Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-24, 12:14   #631
Michiru
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Rezonans bo na usg cos wyszło w mózgu biedna bedzie usypiana jutro i intubowana jak bedą jej parametry oddechowe spadać - a to czesto sie ponoć zdarza. Trzymajcie kciuki

A do domu idziemy jak nauczymy sie synchronizować ssanie i połykanie pani logopedka uczy helen i ładnie jej to wychodzi a ostatnio jak jakas pielęgniarka chciała jej dać z butli to masakra nie mogłam sie na to patrzeć i co i oczywiscie po 2 łykach zakrztuszenie i spadek saturacji ehhhh nie,tore pielęgniarki to nie maja w ogóle wyczucia i podejścia
to trzymam kciuki, żeby to nic poważnego nie było
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 12:15   #632
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Witam sie mamuski. Wczoraj cos mialam problem z internetem i nie moglam sie przywitac w nowej czesci watku.
Dzisiaj czeka mnie wizyta i pierwszy raz nie mam ochoty sie w ogole golic i chyba daje sobie z tym siana bo i tak nic nie widze... czekam na meza bo niestety juz jezdzic autem nie moge ( w zeszlym tygodniu zdarzylo mi sie zaslabnac w przedszkolu i wole juz nie ryzykowac ).

Dziewczyny mam pytanie odnosnie tego CZOPA ... podczas pierwszej ciazy calkiem go przegapilam... nie wiem kiedy mi odpadl i czy w ogole (ale jak chodzilam z rozwarciem 3cm przez ponad miesiac to chyba musialo byc to wczesniej hmmm? ). Od tygodnia czasem na papierku mam takie glutki jakby, geste i nieprzejrzyste i sie zastanawiam czy to moze byc ten czop?

Luzna - moje gratulacje, sliczny synek! Duzo zdrowka!
tak, to może byc czop.
Mi dopiero przed samym porodem wyleciała galaretka różowa a kilka dni prędzej taka nieprzezroczysta, mętna była.

Mnie teraz już tż goli. Nie chce się zaciąć i wykrwawić
A jutro rano wizyta u gina.
Niestety muszę jeździć samochodem i jeszcze z córką bo tż w pracy.
Ide na spacer do lumpa i po zakupy.
Na obiad filety z kurczaka, ziemniaki, buraki i surówka z marchewki i jabłka.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 12:16   #633
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Rezonans bo na usg cos wyszło w mózgu biedna bedzie usypiana jutro i intubowana jak bedą jej parametry oddechowe spadać - a to czesto sie ponoć zdarza. Trzymajcie kciuki

A do domu idziemy jak nauczymy sie synchronizować ssanie i połykanie pani logopedka uczy helen i ładnie jej to wychodzi a ostatnio jak jakas pielęgniarka chciała jej dać z butli to masakra nie mogłam sie na to patrzeć i co i oczywiscie po 2 łykach zakrztuszenie i spadek saturacji ehhhh nie,tore pielęgniarki to nie maja w ogóle wyczucia i podejścia
Oj, biedna Helenka i wy też ciągle w nerwach. Oby wszystko było dobrze.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 12:16   #634
irish cream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
uuuuu własnie miałam telefon od teściówki... zapytała mi się jak się czuję i odpowiedziałam, że dobrze ogólnie, ale już czekam na poród i wczoraj miałam nawet bóle,ale przeszły a ona do mnie: Nie, zaczekaj do terminu (czyli jakiś tydzień) bo niech się mała rozwija w brzuchu bo jeszcze coś nie tak z główką będzie miała, bo wiesz co zrobisz jak się coś jej nie rozwinie...
A ja jej mówię, że ciąża donoszona to 38tc, a ona do mnie: ja tam swoje wiem, masz nie rodzić.

trzymajcie mnie naprawdę....:haha ha::hahah a:
masz nie rodzić i tyle! Nogi na supeł zawiąż

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Swoją drogą ja sie nauczyłam nie mówić za duzo teściowej. Jak sie pyta co u nas, jak sie czuje itp to zawsze mówię, ze dobrze, ok. Nauczyłam sie, że bycie szczerym nie zawsze wychodzi mi na dobre i od czasu klotni na temat jak mam sie zajmować chorym dzieckiem ograniczalam niektóre wiadomosci do minimum.
Mnie tż nauczył nie opowiadać za dużo teściowej. Chociaż moja RACZEJ z tych niewytrącających się jest, to i tak faktycznie zauważyłam, że im mniej wie tym lepiej. Tak samo mojemu tacie za dużo nie mówimy, bo on ciekawski jak baba za to z moją mamą mogę o wszystkim porozmawiać

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
a w czym jesteś ubezpieczeni, jeśli można zapytać?? bo mi nadzieję zrobiłaś
Też mi ślinka zaczęła cieknąć
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 12:17   #635
asiulek8
Wtajemniczenie

mon9 - trzymam kciuki za Helen na pewno okaże się, że wszystko jest ok, bo to silna dziewczynka

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 12:18   #636
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Możemy prawie sobie przybić piątke, bo mi 5, ale czuje że przenoszę... Mojej małej chyba się nie spieszy do mamy
mojej chyba tez sie nie spieszy..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 12:19   #637
żona_marcina
Rozeznanie

Pytanie z innej beczki - ma któraś doświadczenie w mrożeniu pierogów? Ile można je później trzymać w zamrażalniku?

Bo może bym jeszcze zrobiła trochę na zapas?

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 12:19   #638
asiulek8
Wtajemniczenie

Do nas teściowa dzwoni albo my jakoś raz na dwa tygodnie. Ale jak TŻ z nią rozmawia to raczej wylewny nie jest. Z resztą ona interesuje się tylko tym czy pozaliczał egzaminy na uczelni A jak schodzi na ten temat to wiem, że w ciągu minuty, góra dwóch będzie koniec rozmowy...

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 12:20   #639
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:

Oj trzymamy kciuki za Helenkę

Crystal - może niedługo już czas na porodówkę?
Stary 2015-02-24, 12:24   #640
kasia.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem że już był temat pieniążków z l4,Ale chce dopytać bo Wy na pewno będziecie wiedziały
Mam zwolnienie od 3-26.02 to kiedy ZUS wyśle pieniążki? Wiecie prawda?? 😀
w zusie są okreslone dni w których jest wypłata, nie tak że codziennie płacą jak się akurrat kończy, ja czasem dostawałam dzień przed zakonczeniem zwolnienie a czasem nawet 2 tyg po

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 12:25   #641
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
a w czym jesteś ubezpieczeni, jeśli można zapytać?? bo mi nadzieję zrobiłaś

nusiekowa, człowieku małej wiary zobaczysz, że tak będzie :P
w pzu ubezpieczenie grupowe..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 12:29   #642
gosiaczek221
Raczkowanie

Cytat:
oficjalnie dołączam do tych, które wstają na siku co 2h w nocy. jezu, co za koszmarna koc to była, przespałam może 1h i czuję się, jakbym miała paść trupem

to rzeczywiście pracowicie a co z Twoim kotkiem??
najgorsze jest to że właśnie nie wiadomo na pewno ma kociego gronkowca (nieszkodliwy dla ludzi i niezaraźliwy dla innych kotów) i zapalenie spojówek ale do tego przyplątało się coś jeszcze co wet. wygląda na nużeńca ale w badaniu nic nie wyszło więc wzięła próbki na grzyba i na coś tam jeszcze. Kotka jest leczona już prawie 4 tygodnie a poprawy nie widać jedynie zapalenie spojówek ustąpiło ale nadal po oczach tak się drapie że rany sobie robi Normalnie ręce opadają

a co do fryzjera to ja umówiłam się na sobotę coby przed porodem zdążyć a włosy z rok fryzjera nie widziały i wyglądają cudnie jak mnie córcia by zobaczyła to z powrotem do brzucha by się ładowała

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 12:29   #643
OliwiaAnita
Raczkowanie

A ja tak z doskoku mam pytanie : na jaki rozmiar 56 czy 62 pakujecie ciuszki i ile ich ?? Wiem , że rozmiar rozmiarowi nie równy ale chociaż tak orientacyjnie chciałabym się podpytać
Stary 2015-02-24, 12:34   #644
emilaa90
Przyczajenie

Dziś już mam stracha... boje się, że to już od rana mam pobolewania w brzuchu jak przy miesiączce, boli mnie głowa i wymiotuje - wczoraj zaczęłam wymiotować od 23.00 ogólnie jestem słaba. To pierwsza moja ciąża i tak chyba trochę panikuje i zwracam uwagę na wszystko

Jak było u Was ? jak to się objawiało na kilka dni,godzin lub tygodni wcześniej ?
emilaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 12:36   #645
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!! Witam się w nowym wątku, ale mam nadrabiania..

Luzna, Ronna i Alunia GRATULACJE

Ja dzisiaj zaczynam 39tc, zostały 2 tyg Wczoraj miałam wizytę u gina, mała waży ok 3049, szyjka skrócona w 70% MAM ROZWARCIE na luźny paluch. Jak do tygodnia nie urodzę mam jeszcze wpaść na badanie za tydzień.
Złe wieści są takie, że w szpitalu gdzie chciałam rodzić i pracuje mój lekarz zamknęli oddział, są jakieś bakterie i gronkowiec, w necie czytałam plotki o 3 zmarłych przez to noworodkach gin powiedział, że najlepiej, żebym przez tydzień jeszcze nie rodziła. I co ja mam począć?? Pozostałe szpitale mają skrajnie różne opinie, szczególnie gdy nie ma się prowadzącego tam lekarza...w jednym pozew zbiorowy o którym głośno nawet w tv (kilka zgonów).
Czy któraś z Was rodzi w szpitalu, w którym nie zna żadnego lekarza?
Jestem załamana RATUNKUUU
Ja rodzę w szpitalu gdzie nie znam lekarzy, bo na wizyty jeżdżę do innego miasta. Moim zdaniem nie jedź rodzić tam gdzie te bakterie. Lepiej w innym, a bezpieczniej. To że komuś coś się tam przydarzyło nie znaczy, że tak będzie z Tobą, a teraz pewnie ostrożniej podchodzą do rodzących skoro jakieś afery z ich udziałem były.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 12:37   #646
smv
Zakorzenienie

emilaa90 na kiedy tp?

pierogi mozna morzic spokojnie...ja nawet mam uszka z wigilii jeszcze;D
Stary 2015-02-24, 12:41   #647
emilaa90
Przyczajenie

Ja pakuje 56
W szpitalu w którym będę rodzić podana jest lista dla dziecka :
- 5 kaftaników np. body
-3 pary śpioszków
- 2 czapeczki bawełniane i jedna na wyjście ze szpitala cieplejsza
- 2 pary łapek lub 2 pary skarpetek
- ubranko na wyjście ze szpitala

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Termin na 10 marca
emilaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 12:45   #648
gosiaczek221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Pytanie z innej beczki - ma któraś doświadczenie w mrożeniu pierogów? Ile można je później trzymać w zamrażalniku?

ja mrożę już ugotowanie i trzymam do 6 tyg max potem mi jakoś nie smakują ale tż mówi że wymyślam i że są pyszne

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 12:46   #649
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem że już był temat pieniążków z l4,Ale chce dopytać bo Wy na pewno będziecie wiedziały
Mam zwolnienie od 3-26.02 to kiedy ZUS wyśle pieniążki? Wiecie prawda?? 😀
Mają 30dni od daty dostarczenia zwolnienia do zusu.
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 12:47   #650
antoxa
Rozeznanie

Ja mam dwa komplety na 56 i dwa na 62

Gotowałam obiad i nagle na mnie jakieś siódme poty wyszły Chciałam napić się czegoś zimnego i otwarłam nowe mleko. Okazało się, że było kwaśne i
Stary 2015-02-24, 12:48   #651
irish cream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Obeszłam się smakiem... Myśmy przeszli z pzu na warte
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 12:55   #652
crystal25
Zakorzenienie

Nie straszcie mnie bo ja sama nie wiem czy tego chce juz teraz
bylam jeszcze dwa razy w toalecie i znow mialam krew a drugi raz nie, moze to tylko skracajaca sie szyjka? albo czop zacznie wkrotce odchodzic kto wie ogolnie czuje sie od kilku dni jakbym miala dostac w kazdej chwili miesiaczke. tak mi sie zbiera, tylko nie wiem co To straszne wiecie. Powiedzialam to TZ, a on jakis taki radosny widze ze doczekac sie nie moze kiedy powiem ze jedziemy rodzic nasze dzieckotylko sie ja sie boje

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
uuuuu własnie miałam telefon od teściówki... zapytała mi się jak się czuję i odpowiedziałam, że dobrze ogólnie, ale już czekam na poród i wczoraj miałam nawet bóle,ale przeszły a ona do mnie: Nie, zaczekaj do terminu (czyli jakiś tydzień) bo niech się mała rozwija w brzuchu bo jeszcze coś nie tak z główką będzie miała, bo wiesz co zrobisz jak się coś jej nie rozwinie...
A ja jej mówię, że ciąża donoszona to 38tc, a ona do mnie: ja tam swoje wiem, masz nie rodzić.

3maj mnie prosze a ja ciebie potrzymam Przeciez my nie mamy wplywu na to kiedy maluszki nam zechca wyjsc U mnie rodzina moja obstawia ze do konca tygodnia urodze, chociaz to troszke wczesnie, jakies wrozki to sa
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 12:57   #653
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Moj tż tez ma ubezpieczenie grupowe w pzu, a gdzie mozna sprawdzic ze stawki sie zmieniaja?
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 13:04   #654
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
przemów mu do rozsądku, nawet łopatologicznie, bo się z teściową pozabijacie
ja nie wiem, co faceci mają za problemy większość z tych rzeczy to jest mega łatwa, powinni zdawać sobie sprawę że po urodzeniu się dzieci podział obowiązków trochę się zmienia i będą musieli przynajmniej przez jakiś czas o siebie zadbać

nie, nie, polskie realia są baaardzo specyficzne. znaleźć szpital?? sama sobie szukaj. a jeszcze mieliby kogoś zawieźć?? to musiałby być jakiś cud.
o Ty leniuszku do lekarza nie chce się iść...

Rossi, nie wiem skąd jesteś dokładnie, że aż tak źle że wydaje Ci się, że nie masz wyboru spośród normalnych szpitali, ale ja rodzę w szpitalu, gdzie praktycznie nie znam żadnego lekarz tzn.kilku kojarzę na czele z ordynatorem, bo tam leżałam 1,5roku temu i kilka położnych też kojarzę, ale jestem pewna, że oni mnie już kojarzyć nie będą. i też nie pracuje tam mój prowadzący. co do opinii to zawsze znajdziesz jakieś niepochlebne na temat jakiegoś szpitala, ale prawda jest taka, że to na ogół marny wyznacznik, bo ludzie różnie trafiają i różne oczekiwania mają, nie zawsze do spełnienia. no ok, tego szpitala z pozwem zbiorowym to nie polecam, ale resztę oceń na chłodno, bo jeśli się okaże, że w Twoim wybranym nie możesz urodzić to jakiś będziesz musiała wybrać. ew. jeśli macie możliwość to sprawdźcie szpital trochę dalej, może warto będzie trzymam kciuki, byś coś znalazła, bo czasu już bardzo niewiele
a ktg to Ci się należy jak psu buda. rany, co z tymi ludźmi w szpitalach jest nie tak

ja póki co mam paczkę newbornów z dady i paczkę newbornów z tesco loves baby za to ciekawa jestem, czy nasi współpracownicy oprócz ciuszków wpadną na pomysł dorzucić do podarku z okazji narodzin małego jakieś pieluszki i czy w wyprawce z pracy TŻta jakieś będą.

mon, piękna waga ale ten rezonans to po co??

ojej to trzymaj rękę na pulsie. może rzeczywiście już czas się zbliża wielkimi krokami

No tak, zapomnialam.... nie lubie porownywac, i o tym pisac, ale u mnie to nie do pomyslenia.... Bo lekarze sie boja zwyczajnie..... od nich zalezy nasze zycie, a jak by wyszlo ze kazdy szpital odmowi kobiecie, no to jak to na ulicy urodzi, to lekarze odpowiadaja wtedy za nia..... ze jej nie przyjeli, i nie maja prawa sie tlumaczyc ze nie mieli miejsc, bo wlasnie w takiej sytuacji musza znalesc dla niej rozwiazanie. i o to zadbac. jezuuuu co to sie dzieje na tym swiecie

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Witam sie mamuski. Wczoraj cos mialam problem z internetem i nie moglam sie przywitac w nowej czesci watku.
Dzisiaj czeka mnie wizyta i pierwszy raz nie mam ochoty sie w ogole golic i chyba daje sobie z tym siana bo i tak nic nie widze... czekam na meza bo niestety juz jezdzic autem nie moge ( w zeszlym tygodniu zdarzylo mi sie zaslabnac w przedszkolu i wole juz nie ryzykowac ).

Dziewczyny mam pytanie odnosnie tego CZOPA ... podczas pierwszej ciazy calkiem go przegapilam... nie wiem kiedy mi odpadl i czy w ogole (ale jak chodzilam z rozwarciem 3cm przez ponad miesiac to chyba musialo byc to wczesniej hmmm? ). Od tygodnia czasem na papierku mam takie glutki jakby, geste i nieprzejrzyste i sie zastanawiam czy to moze byc ten czop?

To moze byc czop, bo nie koniecznie musi on miec kolor z tego co czytalam. a wydzielina to nie gluty. przynajmniej ja nic o tym nie wiem 3mam kciuki na wizycie oszczedzaj sie kochana juz co?!

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja też się dziś lenię. Ale czas się zbierać, bo muszę porobić ostatnie zakupy w aptece.

Gratulacje Śliczne dzieciaczki

To zaciskaj nogi

Biedna. Oby Ci lepiej było ja też raz tak miałam, a wydawało mi się, że nie nie zjadłam nic niezwykłego

Ja tak rodzę, też nie znam żadnego lekarza

Duża dziewczynka A co lekarze mówią? Jakie są przewidywania, kiedy Helenka będzie z Wami?

U nas w ogóle dość drogie są te rzeczy z "tygodni amerykańskich, francuskich, włoskich... itd". w porównaniu do normalnych lidlowych produktów.

szkoda..... u nas wlasnie jak sa te rzeczy z innych krajow to ceny sa nawet fajne ze warto kupic zamiast np. normalnego jogurtu czy czegos tam na obiad ale ogladalam gazetke polska z lidla i widzialam te ceny, to nie malo.... u nas drozsze sa nasze produkty i z danego regionu o mamusiu..... kosmiczne ceny czasami.... ;P

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:

3mam kciuki za was, masz dzielna i silna dziewczynke no i duza juz jest, byla taka malusia przeciez jak tyle przeszla to juz pokona wszystkie przeszkody!!!!

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez OliwiaAnita Pokaż wiadomość
A ja tak z doskoku mam pytanie : na jaki rozmiar 56 czy 62 pakujecie ciuszki i ile ich ?? Wiem , że rozmiar rozmiarowi nie równy ale chociaż tak orientacyjnie chciałabym się podpytać
Ja te co mialam na 56 wzielam a reszta 62, bo za wiele kompletow sie nie znalazlo z 56, a musze miec az 8
Stary 2015-02-24, 13:06   #655
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
o jej... moja znajoma tez tak zaczeła a drugiego dnia urodzila..

nie strasz , nie chce jeszcze, nie wiem czego chce, ale boje sie Ty powinnas byc pierwsza hmmmm

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
ja kupuję z Loreala, teraz mam Casting kolor Jasny Lodowy Blond, ale u mnie on wychodzi na średni blond, bo z natury mam taki myszowaty kolor i mi zawsze blondy przyjmuje ciemniejsze, a specjalnie kupuję farby bez rozjaśniacza, bo się boję żeby właśnie żółcie nie wyszły. I jestem zadowolona, rodzina mi mówi, że wyglądają jak naturalny delikatny blond

powiedzmy, że mniej więcej coś takiego u mnie wychodzi

Ja tez z Loreala kupuje, i chwale sobie te farby Cena nie nalezy do najnizszych, ja za jedna farbe place na polskie prawie 80 zl. a uzywam dwie A ceny takie bo fryzjerzy sie cenia, i strasznie duzo biora za farbowanie.... ale mi zawsze ladny kolor wychodzi a kupuje blondy zawsze cieplejsze albo zimniejsze
Stary 2015-02-24, 13:17   #656
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Chcialam tylko napisac ze zauwazylam slady krwi na papierze po toalecie nadrobie was jak zrobie obiad i TZ pojdzie do pracy po przerwie
O ja może coś zaczyna się otwierać i dzidziuś się pcha na świat ja chyba co 5 minut latałabym do wc i sprawdzała papier końcówka ciąży to sam stres i oglądanie wkładek i papieru

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:

Jak teściowa mówi zakaz rodzenia to tak musi być:hahah a:chyba nie chcesz jej podpaść

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:

Też mam takie glutki i gin mi powiedział że to czop się wydostaje w częściach
Stary 2015-02-24, 13:19   #657
papalinka83
Zakorzenienie

Hej U nas znowu ząbkowanie na tapecie, całą noc Ola wyła Co te biedne dzieciaczki się muszą nacierpieć

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ehhhh do wyboru mam:
1) Poza Wrocławiem(warunki średnie ale przyjmują z otwartymi rękami...z tym ze warunki mieszkalne takie średniawe)
2) Inny szpital we Wro gdzie są tylko dwie sale rodzinne(wypasione) ale jak sie na nie nie zalapiesz to rodzisz na sali z 3 łóżkami odddzielonymi od siebie plastikowymi parawanami(taki plastikowe pudełka) BEZ PARTNERA! Nie wyobrażam sobie tego....męczyć sie kilka/kilkanaście godzin samemu w pudełku
Kochana ja właśnie chcę rodzić na klinikach i nie dopuszczam do siebie myśli, że te 2 sale będą zajęte. Poprzednio rodziłam w tej z wanną, była wolna, mimo że na Kamieńskiego porodówka była zamknięta, także mam nadzieję, że teraz będzie tak samo
Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Zwymiotowalam o wiele mniej mdli mnie teraz ale słaba sie stroniłam strasznie - rece mi sie trzęsą i głowa boli ;(
Chyba zatrulam sie domowymi zapiekankami tzn nie tylko co zatrulam to mój żołądek nie mógł pieczarek strawić i mi siedziały ;(
Juz nigdy wiecej pieczarek !!!!
Zdrówka! Pij jak najwięcej i odpoczywaj
Cytat:
Dzień dobry! Za mną też ciężka noc. Miałam regularne, dość silne bóle przez 3h, nawet pomału zaczęłam szykować mężowi fotelik i ciuszki dla dziecka i dokładałam ostatnie rzeczy do torby, ale przeszło...
Jak już się położyłam, to znowu tż mnie obudził, bo się przez sen rzucał i w końcu poszłam do innego pokoju i tak mnie teraz biodro boli, bo tu twardą kanapę mamy
Dziś na wizycie powiem ginowi, żeby mi szyjkę rozmasował, żeby coś się ruszyło, ciekawe czy się zgodzi...
Wiesz co, masaż szyjki wcale nie jest obojętny dla organizmu, pomijając już, że bardzo boli, bo w przyszłości szyjka może być słabsza. Tak mówię a propos ewentualnie kolejnej ciąży, jakbyś chciała, zwłaszcza jeśli już teraz ci się przedwcześnie skracała
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Dla Helusi BRAWOO!!!!!

a co do lekarzy i olewania nas- dlatego ja sie boje jezdzic na pogotowie i w ogole bo lekarz nakrzyczy na mnie powie ze tak ma byc i tyle...zero jakiegos ludzkiego traktowania;/

ide z psem troche bo zle sie czuje od tego nie-spania;/
Kurcze jak to wszystko zależy od ludzi. Ja w poprzedniej ciąży byłam kilka razy na IP i zawsze byłam traktowana poważnie, nigdy nikt mi nie powiedział, ż eniepotrzebnie przyszłam ani nic takiego
Cytat:

ja to cię podziwiam, że ty w ogólne z nią rozmawiasz jeszcze

Cytat:
Crystal - może zbliża się godzina ZERO.

Edith - moja teściowa różne głupoty mówiła mężowi. Przez jej gadaninę cały 8 miesiąc modlił się, żeby nic się nie stało i powtarzał, że teraz to niebezpiecznie, lepiej jakby coś się stało w 7 miesiącu. Wiejskie zabobony
A wiesz, że kiedyś to musiało być powszechne przekonanie, bo moi rodzice też mówią, że za ich czasów tak lekarze mówili, że lepiej w 7 niżw 8 rodzić, choć trudno sobie wyobrazić dlaczego

Cytat:

za Helenkę
Cytat:
Nie straszcie mnie bo ja sama nie wiem czy tego chce juz teraz
bylam jeszcze dwa razy w toalecie i znow mialam krew a drugi raz nie, moze to tylko skracajaca sie szyjka? albo czop zacznie wkrotce odchodzic kto wie ogolnie czuje sie od kilku dni jakbym miala dostac w kazdej chwili miesiaczke. tak mi sie zbiera, tylko nie wiem co To straszne wiecie. Powiedzialam to TZ, a on jakis taki radosny widze ze doczekac sie nie moze kiedy powiem ze jedziemy rodzic nasze dzieckotylko sie ja sie boje [COLOR="Silver"]

:
A to krew taka czerwona, czy różowe plamienie? Może przejdź się do lekarza jednak?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 13:21   #658
emily863
Zadomowienie

Cytat:

Mi się wydaje, że do 3 miesięcy. U mnie nawet 3 tygodnie raczej nie leżą. Wczoraj trochę czytałam o mrożeniu tutaj http://www.poradyherrbaty.pl/2014/12...wiejszych.html
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 13:22   #659
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emilaa90 Pokaż wiadomość
Dziś już mam stracha... boje się, że to już od rana mam pobolewania w brzuchu jak przy miesiączce, boli mnie głowa i wymiotuje - wczoraj zaczęłam wymiotować od 23.00 ogólnie jestem słaba. To pierwsza moja ciąża i tak chyba trochę panikuje i zwracam uwagę na wszystko

Jak było u Was ? jak to się objawiało na kilka dni,godzin lub tygodni wcześniej ?
U mnie przy pierwszej córce nie było żadnych oznak na zbliżający się poród, rano pojechałam na zakupy sylwestrowe, wróciliśmy do domu, usiadłam przed telewizorem z kabanosem i chlusnęły mi wody i tak się zaczęło............ i trwało prawie 12 godzin
Stary 2015-02-24, 13:24   #660
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
moze lepiej odpocznij dzis?
E tam, wypiłam kawę i jestem jak młody Bóg zdazylam juz jechać kupić kurtkę, wymienić dowód osobisty, a teraz siedzę u przyjaciółki na plotach
Cytat:
my jeszcze w szpitalu, jutro helen jedzie do innego szpitala na rezonans..
I przypakowala już do 2600kg
Trzymam kciuki za Helenke
Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Zmierzyłam właśnie cisnienie 90/60 puls 106 - zawsze mam wysoki puls ok 80-90 ale 106 ? ;/ czuje jak mi serce skacze chyba z niewyspania biegunki i wymiotów ...
Ja przy niskim ciśnieniu zawsze mam bardzo wysoki puls
Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
tak, to może byc czop.
Mi dopiero przed samym porodem wyleciała galaretka różowa a kilka dni prędzej taka nieprzezroczysta, mętna była.

Mnie teraz już tż goli. Nie chce się zaciąć i wykrwawić
A jutro rano wizyta u gina.
Niestety muszę jeździć samochodem i jeszcze z córką bo tż w pracy.
Ide na spacer do lumpa i po zakupy.
Na obiad filety z kurczaka, ziemniaki, buraki i surówka z marchewki i jabłka.
Było coś ciekawego w lumpie? Bo jestem na rubinkowie, to bym sobie pojechała

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości