|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
No właśnie nie ma 13,3 ma 8,16 tylko trzeba było się wczytać w znaczki na zdjęciach. Nie wiem co to to 13,3 może cały pęcherzyk. Nie wiem, tak to jest jak Ci nic nie powiedzą. Jedyne co przepięknego widziałam, to jak się dziecko przeciągnęło, wyciągając łapki za głowę.
Dooriska- ja też miałam ochotę powiedzieć co myślę, to nie to że się wstydzę czy coś ale stwierdziłam, że zachowam resztki swojej godności i kultury osobistej. Nie omieszkam oczywiście o całej sytuacji opowiedzieć mojej ginekolog. Niech wie z kim pracuje ![]()
#4622 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedz lekarzowi,zasugeruj L4,jak jest spoko,zrozumie,wypisze. Uważam,ze ciąża nie choroba ale te wszystkie dolegliwości-upierdliwości ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
aakkzzii zmykaj na L4,juz dawno powinnaś na nim być w twoim stanie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
coż za za☠☠☠ista robota !
#4624 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W takim bądz razie ja już cykam i robię w gatki przed jutrzejszym prenatalnym.Jadę na 9:00 do "Brzydgoszcza". Nie wiem czy usg robią dowcipnie czy przezbrzusznie? Juz mam dosyc dłubania mi w bożenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
ojej nie chce
![]() roztyje się od tego leżenia już całkowicie. miałam teraz zwolnienie na 2 dni, tylko spałam i jadłam, a no i z psem byłam, łał to był mój wysiłek. jeszcze chodzę nie przewracam się , pracę mam siedzącą nie przemęczam się zbytnio wiec wolę chodzić tu niż siedzieć w chacie ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- jak byłam w szpitalu w 10 tyg to robili mi już przez brzuch.
#4626 |
Zadomowienie
|
Tak Ci się tylko kochana wydaje. Praca po 8-13 h,do tego praca w soboty,niedziele. I zachrzaniasz jak wół na akord,nie masz czasu nawet by zjeść,umyć się.Przeganiana jesteś ze stanowiska na stanowisko i normą u nas jest prawie 600 pacjentów na obiekcie all time. Uwierz-specyficzna,bogata często zagraniczna klientela mająca muchy w nosie,latająca z byle powodu na skargi (np.usmiech twój w nieodpowiednim momencie,danie za duzo żelu do usg przy ultradzwiekach-kurna przykłady moge mnożyc w nieskończonosć).Ogólnie klient nasz pan a pracownik jedno wielkie G dla naszego prezesa. Po 12 latach pracy mam dosyc i wiem,ze po macierzyńskim tam nie wrócę i raczej do zwodu też bo jestem wykończona,wypalona i ludzi co raz więcej niewdziecznych,chamskich z totalnym brakiem kultury osobistej.
Uwierz,że też kiedyś to uwielbiałam i świadomie znalazałm siew tym zawodzie.Ale wypaliłam się na zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#4628 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!
Dopiero zajrzałam na forum bo wstałam dziś późno (przed 11) ![]() ![]() ![]() Dziewczyny mówię Wam... od wczoraj się czuję jak nie ja! Zero mdlości, jem przedziwne rzeczy i co najwazniejsze mam na nie ochotę, a nie jak wcześniej musialam jesc na siłę. Coś mi sie zaczyna chcieć, coraz bardziej mam ochote wyjść z domu tak jak dziś z tym kinem. Mam z pracy kartę Multisport, zapiszę się gdzieś na zajęcia dla ciężarnych albo na basen. ![]() Przeczytałam wczesniejsze posty. Owieczkaa brzuch mam taki sam jak pokazałaś u tamtej laski, może nawet ciut mniejszy. Różnicę widzialam dzisiaj ubierając spodnie do których musialam zawsze ubierać pasek, teraz juz pasek niepotrzebny ![]() aaaa co do ilości badań, to nie chce mi się szukać kartki ze skierowaniem, ale na pierwszej wizycie u gin w sprawie ciąży, dostałam 1,5 kartki A5 z lista przeróznych badań. Teraz jest ich już mniej. Bo wiadomo, np rożyczke, hiv, oznaczenie grupy krwi robi się 1 raz. ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kwtlrik7q.png Edytowane przez agu23gda Czas edycji: 2015-02-24 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Rozeznanie
|
Nie pisałam, bo nie byłam w stanie Was nadrobić.
Za dużo piszecie ![]() Co do badań... wydaje mi się ze to jednak mało. Ale boję się odezwać, bo te badania to i tak z łaski dostalam.
#4630 |
Wtajemniczenie
|
Owieczka, to jak? Zakladasz nowy wątek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
na allegro jest dużo spodni ciążowych fajnych niedrogich myślę że jakieś sobie kupię.
![]() |
#4632 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |||||||
Zakorzenienie
|
pół dnia zajęło mi nadrobienie wątku
![]() Cytat:
I się głupia naczytałam o wadach itp. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj ledwo skończyłam projekty na jutro, bo musiałam zrobić sobie dwie drzemki, a czuję, że dzisiaj szybko pójdę spać. Już mam portki od piżamy Cytat:
![]() Cytat:
Z tego co widziałam w sklepie z materiałami akurat uszycie poszewki na kołderkę wyjdzie mi taniej niż kupowanie kompletów. Bo nie zamierzam kupować ochraniaczy na szczebelki. No chyba że dzieć będzie wyjątkowo ruchliwy to w IKEA się kupi Cytat:
![]() ![]() ![]() My mamy działeczkę nazywamy ją Rodos ![]() Cytat:
![]() a co do wózków bo widziałam, że pisałyście o Jedo i wadach w spacerówce. Nowa wersja Jedo Memo ma spacerówkę poprawianą, koleżanka ma ten wózek i jest z niego bardzo zadowolona. Wcześniej z 4 lata temu moja chrześnica jeździła jedo fyn - fakt buda ze spacerówki jakoś kiepsko się trzymała i była za nisko (Memo ma to poprawione) ale wózek rewelacja - duża gondola, koła pompowane i skrętne, wózek przejedzie wszystko. Wada to oczywiście waga wózka i po złożeniu zajmuje sporo miejsca. Ale myślę, że za tą cenę, to świetny wózek. I często można kupić używany w dobrym stanie. Co do bebetto ostatnio zbyt często słyszę, że szybko się zużywają, rama trzeszczy i pęka. trochę szkoda, bo wiem, że jak na 3w1 są lekkimi wózkami no i cenowo też fajne, no ale chyba coś z jakością szwankują. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Raczkowanie
|
SugarbabyLove ale masz śliczny brzuszek!!
owieczka dziękuję za wskazówki oglądałam "cebuszki" na pewno po wypłacie się wyposażę ![]() ja po basenie i obiadku.. trochę mnie mdłości dopadły ale jest ok ;-) co do tej koleżanki co wspomniałam wcześniej.. dzwoniła do mnie że ma przewijak za 30zł taki na łóżeczko i tani stojak z wanienką ale chyba wolałabym zacząć od mniejszych rzeczy... to dopiero 10 tydzień... doorisska jak u Ciebie? serduszko u maluszka bije ? wszystko w porządku? |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Wtajemniczenie
|
No to tak samo jak na. Naczytalam sie, naogladalam filmow o chorych dzieciach i teraz sie boje. a usg prenatalne podobnie jak u Ciebie dopiero 12 marca...
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kwtlrik7q.png Edytowane przez agu23gda Czas edycji: 2015-02-24 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
Ja wciąż w pracy piszę z telefonu.
Aakkzzii - ja juz trzeci dzień się masuje po udach, na razie chyba nie widzę różnicy. Truskaffka - jeszcze mamy 300 postów do końca wątku, jak będzie 4950 to założę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
ja prenatalne mam 11 marca i juz nie wiem, w ktorym jestem tygodniu, bo mi namieszali :P
#4638 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Mysza, a jaką masz datę ostatniej miesiączki? Tzn. Pierwszy dzień? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oto moja lista (zlecone wszystkie oprócz toxo): -morfologia -hiv -wirus hcv przeciwciała -mocz -grupa krwi (po mimo tego,że miałam w starym dowodzie-kazał zrobić) -różyczka p/c IgG -glukoza -wr (kiła)- cieżarna musi mieć to badanie z początku i końca ciąży -toxoplazmoza ( zrobiłam sobie bo od zawsze mam kontakt z kotami i psami i mam je w domu) Aha-nie wszystkie badania,nawet te zlecone masz za darmo w ramach nfz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4641 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A wogóle czy wam też dzisiaj wizaz sie zawiesza i piepszy? ![]() Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-02-24 o 17:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
Mi nie ale większość czasu spędziłam na telefonie a aplikacja częściej działa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A odnośnie tego, że na prenatalnych wyszło 10t0d , to nie jest tak, że to nadal jest jeszcze 10 tydz a nie 11 tak jak piszesz?
![]() |
#4644 | ||
Zakorzenienie
|
Czarownica współczuję prenatalnego, koszmar a nie wizyta :/ dobrze chociaż ze nie musiałaś za to coś co nazwali badaniem płacić!
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4645 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musimy myśleć optymistycznie, w końcu dbamy o te nasze fasolinki, zdrowo się odżywiamy, nie palimy. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wg mnie jestem teraz w pierwszym dniu trzynastego tygodnia,natomiast jak w dwóch placówkach,w których rejestrowałam się na prenatalne panie pielęgniarki wyliczyły mi (z kręconego kółeczka)dni i tygodnie (stan na dzis): 12 t 3 d 12t 1 d Ja sie trzymam tego co mi wyznaczył mój ginekolog i się zgadza licząc od daty om czyli w moim przypadku 1 grudnia. Śmiech bedzie jutro bo mam nadzieję,że mnie nie wywalą z pretensjami jak się okaże że to one nawaliły a tu już jutro będzie 13t 2 d. No bez pół litra niepajmiosz-jak to mawiają ruskie :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właściwie to według USG witam się w 10 tygodniu, bo tak mi wyliczyli, a OM 12.12.2014, więc ciut przed Tobą. Kurcze chyba zaczynam się zaokrąglać, bo dziś koleżanka w pracy zauważyła, że mi brzuch odstaje i się pytała, czy nie ciąża. Ale się nie przyznałam ![]() ![]() A druga koleżanka dziś przyszła do pracy w odwiedziny ze swoim 8 miesięcznym synem, jak dzieci szybko rosną ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zglupiałam.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Zakorzenienie
|
Party_Girl- no nie było miło, nie dam się już więcej namówić na wizytę w ramach NFZ nawet jakby mi miał profesor robić to USG. Pójdę prywatnie,przynajmniej tam lekarz ma trochę czasu dla mnie. Także jutro będzie lepiej
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.