|
|
#2791 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
A propos zdrowego odzywiania- robie dzisiaj pyyyyszn, zdrowy sorbet. Mrożonego banana miksuje z innymi mrozonymi owocami. Proste, a naprawdę dobre.
|
#2792 | |||
|
Wtajemniczenie
|
O no to super
może Cię rozpoznam hehe widziałam Twoją fotkę w klubie a ja mam dobrą pamięć do twarzy .. chociaż ja tam jadę z samego rana.A orientujesz się jak to jest z rejestracją? Od której jest tam rejestracja czynna? (BTW masz jakiś numer gabinetu? mi Pani powiedziała, że mam wejść wejściem C i na Iwsze piętro) Cytat:
Fajne imię czy to tylko ksywka?Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
O tak, chipsy to mój grzeszek
chyba najmniej zdrowe z tego co jem. Bo słodycze to też raczej czekolada, czasem jakieś ciastko (też w sumie niezdrowo) ale nie jem dużo na raz.No i pieczywo mogłabym jeść ciemne, to kwestia przyzwyczajenia chyba ... najwygodniej mi kupić bułkę na śniadanie i tyle .. A tak żeby się wybielić, prawie nie pijam napojów kolorowych (czasem mnie najdzie ale to rzadko), nie jadam dużo innych słodyczy niż czekolada, rzadko jemy coś z proszku (mamy kilka ulubionych pozycji i czasem sobie pozwalamy a tak to raczej z podstawowych produktów gotujemy), no tak ogólnie chyba nie jest źle. Tym bardziej, że nigdy nie miałam problemów z wagą więc to chyba znaczy, że nie pozwalam sobie na zbyt wiele
|
#2794 |
|
Rozeznanie
|
No to bedę popijała non stop tą meliskę... :-D
Pisalyście jakiś czas temu ile wam przybyło kg od początku ciąży- ja przytyłam tylko 1kg a dziś zaczynam 19 tydz. |
|
|
|
#2795 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
zazdroszcze... na moją nic nie działa - jak nie chce spać to nie zasnie... moge próbować, stawać na głowie, a ona nawet nie zmruży oka... często jak np w dzien mi padnie ok 17 czy 18, wstaje o 20-21 i do 1-2 nie śpi .. moge wyłączyc wszystko i udawac ze spie to wtedy bedzie płakać poki nie wstane... |
||
|
|
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
ja tez sobie moglam udawac,ze spie...tylko moj Maz mial takie szczescie
|
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wiem że było pewnie wiele razy wałkowane, ale na kiedy umówić się najlepiej na połówkowe?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2015-02-22 o 20:41 |
|
|
|
#2800 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
póki jest w brzuszku. Planowane imię takie jak w klubie juz pisałam.Jak byłam na połówkowym to używałam tej wersji roboczej, gin zapytała o to samo co Ty bo miała przypadek, że rodzice na dziecko w brzuchu mówili Żelek, a potem nazwali... Żelisław
|
|
|
|
|
#2801 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam żelki... ale tak bym dziecka nie nazwała Młoda śpi - ostatnio ma fazę na zasypianie w salonie i po chwili Mąż Ją przenosi do jej pokoju i tam już śpi do rana. Nie powiem, żebym się tym martwiła, bo jakoś mi wygodniej w salonie niż u Niej na podłodze podczas zasypiania... Idę się zrelaksować... i za chwilę spać... jutro robię badania, bo w środę wizyta.... |
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
nie ![]() mi gin mówił, że nawet i w 24tc można zrobić tu już niema takich sztywnych ram jak w tym pierwszym genetycznym ![]() ja idę dokładnie w 22t0d na nfz a jak nie będę zadowolona to w 23t0d pójdę prywatnei
|
|
#2804 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ma też dwie takie same koszule, oczywiście nie przyznaję się by nie było im przykro
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2806 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a u ojca - Maja idziemy spac, gasi światło, przytulają się i dziecko tak zasypia a w domu jak już leży to wtedy umiera z pragnienia, z głodu, łóżko ją bije, kołdra ją bije, dom jej nie lubi...i spać się nie da ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() na połówkowe ide jutro Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2015-02-23 o 08:38 |
||
|
|
|
#2807 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, tak rzadko u Was coś piszę... W pracy nie mam zbyt dużo czasu na pisanie, za to z czytaniem jestem na bieżąco
![]() Czuję delikatne ruchy, ale dla mnie raczej uczucie przerażające, typu: o jeżu kochany, jakiś obcy w brzuchu Od kilku (kilkunastu) dni lekko puchną mi dłonie, a nocą (nad ranem i kilkanaście minut po przebudzeniu) cierpnie prawa ręka (sic!). Po konsultacjach ze swoim szefem i koleżanką z pracy podejrzewam ucisk nerwu łokciowego, który jest właśnie efektem tego puchnięcia wszystkie te nocne parestezje mijają rano, kilkanaście minut po wstaniu Widziałam temat rozstępów: wylazły mi na piersiach (normalnie mam bardzo małe, a teraz urosły o 2-3rozmiary ale, co ja chciałam... olej kokosowy, polecam olej kokosowy, po którym rozstępy są bledsze, mniej czerwone Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
do tego nie pijam kawy, herbaty...O tak, od kilku lat to moje małe uzależnienie (kolejne ) Piję codziennie świeży sok do śniadania (mój ulubiony to burak+jabłko, szpinak+jabłko+pietruszka , pomarańcz), a na drugie śniadanie zabieram zawsze smoothie (tu kombinuję z różnymi owocami, warzwami, mlekiem kokosowym).Cytat:
Ogólnie to mój Tż jest skłócony z moją mamą, przez co teściowie do mnie nie odnoszą się jakoś szczególnie przyjaźnie więc nie liczę na częste odwiedziny (historia długa i bardzo skomplikowana, która bardzo się na mnie odbiła i pewnie odbije się też na dziecku).Zarządziłam też, że nie chcę odwiedzin, posiadówek w szpitalu... Może przyjść tylko Tż i moja przyjaciółka (która w tym szpitalu akuart pracuje ) I ciągle słyszę komentarze mojej mamy, że wszystkich terroryzuję i ona w ogóle przecież nie musi przyjeżdżać i ona się w ogóle nie narzuca bosze broń, jak będę potzrebować rady lub pomocy to sama powiem - taaaaa, jakoś nigdy w życiu o rady nie prosiłam , a ciągle je niepotrzebnie dostaję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
teraz tylko kupić farbę i tapetę i Tż zacznie remont. W następnej kolejności pokój dziecka.W ogóle przez ten weekend wyrzuciłam mnóstwo rzeczy (w ostatnim czasie zaczął mi przeszkadzać ich nadmiar): ciuchów, papierów, starych, nieużywanych skorup ![]() Ja się właśnie umówiłam na normalną wizytę do swojej gin w środę i na drugą tydzień później do super lekarza z wypasionym USG.
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2015-02-23 o 09:11 |
||||||||
|
|
|
#2808 | |
|
Rozeznanie
|
Witam w poniedziałek
![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja również się witam
Siedzę w pracy i dogorywam..... chyba sobie muszę drugą Inkę sieknąć na pobudzenie ![]() Dzisiaj z rana 3 pary spodni mierzyłam i żadnych dopiąć nie mogłam... się wkurzyłam Również życzę wszystkim miłego dnia i udanych wizyt. Moja już o 17:20
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też mąż zapowiedział co najmniej 2 tygodnie urlopu. Przy pierwszym dziecku siedziałam praktycznie sama i kiepsko wspominam ten czas... Do dziś mam pretensje do męża, bo miał być przy mnie, a poszedł do roboty ![]() Ze szpitalem miałam tak samo, nie chciałam pielgrzymek całej rodziny, ale wyszło nie po mojemu. Teraz rozważam poród w Trójmieście (mieszkam 60 km od Gdańska i mam u siebie szpital), co daje razem 90 km od teściów, więc pewnie dadzą m spokój. |
|
|
|
|
#2811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(ale dla mnie to nie był problem).
|
|
|
|
|
#2812 |
|
Wtajemniczenie
|
Do mnie do szpitala też mogą przyjechać, byleby wioski nie zrobili
|
|
|
|
#2813 |
|
Raczkowanie
|
"Czuję delikatne ruchy, ale dla mnie raczej uczucie przerażające, typu: o jeżu kochany, jakiś obcy w brzuchu
Ja też tak mam, dziwne uczucie Teraz to już mnie rano czasem budzi, tak silnie kopie Już drugą noc wstaje do lodówki i dojadam Dzisiaj jakiś jogurt musialam zjeść na szybko bo nie dość, że dzidzia się w brzuszku rzucała, to jeszcze mi tak w brzuchu burczało. Może nie mogła spać przez te odgłosy...
|
#2814 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
|
|
#2815 |
|
Rozeznanie
|
Witam poniedziałkowo, dzisiaj poproszę szefową o wolne na środę, czwartek, piątek - muszę odpocząć
Poza tym w środę mam na 11:00 usg, w czwartek chyba pojadę do babci, a w piątek idziemy na akustyczny, spokojny koncert W pracy coraz więcej osób się rozkłada i zaczynam się bać...---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Ja będę miała usg połówkowe 20 tc 1 dc czyli jak tak patrzę na wasze terminy, to trochę wcześnie... Czy już doktor wszystko wychwyci, no i ... płeć? |
|
|
|
#2816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2817 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą zamierzam wrócić do pracy na dwa dni w tygodniu (wtedy dziecko będzie wędrowało do dziadków, lub Tż będzie miał wolne) już we wrześniu, a i wcześniej jeśli będę miała zlecenie z dodatkowej pracy (którą wykonuję w domu) to też zamierzam korzystać... w planach na urlopie macierzynskim mam tez kursy i kilka innych aktywnosci ![]() Pretensji do Tż na pewno mieć nie będę, dużą część urlopu wykorzysta teraz na remont, na mini wakacje w kwietniu/maju. Zresztą nie spędza całej doby w pracy, więc luz, a za siedzenie w domu też tyle nie zarobi Cytat:
moim przyjaciółkom udało się jednak uniknąć pielgrzymkowania
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2015-02-23 o 09:39 |
|||
|
|
|
#2818 |
|
Rozeznanie
|
Słyszałam 2 wersje.
Między 18 a 22 tc lub 18 a 24 tc (18t0d a 23t6d) |
|
|
|
#2819 |
|
Raczkowanie
|
Niech te ferie się juz skończą. Godz. 9.30 a za ścianą muza na ful, rodzice w pracy to gimnazjaliści szaleją.
|
#2820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas takie akcje sąsiedzi urządzają na wieczór - nieważne czy środek tygodnia czy weekend
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

może Cię rozpoznam
Fajne imię 

) Piję codziennie świeży sok do śniadania (mój ulubiony to burak+jabłko, szpinak+jabłko+pietruszka , pomarańcz), a na drugie śniadanie zabieram zawsze smoothie (tu kombinuję z różnymi owocami, warzwami, mlekiem kokosowym).
W sumie nie wiem po co... Mąż będzie miał wolne, teściowa też się już zapowiedziała, teraz jeszcze mama...
Ja rozumiem, że chcą pomóc, ale wszyscy naraz? U Was też tak jest?