|
|
#1051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX
Cześć dziewczyny
A na 15:45 mam wizytę Zobaczymy, ile mój koksik już waży ![]() Co do braku rozwarcia, itp, to ja w poprzedniej ciąży nie miałam w ogóle przed porodem, szyjka ponad 5cm! na ktg 2 dni przed porodem nie zapisał się żaden skurcz, a urodziłam tydzień przed terminem. Także nie martwcie się, nie ma reguły Z moich obserwacji szybciej rodzą osoby bez objawów, niż te ze skracającą szyjką od połowy ciąży, krążkami, itp ![]() Co do diety przy kp, to są różne teorie jak widać. Ja w praktyce mnóstwa rzeczy z listy lesyeux nie mogłam jeść, ale np. morele jadłam Rossi jedź na IP Cytat:
![]() Cytat:
Co do paracetamolu, to nie wiem, komu on na co pomaga, bo mi np na nic, a przy porodzie dostałam na bóle krzyża i to był śmiech na sali
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1053 |
|
Zadomowienie
|
Ależ Wy macie dobrze z tymi mamusinymi obiadkami. Moja mieszka taaaaaaak daleko, że mogę sobie tylko pomarzyć. Ale w zasadzie odkąd wyprowadziłam się na studia gotuję codziennie sama. Chyba, że akurat jestem na wakacje u rodzinki
U nas czkawki są na porządku dziennym. Już nawet nie liczę, ale pewnie kilkanaście razy dziennie. Mój gin powiedział, że to jak najbardziej w porządku i oznacza, że układ nerwowy rozwija się prawidłowo. Czasem tylko już wkurza mnie to podskakiwanie w brzuchu ![]() Rossi zdrówka życzę bidulo niunia_ona no wiesz ja bym się skusiła nouvelle2 fajne łowy U mnie ostatnio polowanie tylko na drzwi, klamki, listwy, farby, oświetlenie, meble, armaturę, więc mało dziecięco 87marta78 a precyzyjnie podałaś datę miesiączki? Ja podałam niby 26 czerwca, ale to dlatego, że to data mojej rocznicy poznania się z TŻ i jakoś mi pasowało Totalnie nie pamiętam kiedy ta miesiączka była, bardzo możliwe, że w pierwszych dniach marca. Także u mnie data jest tak wiesz.. z machnięciem ręki
|
|
#1054 |
|
Wtajemniczenie
|
No to chyba odchodzi mi czop... Z tym, że bez krwi, taka mętna galaretka. No i czuję, że Młoda zeszła niżej, bo mam mięciutki brzuch na górze, a zawsze tam wierzgała.
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- tout-petit-fille - nie ma co precyzyjnie określiłaś datę porodu hehehe
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie coś takiego mi się marzy bo ja mam wszystko porozrzucane. Część na kompie, część na kartkach, a część w przepisniku, w którym średnio wygodnie się pisze i chyba stworze sobie taki segregator z przepisami. A do mnie przyszedł właśnie leżaczek zamawiany na allegro, więc idę otwierać i składać
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi odchodził w częściach ale i tak urodziłam po terminie...
|
|
#1057 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja byłam w lidlu ...wtaszczyłam na dwa razy siatki do domu,wstawiłam zupe i padłam. Przegryzam teraz ciastko z jabłkiem i młody szaleje
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
kruszynkaa88 za wizyte
![]() aneta s 13 to juz niedlugo ![]() edithS a robil ci masaz szyjki jak chcialas? nie zamaluj sie najwazniejsze ze w terminie a nie przed jak mialas problemy z szyjka. lesyeux za wizyte ![]() olasia coz to za postanowienia? ![]() rossi moze przejdz sie do lekarza rodzinnego bo to mi nie wyglada na objawy przed porodowe.... Jesli to grypa zoladkowa, to ciezko bez lekarza, mojemu TZ tylko pepsi pomagala, i jogurty pitne jedynie, ale i tak po nich chcial wymiotowac, no ale zeby sie nie odwodnic musial cos...anneet po to tu jestesmy! a nie tylko zeby rozmawiac o duzych brzuszkach czekoladkach i wagach ![]() niunia ja nie umiem robic, raz probowalam i wyszla mi zupa golabkowa dobra byla , wszystko sie rozwalilo ale sie zjadlo a cooo asiulek wg mnie jego przemeczenie wynika zdecydowanie z tego porannego wstawania i silowni mowie tak, bo sama chodzilam 7 razy w tygodniu na silownie i to zazwyczaj przed praca na 9 , a do pracy jezdzilam dodatkowo rowerem wiec dziennie 20 km praca tez ciezka byla, czesto chodzilam zmeczona, i szlam spac od razu po pracy prysznic i do lozka widze ze sie zaczyna zelka odchodzi brzuch sie obniza i jagodka do wyjscia sie zbliza hihi ![]() Meganka18 tak a ostatnio zauwazylam ze raz dziennie ja ma i to nic zlego, dziecka to nie meczy kochana, czytalam o tym w necie nouvelle a ty znow na zakupy poszlas 87marta78 oby sie ruszylo samo! mamuska29 nie znam sie na tym, ale ja bylam szczepiona na wszystko, a pamietam ze mialam ospe, i swinke, jak napuchlam w wigilie to ze mna do szpitala rodzice jechali wystraszeni co sie stalo, ze taka spuchlam z godziny na godzine ![]() mordka obiad mamusiowy zazdroszcze ![]() papalinka 3mam kciuki za wizyte ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() smacznego ;P ja sila zjadlam troche obiadu, bo TZ przyjezdza jesc o 12, no to tez zjadlam, ale to nie moja pora jak jeszcze sniadania nie mam kiedy zjesc a tu juz obiad ![]()
|
|
|
|
|
#1059 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym gdzieś wyszła. nie chce mi się, ale nie chce mi się też siedzieć w domu Ty lepiej sobie już odpuść te okna ja może swoje przetrę, a może nie, ale mam to gdzieś. nie chcę ryzykować.debraM żeby poszło z górki.Cytat:
tydzień to szmat czasu, może Ci się jutro nawet rozkręcić, kto wie ![]() Cytat:
a ta wirusówka musi nieźle szaleć. wczoraj byłam się zarejestrować do ogólnego na konsultację i po skierowania i nie było miejsca ani na wczorajsze popołudnie, ani na dzisiaj rano czy popołudnie, ani nawet na jutro rano. idę dopiero jutro popołudniu i to też dlatego, że powiedziałam, że ja pod koniec ciąży jestem i idę tylko na ogólną konsultację i potrzebuję skierowania do ortopedy, a nie z wirusówką jak inni ![]() Rossi, może rzeczywiście na IP jeśli Cię to aż tak męczy. nie możesz się odwodnić teraz Cytat:
ojustyna, ja już przytyłam 14,5kg, a jeszcze ok.4tyg przede mną. i też słyszę, że to uroki ciąży. i też niezbyt tak naprawdę to po mnie widać, bo wiadomo brzuszek, trochę na udach i tyłku, a piersi nawet nie bardzo o dziwo. i też czuję, że wiele z tego to opuchnięcia. ale 7kg w krótkim czasie to jakieś chyba extremum?? na szczęście to już końcówka i hormony dają o sobie znać, pewnie stąd Twoje kiepskie samopoczucie, więc trzymaj się dzielnie Cytat:
o tą pogodę. bo mnie coś trafi, jak będę musiała go zapakować w fotelik do auta, które nie ma tylnych drzwi![]() jak Ty tą paczkę dostałaś od pzu?? i czemu ja nie dostałam, ej ![]() Cytat:
![]() nouvelle Cytat:
Cytat:
ja się zastanawiam, czy moze będę w tych 4% co to urodzą (niemal) w terminie bez większych przesunięć, bo podałam dokładną datę miesiączki, miałam cykle 28dniowe i owulacja raczej się nie opóźniła ani nic ![]() nie chce mi się
|
||||||||
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem w szpitalu - mialam ktg, czekam jeszcze na opis. Wlasnie wiezli dzidziusia swiezo po porodzie - jaki piekny, do schrupania
a my juz za tydzien bedziemy po ![]() A i byl tez dumny tatus , caly korytarz slyszal " 4200 - kawal chlopa " ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tydzien szybko zleci i bedziesz miała swoje malenstwo przy sobie
|
|
#1062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, przydalby ci sie telefon z internetem do wizazu ![]() ja podalam dokladna date ostatniej miesiaczki i dokladna date fikania a akorat wtedy TZ wyjechal bezemnie na tydzien wiec wiem kiedy to bylo ;P ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
super kochana, odpoczywaj tam sobie i juz niedlugo ta wielka chwila ![]() ![]() My wczoraj z TZ o tym rozmawialismy, widzialam jak sie cieszyl kiedy mowil mi ze bedzie dzwonic do calej rodziny i do jego i do mojej jak juz bedzie po wszystkim nawet o 3 w nocy
|
||
|
|
|
#1063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
on ma po prostu zawsze dużo tego pakietu, bo aż tak często nie korzysta. a ja mam jakieś 50mg jeszcze tylko i aż się boję, że nagle będzie cyk! i wsysnie mi znowu i pakiet, i tych kilka zł z konta![]() przez całą ciążę daty Ci się nie zmieniły, ale ostatnio Ci przepowiedziano, że urodzisz do końca tygodnia ![]() ja mam 2 dni różnicy między tp wg om i usg. nie życzę sobie przenosić i leżeć w szpitalu, ale tak koło 20marca mogę już spokojnie rodzić
|
||
|
|
|
#1065 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny w nowym watku,jeszcze poprzedniego nie doczytałam a tu juz nowy
![]() Widze po pierwszej stronie ze mamy juz sporo maluszków na swiecie, gratulacje dla dziewczyn , które juz urodziły. ![]() Ja przez 3 dni cieszyłam sie obecnością męza w domku, niestety juz dzis pojechal . Troche spraw udało nam sie zalatwic, podpisalismy w koncu akt notarialny na kupno mieszkania, wczoraj zamówilismy w sklepie wozek 3w1 Graco Evo,jutro moze juz bedzie na sklepie ![]() Wczoraj mialam wizyte u gin (35+6). Wyniki b.dobre, GBS ujemny. Synek waży 2550 kg , brak rozwarcia ale szyjka sie skraca, lekarz powiedział ze moge urodzic za 2 tyg w 37 tyg, ale nie musze ;p w kazdym bądz razie mam byc juz przygotowana i jesli bym urodzila za te 2 tyg to synek wazylby ok 2800-2900, swoja droga ja wazylam 2900 a maz 2800 jak sie urodzilismy coraz bardziej nie moge sie doczekac chwili narodzin synka.. a tymczasem uciekam wstawic kolejne pranie ubranek i biorę sie za prasowanie, bo czas ucieka.Przepraszam ze tylko tak o sobie, w wolnej chwili doczytam co tam u Was dokładnie sie działo. Miłego dnia
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hmm co by tu robić Mąż poszedł do pracy na 14, obiad już zjedzony i co teraz
|
|
|
#1068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze muszę do biedry się przejść, ale jakoś mi się nie chce
|
|
|
#1069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazdy stawia ze urodze w tym tygodniu ale to nie lekarz to sobie moga hehehehehehe Lekarz dalej trzyma sie tej samej daty Ja dzis wlasnie TZ mowilam ze potrzebuje internet w telefonie, ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
same dobre rzeczy no i za wizyte ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Ja wlasnie nalozylam sobie olejek na glowe a TZ do mnie pisze czy bym nie chciala po baterie do pilota od tv pojsc i kupic no ten to ma wyczucie czasu ![]() Pije malinowego liscia i skubne w szafki wafelka do herbatki
|
||
|
|
|
#1070 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czop może odchodzić bez krwi..? Mi się śniło dziś, że gin zapowiedział, że w ciągu 2tyg urodzę, a mała waży 3500 i lepiej, żeby już nie rosła, bo nie będzie SN. W nocy takkkkk mi się wierciła, że aż zaciskałam pipowe mięśnie, żeby mi nie wyskoczyła Cytat:
Chciałam z nią porozmawiać o szczepieniach i przy okazji wziąć dla siebie skierowanie na mocz i krew.
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czytalam, ze moze bez krwi odchodzic ahh te sny....
|
|
|
|
|
#1072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1074 | |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja cały dzień przeleżałam tak mnie napier..... plecy. W nocy też się cały czas przekręcałam przez te plecy. Robiłam ćwiczenia rozciągające, trochę pomogło ale za każdy razem czułam, jak mi coś przeskakuje w odcinku lędźwiowym.
Jedynym plusem dzisiejszego dnia jest to, że jednak na pani od okien zadzwoniła do mnie rano, że ma kilka godzin wolnych i umyła mi okna i podłogi. Zapłaciłam 40 zł Przynajmniej okna mam z głowy, bo tak by czekały na mycie kilka miesięcy. Teraz boję się stanąć na krześle, bo mam zawroty głowy.Crystal - żeby Ci znowu nie przeszło do głowy stawać na krześle. Edith - musisz porozmawiać z brzuszkiem, może jak poprosisz małą żeby już wyszła na świat to posłucha ![]() Cytat:
|
|
#1075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi okna siostra umyla,bo mama powiedziala ze mam sama nie kombinowac
|
|
|
|
|
#1076 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam cały czas problem z pediatrą. U mnie dzieci leczy lekarz rodzinny (który prawie wykończył już dwoje dzieci) i jedna pediatra, która aż za bardzo lubi dawać antybiotyki . U mojego lekarza rodzinnego nie ma pediatry---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Kiedy mała założy te wszystkie śliczne ciuszki ![]() Z ciekawości - policzyłabyś kiedyś ile masz ciuszków w poszczególnych rozmiarach. Bez skarpetek, czapeczek i rajstopek. Pewnie wyjdzie niezła liczba ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
|
|
#1077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę żeby wszystko poszlo dobrze i będziesz mieć już niedlugo kruszynke przy sobie ![]() Cytat:
od kiedy jestem na chorobowym to zauważyłam jak dużo ludzi chodzi po marketach przed południem. Wcześniej robilam zakupy 20-21 to było o wiele mniej ludzi...A oto mój leżaczek
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz w domu
ktg w porzadku - serduszko pracuje dobrze, skurczy brak ![]() To terminu ciecia nic sie nie powinno wydarzyc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1079 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba może, bo na nic innego mi to nie pasuje. A w sobotę byłam na IP i tam mi lekarka grzebała w pipci to może coś poruszyła?
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już niedługo będziesz z maleństwem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

A na 15:45 mam wizytę
Zobaczymy, ile mój koksik już waży 

wszystko się czuje ale nic nie boli :P znieczulenie trzyma od 3-6 h w nogach
:P a jak bardzo boli.. bardziej inwazyjny lek. 

najwazniejsze ze w terminie a nie przed jak mialas problemy z szyjka.
mowie tak, bo sama chodzilam 7 razy w tygodniu na silownie i to zazwyczaj przed praca na 9 , a do pracy jezdzilam dodatkowo rowerem wiec dziennie 20 km praca tez ciezka byla, czesto chodzilam zmeczona, i szlam spac od razu po pracy prysznic i do lozka

żeby poszło z górki.

a my juz za tydzien bedziemy po
. U mojego lekarza rodzinnego nie ma pediatry

Oliwka czeka chyba na wiosnę i dopiero wyjdzie.