Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-24, 17:29   #751
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Ktoś ciekawy jak tam? He
no dawaj dawaj
Stary 2015-02-24, 17:30   #752
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Dajesz, dajesz

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

tak to skomentuję
Wiec tak szyjka zamknięta. W czwartek ide na ktg.. Po usg wszystko dobrze przeplywy tez ok. Mloda wazy 3071 wiec chyba urosla.. Także jestem spokojniejsza.. Jedyne co mnie zmartwilo ze przed 10 na oddzial jesli nie urodze. Nie chce wywolywania bleee

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 17:34   #753
irish cream
Raczkowanie

Cytat:
Wiec tak szyjka zamknięta. W czwartek ide na ktg.. Po usg wszystko dobrze przeplywy tez ok. Mloda wazy 3071 wiec chyba urosla.. Także jestem spokojniejsza.. Jedyne co mnie zmartwilo ze przed 10 na oddzial jesli nie urodze. Nie chce wywolywania bleee
No to ładnie i wszystko podobnie jak u mnie, tylko dziecię moje cięższe chyba się zapowiada. Ja jutro idę na ktg, później w następną środę jak nie urodzę. Na następną wizytę mam 9.03 i jeśli nic nie będzie to 10.03 do szpitala mnie kładzie. Też nie chce wywoływania
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 17:35   #754
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Pyta sie wczoraj co dzis na obiad będziemy jeść - mówiłam jej ze upiekłam wczoraj nogi z kurczaka i zostaną nam na jutro ( nie wiem po co sie tłumacze ). Ona do mnie z żalem ze lepiej abyśmy pierogi jej zjedli bo ona nie bedzie ich mroziła - a ja mowie ze dziękujemy ale zjemy nóżki bo sie zepsują i lepiej pierogi zamrozić . Jeszcze mowi do mnie ze zupy tez powinnismy jeść -"Ty jak nie chcesz to nie jedz ale TZ powinien jeść bo cieżko pracuje ...
"
Dzis przychodzi do mnie znów z pretensjami a zarazem współczuciem w głosie ze jak my dobie damy rade z tym sprzątaniem ze ona tez juz nie ma tyle siły aby nam sprzątać - zaraz zaczyna zmów o tych pierogach ... Ze moze lepiej by je Marcin zjadł jak js dzis na sucharach . Mowie jej ze Marcin powiedział ze jak wróci z pracy to sobie odgrzeje obiad z wczoraj .
Schodzę do teściów na dol bo chciałam sobie jabłka prażone przynieść ze spiżarki a ta słyszę jak dzwoni do TZ i pyta czy nie zjadł by pierożków i kiedy bedzie ....
Dziewczyny nie wiem czy juz przesadzam ale tak jest ze wszystkim zwariować idzie !!
O, ten fragment z jedzeniem to wypisz wymaluj moja teściowa. Też przynosi mi ciągle jakieś dziwne jedzenie (galaretę, pierogi pływające już w tłuszczu, ciasta z masami) i mówi, żebyśmy sobie zjedli. Ja zawsze mówię, że nie będzie miał tego kto zjeść, bo i tak zawsze gotuję obiady a my w sumie niewiele jemy. Ale do niej to nie dociera. Wstawiam to do lodówki i mąż odnosi jej to po tygodniu dla kur.
A już od czasu, gdy w święta poczęstowała mnie tygodniową sałatką jarzynową i mało nie zeszłam z bólu brzucha i biegunki to nie tykam jedzenia od niej. Boję się

Już sobie wyobrażam, że po porodzie codziennie będzie ganiała z miseczką obiadku dla nas

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 17:39   #755
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
co za babsko
pisałam Wam, ze mi od wczoraj odchodzi czop?:dziękuję: a to zonacza jedno, że mogę urodzić nawet za dwa tygodnie
O czop coś się dzieje xd

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
No to ładnie i wszystko podobnie jak u mnie, tylko dziecię moje cięższe chyba się zapowiada. Ja jutro idę na ktg, później w następną środę jak nie urodzę. Na następną wizytę mam 9.03 i jeśli nic nie będzie to 10.03 do szpitala mnie kładzie. Też nie chce wywoływania
Moja koleżanka miała wywołanie i ledwo żyła takie straszne to było.. Inne normalnie po porodzie drugiego dnia chodziły a ona dopiero po dwóch dniach wstała

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-24, 17:41   #756
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
My mamy ktg jutro,tylko nie ma mjej lekarki tylko doktorek.mi kazala przyjsc 2.03 jak nie urodze.
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 17:42   #757
nusiekowa
Wtajemniczenie

no do 10tego jeszcze troche czasu jest..mysle ze spokojnie urodzicie bez wywoływania. Ja bym tez nie chciała
Stary 2015-02-24, 17:49   #758
nouvelle2
Zakorzenienie

uwaga ogłoszenie parafialne!
ta lista rzeczy od lesyeux jest w pierwszym poście jako odnośnik do posta. Link jest pod listą staników- 'co jemy podczas karmienia'

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 17:59   #759
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Kolejne dzieciaczki już na świecie gratulacje rona i alunia obyście szybko doszły do siebie, maluszki zrowo rosły

Edith tekst teściowej, a raczej jej zakaz oddzwoń i powiedz że wizażanki ją wyśmiały

maganka kolejna teściowa z piekła rodem takie to tylko otruć

a ja po wizycie, nic dobrego znowu przeryczałam pół dnia, antybiotyk narazie biore i oby mała jeszcze w tym tyg nie wychodziła na świat, żebym wyrobiła się z kuracją ale nie wiem czy dotrwam, przez trzy godziny łapały mnie bardzo mocne skurcze w krzyżu, aż się przestraszyłam, dobrze że przeszło
a o 8 rano na ktg żadneo skurczu tylko mała latała w brzuchu jakby wariacji jakiś dostała i leżenie pół godziny na plecach to katorga
i kolejna zła wiadomośc,jak ostatni miesiac przytylam tylko 1 kg tak teraz ponad 7 !!! czyli tyle co niektóre z was przez całą ciąże, ale widze po nogach że tam sporo wody zostało, pozatrzymywało mi się męcze się już w tej końcówce
Biedulko

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Obudziłam sie poszłam po herbatkę a w kuchni na blacie co ???
Ktoś zgadnie ?
Pierogi Załącznik 5923149
No nie mogę
Po wzorze na talerzu widać, że to od teściowej
Mąż powinien jej to odnieść i wyjaśnić, że on ma już obiad ugotowany. Ale o czym ja mówię, skoro mój też bierze jedzenie od teściowej i jej mówi, że zjemy, bo chce żeby mamusia czuła się potrzebna. Teściowa dostaje sprzeczne sygnały.
Ale ja później i tak odnoszę to żarcie dla kur

Stary 2015-02-24, 18:01   #760
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość

To już rozumiem jak to jest z Twoim przeliczaniem A z Tż widocznie potrzebujecie czasu by się dotrzeć. Barier kulturowych i językowych nie tak szybko się pozbyć, na to trzeba czasu i moim zdaniem wielu spokojnych rozmów, prób zrozumienia drugiej osoby. Trzymam kciuki

dziekuje
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 18:01   #761
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
szkoda wyrzucać....ja bym chętnie takiego pieroga zjadła...ze skwarkami
Wstydź się łakomczuchu A gdzie solidarność synowych?

Stary 2015-02-24, 18:04   #762
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ta lista rzeczy od lesyeux jest w pierwszym poście jako odnośnik do posta. Link jest pod listą staników- 'co jemy podczas karmienia'
ooo super napewno się przyda

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-24, 18:06   #763
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Pyta sie wczoraj co dzis na obiad będziemy jeść - mówiłam jej ze upiekłam wczoraj nogi z kurczaka i zostaną nam na jutro ( nie wiem po co sie tłumacze ). Ona do mnie z żalem ze lepiej abyśmy pierogi jej zjedli bo ona nie bedzie ich mroziła - a ja mowie ze dziękujemy ale zjemy nóżki bo sie zepsują i lepiej pierogi zamrozić . Jeszcze mowi do mnie ze zupy tez powinnismy jeść -"Ty jak nie chcesz to nie jedz ale TZ powinien jeść bo cieżko pracuje ...
"
Dzis przychodzi do mnie znów z pretensjami a zarazem współczuciem w głosie ze jak my dobie damy rade z tym sprzątaniem ze ona tez juz nie ma tyle siły aby nam sprzątać - zaraz zaczyna zmów o tych pierogach ... Ze moze lepiej by je Marcin zjadł jak js dzis na sucharach . Mowie jej ze Marcin powiedział ze jak wróci z pracy to sobie odgrzeje obiad z wczoraj .
Schodzę do teściów na dol bo chciałam sobie jabłka prażone przynieść ze spiżarki a ta słyszę jak dzwoni do TZ i pyta czy nie zjadł by pierożków i kiedy bedzie ....
Dziewczyny nie wiem czy juz przesadzam ale tak jest ze wszystkim zwariować idzie !!
Zrobiliśmy łazienkę u siebie a ona do robotników ze lustro za wysoko bo jak ona sie bedzie przeglądać ... Mimo ze ma swoją łazienkę na dole . Robotnik popatrzył sie na mnie i uśmiechnął .
Kolor w naszej sypialni wg niej jest zecydowanie za ciemny ( jedna ściana czekoladowa ) wszystko musi byc z nia uzgodnione .
Nawet ustaliła nam sie zeby jeszcze ostatni pokoj u nas wyremontować - i do robotników mowi ze musza to zrobić bo nie będziemy juz pózniej sie z tym babrać - nawet nie zapytała wcześniej czy mamy na to ochotę i kase ...

Na walentynki TZ kupił mi tulipany czerwone ale nie zgadniecie swojej mamie tez brzoskwiniowe i róże dla bratowej . Teściowa do mnie wczoraj ze jej tulipany sie lepiej trzymały i zaczyna śpiewać piosenkę o matce ;/

Moge tak pisac godzinami ...
zabić to za mało. A tekst, że jak nie chcesz to nie jedz... Szkoda słów. A co ją Wasza sypialnia interesuje? Ona w niej spać nie będzie, więc chyba kolor ścian nie powinien ją martwić. Jednym słowem współczuję.

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Jestem

ogólnie, wbijam na szpital tam do rejestracji gdzie pokierowali mnie, ze niby tam mam otrzymać info dotyczace mojej wizyty z anestezjologiem. więc czekam... a tam chmara wiary!!! wszyscy z Torbami... i stoję przede mną z 20 osób duszno, śmierdzi....

Rozchechłałam płaszcz, ściągnełam szalik i czekam na swoja kolej.
Dotarłam do okienka... daje babce skierowanie i mówię, ze chce się zarejestrować na wizte z anestezjologiem a ta do mnie....
Teraz sa przyjęcia planowane, prosze wrócic o 13!!!

a ja : przepraszam najmocniej, a gdzie jets napisane, ze wpierw wizyty planowane??? i ze nigdzie nie będę jeździć, wystałam swoje i proszę mi tylko podać dzień godz i miejsce gdzie mam się zjawić by pogadać z anestezjologiem .

a ta: Dobrze ( oburzona, proszę dac mi to skierowanie), to długooo potrwa, jak Pani chce proszę czekać....

a Ja: i poczekam !!!!

po 5 minutach.... woła... Pani paulina....

Idę... daje mi karteczkę z data jutrzejszą na godz.11 na spotkanie

a ja : I trzeba było tak od razu

tak ja i wcale się nie boję

Po za tym już nie jeden dr prowadzący, pokazał jak zależy mu na swojej pacjentce. więc nie am reguły

Slicznie przybrała
Powodzenia na jutrzejszym badaniu , Trzymam kciuki

podeslij mi troszke uszek :p uwielbiam je ugotowac i z masłem zjeść

wrzucam listę co wolno a co nie wolno jeść podczas karmienia piersią w okresie połogu

NAPOJE:

Dozwolone: mleko, mleko zsiadłe, kefir, jogurt, napoje mleczno-owocowe, warzywne, śmietana, woda mineralna niegazowana.

Niedozowlone: kawa naturalna, napoje alkoholowe, piwo, napoje gazowane.

PIECZYWO:
Dozwolone: raczej czerwstwe, chleb pszenno-żytni, bułki grahamki, ciasta drożdżowe/boiszkopty, herbatniki ( umierkowanie)

Niedozwolone: razowe-żytnie, tłuste ciasta

DODATKI DO PIECZYWA:

Dozwolone: swieże masło, twaróg, ser żółty najlepiej emeln6tal;er z dziurami, jajko, wędliny chude, parówki cieńkie, dzem( porzeczkowy, jagodowy, jabłkowy), ryba lub kurczak w galarecie, chude miesa na zimno.

Niedozwolone: tłuste wędliny i konserwy ostro przyprawione.

ZUPY:
Dozwolone: Krupnik, chudy rosół, zupy mleczne, koperkowa z makaronem, pomidorowa( nie za kwaśna) barszcz czerwony ( wsyztskie zupy łagodne)

Niedozwolone: tłuste rosoły, zupy zasmażane, fasolowa, grochowa, ogórkowa, szczawiowa, kapusniak, wsyztskie inne powodujące wzdęcia.

DODATKI do zup:

Dozwolone: kasze, makarony, lane kluski, ziemniaki, pieczywo.

Niedozwolone; grzanki, smazone nasiona straczkowe.

POTRAWY MIĘSNE:

Dozwolone: mie.sa gotowane, dusozne, wołowina, chuda wieprzowina, drób, potrawki, budynie miesne, pulpety.

Niedozwolone: potrawy tłuste, smazone w tradycyjny sposób.

POTRAWY Z RYB:
Dozwolone:
ryby soute, w galarecie, gotowane na jarzynach, pulpety rybne.

niedozwolone: ryby tłuste, wegorz, śledź.

POTRAWY BEZMIĘSNE:

Dozwolone: pierogi leniwe, nalesniki, makaron, pierogi z serem, jab łkami, kasze, omlety na parze z warzywami, jabłka w cieście nalesnikowym, suflety.

Niedozowlone: potrawy z dużą iloscią tłuszczy, pikanthe, wzdymajace, placki ziemniaczane, frytki, bliny, cebula smażona, chipsy itp.

SOSY:

Dozwolone: potrawkowy, koperkowy, jarzynowy, łagodny pomidorowy.

Niedozwolone: tłuste, pikantne, czosnkowe, mysliwskie, cygańskie.

WARZYWA:
Dozwolone : marchew, pietruszka, buraki, szpinak, sałata zielona, natka pietruszki, koperek, ziemniaki gotowane w całosciu lub puree.

Niedozwolone: warzywa kapustne, kalafior, ogórki, rzepa, fasola, groch, brokuły, pasola szparagowa, rzodkiewka, cebula, czosnek.

OWOCE:

Dozwolone: jagody, maliny, czarna porzeczka, jabłka, owoce te w ograniczonej ilości! wg indywidualnej tolerancji.

Niedozwolone: śliwki, wiśnie, brzoskwinie, gruszki, morele, czereśnie, rabarbar.

DESERY:

Dozwolone: Kompoty przecierane z owoców dozwolonych, bezy, suflety, lody w organicznej ilości, kisiel, galaretki, budynie mleczne.

Niedozwolone: tłuste ciasta, torty, kremy z używkami, czekolady, batony itp.

ZIOŁA WSPOMAGAJĄCE LAKTACJĘ:

Bazylia liście, działa mlekopędne, Napar 3-4 razy dziennie po 100-150 ml
Czarnuszka nasiona, działa mlekopędnie, Napar 2 razy dziennie po 100-150 ml.
Anyżek( owoc) działa silnie mlekopędnie, Owoc zmielic, pić w postaci naparu 150-200 ml, kilka rayz dziennie.
Koper ogrodowy ( ziele lub owoc) działa silnie mlekopędnie, Napar 3-4 rayz dziennie po 150-200 ml.
Pokrzywa ( kłącze, ziele lub liście) działa mlekopędnie, 3-4 razy dziennie po 150-200 ml.
Kozieradka ( nasiona)działa mlekopędnie, 3-4 razy dziennie po 100-200 ml.
Lebiodka pospolita ( ziele)działa mlekopędnie, 3-4 razy dziennie po 150-200 ml.
Majeranek ogrodowy( ziele) działa mlekopędnie, 3-4 razy dziennie po 150-200 ml.
Marchew ogrodowa ( kwiat, owoc, liscie) działa mlekopędnie, 3-4 razy dziennie po 150-200 ml.
Rutwica lekarska działa mlekopędnie, 3-4 razy dziennie po 100-200 ml.

Zioła działające antylaktacyjnie:

Imbir, korzeń. ( działa rozgrzewająco. Okład na piersi na 1 h przy nadprodukcji pokarmu)
Barwinek, liscie. stosowany przy nadprodukcji pokarmu, napar z 2 łyżeczek 2 razy dziennie po 150ml.
Szałwia lekarska ( liscie) zmiejsza wydzielanie i wytwarzanie mleka. napar z 2 łyżeczek 2 razy dziennie, po 150ml.
Orzech włoski ( liść) Hamuje laktacje
MIęta piperzowa( liść) Hamuje laktacje

Proszę
I bardzo dobrze, że się nie dałaś przy tym zapisie. Nasz służba zdrowia jest boska.
A lista super! zaraz sobie przepisuje

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
my się dzisiaj umówiliśmy ze znajomymi na jakieś jedzonko na mieście i właśnie przejrzałam menu i mają pizze z nutella i bananami
Pizza już obojętnie z czym (byle nie owoce morza)

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
hahaha teściowa powinna podpisać że dla synusia
Żeby wredna synowa nie wyżarła

PS. Ciekawe jak o nas za 20 lat będą pisać na forum, jakie to my wredne teściowe jesteśmy

Cytat:
Napisane przez emilaa90 Pokaż wiadomość
Kochane ,

Czy możecie mi powiedzieć jakie były u Was sygnały wysyłane przed porodem ?

Jestem w 38 tygodniu dziś pojawiły się u mnie bóle w podbrzuszu i okolicy krzyża takie jak przy miesiączce. Do tego sporo takiej bezbarwnej / białej wydzieliny śluzowej.
Od około 10 .00 rano ten ból wystąpił 4 razy.

Jak było u Was ?
Co do wydzieliny to ja mam, ale poród się jakoś nie szykuje jeszcze (tfu tfu). Bóle też miałam kilka razy, ale raczej słabe.
Stary 2015-02-24, 18:06   #764
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emilaa90 Pokaż wiadomość
Kochane ,

Czy możecie mi powiedzieć jakie były u Was sygnały wysyłane przed porodem ?

Jestem w 38 tygodniu dziś pojawiły się u mnie bóle w podbrzuszu i okolicy krzyża takie jak przy miesiączce. Do tego sporo takiej bezbarwnej / białej wydzieliny śluzowej.
Od około 10 .00 rano ten ból wystąpił 4 razy.

Jak było u Was ?
Ja już przez to przeszłam kilka razy. Raz się już na poważnie wystraszyłam i na szybciora goliłam pipkę

Jeśli bóle Ci przechodzą, nie są regularne, nie nasilają się i nie przestaje boleć to dopiero można zacząć się bać. Jakby co weź ciepłą kąpiel, poruszaj się jeśli leżysz, lub połóż się jeśli chodzisz. Jak przechodzi to znaczy że masz fałszywe skurcze.

Stary 2015-02-24, 18:07   #765
malinka612
Raczkowanie

Cytat:
Obudziłam sie poszłam po herbatkę a w kuchni na blacie co ???
Ktoś zgadnie ?
Pierogi Załącznik 5923149
zamróź na kiedyś albo wyślij Tż z misją zwrotną. Może jak jej syn odniesie to załapie że Ty gotujesz dla Waszej dwójki

Niunia, super że wszystko dobrze
malinka612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 18:08   #766
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
no do 10tego jeszcze troche czasu jest..mysle ze spokojnie urodzicie bez wywoływania. Ja bym tez nie chciała
oby się rozwinęło jednak bez wspomagaczy

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-24, 18:09   #767
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
spotkałam przed chwilą przedziwne zjawisko.... dziecko palące elektronicznego papierosa idą sobie chodnikiem 3 dziewczynki, widać, że normalne, nie jakaś taka patologia, na moje okolo około 12 letnie, w tych pstrokatych kurtkach z lidla, kolorowych rurkach, wesoło kopią piłkę, a jedna nich jara elektroniczną faję
chyba rodzicom podebrała
Omg! nie nadąża za tym swiatem

Edytowane przez dziewczynazgitara
Czas edycji: 2015-02-24 o 18:56
dziewczynazgitara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 18:11   #768
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Wstydź się łakomczuchu A gdzie solidarność synowych?
nieeeee no teraz mam wyrzuty sumienia..... macie racje....to może zamiast wyrzucania zostawić talerz w spokoju aż pierogi się zielone zrobią....
Stary 2015-02-24, 18:12   #769
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Tez bym nie chciała wywołania, ale w sumie trzymam kciuki by do tego nie doszło brawa za dobre badanie
Stary 2015-02-24, 18:12   #770
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Ciekawe jak o nas za 20 lat będą pisać na forum, jakie to my wredne teściowe jesteśmy .
Ja miałam kiedyś przyjemność posłuchać kobietek w pracy, gdy obgadywały synowe. Aż uszy więdły

Stary 2015-02-24, 18:12   #771
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Powoli zaczynam zrzucanie wagi (zeby nie bylo,ze sie odchudzam),przez ostatni miesiac przytylam 300g,a wczoraj jak weszlam to bylo juz 1kg mniej niz po ostatnim pomiarze.jem normalnie jak przez cala ciaze, tylko zwiekszylam picie wody, bo non stop sie czuje jak na mega kacu.
ja tez pije jak szalona ale jesc tez mi sie chce bo mnie kreci niesamowicie..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-24, 18:15   #772
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam kiedyś przyjemność posłuchać kobietek w pracy, gdy obgadywały synowe. Aż uszy więdły
Wierzę, że suchej nitki na synowych nie zostawiły pewnie...
Stary 2015-02-24, 18:16   #773
malinka612
Raczkowanie

Cytat:
aż takie jesteśmy niedobre?
malinka612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 18:17   #774
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Tez bym nie chciała wywołania, ale w sumie trzymam kciuki by do tego nie doszło brawa za dobre badanie
cieszę się ze z usg wszystko ok wyszlo i ktg tez z lekkim skurczem

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-24, 18:18   #775
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Moja koleżanka miała wywołanie i ledwo żyła takie straszne to było.. Inne normalnie po porodzie drugiego dnia chodziły a ona dopiero po dwóch dniach wstała
To znaczy, że jesteś pozamykana na cztery spusty. W piątek na wizycie spotkałam dziewczynę, co już było dzień po terminie i niestety też pozamykana. Podczas KTG jej córeczka spała i miała wszystko w nosie.

Ja proponuję jutro po kolei: lamowanie, mycie okien, spacer, bardzo ciepła kąpiel, masaż sutków i lamowanie. I pojutrze powtórka aż do skutku

Stary 2015-02-24, 18:18   #776
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka612 Pokaż wiadomość
moja to widac ze ma na moj temat cos do powiedzenia ale w moje oczy oczywiscie ze nie;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-24, 18:19   #777
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinka612 Pokaż wiadomość
No, generalnie najchętniej byśmy leżały i pachniały

Stary 2015-02-24, 18:20   #778
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
To znaczy, że jesteś pozamykana na cztery spusty. W piątek na wizycie spotkałam dziewczynę, co już było dzień po terminie i niestety też pozamykana. Podczas KTG jej córeczka spała i miała wszystko w nosie.

Ja proponuję jutro po kolei: lamowanie, mycie okien, spacer, bardzo ciepła kąpiel, masaż sutków i lamowanie. I pojutrze powtórka aż do skutku
ja zaczynam od 1 marca bo wtedy dostaniemy 500 zl wiecej niz teraz bo u tz zmieniaja stawki od marca wlasnie
takze 4 dni odpoczynku potem juz w kosc!!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-24, 18:23   #779
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
ja zaczynam od 1 marca bo wtedy dostaniemy 500 zl wiecej niz teraz bo u tz zmieniaja stawki od marca wlasnie
takze 4 dni odpoczynku potem juz w kosc!!
To na 100% urodzisz przed pierwszym

Stary 2015-02-24, 18:24   #780
lesyeux
Zadomowienie

Niunia więcej
któraś z Nas pisała tutaj że miała poród indukowany i nie narzekała tak mocno. nie ma co, chwyci Cię samo przed tym 10.03

Cytat:
fajnie, że się przyda

a ja piję druga szklankę mleka... nie mam nic juz na zgage... a po pyzach wypala mi mózg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości