Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-25, 20:12   #4771
truskawkaxx
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
a w ogóle co to za myślenie? w szoku jestem...

nie zaznaczyłam najważniejszego - że to obiad na wyjeździe
ale właśnie myślałam o pieczonych udkach w rękawie. TŻ będzie nie pocieszony, bo nie znosi "skubać", ale to nie on będzie gotował
No każdy ma jakieś zdanie na każdy temat... Ja wiadomo, boję się komplikacji tam na dole... Wierzę jednak, że one się czasami zdarzają, a nie są "w pakiecie" z dzieckiem...

Hmm... Obiad na wyjeździe.... Hmm...

Można zrobić domowe burgery, na zimno też są smaczne I można zjeść jak kanapkę

Jak ma być całkiem "wyjazdowo" to ugrillowałabym kiełbaski i kupiła do tego bagietki czosnkowe Zawsze taki ala obiad robiłam na wyjazdy w góry Pewnie przez góry:P Smakowało bosko:P

Zależy też w jakich warunkach ma być to wyjazd W sensie jak mocno plenerowych

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
specjalistka moja na szczęście nie komentuje w ten sposób niczego, sama dzieci chce mieć, póki co nie ma o nich zielonego pojęcia i czasem wygłasza dziwne teorie ale przymykam oko na to
No... Chociaż mnie jako niedoświadczoną pierworódkę, takie hasła straszą... Jeszcze jak zacznie mnie przekonywać do CC i lecą hasła o "wiedrze" na dole i popuszczaniu moczu, albo wypadającej macicy i że chyba oszalałam, że sobie chcę to zrobić, i że naiwna jestem jak mi się wydaje, że po wypchnięciu dziecka nic się tam nie poszerza, to no... Prawdę mówiąc mam naprawdę stracha, więc tematu porodu unikam z nią jak ognia.
Stary 2015-02-25, 20:13   #4772
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:

Piona mój ma 21 miesięcy i nadal nie wyobrażam sobie, że zostaje z którąś z babć.
Ja jeszcze dodam, że chyba wolałabym mieć opiekunkę do dziecka (oczywiście sprawdzoną i zaufaną) niż zostawić dziecko na całe dnie z babcią. Chociaż wiem, że i moja mama i teściowa nie zrobiłaby krzywdy mojemu dziecku. Ale różnimy się podejściem do pewnych spraw. Opiekunce zawsze mogę zwrócić uwagę, że coś mi się nie podoba, a z babcią to mogłoby oznaczać wojnę domową
Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość

Ona jest na etapie, o którym ja dawno już zapomniałam. Czyli poszukiwania fajnego faceta i przerabiania po drodze pacanów. U mnie to był okres liceum, po maturze poznałam męża i tak już prawie 7 lat razem... Dla mnie to są normalnie lata świetlne temu i czasami ciężko mi się wczuć w jej sytuację. Ona ma chyba podobnie, bo ja urządzam dom, kompletuję wyprawkę, a dla niej to znowu przyszłość odległa jak inna galaktyka. Podobnie z pracą, ja pracowałam praktycznie od 16 roku życia, praca, w której teraz jestem zatrudniona mogłaby być moją docelową, fajnie płatna i ogólnie fajna. Ona pracy dopiero szuka po studiach, zaczyna na jakichś zleceniach. Ja już zapomniałam jak to jest być bez pracy, bo zmieniałam zwykle poprzednią na kolejną.

Dalej mamy dużo wspólnych tematów, poglądy nas łączą, ale widać ten rozdźwięk życia prywatnego. Jakoś się to nasila wręcz ostatnio.
Eh taka kolej rzeczy chyba Rodzi się dziecko i mimowolnie lepiej dogadujemy się z innymi mamami, niż z dziewczynami "nieustatkowanymi". Może dochodzi tu jeszcze zazdrość, że Ty sobie tak fajnie radzisz, masz pracę, męża, niedługo maluszka...

Cytat:
pamiętam jak pilnowałam bliźniaków, to po kupie/przy zaczerwienieniach tylko smarowałam pupki. i wtedy linomag/bepanthen. maść z wit. A sprawdza się na wszystko (sama stosuję)

macie jakiś pomysł, co ugotować na obiad dla 10 osób? (6 dorosłych + dzieci) nie chcę stać w garach, miałam zamiar zrobić gołąbki, ale boję się, że skisną..
Potwierdzam, maść wit A jest świetna na wszystko

My jak mamy mieć gości to przeważnie przygotowujemy zupę, mięsko dzień wcześniej, żeby właśnie przy garach nie stać. Hmm ostatnio mój mąż zrobił takie zrazy z piersi indyka owijane boczkiem, nadziewane serem żółtym, pieczarkami i ogórkiem. Wszystkim bardzo smakowało

Cytat:

Nas jeszcze różni to, że ona nie chce mieć dzieci i dzieci nie lubi. Na temat mojej ciąży czy dziecka nie rozmawiamy wcale. Czasami jednak ona potrafi powiedzieć coś co mnie jakoś tam może nie urazi, ale robi mi się dziwnie. Np. że dla niej karmienie piersią jest obrzydliwe. Albo rzuciła mi hasłem: chcesz na pewno rodzic SN? Bo wiesz... potem z seksem to już kiepsko, ja bym sobie i mężowi tego nie zrobiła.

No ogólnie... Zaczynam się obawiać, że po urodzeniu całkiem nam się rozjedzie znajomość. Szczególnie biorąc pod uwagę jej niechęć do maluchów.
A to specjalistka Ja tylko napiszę, że jak już doszłam do siebie to wrażenia miałam dużo lepsze niż przed ciążą I wcale nie prawda, że musi się tam zrobić szerzej

Ale łapię stresa, jutro idziemy z synkiem na to nieszczęsne szczepienie

Glukozę mam w moczu i szczawiany wapnia Ale zerkam na wyniki z poprzedniej ciąży i miałam to samo na tym etapie ciąży. Więc chyba nie ma czym się martwić

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2015-02-25 o 20:17
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 20:19   #4773
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
O mój Boże nie chce mieć dzieci to ok, ale po co takie komentarze
No ona to niby z troski o mnie, żebym się jednak na CC zdecydowała skoro i tak płacę za poród. I stara się mnie do tego przekonać w taki sposób.

P.s Jakaaa szafa Dużo ciuszków. To wszystko takie malutkie czy większe rozmiary też?

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Ja jeszcze dodam, że chyba wolałabym mieć opiekunkę do dziecka (oczywiście sprawdzoną i zaufaną) niż zostawić dziecko na całe dnie z babcią. Chociaż wiem, że i moja mama i teściowa nie zrobiłaby krzywdy mojemu dziecku. Ale różnimy się podejściem do pewnych spraw. Opiekunce zawsze mogę zwrócić uwagę, że coś mi się nie podoba, a z babcią to mogłoby oznaczać wojnę domową
Mam tak samo... CO więcej, jestem na tyle nawiedzona, że pewnie zainstalowałabym kamerę w domu Dziecko się jeszcze nie urodziło, a ja już nadopiekuńcza jestem.

Cytat:
Eh taka kolej rzeczy chyba Rodzi się dziecko i mimowolnie lepiej dogadujemy się z innymi mamami, niż z dziewczynami "nieustatkowanymi". Może dochodzi tu jeszcze zazdrość, że Ty sobie tak fajnie radzisz, masz pracę, męża, niedługo maluszka...
Niby wiem, ale jest to dziwne. Znamy się 10 lat, swojego czasu byłyśmy jak siostry, codziennie potrafiłyśmy kilka godzin przegadać. I niby wiem, że taka kolej rzeczy, ale dziwnie się z tym czuję.

Cytat:
A to specjalistka Ja tylko napiszę, że jak już doszłam do siebie to wrażenia miałam dużo lepsze niż przed ciążą
Tak mi mów

Cytat:

Glukozę mam w moczu i szczawiany wapnia Ale zerkam na wyniki z poprzedniej ciąży i miałam to samo na tym etapie ciąży. Więc chyba nie ma czym się martwić
Kciuki za szczepienia!

No i oby te wyniki to nie było nic złego.
Stary 2015-02-25, 20:21   #4774
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli któraś jeszcze nie ma to polecam te ręczniki: http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...101490384.html
mój syn ma jeden i jest bardzo fajny, duży Dostał go w prezencie, nie wiedziałam gdzie kupiony i dziś przypadkiem znalazłam. Cena super, więc chyba zamówię 4
o dzięki dodałam go do ulubionych sprzedawców, może coś jeszcze kupię przy okazji, no i jest możliwość odbioru osobistego jak dla mnie bo w wawie
Stary 2015-02-25, 20:22   #4775
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
No ona to niby z troski o mnie, żebym się jednak na CC zdecydowała skoro i tak płacę za poród. I stara się mnie do tego przekonać w taki sposób.

P.s Jakaaa szafa Dużo ciuszków. To wszystko takie malutkie czy większe rozmiary też?
z troski, ale trochę to głupie, albo to ja jestem dziwna

to ciuszki do 68, ale tego rozmiaru mam akurat troszeczkę

a tak to 50,56,62
Stary 2015-02-25, 20:26   #4776
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
No każdy ma jakieś zdanie na każdy temat... Ja wiadomo, boję się komplikacji tam na dole... Wierzę jednak, że one się czasami zdarzają, a nie są "w pakiecie" z dzieckiem...

Hmm... Obiad na wyjeździe.... Hmm...

Można zrobić domowe burgery, na zimno też są smaczne I można zjeść jak kanapkę

Jak ma być całkiem "wyjazdowo" to ugrillowałabym kiełbaski i kupiła do tego bagietki czosnkowe Zawsze taki ala obiad robiłam na wyjazdy w góry Pewnie przez góry:P Smakowało bosko:P

Zależy też w jakich warunkach ma być to wyjazd W sensie jak mocno plenerowych

No... Chociaż mnie jako niedoświadczoną pierworódkę, takie hasła straszą... Jeszcze jak zacznie mnie przekonywać do CC i lecą hasła o "wiedrze" na dole i popuszczaniu moczu, albo wypadającej macicy i że chyba oszalałam, że sobie chcę to zrobić, i że naiwna jestem jak mi się wydaje, że po wypchnięciu dziecka nic się tam nie poszerza, to no... Prawdę mówiąc mam naprawdę stracha, więc tematu porodu unikam z nią jak ognia.
chyba każdy boi się komplikacji.. ale ja wychodzę z założenia, że zawsze może się coś stać, nie tylko przy porodzie.. także musimy być dobrej myśli
dobra, jednego dnia zrobimy udka pieczone w rękawie z ziemniakami i jakąś surówką. muszę coś wymyślić na drugi dzień.
generalnie w tym wynajmowanym domku mamy dostęp tak na prawdę do wszystkiego. piekarnik, kuchenka, mikrofala. w sumie to i grill jest na zewnątrz w altanie za kiełbaską nie przepadam, więc to odpada...
myślałam, czy by nie zrobić makaronu z kurczakiem, pomidorami i mascarpone. zobaczę co TŻ wymyśli..

Cytat:

Potwierdzam, maść wit A jest świetna na wszystko

My jak mamy mieć gości to przeważnie przygotowujemy zupę, mięsko dzień wcześniej, żeby właśnie przy garach nie stać. Hmm ostatnio mój mąż zrobił takie zrazy z piersi indyka owijane boczkiem, nadziewane serem żółtym, pieczarkami i ogórkiem. Wszystkim bardzo smakowało

A to specjalistka Ja tylko napiszę, że jak już doszłam do siebie to wrażenia miałam dużo lepsze niż przed ciążą I wcale nie prawda, że musi się tam zrobić szerzej

takie samo podejście miała mama "moich" bliźniaków a co ciekawsze - ich babcia zarobkowo zajmowała się opieką nad innymi dziećmi tylko tutaj mama ich powiedziała od razu, ze nie chce w żadnym wypadku, aby ktoś z rodziny zajmował się dzieciakami. no chyba, że byłaby jakaś "awaria"

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 20:34   #4777
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
z troski, ale trochę to głupie, albo to ja jestem dziwna

to ciuszki do 68, ale tego rozmiaru mam akurat troszeczkę

a tak to 50,56,62
O kurcze, to sporo

Obyś nie miała takiego wielkoludka jak drugi synek mojej siostry:P Jak się skubany urodził to miał 4400 i 60cm:P I ciuszki 62 cm miał za małe bo się pampersiak nie mieścił:P Od razu w 68 śmigał

Ale fakt faktem był z niego kaaawaaaałłł chłopa I jak ostatnio czytałam gazetę lokalną (tam się info o dzieciakach urodzonych w szpitalu pokazują) to na 15 wymienionych maluchów tylko jeden miał wagę ponad 4 kg. Więc to się raczej rzadko zdarza

A pierwszego synka miała taki standard jakoś około 3500 i 56cm:P

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Tęsknie za latem i wyprawą w góry...

W te wakacje jednego dnia spakowaliśmy właśnie kiełbaski z grilla, czosnkowe bagietki i wyruszyliśmy na Czantorię. W połowie trasy zaczął padać "ciepły letni deszcz". Nie wjeżdżalismy wyciągiem tylko od samego podnóża się wspinaliśmy kiedy dotarliśmy do miejsca gdzie kończy się wyciąg to było już cudowne słońce. Położyliśmy się na suchych już ławkach, chłonęliśmy słońce i schnęliśmy. Było cudownie Potem wspięliśmy się na samą górę, zjedliśmy nasz obiad, popatrzyliśmy z wieży widokowej Po drodze w tym deszczu śmialiśmy się jak dzieci, całowaliśmy się jak dwoje nastolatków. Ehh ehh... Czuję się jakby to było wieki temu.

To był cudowny dzień, chętnie bym go powtórzyła.

Jakoś tak mi brakuje teraz takiej aktywności, spontaniczności. Wolnego czasu mojego męża też.

Edytowane przez truskawkaxx
Czas edycji: 2015-02-25 o 20:36
truskawkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 20:36   #4778
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze, to sporo

Obyś nie miała takiego wielkoludka jak drugi synek mojej siostry:P Jak się skubany urodził to miał 4400 i 60cm:P I ciuszki 62 cm miał za małe bo się pampersiak nie mieścił:P Od razu w 68 śmigał

Ale fakt faktem był z niego kaaawaaaałłł chłopa I jak ostatnio czytałam gazetę lokalną (tam się info o dzieciakach urodzonych w szpitalu pokazują) to na 15 wymienionych maluchów tylko jeden miał wagę ponad 4 kg. Więc to się raczej rzadko zdarza

A pierwszego synka miała taki standard jakoś około 3500 i 56cm:P

wiesz co ja tak licze, ze ja miałam 3500g i 56 cm jak sie urodziłam, TŻ też gigantem raczej nie był, bo dalej nie jest wiec mam nadzieje ze więcej niż 3500 młody mieć nie będzie zreszta tych najmniejszych ubranek dużo nie mam, wiec nie będzie mi szkoda bo te najmniejsze to w75% używane... nowe kupowałam na 56 i 62, wiec tu już bym sie zezłościła gdybym nie założyła młodemu
Stary 2015-02-25, 20:38   #4779
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż nie narzeka, może na początku było odrobinę luźniej ale szybko wszystko wróciło do normy Wiele kobiet po porodzie ma lepszy seks niż przed
Będziesz rodziła w prywatnej placówce?
Cytat:
Podwójna piona

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 20:41   #4780
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Mój mąż nie narzeka, może na początku było odrobinę luźniej ale szybko wszystko wróciło do normy Wiele kobiet po porodzie ma lepszy seks niż przed
Będziesz rodziła w prywatnej placówce?
Podwójna piona
Tak, w prywatnej. Zdecydowałam się ze względu na koszmarne opinie wszystkich okolicznych porodówek, włącznie ze zgonami w ostatnich latach wynikającymi ze zbyt późno zrobionego CC...

W tej klinice rodziło kilka moich koleżanek, na internecie raczej też ma dobre opinie, mam nadzieję, że będzie dobrze

No i u nich poród ze znieczuleniem to standard. Co dla mnie było bardzo ważne.
Stary 2015-02-25, 20:43   #4781
TienShan
Zakorzenienie

Truskawka masz linka do tego szpitala? Ile płacisz?

Stary 2015-02-25, 20:50   #4782
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Truskawka masz linka do tego szpitala? Ile płacisz?

Mam na myśli Esculap z Bielska Białej.

Poród SN to na chwilę obecną 1800zł, plus 150 albo 200zł (nie pamiętam) wizyta około 35/36tc. TO jest wizyta z lekarzem ginekologiem z USG i konsultacja z ane stezjologiem, właśnie pod kątem znieczulenia zewnątrzoponowego, ale też wywiad jakby była konieczna cesarka, to już wszystkie dane anestezjolog ma.

CC chyba 2200 (cennik na stronie jest).

Porody od 37 tc. Nie przyjmują porodów wcześniaków, ponieważ nie mają OIOM-u dziecięcego (neonatolog, respirator, inkubator i sprzęt ratujący życie jest). W razie poważnych komplikacji u dziecka, przewożą je do Wojewódzkiego szpitala. Jednej znajomej synka przewieźli, ale mówi, że była ciągle informowana, synek jest cały i zdrowy, a bez ich szybkiej reakcji i CC w szpitalu miejskim gdzie czekają aż naturalny się jednak uda, pewnie dziecko by zmarło (urodziło się z zapaleniem płuc, nie wytrzymałby oddechowo porodu SN).

No i nie zwlekają zbyt długo z CC. W sensie nic na siłę. W razie komplikacji, przedłużającej się akcji porodowej, spadków tętna, robią CC.

Takie ja miałam opinie i wnioski z pierwszej ręki zasłyszane.
Stary 2015-02-25, 20:53   #4783
Nadzieja87
Zakorzenienie

ale mi sie nuuuudzi a porobiłabym coś

nigdy nie sądziłam, ze moje leniwe dupsko ogarnie wicie gniazda. i po 3 dniu stwierdzam, ze to jest straszne Bo chce coś porobić a nie mam już co
Przed chwila nawet patrzyłam na przepis drożdżówki z serem od Santi, ale to trzeba 2 h czekać zeby ciasto wyrosło

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-02-25 o 20:57
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 20:53   #4784
truskawkaxx
Zadomowienie

http://www.klinika-eskulap.pl/?p=Page&id=1013

TU link.

Do końca 2013 roku mieli kontrakt z NFZ i za poród razem z wizytą przedporodową wychodziło jakieś niecałe 400zł... NFZ kontraktu nie przedłużył bo... mieli za dużo chętnych i ze względu na brak rejonizacji traciły na tym okoliczne szpitale.

Były protesty, nawet petycje na internetach, ale nic to nie dało i dalej są bez kontraktu...

Tak właśnie NFZ dba o dobro pacjentów
Stary 2015-02-25, 20:56   #4785
TienShan
Zakorzenienie

Naszym znajomym wczoraj urodził się tam syn. Dla mnie odpadają ze względu na odwiedziny, z tego co mówili to 2x dziennie po godzinie W każdym razie mieli cc ze względu na miednicowe ułożenie i szczerze mówiąc dziwię im się, że tam poszli bo w okolicy są dobre szpitale gdzie wykonaliby im porządnie to cc a 2300 w kieszeni.
Ale jeśli chodzi o sn to popieram jeśli kogoś stać a w okolicy nie ma gdzie urodzić po ludzku

Stary 2015-02-25, 20:56   #4786
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
ale mi sie nuuuudzi a porobiłabym coś

nigdy nie sądziłam, ze moje leniwe dupsko ogarnie wicie gniazda. i po 3 dniu stwierdzam, ze to jest straszne Bo chce coś porobić a nie mam już co :hahah:
Przed chwila nawet patrzyłam na przepis drożdżówki z serem od Santi, ale to trzeba 2 h czekać zeby ciasto wyrosło
ja chyba w piąte zrobię je na wyjazd
mi się ostatnio znowu nic nie chce

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 21:02   #4787
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Naszym znajomym wczoraj urodził się tam syn. Dla mnie odpadają ze względu na odwiedziny, z tego co mówili to 2x dziennie po godzinie W każdym razie mieli cc ze względu na miednicowe ułożenie i szczerze mówiąc dziwię im się, że tam poszli bo w okolicy są dobre szpitale gdzie wykonaliby im porządnie to cc a 2300 w kieszeni.
Ale jeśli chodzi o sn to popieram jeśli kogoś stać a w okolicy nie ma gdzie urodzić po ludzku
Jeśli mieli wskazanie, to też się dziwię, że zapłacili.

A co do odwiedzin, jest to minus, ale przy SN wypuszczają do domu po 24h jeśli się nic nie dzieje. Więc ten jeden dzień dam radę

No i w sumie wolę tak niż jak siostra miała... Ona po porodzie, leży i cierpi. Podkład przecieka... a do laski obok pół rodziny przyszło maluszka oglądać. Pominąwszy fakt zarazków, chorób itd... Nagle dobę po porodzie muszą zobaczyć dziecko wszyscy od babci zacząwszy na kuzynce skończywszy. A na sali 5 kobiet, 5 noworodków no i w różnym stanie owe kobiety...

P.s Nie żebym coś miała do odwiedzin, ale uważam, że powinien przyjść mąż, ewentualnie mama. I w tym samym czasie maks 2 osoby (np. jedna zajmuje się dzieciaczkiem, a druga z mamą pod prysznic, pomóc się jej umyć, ogarnąć). A nie tłum ludzi. To dla mnie przesada. W szpitalu leży się maks 3 dni (a większość szpitali jak nie ma komplikacji wypuszcza już szybciej). Można tyle zaczekać...

Edytowane przez truskawkaxx
Czas edycji: 2015-02-25 o 21:04
truskawkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 21:05   #4788
TienShan
Zakorzenienie

a tak w ogóle to NFZ powinien rodzącym prywatnie oddawać przynajmniej połowę kasy, którą zgarnąłby szpital

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Jeśli mieli wskazanie, to też się dziwię, że zapłacili.

A co do odwiedzin, jest to minus, ale przy SN wypuszczają do domu po 24h jeśli się nic nie dzieje. Więc ten jeden dzień dam radę

No i w sumie wolę tak niż jak siostra miała... Ona po porodzie, leży i cierpi. Podkład przecieka... a do laski obok pół rodziny przyszło maluszka oglądać. Pominąwszy fakt zarazków, chorób itd... Nagle dobę po porodzie muszą zobaczyć dziecko wszyscy od babci zacząwszy na kuzynce skończywszy. A na sali 5 kobiet, 5 noworodków no i w różnym stanie owe kobiety...
a 24 to rzeczywiście luzik

5 kobiet na sali jak ja leżałam to byłam z jedną dziewczyną, do mnie przychodził tylko mąż, do niej mąż, rodzice i teściowie al emnie to nie przeszkadzało, nie siedzieli długo. No i ja byłam zadowolona z tego, że mąż może być ile chce bo jakbym się źle czuła to by mi pomagał, tak jak właśnie mąż tej dziewczynie - mała wcale nie spała, więc jak ona chciała odpocząć to tatuś ją nosił
Życzę Ci dobrego porodu, oby nie zawiedli

Stary 2015-02-25, 21:10   #4789
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
a tak w ogóle to NFZ powinien rodzącym prywatnie oddawać przynajmniej połowę kasy, którą zgarnąłby szpital

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

a 24 to rzeczywiście luzik

5 kobiet na sali jak ja leżałam to byłam z jedną dziewczyną, do mnie przychodził tylko mąż, do niej mąż, rodzice i teściowie al emnie to nie przeszkadzało, nie siedzieli długo. No i ja byłam zadowolona z tego, że mąż może być ile chce bo jakbym się źle czuła to by mi pomagał, tak jak właśnie mąż tej dziewczynie - mała wcale nie spała, więc jak ona chciała odpocząć to tatuś ją nosił
Życzę Ci dobrego porodu, oby nie zawiedli
Koleżanka miała ciężki poród i po porodzie same położne się zaoferowały, że wezmą malutką na noc, żeby odpoczęła. Więc liczę, że dam radę w razie czego

Wiadomo, ile ludzi, tyle też opinii. Ja nie mam oczekiwania jakichś luksusów i skakania nade mną bo przecież płacę. Chcę tylko dobrej opieki, znieczulenia jeśli stwierdzę, że nie dam rady, ochrony krocza i szybkiej decyzji o CC jeśli będzie się działo cokolwiek niepokojącego. Liczę, że nie zawiodą w tych kwestiach

P.s A siostra rodziła w jakimś szczycie normalnie. Sierpień to był, porodówka zapchana na maksa... I ta jedna kobieta, do której pielgrzymki przychodziło denerwowała je wszystkie na maksa (w sensie te 4-ry pozostałe). Siostra się nie mogła doczekać aż do domu pójdzie, bo mówi, że jeszcze 2 dni i by ją chyba zamordowała, albo kogos z jej rodziny.
Stary 2015-02-25, 21:11   #4790
TienShan
Zakorzenienie

Truskawka często położne proponują że zabiorą dziecko ja bym chyba zasnąć nie mogła bez synka

Stary 2015-02-25, 21:13   #4791
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba w piąte zrobię je na wyjazd
mi się ostatnio znowu nic nie chce
za mna juz z 2 tygodnie chodza, ale wczesniej nie było chęci robienia, a teraz czasu...ale jutro najdalej w piatek zrobie
Stary 2015-02-25, 21:18   #4792
capriola_87
Zakorzenienie

Kurcze odebralam wyniki o znowu mam jakies syfy w moczu...

Dobrze ze jutro wizyta bo juz sir martwie
Stary 2015-02-25, 21:26   #4793
majaa86
Zadomowienie

Tak Was czytam i czytam..i cieszę się,że u mnie pokoje dwuosobowe, w każdym łazienka..
Szpital przyjazny matce i dziecku, po SN jak z dzieckiem ok maluszek 2 godz leży na piersi u mamy..po CC też zapewniają kontakt skóra ze skórą i potem zaraz po przewiezieniu na salę dziecko jest kangurowane przez mamą, jeżeli oczywiście wszystko ok...

Ja mam tylko stracha przed tym znieczuleniem w kręgosłup..:/

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 21:46   #4794
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
Tak Was czytam i czytam..i cieszę się,że u mnie pokoje dwuosobowe, w każdym łazienka..
Szpital przyjazny matce i dziecku, po SN jak z dzieckiem ok maluszek 2 godz leży na piersi u mamy..po CC też zapewniają kontakt skóra ze skórą i potem zaraz po przewiezieniu na salę dziecko jest kangurowane przez mamą, jeżeli oczywiście wszystko ok...

Ja mam tylko stracha przed tym znieczuleniem w kręgosłup..:/
u mnie tak samo
Stary 2015-02-25, 21:53   #4795
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
To prawda :/ i to jest straszne bo często rodzice nie interesują się składami, kupują najdroższe kosmetyki myśląc, że to samo dobro dla dziecka a niekoniecznie...

Ja na początku przy każdej zmianie pieluszki smarowałam pupę kremem pielęgnacyjnym hipp, później babydream (bez cynku), jak się pojawiało zaczerwienienie to odrobinka sudocremu - syn ma prawie 2 lata a ja zużyłam 2-3 próbki , albo bepathenem. Później przestałam smarować przy każdej zmianie bo uznałam, że bez sensu to no i pupa ładna. Smarowałam na noc, po nocy, po wielkiej kupie

Raz w tygodniu po kąpieli smarowałam balsamem hipp lub olejem ze słodkich migdałów.

To normalne. Ja ostatnio miałam wrażenie, że dziecko mam już między nogami a podczas badania lekarz mi pokazał jak wysoko siedzi co nie wyklucza tak niskich ruchów, mała sobie gmera tam

Ruska super wózek i fotelik

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Piona mój ma 21 miesięcy i nadal nie wyobrażam sobie, że zostaje z którąś z babć.
Cytat:
ja kupiłam jednorazowe wkładki laktacyjne, z TT, 60szt.
i właśnie sobie uświadomiłam że nie kupiłam żadnego kremiku do ciałka... może nie będzie konieczne smarowanie, nie chciałabym od początku przyzwyczajać skóry to tego wszystkiego...

pamiętam jak pilnowałam bliźniaków, to po kupie/przy zaczerwienieniach tylko smarowałam pupki. i wtedy linomag/bepanthen. maść z wit. A sprawdza się na wszystko (sama stosuję)

Ruska, świetny wózek!!!

Mąż przemówił ludzkim głosem zjechałam go od góry do dołu, powiedziałam, co mi leży na wątrobie... mam nadzieję, że pójdzie po rozum do głowy..

macie jakiś pomysł, co ugotować na obiad dla 10 osób? (6 dorosłych + dzieci) nie chcę stać w garach, miałam zamiar zrobić gołąbki, ale boję się, że skisną..

Ja będę z małym siedziała w domu najdłużej jak będę mogła
moja praca i tak jest dogodna dla mnie bo od razu wracam, ale sama sobie ustalam ile godzin itp więc na te 2h wieczorem mąż zostanie z małym a ja nie dość, że wrócę do pracy to i do formy

Santi polecam zupę meksykańską w sumie to jest bardzo syte jak na nazwę 'zupa' jest tam mięso mielone i fasola i zapycha jak cholera do tego bagietka np czosnkowa z piekarnika i jest super
my na jakieś imprezki robimy lub pizza

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 21:54   #4796
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
hania
proszę

Cytat:
Ruskaa wow! Jestem zachwycona ❤

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Wiesz, że ja czuję ruchy jakby pod wzgorkiem łonowym tak to ja nie miałam
a ja w ogóle od wczoraj czuję się dosłownie skopana wszędzie. Tak jeszcze nie miałam, żeby mi dziecko całym brzuchem praktycznie cały dzień ruszało. Czasem, aż zaboli.

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Hania ty przeciwciala robilas prywatnie ?jesli tak to ile placilas ?
tak, robiłam prywatnie. W CKiK zapłaciłam 98 zł

Cytat:
ja kupiłam jednorazowe wkładki laktacyjne, z TT, 60szt.
i właśnie sobie uświadomiłam że nie kupiłam żadnego kremiku do ciałka... może nie będzie konieczne smarowanie, nie chciałabym od początku przyzwyczajać skóry to tego wszystkiego...

Ruska, świetny wózek!!!

Mąż przemówił ludzkim głosem zjechałam go od góry do dołu, powiedziałam, co mi leży na wątrobie... mam nadzieję, że pójdzie po rozum do głowy..

pałki z kurczaka albo udka, do tego ryż curry i warzywa na patelnię. Nic nie musisz robić, wszystko samo się zrobi

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Kurcze odebralam wyniki o znowu mam jakies syfy w moczu...

Dobrze ze jutro wizyta bo juz sir martwie
Na pocieszenie.. mnie bierze jakaś infekcja. I to chyba coś poważniejszego, bo mam takie małe pęcherze w tamtym miejscu, a jak sikam to boli jak cholera kiedy to się skończy
Stary 2015-02-25, 21:58   #4797
majaa86
Zadomowienie

o kurcze..współczuję infekcji..zawsze jeszcze coś musi się przyplątać
sama ostatnio miałam..ale u mnie tylko upławy..

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 22:01   #4798
dorka607
Wtajemniczenie

Zakładam kolejną część gdybyście się rozpisały
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 22:01   #4799
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Idę spać.
Jutro z rana znów na badania, znów kłucie, po szpitalu mam same siniaki -.-'

W piątek wizyta, ciekawe co na szpital powie mój prowadzący.

Dobranoc.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 22:07   #4800
Nadzieja87
Zakorzenienie

Ruska z tą zupa to chyba masz na myśli chilli concarne uwielbiam Dziś robiłam, ale myślałam ze jak smażyłam mielone

Hanka no mój mały już tak rusza od tygodnia nawet ponad a od wczoraj jakoś nisko...a zresztą dzisiaj to mi cały dzień brzuch rozpierało
ale Namacałam syrkę z lewej strony nad a w zasadzie przy pępku... co jakiś czas mi ją wypycha

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Zakładam kolejną część gdybyście się rozpisały
Kto? My? NO CO TY!

Baset powodzenia na badaniach

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Padło mi na musk Chodzę do pokoiku młodego i wącham bo pachnie mi niemowlakiem
i co chwile przekładam ubranka zeby szybciej mi schły no nie doye*anie mózgowe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości