|
|
#1411 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1412 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przedsiębiorca wystawi Ci fakturę za przedmiot + koszt przesyłki, drugi sprzedający nie wystawi dowodu zakupu. Jeśli np. przedmiot kosztuje 10 zł, u sprzedawcy bez DG zapłacisz 16,50 zł - paczka kosztuje 6,50 zł. Przedsiębiorca musi doliczyć vat do przesyłki, do towaru nie, bo wystawia w cenie brutto. Za całość zapłacisz 17,93 zł, ponieważ do kwoty 6,50 trzeba dodać 22% vat. Kwoty 1,73 (czyli vatu) sprzedający nie zatrzymuje dla siebie, lecz odprowadza do US. W rezultacie płacisz więcej, ale nie jest to zarobek sprzedającego tylko skarbu państwa.
|
|
#1413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety czesto mozna spotkac zawyzone koszty przesylki nawet u osob bez dzialanosci gosp. ![]() Dziewczyny, macie juz jakies opinie o obu kremach liiv ?
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana dziś składam zamówienie na III termin z kat.10
z oferty internetowej chcę zamówić maseczkę lawendową do stóp- mam nadzieję, że 1 szt dla mnie się znajdzie ![]() macie już może jakieś "przecieki" o nowej edycji Klubu Róży??? Edytowane przez patusia22 Czas edycji: 2007-08-20 o 08:50 |
|
|
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Orientujecie się może co dają w ramach produktu przeprosinowego?? Mam na FV napisane że cosik takiego dostanę.Napisałam do nich bardzo długi list z pretensjami i zadziałało ) Dziewczyny jeśli coś jest nie tak to piszcie do nich.Nie pozwólmy by pieniądze nasze i naszych klientek poszły w błoto.Że w Avonie jest burdel to wiemy od dawna ale my nie możemy się poddawać.Musimy dbać o swoje dobre imie.Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
|
#1416 |
|
Raczkowanie
|
Witam w poniedziałkowy poranek na na III termin nic nie zamawiam zbieram zamówienie na kat.11.Ja w kat 1o załapałam sie do Białekgo KR ale jeszcze zadnego prezentu nie dostałam,choc jestem ciekawa jak wygłada ten naszyjnik z przywieszką w rzeczywistosci i tez jestem ciekawa co teraz będą dawać ale do nastepnego poziomu juz raczej sie nie załapie bo to juz kwota dla mnie ogromna.Pozdrawiam i zycze miłego dnia.
|
|
|
|
#1417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1418 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ide tam jutro na 18.00 jestem ciekawa co będzie mówione itp. Dam znać wieczorem![]() Nie umiem doczekać sie balsamu waniliowego do ust chociaż wi8em, że i tak bede go używać raz na ruski rok |
|
|
|
|
#1419 |
|
Raczkowanie
|
Używałam tylko kremu na dzień z próbki i wiem, że na 100% nie wezmę pełnowymiarowego kremu. Mam cerę mieszaną ale nie jakąś bardzo tłustą - po tym kremie świeciłam się dosłownie cały dzień, podkład spłynął mi z twarzy po 0,5 h ( normalnie trzyma mi się ok. 4 godzin bez świecenia). Zrobiłam dwa podejścia i za każdym razem porażka
|
|
|
|
#1420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dokładnie tak samo. Nie przekonał mnie ten krem. Użyłam próbki i się zawiodłam. Świeciłam sie cały dzień.
|
|
#1421 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczynki, a powiedzcie mi proszę jak należy stosować to serum z białą herbatą SPA...?? chodzi mi o to czy codziennie, czy tylko raz na jakiś czas..? |
|||
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naszyjnik jest bardzo ładny, w tej chwili nie dam rady zrobić zdjęcia gdyż zagubił mi się gdzieś w czasie remontu kabelek do aparatu powinnaś go dostać od swojej OMS na spotkaniu |
|
|
|
|
#1423 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na prezent musisz trochę zaczekać, bo nie przychodzi w paczce, tylko dostaniesz od OMS. A one dostają prezenty ze sporym opóźnieniem, nawet kilkunastotygodniowym.Cytat:
![]() Poczta Polska jest podmiotowo zwolniona z Vat, ale to zwolnienie nie przenosi się na osoby, które prowadzą sprzedaż wysyłkową. Porównaj sobie InPost - mają ceny z Vat.
|
|
#1424 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanko: jaki odcień cieni Arabian Glow najbardziej by pasował mi?
oto moje zdjęcie: http://img443.imageshack.us/my.php?image=gagamd3.jpg
|
#1425 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam ten scrub dla klientki.
|
|
|
|
#1428 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy te zestawy to stop dalej nie przychodza. Bo bardzo bym chciala atomizerek i musze zlozyc zam na 3 termin ale mam tylko na 40 zl i bym sobie tym zestawem podbila?
|
|
|
|
#1429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- że niby tak nie mozna. Myślałam że przesadza aż inna pani - dużo milsza wytłumaczyła mi właśnie że takie coś powinno się wysyłać w paczce, że one nie muszą tego przyjmować. Ale skoro nie mozna w kopertach bąbelkowych wysyłac kosmetyków i inych rzeczy (ciuchów) to po co one są? Chyba nie po to by wysłać w niej kartkę świąteczną![]() Cytat:
; bo:jeżeli się patrzysz na jakąś aukcję na końcu której pisze np że jedna osoba dała 5, a następna 10, to wcale nie oznacza że one tak odrazu licytowały, tylko że jedna dała (ta pierwsza) swoją najwyższą cenę jaką może dać 10 zł, ale poprzednią przebiła tylko o np 0.50, a następna po niej przebijała ją pokolei o te 0.50 gr i w ten sposób doszła do 10 zł które tamta dała jako najwyższą cenę. Na aukcji już to nie jest wyszczególnione że one tak się ostro licytowały. Nie wiem czy ktoś zrozumiał , bo i ja jak zaczynałam zabawę w licytowanie to nie mogłam tego pojąć.
|
||
|
|
|
#1430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tymi licytacjami to niezupełnie tak - jeśli są 3 osoby, to pierwsza zatrzymuje się na swoim maksimum np. 5 zł a dwie pozostałe licytują dalej np. 9,50 i 10 zł. Dlatego jest taka różnica. Gdyby były 2 osoby, oferta drugiej wyniosłaby 5,50, bo tej reszty nie byłoby widać. Inaczej jest przy aukcjach wieloprzedmiotowych - tam od razu widać maksa, ale cenę wyznacza najniższa wygrywająca oferta.
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
a to nie wiedziałam że jeżeli zalicytuje jako pierwsza to odrazu będzie moje maximum
![]() Widziałyście wodę z usa Candid? --http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=224044389. Tylko mi jakoś podejrzanie wyglada, ma inny korek. |
|
|
|
#1432 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj dostalam zamowienie z 10 czyli zestaw nieskazitetlna piękność
Pierwszy raz zamowilam podklad rozświetlająco-antystresowy chociaz bylam konsultantką i od 3,4 lat reguylarnie cos kupuje. Żaluje że nie kupilam go wczesniej, chyba jest lepszy od Recovera, chociaż cięższy.... Jednak o niebo lepiej stapia się ze skórą i łatwiej go nalożyć Mam odcien cream i trafiłam ![]() Korektor rozświetlający medium - nie jestem zadowolona, kolor pomarańczowy, żałuje ze nie wzielam light ale same własciwosci korektora są do bani... W ogóle nie kryje... Blyszczyk SPF 15 Icy Nude - fajny, kolorek extra mam juz maaasę w tej tonacji no i pędzelek tez ok, konstystencja w sam raz ![]() No i dostalam z wymiany Nablyszczającą pomadkę Champange Glow, bo zamowilam Coco Rum i miala grudki o czym juz pisalam i dziwilam się że ma takie opinie na KWC... Teraz mam niewybrakowaną szminkę i jestem bardzo zadowolona, jest lepsza od większosci blyszczyków I co najwazniejsze mozna jej używać bez lusterka
|
#1433 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy któraś z Was ma na zbyciu Dwustopniowy peeling Anew? Wiem, że jest już wycofany ale dopiero teraz sie zorientowałam że mógł by mi pomóc
Nie wiecie czy jest w jakiś najbliższych ofertach netto może?Jesli ktoras z Was go ma i zechciała by sie za coś wymienić to piszcie w moich watkach w podpisie
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra, musze do tego dojść jakoś.
|
|
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w netto 12 nie widać zaś w 13 jest sama biżuteria a w kat.12 widzę z Anew intensywny peeling do twarzy w cenie 59,9zł a w kat.13 za 44,9zł |
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak wogóle to wygraną osobą która wylicytowała peeling z granatem za 8zł + 7zł przesyłka jestem JA
|
|
|
|
|
#1437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepszego ma się rozumiec;p a teraz na powaznie, maseczki lawendowej jeszcze nie mialam, ale pisano na forum ze jest bardzo dorba <tyle pamietam> , ale kuracja parafinowa tez jest calkiem niezla bo akurat mam Ja np. teraz mam krem intensywnie nawilzający FW i powiem Ci ze po kilku użyciach - boskooo ![]() ![]() Cytat:
![]() A... wiecie co mnie ostatnio wkurzylo? Dostalam przesylke z K10, zamawialam tylko na 1termin, zamowilam 10 katalagow k11 i do tego za darmo dostalam 5 katalogów k11 i 6 z k10 jeszcze mogli mi je wczesniej poslac a nie teraz albo zamienic stare na nowe...nie rozumie tego czasem...
|
||
|
|
|
#1438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sprzedaz-sumuja sie wszystkie trzy kampanie mam nadzieje ze zrozumiale napisalam
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam do Was takie małe pytanko. Na czym polega podbijanie zamówienia? Bo tak czytam Wasze posty i co jakiś czas pojawia się to stwierdzenie.
Z góry dziękuję za odpowiedź |
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: Właśnie dostałam na gg wiadomość... jakaś 14-letnia dziewczyna pytała się o czy byłaby możliwosć otrzymania darmowych próbek lub testerów Avonu... odpowiedziałam że 'nie' i odrazu odpisała 'rozumiem, szkoda, dziękuje, pozdrawiam' taaaa, a już myślałam że mnie to ominie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

ide tam jutro na 18.00 jestem ciekawa co będzie mówione itp. Dam znać wieczorem

- że niby tak nie mozna. Myślałam że przesadza aż inna pani - dużo milsza wytłumaczyła mi właśnie że takie coś powinno się wysyłać w paczce, że one nie muszą tego przyjmować. Ale skoro nie mozna w kopertach bąbelkowych wysyłac kosmetyków i inych rzeczy (ciuchów) to po co one są?
Chyba nie po to by wysłać w niej kartkę świąteczną
Nie wiecie czy jest w jakiś najbliższych ofertach netto może?
masakra, musze do tego dojść jakoś.

mogli mi je wczesniej poslac a nie teraz