Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-23, 13:42   #2851
agunineczka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ja przez lata zylam w kamienicy, na ostatnim pietrze i to był raj... cisza, spokoj, jak w domku... teraz mieszkam w bloku na 1pietrze i przezywam katusze... za scianą do 23 tv leci tak że słysze co za program babka ogląda - bo troszke głuchawa... piętro nade mną mieszkają żule czy bóg wie co bo nigdy nie udało mi sie ich trafić i od 20-23 mam codziennie jazdy z takimi wyzwiskami, że boje się ze za chwile córka bedzie powtarzac... do tego czesto jakies szamotaniny czy cos, bo a to krzesła czy bog wie co ląduje na podłodze... masakra !!!

dlatego ja wybrałam życie na wsi
Stary 2015-02-23, 13:54   #2852
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
mnie się chce śmiać, bo moja znajoma miała odwrotny przypadek. Do 7miesiąca mówiono jej, ze to chłopak. A w 8 miesiącu okazało się, że jednak dziewczynka nie wiem, jak to możliwe przy dzisiejszej technologii.... chociaż może było tak, jak u mnie - że się w ogóle nie chciało Maleństwo pokazać i po prostu lekarz "strzelał"?

no rzeczywiscie... ja rozumiem, że moja mama co to u szamana była nie wiedziała, ale lekarz

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
No tak, tylko ja mam wątpliwości co do wyników badania moczu... bo dziś nie mogłam się wysikać z rana... a w nocy muszę wstać... i się zastanawiam czy po nocnym sikanku się trochę wiecej nie napić wody, żeby znów rano nie było problemu. Choć przyznaję szczerze, że pierwszy raz mi się to zdarzyło, bo zawsze rano po otwarciu oczu biegnę od razu do toalety
ja jedną herbate potrafie z 5-8 razy wydalić może to mnie zniechęca do picia tych 2l dziennie

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
uwielbiam zielen, cisze, spokoj... wlasnie po 15latach w bloku w samym centrum miasta o tyle bylo fajnie ze ostatnie pietro, wysoka kamienica bo 4m wysokie mieszkania to nic nie slychac... chociaz wystarczylo okno otworzyc, np latem ... a tam glosy sprzed 24h alkohole, obok 2 puby jedna z ruchliwszych ulic, wiec non stop ruch, tramwaje, autobusy ... porazka...

marzy mi się wlasnie takie "odludzie" wieksze... nie mowie ze wies 3 domy na krzyz, ale nawet jakies obrzeza, gdzie poprostu jest spokojnie, cicho..

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 13:56   #2853
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Ja w bloku mieszkam ale takim raczej spokojnym, szczytem szaleństwa jest jak sąsiadki studentki z piętra robią imprezę, wtedy aż u nas je słychać ( a są po drugiej stronie korytarza) bo lubią wtedy łazić po korytarzu i klatce schodowej, nie wiem czemu ..
Na pewno dużo daje to, że nie mam sąsiadów przez ściany, więc tylko góra/dół coś słychać.
Czasem jak mam mega cicho w domu to słyszę rozmowy z góry czy dołu ale nikt nie wrzeszczy i niczym nie rzuca
Trafiłam więc całkiem nieźle.
Ale marzy mi się domek, niekoniecznie na wsi - po prostu niezależny dom, bez sąsiadów za ścianą i z choćby mini ogródkiem ..
Stary 2015-02-23, 13:56   #2854
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Na pewno jeśli chodzi o przyswajalność magnezu, to najlepsze są chelaty. Np. Chela Mag B6 Mama albo Solgar Magnez Chelat. Z tym że jeśli bierzemy magnez już na typowe przypadłości, a nie profilaktycznie to ja jednak ufam LEKOM. Warto patrzeć czy magnez który wybieramy jest suplementem diety, czy lekiem- to ważne Ja od czasu do czasu biorę Aspargin. To połączenie magnezu z potasem. Potas działa silniej na skurcze niż sam magnez, a przy okazji jest to lek no i na mnie działa. Cena śmiesznie niska, ale ja uważam że i tak warto.
a bierzesz 3x2 tabletki? masakra 6 tabletek łykać, ja już tak witaminę B musiałam i mnie nerwica brała, bo ciągle zapominałam o tej dawce w południe a i tak 6 tabletek asparginu nie daje tyle, co jedna Magnella (200mg)... to ja już nie wiem. co brać

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 14:00   #2855
Gazela TV
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Gazela TV

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Oj tam, ja sobie po prostu nie wyobrazam zycia bez mojej pracy dla mojego zdrowia psychicznego wskazane a dziecku dwa razy w tygodniu po piec godzin beze mnie nic sie nie stanie, bez przesady, ma przeciez tate, dziadkow...

Ja mieszkam na wsi juz 1,5 roku i bardzo nadal tesknie za blokiem... bardzo... nie przyzwyczailam sie, nie lubie natury, lasu, lubie za to miejski zgielk i halas - chociaz tyle, ze pracuje w miescie
Ciszę i spokój lubię, ale nie wiem jak poradzę sobie na dłuższą metę. Bardziej mnie przeraża to, że wszędzie będzie daleko, bo teraz wszędzie mam blisko :P

To tylko zazdroszczę takiej pracy
Byłam przed chwilą w swojej i cieszę się, że nie będę musiała do niej już nawet zaglądać przez najbliższe półtora roku. O ile swoje obowiązki lubię, to ludzi już wszystkich nie. A dzisiejszy komentarz koleżanki, która stwierdziła, że taki brzuch jak mam to ona miała w 7 miesiącu był totalnie nie na miejscu, tym bardziej że ona startowała z dużo wyższą wagą... Nie wiem, co dają takie zawistne komentarze ludziom... Sorki, musiałam się wygadać.

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ja przez lata zylam w kamienicy, na ostatnim pietrze i to był raj... cisza, spokoj, jak w domku... teraz mieszkam w bloku na 1pietrze i przezywam katusze... za scianą do 23 tv leci tak że słysze co za program babka ogląda - bo troszke głuchawa... piętro nade mną mieszkają żule czy bóg wie co bo nigdy nie udało mi sie ich trafić i od 20-23 mam codziennie jazdy z takimi wyzwiskami, że boje się ze za chwile córka bedzie powtarzac... do tego czesto jakies szamotaniny czy cos, bo a to krzesła czy bog wie co ląduje na podłodze... masakra !!!
Też mieszkam na pierwszym piętrze, na szczęście mam grube ściany w bloku i słyszę dopiero gdy jest głośniej na klatce. Okna też na szczęście wychodzą na drzewa, więc ogólnie gdyby nie przejeżdżające samochody to nic bym nie słyszała.
Gazela TV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 14:01   #2856
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
a bierzesz 3x2 tabletki? masakra 6 tabletek łykać, ja już tak witaminę B musiałam i mnie nerwica brała, bo ciągle zapominałam o tej dawce w południe a i tak 6 tabletek asparginu nie daje tyle, co jedna Magnella (200mg)... to ja już nie wiem. co brać
Biorę czasem 1 tabletkę Asparginu na noc, wtedy gdy czuję że mam bardziej napięty brzuch. I super pomaga. Nie porównuj suplementu z lekiem- to że na Magnelli pisze 200mg, to nie znaczy że tyle tam tego jest. Suplementy bada się tylko na zanieczyszczenia, nikt nie sprawdza czy zawartość jest taka jak pisze na opakowaniu. Dlatego ja wolę leki, bo są przebadane. No i liczy się też wchłanialność. Czasem z deklarowanych 100mg w tabletce, do organizmu wchłonie się 5mg, a w leku ze 100mg, wchłonie się 90mg. Jest różnica

Będę Mamą

Edytowane przez niezalogowana
Czas edycji: 2015-02-23 o 14:02
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 14:05   #2857
elinka21
Zakorzenienie

Musze kupic ten aspargin, Niezalogowana pytalam wczesniej on ma witamibe B6?
Bo jesli ma i moje witaminy maja to to nie za duzo?

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 14:06   #2858
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
My mamy działkę na wsi, ale szczerze to nie uśmiecha mi się życie tam. Jakoś bardziej miastowa chyba jestem ostatnio Już z rodzicami mieszkałam w domu i tam jest non-stop coś do zrobienia. A w mieszkaniu cieplutko i tylko posprzątać trzeba, nic więcej Może też podoba mi się to, bo my dobrze trafiliśmy. Mieszkamy w takiej nowej kamienicy, jest tutaj tylko 10 mieszkań, sąsiedzi spokojni albo ściany grube bo nic nie słychać No i dookoła kawałek parku, do lasu mamy 2km a z drugiej strony jest centrum miasta- mi się podoba

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Musze kupic ten aspargin, Niezalogowana pytalam wczesniej on ma witamibe B6?
Bo jesli ma i moje witaminy maja to to nie za duzo?
Nie ma. To jest tylko magnez i potas

Będę Mamą
Stary 2015-02-23, 14:07   #2859
201608010929
Konto usunięte

Mamuśki co dzisiaj robicie dobrego na obiad?
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 14:09   #2860
elinka21
Zakorzenienie

Niezalogowana dzieki bede to brala i zobaczymy

25.03.14
Stary 2015-02-23, 14:11   #2861
PalinKa_88
Rozeznanie

My właśnie kupiliśmy mieszkanie w bloku na 11 piętrze, ostatnim ;-)
Nie mamy sąsiadów, obok, u góry. Zaraz kolo mieszkania osobna suszarnia z której tylko my korzystamy :-D
Normalnie jak apartament :-P a i widoki na całe miasto obłędne ;-)
Nie wyobrazam sobie mieszkania na wsi, choć raz na jakiś czas miło odetchnąć od miasta
Stary 2015-02-23, 14:12   #2862
jesuismagnifique
Raczkowanie

Harrods no czasem chyba fiksują kobiety w ciąży ja już psychicznie nastawiłam się na drugiego chłopaka choć to nie było łatwe więc ciężko znów by było ciężko się przestawić

Cytat:
mnie się chce śmiać, bo moja znajoma miała odwrotny przypadek. Do 7miesiąca mówiono jej, ze to chłopak. A w 8 miesiącu okazało się, że jednak dziewczynka nie wiem, jak to możliwe przy dzisiejszej technologii.... chociaż może było tak, jak u mnie - że się w ogóle nie chciało Maleństwo pokazać i po prostu lekarz "strzelał"?
ło matko
jeszcze bym zrozumiała jakby dziewczynka a potem powiedzieli że chłopak "bo się podwinęło" czy coś
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 14:14   #2863
elinka21
Zakorzenienie

Palinka duze mieszkanie kupiliscie?

25.03.14
Stary 2015-02-23, 14:15   #2864
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
też bym chciała, za to mój tż mało "wsiowy"
poza tym niestety jego praca nie pozwala nam na to by mieszkać gdzieś dalej niż w centrum

ale irytują mnie wszelkie dźwięki "sąsiedzkie", w moim mieszkaniu niestety słychac jak łażą, biegają itp sąsiedzi...ale oni mają drewnianą starą podłogę nie wymienianą od czasów wojny jak nie wcześniej ... więc wszystko u nich trzeszczy itp
my już wyciszaliśmy wszystko - ale to oni by musieli coś zrobić żeby był efekt, a nie zrobią bo im to nie przeszkadza

wprowadziliśmy się dopiero co...a ja już myślę o przeprowadzkach powiedziałam do TŻ, że jak mamy mieć 3 dzieci to trzeba szukać coś na prawdę fajnego ... nie musi być mega wielkie, ale żeby z ogródkiem

Edytowane przez jesuismagnifique
Czas edycji: 2015-02-23 o 14:17
Stary 2015-02-23, 14:15   #2865
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
U mnie dziś pierś z kurczaka i sałatka z selera naciowego, winogron, kukurydzy i orzechów

Będę Mamą
Stary 2015-02-23, 14:15   #2866
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Biorę czasem 1 tabletkę Asparginu na noc, wtedy gdy czuję że mam bardziej napięty brzuch. I super pomaga. Nie porównuj suplementu z lekiem- to że na Magnelli pisze 200mg, to nie znaczy że tyle tam tego jest. Suplementy bada się tylko na zanieczyszczenia, nikt nie sprawdza czy zawartość jest taka jak pisze na opakowaniu. Dlatego ja wolę leki, bo są przebadane. No i liczy się też wchłanialność. Czasem z deklarowanych 100mg w tabletce, do organizmu wchłonie się 5mg, a w leku ze 100mg, wchłonie się 90mg. Jest różnica
aaaaaaaaaaaaa ja sie kompletnie na tym nie znam a powiedz mi proszę, mam przepisane Vigantoletten 1000 j.m. wit D. I brałam jedną dziennie. Ale teraz moje witaminy udoskonalono i jak nie miały wcale wit D,tak mają teraz 400 j.m. Czy nie przedawkuję, jak będę brała dodatkowo Vigantoletten? czy powinnam raczej brać połowę z tego 1000? można w ogóle przedawkować wit D?

Stary 2015-02-23, 14:17   #2867
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Palinka duze mieszkanie kupiliscie?
50m 3 pokoje.
Niby niewiele ale jest bardzo ustawne
Jak znajdę juz nasz aparat w milionie kartonow i będzie ładna widoczność wrzucę zdjęcia z okien, bo mogłabym tak siedzieć i oglądać :-D
Stary 2015-02-23, 14:18   #2868
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy działkę na wsi, ale szczerze to nie uśmiecha mi się życie tam. Jakoś bardziej miastowa chyba jestem ostatnio Już z rodzicami mieszkałam w domu i tam jest non-stop coś do zrobienia. A w mieszkaniu cieplutko i tylko posprzątać trzeba, nic więcej Może też podoba mi się to, bo my dobrze trafiliśmy. Mieszkamy w takiej nowej kamienicy, jest tutaj tylko 10 mieszkań, sąsiedzi spokojni albo ściany grube bo nic nie słychać No i dookoła kawałek parku, do lasu mamy 2km a z drugiej strony jest centrum miasta- mi się podoba

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Nie ma. To jest tylko magnez i potas
ja do tej pory całe życie mieszkałam z rodzicami w bloku i odkad poznałam tża i zaczęłam do niego jeździć na weekendy to już mi ten blok zbrzydł ... pozazdrościłam tżowi ogrodu, altanki, grilla, intymności i teraz po ślubie sama to mam i jest mi fajniej niż w bloku
Stary 2015-02-23, 14:18   #2869
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
50m 3 pokoje.
Niby niewiele ale jest bardzo ustawne
Jak znajdę juz nasz aparat w milionie kartonow i będzie ładna widoczność wrzucę zdjęcia z okien, bo mogłabym tak siedzieć i oglądać :-D
Ok czekamy

25.03.14
Stary 2015-02-23, 14:19   #2870
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
aaaaaaaaaaaaa ja sie kompletnie na tym nie znam a powiedz mi proszę, mam przepisane Vigantoletten 1000 j.m. wit D. I brałam jedną dziennie. Ale teraz moje witaminy udoskonalono i jak nie miały wcale wit D,tak mają teraz 400 j.m. Czy nie przedawkuję, jak będę brała dodatkowo Vigantoletten? czy powinnam raczej brać połowę z tego 1000? można w ogóle przedawkować wit D?
Ja bym brała na Twoim miejscu albo połowę codziennie, albo całą tabletkę co drugi dzień. No i witaminy jak zwykle- codziennie.
Można przedawkować wit.D. Najgroźniejsze są właśnie witaminy rozpuszczalne w tłuszczach czyli A,D,E,K bo ich nadmiar nie jest wydalany z moczem, tylko właśnie kumulowany w organizmie i przedawkowanie ich jest szkodliwe.

Będę Mamą
Stary 2015-02-23, 14:22   #2871
PalinKa_88
Rozeznanie

Mam taki mętlik z tym magnezem ze szok :-(
Mnie od wczoraj boli po prawej stronie brzuch. Tak na wysokości jajnika
Miałam dziś juz nie brać nospy ale jednak się bez niej nie obejdzie
Stary 2015-02-23, 14:24   #2872
Brazylijka
Zakorzenienie

pomyłka

wish
Brazylijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 14:24   #2873
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym brała na Twoim miejscu albo połowę codziennie, albo całą tabletkę co drugi dzień. No i witaminy jak zwykle- codziennie.
Można przedawkować wit.D. Najgroźniejsze są właśnie witaminy rozpuszczalne w tłuszczach czyli A,D,E,K bo ich nadmiar nie jest wydalany z moczem, tylko właśnie kumulowany w organizmie i przedawkowanie ich jest szkodliwe.
tak wlasnie robie, biore po pol tabletki.... bardzo Ci dziękuję nie wiem, jak Ci się odwdzięczę

Stary 2015-02-23, 14:25   #2874
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sprobuje z asparginem kolezanka tez wlasnoe ten mi polecala zobaczymy co bedzie po nim
A co do nospy mam dwie dobre kolezanki co braly jedna do 30tc druga do samego konca, ta co brala do kobca brak problemu z napieciem synus skonczyl rok ta co brala do 30tc corcia miala obnizobe napiecie miesniowe chociaz juz to wyrownali ma 6 miesiecy

25.03.14
Stary 2015-02-23, 14:26   #2875
aga00100
Raczkowanie

[QUOTE=Gazela TV;50380136]

To tylko zazdroszczę takiej pracy
Byłam przed chwilą w swojej i cieszę się, że nie będę musiała do niej już nawet zaglądać przez najbliższe półtora roku. O ile swoje obowiązki lubię, to ludzi już wszystkich nie. A dzisiejszy komentarz koleżanki, która stwierdziła, że taki brzuch jak mam to ona miała w 7 miesiącu był totalnie nie na miejscu, tym bardziej że ona startowała z dużo wyższą wagą... Nie wiem, co dają takie zawistne komentarze ludziom... Sorki, musiałam się wygadać.

Wspolczuje takich znajmomych z pracy, ludzie chyba jak komus
dosraja to sami sie lepiej przez to czuja.Najwazniejsze ze dziecko zdrowe i sie dobrze czujesz a jakiej wielkosci jest brzuch to najmniej wazne bo i tak kazda pod koniec bedzie miala olbrzymi brzuch przed soba.

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
u mnie dzis carbonara + warzywa na patelnie

Pisalyscie o mieszkaniach, mnie wlasnie fascynuje jak jestem u kogos z wizyta w blokach i slychac te wszystkie odglosy od sasiadow.Choc mysle ze samej ciezko by mi bylo zamieszkac w bloku jak cale zycie w swoim domu.

Bylam wczoraj w Tesco na ciuszkach to porazka u mnie w miescie, na wyprzedazy nic nie byli praktycznie a jak juz to dla dziewczynek i tez drogie, to potem pojechalam do Carefoura a tam nie bylo wogole dzialu z ubrankami dobrze ze obok Pepco to na pocieszenie 4 bodziaki kupilam.

A wieczorem bylismy u tesciow i tesciowa mi mowi ze juz cos kupila dla malucha i czy ma pokazac.i przyleciala z takim czarwono- czarnym lakierowanym kubraczkiem na zamek i kombinezonem zimowym w neutralnym kolorze i mowi ze go kupila jak jeszcze plci nie znalismy tez ogarnelo ja zakupowe szalenstwo
aga00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 14:29   #2876
onagory
Zadomowienie

Dzień Dobry mamki na Podhalu piękna słoneczna pogoda szkoda tylko że to białe świństwo jeszcze na ziemi leży fajnie by było już trawkę zobaczyć . Od paru dni strasznie jestem senna , mały coraz silniejszy wczoraj zasadził mi mocnego kopniaczka aż zabolało .
U mnie na obiad dzisiaj ziemniaczki ,schab ,sałatka .

Ja z mężem po ślubie przeprowadziliśmy się na wieś (16km od miasta ) najlepsza decyzja , nie wyobrażam siebie na blokach nie lubie tłumów , hałasu . Jak mam ochote to wychodzę przed dom nieuczesana ,nieumalowana nie muszę się ciuchami przejmować .

Mamuśki gratuluje udanych wizyt
onagory jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 14:31   #2877
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez onagory Pokaż wiadomość
Dzień Dobry mamki na Podhalu piękna słoneczna pogoda szkoda tylko że to białe świństwo jeszcze na ziemi leży fajnie by było już trawkę zobaczyć . Od paru dni strasznie jestem senna , mały coraz silniejszy wczoraj zasadził mi mocnego kopniaczka aż zabolało .

Ja z mężem po ślubie przeprowadziliśmy się na wieś (16km od miasta ) najlepsza decyzja , nie wyobrażam siebie na blokach nie lubie tłumów , hałasu . Jak mam ochote to wychodzę przed dom nieuczesana ,nieumalowana nie muszę się ciuchami przejmować .

Ja uwielbiałam do babci jechać na wieś jak byłam mała, cały dzień w piżamie po ogrodzie latałam
Stary 2015-02-23, 14:51   #2878
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:

oj taaaak
Stary 2015-02-23, 14:54   #2879
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
tez mialam tak dosyc czesto i czasem mam.. lekarka powiedziala ze to jelito zapewne cos sie scisnelo i wogole. bo ja myslalam ze to jajnik mnie boli i przy badaniu dopochwowym lekarka mnie usg smyrnela w miejsce bolu i spytala czy boli i bolalo i powiedziala ze o jelito.. coz wiadomo w ciazy troche jelita inaczej pracuja;/
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 15:15   #2880
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Niestety, ale według prawa farmaceutycznego nie musimy uprzedzać o krótkim terminie Nawet jeśli lek miałby termin do jutra, to nie musimy o tym informować. Wiem, że to nie fair, ale tak jest - sprawdzałam to Trzeba pytać.

Ja spodziewam się, że nie trzeba choć np w gemini zawsze jest zaznaczone, że lek ma krótki termin. Zwykle patrze na daty w sklepie, w aptece rzadko ale gościu to zrobił bezczelnie bo przyszłam po coś innego, było a on mi to zaczął zachwalać, a jeszcze podkreślałam, że karmię itd. Często robię tam zakupy, ten co sprzedawał to syn właścicielki jak go spotkam to mu nagadam i tak

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

Skoro ma być syn, to zaczynam wysprzedawać ubranka po córeczce. Aż się łezka w oku kręciła kiedy je oglądałam. Takie słodkie spódniczki, sukieneczki, sweterki
No nic, teraz będą koszule i krawaciki

nie wiem,może to głupia propozycja ale może byś dała jakiś link do sprzedawanych ciuszków i inne mamusie również. Jeszcze nie znam płci ale jak okaże się córka to zacznę kupować, czemu by nie od was

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
No tak, tylko ja mam wątpliwości co do wyników badania moczu... bo dziś nie mogłam się wysikać z rana... a w nocy muszę wstać... i się zastanawiam czy po nocnym sikanku się trochę wiecej nie napić wody, żeby znów rano nie było problemu. Choć przyznaję szczerze, że pierwszy raz mi się to zdarzyło, bo zawsze rano po otwarciu oczu biegnę od razu do toalety

hmmm kiedyś pielęgniarka mi mówiła,że mocz do badania musi być oddany co najmniej po 4 godzinach od poprzedniego siusiania eeee czyli jak chcesz próbkę do lab o 6.00 zrobić to ostatnie nocne siusiu o 2 i poten trzymać :p Nie wiem jak z "odstaniem" próbki, u mnie w przychodni 2xtyg jest czynny zabiegowy, ok 9 zabierają te próbki i z opisu wynika, że koło 10-11 badają. ja zwykle koło 7:30 jadę i jak byłam w zaawansowanej ciąży i nie mogłam tak o 5 już wytrzymać to zrobiłam siusiu do kubeczka i poszłam spać. Przyjęląm,że chyba nic się nir stanie

Cytat:

tak, tak, tak. Za to też uwielbiam wieś! siadam z książką w hamaku, opalam się w leżaku za domem i nikt mnie nie podgląda (nie żeby było co oglądać) sąsiadów czasem tygodniami nie widuję, zdecydowanie nie słyszę. Mieszkać w bloku też lubiłam, ale to tak dla mnie fajnie z męzem tylko, tak przytulnie ale dzieciaki chcę w domku. Też mieszkanko nasze było małe 33m i wyjątkowo nieustawne

Jestem rozłożona na łopatki. byłam u rodzinnego on mi oczywiście nic nie da, wapno, czosnek, wit c, czuję jednak, że to będzie mało bo wyjątkowo źle się czuję. Spróbuję z ginką porozmawiać co bym mogła wziąć. A u lekarza tylu pacjentów boziuu i wszyscy tacy jak ja rozlozeni. Na szczęście na ferie przyjechała chrzestna syna to jakoś liczę, że będę mogła poleżeć chwilę w ciągu dnia

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości