![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
Witam się i ja
![]() ![]() Anevo, ja żyję normalnie. Zbieram się w sobie żeby w końcu iść do ginekologa i wyprosić L4, bo mimo, że z ciążą wszystko w porządku to naprawdę mi ciężko ![]()
#362 |
Zakorzenienie
|
Nicole to czemu jeszcze ni w drodze do gina? Masz opory przed proszeniem lekarza czy zwolniem l4 z pracy?
#363 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Roxana ![]() ![]() trochę Was nadrobiłam i ja nie robiłam tego badania o którym pisałyście ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja też ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Wczoraj Was opuściłam bo miałam taki ból brzucha dziwny ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Wlasnie odprawilam swoich chlopakow i bezczelnie wrocilam do wyra. Maly dzis od rana byl na NIE. Oslabiaja mnie takie akcje. Co nie zrobisz zle i ryk.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() Też dzisiaj z trudnością wstałam do pracy. Wczoraj od popołudnia meczyły mnie takie straszne mdłosci że nie nie moglam spać chyba za wcześnie sie pochwaliłam ze jest lepiej. Co do gości po porodzie to moja "kochana" tesciowa przyprowadziła nam ok 10 osób w dzień w który wyszłam ze szpitala 2 doby po cc. Nic jej wtedy nie powiedziałam ale byłam nieźle wkurzona wtedy mieszkaliśmy z nią i były akurat święta wielkanocne. To było straszne. |
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Anev0 ja tez staram sie funkcjonowac normalnie ale jakos mi to nie wychodzi. Niby nic mi nie jest - czasami jedynie bóle brzucha no i mega osłabienie - wiec staram sie oszczędzać
![]() A moze inaczej - dolegliwości same weryfikują moje codzienne obowiązki ![]() Mravka jak to dziecko - raz tak a raz tak :P junior tez miewał takie humory, na szczęście juz mu minęło :P magdowe żartujesz?! Ja to okropny nerwus jestem - a w stosunku do mojej tesciowej szczególnie - i nie zostawiłabym na niej suchej nitki za takie cos :P ja to w ogole zła synowa jestem i zdaje sobie z tego sprawę bo odsunęłam ja całkowicie na bok od swojego zycia i ani nie ma na nic wpływu ani wie, ze ze mna nie wygra wiec nawet juz bez zapowiedzi do mnie nigdy nie wpadnie na kawe ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
Akurat zyc normalnie to jedno ale, zeby sie nie okazalo, ze sobie zaszkodzilas takim wnoszeniem. Moje dziecko wazy 18kg i nie wyobrażam sobie go nosić.
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, ze dopóki człowiek sie dobrze czuje to nie ma powodu, zeby rezygnować tylko nie możesz prosić klientki czy kogokolwiek o pomoc? Ja tez myślałam w ciazy z juniorem, ze mi wszystko wolno az wylądowałam na podtrzymaniu. Pozniej żyłam normalnie i byłam pełna energii ale juz zwracałam większa uwage na to co i jak wykonuje bo uświadomiłam sobie, ze tylko krwawiłam a mogło byc za późno. Nie wiesz, w którym momencie Twoj organizm moze sie zbuntować a lepiej dmuchać na zimne ![]()
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety nie żartuje nie wiem jak mogłam na to pozwolić tzn ona o zgode nie pytała jakąś godzinę czy 2 po tym jak mąż przywiózł mnie ze szpitala wiadomo po cc w pół zgieta wparowała do pokoju z 10 osobami bo byli po sasiedzu u babci męża na świętach i chciala i pokazać dziecko ![]() Też jestem strasznym nerwusem w stasunku do teściowej i mam jej wiele rzeczy za złe a najbardziej to jak faworyzuje swoje dzieci swoją córeczkę która nic nie robi wychwala pod niebiosa a mój mąż zawsze jest zły. Ograniczyłam nasze kontakty do minimum i mimo że mieszkamy blisko siebie widzimy się naprawdę rzadko. Ale to temat do klubu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#374 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba w podobnych klimatach funkcjonują nasze teściowe ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
Przeważnie to wlasnie jest tak, ze jedna baba drugiej kłody pod nogi kładzie zamiast wzajemnie sobie pomoc ![]()
![]() |
#375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki
![]() Witam się w III części. Lekko wypadłam z obiegu, bo młody od piątku ma jakiś problem brzuszkowy i generalnie weekend spędziliśmy w wannie, zmywając z młodego co i rusz różne ciekawe rzeczy ![]() Wczoraj było już lepiej, dzisiaj jestem w pracy, ale jutro jeszcze z nim w domu posiedzę... roxana doczytałam, że robisz nifty... a możesz powiedzieć jakie Ci prawdopodobieństwo wyszło - nie odkopię tego, a jestem mocno ciekawa, bo sama się waham co ze swoim zrobić. Spróbuję chociaż tą część nadrobić, ale nic nie obiecuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki .
Coś ostatnio mi nie po drodze na wątek, ale brak czasu i od dwóch dni tak mnie napiernicza głowa, że już nie wiem co ze sobą zrobić ![]() Idę nadrobić, a mam parę ładnych stron do przeczytania i zobaczę co u Was słychać ![]()
#378 |
Zakorzenienie
|
Pytam was bo moja babcia uważa że w ciązy powinno sie leżeć mega oszczedzac i jesć
![]() ja też staram sie zyc normalnie wiadomo że mam słabsze dni, no ale jak sie dobrze czuje nie bede tylko lezeć i jeść ![]() Chodze na siłownie i basen, a nie wyobrazam sobie gnic 9 miesiecy/ WITAM SIĘ OFICJALNIE W II TRYMESTRZE 14 tydzień ![]()
#379 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Niespodziewajka25 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Mirabelka, nie denerwuj się na zapas
![]() Co do odwiedzin, wyprowadzania Dziecia etc... pamiętajcie, ze to Wasze dziecko i Wy ustalacie granice. Do nas rodzice chcieli się już drugiego dnia pakować, ale dostali jasne i bardzo grzeczne info, że pierwsze dwa tygodnie chcemy być z Maluchem sami. I uszanowali to ![]() ![]() Co do pępkówki, to Bartek zrobił w dzień urodzin Jaśka (młody urodził się o 12.25), ale następnego dnia rano był już u nas - powiedział że kielicha wypił, ale jednego, bo wstyd mu by było, gdyby zasnął przy gościach ![]() Anevo - oszczędzam się o tyle, że jak nie muszę, to staram się ciężkiego nie nosić, na drabiny nie włazić i nie denerwować (o to ostatnie mega trudno). No i jeść z głową... fajne zdanie na jednych z warsztatów usłyszałam: W ciąży nie wolno jeść za dwoje, a dla dwojga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja staram się żyć normalnie, ale uważam na siebie... Nie leżę plackiem cały dzień, ale dużo, bardzo dużo odpoczywam ze względu na te plamienia z początku... No i nie dźwigam zakupów, ani żadnych ciężkich rzeczy... I jeszcze zastanawiam się czy okna umyć, bo jeszcze parę dni i już nic nie będzie przez nie widać... Tylko przy myciu okien trzeba się nieźle nagimnastykować... Może męża uproszę ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- A tak w ogóle to dzisiaj w nocy znów obudził mnie straszny skurcz po lewej stronie... Ból był krótki, ale masakryczny, nie byłam w stanie odwrócić się na drugi bok, żeby sięgnąć po butelkę z wodą... Nawet do łazienki mnie tż odprowadził, bo ledwo szłam... wzięłam nospe i zasnęłam, ale od rana czuję takie ciągnięcie (właśnie bardziej z lewej str). Jak tej nocy też tak będzie, to chyba wybiorę się jutro do gin...
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() Może jakiś relaks przed snem sobie kochane fundujcie co by pospać sobie i sie wyspać... Roxana... Ty się obudziłas już o 2giej??? Ja przez te wczorajsze badania o których pisałyście a których nie mam oszalałam... Nawet się nie nakręciłam, ale weszło mi to jakoś w głowę... I śniło mi się że polecialam do przychodni biegiem robić te badania. A jak wróciłam to pod drzwiami stał jakiś lekarz z wynikami już. I dał mi wyniki a tam połowa na czerwono napisane że źle wyniki bardzo i że jestem na to chora i płakałam przeokrutnie bo musiałam zdecydować czy urodzić dzidziusia czy nie... Masakra \Co do wydzieliny z pochwy to raz mam normalnie, prawie wcale a czasem więcej ... ale raczej to jest normalne taka większa ilość o ile jest biała lub jasna czy przeźroczysta i bezzapachowa... Jak jest różowa czy z krwią i ma nieprzyjemny zapach to trzeba dać znać ginekologowi.
#383 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i sliczne rzeczy sa dla dzieci ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja tez miewam slabsze dni.. tez mam juz 14 tc ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
No własnie o to chodzi, A czy sierpniówki piją kawkę lepsza rozpuszczalna zwykła słaba z jednej płaskiej łyżeczki? obowiazkowo z mleczkiem.
#385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się oszczędzam ale bez przesady. Nie dźwigam ... Moja córcia 20kg już waży więc bez przesady, przy przemeblowaniu też nie biorę czynnego udziału.... W sumie tylko mój palec pokazuje co gdzie ma stać ![]() W domu robię wszystko, ale odpoczywam też częściej.
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a masz jakiś sprawdzony patent? ![]() ![]() Co do snów, to mi też się ostatnio takie głupoty śnią, że jak chciałabym je interpretować, to bym oszalała... Np dzisiaj śniło mi się, że mama uczy mnie naprawiać zęby siostrze ![]() ![]()
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ahh mnie wczoraj brzusio bolał ![]() ![]()
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
majkaW sumie tylko mój palec pokazuje co gdzie ma stać
![]() Haha i tak trzeba ![]() ![]() ![]() ![]()
#389 |
Zakorzenienie
|
ja kawy nigdy nie piłam, bo nie lubię, a teraz wręcz nie znoszę nawet jej zapachu....
#390 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was
![]() Ja dopiero się obudziłam... ![]() Muszę Was trochę nadrobić w czytaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.