|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Super Gosia
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#3902 |
|
Raczkowanie
|
witajcie o świcie
albo późnym poranku - zależy kto ile pospał ![]() Gratuluje pierwszych kroczków! Pamiętam swoją minę, jak przekonana byłam, iż syn sobie tylko stoi koło szafki i trochę tak postoi bo niebardzo wie jak wrócić do dołu, na czworaki.. a on z matki sobie zakpił i iść do przodu na dwóch nogach zaczął...przemaszerował z 5 metrów, bo chyba nei wiedział jak się hamuje ech, piękne wspomnienia, i jeszcze w słonecznej Italii... już chcę wiosny!Co do nocnego wycia, to albo to taki etap rozwojowy albo "czwórki" czy "trójki", bo te ponoć rosną najboleśniej. Potwierdzam u nas też takie zjawisko miało miejsce, trwało 2-3 tygodnie mniej więcej od Bożego Narodzenia. Nawet to chyba tutaj opisywałam. Regularnie tak między 1 a 3 wycie przeraźliwe i potem uspokajanie po 30-60 minut. A potem problemy z uśnięciem i dnie jak neptyk spędzone... Także chyba normalne zjawisko. Ale nie umiem potwierdzić czy to jakieś dojrzewanie układu neurologicznego czy zęby, bo od tamtej pory pojawiły się dwie czwórki. Płacz przez sen się zdarza, ale zazwyczaj synek się już nie wybudza, albo jeśli to już tak w okolicach 6 rano... i potem odyspia w dzień. Jeśli zjawisko się powtórzy przed wyjściem kolejnych dwóch czwórek to dam Wam znać ![]() Inwersja, nam jak się zdarzały takie serie nieprzespane nocy i synek chodził w dzień marudny i zmęczony, to mu raz na jakiś czas dawałam przed spaniem herbatki z melisy. A że to działa na niego to przynajmniej po 3-4 nocach zarwanych, przesypiał jedną w miarę dobrze i dzięki temu doładowywał baterie Inaczej byśmy się chyba oboje wykończyli
Edytowane przez mostly_cloudly Czas edycji: 2015-02-23 o 08:45 |
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia super brawo dla Gosi
|
#3904 |
|
dryfuję słowami
|
Na Milosza.melisa nie dziala. Tez kiedys probowalam. Dzis 3 pobudki, 1x woda z sokiem i 2x mm. Mniej niz 3 sie nie zdarzaja u nas.
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Gratulacje dla Gosi ![]() Moje dziecko w ogole sie we mnie nie wdalo...
|
|
#3905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Także nasilona potrzeba mamy jest. Właśnie dziś te spostrzeżenia niani przekazywałam. Gdzieś czytałam, że ten lęk właśnie pojawia się ponownie później. Ale szczerze powiedziawszy nie pamiętam czy teraz w okolicach 16-17 miesiąca.
|
|
|
|
|
#3906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Gosi!! wiem jaka dumna jesteś bo ja też długo na to czekałam :P
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś rano kupa ze sluzem i nitkami krwi
Możliwe że jeszcze jelitka się normuja skoro on jest od czwartku na nutra? Skórę ma lepsza, nadal się drapie ale widzę że jest poprawa. Może wcześniej też były takie kupy ale ja tego nie zauwazalam bo miał lekkie biegunki a po nutra są bardziej zbite...U nas w ciągu tygodnia pojawiły się dwie nowe trójki a wyszły zupełnie bezobjawowo
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Pszczoua a wiesz ze przy ząbkowaniu egzema i te inne dolegliwości skórne się lubią nasilać?
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3910 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
a tak w ogóle to po zmianie mm musi minąć co najmniej miesiąc (my po reakcji alergicznej mieliśmy zalecenie na 2 m-ce wrócić do nutra po to żeby jelita wydobrzały) żeby jelita doszły do siebie u nas jak przeszliśmy na nutra to napierw było od razu polepszenie, po tygodniu pogorszyło się i potem bardzo stopniowo polepszało
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
koniec ryku - jedna trójka przebita. jest lepiej...
wczoraj dałam z łyzeczke twarzożku nati, nie takiego homogenizowanego, a granni. dwa razy zwymiotowała. wiec z nabiału tylko jogurty. to i tak dobrze Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2015-02-23 o 13:01 |
|
|
|
#3912 | ||
|
Zakorzenienie
|
sama zasnęła a ja zamiast się cieszyć, to się zastanawiam, czy coś jej nie jest ![]() U nas po odstawieniu nabiału i winogrona na 5 dni i smarowaniu sterydem skóra już ładna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3913 |
|
Rozeznanie
|
Papalinka u nas w ten sposób Wiktor przestał pić wogole mm i używać smoka. Pewnego dnia nie chciał i też się zamartwialam i z tydzień jeszcze próbowałam mu dawać butle
|
#3914 |
|
Raczkowanie
|
Potrzebuje porady psychologicznej
Bo kupiłam bidon... i od momentu jak próbuje synka do niego przekonać, to jest gorzej niż było. Bo dotychczas syn pił z butelki lub z kubeczka. A teraz to niedość, że nie chce tego bidonu, to jeszcze ostentacyjnie zaczął odmawiać picia z kubka... Więc mam efekt odwrotny, bo chciałam dobrze, albo lepiej a jest gorzej niż było... Co z tym robić? Odpuścić ten kubek teraz? Bidon już odstawiłam. Przejdzie mu? Czy już do końca życia będzie butelka?
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3919 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile to kosztuje i na czym tak w praktyce polega?Cytat:
ale generalnie jak musze gdzieś jechać (a muszę codziennie wieczorem zasuwać na pocztę) to Młody protestuje. Czasem popłacze, czasem tylko broda zadrży ale Męzul musi odwracać uwagę albo bierze go do okna a ja skaczę koło auta, macham mu, mrugam śwatłami i tak odjeżdżam No maminsynek jak się patrzy ale co się dziwić jak jest cały dzień ze mną.Cytat:
Stasiek jest bardzo otwarty na nowe znajomości, zaczepny, wszędzie go pełno (najbardziej rozbrykane i energiczne dziecko w salce...) ale wczoraj to przesadził.Cytat:
Jedne wcześniej drugie później chodzą - ważne, że się przełamała i ruszyła w świat
|
||||
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Czego ten czas tak szybko leci!
Ehhh
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3922 |
|
Rozeznanie
|
Adaś chodzi do nowego żłobka. Wczoraj pierwszy raz był dłużej, później teście byli od razu. Bardzo źle spał. Może za dużo wrażeń?
|
|
|
|
#3923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Nephelim nie ma adresu w 5letnim paszporcie
---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Rodzicielstwo bliskości
|
#3925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
powiem ci, zaczelam czytac o RB (dobrze że niżej ktoś to rozszyftrował
) i staram sie jak moge. jeszcze daleka droga przede mna ale widze swiatelko w tunelu. i przyznam sie - mam za soba tydzien bez klapsów. a dzieci wcale grzeczniejsze nie są...
|
|
|
|
#3927 |
|
Raczkowanie
|
A ja w stresie od wczoraj bo krwawienia z odstawienia brak... zawsze było w 2 dniu po ostatniej tabletce... testu nie ma sensu robić, bo piszą że ma to sens ok. 10 dni po potencjalnym zapłodnieniu, a u mnie to będzie dopiero w przyszły poniedziałek...W tej sytuacji chyba nie powinnam zaczynać kolejnego opakowania tabsów? Jak sobie pomyślałam, że już mam mieć drugie dziecko to mnie poty oblały...
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko które dostawało klapsy potrzebuje dużo czasu żeby znów nabrać zaufania do rodzica. Mnie natazie się udaje ale to nie znaczy ze jest mi łatwo. Czasem szargaja mną takie nerwy ze masakra. Tydzień temu byłam tak wściekła ze miałam fantazje ze zrobię krzywdę mackowi jak się nie zamknie.... Najtrudniej chyba panować nad własnymi emocjami... To mega trudne;( Ale wierze w to, ze dziecko wychowywane w szacunku w dorosłości potrafi samo siebie szanować i szanować innych. Moja mama była bardzo RB choć pewnie nie wiedziała co to jest w ogóle. I naprawdę dużo plusów widzę, malo rzeczy mogę jej zarzucić i chciałabym wychować swoje dziecko tak jak ona mnie wychowała...a to chyba najwyższą rekomendacja
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn ja nie biorę tabletek ale godzilismy się z tz i jakoś tak wyszło ![]() Chociaż ja bym się mega cieszyła. Świadomie mam wrażenie że się nigdy nie zdecyduje. Więc jedyna opcja to wpadka inaczej Igor będzie jedynakiem :P
|
|
|
#3930 | |
|
Rozeznanie
|
Hejo,
Wikus kończy dziś 17 miesięcy ![]() Cytat:
Dziękuję za info uff czyli będę mogła go wymeldowac jak tylko załatwię paszport ![]() Mostly_cloudly jeśli to nie jest jedno z pierwszych opakowań tabletek to chyba bym nie wzięła kolejnego opakowania. Dziewczyny ile posiłków mlecznych jedzą w ciągu dnia wasze maluszki?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

albo późnym poranku - zależy kto ile pospał 

)

. To takie piękne chwile...
dla Gosi!! 

Więc mam efekt odwrotny, bo chciałam dobrze, albo lepiej a jest gorzej niż było... Co z tym robić? Odpuścić ten kubek teraz? Bidon już odstawiłam. Przejdzie mu? Czy już do końca życia będzie butelka?