Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-25, 14:38   #1081
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny w nowym watku,jeszcze poprzedniego nie doczytałam a tu juz nowy

Widze po pierwszej stronie ze mamy juz sporo maluszków na swiecie, gratulacje dla dziewczyn , które juz urodziły.

Ja przez 3 dni cieszyłam sie obecnością męza w domku, niestety juz dzis pojechal . Troche spraw udało nam sie zalatwic, podpisalismy w koncu akt notarialny na kupno mieszkania, wczoraj zamówilismy w sklepie wozek 3w1 Graco Evo,jutro moze juz bedzie na sklepie

Wczoraj mialam wizyte u gin (35+6). Wyniki b.dobre, GBS ujemny. Synek waży 2550 kg , brak rozwarcia ale szyjka sie skraca, lekarz powiedział ze moge urodzic za 2 tyg w 37 tyg, ale nie musze ;p w kazdym bądz razie mam byc juz przygotowana i jesli bym urodzila za te 2 tyg to synek wazylby ok 2800-2900, swoja droga ja wazylam 2900 a maz 2800 jak sie urodzilismy coraz bardziej nie moge sie doczekac chwili narodzin synka.. a tymczasem uciekam wstawic kolejne pranie ubranek i biorę sie za prasowanie, bo czas ucieka.

Przepraszam ze tylko tak o sobie, w wolnej chwili doczytam co tam u Was dokładnie sie działo. Miłego dnia
za wizytę i za zakupy!! zaciskaj jeszcze nogi trochę

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
tak samo prowadzę mój zeszyt z przepisami

Hmm co by tu robić Mąż poszedł do pracy na 14, obiad już zjedzony i co teraz
teraz delektuj się ciszą i spokojem, bo to już długo nie potrwa

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
także tego.. liczę na datę z usg
A czop może odchodzić bez krwi..?

Mi się śniło dziś, że gin zapowiedział, że w ciągu 2tyg urodzę, a mała waży 3500 i lepiej, żeby już nie rosła, bo nie będzie SN.

W nocy takkkkk mi się wierciła, że aż zaciskałam pipowe mięśnie, żeby mi nie wyskoczyła

Ja wczoraj dzwoniłam do lekarki, która ma być pediatrą mojej Nikoli i sama biedna zachorowała. Dopiero jutro mam dzwonić i dowiedzieć się jak będzie przyjmować w przyszłym tyg.
Chciałam z nią porozmawiać o szczepieniach i przy okazji wziąć dla siebie skierowanie na mocz i krew.
a zgadza Ci się mniej więcej z usg i z tej daty co podałaś??

ja właśnie jutro jadę do pediatry, która leczyła mnie i trójkę mojego rodzeństwa, chcę z nią pogadać o szczepieniach i raczej jej w tym temacie zaufam, bo już nie mam siły na czytanie tego
Stary 2015-02-25, 14:40   #1082
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
A oto mój leżaczek
Dobrze się huśta? Bo ja jestem w trakcie szukania jakiegoś, bo teściowa ma kupić. Chodzi mi o to czy te składane nóżki nie blokują trochę? Nie wiem czy wziąć właśnie taki na biegunach czy taki majtany góra dół?

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
Ja juz w domu ktg w porzadku - serduszko pracuje dobrze, skurczy brak
To terminu ciecia nic sie nie powinno wydarzyc
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super To teraz tylko wypoczywać, spać i cierpliwie czekać

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 14:42   #1083
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Juz tylko tydzień zazdroszczę żeby wszystko poszlo dobrze i będziesz mieć już niedlugo kruszynke przy sobie

A Ty wiesz, że ja już też sprawdzałam czy u nas z Tesco dowożą od kiedy jestem na chorobowym to zauważyłam jak dużo ludzi chodzi po marketach przed południem. Wcześniej robilam zakupy 20-21 to było o wiele mniej ludzi...

A oto mój leżaczek
super leżaczek!!

u mnie chyba z almy dowożą, ale ja w takich burżujskich sklepach nie kupuję

Cytat:
no to super! jeszcze tydzień wytrzymasz
Stary 2015-02-25, 14:45   #1084
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Dobrze się huśta? Bo ja jestem w trakcie szukania jakiegoś, bo teściowa ma kupić. Chodzi mi o to czy te składane nóżki nie blokują trochę? Nie wiem czy wziąć właśnie taki na biegunach czy taki majtany góra dół?
Fajnie sie husta i te nóżki nie blokują. Ma też funkcje zablokowania kołyski i wtedy można spokojnie go karmić. Ma też wibracje, ale pewnie wyjdzie potem na ile jest praktyczny może potem służyć jako krzesełko. Na razie zapowiada sie fajnie
Stary 2015-02-25, 14:46   #1085
87marta78
Zadomowienie

To w koncu ktory termin bierze sie pod uwage?wedlug OM czy USG,bo juz sie pogubilam
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 14:49   #1086
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
super leżaczek!!

u mnie chyba z almy dowożą, ale ja w takich burżujskich sklepach nie kupuję
Dziękuję
Ja lubię alme, ale raczej na takie pojedyncze zakupy (tak samo jak Piotra i Pawła). Można tam dostać czasem fajne produkty, takie ktorych nie ma nigdzie indziej. Ale na co dzień? Podczas jednych zakupów można całą pensję zostawić
Stary 2015-02-25, 14:49   #1087
smv
Zakorzenienie

Mi położna mowila dziś ze OM
Stary 2015-02-25, 14:50   #1088
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
To w koncu ktory termin bierze sie pod uwage?wedlug OM czy USG,bo juz sie pogubilam
Według OM
Stary 2015-02-25, 15:08   #1089
DezireOrient
Raczkowanie

No to nam wychodzi 18 marzec według OM😨😬 to już niedługo a ja taka chora!!!

DezireOrient jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 15:11   #1090
87marta78
Zadomowienie

No tak,ale jak ktos nie mial regularnych miesiaczek?
Stary 2015-02-25, 15:14   #1091
smv
Zakorzenienie

No ja np hhe.. U mnie ciąza była "zaplanowana" tabletkami bo tak to by się pewnie nie udało.. Ciekawa jestem jak to będzie właśnie w moim przypadku
Stary 2015-02-25, 15:15   #1092
Magnifica
Zakorzenienie

Mam głupie pytanie u nas na stronie szpitala jest napisane, żeby wziąć 3 pary pajacyków lub 3 zestawy (kaftaniki+półśpiochy) i 3 cienkie body. I czy w szpitalu zakładają to body pod pajacyki czy jest tak cieplo, ze same body wystarczy jak maluch jest w rożku? Wiem, ze glupie pytanie, ale nie wiem jakie te body wziąć. Bo mam taki zestaw startowy z Nexta rozm.56 (3 pajacyki), ale body to mam juz 62. Chvialam wziac jeszcze dwa zestawy takie katfaniki plus półśpiochy. A nie wiem, co z tym body... chyba im bliżej terminu tym bardziej zaczynam głupieć...
Stary 2015-02-25, 15:19   #1093
irish cream
Raczkowanie

Dziewczyny padam
Tż chory, ma antybiotyk i zwolnienie do 5 marca. Nie chce nic pić, ani jeść, gorzej jak z dzieckiem. Rano byłam na ktg, wszystko ok. Później wstąpiłam do lumpka, kupiłam kilka ciuszków małemu. Później z tż do lekarza, zawiozłam mu do pracy zwolnienie, wstąpiłam na sekundkę do mamy, apteka, sklep i ledwo co żyje...
Gratuluje udanych wizyt.
Miłego popołudnia
Ja ide się zdrzemnąć
A tak z innej beczki: kanalizacje u nas na wsi robią Welcome XXI wiek
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 15:20   #1094
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego, co wiem to i tak liczą od OM.
Stary 2015-02-25, 15:21   #1095
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Niby najpewniejszy termin jest z OM i z pierwszego badania genetycznego (tego w okolicach 11 tygodnia). U mnie te terminy pokrywają się tj. 08.03
Stary 2015-02-25, 15:26   #1096
smv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Dziewczyny padam
Tż chory, ma antybiotyk i zwolnienie do 5 marca. Nie chce nic pić, ani jeść, gorzej jak z dzieckiem. Rano byłam na ktg, wszystko ok. Później wstąpiłam do lumpka, kupiłam kilka ciuszków małemu. Później z tż do lekarza, zawiozłam mu do pracy zwolnienie, wstąpiłam na sekundkę do mamy, apteka, sklep i ledwo co żyje...
Gratuluje udanych wizyt.
Miłego popołudnia
Ja ide się zdrzemnąć
Będziesz robić kupkę do rur wreszcie pamiętam jak u rodziców jeszcze kanalizacji nie było i nagle się okazywało ze szambonurki nie mogą przyjechać a szambo pelniutkie hehe był czad
Stary 2015-02-25, 15:40   #1097
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Hej.
Ja też po wizycie. Mały waży 3259g.
Niestety szyjka ani drgnęła od ostatniej wizyty
Tylko że ja mam jeszcze dwa tygodnie do terminu więc ma czas.
Nast wizyta za tydzień i za dwa tygodnie.
Tak więc witam w klubie
Na obiad dziś jadę do mamusi.
za wizytę

crystal25 nie, nie robił, śmiał się, jak mu o tym wspomniałam i powiedział, że wolałby, żeby natura swoje poprowadziła.

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny w nowym watku,jeszcze poprzedniego nie doczytałam a tu juz nowy

Widze po pierwszej stronie ze mamy juz sporo maluszków na swiecie, gratulacje dla dziewczyn , które juz urodziły.

Ja przez 3 dni cieszyłam sie obecnością męza w domku, niestety juz dzis pojechal . Troche spraw udało nam sie zalatwic, podpisalismy w koncu akt notarialny na kupno mieszkania, wczoraj zamówilismy w sklepie wozek 3w1 Graco Evo,jutro moze juz bedzie na sklepie

Wczoraj mialam wizyte u gin (35+6). Wyniki b.dobre, GBS ujemny. Synek waży 2550 kg , brak rozwarcia ale szyjka sie skraca, lekarz powiedział ze moge urodzic za 2 tyg w 37 tyg, ale nie musze ;p w kazdym bądz razie mam byc juz przygotowana i jesli bym urodzila za te 2 tyg to synek wazylby ok 2800-2900, swoja droga ja wazylam 2900 a maz 2800 jak sie urodzilismy coraz bardziej nie moge sie doczekac chwili narodzin synka.. a tymczasem uciekam wstawic kolejne pranie ubranek i biorę sie za prasowanie, bo czas ucieka.

Przepraszam ze tylko tak o sobie, w wolnej chwili doczytam co tam u Was dokładnie sie działo. Miłego dnia
za wizytę

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Hej, ja cały dzień przeleżałam tak mnie napier..... plecy. W nocy też się cały czas przekręcałam przez te plecy. Robiłam ćwiczenia rozciągające, trochę pomogło ale za każdy razem czułam, jak mi coś przeskakuje w odcinku lędźwiowym.

Jedynym plusem dzisiejszego dnia jest to, że jednak na pani od okien zadzwoniła do mnie rano, że ma kilka godzin wolnych i umyła mi okna i podłogi. Zapłaciłam 40 zł Przynajmniej okna mam z głowy, bo tak by czekały na mycie kilka miesięcy. Teraz boję się stanąć na krześle, bo mam zawroty głowy.

Crystal - żeby Ci znowu nie przeszło do głowy stawać na krześle.

Edith - musisz porozmawiać z brzuszkiem, może jak poprosisz małą żeby już wyszła na świat to posłucha

Następna chora. Trzymaj się kochana
ja w nocy męczyłam się z bólem krzyża, masakra, nie mogłam się na żadnym boku ułożyć. Dobrze zrobiłaś z tą panią od okien, masz spokój i już a z Córcią będziemy dziś z tż oboje rozmawiać

Cytat:
Juz tylko tydzień zazdroszczę żeby wszystko poszlo dobrze i będziesz mieć już niedlugo kruszynke przy sobie

A oto mój leżaczek
bardzo ładny!!!

nouvelle2 jakie ładne ubranka!

Cytat:
za badanie

Choruszki trzymajcie się i dużo zdrówka życzę!

Mnie odwiedziła przyjaciółka i właśnie pojechała, milusio upłynęło mi całe południe i część popołudnia
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 15:45   #1098
irish cream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Będziesz robić kupkę do rur wreszcie pamiętam jak u rodziców jeszcze kanalizacji nie było i nagle się okazywało ze szambonurki nie mogą przyjechać a szambo pelniutkie hehe był czad
U nas też była parę razy taka akcja A najgorzej jak niektórzy sąsiedzi w ogóle szambonurków nie uznają, tylko ten "potoczek" tak sobie płynie rowami... Najpiękniejsze zapachy są w sobotnie letnie wieczory hehe
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 15:46   #1099
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
według OM lub ewentualnie pierwszego USG genetycznego, tego w 11-13 tygodniu

jeśli ktoś miał nieregularne cykle to wiadomo, że nie da się tak idealnie obliczyć

Cytat:
Mam głupie pytanie u nas na stronie szpitala jest napisane, żeby wziąć 3 pary pajacyków lub 3 zestawy (kaftaniki+półśpiochy) i 3 cienkie body. I czy w szpitalu zakładają to body pod pajacyki czy jest tak cieplo, ze same body wystarczy jak maluch jest w rożku? Wiem, ze glupie pytanie, ale nie wiem jakie te body wziąć. Bo mam taki zestaw startowy z Nexta rozm.56 (3 pajacyki), ale body to mam juz 62. Chvialam wziac jeszcze dwa zestawy takie katfaniki plus półśpiochy. A nie wiem, co z tym body... chyba im bliżej terminu tym bardziej zaczynam głupieć...
ja pod pajaca biorę body z krótkim rękawem, myślę, że aż tak gorąco żeby dziecko w samym body leżało to nie będzie

Cytat:
Dziewczyny padam
Gratuluje udanych wizyt.
Miłego popołudnia
Ja ide się zdrzemnąć

ale dzień, dużo załatwiłaś trzymaj się z dala od TŻ żeby się nie zarazić!

ja wypróbowałam laktator, zassałam sobie suta i nawet jakieś kropelki się pojawiły, więc chyba działa
i teraz pytanie do Was, jak sterylizowałyście laktatory??
Stary 2015-02-25, 15:54   #1100
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
ja pod pajaca biorę body z krótkim rękawem, myślę, że aż tak gorąco żeby dziecko w samym body leżało to nie będzie

ja wypróbowałam laktator, zassałam sobie suta i nawet jakieś kropelki się pojawiły, więc chyba działa
Dziękuję za odpowiedź moze wyczaje jakies body rozmiaru 56 w Tesco bo kurczę nie mam żadnego, a 62 chyba za duże będą pod te pajacyki.

Co do laktatora to w instrukcji obsługi mojego jest napisane, żeby gotować wszystkie części (oprocz tych gumowych) przez 5 minut. Ale ja mam taki zwykły ręczny
Stary 2015-02-25, 15:55   #1101
żona_marcina
Rozeznanie

Help!!!

Dziewczyny poradźcie coś na ból pleców bo nie wydolę. Czuje się tak, jakby mnie bardzo porządnie przewiało albo jakbym się przedźwigała a ból idzie w nogę.
Jak chodzę to boli, ale jak się położę to jest jeszcze gorzej - nie mogę wstać i muszę znowu pochodzić, żeby rozchodzić ból.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 15:56   #1102
martunka88
Rozeznanie

Sporo dzisiaj było wizyt, w tym moja Chyba rośnie mi synek finansista w zeszłym tyg. miałam 2 razy KTG robione, bo wychodziły skurcze i mały taki niespokojny jakby już chciał wyjść. Po tym byliśmy w PZU przenieść ubezpieczenie i się okazało, że kaska nam przepadnie jeśli mały urodzi się w lutym. I co za niespodzianka na dzisiejszym KTG? Ledwo jeden słaby skurcz, mały mega spokojny, aż położna się zdziwiła porównując poprzednie dwa zapisy i powiedziała, że synek chyba zmienił zdanie
I znowu przytyłam- 1,2kg w ciągu tygodnia, a podobno tuż przed porodem waga stoi w miejscu... także może dotrwamy nawet do tp, oby nie przenosić, bo to dodatkowe 5-6dni, a ja już ledwo chodzę.

Cytat:
Zaraz zamierzam zaraz swój wysterylizować, planuję wykorzystać sterylizator mikrofalówkowy.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 15:56   #1103
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też była parę razy taka akcja A najgorzej jak niektórzy sąsiedzi w ogóle szambonurków nie uznają, tylko ten "potoczek" tak sobie płynie rowami... Najpiękniejsze zapachy są w sobotnie letnie wieczory hehe
Fuuuuuuuj. Ludzie to nie mają za grosz kultury
Stary 2015-02-25, 15:58   #1104
87marta78
Zadomowienie

Sorry ze Wam tak marudze,ale o niczym innym nie umiem myslec,tylko o tym ze urodze po terminie,ze znow bede musiala Bog wie ile lezec w szpitalu, a to dla mnie mega stres na sama mysl chce mi sie plakac ;(
Stary 2015-02-25, 16:00   #1105
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Help!!!

Dziewczyny poradźcie coś na ból pleców bo nie wydolę. Czuje się tak, jakby mnie bardzo porządnie przewiało albo jakbym się przedźwigała a ból idzie w nogę.
Jak chodzę to boli, ale jak się położę to jest jeszcze gorzej - nie mogę wstać i muszę znowu pochodzić, żeby rozchodzić ból.
Masz piłkę do ćwiczeń? Mnie jak boli kręgosłup to na niej się kręcę i trochę przechodzi
Stary 2015-02-25, 16:01   #1106
smv
Zakorzenienie

Sama się z bólami pleców męczę i właśnie mam uczucie jakby mnie przewialo ;/
Stary 2015-02-25, 16:10   #1107
NinaCzenko
Przyczajenie

Gratulacje dla dziewczyn które urodziły
Ja odliczam już dni do porodu.Nie mogę się doczekać!
NinaCzenko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 16:11   #1108
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź moze wyczaje jakies body rozmiaru 56 w Tesco bo kurczę nie mam żadnego, a 62 chyba za duże będą pod te pajacyki.

Co do laktatora to w instrukcji obsługi mojego jest napisane, żeby gotować wszystkie części (oprocz tych gumowych) przez 5 minut. Ale ja mam taki zwykły ręczny
no właśnie u mnie w instrukcji obsługi jest, że trzeba wysterylizować, ale jak to już nie zaraz wujek google będzie musiał pomóc

Cytat:
Help!!!

a masz piłkę taką dużą? jak mnie bolą plecy to sobie na nią siadam i się bujam, kręcę kółeczka, skaczę i pomaga

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Sporo dzisiaj było wizyt, w tym moja Chyba rośnie mi synek finansista w zeszłym tyg. miałam 2 razy KTG robione, bo wychodziły skurcze i mały taki niespokojny jakby już chciał wyjść. Po tym byliśmy w PZU przenieść ubezpieczenie i się okazało, że kaska nam przepadnie jeśli mały urodzi się w lutym. I co za niespodzianka na dzisiejszym KTG? Ledwo jeden słaby skurcz, mały mega spokojny, aż położna się zdziwiła porównując poprzednie dwa zapisy i powiedziała, że synek chyba zmienił zdanie
I znowu przytyłam- 1,2kg w ciągu tygodnia, a podobno tuż przed porodem waga stoi w miejscu... także może dotrwamy nawet do tp, oby nie przenosić, bo to dodatkowe 5-6dni, a ja już ledwo chodzę.

Zaraz zamierzam zaraz swój wysterylizować, planuję wykorzystać sterylizator mikrofalówkowy.
nie mam takiego cuda

oby się udało jeszcze kilka dni wytrzymać do marca, dobrze, że synek współpracuje

Cytat:
Sorry ze Wam tak marudze,ale o niczym innym nie umiem myslec,tylko o tym ze urodze po terminie,ze znow bede musiala Bog wie ile lezec w szpitalu, a to dla mnie mega stres na sama mysl chce mi sie plakac ;(
nie martw się jeszcze kilka dni do terminu, może się samo zacznie!
Stary 2015-02-25, 16:15   #1109
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
kochana ale nie nastawiaj się tak...do szpitala każda z nas pójdzie-trzeba sobie wytłumaczyć że idzie się tam by wydobyć maleństwo. Ja też nie chciałabym przenosić ale większego wpływu na to nie mam więc nastawiam się,ze będzie jak ma być. Troche optymizmu mamuśka
Stary 2015-02-25, 16:16   #1110
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie u mnie w instrukcji obsługi jest, że trzeba wysterylizować, ale jak to już nie zaraz wujek google będzie musiał pomóc
Wujek google zawsze pomocny ja sterylizowanie wszystkiego zaczynam od przyszłego tygodnia. Duży gar i będę gotowac laktator, smoczki i butelki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości