Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-25, 15:32   #3991
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Inwersja mój syn ma totalna sinusoide jak chodzi o jedzenie. Od niedzieli znów je ładnie, ale przypuszczam ze do końca tygodnia znów mu się odmieni. Taki urok jego chyba. W nosie to mam ! Naprawdę totalnie to olewam. Z głodu nie umrze
Kornel ma dokładnie tak samo, potrafi jeść od pn do pt jeść super, a w sobotę już nie.
druga sprawa, nigdy nie zje tego samego przez dwa dni. NIGDY !! Nawet jak w jeden dzień mu coś smakowało to na drugi tego nie zje.

papalinka ja się narobiłam wtedy kopytek, a moje dziecko (które kilka dni wcześniej wyło jak sie skończyły) pogardziło.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 17:13   #3992
matallewar
Zakorzenienie

Z tymi klapsami to nie takie proste, w ogóle nic nie jest czarno - białe. Ja staram się jak mogę rb, bez klapsow, odwołując się do rozumowych argumentów. Ale boję się przejść z rb do bezstresowego wychowania (bo granica jest cienka) i ze wychowam dziecko, które będzie miało mnie głęboko w
Mam takiego brata, włos się jeży na karku, jak słyszę, jak on się potrafi zachować i odezwać

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 17:44   #3993
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Z tymi klapsami to nie takie proste, w ogóle nic nie jest czarno - białe. Ja staram się jak mogę rb, bez klapsow, odwołując się do rozumowych argumentów. Ale boję się przejść z rb do bezstresowego wychowania (bo granica jest cienka) i ze wychowam dziecko, które będzie miało mnie głęboko w
Mam takiego brata, włos się jeży na karku, jak słyszę, jak on się potrafi zachować i odezwać
Matal ta granica nie jest cienka...
Trzeba być owszem ostrożnym ale jak człowiek ma swoje jasne sprecyzowane granice to nie ma strachu ze będzie z tego rozwydzony Bahor
Faktem jest ze dużo rodziców nie ma własnych granic, własnych norm... I tu leży problem...

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 19:07   #3994
ja-ika
Zakorzenienie

W temacie klapsów, to ja tylko raz dałam klapsa Kamilowi, jak miał około 4 latek, ale do tej pory żałuję. To był lekki klaps, a Kamil zrobił taaaką podkówkę i żalił się jakby mu się świat przewrócił do góry nogami
Zawsze starałam się rozmawiać, tłumaczyć, lub odwracać uwagę. Z Emilką też tak robię. Niestety czasami zdarza mi się podnieść głos
Ostatnio ma fazę na nocnik i cały czas by sikała no i jest problem z ubraniem pieluchy, dlatego czasami to mnie wyprowadza z równowagi...

Dziś byliśmy u pediatry w medicoverze. Dzieci wybadane na wszystkie strony Super podejście. Wizyta z dwojgiem dzieci trwała 40 minut a nie to co w naszym ośrodku najwyżej 10 min

I uwaga chwalę Emilkę (kto nie chce niech nie czyta )
Po słowach BABUSIA, przyszła kolej na MAMUSIA i TATUŚ
Stary 2015-02-25, 20:12   #3995
rollercoaster_86
Raczkowanie

Cytat:
Rollercoaster... Moje dziecko je nabiał i tez chore nigdy nie było...
Takie teorie są o każdym produkcie... O nabiałe/cukrze/pszenicy....

Co do RB.... Myślę ze malo przeczytałas... Albo jakieś chore wywody a nie porządne książki. W każdej książce napisane jest o filarach RB które nie są konieczne (bo nie każdy siedzi 3 lata z dzieckiem w domu albo KP) ale wyznaczają drogę do tego w jak najłatwiejszy sposób osiągnąć bliskość z dzieckiem.
Nie każdy umie odpowiadać na potrzeby dziecka i o zgrozo! Nadal w naszym społeczeństwie są bardzo popularne metody typu wyplacz się! 3-5-7 usypianie, daj klapsa itp...
A skąd te metody się wzięły? Z wczesnych nauk o behawioryzmie... Metody naukowo zostały zanegowane a matki, babcię i wszyscy nadal powtarzają brednie typu: "nie nos bo się przyzwyczai".

Powiem wam... Ze przeraża mnie ile z was pisze o klapsach w kraju gdzie jest to karane!
Mnie by to przez myśl nie przeszło żeby dac klapsa dziecku ... (Które notabene ma półtora roku i jest nieświadome tego co robi bo reaguje emocjami a nie rozumem) nawet przez pieluche, nawet tylko pacnac... Nawet!
Wczoraj mówili w tvn24, jak matka biła dziecko w CCC i nikt nie zareagował :-( Ja kiedys zabrałam głos w dyskusji, że klaps to bicie, to zostałam zjechana przez 80% użytkowników! To jest przerażające!

Jasne Tasia!!! Ja nie chcę nikogo namawiać do diety bez nabiału, tylko pokazac mamom, których dzieci nie tolerują nabiału, że tak też można żyć. My dajemy jej jajka i masło, jakaś śmietanę w zupie, także strasznie rygorystycznie nie jest. Ufam naszej lekarce, sama ma 3 dzieci, ostatnio wygrała walkę z rakiem, dobrze doradza nam w sprawie szczepień. Taki lekarz z powołania...

Pewnie na to że nie choruje, ma też wpływ 10 innych czynników: zdrowe odżywianie, codziennie choćby waliło sie i paliło pobyt na dworze, nie przegrzewanie, w domu temperatura też nie jakaś strasznie wysoka, no i nie wiem co tam jeszcze... ale panie w żłobku mówią, że jeszcze takiego przypadku nie miały

Czytałam to: Księga Rodzicielstwa Bliskości, Sears William Sears Martha. Tak, mało przeczytałam, bo wkurza mnie pisanie 50 razy na stronie RB oraz taki język "nakazujący coś". Zgadzam się z każdym filarem, ale nie chciałabym siebie określać jako rb, nie lubie przypisywać siebie do jednego "nurtu" powiedzmy, ale TAK, RB, powinno być obowiązkowo wykładane każdemu przyszłemu rodzicowi. Moi rodzice nigdy mnie nie uderzyli, nie dali klapsa, nie krzyczeli na mnie i nie znali, żadnego rb, po prostu są to takie intuicyjne zachowania. Dziecko płacze?? przytul je, potzrebuje cie, nie chce spac łóżeczku? być może, bo tylko z wami w łózku czuje się bezpiecznie.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
W temacie klapsów, to ja tylko raz dałam klapsa Kamilowi, jak miał około 4 latek, ale do tej pory żałuję. To był lekki klaps, a Kamil zrobił taaaką podkówkę i żalił się jakby mu się świat przewrócił do góry nogami
Zawsze starałam się rozmawiać, tłumaczyć, lub odwracać uwagę. Z Emilką też tak robię. Niestety czasami zdarza mi się podnieść głos
Ostatnio ma fazę na nocnik i cały czas by sikała no i jest problem z ubraniem pieluchy, dlatego czasami to mnie wyprowadza z równowagi...

Dziś byliśmy u pediatry w medicoverze. Dzieci wybadane na wszystkie strony Super podejście. Wizyta z dwojgiem dzieci trwała 40 minut a nie to co w naszym ośrodku najwyżej 10 min

Jaka kochana Emilka muszę Antosie do Emilki na korepetycje wysłać

Jaika, wiem o czym piszesz, kiedyś podniosłam głos na swojego ucznia. Wracałam samochodem do domu z wyrzutami sumienia, potem cały dzien chodziłam struta, przed zaśnieciem dalej myślałam o tej sytuacji. Wiecie co było najgorsze??? nie przeprosiałm go, bo bałam sie utraty autorytetu. Zaczynałam wtedy pracę dopiero po studiach. yhhh

Edytowane przez rollercoaster_86
Czas edycji: 2015-02-25 o 20:14
rollercoaster_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 20:14   #3996
pszczoua
Zakorzenienie

Jaika brawa dla Emilki
Stary 2015-02-25, 20:23   #3997
kaska87
Zakorzenienie

ja dzisiaj spałam z Mikim bo małż miał nockę-jak on się rozwala ale tak się na niego gapiłam mój malutki aniołek

Ja-ika brawo dla Emi

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 20:32   #3998
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rollercoaster_86 Pokaż wiadomość

Jaka kochana Emilka muszę Antosie do Emilki na korepetycje wysłać

Jaika, wiem o czym piszesz, kiedyś podniosłam głos na swojego ucznia. Wracałam samochodem do domu z wyrzutami sumienia, potem cały dzien chodziłam struta, przed zaśnieciem dalej myślałam o tej sytuacji. Wiecie co było najgorsze??? nie przeprosiałm go, bo bałam sie utraty autorytetu. Zaczynałam wtedy pracę dopiero po studiach. yhhh
Ja Kamila przeprosiłam i przepraszałam za każdym razem, jak mi to przypomniał do tej pory mówi, że pamięta, jak raz mu dałam klapsa
Przysyłaj Antosię Emi uwielbia towarzystwo, a moja teściowa to urodzona nauczycielka, choć nigdy nią nie była Kamila nauczyła czytać w wieku 4 lat ma duuużo cierpliwości
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Jaika brawa dla Emilki

właśnie, zapomniałam napisać, że trzymam kciuki za "alergię" Julcia. Obyś się dowiedziała od czego to paskudztwo i biedaczek, żeby się już nie męczył

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

ja dzisiaj spałam z Mikim bo małż miał nockę-jak on się rozwala ale tak się na niego gapiłam mój malutki aniołek

Ja-ika brawo dla Emi
Hehe jak śpi to aniołek

Edytowane przez ja-ika
Czas edycji: 2015-02-25 o 20:34
ja-ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 20:42   #3999
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe jak śpi to aniołek
no szkoda, że aniołek tylko wtedy jak śpi a tak to broi cały czas

Stary 2015-02-25, 21:00   #4000
misia332
Zakorzenienie

Ja uwielbiam spać z Kornem. On kładzie łapki na mojej szyi. I sie tuli.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 21:21   #4001
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
mój ma mnie w nosie ale on od urodzenia spał w swoim łóżeczku

Stary 2015-02-25, 21:29   #4002
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mostly_cloudly Pokaż wiadomość

A kto jest w waszym związku bardziej nerwowy czy impulsywny? częściej traci cierpliwość? Jak Ty a nie mąż, to masz powód słabej reakcji dziecka
.
Zdecydowanie mój mąż jest bardziej nerwowy, bo to choleryk jest, ja jestem spokojniejsza dużo. Może to przez to, że przez ciążę się taka rozlazła zrobiłam i łatwo mnie wziąć pod włos, bo nie mogę znieść, jak Ola płacze albo widać, że jej coś nie pasuje
Cytat:
Kornel ma dokładnie tak samo, potrafi jeść od pn do pt jeść super, a w sobotę już nie.
druga sprawa, nigdy nie zje tego samego przez dwa dni. NIGDY !! Nawet jak w jeden dzień mu coś smakowało to na drugi tego nie zje.

papalinka ja się narobiłam wtedy kopytek, a moje dziecko (które kilka dni wcześniej wyło jak sie skończyły) pogardziło.
Mi dzisiaj wylała całą miskę zupy specjalnie i to tak, że cała kuchnia do mycia a nie spróbowała nawet łyżeczki

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 23:35   #4003
Larysa88
Zakorzenienie

Przeczytałam artykuł o robakach w organizmie i jak tutaj czytam jak piszecie że dzieci źle śpią to pierwsze co pomyślałam o robalach teraz mi to nie da spokoju
Stary 2015-02-25, 23:55   #4004
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matal ta granica nie jest cienka...
Trzeba być owszem ostrożnym ale jak człowiek ma swoje jasne sprecyzowane granice to nie ma strachu ze będzie z tego rozwydzony Bahor
Faktem jest ze dużo rodziców nie ma własnych granic, własnych norm... I tu leży problem...
Dla mnie jest zbyt cienka, sama się boję przegiąć w którąkolwiek stronę... Jeżu, czemu wychowanie musi być takie trudne Jakby człowiek nie miał wystarczająco trudnych rzeczy w życiu

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 07:28   #4005
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Przeczytałam artykuł o robakach w organizmie i jak tutaj czytam jak piszecie że dzieci źle śpią to pierwsze co pomyślałam o robalach teraz mi to nie da spokoju
Ja wczoraj wieczorem czytalam a dziś Julek budził się w nocy z pojekiwaniem chyba z 10 razy i za każdym razem miałam robale przed oczami

Ja-ika, dzięki Chyba u Julka to bedzie mleko bo po nutra skóra już dużo lepsza. Tylko te biegunki mnie niepokoja, choć wczoraj juz nie był to sam śluz, jakby się miało poprawiać Może rota złapał....
Stary 2015-02-26, 09:05   #4006
mostly_cloudly
Raczkowanie

O matko, zaraz i mnie wkręcicie w te robaki
Choć ja trzeźwo analizując spanie mojego syna stwierdzam, że to nie to. Bo zdarzają się noce przespane, więc co by to oznaczało? Że robaki też czasem odpocząć muszą?
Fajnie, że Julek wraca do formy. No i że ogólnie lepiej wszystkim, im bliżej wiosny!
Z tym RB to chyba nie ma co tyle analizować. Będzie co ma być, wszystkiego zaplanować, przewidzieć po prostu się nie da. Na co dzień tyle się dzieje, że ciężko tak świadomie kierować każdym swoim zachowaniem. Zresztą byłoby to też chyba uciążliwe. Intuicyjnie się działa.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:

Hehe, Kornel widzę smakosz, jak tak wybrzydza
mostly_cloudly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 09:21   #4007
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hejho.
Mamy ciastoline I Filipowi chyba się spodobała

Wczoraj obejrzeliśmy Wilka z wall street, mega długi. Ale podobał nam się

Co do kiepskiego spania nocnego, jakie mogłabym zrobić badania Filipowi? Czytałam, że na pasożyty. Co jeszcze? Krew, mocz?

Ciekawe jak dziecko ma nauczyć się wielu czynności, jak nie może się pobrudzić? Co to za sztuka przebrać dziecko

I dla mnie przerażające jest to bicie serio, nie rozumiem czemu miałabym dać klapsa dziecku, ono wielu rzeczy nie rozumie, działa emocjami. Jeśli chcę żeby mnie szanowało, to i ja je szanuje.

No ale nawet papież mówi, że można dać dziecku klapsa...
zaczynam się też zastanawiać czy nie zrobić jakiś badań Lenie... żeby sprawdzić czy jest wszystko ok...

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Miłosz tez nie choruje, ale nie popadam w ekscytacje z tego powodu. Póki co nie chodzi do żłobka, nie ma kontaktu z rówieśnikami, to i nie choruje.

Ja z kolei żeby mieć cierpliwość do dziecka i w ogóle chęć zajmowania się z nim, zabawy z nim to muszę być wyspana. Wczoraj miałam kryzys absolutny, aż słów szkoda.

boja a jak wyglądają nocki Filipa?

U nas dziś 4 pobudki (2x picie + 2x mm) + min 3-4 razy płacz/jęczenie przez sen, ale przynajmniej obudził się ostatecznie o ludzkiej porze, ok 8h.
Ja się wczoraj pożarłam o to z matką, bo juz przegięła pałkę... Cały czas mi gdera, że to nienormalne, że on tak sypia, że gadała z jakąś dentystką (chodzi teraz i se robi sztuczne zęby ) czy dziecko może budzić się w nocy po 7 razy od zębów, to jej nagadała, że absolutnie, że w nocy to dziecko śpi i nie czuje Nie wiem skąd ona takiego mega speca wytrzasnęła.
W końcu stwierdziła, że trzeba iść z nim do neurologa i "może by mu dał jakieś kropelki" Jak na nią warknęłam to dodała, że przecież nie na głowę, na sek tylko... Już nie wytrzymałam wrzasnęłam żeby sama sobie kropleki brała i się rozłączyłam. Do tego mam teściową, która twierdzi, że to normalne, że on tak sypia (bzdura w drugą stronę) i że nie ma dziecka, co by przesypiało noce. A ilekroć jej mówię, że są to prycha i twierdzi, że ludzie kłamią.
przepraszam ale ta dentystka to z kosmosa?? a jak dorosłego boli to co w nocy tez powinien nie boleć !! a ja juz nei raz miałam noc nie przespaną bo mnie tak napitalał ząb że hej i jakoś spać nie mogłam ... co za babsztyl

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

a ja sie witam w podłym humorze...do tego stopnia że mi się wszystkiego odechciewa i wczoraj w pracy prawie się popłakałam.. tż się foszy i doprowadza mnie do szału a wczoraj przegiął pałke bo napisał mi wiadomość z której wywnioskowałam że siedze pachne i nic nie robie do tego mam drzemki popołudniu w domu i siedze non stop przy kompie i tylko on ciężko haruje... soł.. cud miód malinki ...
Stary 2015-02-26, 09:30   #4008
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Hej! Musze przyznać ze mi tez ciężko utrzymać nerwy na wodzy. Wynika to chyba z tego ze mam Leona pod opieką non stop. Rzadko sie zdarza żebym miala ten komfort ze ktos inny na niego uważa, a on na okrągło wywija. Takie ma pomysły ze nie idzie go spuścić z oczu na sekundę. Zresztą macie to samo to wiecie o co chodzi zdąża mi sie krzyknąć w sytuacjach jak jestem daleko a przystępuje do ulubionej zabawy czyli kiwania sie na krześle albo wali po tv czy w okno.

Kto tu jeszcze w najbliższym czasie urządza pokój maluchowi? Mam tyle wizji ze nie potrafie sie zdecydować zaczęłam szyć ozdoby ale to jest porażka chcialam zrobić girlande z autek to na 6sztuk wyszły mi dwie chmury, zyrafa(?) Dinozaur,ryba i jedno autko teraz sie przymierzam do zrobienia lampy bo gotowe w ogole mi nie pasują... aaa ile m2 maja pokoje waszych dzieci?

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Angelika a kto wstaje do Leny w nocy? Pewnie tylko ty? Troche to niesprawiedliwe bo noce zarywasz, potem praca, opieką nad dzieckiem, każdemu należy sie odpoczynek. On ma go w nocy wiec łatwo mu tak mówić.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 09:50   #4009
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:

kochana

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
moja robi dokładnie to samo i jak sie przebudzi w nocy to to samo robi :P odwraca sie do mnie reka na szyi i idzie dalej spac a jak jestem odwrocona do niej plecami to ręką mi odwraca twarz żebym sie obróciła buzią do niej

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Hej! Musze przyznać ze mi tez ciężko utrzymać nerwy na wodzy. Wynika to chyba z tego ze mam Leona pod opieką non stop. Rzadko sie zdarza żebym miala ten komfort ze ktos inny na niego uważa, a on na okrągło wywija. Takie ma pomysły ze nie idzie go spuścić z oczu na sekundę. Zresztą macie to samo to wiecie o co chodzi zdąża mi sie krzyknąć w sytuacjach jak jestem daleko a przystępuje do ulubionej zabawy czyli kiwania sie na krześle albo wali po tv czy w okno.

Kto tu jeszcze w najbliższym czasie urządza pokój maluchowi? Mam tyle wizji ze nie potrafie sie zdecydować zaczęłam szyć ozdoby ale to jest porażka chcialam zrobić girlande z autek to na 6sztuk wyszły mi dwie chmury, zyrafa(?) Dinozaur,ryba i jedno autko teraz sie przymierzam do zrobienia lampy bo gotowe w ogole mi nie pasują... aaa ile m2 maja pokoje waszych dzieci?

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Angelika a kto wstaje do Leny w nocy? Pewnie tylko ty? Troche to niesprawiedliwe bo noce zarywasz, potem praca, opieką nad dzieckiem, każdemu należy sie odpoczynek. On ma go w nocy wiec łatwo mu tak mówić.
i mi zdarza się tracić cierpliwośc ale raczej krzykne czasem i pozniej i tak tego żałuje :/ a serio staram się byc opanowana...no ale zdarza sie...

tak ja ja ide z dzieckiem na rękach po mleko jak sie domaga ja ja uspokajam ja jej daje pić ja ją przebieram... on tego nie robi chyba od 2 miesiąca życia Leny... jeszcze jak była malusia to się zdarzyło że wstał przewiną czy coś a teraz,... ma w du.pie... czuje sie beznadziejnie i nie mam zamiaru ulegać.. zobaczymy ile to potrwa... wczoraj miałam ochote pierwsza wyciągnąć rękę no ale on już spał wiec się powstrzymałam... zobaczymy co będzie dzisiaj..on tak potrafi długo.. ja też...

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

poza tym uwaza że to ja zawsze musze mieć racje.. generalnie jesteśmy oboje uparci itd... ale ja nie uwazam że on jest gorszy bo pracuje fizycznie nie np w biurze czy to że nie jest jakimś szefem wielkiej firmy i nie uważam że jest gorszy bo nie ma studiów a tu takie kwiatki wychodzą że on uważa że moja praca to nie praca... masakra po prostu znowu mi sie chce ryczeć jak sobie o tym pomyśle jak cudownie mnie postrzega ale muszę się powstrzymać bo nei mam zamiaru ryczeć w pracy
Stary 2015-02-26, 11:03   #4010
mostly_cloudly
Raczkowanie

Angelika, spoko luz. Hamulec. Zjedź na pobocze i weź dwa oddechy. Na spokojnie. Bez unoszenia się dumą. Pewnie trzeba pogadać, ale to bez nerwów. Najpierw oboje ciśnienie musicie wypuścić.
Dziecko u nas też dużo w relacji zmieniło i nie wiem czy do dnia dzisiejszego udało się odbudować to co było. Co jakiś czas nadal są tąpnięcia. Człowiek jest zmęczony to i łatwo o spinkę. Do mnie dopiero po narodzinach Kostka dotarło, że mój facet nigdy nie zrozumie do końca mojej relacji z dzieckiem. Ma problemy z pogodzeniem się z nową sytuacją. Z konkurencją - oczywiście w jego mniemaniu. A mnie czasem już brakuje do tego cierpliwości. Bo tak jak i Ty, pracuję, gotuję, robię zakupy, zajmuje się małym - i w związku z tym bywam zmęczona.... To może nie są jakieś osiągnięcia jak zdobycie Oskara, tylko coś co się dzieje codziennie, jakby naturalnie, więc może dlatego nie zostaje to dostrzeżone i docenione? Dopiero jakby się okazało, że dziecko łazi po domu samotnie, obsikane i obsrane, w lodówce tylko światło, w brzuchu burczenie, dookoła syf i przyszłoby powiadomienie z PGE o tym, iż wyłączą prąd, w związku z niezapłaconym rachunkiem - to ktoś by może ciut docenił te małe, wielkie rzeczy?
mostly_cloudly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 11:21   #4011
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Kto tu jeszcze w najbliższym czasie urządza pokój maluchowi? Mam tyle wizji ze nie potrafie sie zdecydować zaczęłam szyć ozdoby ale to jest porażka chcialam zrobić girlande z autek to na 6sztuk wyszły mi dwie chmury, zyrafa(?) Dinozaur,ryba i jedno autko teraz sie przymierzam do zrobienia lampy bo gotowe w ogole mi nie pasują... aaa ile m2 maja pokoje waszych dzieci?[COLOR="Silver"]
takie duperele to sie dobrze z filcu robi
moje dziecie jak mialo pokoj 3x3 to bylo git. teraz w 3 mają 20 m kwadratowych gdzieś, moze troche wiecej.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 11:31   #4012
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
takie duperele to sie dobrze z filcu robi
moje dziecie jak mialo pokoj 3x3 to bylo git. teraz w 3 mają 20 m kwadratowych gdzieś, moze troche wiecej.
Wlasnie wczoraj postanowiłam zrobić to z filcu oby lepiej mi poszło. Jak nie to sie poddam, a pomysłów mam masę i wszystko handmade nie moge tylko poszukać szablonow na autka, chmurki(to z miarę łatwe) bądź narzędzia. Dzis chce uszyć poduszki.

A to spoko jak 9m bo my mamy teraz do wyboru czy go ulokować za 10,5m czy prawie 30 i ten mi sie wydaje za mały a ten za duży. Chyba jednak pozostanę przy tym małym.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-02-26, 13:48   #4013
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mostly_cloudly Pokaż wiadomość
Angelika, spoko luz. Hamulec. Zjedź na pobocze i weź dwa oddechy. Na spokojnie. Bez unoszenia się dumą. Pewnie trzeba pogadać, ale to bez nerwów. Najpierw oboje ciśnienie musicie wypuścić.
Dziecko u nas też dużo w relacji zmieniło i nie wiem czy do dnia dzisiejszego udało się odbudować to co było. Co jakiś czas nadal są tąpnięcia. Człowiek jest zmęczony to i łatwo o spinkę. Do mnie dopiero po narodzinach Kostka dotarło, że mój facet nigdy nie zrozumie do końca mojej relacji z dzieckiem. Ma problemy z pogodzeniem się z nową sytuacją. Z konkurencją - oczywiście w jego mniemaniu. A mnie czasem już brakuje do tego cierpliwości. Bo tak jak i Ty, pracuję, gotuję, robię zakupy, zajmuje się małym - i w związku z tym bywam zmęczona.... To może nie są jakieś osiągnięcia jak zdobycie Oskara, tylko coś co się dzieje codziennie, jakby naturalnie, więc może dlatego nie zostaje to dostrzeżone i docenione? Dopiero jakby się okazało, że dziecko łazi po domu samotnie, obsikane i obsrane, w lodówce tylko światło, w brzuchu burczenie, dookoła syf i przyszłoby powiadomienie z PGE o tym, iż wyłączą prąd, w związku z niezapłaconym rachunkiem - to ktoś by może ciut docenił te małe, wielkie rzeczy?
pewnie i masz racje ale jak mam zaczynać z nim rozmowe to mi się odechciewa.. bo jak zwykle usłysze że wydziwiam, przesadzam i jestem uparta i zawsze muszę mięć racje no cóż..
Stary 2015-02-26, 14:27   #4014
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Poziomka ja będę urządzać pokoik dla Michasia ale to jeszcze kilka miesiecy,u nas dla dzieci mamy dwa pokoiki po 8,5m2 w ksztalcie prostokatow. Na waszym miejscu wybrałbym 10 metrowy dla L,30m albo salon albo podzielic na dwa mniejsze pokoje.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Angelika

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 18:10   #4015
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

Właśnie AGUSIOWATA czemu zmieniliscie żłobek?
Ten jest o wiele bliżej. Jak zapisywaliśmy do żłobka, to nawet o nim nie słyszałam. Jest nowy.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 18:35   #4016
pszczoua
Zakorzenienie

Ale tempo ostatnio słabe. Jak tak dalej będzie to urodze w tym wątku
Stary 2015-02-26, 18:49   #4017
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ale tempo ostatnio słabe. Jak tak dalej będzie to urodze w tym wątku
Może tak źle nie będzie ale w następnym urodzimy obie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 19:13   #4018
kaska87
Zakorzenienie

ja już mam weekend jutro sobie wypisałam urlop, ale już się boję poniedziałku- nowy miesiąc i znowu jazda byle do wakacji

Stary 2015-02-26, 19:29   #4019
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Kaśka super ze masz weekend

Ja sie chwale! Dostałam zlecenie na projekt ogrodu i w pon jadę wycenić pracę. Juz tak dawno nie rozmawiałam z klientami

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-02-26, 20:00   #4020
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Kaśka super ze masz weekend

Ja sie chwale! Dostałam zlecenie na projekt ogrodu i w pon jadę wycenić pracę. Juz tak dawno nie rozmawiałam z klientami
Super

My pokoik robimy jeszcze mieliśmy robić latem, ale od tż'ta z pracy gość nam zrobi gładzie i lepiej teraz, bo później roboty będzie miał więcej to nie będzie kiedy. Dobrze, że miałam zaplanowane już wszystko
Materiały pokupowane, ale mi mama szyje

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości