![]() |
#211 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koty - część XI
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.zooplus.se/shop/katt/katt...te_of_the_wild moje koty ja bardzo lubia, a sa ogolnie wybredne
![]() |
#212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
... choć nie Westwood
|
Nie ma znaczenia- TOTW jest dla kociąt i dorosłych kotów.
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Aha no to fantastycznie. Właśnie też zawsze się tak zastanawiałam czy zawsze kittens ma takie duże znaczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Vivienne, ale nam zrobiłaś dobrze
![]() Mój TŻ zadzwonił dzisiaj do mnie do pracy i mówił, że mam się nie wystraszyć, jak wrócę do domu, bo obie kocice zasuwały z kawałkiem srajtaśmy ![]() Wczoraj nie wiem, co robiły, ale Mel miała spuchnięte i zmrużone oko ![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Konto usunięte
|
Moj 4 miesieczny wcina Taste of the wild i wszystko ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- http://www.zooplus.se/shop/katt/katt...ekopack/400902 -> 100g tej karmy kosztuje 6,12 kr. Także wychodzi prawie połowę taniej od Iamsa, a to bardzo dobra karma ![]() ![]() - http://www.zooplus.se/shop/katt/katt...omipack/250662 -> 100g tej karmy kosztuje 6,65 kr. Niewiele więcej od Catz Finefood, a Grau to moim zdaniem jedna z najlepszych karm puszkowych ze względu na skład, bo ma najwięcej mięsa w stosunku do podrobów. Jednak Catz Finefood jest również dobra i obie są godne polecenia. Teraz karmy suche: - http://www.zooplus.se/shop/katt/katt...applaws/250256 -> 10kg tej karmy kosztowałoby 610 kr. Także praktycznie tyle samo, co Bozita, którą kupujesz. A to naprawdę dobra karma! Jest setki razy lepsza od Bozity ![]() - http://www.zooplus.se/shop/katt/katt.../orijen/250297 -> 10kg tej karmy kosztowałoby koło 800 kr, ale to najlepsza karma na zooplusie. Opakowanie 6,8 kg kosztuje 579 kr, według mnie jest warta tej ceny. Ale jeśli cena byłaby problemem to wyżej podany Applaws jest godny polecenia. Ma co prawda wady (wysoki wapń i fosfor), ale jeśli Orijen jest poza zasięgiem portfela to lepszy Applaws niż Bozita ![]() Dobrą karmą jest też Purizon -> http://www.zooplus.se/shop/katt/katt...urizon_/407034 , Taste of the Wild -> http://www.zooplus.se/shop/katt/katt...thewild/250428 (ma za dużo węglowodanów, ale jako opcja budżetowa jest ok), Acana -> http://www.zooplus.se/shop/katt/katt...ana_cat/250251 (też ma za dużo węglowodanów, ale ma za to spore chrupki - reszta bezzbożówek ma drobne).
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Issabele Czas edycji: 2015-02-25 o 18:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Issabele, nie ma sprawy, po to tu jesteśmy
![]() ![]() Jedną z najlepszych suchych karm jest Power of Nature, ale nie wiem jak z dostępnością w Szwecji, na zooplusie jej nie ma, ale możesz zerknąć w guglach czy u Was w jakimś internetowym zoologu jej nie ma. Generalnie jeśli chodzi o mnie i moje zdanie to suchej karmy nie polecam, mokre jedzenie jest dużo lepsze dla kota (czy to mokra karma z puszki, czy to BARF). Ale jako, że wiele osób tutaj karmi karmą suchą to wolę nie negować jej obecności w kocim menu i się nie narażać na niepotrzebne dyskusje ![]() ![]()
#220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja tez czytałam już batalię suche czy mokre wiec stanęłam po środku trochę tego trochę tego ( chociaż słyszałam że to też źle - zaburzona gospodarka ) i żeby nie zabiło portfela. Bo wszyscy wtedy będziemy "bezpanscy " jak rachunków nie zapłacę. Jutro nasza wielka wycieczka. Koty jada z nami. 4 h w samochodzie. Transporter juz wystawiony. Mam nadzieje ze koty przeżyją. Ja tez ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wykarmienie dwóch kotów mokrą karmą wychodziło mnie 150-200 zł miesięcznie, ale karmiłam głównie Grau, które kupowałam w puszkach 800g, miałam na dwa dni, wychodziło tanio. Teraz jak zrobiłam mieszankę barfową z kaczki, indyka i kury to wyszło ok. 85 zł, na miesiąc ![]()
![]() |
#222 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie no nie ma mowy na BARF. Pracujemy oboje bardzo dużo teraz a ka się mięsa brzydze jak juz wspomniałam. ceny mięsa tutaj w Szwecji są bardzo drogie wiec totalnie by mi nie wyszło. One piją dość dużo wody ale również dużo jedzą. Powoli zastanawiam się nad ograniczeniem ich ale jak jestem w pracy to jak przypilnuje, ze glodomor Teodor nie zje jedzenia z miski Mysaka. ... no właśnie :/ ale wodę i tak dolewam tak dla przyzwyczajenia od małego by jak będą starsze to nie marudzily ( taka moja filozofia) zresztą one uwielbiają się w wodzie bawić wiec tez dużo wypijaja w czasie tej zabawy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kota drugiego wpuściłam od razu , bo znam charakter swojego starszaka . pełna akceptacja nowej kotki trwała aż 1,5 dnia . Najpierw była wspólna micha z wypas żarciem a wieczorem już spały wtulone w siebie ![]() Jak masz kota to weź kotkę i najlepiej małą , szybko pójdzie oswajanie ![]() Mam kolegę co ma 8 szt kotów , tak doradził i z jego praktyki się to sprawdza . A miał dużo kotów u siebie na tymczasach ![]()
![]() |
#224 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U Nas Mysza tez mruzyla oko (nie miala spuchnietego), i okazalo sie ze ma uszkodza rogowke (musiala od Banana dostac) i dostaje kropelki i jest lepiej.
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Koty w raju puściłam je na strych a mamy spory
![]() ![]()
#226 |
catsanova
|
A ja jestem niebywale zaskoczona, bo poszłam do zoologicznego nastawiona tylko na RC, a tam i Orijen i Acana, zaczynamy zmianę jedzonka, powoluśku i do przodu
![]() ![]()
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#228 | ||||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ![]() Standard taki to 4.20 wyjście z psami, po przyjściu daje psom i kotom jeść. Do 14. praca, później się ogarniam , idę z psami do papug, daję im jeść, pogadam ![]() O 19 idę zapalić papugom światło (moje nimfy i falki są przyzwyczajone do naturalnego zachodu słońca, ale tym nowym musiałam przedłużyć dzień). O 21 znowu idę z psami, gaszę światło i do spania. W międzyczasie idę z psami na spacer, czasem wyczesuję koty, sprzątam kuwetę, miski, karmniki papug, pogadam z nimi, pobawię się. Ok. co 2 tyg. sprzątam papugom woliery, myję kafle w środku, sprzątam królikowi. Taki średnio codzienny schemat ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Przynajmniej trzeci kot wie do czego służy drapak, śpi na nim , a nie na meblach. To nic, że łapy się nie mieszczą. Co ma wisieć, nie spadnie ![]() Relacje mogą być różne, ale masz młodego kota, więc bardzo prawdopodobne, że się zżyją ze sobą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#229 |
Konto usunięte
|
Nimfa jestes mistrzynia
![]() Dzis kot byl w odwiedzinach u mojej rodziny i poczulam jego wage niosac transporter :P A co dopiero jakbym niosla dwa ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
KOTerator
|
Wróciłam z ferii
![]() Codziennie oglądałam Jacksona Galaxy (i Bondi Vet i Dublin Zoo ![]() Przeczytałam dziś Catification i tak się zastanawiam nad zrobieniem Cat TV, w książce było to terrarium z motylem, ale skąd wziąć motyla? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A musi być motyl, nie może być tradycyjnie rybka? Czytałam gdzieś o tym, że zabawa laserkiem z kotami sprawia, że koty się robią bardzo nerwowe, pobudliwe, neurotyczne, co o tym sądzicie? Ja nie mam laserka ani nie używam, ale zainteresowało mnie to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę, że kota może stresować to, że biega za czymś, a nie może złapać ![]() Czy złota rybka może żyć bez tych wszystkich urządzeń w akwarium? W kuli nie ma i żyje, więc pewnie w prostokątnym akwarium też by dała radę hmmm ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2015-02-26 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Ja czytałam, że laserek nie jest dobrą zabawką dla psów, że to je frustruje. Koty niekoniecznie. Malwina uwielbia laserek. Ale ciężko mi się odnieść, bo ona z natury jest pobudliwa
![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tym że z dziećmi jest taka różnica , że są coraz starsze , syn już ogarnia zrobienie śniadania dla siebie i siostry . czym starsze tym więcej zrobią . Koty się otwierać żarcia raczej nigdy nie nauczą , pies też ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój kolega kotom puszcza na lapku jakieś takie wodne i oglądają ![]()
![]() |
#236 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale laserek to jedyna zabawka która jej się nie nudzi, każdego dnia prosi, żebym poświeciła. Ale, żeby aż neurotyczność czy nerwowość? Tego jeszcze nie zauważyłam, tzn. jest trochę bojaźliwym kotem, puszy się często na podejrzane hałasy, ale ma tak od małego, więc to chyba nie kwestia laserka. Nie zauważyłam, żeby się to pogłębiało, raczej przeciwnie. Ale dobrze wiedzieć, że są takie podejrzenia, będę zwracać uwagę ![]() Cytat:
![]() https://www.youtube.com/watch?v=uLieJQ3azOk https://www.youtube.com/watch?v=b-bEtoNzGHY https://www.youtube.com/watch?v=AdtJggQORBI https://www.youtube.com/watch?v=DjV8YZY5aNI i inne z ptaszkami. A tutaj cały kanał, rybki też są: https://www.youtube.com/channel/UCxH...W6x6C6DmEVR3QA Chociaż Misi wiele do szczęścia nie trzeba,wystarczy ruch, jak gram w jakąś grę na Ipadzie, to też się przygląda. Kiedyś rozważałam akwarium, ale mój wujek ma i zdecydowanie, to nie jest moja bajka. Ma też małe ptaszki i kota, i kot ma w nosie akwarium, ptaszki też ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-02-26 o 20:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
może i może żyć, ale co to za życie, przecież nie chodzi o to, żeby rybka była co miesiąc do wymiany :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Daktylku ja na ptaszki mam alergie, byłam w hodowli kanarków i odchorowałam to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tesknisz za Sonikiem? :p
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.