|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6
Co do koszul to ja głównie w nich spie dlatego nie szkoda mi kasy bo wykorzystam. Raz mi było szkoda kasy na piżamę tż klikął kup teraz a ja byłam załamana
|
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście spuszczanej wody nie słyszę
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
|
#4446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4447 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tulam Cię mocno, bo wiem co przechodzisz Pamiętaj, że maleństwo już niedługo wynagrodzi Ci tą męczarnię ![]() Cytat:
|
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
wróciłam wczoraj od siostry z Krakowa i to był bardzo udany wypad kupiłam sobie kilka rzeczy i w końcu poczułam sie jakoś lepiej bo tak jak wy wpadam w jakąś depresję przedporodową. Moja siostra oczywiście kupowała dla małego wszystko i siłą ją wyciągałam ze smyka ale ciesze się, że mam ją. Czytałam was ale nie pamiętam wszystkiego. Nadziei gratuluję pokoiku ![]() a innym koszulowych zakupów ![]() ja się wzięłam za malowanie mebli i efektów ciągle nie ma za dużych. A o malowanie mebli też któraś pytała. Kupiłam farbę do drewna akrylową i nie polecam Chyba najlepsza jest jednak emalia:/ tylko, że śmierdzi. No i byłam dziś na usg serca. Mam jakiś pogrubiony mięsień? No i rzeczywiście serce za szybko bije ale niewiadomo czemu ![]() do tego mam alergię na rękach i wyglądam jak ćpun i to wszystko powoduje, ze mam dość ! czuję się jak stara baba krew z nosa, serce, alergia, no i ciężko mi z brzuchem no masakra
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
O matko ale jestem wnerwiona!!!!!!!!!1
|
|
#4450 | |||
|
Zadomowienie
|
fistaszek koszule super
![]() Kurczę, mam 10 cm więcej, więc pewnie będą przykrótkie.. A jak przy dekolcie? W sensie, jest duży dekolt? Bo się zastanawiam, czy jak kupię L to nie będzie mi czasem widać cycochów, a raczej małych guziczków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój to dwie lewe ręce i zero chęci do robienia czegokolwiek w kuchni.Cytat:
![]() Nadzieja super ten pokoik ![]() Capriola współczuję tej sytuacji z teściową, może jeszcze się jakoś opamięta, albo przekonasz męża, żeby z nią pogadał, zawsze lepiej będzie jak on to załatwi, niż Ty. Może da się teściowa przekonać, że to nie jest najlepszy pomysł i nie potrzebujecie 24h pomocy i wtrącania się w opiekę nad maluszkiem. ALE pociesze Cię, ja mam teściową 365 dni w roku za ścianą, więc wyobraź sobie, co ja tu przeżywam..jeszcze w dodatku, teściowa jest pielęgniarką dziecięcą...nie mówię, bo czasami pomoże, ale jak się Kubuś urodził to też mnie wkurzała, że ciągle przychodziła i się wtrącała. Albo wkurzało mnie nawet to, że przynosiła mi obiady do łóżka, jakbym jakaś niesamowicie chora była i nie mogła sama sobie ugotować, trochę to może głupie, ale po prostu widziałam ją w każdej sferze mojego życia i strasznie mnie to denerwowało
|
|
|
#4451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Deklaruje sie ze mi pomoze, jak tylko bede chciala, ale nic na sile. A tesciowa mnie troche stawia przed faktem dokonanym i to jest najbardziej wkurzające Cytat:
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Dorka
miałam ci odpisać wcześniej ale delikatnie mówiac byłam rozchwytywana i nie miałam chwili ale już Kubeczek menstruacyjny jak już pewnie doczytałaś to alternatywa dla tamponów bądź podpasek. Ładnie mówiąc zbiera wydzielinę miesiączkową. Z tą różnicą ze podpaski i tampony sa jednorazowe, a kubeczek menstuacyjny jest wielorazowego użytku i można z jednego korzystać około 5-10 lat ![]() Powiem ci ze mega wygoda, juz nie mowie o aspektach ekonomicznych i ekologicznych...Taki kubeczek zbiera więcej krwi niż tamopny i nie ma koniecznosci czestej wymiany. Przy wymianie wydzieline miesiączkowa wylewasz, kubeczek myjesz i aplikujesz z powrotem. Aplikacja tez do trudnych nie nalezy, ale wiadomo trzeba sie nauczyć...jesli dobrze założysz i sie zassie, to możesz spać, pływać, tańczyć i nic ci nie przecieknie ![]() kto używa tampony z obsługa kubeczka poradzi sobie z palcem w nosie ![]() To wszystko może dla laika brzmieć obrzydliwie, ale wcale tak nie jest, dla mnie wymiana kubeczka a wymiana tampona to to samo ![]() co do rozmiarów, to najlepiej sprawdzić na stronie danej firmy tam z reguły jest tabelka która pomaga dobrać rozmiar i miękkość, pod kątem wzrostu, sylwetki i tego czy jestes po porodzie SN ![]() Ja podpaskę trzymałam ostatnio przy krwiaku, ale i tak gdzieś mi przelatywało...no nie umiałam dobrze założyć! musiałam podkłady poporodowe nosić ![]() materac mamy z pianki, podwójny z jednej strony dla baby, a z drugiej dla juniora z pionowymi kanalikami wentylacyjnymi, hipoalergiczny i wiecej nie pamiętam ![]() Dziękuje za komplementy odnośnie Kacprowego pokoju on oczywiście bedzie nabierac ostatecznych kształtów, ale juz zaczyna robić sie fajnie
|
#4453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i więcej mi raczej nie trzeba, bo do porodu dają te siateczkowe..a jak coś to każę mężowi przywieźć.. Położne dzisiaj mówiły,że 2 wystarczą w torbie, a jak coś to można zawsze przywieźć
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4455 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a kupujecie te literki z imionami maluszków nad łóżko?
Bo mi ostatnio tak jak się podobały to teraz się zastanawiam czy sobie nie odpuścić..
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale myslalam o fuksji bo fajnie sie komponuje
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie kupuje U mnie bedzie baldachim i za bardzo nie mam gdzie powiesić
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Capriola poprzednio miałam szlafrok i używałam jak wychodziłam na korytarz, do łazienki
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Nadzieja - pokoik nabiera kształtów. Śliczny
![]() Naskrobałam coś w klubie...
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4461 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
poniżej wstawiam zdj przed zastosowaniem serum ( i efekty papierowych paznokci po eveline) i po jakimś miesiącu codziennego wcierania serum. Lily od czego ta alergia? Lucky hej Obejrzałam film "Dla ciebie wszystko" i mogę bardzo polecić
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martuś też mam teściową 365 dni w roku za ścianą, ale ona nie lubi dzieci Gorszy jest teść
|
|
|
#4463 |
|
Zadomowienie
|
mimi_77 już niedługo
![]() capriola właśnie odnośnie sytuacji z teściowa to najgorsze chyba jednak jest to, że tż Cię nie rozumie ale może musisz mu jakoś łopatologicznie wytłumaczyć i przedstawić swoją wizję pierwszych dni w 3 ? nadzieja przypomniało mi się, że o pomponach mówiłaś do pokoiku i ja tez jak spodziewałam się dziewczynki już chciałam robić te pompony ale jak się okazało że jednak chłopak no to bez sensu trochę, ale znalazłam taką alternatywę i myślę, że to nie będzie dziwne w pokoju chłopca
|
#4464 |
|
Zadomowienie
|
ja też nie kupuje, na razie mnie to nie przekonało -te literki w ogóle.
|
|
|
|
#4465 |
|
Zadomowienie
|
loluska własnie nie mam pojęcia piję wapno smaruję ale nie znika a już mam dość lekarzy nie chce jeszcze próbować dostać się do alergologa bo zwariuję
a właśnie co do odżywek do paznokci to właśnie kupiłam sobie Eveline diamentowa odżywka i nie wiem jeszcze jak dziala na paznokcie ale wygląda super nadaje taki delikatny bielony odcień
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co do malowania mebeli rozmawiałam właśnie z TŻ i mówi że akrylowa to szajs, bo schodzi obojętnie ile razy pomalujesz.
Najlepszy jest lakier mat lub pół mat. No chyba, ze ktoś chce miec meble z połyskiem. Mówi ze w tej chwili robia takie farby ze nie śmierdzą. Max 2 dni tyle co musza wyschnąć i potem juz bez problemu.
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
My chyba bedziemy malować łóżeczko po synku na biało
|
#4468 |
|
Zadomowienie
|
o o te bardziej mi chodziło
|
#4469 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja szlafrok też miałam taki cienki, co by właśnie wyjść w odwiedziny na korytarz ![]() Cytat:
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodów może być tysiąc, więc mimo wszystko radziłabym pójść do lekarza ... Ja do odżywek eveline się nie przekonam na pewno Dobranoc
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

ale jak sobie pomyślałam wizytę 3 dorosłych z 2 dzieci i każdy będzie chciał to moje maleństwo ponosić a ona wcale tego nie będzie chciała to nie wiem co lepsze...może faktycznie fotografowanie bez dotykania
.
Jak szwagierka rodzila kolejne dzieci (
tak się chyba przyzwyczaili od 1 wnuka. Jeżdża po porodach i mają "dyżury": tydzień-dwa teściowa siedzi, potem się zmieniają i teściu...i z tego się robia 2 miesiące
nie potrafiłabym tak 
nie wyobrazam sobie, że kilka dni po porodzie będzie łazić po domu z krwawiącą bożeną i jeszcze się z teściową użerać!! tym bardziej, że wiem jaka potrafi być i jak bardzo poucza i strofuję siostrę tżta przy opiece nad dziećmi (własnie urodziła trzecie, i teściowie do niej jeżdża zawsze po porodzie na miesiąc "pomagać"), tekstu typu "nie tak!, źle robisz! tak się nie przewija! a posmaruj go jeszcze tam! delikatniej/trochę mocniej!"

Pamiętaj, że maleństwo już niedługo wynagrodzi Ci tą męczarnię 

ale ciesze się, że mam ją.