Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-27, 09:53   #1801
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Lasyeux, tout, marcia- gratulacje!!! super, że macie już swoje skarby na świecie.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 09:54   #1802
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ojej...a masz jakąś pozycję, w której Cię nie boli??? Nic nie rób, nogi do góry i wygodnie leż
tylko w pozycji leżącej nie boli Już mam dosć leżenia.....niech już wychodzi....czemu mnie tak własny synek traktuje..... jakoś wstałam dzisiaj w kiepskim humorze.....
Stary 2015-02-27, 09:56   #1803
kasia.
Rozeznanie

o rany, ale się działo

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
za wizytę
To widziałam Cię, taka ładniutka brunetka przechodziła koło mojej sali rozmawiając z panią doktor, ale ja na pasach od ktg byłam :/

Ja jutro rodzę Dzisiaj założyli mi ten balonik na rozwarcie, który sam wypadł czyli mam ok 4 cm rozwarcie i o 6 rano idę na porodówkę na oksytocynę. Skurczy nie mam i nic mnie nie boli. Mam zamiar się wyspać i rodzić
powodzenia, podziwiam Cię za niesamowity spokój

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Haha dziewczyny ja juz tez jestem mamusia!!!!!

O 18:02 urodzila sie Nikolcia przez CC. Wazy 2520g, mierzy 50cm, dostala 10 punktow i jest wszystko ok!

Szok jakich malo tym bardziej, ze wszystko stalo sie z zaskoczenia. Opisze potem wszystko i wstawie zdjecie mojej malej czarnulki slicznej)))))
tp taki jak mój, glatulacje jak będziesz mieć siłę napisz coś więcej czemu było cc itp

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Zuzanna wita wizazowe ciocie. Ur. 26.02 godz 3.46. Waga 3600 55cm. O porodzie napisze jak juz porodzicie bo niestety rodzilam 11godz i nie bylo to mile przeżycie.
piękności

U mnie póki co spokój, do poniedzialku minimum chce wytrzymać ze względów finansowych. Ale nie wiem czy się uda

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 09:56   #1804
aneta_s13
Rozeznanie

marcia45 Gratuluję ślicznej córeczki!!!

debraM Trzymam kciuki za dziś!

tout-petit-fille Gratulacje!!!
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 09:59   #1805
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Zuzanna wita wizazowe ciocie. Ur. 26.02 godz 3.46. Waga 3600 55cm. O porodzie napisze jak juz porodzicie bo niestety rodzilam 11godz i nie bylo to mile przeżycie.
to może i taka relacja się rpzyda co byśmy nie myślały że każda super przeszła tylko my się męczymy

gratki! cudna!
Stary 2015-02-27, 10:01   #1806
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
NO piękna córcia gratuluję kochana,a te 11 godz nie ważne przy tej piękności zaraz zapomnisz o nich

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak ja dawno nie pisałam, a Was dogonić to non stop trzwba czytać!
Gratuluje wszystkim mamusiom po porodach i trzymam kciuki za te, ktore aktualnie sie rozpakowuja

U mnie sie dzialo! 2tyg temu mialam wypadek samochodowy, jechalam dosc szybko po glownej drodze (ale z predkoscia dozwolona) a nagle jakis ***** wyjechal prosto przede mnie z bicznej uliczki, nie byli czasu hamowac i cala predkoscia wjechalam w jego bok, poduszki powietrzne wystrzelily, ja w stresie, samochod skasowany. Karetka zabrala mnie do szpitala zeby sprawdzic czy moja dzidzia w brzuszku cala. Na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo, ja mialam ponaciagane miesnie, kupe siniakow i duzo stresu ale migli sie skonczyc o wiele gorzej. A zamiast wypoczywac, to na gwalt szukamy teraz nowego samochodu

Ze spraw ciazowych to w tym tygodniu p. kardiolog zdecydowala o wskazaniu do cesarki ze wsgledu na zbyt slabe przeplywy w zastawce i aorcie i w najblizsza srode bede wiedziec co i jak i kiedy
Teraz najwazniejsze, aby mala podjela prace pluc pp urodzeniu. Tak bardzo sie boje!

Pozdrawiam was kochane i przepraszam ze tylko o sobie, ale same rozumiecie samochod musi do porodu juz byc kupiony. Hehe
Kochana nie przejmuj się ważne,że Tobie i dzidziusiowi nic się nie stało..powodzenia w kupnie auta,uważaj na siebie
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 10:03   #1807
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, jak ja dawno nie pisałam, a Was dogonić to non stop trzwba czytać!
Gratuluje wszystkim mamusiom po porodach i trzymam kciuki za te, ktore aktualnie sie rozpakowuja

U mnie sie dzialo! 2tyg temu mialam wypadek samochodowy, jechalam dosc szybko po glownej drodze (ale z predkoscia dozwolona) a nagle jakis ***** wyjechal prosto przede mnie z bicznej uliczki, nie byli czasu hamowac i cala predkoscia wjechalam w jego bok, poduszki powietrzne wystrzelily, ja w stresie, samochod skasowany. Karetka zabrala mnie do szpitala zeby sprawdzic czy moja dzidzia w brzuszku cala. Na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo, ja mialam ponaciagane miesnie, kupe siniakow i duzo stresu ale migli sie skonczyc o wiele gorzej. A zamiast wypoczywac, to na gwalt szukamy teraz nowego samochodu

Ze spraw ciazowych to w tym tygodniu p. kardiolog zdecydowala o wskazaniu do cesarki ze wsgledu na zbyt slabe przeplywy w zastawce i aorcie i w najblizsza srode bede wiedziec co i jak i kiedy
Teraz najwazniejsze, aby mala podjela prace pluc pp urodzeniu. Tak bardzo sie boje!

Pozdrawiam was kochane i przepraszam ze tylko o sobie, ale same rozumiecie samochod musi do porodu juz byc kupiony. Hehe
dobrze ze nic się nie stało z Wami
Stary 2015-02-27, 10:03   #1808
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Karolina tvn24 juz nie działa nasennie?

Współczuje bezsennosci i bólu, ta koncowka jest najgorsza

Niestety przy tym bólu nic nie działa nasennie i właśnie czuje, że wraca aaaaa
Stary 2015-02-27, 10:09   #1809
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
tylko w pozycji leżącej nie boli Już mam dosć leżenia.....niech już wychodzi....czemu mnie tak własny synek traktuje..... jakoś wstałam dzisiaj w kiepskim humorze.....
wiem Kochana, już ostatnie dni przed nami, wytrzymaj jeszcze troszkę a może Synuś Cię słucha i właśnie się pomału już posuwa do wyjścia...

Odnośnie szczepień, to ja jestem zwolenniczką i będę szczepić na pewno. Ale ten temat jest tak burzliwy i wiele osób podejmuje decyzję o nie-szczepieniu świadomie. Jeszcze niedawno na fb widziałam tak ostre wymiany zdań przeciwników i zwolenników szczepień, niestety do niczego te kłótnie nie prowadzą... a biedne dzieci chorują i są narażone...
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 10:13   #1810
smv
Zakorzenienie

Przezduzem kochana ale miałaś przeżycia. Najważniejsze że jesteście cali! Kurcze nie miałam nigdy wypadku i obym nie miała. Ja jeżdżę jeszcze autem ale tylko po mieście jak juz koniecznie musze hhe.
Ja wrocilam z psem bo tak piszczala i biedna miała rozwolnienie ;(
U gotowalam makaron do pomodorowej bo mam z wczoraj, zmylam podłogę w dużym pokoju i na przedpokoju, zjadłam jabłko i juz bym mogła obiad wsunąć no ale kurde wiocha tak rano hhe.

Ja tez mam zamiar szczepić normalnie na NFZ.. A kto co powie to już mnie nie interesuje. Jak zaprzestanie się w ogóle szczepić to chorobska się wtedy zaczną nam rozwijać a koncerny tylko ręce zacierają
Stary 2015-02-27, 10:14   #1811
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Co do tej odry to ostatnio oglądałam program o powikłaniach po odrze i wypowiadała się mama dziecka które zachorowało na odrę i po 10 latach dziecko z dnia na dzień stało się warzywkiem. Dlatego krew mnie zalewa jak ktoś nie szczepi swoich dzieci, może teraz komuś podpadnę ale uważam że właśnie przez takich nieodpowiedzialnych rodziców będzie coraz więcej zachorowań na choroby które dawno już się nie pojawiały m.in na odrę, u mojej córki w grupie w przedszkolu jest parę takich dzieci które nie są szczepione
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 10:16   #1812
Anneet
Raczkowanie

Kochane witam się
Ale jestem padnięta..dziś ta noc to masakra jakaś,wstawałam co godz na siusiu ale zasnełam dop koło 6 myślałam,że będę wyć z bólu tak mnie kuje brzuch na przemian z bólem niby miesiączkowy i lędźwie kręgosłupa masakra..mąż z kolegą przyjechał po pracy a ja w łóżku ledwo zipiąca co tak dalej kuje..ale kochane ja słyszałam i gdzieś czytałam,że pod koniec ciąży nie powinno się zażywać tabletek przeciwbólowych oczywiście chodzi i bóle brzucha,podbrzusza,ze w tedy można któregoś stopnia skurcze..nie wiem ile w tym prawdy ale piszę,ale ja chyba dziś muszę wziąć bo chyba zwariuje..mąż mnie do łóżka wysyła spać a ja kawkę piję by coś jarzyć
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 10:18   #1813
przezduzeem
Wtajemniczenie

Ojustyna, meganka, mamuska, nouvelle, ewka, antoxa, zielone_oko, olasia, ediths, nusiekowa, tepsa, aaakarolina, anneet, olajkzam, smv

Dziękuję dziewczyny za myślenie o mnie i kciuki! Postaram się teraz bliżej porodu więcej pisać.

Co do pasów i poduszek, powiem wam ze mam ten obnizacz pasa, ale akurat jechalam w tak krotka trase ze nie przepinalam go z miejsca pasazera na miejsce kierowcy, wiec bylam normalnie przypieta pasami jak nalezy.
Mysle ze to mnie ochronilo, gdybym nie miala zapietych w ogole przelecialabym przez szybe, a brzucha nie scisnely bo ten na ramieniu sie zablokowal. Ja dodatkowo zaparlam sie nogami zeby zamortyzowac udezenie (przez co ucierpialy moje nogi, naszczescie tylko nadwyrezone). Poduszek nie ma sie co bac, mi wystrzelila prosto w twarz, coprawda na chwile stracilam przytomnosc ale bolacy nos i zeby wbite w usta swiadczyly ze to twarz byla celem poduszki.

Mimo ze mnie korci, bo lubie jezdzic samochodem, to obiecalam sobie do porodu nie siadac za kolko, bo nigdy bym sobie nie wybaczyla gdyby cos sie stalo.

Edytowane przez przezduzeem
Czas edycji: 2015-02-27 o 10:23
przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 10:19   #1814
nouvelle2
Zakorzenienie

aaakarolina a Ty nie spisz??? biedna się umęczysz....

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 10:19   #1815
87marta78
Zadomowienie

Hej kochane, u mnie nic dzis spokojna nawet sie wyspalam na 11 jade na ktg,pewnie i tak nic sie nie ruszy...
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 10:23   #1816
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Ojustyna, meganka, mamuska, nouvelle, ewka, antoxa, zielone_oko, olasia, ediths, nusiekowa, tepsa, aaakarolina

Dziękuję dziewczyny za myślenie o mnie i kciuki! Postaram się teraz bliżej porodu więcej pisać.

Co do pasów i poduszek, powiem wam ze mam ten obnizacz pasa, ale akurat jechalam w tak krotka trase ze nie przepinalam go z miejsca pasazera na miejsce kierowcy, wiec bylam normalnie przypieta pasami jak nalezy.
Mysle ze to mnie ochronilo, gdybym nie miala zapietych w ogole przelecialabym przez szybe, a brzucha nie scisnely bo ten na ramieniu sie zablokowal. Ja dodatkowo zaparlam sie nogami zeby zamortyzowac udezenie. Poduszek nie ma sie co bac, mi wystrzelila prosto w twarz, coprawda na chwile stracilam przytomnosc ale bolacy nos i zeby wbite w usta swiadczyly ze to twarz byla celem poduszki.

Mimo ze mnie korci, bo lubie jezdzic samochodem, to obiecalam sobie do porodu nie siadac za kolko, bo nigdy bym sobie nie wybaczyla gdy cos sie stalo.
a ja dziś wieczorem muszę jechać sama około 50 km :-( chyba już też zacznę powoli ograniczać to jeżdżenie, bo ja praktycznie codziennie gdzieś kursuję...

ciekawe czy DebraM już urodziła

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2015-02-27 o 10:25
Stary 2015-02-27, 10:24   #1817
olajakzam
Raczkowanie

a mnie w nocy lapały takie skurcze w łydce że krzyczałam i płakała z bolu i myślałam że mi nogę odejmie

ehh aż się boję kolejnej nocy;/
Stary 2015-02-27, 10:24   #1818
smv
Zakorzenienie

Ja do auta to jeszcze wsiade ale mam problem z sięgnięciem do drzwi żeby zamknąć o wyjściu nie wspomnę hehe
Stary 2015-02-27, 10:24   #1819
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Odnośnie szczepień, to ja jestem zwolenniczką i będę szczepić na pewno. Ale ten temat jest tak burzliwy i wiele osób podejmuje decyzję o nie-szczepieniu świadomie. Jeszcze niedawno na fb widziałam tak ostre wymiany zdań przeciwników i zwolenników szczepień, niestety do niczego te kłótnie nie prowadzą... a biedne dzieci chorują i są narażone...
ja tez planuję szczepić normalnie na NFZ plus 6w 1. Jak słysze o tej odrze to krew mnie zalewa, ciekawe co sobie teraz rodzicie powiedzą, nie szczepiliśmy to mamy odrę
Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Co do tej odry to ostatnio oglądałam program o powikłaniach po odrze i wypowiadała się mama dziecka które zachorowało na odrę i po 10 latach dziecko z dnia na dzień stało się warzywkiem. Dlatego krew mnie zalewa jak ktoś nie szczepi swoich dzieci, może teraz komuś podpadnę ale uważam że właśnie przez takich nieodpowiedzialnych rodziców będzie coraz więcej zachorowań na choroby które dawno już się nie pojawiały m.in na odrę, u mojej córki w grupie w przedszkolu jest parę takich dzieci które nie są szczepione
też widziaąłm ten odcinek, bardzo przykry widok, tym bardziej, że syn juz swoje lata miał
Stary 2015-02-27, 10:25   #1820
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Kochane witam się
Ale jestem padnięta..dziś ta noc to masakra jakaś,wstawałam co godz na siusiu ale zasnełam dop koło 6 myślałam,że będę wyć z bólu tak mnie kuje brzuch na przemian z bólem niby miesiączkowy i lędźwie kręgosłupa masakra..mąż z kolegą przyjechał po pracy a ja w łóżku ledwo zipiąca co tak dalej kuje..ale kochane ja słyszałam i gdzieś czytałam,że pod koniec ciąży nie powinno się zażywać tabletek przeciwbólowych oczywiście chodzi i bóle brzucha,podbrzusza,ze w tedy można któregoś stopnia skurcze..nie wiem ile w tym prawdy ale piszę,ale ja chyba dziś muszę wziąć bo chyba zwariuje..mąż mnie do łóżka wysyła spać a ja kawkę piję by coś jarzyć
Mi w szpitalu lekarka powiedziala ze jak zaczna sie skurcze mam wziac nospe i poczekac, jak przejda to zistac w domu, jak sie nasila to do szpitala,bo zaczyna sie porod.
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 10:32   #1821
nouvelle2
Zakorzenienie

Miałam pochwalić się kocem, to się chwale fajny, wielki, mięsisty do kompletu dokupiłam jeszcze jedwabne poduchy, bo jak za jedwab to miały śmieszą cenę

Stary 2015-02-27, 10:33   #1822
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
a ja dziś wieczorem muszę jechać sama około 50 km :-( chyba już też zacznę powoli ograniczać to jeżdżenie, bo ja praktycznie codziennie gdzieś kursuję...

ciekawe czy DebraM już urodziła
Ja od poniedziałku dostałam zakaz od męża żeby jeździć samochodem

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
ehh aż się boję kolejnej nocy;/
Ja na samą myśl o nadchodzącej nocy dostaję drgawek
Stary 2015-02-27, 10:33   #1823
smv
Zakorzenienie

Kocyk fajny - skąd?
Stary 2015-02-27, 10:35   #1824
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Kochane witam się
ja całą ciążę wzięłam 2 tabletki przeciwbólowe, ale dzisiaj musiałam, bo nie dałabym rady mam nadzieję, że to nie zaszkodzi...

Cytat:
Ojustyna, meganka, mamuska, nouvelle, ewka, antoxa, zielone_oko, olasia, ediths, nusiekowa, tepsa, aaakarolina, anneet, olajkzam, smv

Mysle ze to mnie ochronilo, gdybym nie miala zapietych w ogole przelecialabym przez szybe, a brzucha nie scisnely bo ten na ramieniu sie zablokowal. Ja dodatkowo zaparlam sie nogami zeby zamortyzowac udezenie (przez co ucierpialy moje nogi, naszczescie tylko nadwyrezone). Poduszek nie ma sie co bac, mi wystrzelila prosto w twarz, coprawda na chwile stracilam przytomnosc ale bolacy nos i zeby wbite w usta swiadczyly ze to twarz byla celem poduszki.

Mimo ze mnie korci, bo lubie jezdzic samochodem, to obiecalam sobie do porodu nie siadac za kolko, bo nigdy bym sobie nie wybaczyla gdyby cos sie stalo.
za zapięte pasy!! nie rozumiem kobiet w ciąży, które nie zapinają pasów

Cytat:
aaakarolina a Ty nie spisz??? biedna się umęczysz....
no nie śpię, nie mogę...ale nawet nie czuję jakiegoś wielkiego zmęczenia
czuje jeszcze trochę ból, ale jest już dużo lepiej, więc pewnie niedługo padnę i prześpię pół dnia.
Jeśli to się jeszcze powtórzy to chyba pojadę na IP, bo to już druga taka noc...
Stary 2015-02-27, 10:37   #1825
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Haha dziewczyny ja juz tez jestem mamusia!!!!!♥

O 18:02 urodzila sie Nikolcia przez CC. Wazy 2520g, mierzy 50cm, dostala 10 punktow i jest wszystko ok!

Szok jakich malo tym bardziej, ze wszystko stalo sie z zaskoczenia. Opisze potem wszystko i wstawie zdjecie mojej malej czarnulki slicznej)))))
Gratulacje Odpoczywaj
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 10:37   #1826
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Ja od poniedziałku dostałam zakaz od męża żeby jeździć samochodem

Ja na samą myśl o nadchodzącej nocy dostaję drgawek
No i w sumie dobrze lepiej już nie jeździć, bo to jednak jest ryzyko... ja trochę nie mam wyboru, bo mąż za granicą, wiec wszystko muszę sama załatwiać, wszelkie codziennie sprawy. A autobusem to chyba jeszcze gorzej
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Kocyk fajny - skąd?
Tk maxx, chodziłam koło niego kilka dni i w końcu się zdecydowałam

Stary 2015-02-27, 10:37   #1827
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Jestem tego samego zdania

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 10:37   #1828
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Miałam pochwalić się kocem, to się chwale fajny, wielki, mięsisty do kompletu dokupiłam jeszcze jedwabne poduchy, bo jak za jedwab to miały śmieszą cenę
super kocyk!! kolor piękny

ja miałam dziś odwiedzić aptekę zanieść spirytus i dokupić tantum rosa, a później jeszcze rossmana po jakieś ostatnie rzeczy, ale nie wiem czy dam radę...może po południu
Stary 2015-02-27, 10:39   #1829
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Najważniejsze, że jesteście całe i zdrowe, a wspomnienia zporodu pójdą w niepamięć Gratulacje!! Piękna
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 10:41   #1830
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

no nie śpię, nie mogę...ale nawet nie czuję jakiegoś wielkiego zmęczenia
czuje jeszcze trochę ból, ale jest już dużo lepiej, więc pewnie niedługo padnę i prześpię pół dnia.
Jeśli to się jeszcze powtórzy to chyba pojadę na IP, bo to już druga taka noc...
ja właśnie zaraz szykuje się do spanka....matko....może młody próbuje mnie przyzwyczaić do swojego trybu......to by oznaczało ,ze mało będe sypiac w nocy

nouvelle2 śliczny koc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości