Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 28 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-26, 11:32   #4981
kuki9
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 28

Dziewczyny, któraś z was wie jak interpretować wyniki krzywej cukrowej z insuliną. Głównie o insulinę mi chodzi. Szukam w necie ale dostaję już oczopląsu.

Do lekarza idę oczywiście ale dopiero w przyszłym tygodniu.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 11:32   #4982
NinaSimone
Zakorzenienie

Dziękuje za odpowiedzi!
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 11:36   #4983
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c
Konto usunięte

Czy jest jakiś wątek w którym dziewczyny opisują co zabierają ze sobą do jedzenia do pracy/ na uczelnie?
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 11:55   #4984
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
dziękuję!

pytanie do osób ćwiczących pośladki:

jakie ćwiczenia na Was najbardziej działają? Tzn na pupę?

robię martwy ciąg,
donkey-kicks
- zero bólu pośladków przy ćwiczeniach, a technicznie bardzo dobrze ćwiczę - trenerzy potwierdzają. Przy większej sztandze nie dam rady zrobić martwego ciągu więc to nie kwestia obciążenia, obstawiam że ćwiczenia powinnam zmienić, może mnie zainspirujecie?
Robisz klasyczny martwy ciąg czy martwy ciąg na prostych nogach?
Nie robisz wykroków albo przysiadów? Martwy ciąg jest bardziej ćwiczeniem na plecy niż na tyłek. Chyba że robisz na prostych nogach (ten angażuje w większym stopniu nogi i pośladki niż martwy ciąg na ugiętych nogach), ale jakoś nie sądzę.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Liii i Mocny Akcent -brzuszki
Uogólniając, musicie wzmocnić mięśnie brzucha, by trzymały wnętrzności (np. wypełnione jelita) na swoim miejscu.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 11:57   #4985
Iwa844
Zakorzenienie

Czy napoczęte masło orzechowe mam przechowywać w szafce czy w lodówce?
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 11:59   #4986
malina885
Zadomowienie

[QUOTE=Quadesha;50429925]Mnie nikt nie odeslał :p Lekarka powiedziała, że jeżeli nie mam gorączki to ok. Do soboty jeszcze dwa dni, więc kuruj sie i może przejdzie

Będę się kurować ! W takim razie nie odmawiam wizyty, gorączki nie mam, tylko osłabienie
malina885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 12:04   #4987
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Czy napoczęte masło orzechowe mam przechowywać w szafce czy w lodówce?
Jeśli szafka est w dość ciepłym miejscu i dodatkowo masz zamiar jeść to masło przez kilka tygodni to ja bym wsadziła do lodówki.
Osobiście trzymam w szafce ale u mnie masło nie wytrzymuje dłużej niż kilka dni do tygodnia.

Stary 2015-02-26, 12:15   #4988
Selfish Girl
Life is a drink ...

Pytanie związane z PITem

Przed chwilą mama odebrała za mnie arkusz z wystawionym na mnie PITem. Nie byłoby w tym nic dziwnego ale kwota jest ... wyssana z palca. Żeby było śmieszne to u tej babeczki nie podpisywałam żadnej umowy więc ... nie wiem na jakiej podstawie ona wystawiła mi ten PIT.

Czy aby wystawić PIT ona musi mieć kopie umowy zlecenia/dzieła (z moim podpisem?)żeby wypisać na mnie PIT ?

Edytowane przez Selfish Girl
Czas edycji: 2015-02-26 o 12:17
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 14:40   #4989
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Może któraś z Was była i się trochę orientuje

Czy jest możliwe znaleźć w Norwegii (Bergen, Alesund) tańszy nocleg niż 190koron za noc w pokoju wieloosobowym? Chciałam polecieć na majówkę z chłopakiem, ale te ceny hosteli mnie dobiły. Namiot na kempingu 200 koron
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 17:01   #4990
WhiteCherry
Zakorzenienie

mam pytanie do osob stosujących filtry na twarz: nakładacie jeszcze jakiś krem? najpierw filtr i po wchłonięciu krem? czy może najpierw krem a potem filtry? czy tylko filtr i nic więcej, po wchłonięciu tylko makijaż?
Stary 2015-02-26, 17:05   #4991
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
mam pytanie do osob stosujących filtry na twarz: nakładacie jeszcze jakiś krem? najpierw filtr i po wchłonięciu krem? czy może najpierw krem a potem filtry? czy tylko filtr i nic więcej, po wchłonięciu tylko makijaż?
Tylko filtr, i raczej bez makijażu. Większość kremów z filtrem trzeba nakładać kilka razy w ciągu dnia (powtarzać aplikacje co kilka godzin), bez sensu jest nałożyć raz i na to makijaż bo w pewnym momencie krem po prostu przestanie chronić, a zmywanie makijażu co chwilę żeby nałożyć krem... też bez sensu

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-26, 17:07   #4992
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Mam pytanie:
Jakie ćwiczenia polecacie na uda,żeby pozbyć się cellulitu?
Robię tylko przysiady i chcę dorzucić coś jeszcze.

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 17:07   #4993
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Aha, i jak chcesz nakładać filtr+makijaż to poczytaj składy obu, któreś składniki podkładu niwelują działanie filtru, ale nie pamiętam które

Stary 2015-02-26, 17:12   #4994
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
Mam pytanie:
Jakie ćwiczenia polecacie na uda,żeby pozbyć się cellulitu?
Robię tylko przysiady i chcę dorzucić coś jeszcze.
Bieganie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 17:24   #4995
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Filtr nie zawiera żadnych substancji odżywczych, regenerujących etc. Jesli masz super dojrzałą, suchą czy odwodnioną skórę to możesz pod filtry nałożyć krem ale nie jest to konieczne.

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Tylko filtr, i raczej bez makijażu. Większość kremów z filtrem trzeba nakładać kilka razy w ciągu dnia (powtarzać aplikacje co kilka godzin), bez sensu jest nałożyć raz i na to makijaż bo w pewnym momencie krem po prostu przestanie chronić, a zmywanie makijażu co chwilę żeby nałożyć krem... też bez sensu
No dobra ale to chyba nie w sytuacji dnia powszedniego, pracy i tak dalej. W sensie pomijam sytuacje, że może ktoś się nie maluje wcale to może sobie pozwolić na dokładanie filtra x razy dziennie. Ale imho nawet w codziennym użyciu, jak ktoś się maluje to warto sobie nałożyć ten filtr.

Stary 2015-02-26, 17:39   #4996
Dotka90
Zakorzenienie

HELP!

Wyhodowałam sobie kiełki rzodkiewki i otóż nie wiedzialam, że z jednego opakowania 20g ziaren wyrośnie mi 400g kiełków

Pytanie teraz: CO zrobić z tak dużą ilością kiełków, żeby się nie zepsuły?

Mam już ogarnięte opcje:
- dać trochę komuś
- zużywać na kanapki (to zawsze robię, ale kurde, w takich ilościach, to musiałabym jeść kanapki chyba 6x dziennie )
Stary 2015-02-26, 17:52   #4997
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
HELP!

Wyhodowałam sobie kiełki rzodkiewki i otóż nie wiedzialam, że z jednego opakowania 20g ziaren wyrośnie mi 400g kiełków

Mam już ogarnięte opcje:
- dać trochę komuś
- zużywać na kanapki (to zawsze robię, ale kurde, w takich ilościach, to musiałabym jeść kanapki chyba 6x dziennie )
Smaczne są kiełki rzodkiewki? Nigdy nie jadłam, a zawsze mnie kuszą w sklepie
wiolusia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 17:53   #4998
Dotka90
Zakorzenienie

Smakują jak rzodkiewka
Stary 2015-02-26, 18:06   #4999
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Aha, i jak chcesz nakładać filtr+makijaż to poczytaj składy obu, któreś składniki podkładu niwelują działanie filtru, ale nie pamiętam które
Chyba chodzi o talk (i coś tam co jest w podkładzie) i parasol w kremie, co destabilizuje filtr. Tak się mówiło, gdy zaczynałam filtrowanie, ale niedawno czytałam gdzieś na wiżazu, że to jednak nie jest prawdą. Może się wypowie jeszcze ktoś w temacie.

Ja na co dzień się maluję, więc nakładam porządnie filtr (fotostabilny) i jak się trochę wchłonie, podkład i puder matujący. Nie reaplikuję filtra, bo nie mam jak, ale lepsze to niż nic.

Z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-26, 18:24   #5000
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Chyba chodzi o talk (i coś tam co jest w podkładzie) i parasol w kremie, co destabilizuje filtr. Tak się mówiło, gdy zaczynałam filtrowanie, ale niedawno czytałam gdzieś na wiżazu, że to jednak nie jest prawdą. Może się wypowie jeszcze ktoś w temacie.

Ja na co dzień się maluję, więc nakładam porządnie filtr (fotostabilny) i jak się trochę wchłonie, podkład i puder matujący. Nie reaplikuję filtra, bo nie mam jak, ale lepsze to niż nic.

Z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
no właśnie przeczytałam wątek na biochemii i ponoć te wszystkie wypowiedzi, że makijaż destabilizuje filtr nie mają żadnego naukowego potwierdzenia, jedynie piszą o tym na wizażu, a np. na stronach zagranicznych w ogole nic nie ma na ten temat
Stary 2015-02-26, 18:26   #5001
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Pytanie związane z PITem

Przed chwilą mama odebrała za mnie arkusz z wystawionym na mnie PITem. Nie byłoby w tym nic dziwnego ale kwota jest ... wyssana z palca. Żeby było śmieszne to u tej babeczki nie podpisywałam żadnej umowy więc ... nie wiem na jakiej podstawie ona wystawiła mi ten PIT.

Czy aby wystawić PIT ona musi mieć kopie umowy zlecenia/dzieła (z moim podpisem?)żeby wypisać na mnie PIT ?
Jeśli nie miałaś umowy albo chociaż rachunku przy wyplacie to tak jakbyś nie pracowała. Jeśli nic nie podpisywalas to zapytaj tej szefowej skąd ona to wziela...

Cytrynowe_Marzenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 18:56   #5002
kamelka33
Zadomowienie

Muszę zaprojektować badanie dotyczące jakiegoś konkretnego produktu spożywczego albo grupy produktów, pod kątem technologicznym i nie mam kompletnie pomysłu! Błagam o pomoc Koleżanka np wpadła na badanie zawartości magnezu w różnych rodzajach czekolady, inna mówiła o herbacie, aja nie mam pojęcia myślałam o przyprawach lub miodzie, ale co można w nich badać? Czy jest jakaś dobra dusza, która się na tej tematyce zna i coś podpowie?
kamelka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 19:13   #5003
201609270959
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kamelka33 Pokaż wiadomość
Muszę zaprojektować badanie dotyczące jakiegoś konkretnego produktu spożywczego albo grupy produktów, pod kątem technologicznym i nie mam kompletnie pomysłu! Błagam o pomoc Koleżanka np wpadła na badanie zawartości magnezu w różnych rodzajach czekolady, inna mówiła o herbacie, aja nie mam pojęcia myślałam o przyprawach lub miodzie, ale co można w nich badać? Czy jest jakaś dobra dusza, która się na tej tematyce zna i coś podpowie?
Może np. grupa produktów - substancje słodzące i opisać metody produkcji poszczególnych (cukier, słodzik itp.) + ocena metod pod kątem kosztów .
Edit: W przyprawach można by badać ich czystość (ilość składników, które mogą wystąpić, ponieważ zakład przetwarza rożne produkty używając tych samych maszyn itp.).
Nie znam się na takiej tematyce, ale chciałam pomóc .

Edytowane przez 201609270959
Czas edycji: 2015-02-26 o 19:18
201609270959 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 19:17   #5004
pitu pitu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamelka33 Pokaż wiadomość
może ketchupy, z ilu pomidorów czy z przecieru itp albo słodzenie soków owocowych cukrem czy syropem
Stary 2015-02-26, 19:36   #5005
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
HELP!

Mam już ogarnięte opcje:
- dać trochę komuś
Zamiast surówki do obiadu. Tortilla z kiełkami i kawałkami kurczaka też jest dobra.

Stary 2015-02-26, 20:00   #5006
4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93
Konto usunięte

ZWOLNIENIE LEKARSKIE (L4)
Byłam chora od 18 do 20 lutego. Wzięłam zwolnienie 18.2. Zawiozłam je pracodawcy 25.2, okazało się że podałam zły NIP. Babka z kadr była dziś w ZUSie i miała się dowiedzieć co robić. Powiedzieli, żebym wzięła nowe zwolnienie. Byłam u lekarza, odmówił, bo L4 to druk ścisłego zarachowania. Mam wziąć stare do poprawki.
Tylko pytanie: oryginał poszedł z przychodni lekarskiej do ZUSu, jak mam go odzyskać, żeby poprawić? A może nie muszę i wystarczy, że dam do poprawki tę kopię, którą ma mój pracodawca? Ile mam czasu na to wszystko?
Najlepsze, że lekarka jest jutro od 8 do 14 (potem idzie na urlop) na jednym końcu miasta, moje miejsce pracy w centrum, a siedziba pracodawcy na drugim końcu miasta :/ Dlatego pytam czy to może zaczekać czy nie bardzo? Rozumiem, że bez tego poprawionego L4 nie dostanę żadnej wypłaty za te dni?

Edytowane przez 4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93
Czas edycji: 2015-02-26 o 20:37
4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 20:05   #5007
kamelka33
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zomzom Pokaż wiadomość
Może np. grupa produktów - substancje słodzące i opisać metody produkcji poszczególnych (cukier, słodzik itp.) + ocena metod pod kątem kosztów .
Edit: W przyprawach można by badać ich czystość (ilość składników, które mogą wystąpić, ponieważ zakład przetwarza rożne produkty używając tych samych maszyn itp.).
Nie znam się na takiej tematyce, ale chciałam pomóc .
Cytat:
Napisane przez pitu pitu Pokaż wiadomość
może ketchupy, z ilu pomidorów czy z przecieru itp albo słodzenie soków owocowych cukrem czy syropem
Dzięki za podpowiedzi, ketchupy lub ogólnie przetwory pomidorowe byłyby chyba OK, może pod kątem zawartości likopenu? Albo ogólnie porównanie jakościowe różnych marek? A co myślicie o płatkach śniadaniowych typu Nestle Fitness, również porównanie jakościowe i badanie pod kątem zawartości błonnika i cukru? Czy to jest takie bardzo oklepane? Kurcze szukałam jakiś artykułów o tej tematyce, dot. badań róznych grup produktów spożywczych, ale nawet tu nic nie pomogło, bo niczego nie mogę znaleźć, nie wiem jak tego szukać
kamelka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 20:08   #5008
IzzieSt
Zakorzenienie

Przewiało mnie, boli mnie ucho, szyja i głowa. Jakieś domowe sposoby? Najgorzej było rano, nie mogłam mówić, teraz jest w miarę ok, jak się rozruszałam to mogłam normalnie jeść i mówić, odczuwam dużo mniejszy ból, ale boję się, że jutro będzie powtórka z dzisiejszego poranka
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 20:10   #5009
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Przewiało mnie, boli mnie ucho, szyja i głowa. Jakieś domowe sposoby? Najgorzej było rano, nie mogłam mówić, teraz jest w miarę ok, jak się rozruszałam to mogłam normalnie jeść i mówić, odczuwam dużo mniejszy ból, ale boję się, że jutro będzie powtórka z dzisiejszego poranka
Dużo witaminy B complex

Stary 2015-02-26, 20:39   #5010
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Bieganie
A coś innego?

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości