Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-26, 20:44   #1681
meganka18
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Zosia Happy Birthday !!! Gratulacje dla Mamusi
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 20:56   #1682
Magnifica
Zakorzenienie

Ale tu cisza wszystkie rodzą czy co?
Stary 2015-02-26, 21:01   #1683
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
ja nie
ide poskakać na piłce, bo coś mnie plecy bolą
Stary 2015-02-26, 21:04   #1684
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ja nie
ide poskakać na piłce, bo coś mnie plecy bolą
Mnie na szczęście ta ciąża oszczędza Ale za to wzięłabym taką kąpiel z pianą, a u mnie tylko prysznic
Stary 2015-02-26, 21:07   #1685
meganka18
Rozeznanie

Ja obstawiam ze kolejna bedzie Debra bo ma ten balonik na wywołanie założony
Stary 2015-02-26, 21:08   #1686
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie na szczęście ta ciąża oszczędza Ale za to wzięłabym taką kąpiel z pianą, a u mnie tylko prysznic
mnie też oszczędza, dzisiaj jakiś gorszy dzień
a ja już po kąpieli w wannie
Stary 2015-02-26, 21:19   #1687
smv
Zakorzenienie

Zosia sliczniutka
Stary 2015-02-26, 21:25   #1688
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
U mnie ostatnie dni fatalne... ale czytam Was na bieżąco i witam Zosie na świecie

Dziś z płaczem poodkurzałam i pomyłam wszystkie podłogi w domu, byłam z dziećmi na zajęciach dodatkowych, cały dzień na nogach... jak tylko pójdą spać zanurze się w wannie i mam wszystko w du..!
odpocznij Kochana, zrelaksuj się

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Córcia lesyeux 'zosia ♡ dopiero teraz dajemy cyca,bo mialam po cc nadal mega cisnienie. Zosia grzeczna,moja bubcia'
Przepiękna

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Lesyeux sliczną masz córeczkę

U mnie na chwile obecną 12 kg na plusie, ciekawe z jaką wagą skończę ze starszym miałam 17 wiecej

Crystal jestem w szoku, że wykształceni ludzie nie myślą o swoim zdrowiu pomyślałam sobie, że jakby ona zemdlalam to mąż sam sobie z nią nie da rady
a mi przyszło do głowy, jak sobie radzą z lamowaniem...
A tak na poważnie to przecież zagrożenie dla życia tyle ważyć...

Cytat:
dziewczyny w sprawie szczepionek moja lekarka poleciła mi:

- jeśli mamy możliwość (czyt. kasę) szczepionkę 6w1, jest dużo mniej wkłuć, mniej powikłań po, jeśli byśmy nie mogli normalne na NFZ.
Jeszcze nigdy nie spotkała się w swojej "karierze" jakiś złych reakcji na te szczepionki.
Z tego co czytałam np u mam styczniowych ta ilość wkłuć ma znaczenie, dziewczyny, które wzięły zwykłe szczepionki żałowały, że nie wzięły tych skojarzonych.
Ważne żeby dziecko było zdrowe!

- rotawirusy odradziła w ogóle, nie bronią przed wszystkimi wirusami, jeśli we właściwym momencie się zareaguje nie są niebezpieczne

- pneumokoki po 2 roku życia

- meningokoki ewentualnie też po 2 roku życia

+ dostałam receptę na engerix, żeby wykupić w aptece, a nie szczepić szpitalną szczepionką, która jest gorszej jakości

Przedstawiam tylko to co się dowiedziałam, raczej się dostosuję, bo opinii tyle co osób, a i tak wiadomo, że każdy postąpi zgodnie ze swoim zdaniem i sumieniem
u mnie lekarka rodzinna to samo powiedziała o skojarzonych i o engrixie A jeśli chodzi o dodatkowe, to my będziemy szczepić na pneumokoki.

Dziewczyny posprzątałam dom, aż lśni... Założyłam w sypialni nową pościel pod kolor kompletu Helenki w łóżeczku i tak ładnie wszystko wygląda, że żal mi się tam kłaść Będzie świeżutko i wygodnie, uwielbiam świeżą pościel, a najbardziej wykrochmaloną Wzięłam kąpiel, umyłam włosy i siedzę w piżamce i nic tylko rodzić
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 21:27   #1689
olasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Liczę, że marcowa pełnia na nas podziała w liczbie mnogiej...
no wlasnie a kiedy jest pelnia?

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
kurcze tz zaprosil brata na obiad do nas za tydzien (nie dawno sie pogodzili po wielu latach) , tylko nie pomyslal ze nie mamy krzeselka dla jego zony a nasze sa za slabe dla niej i co teraz
zaproscie do restauracji

les - o mamuniu jaka sliczna!

A ja sie poklocilam z tz. Mamy beznadziejny wieczor a taka bylam z siebie dzis dumna.... Padam juz nawet bez mycia, mam dzien dziecka

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 21:29   #1690
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ty to masz siłę kobieto!!

Ścięłam na prosto zostawiając ją trochę dłuższą żeby zasłaniała ciut brwi. Nie lubię takich wysiepanych na pół czoła. Do tego na prosto po całości skrócone lekko za ramiona.

Pogratuluj lesy!!!
Widzę, że my (jak to mawiał mój ulubiony wykładowca) "przyjemności sobie dozujemy". I powolutku po kolei się rozpakowujemy. Bo tak to od tych relacji z podniecenia wszystkie na raz byśmy urodziły

Włosy ogarnięte, ale twarz nie. Więc nie będę straszyła

Do tego TŻ jak wejdzie na konto to mnie zabije
Kupiłam dla małej jeansowe krótkie ogrodniczki, sweterek i sukieneczkę na lato. Może będzie dobra na ślub mojej siostry w czerwcu.
Dla siebie 3 koszulki i szlafrok do szpitala taki jak chciałam, cieniutki. Dziewczyna przynosiła mi koronkowe, śmiałam się że jakbym w takim wyparowała na porodówkę byłabym tematem numer jeden
A dla TŻ 4 koszulki.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

No to ładnie mały rośnie
podobają mi się grzywki ścięte na prosto, ale ja mam za mało włosów :-(
niedawno ścięłam mocno włosy i wychodzi na to, że mamy taką samą długość
no to zakupy słuszne zrobiłaś

ja niedawno wróciłam do domu i zrobiłam swoją obiadową sałatkę, dopiero teraz miałam chwilę czasu
najpierw jeździłam z rodzicami po sklepach meblowych, potem do Makro pojechaliśmy, a na końcu jeszcze z siostrą do galerii, bo spodnie chciała

Ale teraz już leżę, oglądam Diabeł ubiera się u Prady na Polsacie i zażeram

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 21:30   #1691
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
odpocznij Kochana, zrelaksuj się

Przepiękna

u mnie lekarka rodzinna to samo powiedziała o skojarzonych i o engrixie A jeśli chodzi o dodatkowe, to my będziemy szczepić na pneumokoki.

Dziewczyny posprzątałam dom, aż lśni... Założyłam w sypialni nową pościel pod kolor kompletu Helenki w łóżeczku i tak ładnie wszystko wygląda, że żal mi się tam kłaść Będzie świeżutko i wygodnie, uwielbiam świeżą pościel, a najbardziej wykrochmaloną Wzięłam kąpiel, umyłam włosy i siedzę w piżamce i nic tylko rodzić

Hahaha - chyba jestes najlepiej przygotowana do akcji - moze skakanie na piłce - podobno ustawia dziecko do kanału rodnego i kręcenie 8 tyłeczkiem ;p
Stary 2015-02-26, 21:35   #1692
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
AAAAA!!!MAMY KOLEJNĄ DZIDZIE!!!!! wiadomość od LESYEUX: 'Dzisiaj o godz 12.przyszla na swiat zdrowa 3kg ,píekna i kudlata Zosia ♡♡♡ akcja cc okropna,tz nawet nie bylo... Wroce do domu to opiszew szczegolach pozdrawiam mamusie marcowe '
Cytat:
Córcia lesyeux 'zosia ♡ dopiero teraz dajemy cyca,bo mialam po cc nadal mega cisnienie. Zosia grzeczna,moja bubcia'
Piękności
Lesyeux gratulacje
Stary 2015-02-26, 21:36   #1693
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

ja wymianę pościeli planuję na jutro też lubię taką świeżą

Cytat:

ja niedawno wróciłam do domu i zrobiłam swoją obiadową sałatkę, dopiero teraz miałam chwilę czasu
najpierw jeździłam z rodzicami po sklepach meblowych, potem do Makro pojechaliśmy, a na końcu jeszcze z siostrą do galerii, bo spodnie chciała

ile Ty masz energii
też oglądam, lubię ten film

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Hahaha - chyba jestes najlepiej przygotowana do akcji - moze skakanie na piłce - podobno ustawia dziecko do kanału rodnego i kręcenie 8 tyłeczkiem ;p
ja właśnie poskakałam i pokręciłam kółka, a później przypomniałam sobie słowa taty, że na ból najlepsza jest praca, więc wymyłam lodówkę
Stary 2015-02-26, 22:02   #1694
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Ja leze pipcie chce urwać xd

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Mam w planie jechać w sobotę do Ikei.. Ale czy da rade nie wiem. Coś mnie dziwnie lupie w brzuchu

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 22:10   #1695
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
ja wymianę pościeli planuję na jutro też lubię taką świeżą

ile Ty masz energii
też oglądam, lubię ten film

ja właśnie poskakałam i pokręciłam kółka, a później przypomniałam sobie słowa taty, że na ból najlepsza jest praca, więc wymyłam lodówkę
ja to już znam prawie na pamięć podoba mi się jak Anne tu wygląda, tak świeżo

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 22:22   #1696
crystal25
Zakorzenienie

Ja jeszcze nie rodze serial ogladalam i przyszlam zajrzec czy ktoras rodzi ;P tez obstawiam debre

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:

hahahaha, wole sobie tego nie wyobrazac wystarczy mi ze widze jej twarz, bardzo zaniedbana kobieta to ja nie majac pieniedzy, potrafie sie ladnie ubrac, pomalowac, czy zrobic fryzure przynajmniej
To co rodzisz dzisiaj

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
no wlasnie a kiedy jest pelnia?

zaproscie do restauracji

les - o mamuniu jaka sliczna!

A ja sie poklocilam z tz. Mamy beznadziejny wieczor a taka bylam z siebie dzis dumna.... Padam juz nawet bez mycia, mam dzien dziecka

juz za pozno tak sie TZ umawial z bratem ze nie pomysleli o mnie ja mu zalatwie gary do mycia niech sie nie martwi

dajcie sobie po buziaku, koniec klotni za duzo sie wszyscy ostatnio kloca, ale dzis mojemu tz pokazalam ze w internecie pisza ze 9 miesiac dla kobiety jest ciezki, i czesto sa klotnie w zwiazkach w tym okresie

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:

ale ty masz jakas magiczna energie w sobie daj troche ja to najchetniej juz do konca ciazy bym przespala wszystkie dni i nic nie robila smacznego

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Ja leze pipcie chce urwać xd

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Mam w planie jechać w sobotę do Ikei.. Ale czy da rade nie wiem. Coś mnie dziwnie lupie w brzuchu

wspolczuje moze corcia sie tam wkreca zeby byc blizej wyjscia juz
ja to tylko raz moze dwa razy dziennie odczuje dyskomfort w tym miejscu, i czuje, jakby mi synek sie wciskal na sile tam, az mnie rwie, i na siusiu zaraz musze szybko,ale po chwili przechodzi

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

wiecie o czym mysle caly dzien
Chcialabym juz byc po, zapomniec o bolu i przytulac synka
a tu cholercia wszystko dopiero przedemna
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 22:27   #1697
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
No coś ten wieczór cichy..jak weszłam z chęcią poklikania z wami to mała tak się rozpycha na wszystkie strony i na pipke napiera,że ledwo leże z lapkiem na kolanach,a męża jeszcze na jakieś wygłupy wzięło i przytulaski jak nigdy i mnie tu zaczepia, podszczypuje no i chyba muszę iść od was bo mi nie da spokoju heh..chyba mu już ta przerwa od się odzywa
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 22:28   #1698
mon9
Zakorzenienie

Lesyeux GRATULACJE, piękna Zosia !

a propo czyszczenia mini electric tak nie próbowałam
https://m.youtube.com/watch?v=bYSE7C8_aDw
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 22:30   #1699
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
No coś ten wieczór cichy..jak weszłam z chęcią poklikania z wami to mała tak się rozpycha na wszystkie strony i na pipke napiera,że ledwo leże z lapkiem na kolanach,a męża jeszcze na jakieś wygłupy wzięło i przytulaski jak nigdy i mnie tu zaczepia, podszczypuje no i chyba muszę iść od was bo mi nie da spokoju heh..chyba mu już ta przerwa od się odzywa
Idz baw sie kobieto poki mozesz
mi juz jakos nie wygodnie z tym brzuchem..... ;p
Stary 2015-02-26, 22:32   #1700
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie rodze serial ogladalam i przyszlam zajrzec czy ktoras rodzi ;P tez obstawiam debre

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

hahahaha, wole sobie tego nie wyobrazac wystarczy mi ze widze jej twarz, bardzo zaniedbana kobieta to ja nie majac pieniedzy, potrafie sie ladnie ubrac, pomalowac, czy zrobic fryzure przynajmniej
To co rodzisz dzisiaj

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

juz za pozno tak sie TZ umawial z bratem ze nie pomysleli o mnie ja mu zalatwie gary do mycia niech sie nie martwi

dajcie sobie po buziaku, koniec klotni za duzo sie wszyscy ostatnio kloca, ale dzis mojemu tz pokazalam ze w internecie pisza ze 9 miesiac dla kobiety jest ciezki, i czesto sa klotnie w zwiazkach w tym okresie

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

ale ty masz jakas magiczna energie w sobie daj troche ja to najchetniej juz do konca ciazy bym przespala wszystkie dni i nic nie robila smacznego

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

wspolczuje moze corcia sie tam wkreca zeby byc blizej wyjscia juz
ja to tylko raz moze dwa razy dziennie odczuje dyskomfort w tym miejscu, i czuje, jakby mi synek sie wciskal na sile tam, az mnie rwie, i na siusiu zaraz musze szybko,ale po chwili przechodzi

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

wiecie o czym mysle caly dzien
Chcialabym juz byc po, zapomniec o bolu i przytulac synka
a tu cholercia wszystko dopiero przedemna
Tez bym chciała odetchnąć z ulgą ze jestem po a najlepiej to już w domu po wszystkim no ale co zrobić. Wszystko przed nami trzeba przeżyć

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-26, 22:33   #1701
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
Idz baw sie kobieto poki mozesz
mi juz jakos nie wygodnie z tym brzuchem..... ;p
No własnie ja mam zabronione od jakiegoś czasu mówię,że ja znów dziewica będę jak się zaczniemy
Stary 2015-02-26, 22:33   #1702
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Tez bym chciała odetchnąć z ulgą ze jestem po a najlepiej to już w domu po wszystkim no ale co zrobić. Wszystko przed nami trzeba przeżyć

czekac na rozpoczecie
Stary 2015-02-26, 22:33   #1703
aaakarolina
Wtajemniczenie

Kręcę się, skacze na tej piłce i dalej boli ale i tak lepiej niż jak leżę...ale mnie dziś złapało
Stary 2015-02-26, 22:34   #1704
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie ja mam zabronione od jakiegoś czasu mówię,że ja znów dziewica będę jak się zaczniemy
He he dziewica xd ja musze czekać do soboty

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-26, 22:36   #1705
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
a to juz niedlugo jak sie dopadniesz to zwiazesz go i do lasu hihi

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Kręcę się, skacze na tej piłce i dalej boli ale i tak lepiej niż jak leżę...ale mnie dziś złapało
zgubilam jak pisalas skurcze cie lapia?
Stary 2015-02-26, 22:44   #1706
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
a to juz niedlugo jak sie dopadniesz to zwiazesz go i do lasu hihi

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

zgubilam jak pisalas skurcze cie lapia?
plecy bolą strasznie
Stary 2015-02-26, 22:45   #1707
niunia_ona
Zakorzenienie

Ale mloda szaleje a jeszcze mnie skurcze lapia

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-26, 22:46   #1708
Anneet
Raczkowanie

Nic kochane ja muszę spadać,pochodzić trochę bo mała pod żebra weszła i nie mam jak pisać,a tez się przytulknę do mężusia i jak nie mogę się to może chociaż mi sie przyśni co nie co
Miłej i w miarę spokojnie przespanej nocy życzę,a może któraś rano da znać,że porodówce jest
Stary 2015-02-26, 22:47   #1709
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
plecy bolą strasznie

masazu potrzebujesz moze sie poloz polezec i nic juz nie rob
nie zazdroszcze mnie pewnie do porodu tylko zlapie bol w tym miejscu, a tak to nie wiem co to za bol.....

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Ale mloda szaleje a jeszcze mnie skurcze lapia
moze dzis urodzisz
Stary 2015-02-26, 22:48   #1710
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Nic kochane ja muszę spadać,pochodzić trochę bo mała pod żebra weszła i nie mam jak pisać,a tez się przytulknę do mężusia i jak nie mogę się to może chociaż mi sie przyśni co nie co
Miłej i w miarę spokojnie przespanej nocy życzę,a może któraś rano da znać,że porodówce jest
Dobrej nocy. lamowania chociaż w śnie życzę

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
masazu potrzebujesz moze sie poloz polezec i nic juz nie rob
nie zazdroszcze mnie pewnie do porodu tylko zlapie bol w tym miejscu, a tak to nie wiem co to za bol.....
Dzis raczej nie zdaze he he..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości