|
|
#2821 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
No wlasnie, dla jednych to problem, a dla innych nie ja nie czulabym sie komfortowo i juz. Na szczescie, Tz jest stanowczy, w takich sprawach mi sie nie sprzeciwia (w koncu tu chodzi o mnie i moje samopoczucie).Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, ze nie jestem sama ![]() Ja w nocy tylko wode ![]() Cytat:
ale tez bez przesady, ilez mozna sluchac lupanki dzien w dzien
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2015-02-23 o 10:06 |
||||
|
|
|
#2822 |
|
Rozeznanie
|
W czwartek (19.02) mieliśmy połówkowe na nfz. Chyba nic nie pisałam, więc oto mała relacja
![]() Weszliśmy z małym opóźnieniem, ale udało się, że badanie było znowu na NFZ (usg III trymestru nie jest już refundowane i w tej placówce zapisują w 28 tc, a badanie robią w 30tc także musimy się zastanowić czy pójdziemy tam czy do innego miasta)Wg om tp na 10.07 (czyli dziś 19t6d), a wg usg tp na 8.07 (czyli dziś 20t1d) = jesteśmy dokładnie w połowie ciąży Doktor zmierzył główkę (BPD i HC) i oglądał mózg; pokazał nam oczka, nosek, sprawdził czy nie ma rozszczepu warg. Widzieliśmy rączki, nóżki i paluszki. Sprawdził serduszka + słuchaliśmy ich bicia. Sprawdził przepływy. Zmierzył brzuszek (AC), pokazał pęcherz moczowy, nerki i płuca. Sprawdził czy nie ma żadnych obrzęków / wodniaków. Zmierzył kość udową (FL) i pokazał kręgosłup. Sprawdzał pępowiny i przepływy. Potwierdził, że ciąża jednokosmówkowa i ilość wód w normie. Najważniejsza wiadomość - nie mamy TTS (zespołu podkradania) <jupi!!> Potwierdził płeć - 2 dziewczynki ![]() Jedna z dziewczyn ułożona główkowo i waży 306g (pięknie pokazała się z profilu); a druga ułożona pośladkowo i waży 286g (wstydnisia, nie chciała pokazać buźki). Na wizycie u mojego gina 9.02 obie ułożone poprzecznie i ważyły 192g. Wybraliśmy opcję z filmem (dopłata 40zł) i już sobie go oglądałam. Mam 9 zdjęć ale wydrukowanych na kartce z opisem, więc potem będę robić screen z filmiku i jak będzie ok to coś pokażę
|
|
|
|
#2823 |
|
Wtajemniczenie
|
Fuertka, super relacja!
no i najważniejsze, że wszystko dobrze
|
|
|
|
#2824 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Rozumiem Cię w stu procentach. Nie wiem jak się odnajdę na cichej wsi, bo obecnie mieszkam w bloku na blokowisku. Cytat:
|
||||
|
|
|
#2825 |
|
Zadomowienie
|
witam się poniedziałkowo, u mnie to 21 tydzień
wczoraj Mama zrobiła na obiad placek po węgiersku i kurde....całą noc żołądek mnie bolał i było mi niedobrze.... ale już teraz ok - widocznie Maluszek nie lubi
|
#2826 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2827 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2828 |
|
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Też mnie to cieszy
|
|
|
|
#2829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To było dość uciążliwe
|
|
#2830 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#2831 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet jeśli lek miałby termin do jutra, to nie musimy o tym informować. Wiem, że to nie fair, ale tak jest - sprawdzałam to Cytat:
Cytat:
Może dawkowanie jest uciążliwe, ale dla dzidziusia warto.Nie warto brać nospy (jeśli oczywiście nie trzeba ) bo to zmniejsza napięcie mięśniowe i u niemowlaka może być to widoczne.Cytat:
|
||||
|
|
|
#2832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na razie mam jeszcze Asmag forte (w zapasie) zwiększyłam dawkowanie do 3x2 i zobaczymy Jak nie pomoże wracam do Magne B6 i już ![]() Kurczę napadłam dziś na lumpeks była wyprzedaż 16zł/kg![]() Kupiłam 9 bodziaków i komplecik bluzeczka z krótkimi spodenkami za 10 zł ![]() ![]() ![]() Fuertka - pisałam do Ciebie na priv, w sprawie klubu Mogę prosić o dopisanie ?
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-02-23 o 11:30 |
|
|
|
|
#2834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję udanej wizyty !
|
|
#2835 |
|
Zadomowienie
|
Fuertka, gratuluję dobrych wieści!!!
![]() Niezalogowana, dzięki za informacje o magnezie... właśnie zapomniałam o tych chelatach magnezu... ja mam jakiś magnez+B6 - to lek... ale może rzeczywiście jak skończę to zmienię... u mnie się dobrze magnez spisuje, choć wczoraj miałam strasznie bolesny skurcz w dole brzucha promieniujący na plecy (krzyże) i normalnie wzięłam no-spę, bo się przestraszyłam. Ból był koszmarny i nawet pod koniec ciąży z Hanią tak nie miałam. Miałam dziś jechać z rana na badania, ale nie mogłam zrobić siku Czy jak w nocy wypiję wody trochę więcej,to zaburzy wyniki badania? Bo z reguły muszę wypić przynajmniej mały łyczek jak wstaję do toalety, ale tak sobie pomyślałam, że wypiję z pół szklanki, żeby z rana pójść bez problemu... |
|
|
|
#2836 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Fuertka, dobrze, ze z dziewczynkami wszystko ok
![]() Cytat:
dla mojego zdrowia psychicznego wskazane a dziecku dwa razy w tygodniu po piec godzin beze mnie nic sie nie stanie, bez przesady, ma przeciez tate, dziadkow...Ja mieszkam na wsi juz 1,5 roku i bardzo nadal tesknie za blokiem... bardzo... nie przyzwyczailam sie, nie lubie natury, lasu, lubie za to miejski zgielk i halas - chociaz tyle, ze pracuje w miescie ![]() Cytat:
Dziekuje. Wiadomo plany planami, a rzeczywistosc moze okazac sie nie taka kolorowa, po prostu biore przyklad z wiekszosci moich kolezanek
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2015-02-23 o 12:42 |
||
|
|
|
#2837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Skoro ma być syn, to zaczynam wysprzedawać ubranka po córeczce. Aż się łezka w oku kręciła kiedy je oglądałam. Takie słodkie spódniczki, sukieneczki, sweterki No nic, teraz będą koszule i krawaciki ![]() PS nie wierzę w żadne zabobony związane z kupowaniem rzeczy w ciąży. A ja dzisiaj miałam pierwsze koszmary porodowe a to dopiero 22 tydzień
|
|
|
|
|
#2838 |
|
Raczkowanie
|
harrods - nie, synek na nic przewlekle nie choruje, po prostu jak jest przeziębiony (co dzieje się dość rzadko, ale teraz przez przedszkole to...co trochę coś innego jak nie grypa żołądkowa, to inna) to nie umiem spać przez to i siedzę, nasłuchuję.
fuertka - gratulacje cieszę się że wizyta udana ja jutro mam wizytę, boję się żeby mi czasem nie powiedział, że się pomylił z płcią haha ale raczej zaskoczeń nie powinno być
|
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
fuertka gratuluje udanej wizyty! ![]() ja też byłam dzis w lumpku i wyszłam z niczym niby dzień dostawy a same szmaty były.. ;/
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Gkatarzynka, mnie wręcz panie przy pobraniu krwi, kazały wcześniej pic wodę, gdyż inaczej krew bardzo gęsta, trudniej pobrać, a i żyły zapadnięte.
Powiedziały mi, ze łożysko sporo wody pobiera. DZien dobry poniedzialkowo! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki oraz gratuluje Wszystkim, które juz po ![]() Witam rowniez nowa Mamusie! Jest nas tu kilka z Krakowa. Szpital juz wybrałaś?
|
#2841 |
|
Wtajemniczenie
|
spokojnie... wszystko bedzie widoczne ...
|
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Niezalogowana a aspargin jest z witamina B6?
|
|
#2843 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze tydzień czekam i ruszam po mój upatrzony płaszczyk
|
|
|
#2846 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte . Tez momentami mam takie myśli, ze boje sie zeby na kolejnym USG niepokazała sie, ze moja córeczka jest synkiem.
|
||
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polowkowe mialam 19t5d i wszystko pieknie bylo widac
|
|
#2848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem, jak to możliwe przy dzisiejszej technologii.... chociaż może było tak, jak u mnie - że się w ogóle nie chciało Maleństwo pokazać i po prostu lekarz "strzelał"?
|
|
#2849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

(ale dla mnie to nie był problem).
ja nie czulabym sie komfortowo i juz. Na szczescie, Tz jest stanowczy, w takich sprawach mi sie nie sprzeciwia (w koncu tu chodzi o mnie i moje samopoczucie).

To było dość uciążliwe

Nawet jeśli lek miałby termin do jutra, to nie musimy o tym informować. Wiem, że to nie fair, ale tak jest - sprawdzałam to

kupie Magnelle i jakoś przeczekam do 2/03 kiedy mam wizytę.