|
|
#1411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
Cytat:
Na USG widać dwa pęcherzyki. Lekarz powiedział, że mam przyjść za tydzień na kolejne badanie, żeby potwierdzić wynik wczorajszego badania. W sumie w styczniu po raz pierwszy z mężem podjęliśmy starania o malucha. No i generalnie, jak to moja koleżanka mówi - "zloty strzał". Od razu sie udalo. Nie wiem tylko skąd te bliźniaki, bo ani po mojej stronie, ani po stronie męża nie ma bliźniaków w rodzinie. Nie brałam także żadnych hormonów,a tabletki antykoncepcyjne odstawiłam ponad 2 lata temu. Śmieję się, że mąż ma dwururkę ![]() Ja też już zauważyłam pewne zmiany w swoim wyglądzie. na pewno trochę większy biust i lepsza cera. Mam na szczęście mniejszy apetyt na słodycze niż dotychczas. Za to ciągnie mnie do ryb (których co do zasady nie cierpię). Piję też hektolitry wody. Nawet w nocy wstaję i uzupełniam płyny. Boję się, że strasznie przytyję przy bliźniakach. Lekarz kazał mi jeść 4 nieduże posiłki dziennie i uprzedził, że wkrotce nawiedza mnie mdłości. Jak u was w tym temacie? Czy oprócz ogólnego zmęczenia dokuczają już wam mdłości i wymioty? |
|
|
|
|
#1412 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam wymioty tylko jak czegoś nie strawie. Przykład z wczoraj: sos czosnkowy. Dzidziuś nie trawi, ja uwielbiam.
Ijeeeee bliźniaki. Ja i mój TŻ byliśmy obciążeni genettycznie, ale jednak jest jedno. A ile masz lat?
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Hawrodytka ja to sie zastanawiam się jak to jest tak szybko zajść w ciążę, a nie latami czekać
|
#1414 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez zaszłam za 1 razem. Choć myślałam że za 1 razem to nie możliwe albo graniczy z cudem.
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny trochę wam zazdroszczę tych wszystkich mdłości i zachcianek, jak ani teraz ani w poprzedniej ciąży nie miałam kompletnie nic takiego. Poza zmęczeniem i seennoscia która jest normalna w pierwszym trymestrze- jedyne co odczuwam w ciąży ;\ co do rozstępów to są one zazwyczaj uwarunkowane genetycznie( zapytajcie mamy nie tylko o rozstępy z czasu ciąży ale także o ich porody jest bardzo duże prawdopodobieństwo,że będzie miały równie szybki bądź ciężki poród co wasze mamy). Ja całą ciążę od samego początku codziennie po myciu stosowałam zwykłą oliwke i po mimo tego że w ciąży przytyłam całe 25 kg to nie mam żadnego śladu po rozstępach.
|
|
|
|
#1416 |
|
Przyczajenie
|
Co do bólu brzucha to cały ubiegły tydzień wieczorami mi dokuczał, ale z tego co wyczytałam to wszystko przez rozciągającą się macicę więc staram się nie stresować.
![]() Dziewczyny a czy powiedziałyście już komuś z rodziny, bądź znajomych o ciąży? My chcemy poczekać do końca I trymestru, ale będzie ciężko... |
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie
Mi do gardła doszedł wczoraj katar ale walczę dziś gardło lepiej ale z katarem gorzej. Narazie bez temperatury i bólu głowy więc wierzę, że na tym się skończy.Cytat:
Moja mama już maluszkowi kupiła śpiworek na zimę, bo teraz największe wyprzedaże a później znów będzie drogo, od października do zimy niedaleko
|
|
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My z racji na moje dwa poprzednie niepowodzenia, do końca I trymestru nie zamierzamy mówić nikomu (no chyba, że będę musiała iść na L4, to się dowiedzą w pracy).
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się ciągle chce frytek, tostów i kawy. Wszystko co nie zdrowe i weź tu sie opanuj
|
#1421 |
|
Wtajemniczenie
|
@Dorriska - mam 27 lat
skończylam 19 lutego, wiec wiadomosc o ciazy byla dla mnie niezlym prezentem urodzinowym.@malinowa - z tym śpiworkiem calkiem niezly pomysł. Może też się rozejrzę. Sama nie wiem, TŻ mowi, zeby nie szalec, bo różne rzeczy moga sie jeszcze wydarzyc. @michalina_84 - tez mi sie wydaje, ze rozstepy to glownie kwestia genow, ale mimo wszystko wole chuchac na zimne. Kupie Palmer's (bo czytalam na KWC i ma całkiem dobre opinie) i oliwkę. Zastanawiam sie, czy nie smarowac sie tez olejem lnianym. Ktoś probował? @Pasztetnik - mysle, ze zwolnienie zalezy od przebiegu ciazy. Generalnie ja chcialabym jak nadluzej byc aktywna zawodowo. Aczkolwiek majac na uwadze, podejrzenie blizniaczej ciazy, wiem, ze 8 godzin dziennie przed kompem + dojazdy do pracy raczej nie sluza. A czy orientowalyscie sie juz jak wyglada kwestia urlopu macierzynskiego? Ja dzisiaj czytalam jakies info w necie i jak na razie jestem trochę zdezorientowana. |
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
hawrodytka Ja musiałam Palmersa odstawić, bo mnie strasznie mdliło od jego słodkiego zapachu i kupiłam z Efectimy w Rossmanie. Olej lniany piję 2-3 łyżki dziennie
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hawrodytka - ja jestem dobrej myśli, wiem, że różne rzeczy się zdarzają ale grunt to pozytywnie myśleć.
Edytowane przez malinowa4 Czas edycji: 2015-02-22 o 20:32 |
|
|
|
|
#1424 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Malinowa zerknij sobie o oleju, bo długo by pisać. Na końcu artykułu jest o ciąży. http://www.olej-lniany.net/olej-lnia...-lnianego.html
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=mala29lll;50369960]Malinowa zerknij sobie o oleju, bo długo by pisać. Na końcu artykułu jest o ciąży. http://www.olej-lniany.net/olej-lnia...-lnianego.html[COLOR="Silver"]
ok dzięki
|
|
|
|
#1427 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w sumie nie liczyłam ze się uda za 1 razem i dowiedziałam się jak okresu nie dostałam.
|
|
#1428 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1430 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
![]() Cytat:
moze to jeszcze pozostalosci po wczesniejszym plamieniu? Na pewno wszystko jest ok.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tez mam faze na ryby ![]() Ale i nabial teraz jem, wczesniej nie jadlam wcale. Strasznie mnie ząb boli, ulamal sie i w ogole chyba jakis stan zapalny sie zrobil nie moge isc do dentysty, a podobno chore zęby tez sa grozne dla dziecka... co robic?
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2015-02-22 o 21:51 |
||||
|
|
|
#1431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musimy się cieszyć że takie z nas szczęściary! Możesz wziąć paracetamol i płukać szałwią ale i tak najlepiej żebyś jednak do dentysty poszła
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula- i tak mi znieczulenia nie da, na zywca raczej nie bede rwac. Dzis troche mi sie podraznil bo jadlam chrupiaca bulke, mam nadzieje,ze przejdzie, ale po 13tyg bede miala fale wizyt u stomatologa
|
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy ten za termin z OM. Ja idę do lekarza dopiero w piątek. A jaki kalkulator Ci wyliczył 19.10, mi aplikacja i 2 kalkulatory wyliczyły 20.10. Ja też jeszcze u lekarza nie byłam, kazał dopiero w piątek przyjść, żeby było coś widać.
|
|
|
|
|
#1434 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz ta moja fasolka ma już ok 2cm. Dziś mam wizytę. Mam nadzieje ze się jakoś wcisne w kolejkę bo miałam tydzień temu ale ze byłam w szpitalu to mi przepadło.
|
|
#1435 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pewnie mój lekarz się zdziwi jak mnie tak szybko zobaczy:p
|
|
|
|
|
#1436 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
witam się z rana ze strasznymi mdłościami! Ale i tak lepsze to niż wymiotowanie przez 2 miesiące, tak jak w pierwszej ciąży.witam nowe mamuśki ![]() hawrodytka gratuluję bliźniaków Ja też z Opolskiego ![]() michalina kobieto weź ty przestań zazdrościć bo nie ma czego Sama męka te mdłości ![]() mala a jak Ty sie czujesz? plamienie sie powtórzyło?
|
#1437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja chodzę normalnie i lecze zęby, dostaje znieczulenie bezpieczne dla ciezarnych. Mój dentysta jest doktorem stomatologii i mówi że nie ma zagrożenia dla dziecka w 1 trymestrze. |
|
|
|
|
#1440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

a co bylo widac na usg?

ahh Ci faceci

Tym razem inne, bo nie żywa krew, ale już taka brązowa i znacznie mniej. Jednak trzeba poleżeć jeszcze. Może znowu się nałaziłam za dużo czy co... nie wiem.
moze to jeszcze pozostalosci po wczesniejszym plamieniu? Na pewno wszystko jest ok.