Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-24, 20:35   #4411
capriola_87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
O matko no to ja sie chyba cieszę, że mam tak leniwą teściową przecież to jakaś masakra. Jak można wbić do kogoś z noworodkiem na miesiąc? szczerze, to wg mnie taki nowy noworodek nie wymaga jakoś więcej pracy niż raczkujący albo chodzący - po prostu wymaga czasu i cierpliwości? Czy ja się mylę, czy noworodki to jedzą - śpią - robią kupę - płaczą? no co tu można wymyślić do opieki? tzn nie zrozumcie mnie źle, noworodek wymaga 100% czasu swoich rodziców, ale zawsze myślałam, ze tylko rodziców, a nie jakichś babć! byłam przekonana, że babcie to później. i dla mnie jest różnica - pomóc komuś przy dziecku np w określonych godzinach - niech się mama wykąpie czy coś, albo zrobić zakupy albo obiad - codziennie, regularnie, ale żeby sie wprowadzić na miesiąc? współczuję ja miałam swoich teściów na głowie przez miesiac jak mieli remont mieszkania, i to wymagało ode mnie wydawania i sprzątania po niezliczonej ilosci posiłków - no dziecka sobie w tym nie wyobrażam

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

no piękne
no oni niestety tak mają nie wiem z czego to wynika - że sobie nie poradzimy? każdy jakoś sobie radzi przecież! szwagierka jak ma teraz 3 a jej mąż 24/7 w pracy to rzeczywiście potrzebuje pomocy, ale przy jednym noworodku??? najgorszy jej tż bo myślałam, że on będzie po mojej stronie, a póki co umywa ręce, ale najbardziej mnie wkurza jak mówi że mu przykro, że nie chcę jego mamy u nas, albo że nie zdaję sobie sprawy, ile to pracy przy takim dziecku i że jeszcze będę chciała tej pomocy... albo juz w ogóle rzuca dziecinne teksty w stylu "ok, nie chcesz mojej mamy, prosze bardzo - ale twoja też nie przyjeżdża!"

mam nadzieje naprawde ze im wszystkim przejdzie i jak urodzę to nie będzie tematu i nikt się tu nie wbije na chama nieproszony...
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Moniisia za wizytę!

Capriola straszna ta Twoja t. Broń się rekami i nogami przed takim "pomaganiem".
Będę, będę! ale czuję że będzie wojna
Stary 2015-02-24, 20:39   #4412
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Wiem że robię się nudna, ale nie potrafię się powstrzymać

Kartony po lewej to ciuszki musze je wpakować ale to już nie dzisiaj

Załącznik 5923350Załącznik 5923351
Pięknie .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 20:43   #4413
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Moniisia duża dziewczynka!

Capriola współczuję, nawet mamy bym na 2-3 tygodnie nie chciała do pomocy, nikogo (chyba że serio coś się będzie działo i będę potrzebować) ale jeśli jest wszystko w porządku, mama wraca do siebie, dziecko zdrowe, obok tatuś - to po kiego babcia jedna czy druga? walcz, mów, tłumacz, nawet jeśli miałaby się obrazić - to będzie Wasze dziecko i macie prawo sami zdecydować jak chcecie spędzić kilka pierwszych dni (no co innego odwiedziny krótkie, ale nie mieszkanie postaw sie tżtowi, jej jak będzie trzeba i nie daj się. Powiedz że dziękujesz, ale jak będziesz czegoś potrzebować to się odezwiesz, mam nadzieję że babsko zrozumie
ja ogólnie to widze tak: rodze w szpitalu w rodzinnej miejscowosci (8o km od nas), będę miała na miejscu obie mamy, więc jakbym czegoś potrzebowała to pomoga na bieżąco po wyjściu ze szpitala posiedzę ewentualnie 2-3 dni u rodziców aż dojdę do siebie i wtedy wracamy do Gdańska, tż bierze urlop i spędzamy pierwsze tygodnie we 3 tak to sobie idealnie zaplanowałam i mam nadzieję że nikt mi tego nie zepsuje.

Na pewno przez pierwszy miesiąc nie chce nikogo wpuszczać, w odróżnieniu od np. mojej szwagierki, która 5 dni po porodzie wyprawiła 4. urodziny starszego syna... nie chcieliśmy jechać bo to nie wypada i nie chcieliśmy im robic kłopotu, no ale ona sie uparła ja sobie nie wyobrażam cały dzień gotować, organizować atrakcje, piec ciasta i nadskakiwać pół dnia gościom PIĘĆ DNI PO PORODZIE...

Ale co ja tam wiem? może ja życia nie znam

Cytat:

pięknie pokoik wygląda!

Edytowane przez capriola_87
Czas edycji: 2015-02-24 o 20:46
capriola_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 20:47   #4414
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie ja to w ogóle uważam, ze podział na kolory jest do my chcemy pokój Myszy pomalować na niebiesko, i teraz sie głowię, jak to zrobić, żeby goscie nie pytali nas czy się nam płeć nie pomyliła
też uważam że to bez sensu i spodziewam się że będą pytania, bo sporo ciuszków kupiłam niebieskich i turkusowych i wózek też będzie niebieski a tam - suprise, dziewczynka
no trudno się mówi... nam się tak podoba

Nadzieja - pokój jak z obrazka, śliczny
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 20:52   #4415
TienShan
Zakorzenienie

Capriola no czasem mamy mają dużo siły i im się nudzi heh

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 20:56   #4416
karol_ak
Raczkowanie

dobry temat zarzuciłam widze dzięki za odpowiedzi wszystkie, to pewnie loluska tego biovaxa kupie
to takie coś ?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-paznokci.html

capriola nie daj się !

moniisia90 gratuluje córeczki

Nadzieja i pięknie jest

Tien ładne zakupy

a ja umieram, chyba mam jelitówe
karol_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:00   #4417
fistaszek24
Zakorzenienie

U nas w szpitalu nie ma odwiedzin a jak już to tylko na korytarzu mama może wyjśc bez dziecka więc nie będzie mnie nikt ogladał z rozdziabionym kroczem. W domu nikomu nie zabronie przyjśc bo każdy chce zobaczyć to jasne. Myśle jednak, że każdy ma rozum i wyjdzie na czas. Choć przy małej czekali myśląc że pomogą kąpać i tak siedzieli i siedzieli aż w końcu teściowa zapytała kiedy ją kąpiecie a tż do niej jak wyjdziecie .
Stary 2015-02-24, 21:02   #4418
majaa86
Zadomowienie

A ja jestem po SR..wrażenia pozytywne, ogólne rzeczy o objawach porodu i fazach, co zapakować itp, zwiedzanie porodówki..nawet 2 maluszków widziałam..takie śliczności ja już chcę mojego małego ..

Myszonka co tam u Ciebie? Ja chyba też mam jakieś załamanie, mój mąż mnie wkurza, w nic mu nie wierzę, mam go dość..w ogóle nie można na niego liczyć..z niczym..łezki mi lecą co chwilę..mam jakieś rozstrojenie nerwowe..i podły humor..

Nadzieja coraz ładniej..a jak jakieś kolorowe dodatki zarzucisz to jeszcze piękniej będzie..

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:06   #4419
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Capriola no czasem mamy mają dużo siły i im się nudzi heh
Mówisz?
Cytat:
Napisane przez karol_ak Pokaż wiadomość
d

capriola nie daj się !
Nie dam!
Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
U nas w szpitalu nie ma odwiedzin a jak już to tylko na korytarzu mama może wyjśc bez dziecka więc nie będzie mnie nikt ogladał z rozdziabionym kroczem. W domu nikomu nie zabronie przyjśc bo każdy chce zobaczyć to jasne. Myśle jednak, że każdy ma rozum i wyjdzie na czas. Choć przy małej czekali myśląc że pomogą kąpać i tak siedzieli i siedzieli aż w końcu teściowa zapytała kiedy ją kąpiecie a tż do niej jak wyjdziecie .
hehe nieźli

ja wiem, że każdy chce zobaczyć, ale też wierzę że każdy ma swój rozum i nie wpadnie nikt na pomysł żeby przychodzić do kilkudniowego noworodka

A juz na pewno nie wpuszczę szwagierki z dzieciakami (to ci od akcji z ospą wpominałam ostatnio ) na pewno nie!
Stary 2015-02-24, 21:11   #4420
TienShan
Zakorzenienie

Capriola no moje koleżanki czasem w szpitalu blagaly o odwiedziny bo im się nudziło :-D
Do nas przyszła moja mama dzień po wyjściu ze szpitala. To i tak sukces że tak PÓŹNO... później na niedzielę zaprosiliśmy pradziadkow. Młody spał,obudził się,pokazałam go z daleka i poszłam karmić a oni się zmyli

Stary 2015-02-24, 21:13   #4421
fistaszek24
Zakorzenienie

Zamówiłam koszule do karmenia .
Stary 2015-02-24, 21:19   #4422
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
wiesz co, ja nie słyszałam o niej jeszcze dobrych opinii, z tym że te syfy u wszystkich stostujących wychodziły właśnie dopiero po kilku miesiącach... u mnie tez na początku było super
Naprawdę? ja same dobre dlatego kupiłam widocznie na mnie działa oki

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie - dziewczynka potwierdzona!! pięknie rozchyliła nóżki
waży 1350 g i po wizycie mnie ładnie skopała

tatuś tylko troszkę zawiedziony bo cały czas liczył że jednak się pokaże siusiak :P ale przekonałam go że będzie córeczka tatusia na pewno

następne spotkanie 17.03
dla dziewuszki

Cytat:
nic więcej nie brałam, mam jeszcze luz, myślę, że jak brzuszek zejdzie to będzie spoko

No ja mam do kolan 165cm wzrostu mam

Fanipos krople stosowałam, nie wiem czy można ale wolałam to niż męki.

Mam kilka nowych łupów część małe a część 6-9 miesięcy
super

Cytat:

Śliczny pokoik a Kacperek będzie sam spał w pokoiku??? czy w sypialni macie też łóżeczko? bo nie pamiętam...
Cytat:
Dokładnie ja to w ogóle uważam, ze podział na kolory jest do my chcemy pokój Myszy pomalować na niebiesko, i teraz sie głowię, jak to zrobić, żeby goscie nie pytali nas czy się nam płeć nie pomyliła
Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość

Melduję, że wracam pomału do świata żywych .............
Nad łóżeczkiem powieś imię- czytać raczej powinni umieć to, że dziewczynka wcale nie oznacza różu

Cytat:
Hehe dobry Tżt. Mój swojej mamusi by tak nie powiedział, bo by się obaraziła ja szybciej

Jak będę rodziła tam gdzie mieszkam to zapewne wędrówki ludów będą, chociaż swojej rodzinie jak powiem, że nie chcę to nie przylezą...z Tż-ta rodziną będzie problem. Bo o ilę do szpitala może uda się ich przekonać to na pewno po 2 góra 3 dniach wpadną do nas i to teściowa, siostra z mężem i 2 dzieci i to nie pomóc tylko ponosić dzidzię i wypić kawkę

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Capriola no moje koleżanki czasem w szpitalu blagaly o odwiedziny bo im się nudziło :-D
Do nas przyszła moja mama dzień po wyjściu ze szpitala. To i tak sukces że tak PÓŹNO... później na niedzielę zaprosiliśmy pradziadkow. Młody spał,obudził się,pokazałam go z daleka i poszłam karmić a oni się zmyli
Jak jeszcze tak do godziny goście to znośnie. U mnie brat i siostra wpadną pewnie po 4-5 dniach ale wizyta będzie raczej szybka. Ze strony męża będzie gorzej bo oni to krócej niż 2-3 godzi nie siedzą
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:19   #4423
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Naprawdę? ja same dobre dlatego kupiłam widocznie na mnie działa oki

dla dziewuszki

super

Śliczny pokoik a Kacperek będzie sam spał w pokoiku??? czy w sypialni macie też łóżeczko? bo nie pamiętam...

Nad łóżeczkiem powieś imię- czytać raczej powinni umieć to, że dziewczynka wcale nie oznacza różu

Hehe dobry Tżt. Mój swojej mamusi by tak nie powiedział, bo by się obaraziła ja szybciej

Jak będę rodziła tam gdzie mieszkam to zapewne wędrówki ludów będą, chociaż swojej rodzinie jak powiem, że nie chcę to nie przylezą...z Tż-ta rodziną będzie problem. Bo o ilę do szpitala może uda się ich przekonać to na pewno po 2 góra 3 dniach wpadną do nas i to teściowa, siostra z mężem i 2 dzieci i to nie pomóc tylko ponosić dzidzię i wypić kawkę
U Nas jej nie dotykali tylko zdjęcia robili .
Stary 2015-02-24, 21:19   #4424
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
no ja wiem ze w szpitalu ciezko mi bedzie uniknac odwiedzin, skoro jedni i drudzy na miejscu mało tego, podejrzewam że tescie to będa od pierwszych skurczy juz na korytarzu czekac jak szwagierka rodzila, to mam była z nią (maz w pracy) a już pol godziny po porodzie razem z tesciem nosili malucha na rekach - moze jestem przewrazliwiona ale nie chcialabym tak

a co do nudy w szpitalu - zamierzam spać na zapas i czytac książki, o ile takowa się przydarzy
Stary 2015-02-24, 21:22   #4425
jagodowa07
Zadomowienie

Nadzieja przepięknie

A ja właśnie włączyłam sobie na tablecie jakąś melodie z pozytywki na yt, tablet położyłam na brzuchu a Tymek kopie jak szalony nie wiem czy mu się podobało czy nie, ale bałam się że tablet spadnie
i tak sobie myślę żeby kupić jakąś pozytywkę, nawet bez karuzeli i mu puszczać do brzucha, a potem do uszka
Stary 2015-02-24, 21:24   #4426
TienShan
Zakorzenienie

Capriola nie jesteś przewrazliwiona tylko ci ludzie niepoważni.

Stary 2015-02-24, 21:25   #4427
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
no oni niestety tak mają nie wiem z czego to wynika - że sobie nie poradzimy? każdy jakoś sobie radzi przecież! szwagierka jak ma teraz 3 a jej mąż 24/7 w pracy to rzeczywiście potrzebuje pomocy, ale przy jednym noworodku??? najgorszy jej tż bo myślałam, że on będzie po mojej stronie, a póki co umywa ręce, ale najbardziej mnie wkurza jak mówi że mu przykro, że nie chcę jego mamy u nas, albo że nie zdaję sobie sprawy, ile to pracy przy takim dziecku i że jeszcze będę chciała tej pomocy... albo juz w ogóle rzuca dziecinne teksty w stylu "ok, nie chcesz mojej mamy, prosze bardzo - ale twoja też nie przyjeżdża!"

mam nadzieje naprawde ze im wszystkim przejdzie i jak urodzę to nie będzie tematu i nikt się tu nie wbije na chama nieproszony...

oj współczuję a swoją drogą tż to i no bo jak on tak może? moze weź z nim porozmawiaj? w sensie: jak sobie wyobraża wszystko po kolei od wejscia do szpitala? no bo to moze byc kluczowa rozmowa, bo on może ma jakies mylne wyobrażenia. Jasne, ze będziesz chciała pomocy -każdy jej będzie chciał, ale tak 24/7 ? kurde, ja to w ogóle nie mam takich bliskich stosunków z tesciami - dla mnie oni zawsze są w trybie "gościa", więc ciężko było mi funkcjonowac z nimi - np sprzątałam tylko jak wychodzili itp. jak wracali, trzeba bylo im zrobic kawke itp.
wracajac do meritum: moze te wszystkie poradniki dla mlodych rodziców maja troche racji w temacie: "Twoje dziecko najbardziej potrzebuje rodziców - akceptacji, przytulenia, bliskości". jakoś przemawiają do mnie hasła - "przez pierwsze tygodnie najlepszą zabawą dla noworodka jest możliwość kontaktu z Tobą". jasne, może sie głupot naczytałam, ale dla mnie to brzmi dosc przekonująco. może podrzuc tżtowi coś do czytania? nie wiem ale smutno tak
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:25   #4428
TienShan
Zakorzenienie

Pół godziny po porodzie to dziecko powinno z mamą leżeć w kontakcie skóra do skóry a nie być noszone przez dziadków :/

Stary 2015-02-24, 21:29   #4429
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Zamówiłam koszule do karmenia .
Pokażesz?
Stary 2015-02-24, 21:29   #4430
TienShan
Zakorzenienie

Najgorsze ze za kilkanaście /dziesiat lat będziemy po drugiej stronie i pewnie też będziemy chciały pomagać, nosić i odwiedzać ciągle i będzie nam przykro jak synowa zabroni

Stary 2015-02-24, 21:31   #4431
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Pokażesz?
:tak:.
http://rafjolka.pl/product-pol-3903-...ula-nocna.html
http://rafjolka.pl/product-pol-10361...OBRANOCKA.html
http://rafjolka.pl/product-pol-9407-...OBRANOCKA.html
Stary 2015-02-24, 21:32   #4432
Emilia 25
404 Not Found

Dzięki.
Stary 2015-02-24, 21:33   #4433
TienShan
Zakorzenienie

Fistaszek bardzo ładne

Stary 2015-02-24, 21:33   #4434
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

fistaszku, jakie ładne!
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:33   #4435
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
no to moi wpadli na to teściowa już dawno zapowiedziała, że na maj bierze urlop i przyjeżdża do nas na 2-3 tygodnie, żeby pomóc przy dziecku i "żeby mnie wszystkiego nauczyć!" już to widzę !!! jak mówiłam tżtowi że sobie nie zycze, ze chce zebysmy byli we 3 i żeby z nią pogadał bo to jego matka, to tylko się wkurzył, a potem powiedział żebym sama to z nią załatwiła bo on się nie chce mieszać nosz kur!!!! nie wyobrazam sobie, że kilka dni po porodzie będzie łazić po domu z krwawiącą bożeną i jeszcze się z teściową użerać!! tym bardziej, że wiem jaka potrafi być i jak bardzo poucza i strofuję siostrę tżta przy opiece nad dziećmi (własnie urodziła trzecie, i teściowie do niej jeżdża zawsze po porodzie na miesiąc "pomagać"), tekstu typu "nie tak!, źle robisz! tak się nie przewija! a posmaruj go jeszcze tam! delikatniej/trochę mocniej!"
mam cichą nadzieję, że pomysł z przyjazdem jej przejdzie bo chyba ją zabiję!!! albo siebie

u nas to samo

NIE NIE i jeszcze raz NIE!!!
ta odżywka to samo zło, na początku daje złudne wrażenie, że paznokcie są super, a po kilku miesiącach zaczynają się problemy - ja używałam 3 miesiące, a potem przez pół roku paznokcie mi się strasznie rozdwajały, schodziły płatami, miałam bruzdy, plamki i były całe żółte masakra!! nie polecam!

Cytat:
nic więcej nie brałam, mam jeszcze luz, myślę, że jak brzuszek zejdzie to będzie spoko

No ja mam do kolan 165cm wzrostu mam

Fanipos krople stosowałam, nie wiem czy można ale wolałam to niż męki.

Mam kilka nowych łupów część małe a część 6-9 miesięcy
mam już wodę morską w sprayu
za zakupy

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość

Melduję, że wracam pomału do świata żywych .............

Cytat:

zayebałabym go za takie teksty

Cytat:

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:35   #4436
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Fistaszek bardzo ładne
Cytat:
fistaszku, jakie ładne!
Dziękuje. Zobaczymy jakie przyjdą.
Stary 2015-02-24, 21:37   #4437
TienShan
Zakorzenienie

kurfa sąsiedzi zza ściany znów pranie robią, pralka im skacze chyba po całej kuchni

Stary 2015-02-24, 21:42   #4438
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
oj współczuję a swoją drogą tż to i no bo jak on tak może? moze weź z nim porozmawiaj? w sensie: jak sobie wyobraża wszystko po kolei od wejscia do szpitala? no bo to moze byc kluczowa rozmowa, bo on może ma jakies mylne wyobrażenia. Jasne, ze będziesz chciała pomocy -każdy jej będzie chciał, ale tak 24/7 ? kurde, ja to w ogóle nie mam takich bliskich stosunków z tesciami - dla mnie oni zawsze są w trybie "gościa", więc ciężko było mi funkcjonowac z nimi - np sprzątałam tylko jak wychodzili itp. jak wracali, trzeba bylo im zrobic kawke itp.
wracajac do meritum: moze te wszystkie poradniki dla mlodych rodziców maja troche racji w temacie: "Twoje dziecko najbardziej potrzebuje rodziców - akceptacji, przytulenia, bliskości". jakoś przemawiają do mnie hasła - "przez pierwsze tygodnie najlepszą zabawą dla noworodka jest możliwość kontaktu z Tobą". jasne, może sie głupot naczytałam, ale dla mnie to brzmi dosc przekonująco. może podrzuc tżtowi coś do czytania? nie wiem ale smutno tak
no u nas tak nie ma, oni się bardzo zawsze angażowali w zycie tżta i jego siostry, mysle ze ich za bardzo wyreczali w roznych sprawach i dlatego teraz tak Jak szwagierka rodzila kolejne dzieci () to oni cały rok kumulowali urlopy na jej poród, żeby pomagać, mieszkają jakieś 120 km od nich, a jeżdża tam prawie co weekend tak się chyba przyzwyczaili od 1 wnuka. Jeżdża po porodach i mają "dyżury": tydzień-dwa teściowa siedzi, potem się zmieniają i teściu...i z tego się robia 2 miesiące nie potrafiłabym tak
A że nas mają po drodze, to często wpadają jak jadą na weekend, przywoża nam jakis obiad czy po prostu zapasy do lodówki - nie mówię że to złe, ale czuję się przez to trochę osaczona przez nich Sa po prostu nadopiekuńczy, ja wiem, że chcą dobrze, ale przecież nie powiem im żeby tego nie robili teściowa to za tżta nawet PITy rozlicza, bo kiedyś zaczęła i teraz co roku dzwoni do niego i mówi "wyslij mi bo się rozliczam, to i za Ciebie zrobie" i on głupi wysyła, "bo jak jej się chce, to niech robi" dla mnie to niepojęte jest, no ale cóż...
Cytat:
Pół godziny po porodzie to dziecko powinno z mamą leżeć w kontakcie skóra do skóry a nie być noszone przez dziadków :/
no to ja mam takie samo zdanie

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

bardzo ladne
mi chyba szkoda kasy, kupię takie za 20 zł
Cytat:
kurfa sąsiedzi zza ściany znów pranie robią, pralka im skacze chyba po całej kuchni
o jaaaa...to uwazaj bo zaraz zaczną jeszcze wodę spuszczać w WC
Stary 2015-02-24, 21:43   #4439
ruskaa
Wtajemniczenie

bardzo ładne
ja nie kupuję żadnych 'droższych' koszul jak do 20 zł max bo w ogóle nie trawię koszul nocnych a na porodówce mi wisi jak będę wyglądać

Uff jak dobrze, że nie mam kontaktu z teściową

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:44   #4440
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
U Nas jej nie dotykali tylko zdjęcia robili .
Najpierw pomyślałam, że masakra- przyszli fotki popstrykać? mogli zadz to byś im wysłała ale jak sobie pomyślałam wizytę 3 dorosłych z 2 dzieci i każdy będzie chciał to moje maleństwo ponosić a ona wcale tego nie będzie chciała to nie wiem co lepsze...może faktycznie fotografowanie bez dotykania
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości