciezko Jej okreslic dokladnie wiek,a lekarz z usg mowi,ze serce juz powinno bic. Tak sie zastanawiam czy np nie mogl sie pomylic w pomiarach i o jakis mm przesunac kursora i juz bedzie zly wynik jesli chodzi o wiek dziecka... ehh... czekam na wiadomosci od Niej i sie martwie i przezywamm to razem z Nia... |
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Gkatarzynka a jaki magnez biezesz?
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sarrai, a dzwoniłaś do tej przychodni? Jesteś umówiona do Roszkowskiego? |
|
|
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
Elinka,gin kazal kupic jakis mleczan magnezu z wit B i brac dwa razy dziennie tak,zeby pojedyncza dawka to bylo 100mg... to i takchyba tylko 50% dziennego zapotrzebowania. A jak zaczyna drgac powieka,to podwoic dawke. U mnie narazie pomaga branie dwoch tabletek a jak drgala powieka,to wzielam trzy przez jakis tydzien i znow wracam do dwoch.
Wiecej na temat przyswajalnosci magnezu pewnie moze nam Niezalogowana napisac. Ja wiiem,tyle ze sa lepeij imniej przyswajalne postaci.i gin polecal mleczan bo sie dobrze przyswaja a jest tanszy nic jakas tam inna postac-ale dokladnie nie pamietam. |
|
|
|
#2756 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem czy to dużo czy nie słyszałam że właśnie magnez pomaga na takie dolegliwości, ale myślałam że mam wystarczająca dawkę.W szpitalu dostawalam 2x dziennie kroplowke a z tego.co pamiętam to były chyba 4g?? Ale nie jestem pewna :-S
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Palinka tez biore asmag forte 3 razy 2, moze on sie u nas zle przyswaja?
Tez w szpitalu dostalam kroplowke ale raz dziennie jak cos bolalo zlecialo troszki kroplowki i bol znikal
|
|
#2760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niezalogowana RATUJ ![]() Może jeden dzień spróbuje dawkę 3x2 ?? Hmmmm?
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-02-22 o 08:59 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

kurde noo takie piękne te ciuszki były 

Dopiero się rozkręcają, ale już są 

W sumie nie wiem po co... Mąż będzie miał wolne, teściowa też się już zapowiedziała, teraz jeszcze mama...
. Ulamal mi się korzeń w szóstce. Dentysta usunął bez znieczulenia ( bo nie chciałam ). Nie muszę mówić, ze bolalo jak cholera