Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-25, 18:19   #4741
maartussss
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

Dziewczyny, które mają kartę rossnę, jak sprawdzić rabaty na karcie? Bo na moim profilu w rossmannie, nie widzę w ogóle, że mam aktywowaną kartę, a mam ją od 3 lat
Może ktoś coś wie na ten temat?

edit: juz wiem co było nie tak, miałam kartę zarejestrowaną na inny email taka blondynka ze mnie

Edytowane przez maartussss
Czas edycji: 2015-02-25 o 18:29
maartussss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 18:23   #4742
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Gratuluję!

A co do tego drugiego....

Litości chyba bym się szanownej cioci zaczęła rechać do słuchawki
Mnie zamurowało Więc na rechot zabrakło czasu :P

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Truskawka, my na początku mieliśmy taką rozmowę z siostrą cioteczną TŻ ma teraz jakoś 13 lat.. no i pyta się czy mamy imię itp. a że nie znaliśmy płci, to powiedzieliśmy, ze dla chłopca Michał, dla dziewczynki Julia. a ta wielce oburzona: "Julia? przecież ja mam tak na imię. absolutnie, znajdźcie coś innego, ja miałam być jedyną"
Wiesz... Jej idzie jeszcze wypaczyć. Nastolatka Z burzą hormonów A nie 50 letnia baba :P

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość

Za to moja teściowa miała obrzydliwy zwyczaj karmienia mojej młodszej, jak już zaczęła coś jeść- lizała łyżeczkę zrobiłam wykład i już tak nie robiła, ale tylko u nas. U swojej córki, której synek jest parę mies młodszy od naszej, już notorycznie. I mały w wieku 3 lat miał próchnicę
O masakra... Moja rodzona matka też ma taki zwyczaj, a co lepsze, jak jej zwróciłam uwagę to odparła, że bez przesady i dziecko do zarazków też się musi przyzwyczajać...

Tak sobie myślę, że cieszę się, że będę z dzieckiem może dłużej niż rok, bo tyle rzeczy mnie w ludziach denerwuje, i za tyle rzeczy bym rozszarpała, że to i bezpieczniej dla społeczeństwa, że sama się dzieckiem zajmę:P
Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Melduje się z domu
Super, że w domu. Leż i wypoczywaj

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Obrzydliwe... To tak, jak oblizywanie smoczka Spotkaliśmy się kiedyś ze znajomymi, ich córce upadł smoczek a ojciec co? Oblizał i oddał dziecku To nic, że minutę wcześniej fajkę jarał
O kolejny punkt na liście wywołujący u mnie nerwy. Nie mówię, że trzeba każdorazowo odkazić, ale chociaż wodą mineralną przemyć... a nie do paszczy...

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Też mnie doprowadza do szału to ciumkanie i guganie do dziecka A najgorsze jak moja teściowa uspokaja 4 miesięcznego wnuka na rękach i prosto do ucha "ciiiiiiiii" No rozwala mnie to i jak usłyszę takie coś do mojego dziecka to ubiję

A co do ciotki to sorry, ale ja bym się jej roześmiała do słuchawki Ostatnio wpadliśmy na pomysł imienia i powiedziałam koleżance, to ta się oburzyła, że u nich to pewniak i będziemy się myliły jak się spotkamy... No tak, tylko oni nawet dziecka w planach jeszcze nie mają
Mam znajomą, której 3 letnia córka praktycznie nie mówiła a jak już to "trzeszczała" i po licznych wizytach u psychologów, logopedów i innych logów wyszło, że praktycznie wszyscy do małej ciumkali, gugali, "pysiaczkowali" i ona po prostu nie umiała poprawnie mówić, a takie trzeszczenie na zasadzie: no pysiaaacckuuuu daj nószkkkeeee albo: no ti ti ti ti taka ksssiieeezniiicka maluteńka, było trudne, więc w ogóle mówiła mało... Logopeda ich zje**ł krótko mówiąc i chyba zmądrzeli.

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Wiecie co, przejrzałam teraz analizy Sroki dot. kąpieli, kremów z filtrem, chusteczek bo chyba tylko tego będziemy używać. Beż żadnych emolientów, oliwek itp. I zaskakuje mnie fakt, że marki które uważają się za guru w produkcji kosmetyków dla dzieci mają takie złe składy! Bo gdybym tego nie przeczytałato w życiu nie kupiłabym niemowlęciu czegoś rossmanowskiego albo biedronkowego. A tutaj okazuje się, że właśnie warto i nawet tanio.

Takie przemyslenia mnie naszły ;D
To tak jak z kremami dla kobiet. Loreal kremy z tej półki "komercyjnej" ma najdroższe. A syf to niemożliwy. Same sylikony, praktycznie zero substancji aktywnych. To już ładniejszy i bardziej wartościowy skład ma ziaja, albo celia (takie kremiki za kilka zł do dychy).

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie.
Wszystko w porządku, jak to lekarz powiedział jesteśmy w zdrowej, książkowej ciąży. Macica nad pępkiem (cowie ). Zalecił zrobić Usg żeby sie upewnić że urosła prawidłowo. Może jutro nas pani wciśnie, będzie dzwonić. A jak nie jutro to w przyszłym tygodniu ale to już ja sama bo mąż idzie do szpitala na badania.
Ciśnienie piękne i już nie powinno się nic zmienić.
Także Emilka szczęśliwa.
Super, że na wizycie ok

Ja dziś się na chwilę wyrwałam z domu ! Za zgodą mego lekarza. Kupiłam sobie sukienkę i wypiłam czekoladę na gorąco z bitą śmietaną

A teraz leżę jak pan bóg przykazał
Stary 2015-02-25, 18:24   #4743
Emilia 25
404 Not Found

Dzięki dziewczyny. aaaa i już jest ułożona główkowo.
Stary 2015-02-25, 18:35   #4744
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny, jak widac są różne szkoły

No właśnie... Taki zwykły to np. Bambino w różówym opakowaniu? Sroka dosyć łagodnie go opisała

A specjalny to np. z babydream albo sudocream tak?
Normalne to własnie np. taki Bambino a te do zadań specjalnych jak już odparzenie się zrobi są z CYNKIEM i ten cynk używany za często może zrobić kuku z tego co zrozumiałam

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 18:36   #4745
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Dzięki dziewczyny. aaaa i już jest ułożona główkowo.
A moja jeszcze miednicowo, cokolwiek to znaczy
Kurcze, ale powiem szczerze, że juz się nie mogę doczekać, aż będę ją trzymać na rękach.
Stary 2015-02-25, 18:42   #4746
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dobrze że już u siebie Będziesz miała więcej czasu dla nas no i uważaj na siebie

fajne ubranka

truskawka
O ja miałam identyczną sytuację w niedziele Rozmawiając z babcią powiedziałam o małej Majka, a babcia tak słucha i mówi " tylko nie chrzcijcie tak dziecka!" Ja pytam czemu, a ona że siostra mojej ciotki tak dała dziecku Moja mama się wtrąciła i powiedziała że co z tego i że jakbyśmy mieli na to patrzyć to imienia byśmy nie wybrali. Ale babci wybaczam, bo kocham

drugie ładniejsze

mimi
za 31 t!

bardzo fajna stronka, zapisałam sobie

bardzo chcemy

agnes
jak byłam dwa tygodnie temu na uczelni dziewczyny stwierdziły że mi brzuch znacznie opadł, prawdę mówiąc sama zauważyłam. Może jest to spowodowane tym że mała już główkowo ułożona

Biorę się za prasowanie ubranek
Moja mala tez glowkowo ulozona
Dzis skacze jak szalona z przodu brzucha

Dno oka ok. Jsli wwgowo bedzie.ok rodze naturslnie. Wwda mi poleciala tylko sporo ale nie wiem ile bi tego juz nie sprawdzali w okulary i tak po porodzie dopiero zmienie

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 18:42   #4747
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
A moja jeszcze miednicowo, cokolwiek to znaczy
Kurcze, ale powiem szczerze, że juz się nie mogę doczekać, aż będę ją trzymać na rękach.
Ja wczoraj na SR i podczas zwiedzania podówki widziałam dwoje maluszków takich slicznych..i normalnie troszkę popatrzyłam i uceikałam, bo bym się jak bóbr popłakała..ja już chcę mojego synusia na świecie..
ale tak,żeby urósł i dwa miesiące minęły jak 2 dni..

Emilia gratuluję wizyty

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 18:42   #4748
loluska
Zakorzenienie

hania
proszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 28270250.jpg (31,2 KB, 21 załadowań)

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 18:43   #4749
Nadzieja87
Zakorzenienie

Mój jest główkowo, co oznacza czekania w bożence
Swoją drogą coś nie podoba mi się miejsce gdzie młody główkę trzyma. Bo myślałam że dopiero przed porodem dziecko się wstawia w kanał rodny, a ja dziś mam wrażenie że on mi za nisko siedzi jakby się wstawiał...?! Wcześniej czkał raz z prawej raz z lewej a teraz na samym środku w pani B.

Albo mi się wydaje?! Nie wiem no

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-02-25 o 18:45
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 18:59   #4750
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka, jadę do centrum krwiodawstwa odebrać kolejne wyniki na te moje przeciwciała. A potem zaraz do Ikei Najwyżej zostawię mężowi remont pokoju na głowie, jak ja będę w szpitalu.
Cieszę się, że wyniki są ok, trzymam kciuki żebyś te 2 tyg mogła jeszcze w domu zostać

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Szwu nie mam, na razie nie potrzeba.
Mam bezwzględny zakaz chodzenia. Tylko siku i ewentualnie zrobić sobie herbate i coś do jedzenia (no muszę to robić bo nikogo z rana na chacie nie ma).
Luteina i magnez.
Do końca ciąży się nie ruszać.
Super, że już w domu jesteś, odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
ja to słyszałam, zeby tego nie kupować tylko zwykły spirytus i potem rozcienczac. no i tak sie własnie zastanawiam.
no i Sudocrem to chyba taki malutki sobie kupię, skoro on tylko na odparzenia jest
ja kupiłam te gaziki nasączone do pępka 20szt wystarczy bo kikut dość szybko odpada.

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Dziś pogoda piękna to i humor mam lepszy
Wróciłam z długiego spaceru i biorę się za codzienne sprzątanie
Wrzucam wam weekendowe zakupy mojej zwariowanej mamuski
Później czeka mnie nadrabianie was
babcia zwariowała

Cytat:
super! ważne, że się podoba
Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
poka poka
ja zamawiałam w niedzielę i już mam paczuszkę od r_p dziś przyszła, tylko, że ja w paczkomacie odbierałam.
Cytat:
dosyć szybko przyszła. w piątek pamiętam składałam zamówienie a we wtorek już była - tylko z kurierem miałam przeboje

super, ze wózek się podoba!

a ja zrobiłam sobie w koncu pazurki;P i zrobiłam makaron z kurczakiem, szpinakiem i pomidorami suszonymi

nooosz kurrrr to co z moją paczką zamówiłam kurierem bo się nie ruszam z domu przez tą chorobę i ni ma

Cytat:
Jestem po wizycie.
Wszystko w porządku, jak to lekarz powiedział jesteśmy w zdrowej, książkowej ciąży. Macica nad pępkiem (cowie ). Zalecił zrobić Usg żeby sie upewnić że urosła prawidłowo. Może jutro nas pani wciśnie, będzie dzwonić. A jak nie jutro to w przyszłym tygodniu ale to już ja sama bo mąż idzie do szpitala na badania.
Także Emilka szczęśliwa.
za wizytę

uuufff przebrnęłam

Co do wkładek laktacyjnych to ja kupiłam jednorazowe na razie 60 szt.
Matki siateczkowe zamówiłam 5szt.
Co do pupki to ja zamierzam używać po kupie kremu z hippa tego zwykłego w okrągłym opakowaniu i do buzi też go będę używać a do ciałka oliwkę a później balsam na odparzenia linomag zielony kupię i z hippa krem na odparzenia i tyle
A trzeba używać kremu na słońce i złą pogodę do buzi specjalnego czy może być ten zwykły w okrągłym opakowaniu hippa (taki jak bambino)?
Co do pampersów to kupię 2x jedynki a resztę już dwójek, chusteczki nawilżane kupuję z hippa i te tami zielone, a pieluchy to pampers jak na razie.

Dziewczyny co do wózka to zrobiłam Wam zdjęcie ale spacerówki nie odpakowałam z folii nawet więc nie robiłam, ale stoi i czeka zapakowana sory za jakość ale mój telefon już od kilku msc ma iść do naprawy i jakoś dotrzeć nie może no i to sztuczne światło wszystko psuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150225_183642.jpg (86,0 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150225_183712.jpg (82,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150225_183945.jpg (74,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150225_184119.jpg (93,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150225_184155.jpg (79,8 KB, 18 załadowań)

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 19:04   #4751
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Swoją drogą coś nie podoba mi się miejsce gdzie młody główkę trzyma. Bo myślałam że dopiero przed porodem dziecko się wstawia w kanał rodny, a ja dziś mam wrażenie że on mi za nisko siedzi jakby się wstawiał...?! Wcześniej czkał raz z prawej raz z lewej a teraz na samym środku w pani B.

Ja tez dzisiaj mam takie wrażenie, jakby mi dziecko bardzo nisko juz siedziało. Niefajne uczucie, bo nawet boje się wyprostować.
Stary 2015-02-25, 19:06   #4752
Nadzieja87
Zakorzenienie

Ruskaa wow! Jestem zachwycona ❤

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Ja tez dzisiaj mam takie wrażenie, jakby mi dziecko bardzo nisko juz siedziało. Niefajne uczucie, bo nawet boje się wyprostować.
Wiesz, że ja czuję ruchy jakby pod wzgorkiem łonowym tak to ja nie miałam
Stary 2015-02-25, 19:06   #4753
loluska
Zakorzenienie

Ruśka
piękny

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 19:07   #4754
karol_ak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość

Aaa przyszedł wózek full wypas nam dali, pokrowce na koła, moskitiera i folia na gondolkę, spacerówkę i fotelik parasolka, uchwyt na kubek i inne dodali 2 śliniaki gratis
Jestem zakochana w nim, sponsorom (rodzice) się bardzo podoba, nawet mama patrzyła jak z nim w lustrze wygląda i mówi " z takim to ja mogę na spacery chodzić haha " więc jest super
przypomnij jaki w końcu wybraliście, i
edit: ano już widzę, piękny !

Cytat:
Słuchajcie, może któraś mnie oświeci bo naśłuchałam się miliona opinii i nie wiem, ktora dobra.
Jeśli przewijam dziecko to smaruję czymś dupkę? Bo widzę to tak: zrobi siku, ja wycieram chusteczką, zakładam kolejną pieluchę.
zrobi kupkę, obmywam dupkę np. wacikiem i wodą, zakładam pieluszkę. A kiedy smaruje się tymi kremami, czy specyfikami na odparzenia/przeciwko odparzeniom?

A po kąpieli z dodatkiem płynu już chyba nic nie będe nakładać? Jakie to wszystko skomplikowane ;(
na początku smarowałam za każdą zmianą pieluszki tylko zwykłym kremem albo maścią, używałam linomag
tym bardziej że noworodek robi dużo razy kupke
specyfiki jak się odparzenia pojawiały, sporadycznie więc, i nigdy nie zastosowałam sudocremu po kąpieli jak nie ma problemów skórnych nie smaruję niczym, nigdy nie używałam oliwki, co jakiś czas balsam, mleczko, ale to wyjdzie w praniu bo bardzo różnie dzieci reagują
u nas azs więc w grę wchodzą emolienty też

Emilia 25 za wizytę

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Tylko w sumie są dwa rodzaje kremów: jedne takie zwykłe nawilżające na dupkę żeby przeciwdziałały odparzeniom i te drugie z cynkiem jak już coś się zrobi. I też się zastanawiam czy tych zwykłych nawilżających nie trzeba przy każdym przewijaniu
Bo tych z cynkiem to na pewno nie
no tych z cynkiem to nie

agnes188 za oczy

xhankax to koniecznie jedź sama na zakupy następnym razem

majaa no i od razu humor lepszy

Edytowane przez karol_ak
Czas edycji: 2015-02-25 o 19:10
karol_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 19:08   #4755
maartussss
Zadomowienie

ruska piękny wózek
Stary 2015-02-25, 19:13   #4756
agnes188
Zakorzenienie

Hania ty przeciwciala robilas prywatnie ?jesli tak to ile placilas ?

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 19:13   #4757
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ruskaa wow! Jestem zachwycona ❤

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Ruśka
piękny
fenkju

Ja dość często czuję nisko ruchy ale to od początku w sumie, mały jak do tej pory ułożony podłużnie.

Karolak wzięliśmy Bebetto Holland i fotelik Cybex Aton3

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-02-25, 19:17   #4758
jagodowa07
Zadomowienie

Ruska super!!! też się do niego przymierzam i nie mogę doczekać kiedy będzie tak stał u mnie
Stary 2015-02-25, 19:23   #4759
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
ruska piękny wózek
Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Ruska super!!! też się do niego przymierzam i nie mogę doczekać kiedy będzie tak stał u mnie

no właśnie ja się nie mogłam doczekać kiedy małż wróci i mi go wniesie i złoży teraz bym tylko nim jeździła

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-02-25, 19:26   #4760
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
A wkładki laktacyjne to kupujecie wielorazowe czy jednorazowe?

aa i kupujecie monitor oddechu? prawie 300 zł kosztuje hmm
Monitora nie kupuję. Wkładki jednorazowe kupiłam na razie ale zastanawiam się nad wielorazowymi, bo szło mi tego mnóstwo

Cytat:

Słuchajcie, może któraś mnie oświeci bo naśłuchałam się miliona opinii i nie wiem, ktora dobra.
Jeśli przewijam dziecko to smaruję czymś dupkę? Bo widzę to tak: zrobi siku, ja wycieram chusteczką, zakładam kolejną pieluchę.
zrobi kupkę, obmywam dupkę np. wacikiem i wodą, zakładam pieluszkę. A kiedy smaruje się tymi kremami, czy specyfikami na odparzenia/przeciwko odparzeniom?

A po kąpieli z dodatkiem płynu już chyba nic nie będe nakładać? Jakie to wszystko skomplikowane ;(
Ja myłam pupkę wacikami i wodą po kupce, po siku tylko osuszałam. Na początku smarowałam pupkę przy każdej zmianie pieluszki maścią witaminową, bepanthenem ( na zmianę), ale bardzo cieniutko. Po kilku tyg już tylko po kupie, chyba, że pupa była czerwona. A w szpitalu leżałam na sali z laską, która smarowała tak grubo tą biedną pupę swojej córki, że pół kremu prawie na raz jej szło Jak to położna zobaczyła to nieźle ją "pouczyła"...
Po kąpieli, jak skóra była ładna, to niczym nie smarowałam. Ewentualnie kremem nawilżającym, np. Bambino, jak sucha skóra była. Oliwek nie używałam.

Cytat:
Jestem po wizycie.
Także Emilka szczęśliwa.

Cytat:

Dawno sobie nic nie kupiłam, tak więc zaszalałam dzis i jeansową ramoneskę na okres po ciąży kliknęłam
Bardzo ładna

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość

Tak sobie myślę, że cieszę się, że będę z dzieckiem może dłużej niż rok, bo tyle rzeczy mnie w ludziach denerwuje, i za tyle rzeczy bym rozszarpała, że to i bezpieczniej dla społeczeństwa, że sama się dzieckiem zajmę:P

Ja dziś się na chwilę wyrwałam z domu ! Za zgodą mego lekarza. Kupiłam sobie sukienkę i wypiłam czekoladę na gorąco z bitą śmietaną

A teraz leżę jak pan bóg przykazał
Pokaż sukienkę

Hehe no ja sobie nie wyobrażam zostawić dziecka np. po pół roku nawet z babcią Też tak mam, że mi się wiele ludzkich zachowań nie podoba Ten roczny macierzyński to dla mnie super sprawa

Cytat:

Też tak miałam w pierwszej ciązy, niefajne uczucie Ale to chyba nic niepokojącego.

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 19:35   #4761
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, przejrzałam teraz analizy Sroki dot. kąpieli, kremów z filtrem, chusteczek bo chyba tylko tego będziemy używać. Beż żadnych emolientów, oliwek itp. I zaskakuje mnie fakt, że marki które uważają się za guru w produkcji kosmetyków dla dzieci mają takie złe składy! Bo gdybym tego nie przeczytałato w życiu nie kupiłabym niemowlęciu czegoś rossmanowskiego albo biedronkowego. A tutaj okazuje się, że właśnie warto i nawet tanio.

Takie przemyslenia mnie naszły ;D
To prawda :/ i to jest straszne bo często rodzice nie interesują się składami, kupują najdroższe kosmetyki myśląc, że to samo dobro dla dziecka a niekoniecznie...

Cytat:

Ja na początku przy każdej zmianie pieluszki smarowałam pupę kremem pielęgnacyjnym hipp, później babydream (bez cynku), jak się pojawiało zaczerwienienie to odrobinka sudocremu - syn ma prawie 2 lata a ja zużyłam 2-3 próbki , albo bepathenem. Później przestałam smarować przy każdej zmianie bo uznałam, że bez sensu to no i pupa ładna. Smarowałam na noc, po nocy, po wielkiej kupie

Raz w tygodniu po kąpieli smarowałam balsamem hipp lub olejem ze słodkich migdałów.

Cytat:
Jestem po wizycie.
Także Emilka szczęśliwa.

Cytat:
To normalne. Ja ostatnio miałam wrażenie, że dziecko mam już między nogami a podczas badania lekarz mi pokazał jak wysoko siedzi co nie wyklucza tak niskich ruchów, mała sobie gmera tam

Ruska super wózek i fotelik

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Hehe no ja sobie nie wyobrażam zostawić dziecka np. po pół roku nawet z babcią Też tak mam, że mi się wiele ludzkich zachowań nie podoba Ten roczny macierzyński to dla mnie super sprawa
Piona mój ma 21 miesięcy i nadal nie wyobrażam sobie, że zostaje z którąś z babć.

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 19:42   #4762
truskawkaxx
Zadomowienie

Ruska - super wózek

Moja mała mnie kopie, a ja mam taki dziwny nastrój, że zaraz się rozpłaczę...

W ogóle... Mam przyjaciółkę w moim wieku... I tak strasznie widzę jak nam się tak no, trochę tematy rozjeżdżają.

Ona jest na etapie, o którym ja dawno już zapomniałam. Czyli poszukiwania fajnego faceta i przerabiania po drodze pacanów. U mnie to był okres liceum, po maturze poznałam męża i tak już prawie 7 lat razem... Dla mnie to są normalnie lata świetlne temu i czasami ciężko mi się wczuć w jej sytuację. Ona ma chyba podobnie, bo ja urządzam dom, kompletuję wyprawkę, a dla niej to znowu przyszłość odległa jak inna galaktyka. Podobnie z pracą, ja pracowałam praktycznie od 16 roku życia, praca, w której teraz jestem zatrudniona mogłaby być moją docelową, fajnie płatna i ogólnie fajna. Ona pracy dopiero szuka po studiach, zaczyna na jakichś zleceniach. Ja już zapomniałam jak to jest być bez pracy, bo zmieniałam zwykle poprzednią na kolejną.

Dalej mamy dużo wspólnych tematów, poglądy nas łączą, ale widać ten rozdźwięk życia prywatnego. Jakoś się to nasila wręcz ostatnio.
Stary 2015-02-25, 19:45   #4763
TienShan
Zakorzenienie

Truskawka ja się też tak rozjechałam z jedną bliską koleżanką i teraz już się nie możemy dogadać zupełnie Tym bardziej, że ciągle wysłuchiwałam, że już śluuub, dzieeecko, druuugie a ona dopiero teraz za mąż wychodzi, jakby to moja wina była

Stary 2015-02-25, 19:45   #4764
Santilia
Wtajemniczenie

ja kupiłam jednorazowe wkładki laktacyjne, z TT, 60szt.
i właśnie sobie uświadomiłam że nie kupiłam żadnego kremiku do ciałka... może nie będzie konieczne smarowanie, nie chciałabym od początku przyzwyczajać skóry to tego wszystkiego...

pamiętam jak pilnowałam bliźniaków, to po kupie/przy zaczerwienieniach tylko smarowałam pupki. i wtedy linomag/bepanthen. maść z wit. A sprawdza się na wszystko (sama stosuję)

Ruska, świetny wózek!!!

Mąż przemówił ludzkim głosem zjechałam go od góry do dołu, powiedziałam, co mi leży na wątrobie... mam nadzieję, że pójdzie po rozum do głowy..

macie jakiś pomysł, co ugotować na obiad dla 10 osób? (6 dorosłych + dzieci) nie chcę stać w garach, miałam zamiar zrobić gołąbki, ale boję się, że skisną..

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 19:52   #4765
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:

Pokaż sukienkę

.
Poczekać muszę aż małżonek powróci, co by mi fotencję strzelił

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Truskawka ja się też tak rozjechałam z jedną bliską koleżanką i teraz już się nie możemy dogadać zupełnie Tym bardziej, że ciągle wysłuchiwałam, że już śluuub, dzieeecko, druuugie a ona dopiero teraz za mąż wychodzi, jakby to moja wina była
Nas jeszcze różni to, że ona nie chce mieć dzieci i dzieci nie lubi. Na temat mojej ciąży czy dziecka nie rozmawiamy wcale. Czasami jednak ona potrafi powiedzieć coś co mnie jakoś tam może nie urazi, ale robi mi się dziwnie. Np. że dla niej karmienie piersią jest obrzydliwe. Albo rzuciła mi hasłem: chcesz na pewno rodzic SN? Bo wiesz... potem z seksem to już kiepsko, ja bym sobie i mężowi tego nie zrobiła.

No ogólnie... Zaczynam się obawiać, że po urodzeniu całkiem nam się rozjedzie znajomość. Szczególnie biorąc pod uwagę jej niechęć do maluchów.

Cytat:

Mąż przemówił ludzkim głosem zjechałam go od góry do dołu, powiedziałam, co mi leży na wątrobie... mam nadzieję, że pójdzie po rozum do głowy..

macie jakiś pomysł, co ugotować na obiad dla 10 osób? (6 dorosłych + dzieci) nie chcę stać w garach, miałam zamiar zrobić gołąbki, ale boję się, że skisną..
Dobrze, że mówi ludzkim głosem.

Ja bym zrobiła ziemniaki, mizerię i wrzuciła udka do piekarnika. W miarę szybko powinno się zrobić. Ewentualnie w piekarniku można jakieś mięsko z woreczka, albo karczek w keczupie (pyszny, a robi się praktycznie sam).

To też zależy od smaków rodziny
Stary 2015-02-25, 19:57   #4766
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Poczekać muszę aż małżonek powróci, co by mi fotencję strzelił

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Nas jeszcze różni to, że ona nie chce mieć dzieci i dzieci nie lubi. Na temat mojej ciąży czy dziecka nie rozmawiamy wcale. Czasami jednak ona potrafi powiedzieć coś co mnie jakoś tam może nie urazi, ale robi mi się dziwnie. Np. że dla niej karmienie piersią jest obrzydliwe. Albo rzuciła mi hasłem: chcesz na pewno rodzic SN? Bo wiesz... potem z seksem to już kiepsko, ja bym sobie i mężowi tego nie zrobiła.

No ogólnie... Zaczynam się obawiać, że po urodzeniu całkiem nam się rozjedzie znajomość. Szczególnie biorąc pod uwagę jej niechęć do maluchów.

Dobrze, że mówi ludzkim głosem.

Ja bym zrobiła ziemniaki, mizerię i wrzuciła udka do piekarnika. W miarę szybko powinno się zrobić. Ewentualnie w piekarniku można jakieś mięsko z woreczka, albo karczek w keczupie (pyszny, a robi się praktycznie sam).

To też zależy od smaków rodziny
a w ogóle co to za myślenie? w szoku jestem...

nie zaznaczyłam najważniejszego - że to obiad na wyjeździe
ale właśnie myślałam o pieczonych udkach w rękawie. TŻ będzie nie pocieszony, bo nie znosi "skubać", ale to nie on będzie gotował

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 19:57   #4767
Nadzieja87
Zakorzenienie

Jezu to mnie pocieszylyscie teraz! Bo ja już zaczęłam się wcześniejszego porodu bać
Ufff...

Trochę mam tych ubranek, TZ zdziwiony widząc szafę.... A tu 2 pralki się susza ma suszarce oprócz tego co jest w szafie

Stary 2015-02-25, 20:00   #4768
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:

specjalistka moja na szczęście nie komentuje w ten sposób niczego, sama dzieci chce mieć, póki co nie ma o nich zielonego pojęcia i czasem wygłasza dziwne teorie ale przymykam oko na to

Stary 2015-02-25, 20:03   #4769
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:

O mój Boże nie chce mieć dzieci to ok, ale po co takie komentarze
Stary 2015-02-25, 20:09   #4770
TienShan
Zakorzenienie

Jeśli któraś jeszcze nie ma to polecam te ręczniki: http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...101490384.html
mój syn ma jeden i jest bardzo fajny, duży Dostał go w prezencie, nie wiedziałam gdzie kupiony i dziś przypadkiem znalazłam. Cena super, więc chyba zamówię 4

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości