|
|
#4411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6
Cytat:
nie wiem z czego to wynika - że sobie nie poradzimy? każdy jakoś sobie radzi przecież! szwagierka jak ma teraz 3 a jej mąż 24/7 w pracy to rzeczywiście potrzebuje pomocy, ale przy jednym noworodku??? najgorszy jej tż bo myślałam, że on będzie po mojej stronie, a póki co umywa ręce, ale najbardziej mnie wkurza jak mówi że mu przykro, że nie chcę jego mamy u nas, albo że nie zdaję sobie sprawy, ile to pracy przy takim dziecku i że jeszcze będę chciała tej pomocy... albo juz w ogóle rzuca dziecinne teksty w stylu "ok, nie chcesz mojej mamy, prosze bardzo - ale twoja też nie przyjeżdża!" mam nadzieje naprawde ze im wszystkim przejdzie i jak urodzę to nie będzie tematu i nikt się tu nie wbije na chama nieproszony... ![]() Cytat:
ale czuję że będzie wojna
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po wyjściu ze szpitala posiedzę ewentualnie 2-3 dni u rodziców aż dojdę do siebie i wtedy wracamy do Gdańska, tż bierze urlop i spędzamy pierwsze tygodnie we 3 tak to sobie idealnie zaplanowałam i mam nadzieję że nikt mi tego nie zepsuje. Na pewno przez pierwszy miesiąc nie chce nikogo wpuszczać, w odróżnieniu od np. mojej szwagierki, która 5 dni po porodzie wyprawiła 4. urodziny starszego syna... nie chcieliśmy jechać bo to nie wypada i nie chcieliśmy im robic kłopotu, no ale ona sie uparła ja sobie nie wyobrażam cały dzień gotować, organizować atrakcje, piec ciasta i nadskakiwać pół dnia gościom PIĘĆ DNI PO PORODZIE...Ale co ja tam wiem? może ja życia nie znam ![]() Cytat:
Edytowane przez capriola_87 Czas edycji: 2015-02-24 o 20:46 |
||
|
|
|
#4414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no trudno się mówi... nam się tak podoba Nadzieja - pokój jak z obrazka, śliczny
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Capriola no czasem mamy mają dużo siły i im się nudzi heh
|
#4416 |
|
Raczkowanie
|
dobry temat zarzuciłam widze
dzięki za odpowiedzi wszystkie, to pewnie loluska tego biovaxa kupieto takie coś ? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-paznokci.html capriola nie daj się ! ![]() moniisia90 gratuluje córeczkiNadzieja i pięknie jest ![]() Tien ładne zakupy ![]() a ja umieram, chyba mam jelitówe |
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w szpitalu nie ma odwiedzin a jak już to tylko na korytarzu mama może wyjśc bez dziecka więc nie będzie mnie nikt ogladał z rozdziabionym kroczem. W domu nikomu nie zabronie przyjśc bo każdy chce zobaczyć to jasne. Myśle jednak, że każdy ma rozum i wyjdzie na czas. Choć przy małej czekali myśląc że pomogą kąpać i tak siedzieli i siedzieli aż w końcu teściowa zapytała kiedy ją kąpiecie a tż do niej jak wyjdziecie
.
|
|
|
|
#4418 |
|
Zadomowienie
|
A ja jestem po SR..wrażenia pozytywne, ogólne rzeczy o objawach porodu i fazach, co zapakować itp, zwiedzanie porodówki..nawet 2 maluszków widziałam..takie śliczności
Myszonka co tam u Ciebie? Ja chyba też mam jakieś załamanie, mój mąż mnie wkurza, w nic mu nie wierzę, mam go dość..w ogóle nie można na niego liczyć..z niczym..łezki mi lecą co chwilę..mam jakieś rozstrojenie nerwowe..i podły humor.. Nadzieja coraz ładniej..a jak jakieś kolorowe dodatki zarzucisz to jeszcze piękniej będzie..
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Mówisz?
![]() Nie dam! ![]() Cytat:
![]() ja wiem, że każdy chce zobaczyć, ale też wierzę że każdy ma swój rozum i nie wpadnie nikt na pomysł żeby przychodzić do kilkudniowego noworodka ![]() A juz na pewno nie wpuszczę szwagierki z dzieciakami (to ci od akcji z ospą wpominałam ostatnio ) na pewno nie!
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Capriola no moje koleżanki czasem w szpitalu blagaly o odwiedziny bo im się nudziło :-D
Do nas przyszła moja mama dzień po wyjściu ze szpitala. To i tak sukces że tak PÓŹNO... później na niedzielę zaprosiliśmy pradziadkow. Młody spał,obudził się,pokazałam go z daleka i poszłam karmić a oni się zmyli
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam koszule do karmenia
.
|
|
|
|
#4422 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widocznie na mnie działa okiCytat:
dla dziewuszkiCytat:
Cytat:
a Kacperek będzie sam spał w pokoiku??? czy w sypialni macie też łóżeczko? bo nie pamiętam...Cytat:
Cytat:
ja szybciejJak będę rodziła tam gdzie mieszkam to zapewne wędrówki ludów będą, chociaż swojej rodzinie jak powiem, że nie chcę to nie przylezą...z Tż-ta rodziną będzie problem. Bo o ilę do szpitala może uda się ich przekonać to na pewno po 2 góra 3 dniach wpadną do nas i to teściowa, siostra z mężem i 2 dzieci ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mało tego, podejrzewam że tescie to będa od pierwszych skurczy juz na korytarzu czekac ![]() a co do nudy w szpitalu - zamierzam spać na zapas i czytac książki, o ile takowa się przydarzy
|
|
#4425 |
|
Zadomowienie
|
Nadzieja przepięknie
A ja właśnie włączyłam sobie na tablecie jakąś melodie z pozytywki na yt, tablet położyłam na brzuchu a Tymek kopie jak szalony nie wiem czy mu się podobało czy nie, ale bałam się że tablet spadnie i tak sobie myślę żeby kupić jakąś pozytywkę, nawet bez karuzeli i mu puszczać do brzucha, a potem do uszka
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Capriola nie jesteś przewrazliwiona tylko ci ludzie niepoważni.
|
#4427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a swoją drogą tż to no bo jak on tak może? moze weź z nim porozmawiaj? w sensie: jak sobie wyobraża wszystko po kolei od wejscia do szpitala? no bo to moze byc kluczowa rozmowa, bo on może ma jakies mylne wyobrażenia. Jasne, ze będziesz chciała pomocy -każdy jej będzie chciał, ale tak 24/7 ? kurde, ja to w ogóle nie mam takich bliskich stosunków z tesciami - dla mnie oni zawsze są w trybie "gościa", więc ciężko było mi funkcjonowac z nimi - np sprzątałam tylko jak wychodzili itp. jak wracali, trzeba bylo im zrobic kawke itp. wracajac do meritum: moze te wszystkie poradniki dla mlodych rodziców maja troche racji w temacie: "Twoje dziecko najbardziej potrzebuje rodziców - akceptacji, przytulenia, bliskości". jakoś przemawiają do mnie hasła - "przez pierwsze tygodnie najlepszą zabawą dla noworodka jest możliwość kontaktu z Tobą". jasne, może sie głupot naczytałam, ale dla mnie to brzmi dosc przekonująco. może podrzuc tżtowi coś do czytania? nie wiem ale smutno tak
|
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Pół godziny po porodzie to dziecko powinno z mamą leżeć w kontakcie skóra do skóry a nie być noszone przez dziadków :/
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze ze za kilkanaście /dziesiat lat będziemy po drugiej stronie i pewnie też będziemy chciały pomagać, nosić i odwiedzać ciągle
i będzie nam przykro jak synowa zabroni
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4432 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Fistaszek bardzo ładne
|
#4434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4435 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za zakupyCytat:
![]() Cytat:
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
||||
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
kurfa sąsiedzi zza ściany znów pranie robią, pralka im skacze chyba po całej kuchni
|
#4438 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak szwagierka rodzila kolejne dzieci ( ) to oni cały rok kumulowali urlopy na jej poród, żeby pomagać, mieszkają jakieś 120 km od nich, a jeżdża tam prawie co weekend tak się chyba przyzwyczaili od 1 wnuka. Jeżdża po porodach i mają "dyżury": tydzień-dwa teściowa siedzi, potem się zmieniają i teściu...i z tego się robia 2 miesiące nie potrafiłabym tak A że nas mają po drodze, to często wpadają jak jadą na weekend, przywoża nam jakis obiad czy po prostu zapasy do lodówki - nie mówię że to złe, ale czuję się przez to trochę osaczona przez nich Sa po prostu nadopiekuńczy, ja wiem, że chcą dobrze, ale przecież nie powiem im żeby tego nie robili " i on głupi wysyła, "bo jak jej się chce, to niech robi " dla mnie to niepojęte jest, no ale cóż...![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() mi chyba szkoda kasy, kupię takie za 20 zł ![]() Cytat:
|
|
#4439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja nie kupuję żadnych 'droższych' koszul jak do 20 zł max bo w ogóle nie trawię koszul nocnych a na porodówce mi wisi jak będę wyglądać ![]() Uff jak dobrze, że nie mam kontaktu z teściową
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
|
#4440 |
|
Wtajemniczenie
|
Najpierw pomyślałam, że masakra- przyszli fotki popstrykać? mogli zadz to byś im wysłała
ale jak sobie pomyślałam wizytę 3 dorosłych z 2 dzieci i każdy będzie chciał to moje maleństwo ponosić a ona wcale tego nie będzie chciała to nie wiem co lepsze...może faktycznie fotografowanie bez dotykania
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

nie wiem z czego to wynika - że sobie nie poradzimy? każdy jakoś sobie radzi przecież! szwagierka jak ma teraz 3 a jej mąż 24/7 w pracy to rzeczywiście potrzebuje pomocy, ale przy jednym noworodku???
za wizytę!
Broń się rekami i nogami przed takim "pomaganiem".

musze je wpakować ale to już nie dzisiaj 

.

ja szybciej
a swoją drogą tż to
ale smutno tak
i będzie nam przykro jak synowa zabroni