![]() |
#691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Moje podobnie, równe 5 cm.
Ja z kolei lubię podczytywać mamusie lutowe i ich opisy porodów ![]() Chyba dlatego, że nie jestem świadoma co mnie czeka. |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
No dobra... Bo dziwnie podają. U nas zawsze były pomiary od główki do pupci wiec byłam w szoku!
![]() ![]() Bo dobra... Wszystkie czekamy na inspiracje - bosko ! ![]()
#695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlaczego musisz w pracy uprzedzać, że idziesz na zwolnienie? W piątek masz wizytę, okazuje się, że musisz odpocząć dla swojego i dzidziusia dobra, lekarz zadecydował, że musi wypisać L4 i tyle. Nawet nie masz obowiązku się tłumaczyć. Zanosisz do pracy, nikt nie powinien być zaskoczony, bo w ciąży jest to normalne. Mój lekarz pytał się mnie, gdzie pracuję, w jakich warunkach i czy potrzebuje zwolnienie, aż mnie zatkało wtedy, bo byłam w 4tyg dopiero. Wy już o obiedzie ![]() ![]() A mnie dziś czeka raczej pizza, zabieram mojego 10-letniego brata do kina, więc pewnie na obiad będzie chciał iść na pizzę ![]() Edytowane przez belleza_ines Czas edycji: 2015-02-25 o 08:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() tak czy siak i tak duże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie dziś spaghetti, robiłam wczoraj sos żeby dziś tylko makaron ugotować i dobrze że dużo wyszło bo juz połowę zjedli ![]() Roxana Bartek w 13 tc miał wg usg 11cm młodsze coś koło 10 nie jestem pewna teraz. Ale u mnie chyba tez z nogami ![]()
#698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Zakorzenienie
|
Ja już podłapałam inspirację
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pyszny obiadek ! ![]() Ja juz sama nie wiem jak to jest z tymi wymiarami... Ale tak mi sie to jakos za duzo wydaje zeby w 10tc dzidzia miała 11/13cm
![]() |
#701 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Ja dzisiaj przespałam całą noc, bo w końcu przestał mnie brzuch boleć ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
- komodzie - mam 3 duże szuflady i jedną połówkę; - w pojeminiku pod łóżeczkiem - tam total graciarnia ale kosmetyczno-pościelowa; - 2 małych szufladach w garderobie - podręczna z pieluchami (jak masz możliwość szafki pod przewijak, to lepiej tam mieć) i jeszcze jedna; - pól drążka na ciuszki wiszące plus kurtkę, sweterki, etc... Zabawki i książeczki Żuka (a ma teraz 16 mc) zajmują dwa duże pudła, dwa małe pudła plus 3 półki w saloonie i jedną sporą szufladę. W zależności od tego, jak szybko chcesz pokój urządzać - czy na razie tylko dla niemowlaka, czy od razu tak na rok-dwa lata, co innego będziesz potrzebowała. Do Twojego zestawu dodałabym jakąś małą szafę - taką półki/drążek - na drążek część ubranek, na półki też trochę, a na dół kartony z pampkami ![]() Jak Ci maluch podrośnie na pewno przyda się jakiś regał na zabawki i książeczki. Polecam też skrzynie - można wrzucić zabawki, bałaganu nie widać, a Maluch swobodnie sięga ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale jak możesz u niej się położyć... ja bym chyba oddzwoniła, że potrzebujesz chwili wolnego do facetów ![]() Cytat:
![]() U nas dziadek założył Młodemu jakieś takie cudo konto-lokatę i tam małemu "na przyszłość" składa ![]() ![]() Cytat:
![]() A ze lekarze w ogóle się nie zainteresował, to mam bezterminowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ciąży ciężarówkom zamiast mózgu robi się budyń ![]() Nie, u nas pięknie - wiosennie i słonko ![]() Cytat:
![]() A nie zawsze się da dokładnie zmierzyć, dlatego lekarze podają zazwyczaj długość od główki do pupy ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
Doobryyyyy
![]() ![]() ![]() Ja póki co myśle co by tu ma śniadanie wciągnąć. Poczytam ci dobrego Wy będziecie pichcić i skopiuje ![]()
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Az sprawdzilam z ciekawosci, jak to u nas bylo... I w 13t 4d dlugosc ciemieniowo-siedzeniowa 82,4 mm ![]() Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-25 o 08:24 Powód: Blad |
|
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
U mnie dziś kiepsko całą noc nie mogłam spać do tego głowa mi pęka. Piszecie o rozmiarach maluszków mój w 14tc razem z nogami miał 10cm
#707 |
Zakorzenienie
|
A co ja mam zrobic na obiad skoro brzuch mnie nadal boli jak chodze a w lodowce pusto ?!
#708 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej kochane... Chyba mi się transfer odnowił bo włączyłam i net śmiga
![]() U mnie ciepło lecz deszczowo, dziś wizyta u gin na 17, już się doczekać nie mogę tak dawno nie podglądałam maluszka ![]() Na śniadanko pyyyszny pączuś ale juz mnie zdążył zemdlić ![]() Ząb jak bolał tak boli, w piątek kolejna wizyta u stomatologa, mam nadzieję że wyciągnie ten antybiotyk i zrobi z nim porządek... Cytat:
No i wyobraź sobie że dostałam spadek kilka miesięcy wcześniej.... i jest z nim problem... Spadek po prababce, której nigdy na oczy nie widzialam bo porzuciła swoje dzieci jak były małe i wychowały się trzy dziewczynki w domu dziecka *w tym moja mama. Spadkiem jest 7tys długu. Od którego teraz cała rodzina się odwołuje i odrzuca go w całości. Co do relaxuuu to u mnie też kąpiel się sprawdza, również uwielbiam tą gorącą. Ale teraz nie taplam się we ,,wrzątku,, a do tego peeling, maseczki na twarz. Manicure, pedicure jakiś fryzjer + zakupy ![]() Cytat:
Ananasa? To jest jedyny owoc którego nie tykam w ciąży. Już w pierwszej ciąży lekarka zabroniła tylko kilka rzeczy... Ananasa, surowych mięs ,owoców morza i surowych ryb.... Teraz w drugiej ciąży mówiła to samo... Ananas powoduje odklejenie łożyska. Oczywiście odrobinę jak się spróbuje nic się nie stanie ale należy z nim uważać... Cytat:
![]() ![]() Więc mi sie odechciało hahaha Cytat:
![]() oplułam monitor ![]() ale wiesz że ja też tak mam... Biore Luteine i patrze po 5 razy co sobie tam wkładam... Oczywiście że tak...
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Zadomowienie
|
U mnie na śniadanie dzisiaj owsianka.
#711 |
Zakorzenienie
|
czy jakaś dobra duszyczka mogłaby mi powiedzieć czy działa jej answear ?
![]() zaraz mnie szlag trafi bo nie widzę ani jednego zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
Odebrałam to jako wyzwanie ![]() Ja uciekam bo zaraz przyjaciółka wpada na herbatke, nie pisac za duzo ! ![]()
#713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
Pytanie do dziewczyn z Niemiec bądź ,,Polskich,, mamuś które testowały...
Dzwoniła wczoraj teściowa... Okazuje się że chyba będzie kochaną kobitką bo pyta o każdą nawet najdrobniejszą rzecz... Ona pracuje w Niemczech, kupuje tam też dla dzidzi rzeczy. Najpierw leci oglądać, potem dzwoni mówi co wyszperała, czy to chcę, opowiada jaki materiał, wzór, rozmiar ![]() I wczoraj mówiła o kosmetykach Penaten https://www.google.pl/search?q=penat...ueM5HqaqCrgNgE W PL jest dostępny krem na odparzenia, i widzę że ma super opinie. Coś z tej firmy też jest dostępne w Smyku i znalazłam aptekę internetową która ma wszystkie produkty... Co o nich sądzicie? W Niemczech ,,od ręki,, można kupić wszystkie produkty, są też dostępne zestawy...
#716 |
Rozeznanie
|
Rano Młody obudził się z placzem i mowi ze go boli ucho , naciskam a ten mi sie z bolu zwija . Zapalenie ucha . budze kuzynke , na pogotowie jedziemy . Na pogotowiu nie maja sprzetu do ucha , skierowanie do szpitala , w szpitalu mnie odsylaja do przychodni . w przychodni ze nie zapisany to nie moga przyjac , jada do drugiej tez nie moga . W trzeciej sie udaje pani doktor dopiero od 12 przyjmuje . Wracamy do domu ... czekamy . Młody wlasnie spi , z wysoka goraczka ktorą ledwo udaje mi sie zbic o pare kresek ..
Mnie slabo ciagle , nie mialam czasu nic zjesc , ledwo sie na nogach utrzymuje .. Ile jeszcze ten u gory bedzie mnie testowac ? no ile ? ![]()
#717 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry Kobietki
Ja witam sie w przelocie,bo wlasnie jade na wizyte(a ze jako dodatkowa pacjentka to pewnie tam troche pokoczuje ![]() Smacznych sniadan i pysznych obiadow! Nie pisac mi tu za duzo,bo potem ciezko nadrobic ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Zadomowienie
|
Mnie niestety odrzuciło od początku ciazy.. Ale przed jadałam z chęcią
![]() ![]() Muszę lecieć bo moja torba sie juz domaga ![]()
#719 |
Zakorzenienie
|
Coś mi się dziś dzieje
![]() Zjadłam pączka, słodką bułkę z serem i teraz przegryzłam pyyysznym ogórkiem kiszonym... i DOBRE ![]() Nie miałam jeszcze takich mieszanek smakowych... A na obiadek mam wątróbkę w sosie z frytkami i sałatką wiosenną...
#720 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja co prawda jestem z Niemiec, ale to moja pierwsza ciąża, więc nie mam pojęcia ![]() Może SugarbabyLove pomoże albo 1205mu ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.